2016. február 16. kedd

febr. 16
0:03
Aláírták a nyertes cégek a szénhidrogén-koncessziós szerződést (ProfitLine)
Nyolc területre kötötte meg a szerződést a 2015 áprilisában közzétett bányászati koncessziós pályázatokon jogosultságot nyert négy céggel a nemzeti fejlesztési miniszter - tájékoztatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) hétfőn az MTI-t azzal, hogy már valamennyi cég aláírta a koncessziós szerződést.
febr. 16
0:18
Két út járhatatlan Borsodban (Infostart)
Két út egy-egy szakasza vált járhatatlanná árvíz, illetve vízátfolyás miatt hétfő délutánra Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-t.
febr. 16
0:18
Aszad kételkedik egy tűzszünet megvalósulásában (Infostart)
Egy tűzszünet nem azt jelenti, hogy minden szemben álló fél le is teszi a fegyvert, senki sem képes arra, hogy egy hét alatt megteremtse egy fegyvernyugvás feltételeit - jelentette ki Bassár el-Aszad szíriai elnök a szíriai állami televízióban közvetített beszédében hétfőn.
febr. 16
0:18
Keddi sportműsor: szegedi kézisek, PSG–Chelsea (She)
Ha kedd, akkor labdarúgó Bajnokok Ligája, méghozzá az idén először: a nyolcaddöntő első két mérkőzésén PSG–Chelsea és Benfica–Zenit a szereposztás. Mindkét találkozót élőben közvetítik a hazai televíziók.
febr. 16
0:30
Kentuckyban bevezetnék, hogy a férj csak a házastársa írásos hozzájárulásával vehessen viagrát (444.hu)
És a Bibliára tett kézzel kellene esküt tennie, hogy csak a házastársával fog a hatása alatt szexelni.
febr. 16
0:34
Időszerű, fontos üzenettel búcsúzok (444.hu)
Isten áldjon mindenkit!
febr. 16
0:36
Csecsemőket megtámadó baktériumfertőzés keltett riadalmat Romániában (ProfitLine)
Csecsemőket megtámadó, véres hasmenést és veseelégtelenséget okozó baktériumfertőzés keltett riadalmat Romániában, miután tucatnyian kerültek ilyen tünetekkel kórházba, hétfőn pedig már a második kisgyerek is meghalt.
febr. 16
1:42
Nem csökken a balkáni útvonalon érkező migránsok száma (ProfitLine)
Nem csökken a balkáni útvonalon érkező migránsok száma: januárban közel 63 ezer, februárban pedig újabb 28,5 ezer migráns lépte át a szerb-horvát, majd a horvát-szlovén határt, és távozott tovább Ausztriába - derült ki a két ország belügyminisztériumának jelentéséből hétfőn.
febr. 16
2:15
Itt a Greenpeace véleménye a Paksi bővítésről (ProfitLine)
A Greenpeace Magyarország szerint a Paks II beruházás csak állami támogatással tudna megépülni, a projekt több ponton is uniós jogot sért, és megvalósulás esetén korlátozná a szabad versenyt mind a magyar, mind az uniós villamosenergia-piacon. A szervezet azután jelentette ki ezt hétfőn, hogy benyújtotta a paksi beruházással kapcsolatos hivatalos véleményét az Európai Bizottság (EB)…
febr. 16
2:33
Háromszoros én – BMW 330d xDrive Touring (2016) teszt (Auto Pult)
Kényelmes kombit szeretne, amiben elfér az egész család? Bivalyerős motort, ami nem fogyaszt semmit? Prémium kialakítást és fejlett extrákat? Összkerékhajtást és automataváltót? Sportcsomagot? Erre is van megoldás szép számmal, igaz, a jót nem adják olcsón. Ezt bizonyítja tesztalanyunk, a BMW frissített 3-as sorozatának képviselője. De érdemes árnyalni a képet.
febr. 16
3:06
A magyar háziorvosok üzenete: Mi itt halunk meg a rendelőnkben (Blikk)
Néhol több ezer beteg jut egy háziorvosra, míg másutt a környező településekre kell sietnie annak, aki az egészségével küszködik. Magyarország mind a 6343 praktizáló körzeti orvosa a végletekig túl van terhelve, az utánpótlás pedig közel sem fedezi a kihulló doktorokat, hiszen a fiataloknak se praxisra, se rendelőre nincs pénzük.
febr. 16
3:18
Háromszor kapott vért kollégáitól Rékasi (BorsOnline)
Napokkal a láb­műtétje után vérre volt szüksége Rékasi Károlynak. Ráadásul háromszor is. Többek között kollégái voltak a donorok.
febr. 16
3:22
Vizsgálat indult Fásy Ádám ügyében (BorsOnline)
Joskó, a Zeneexpressz egykori szereplőjének feljelentése nyomán az ügyészség rendelt el nyomozást Fásy Ádám ügyében.
febr. 16
3:24
Válogatott kézilabdázó verte szét a művházat (Blikk)
Baltával a kezében rontott be a szülinapi partira a volt válogatott kézilabdázó, hogy megtudja, ki miatt került kórházba imádott gyermeke.
febr. 16
3:36
Szex és pénz? Menekülnek a férfiak Medveczkytől (BorsOnline)
Medveczky Ilona ízig-vérig nő, aki túl a hetvenen is kirobbanó formában van. A férfiakat azonban megtéveszti az erős nő álarca, ezért félnek tőle, és messzire elkerülik.
febr. 16
3:40
Orbán párttársai előtt sem beszél az unokájáról (BorsOnline)
Igyekszik titokban tartani a születendő unokájával kapcsolatos információkat Orbán Viktor. Még legszűkebb köre sem sokat tud róla.
febr. 16
3:42
Gálvölgyi János sem kívánatos a köztévénél (Blikk)
Budapest — Tizedik napja dagad a köztévés feketelista-botrány!
febr. 16
3:42
A mostani volt a leghidegebb Bálint-nap az Egyesült Államok keleti partvidékén (GazdaságPortál)
A mostani volt a leghidegebb Bálint-nap az Egyesült Államok keleti partvidékén, a térségben mindenütt havazik, helyi idő szerint hétfőre virradó éjjel pedig vastag hótakaró borította be a nagyvárosokat is. A New Hampshire államban magasodó Washington-hegyen mínusz negyven Celsius-fokot mértek hétfői beszámolók szerint. Fogcsikorgató a hideg Philadelphiában, New York városában, Bostonban, mindenütt…
febr. 16
3:54
Kétgyermekes anyuka ugrott ki a kilencedikről (BorsOnline)
Családja szerint volt egy titkos élete a 27 éves Anitának. Szerintük önszántából nem tett volna ilyen szörnyűséget.
febr. 16
4:00
Tatár Csilla botrányt okozott A Dalban (Blikk)
Budapest — Áll a bál A Dal 2016 háza táján! A műsor stábjában hatalmas az elégedetlenség, állandóak a konfliktusok, és a forgatások előtt szóváltásoktól hangos a folyosó.
febr. 16
4:04
Derékig mászott a konténerbe a ruhatolvaj (Blikk)
Budapest — Akrobatákat megszégyenítő mozdulatokkal lopta a ruhagyűjtő konténeterből a holmikat két nő: míg egyikük derékig eltűnt a billenős ajtóban, a másik tartotta a nehéz fémet. <br></br>
febr. 16
4:06
Holttá nyilvánították a négy évtizede eltűnt, gyilkossággal gyanúsított angol lordot (GazdaságPortál)
Hivatalosan is holttá nyilvánították szerdán a több mint négy évtizede nyomtalanul eltűnt Lord Lucant, akit sokan a család gyermekfelvigyázójának meggyilkolásával gyanúsítanak. Az angol főrend – polgári nevén John Bingham – halotti bizonyítványát a londoni felsőbíróság szerdai végzése után ki is állították, és ezzel a modernkori brit kriminalisztika egyik legrejtélyesebb ügyének végére került pont…
febr. 16
4:18
Teljesült Vastag Tomi álma: apa lesz! (Blikk)
Budapest — Aki mostanában találkozik Vastag Tamással (24), bizonyosan feltűnik neki egy különös, de határozottan boldog csillogás a fiatal sztárt szemében.
febr. 16
4:18
A világűr nyersanyagkészletét bányászná Luxembourg (GazdaságPortál)
Aszteroidák és az azokból kinyert nyersanyagok kereskedelmi hasznosítását tenné lehetővé elsőként Európában egy most készülő törvény segítségével Luxembourg – közölte újságírókkal Luxembourgban Etienne Schneider gazdasági miniszter. Etienne Schneider szerint ez év végéig elkészül az a törvény, amely Luxembourgot a “világűr európai bányászati központjává” teszi. Ez hosszú távon az űrben található…
febr. 16
4:24
V4-csúcs – Orbán: szükség van a második védvonal létrehozására (GazdaságPortál)
Az Európai Unió eddigi politikája a migrációs válság kezelésében megbukott, a külső schengeni határokat nem sikerült megvédeni, ezért új, második védővonalra van szükség – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Prágában, a visegrádi országok (V4) kormányfőinek rendkívüli találkozóját követő sajtóértekezleten. “A mi álláspontunk továbbra is az, hogy a migrációs hullámot ellenőrizni kell,…
febr. 16
4:27
Álláskeresési trendek 2016-ban - Önéletrajzok és hazugságok (ProfitLine)
Az álláskeresők közel fele gondolja, hogy 10-25 másodperc alatt eldől, életrajza bent marad-e a rostán; kétharmaduk pedig eltitkolná életkorát, mert úgy gondolja, ez gátja lehet a sikeres elhelyezkedésnek. A Soproni Jóleső Segítség Program keretében a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet YGEN Humánerőforrás Központ szakemberei személyre szabott tanácsadással és tréninggel támogatják a hozzájuk…
febr. 16
4:48
A férfi, aki Trumpból Trumpot csinált – HÁTTÉR (GazdaságPortál)
A világ, de az amerikaiak jó része is ámuldozva figyeli, hogyan kampányol a milliárdos üzletember, Donald Trump, aki még soha nem viselt közhivatalt, és soha nem vett részt politikai kampányban. A Republikánus Párt “színeiben” az elnökjelöltségre pályázó Trump kampány-és médiasikereinek hátterében munkálkodó szakember egyre több figyelmet kap az amerikai sajtóban. Trumpot az amerikai…
febr. 16
5:06
Megvan a tanártüntetések eredménye, ha a kormány mindenről tárgyal (GazdaságPortál)
Miközben a pedagógusok az Országház előtt demonstrálnak a magyar oktatási rendszer átalakítása ellen, a felsőoktatásért felelős államtitkár sajtótájékoztatót tart, ahol lényegében azt vázolta fel, hogy mindenben tárgyalni kíván a kormány. Működik a demokratikus nyomásgyakorlás. Forrás: GazdaságTV.hu
febr. 16
5:09
Nem az olasz győztes megy az Eurovíziós Dalfesztiválra (Infostart)
Nem a sanremói dalfesztivál győztese, hanem a második helyen végzett Francesca Michielin énekesnő képviseli Olaszországot az Eurovíziós Dalfesztivál május 14-i stockholmi döntőjében.
febr. 16
5:12
Sztrájkra készülnek a pedagógusok (Alternatív Energia)
A kormány két hetet kapott arra, hogy elfogadja vagy elutasítsa a pedagógusok követeléseit.
febr. 16
5:12
Átlátszó, fekete fűzőben próbálta utánozni a kebelcsodát (hirado.hu)
Katy Perry valószínűleg Kim Kardashian stílusát szerette volna hozni a partin.
febr. 16
5:14
Síri csend a szuperkórházról (Alternatív Energia)
Az új ellátó központ létrehozásáról éppen egy évvel ezelőtt határozott a Fidesz-frakció.
febr. 16
5:15
Együtt: Az a gyanúnk, hogy valamit nem akarnak teljesíteni (ATV)
Bár alkotmánysértő lehet, de holnap már tárgyalhatja a parlament a postatörvény módosítását. Az előterjesztés célja, hogy a posta üzleti tevékenységét érintő szerződések adatai ne legyenek közérdekűek. A gazdasági bizottság MSZP-s alelnöke azt kérte, hogy ne tárgyalják a kérdést, ám a kormánypárti képviselők leszavazták. Péterfalvi Attila az Adatvédelmi Hatóság elnöke azt mondja, hogy a…
febr. 16
5:16
Nincs fogás Orbán merénylőin? (Alternatív Energia)
A lehallgatott beszélgetések zavarosak.
febr. 16
5:18
Kik minden idők leggazdagabb női vezetői? (GazdaságPortál)
Az elmúlt évben az amerikai Time magazin összeállította minden idők leggazdagabb embereinek listáját. A magazin munkatársai megpróbáltak egy olyan listát összeállítani, amely eredményeiben igen pontos, hisz különböző kultúrákat, történelmi időszakokat és gazdasági helyzeteket is elemeztek, gazdasági szakemberek és történészek segítségével. A top tizes listán kizárólag férfiak szerepeltek. A…
febr. 16
5:18
Helyreigazítás (Alternatív Energia)
febr. 16
5:30
Robbantanak az olaszrizlingesek (Infostart)
Nagyon beindultak a magyarországi olaszrizling-termelők. Pályázatot írnak ki szeretett szőlőfajtájuk külföldieket megtévesztő nevének megváltoztatására, emellett a balatoni pincészetek egy nagyobb csoportja, megelőlegezve az állami szabályozás változásait, létrehozza a saját eredetvédelmi-minőségi garancia-rendszerét.
febr. 16
5:30
Légszennyezés: metán kontra szén-dioxid? (Alternatív Energia)
A szén-dioxid kivonása költséges és nem egy esetben környezetkárosító.
febr. 16
5:32
Átszabják az ügyeletet (Alternatív Energia)
Járási szinten szerveznék át a gyógyszertárak nyitva tartását.
febr. 16
5:34
Sikeresen perelt a megerőszakolt férfi (Alternatív Energia)
A zsúfoltság miatt nem tudták betartani a börtönben az elkülönítési szabályokat.
febr. 16
5:36
Végveszélyben a tehenészetek (Alternatív Energia)
Hónapok múlva vizsgálja a kormány az áfacsökkentés hatását.
febr. 16
5:38
Vizsgálják: volt-e kartellezés az M4-nél? (Alternatív Energia)
Az eljárás célpontja a Simicska Lajoshoz köthető Közgép.
febr. 16
5:48
Megosztott vajdasági magyarok (Spa Trend Online)
Szerbiai honfitársainkat is utolérte a „Kárpát-medencei átok” – Darabjaira hullhat a VMSZ.
febr. 16
5:50
Hármas verseny Szlovákiában (Spa Trend Online)
A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség is beszáll a versenybe a parlamenti választásokon.
febr. 16
5:51
Meddig mehet szembe Amerika a világgal? (Portfolio)
Az amerikai növekedési kilátások fokozatos romlása következtében egyre több piaci szereplő árazza ki az idei kamatemelés lehetőségét. A Fed döntéshozói a hivatalos kommunikáció alapján továbbra is...
febr. 16
5:52
Eljött a konfliktusok lezárásának ideje? (Spa Trend Online)
Tőkés László: Egységet kell teremteni a sokféleségben.
febr. 16
5:54
Elkészült a Föld legritkább ásványainak katalógusa (Infostart)
Amerikai kutatók elkészítették a Föld legritkább ásványainak katalógusát. A 2500 ásványfajta mindegyike annyira kivételes, hogy legfeljebb öt helyen fordul elő a Földön, néhányból pedig csak gyűszűnyi mennyiség létezik - írja a BBC News.
febr. 16
5:54
Aranyba menekülnek a befektetők (Spa Trend Online)
Kína és Oroszország sebesen vásárolja fel a nemesfémet – A nyugati országokban csökkentik a tartalékokat.
febr. 16
5:56
Szíria: kórházat lőttek (Spa Trend Online)
Orosz gépeket gyanítanak a háttérben – A felszólítások süket fülekre találtak.
febr. 16
5:58
Válaszol: Hadházy Ákos, az LMP antikorrupciós szakszóvivője (Spa Trend Online)

Keresés