2015. március 1. vasárnap

márc. 1
0:54
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
márc. 1
1:03
Ha nem jön álom a szemünkre (HáziPatika)
Táskák a szem alatt, figyelmetlenség, ingerlékenység, állandó fáradtság. Ismerős tünetek? Ha Ön is észrevette már magán, vagy a környezete tagjain a jeleket, valószínűleg alvászavar áll a háttérben. Mit tehetünk? ...
márc. 1
1:07
Gyógynövények erejével a nyugodt alvásért (HáziPatika)
Akár természetesnek is mondható, amikor valamilyen izgalomra okot adó esemény - vizsga, utazás, magánéleti vagy munkahelyi gond - miatt rosszul alszunk. Ha ez az állapot csak néhányszor fordul elő, még semmi ok az aggodalomra, ám ha gyakorivá válik,... ...
márc. 1
8:06
Akár az egészségünket is feláldozzuk a munka oltárán (MaHu)
A betegek többsége fél bevallani, ha úgy véli, hogy a munkahelyi körülmények is szerepet játszanak az asztmája kialakulásában. Mit tegyen, ha asztmás és erősen szennyezett, a légutakat károsító környezetben dolgozik?
márc. 1
8:12
Minden 3. nő életéből hiányzik a jó szex (HáziPatika)
Érdekes felmérést végeztek Németországban, amiből kiderült, hogy bár az ott élő nők harmincöt százaléka egy héten többször bújik ágyba partnerével, sajnos az is igaz, hogy majdnem ugyanennyien elégedetlenek a szexuális életükkel. ...
márc. 1
8:42
Tetőzik az influenzajárvány Európában (MaHu)
Magyarországon a becslés szerint az elmúlt héten közel 82 ezer ember fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.
márc. 1
9:15
Budapest hasznot húzhat a katonai megszállásból (Termálfürdő)
A török megszállás számos pozitívumot is hozott hazánkba, egyebek között a fürdőket.
márc. 1
9:18
Allergiások! Támad a mogyoró! (HáziPatika)
Egyes fák - mogyoró, éger, nyír - pollenjei enyhe, vagy meleg téli idő hatására már az év első szakaszában elkezdenek keringeni a levegőben allergiás panaszokat okozva az arra érzékenyeknek. ...
márc. 1
10:12
A tünetmentes érszűkületet is szükséges kezelni (MaHu)
A kor előrehaladtával az érszűkület egyre nagyobb valószínűséggel alakulhat ki, aminek akár súlyos következményei is lehetnek, ha nem foglalkoznak vele.
márc. 1
10:24
Amiben világelső volt a magyar egészségügy (HáziPatika)
Mentőink világújdonságnak számító módszereket és eszközöket alkalmaztak az elmúlt századokban. A vasúti mentővagon és a rohamkocsi egyaránt "magyar találmány". Sorozatunk első részében a vasúti mentéssel és az 1887-ben alapított budapesti... ...
márc. 1
10:57
Tökmaggal a depresszió ellen (HáziPatika)
A legutóbbi kutatások szerint minden más ételnél jobban javíthatják hangulatokat a magvak: a süteményeknél, az édességeknél és igen, még a csokoládénál is jobban! ...
márc. 1
12:00
Új szabályok a HÖOK-ban (orientpress)
A charta egyebek között rögzíti, hogy a hallgatói érdekképviseletet ellátó hallgatóknak tiszteletben kell tartaniuk önmaguk és mások emberi méltóságát. A hallgatók elfogadták a választási kódexet is, amelyben a hallgatói önkormányzati és részönkormányzati voksolások feltételeit rögzítették.
márc. 1
12:00
Hogyan vizsgálják ki a meddőséget? (HáziPatika)
A pontos diagnózishoz anatómiai, genetikai és hormonális kivizsgálásokra van szükség. A kezelés ezen eredmények tükrében történik majd. ...
márc. 1
13:51
Vaníliás karika liszt-és laktózérzékenyeknek (kamaszpanasz)
Névnapja van az egyik liszt- vagy laktózérzékeny barátodnak, családtagodnak? Nem tudod mit süss az ünnepeltnek és a vendégseregnek? Segítünk! Próbáld ki az alábbi recept alapján készült vaníliás karikát!
márc. 1
14:06
Nem esik teherbe? Ezek a gyógynövények segíthetnek (MaHu)
Teherbe esni olykor a legnehezebb dolognak tűnhet, így nem csoda, hogy egyre többen hívják segítségül a gyógynövényeket. Most néhány olyan természetes módszereket ajánlunk, melyek elősegíthetik a peteérést és a beágyazódást.
márc. 1
14:21
Száz éve utazunk buszon - akkor még le lehetett bárhol inteni az Andrássyn (HVG)
A Hősök teréről indulva vasárnap tizenegy különböző busz alkotta konvoj haladt végig az 1915-ben indított első járat útvonalán, majd emléktáblát helyeztek el a 105-ös busz Bajcsy-Zsilinszky úti megállójában.
márc. 1
15:30
A fogyókúrás gyaloglásról (kamaszpanasz)
A fogyókúrás gyaloglásról szeretnék kérdezni valamit. A társam, akivel együtt gyalogolunk, abban hisz, hogy minél nagyobb távot tesz meg, annál több kilót adhat le, míg az én elméletem szerint a gyaloglási sebesség a fontos. Végül is melyik a fontosabb a fogyás szempontjából: a sebesség vagy a távolság?
márc. 1
15:51
Meglehet az Oscar-gála után ellopott 40 milliós ruhaköltemény (HVG)
A hétvégén előkerült egy hófehér, gyöngyökkel kivarrt ruha abban a szállodában, ahonnan az Oscar-gálát követően ellopták Lupita Nyong'o filmcsillag "nagyon hasonló" ruhakölteményét.
márc. 1
16:12
Veszélyesebb a cukorbetegség, ha magasvérnyomással társul (MaHu)
A hipertónia, azaz a magasvérnyomás gyakran nem önálló kórkép, hanem más betegségek mellett alakul ki. Ilyen többek között a cukorbetegség mellett fellépő hipertónia, mely még jobban megnehezíti az ember életét.
márc. 1
16:21
Fejátültetést próbálna meg egy olasz sebész (HáziPatika)
Egy olasz sebész szerint két éven belül megvalósulhat a teljes transzplantáció - akár a fejünket is átültethetik egy halott testre, ha úgy tetszik. ...
márc. 1
16:30
Szerelem első olvasásra - Rudolf Péter a Kossuthkifliről (orientpress)
'Mitikus és misztikus elemekkel tarkított vadromantikus, groteszk, történelmi road movie, amelynek története egy-két szóval leírhatatlan' - ez a Kossutkifli. A Fehér Béla regényéből készült, az 1848-49-es forradalom alatt játszódó hatrészes sorozat első epizódját március 15-én mutatják be a Duna Televízión. A szereplők kiválasztásáról és a forgatások izgalmáról Rudolf Péter rendezőt kérdeztük a…
márc. 1
16:48
Érkezik a havazás Magyarországra! (Infostart)
Sok csapadékkal és erős, olykor viharos széllel kezdődik a meteorológiai tavasz első hete. Eső lesz a jellemző, de többfelé hózápor, havazás is lehet. A hét elején még 10 Celsius-fok körüli meleg lesz, a hétvégén viszont néhol csak plusz 2 fokig melegszik a levegő - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel.
márc. 1
17:57
Erdély legnagyobb kincse a föld alatt lapul (Termálfürdő)
Új szint készül a gyógykezelésre szorulóknak a parajdi sóbányában. Ennek kapcsán összeszedtük, mit érdemes tudni erről a különleges természeti képződményről és a só egészségünkre gyakorolt hatásáról.
márc. 1
18:18
Nincsenek biztonságban a gyerekeink a neten? (MaHu)
Nemrég volt a bűncselekmények áldozatainak napja, ám ilyenkor legtöbben a fizikai esetekre gondolunk és csak ritkán jut eszünkbe, hogy az interneten is áldozatul eshetnek az emberek - különösen a gyermekek.
márc. 1
18:18
Nagyvállalatok is támogatják az erdők helyreállítását (orientpress)
Több nagyvállalt is felajánlotta támogatását a tavaly decemberi jégkár miatt jelentősen károsodott erdők helyreállítására. A felajánlásokat a közmédia S. O. S. Bajban az erdő! című tematikus napjának keretében jelentették be vasárnap.
márc. 1
18:20
Ezekről tárgyalnak a héten a honatyák (orientpress)
A házelnök javaslata alapján elfogadott új munkarenddel folytatja munkáját hétfőn az Országgyűlés. Ez alapján két hétre fogadják el a napirendet, szavazások és viták azonban csak az első héten lesznek. A képviselők kedden harminc évre titkosíthatják a paksi atomerőmű bővítésével kapcsolatos üzleti és műszaki adatok egy részét.
márc. 1
18:51
Szőrtelenítés - A módszerekről orvosi szemmel (WebBeteg)
Ahogy közeledik a jó idő, rövidülnek a nadrágok és a szoknyák, egyre nagyobb hangsúlyt kap az, hogy hogyan lehetne leghatékonyabban megszabadulni a nem kívánt szőrszálaktól. Az alábbiakban a leggyakrabban alkalmazott szőrtelenítési módszerek előnyeit és hátrányait mutatjuk be.
márc. 1
20:03
Régen ez volt a legnépszerűbb budapesti fürdő - mi történt? (Termálfürdő)
Fürdőbemutató sorozatunk újabb részében a Margit-híd lábától nem messze található, igazán kivételes Lukácsba kalauzoljuk olvasóinkat.
márc. 1
22:00
Orgazmus közbeni fejfájás - Gyakoribb, mint gondolná (WebBeteg)
A szeretkezés - különösen az orgazmus - kiválthat fejfájást. Az izgalmi állapot növekedésével tompa fájást érezhet a fejében és a hátában. Még gyakoribb azonban az az eset, amikor valakit hirtelen, heves fejfájás gyötör az orgazmus előtt, vagy az orgazmus közben.

2015. március 2. hétfő

márc. 2
0:54
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
márc. 2
1:00
Whistler: Guinness rekorder lett a híres kabinos lift (Síelők)
A híres piros liftet már szinte mindenki ismeri a síelés világában, hiszen még 2008-ban átadták a kanadai Whistler síterepén. A páratlan műszaki adatokkal és kivitelezéssel készült lift több rekordot is tartott. Közülük kettő hivatalosan is bekerült a Guinness Rekordok Könyvének 2015-ös kiadásába.
márc. 2
4:48
Egészség, kommunikáció: felmérés kezdődik (MaHu)
Az eredményről idén nyáron készül egy gyorsjelentés, majd várhatóan októberben lesz elérhető a részletes elemzés. A kutatás 100 százalékban európai uniós forrásból finanszírozott.
márc. 2
6:00
Havazás után: már ötméteres a hó a Pireneusokban! (Síelők)
Az előre jelzett havazás nagy pontossággal bejött a Pireneusokban. Az elmúlt héten számos helyen 2-3 méter hó hullott 2000 méter felett. Hétfőtől péntekig kisebb megszakításokkal szinte folyamatosan havazott. Szombaton lehetett először napsütésben élvezni a friss havat.
márc. 2
7:45
Illatorgia: így kell otthon spriccelni (Termálfürdő)
Nem tudja, hogyan hasznosíthatná otthonában az illóolajokat? Adunk hozz néhány tippet.
márc. 2
8:12
Agyvérzést okoz a túl sok alvás? (HáziPatika)
Egy új vizsgálatban egy mintegy 9000 fős, 62 éves átlagéletkorú mintán azt találták, hogy aki többet alszik napi 8 óránál, annál 46 százalékkal nagyobb az agyvérzés veszélye. ...
márc. 2
8:21
Átvágnak az ételeink: a krumpli nem francia, és a spagetti se olasz (MaHu)
Milánói makaróni, bécsi virsli, francia krémes, hortobágyi húsos palacsinta... Vannak esetek, amikor az ételnevek vagy történetük egy bizonyos nemzetre utalnak, ám valójában nem egészen úgy van az igazság.
márc. 2
9:15
Átalakul a szociális ellátási rendszer (orientpress)
Március 1-jei hatállyal, a gyakorlatban hétfőtől, átalakul a szociális ellátás rendszere, azonban fontos információ, hogy a februári járandóságot március elején még az önkormányzatok fizetik, a helyben szokásos módon. A segélyezési rendszer átalakításával a járási hivatalokhoz kerül az egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti, valamint a foglalkoztatást helyettesítő támogatások kezelése.
márc. 2
9:17
Magyar erdőket lep el az osztrák szemét (orientpress)
Az ország nyugati végének erdőit és parkjait és elhagyatott utcáit az utóbbi időben egyre gyakrabban szennyezi az Ausztriából származó szemét, melynek éves eltakarítása több tízmillió forintba kerül az önkormányzatoknak. Az illegális szemétlerakás a pénzbírságon túl akár börtönbüntetéssel is sújtható, mégis egyre többen vannak, akik egy kis megtakarított pénz reményében még a komoly…
márc. 2
9:18
Amikor vészhelyzetről árulkodik a fejfájás (HáziPatika)
A fejfájás gyakori, sokszor ártalmatlan probléma, de lehetnek olyan esetek, amikor a fejfájás komolyabb probléma tünete, és azonnali orvosi vizsgálatot igényel! ...
márc. 2
9:33
Elindult az EKÁER - csökkennek az áfacsalások? (orientpress)
Március 1-jétől éles üzemben működik a január elsején indult Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer (EKÁER), amitől az áfacsalások jelentős visszaszorulását várja a kormányzat.
márc. 2
9:33
Fókuszba kerülnek a gyógyhelyek (Termálfürdő)
Újabb 300 milliárd forint támogatáshoz juthat a turizmus, kiemelt terület a minősített gyógyhelyek fejlesztése.
márc. 2
9:36
Zöld étkekkel az egészségünkért (kamaszpanasz)
A zöld színű élelmiszerek létfontosságú tápanyagok gazdag forrásai; táplálkozási szempontból sokkal lényegesebbek, mint a hagyományos élelmiszerek. A vitaminok, az ásványi anyagok és az aminosavak magas koncentrációja érdekében komoly gondosságot igénylő körülmények között termesztik őket.
márc. 2
10:12
Nézze meg a Micsoda nő sztárjának tengerparti villáját! (Lakáskultúra)
Az óriási birtok csodálatos vízparti panorámájával tagadhatatlanul az egyik leglélegzetelállítóbb hely egész Long Island-en.
márc. 2
10:24
Koleszterinszint-csökkentés: mi működik és mi nem? (HáziPatika)
Sokan vannak, akik szívesen próbálnának ki valamilyen természetes hatóanyagú étrend-kiegészítőt. Melyikben bízhatunk és melyiket hanyagoljuk inkább? ...
márc. 2
10:42
Segítsen gyermekének az első melltartó megvásárlásakor (kamaszpanasz)
Az első melltartó megvásárlása új tapasztalat a serdülő gyermeknek és a szülőknek is. Annak jele, hogy a kislányból felnőtt lesz, de ezzel a lépéssel sok kérdés is felmerülhet: mikor, hol és milyen melltartót vegyünk először lányunknak? Íme, néhány tipp, amivel sikeres lehet a vásárlás.
márc. 2
10:45
Halálos baktérium szabadult ki egy amerikai laboratóriumból (orientpress)
Veszélyes és gyakran halált okozó, bioterrorizmusra is felhasználható baktérium szabadult ki tavaly egy Louisiana állambeli főemlőskutató-központ szuperbiztonságos laboratóriumából - jelentette helyi idő szerint vasárnap a USA Today című napilap.
márc. 2
10:47
Változik a halászati őrökre vonatkozó szabályzat (orientpress)
A rendelet módosításának célja, hogy az elmúlt időszak gyakorlati jogalkalmazási tapasztalatai - valamint a halgazdálkodásra jogosultaktól, mint a halászati őrök munkáltatóitól beérkezett észrevételek - alapján a halászati őrök egyenruha elemeinek költséghatékonyabb, a halászati őri feladatellátáshoz jobban igazodó formáját megteremtse, illetve - az öltözék alapján a halászati őrt - más rendészeti…
márc. 2
11:03
Kovács: megéri képviselni a magyar érdeket (orientpress)
A kormányszóvivő szerint érdemes vállalni a konfliktusokat a nemzetközi színtéren. Kovács Zoltán a köztévében azt mondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök évértékelőjében egyértelműen meghatározta Magyarország pozícióját. Beszélt arról is, hogy a kormány 2010 és 2014 között átalakította a nagy rendszereket, és immár csak finomhangolásra van szükség.
márc. 2
11:27
Ez lesz a szaunázás eredménye! (HáziPatika)
Sokak szerint az úszás elképzelhetetlen szaunázás nélkül. Amellett, hogy kellemes és pihentető elücsörögni a hőségben, majd hideg zuhanyt venni, tudható, hogy a szaunázásnak számos egészségügyi előnye is van. ...
márc. 2
12:00
Az alacsonyabb IQ-júak többet isznak? (HáziPatika)
Fiatal férfiak adatai alapján kutatók azt találták, hogy az alacsonyabb IQ és az alkoholizmus összefüggenek egymással. A kutatásról a The Telegraph számolt be. ...

Keresés