2017. április 2. vasárnap

ápr. 2
0:09
40 éve mutatták be a Lúdas Matyit (Hírstart)
Minden idők egyik legsikeresebb magyar rajzfilmjét, Dargay Attila rendező Lúdas Matyi című alkotását 1977-ben mutatták be az Uránia Nemzeti Filmszínházban.
ápr. 2
0:33
Ismét Gary Moore-emlékest az A38 hajón (MaHu)
Hatodszor rendezik meg az A38 hajón a nemzetközi Gary Moore-emlékestet. Az április 3-i koncerten többek között Cliff Moore, Lily Rendle-Moore, Henrik Freischlader, Vic Martin és Pete Rees közreműködésével emlékeznek a hat éve elhunyt gitárhősre.
ápr. 2
1:39
Halálos iramban 8 – Pörgős szinkronos filmklipek (Mozi Mánia)
Halálos iramban 8 Vin Diesel és a csapata nem aprózza el az akciót a széria..
ápr. 2
3:18
A feláldozhatók 4 – Stallone lelépett (Mozi Mánia)
A feláldozhatók 4 Sylvester Stallone zseniális ötlete, A feláldozhatók 2010-ben hatalmas sikert aratott, hiszen a..
ápr. 2
3:51
Egy előadáson szerepel Haydn, Esterházy és Nádler (MaHu)
Nádler István festményeivel és Esterházy Péter szövegével mutatják be Joseph Haydn A Megváltó utolsó hét szava a keresztfán című művét április 9-én a Kiscelli Múzeum Templomterében.
ápr. 2
5:03
Húsvéti fesztivál Hollókőn (MaHu)
A hollókői házak, népviseletek, népszokások mind-mind az egyetemes kultúra részei, a palócok pedig büszkén, de vidáman őrzik hagyományaikat.
ápr. 2
6:51
MITEM - Magyar színész játssza a Faust címszerepét (MaHu)
Magyar színész, Bács Miklós játssza a Silviu Purcarete által rendezett Faust-előadás címszerepét a Nemzeti Színház fesztiválján, a Madách Nemzetközi Színházi Találkozón (MITEM) április végén.
ápr. 2
7:15
Bonnie Tylerrel közös dalához forgatott klipet Axel Rudi Pell (Hírstart)
Április 21-én jelenik meg a német gitármágus, Axel Rudi Pell új albuma, a The Ballads V, a népszerű...
ápr. 2
7:27
Love’s Holding On: új dal Axel Rudi Pelltől Bonnie Tylerrel (Hírstart)
Április 21-én már ötödik lírai kollekcióját szabadítja a világra Axel Rudi Pell. A legnagyobb germán gitárhérosz most bemutatott egy friss darabot az anyagról, amelyben Bonnie Tyler is vendégeskedik.
ápr. 2
7:42
Imádta Magyarországot Ryan Gosling (Mozi Mánia)
Ryan Gosling nagyon megszerette Budapestet. A héten zajlott Las Vegasban a CinemaCon, az amerikai mozisok..
ápr. 2
7:48
Ördög és pokol Szeretföldön (Magyar Idők)
A Szeretföld című film Iancu Laura József Attila-díjas író, költő, néprajzkutató regénye alapján készült Buvári Tamás rendezésében (2015-ben kezdték forgatni), főleg Veszprémben, civil szervezetek, önkormányzatok, vállalkozások és magánszemélyek támogatásából.
ápr. 2
8:06
Puskás Hungary – ma este a Duna World műsorán! (Híradó)
Április 2-án, vasárnap 21.25-től kerül vetítésre a Duna World műsorán a Puskás Hungary című életrajzi film. Az alkotás a vetítés után 7 napig visszanézhető a Médiaklikken.
ápr. 2
8:51
Bob Dylan a plecsnit már átvette, de a pénzért még dolgoznia kell (HVG)
Ha már úgyis Stockholmban volt dolga, az irodalmi Nobel-díját is átvette Bob Dylan, az első dalszöveg-író, aki valaha ebben az elismerésben részesült.
ápr. 2
9:06
Orosz táncelőadásokat sugároz a Nemzeti Filmszínház (Híradó)
Orosz táncelőadásokkal várja nézőit az Uránia Nemzeti Filmszínház.
ápr. 2
9:09
Szűzhártyák visszavarrásából gazdagodott meg a budai nőgyógyász (24.hu)
Vasárnap reggelenként jó kis irodalmat terít önök elé a Matiné. Na de ez most micsoda? Ez is irodalom, vagy inkább pornó? Tessék kommentelni, de aki bunkóskodik, kimoderáljuk.
ápr. 2
9:33
Bob Dylan végre átvette az irodalmi Nobel-díjat (MaHu)
Bob Dylan, aki az első zenész az irodalmi Nobel-díj kitüntetettjeinek sorában, a zsűri indoklása szerint új költői kifejezésekkel gazdagította az amerikai dalkincset.
ápr. 2
9:39
Este eljön a szabadság véres apostola (Blikk)
„A V, mint vérbosszú (vasárnap este, Viasat3) lényegét tekintve politikai thriller, melynek középpontjában egy igen sötét és összetett személyiség áll – mondja a film rendezője, James McTeigue. – V idealista forradalmár, aki a tömegek szabadságáért küzd ugyanakkor véres kezű gyilkos, aki kegyetlenül leszámol múltbéli ellenségeivel.”
ápr. 2
9:51
Boban Markovic gála lesz a táncháztalálkozón (HVG)
Éjszakai bál és koncert is lesz az országos táncháztalálkozón.
ápr. 2
10:06
Fél évszázad, egy Tüskevár (Híradó)
Az "aranylakodalom", vagyis az 50 éves születésnap alkalmából a Fekete Isteván regényéből készült kultikus filmsorozatban Ladó Gyulát, azaz Tutajost alakító Seregi Zoltánnal nosztalgiáztunk - videóriportunkat a jeles évforduló napra pontos dátumán, április 3-án, hétfőn láthatják.
ápr. 2
10:09
50 éves lesz a Tüskevár (Hírstart)
A Fekete István regényéből készült ifjúsági filmsorozat 1967 április 3-án debütált a nézők képernyőin - az "aranylakodalom" alkalmából a sorozatban Ladó Gyulát, azaz Tutajost alakító Seregi Zoltánnal nosztalgiáztunk.
ápr. 2
10:42
Képregénnyel hozzák közel ’56-ot a fiatalsághoz: megjelent a Budapest Angyala (Híradó)
Megjelent az első magyar képregény az 1956-os forradalom és szabadságharcról, az alkotók a mai fiatalokat célozták meg, de ettől függetlenül mindenki másnak is szól.
ápr. 2
11:12
Magyar pantomimművész volt a legviccesebb a nemzetközi bohócfesztiválon (szinhaz.hu)
Méhes Csaba előadóművész kapta a 7. Komediada Nemzetközi Bohóc- és Pantomimfesztivál nagydíját az ukrajnai Odesszában. [...] Bővebben!
ápr. 2
11:21
Két agyatlan verekedés között Liam Neeson lesz Amerika ikonikus dektektívje (HVG)
Az észak-ír színész Raymond Chandler legendás karakterét, Phillipe Marlowe-t játssza el a hírek szerint. Végre nem egy bosszúálló mozi a kiváló színésztől!
ápr. 2
11:21
A Nagy Duett 2018 - így tudsz szavazni kedvencedre (Zene)
A Nagy Duett – hatodik évad április 15-től minden vasárnap 18:50-kor a TV2-n! [Dátum: 2018.04.22. 18:19]
ápr. 2
11:21
Családi programok a Friss Húson (Hírstart)
Az 5. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon április 2-án, vasárnap családi programok lesznek a Toldi mozi előterében, illetve kis- és nagytermében. A film- és diafilmvetítések, koncertek mellett filmes foglalkozások is lesznek, amelyekre előzetes regisztráció szükséges. Kicsiknek: - Diafilmvetítés- és mesélés Molnár Piroska és Czető
ápr. 2
11:27
Van egy határ – Hajdu Szabolcs, Kovács Tamás és Göttinger Pál szereplésével látható Tóth Barna új kisfilmje (Hírstart)
A Daazo – European Short Film Centre március 29. és április 2. között, a Toldi moziban rendezi meg az ötödik Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivált. Elsődleges célja a legújabb magyar és nemzetközi rövidfilmek bemutatása, valamint egy olyan szakmai fórum építése, ahol a visszajelzést kereső alkotók közönség előtt mutathatják meg alkotása
ápr. 2
11:33
No, ki az igazán feláldozható? Stallone a producerrel verekszik (HVG)
Három részen túlvagyunk, ám most az Expendables folytatása veszélybe került. Azt mindenki maga döntheti el, hogy bánkódik, vagy kifejezetten örül - ahogy az Empire Online szárazan hozzáfűzi.
ápr. 2
11:51
Boban Markovic gála lesz a táncháztalálkozón (Hírstart)
Éjszakai bál és koncert is lesz az országos táncháztalálkozón.
ápr. 2
11:53
Az Arthur király: A kard legendája új előzetese a legdurvább mind közül (Hírstart)
Most már tisztán látni, hogyan képzel el Guy Ritchie egy pörgős fantasyt. A King Arthur marha jónak tűnik, május 11-én majd itthon is kiderül, mennyire jó.
ápr. 2
12:09
Konferencián emlékeznek Verseghy Ferencre Szolnokon (Hírstart)
In memoriam Verseghy Ferenc címmel tudományos konferenciát rendez a költő születésének 260. és halálának 195. évfordulója alkalmából április 3-án és 4-én Szolnokon a Verseghy Emlékbizottság és a MTA BTK Irodalomtudományi Intézetének XVIII. Századi Osztálya.
ápr. 2
12:15
Primavera ’17 az Erkel Színházban (Hírstart)
Vidéki és határon túli teátrumok legfrissebb operaelőadásai vendégeskednek április 4. és 9. között Budapesten. The post Primavera ’17 az Erkel Színházban appeared first on Montázsmagazin.
ápr. 2
12:33
Primavera ’17 az Erkelben – Erőpróbát tesznek a magyar operaélet legjobbjai (Hírstart)
Vidéki és határontúli teátrumok legfrissebb operaelőadásai vendégeskednek április 4. és 9. között Budapesten. A négy éve minden tavasszal megrendezett, egy héten át tartó eseménysorozat célja a fővároson kívüli operajátszás népszerűsítése. A hagyományokhoz híven idén is hat színház fogadta el az Opera meghívását. „A tény, hogy a Primavera fesztivál
ápr. 2
12:45
Minden idők legfélelmetesebb babája újra elintézi, hogy ne aludj jól (Hírstart)
Annabelle egy rettenetes saját film után megint visszatér. A Démonok között első részének pajkos kis babácskája megint nem lesz kedves, de talán most végre fogunk is annyira félni tőle, mint a Conjuringban. Az új trailer szerint igen.
ápr. 2
13:09
Egy különlegesség tűnik fel a Cairo új klipjében (Zene)
A különleges jármű hossza 9 méter, 410 lóerőt teljesít a 6000 ccm és a 12 henger. [Dátum: 2017.04.20. 06:59]
ápr. 2
13:33
Lehet melegíteni: ez vár rád a Metallica koncerten (fotók) (HVG)
Jól lehet, csak jövő tavasszal térnek vissza Magyarországra, a turné már megy, és a zenekar éppen Santiago de Chilében, a Lollapalooza fesztiválon mutatta meg, mi vár azokra, akik ma James Hetfield bandájára élőben kíváncsiak.
ápr. 2
13:45
Képregénnyel hozzák közel ’56-ot a fiatalsághoz: megjelent a Budapest Angyala (Hírstart)
Megjelent az első magyar képregény az 1956-os forradalom és szabadságharcról, az alkotók a mai fiatalokat célozták meg, de ettől függetlenül mindenki másnak is szól.
ápr. 2
13:57
Reménytelen portrékísérlet a Kossuth-díjas Keleti Éváról (168 Óra Online)
Soha nem azt akartam, hogy jó, csak azt, hogy igaz kép szülessen – mondja a március 15-én Kossuth-díjjal kitüntetett Keleti Éva.
ápr. 2
13:57
Havi 90-250 ezer forintra pályázhatnak pályakezdő írók, költők, kritikusok, mentorok (Hírstart)
A mentornak kiválasztott szerzőkkel a KMTG szintén egy évre szóló szerződést köt, havi bruttó 150-250 ezer forintos tiszteletdíjjal.
ápr. 2
14:30
A független előadások legjava négy napon keresztül (szinhaz.hu)
A Trafó célja a dunaPart – független kortárs előadóművészeti szemlével, hogy megismertesse és helyzetbe hozza a függetleneket hazánkban és külföldön egyaránt. [...] Bővebben!
ápr. 2
14:42
Szabó Magda centenáriumi est a Várkert Bazárban (Híradó)
Náray Tamás az írónő által ihletett új kollekcióját is a rendezvényen mutatják be.
ápr. 2
14:45
Ismert szélhámost alakít az új Star Trek-sorozatban az Office sztárja (HVG)
Az amerikai The Office-ban szerethető idiótát játszott, a hamarosan képernyőkre kerülő új Star Trek-szériában pedig egy korábban már bemutatott csalót alakít Rainn Wilson.
ápr. 2
14:57
Orosz táncelőadásokat sugároz a Nemzeti Filmszínház (Hírstart)
Orosz táncelőadásokkal várja nézőit az Uránia Nemzeti Filmszínház.
ápr. 2
15:03
A számítógéppel eggyé váló ember tragédiája – 6 emlékezetes cyberpunk film (HVG)
Mátrix, Totall Recall, Existenz – a héten a magyar mozikba került Páncélba zárt szellem apropóján összegyűjtöttük a legfontosabb cyberpunk filmeket.
ápr. 2
15:09
Világhírű színész lett volna, ha nincs a háború (24.hu)
A Bosnyák tér közelében árválkodó házak egyikének kapuján furcsa felirat fogadja a járókelőket: “Ebben a házban élt Berky Harry gyermekszínész”. De ki volt ő?
ápr. 2
15:15
Meghalt az amerikai pop art legendás alakja (24.hu)
83 éves korában elhunyt James Rosenquist.
ápr. 2
15:30
Szabó Magda centenáriumi est a Várkert Bazárban (Magyar Idők)
Pódiumbeszélgetéssel, könyvvel és az írónő tiszteletére dedikált divatkollekció bemutatójával ünneplik a száz évvel ezelőtt született Szabó Magdát (1917-2007) április 13-án a Várkert Bazárban.
ápr. 2
15:33
Szabó Magda centenáriumi est a Várkert Bazárban (Hírstart)
Pódiumbeszélgetéssel, könyvvel és az írónő tiszteletére dedikált divatkollekció bemutatójával ünneplik a száz évvel ezelőtt született Szabó Magdát (1917-2007) április 13-án a Várkert Bazárban.
ápr. 2
15:39
Meghalt a pop art utolsó úttörője (HVG)
83 éves korában elhunyt James Rosenquist, az amerikai pop art egyik úttörője
ápr. 2
15:41
Matthew Perry végre elárulta, melyik a kedvenc Chandler-idézete – videó (HVG)
Egy amerikai tévéshow-ban volt vendég a Jóbarátok egykori sztárját, akinek kedvenc idézetét tartalmazó jelenetét le is vetítették.
ápr. 2
15:45
Itt az új Guy Ritchie film trailere! (Hírstart)
Jude Law is feltűnik az új Artúr király: A kard legendája előzetesében. Nem ez az első alkalom, hogy a színész Ritchie filmjében működjön közre.

Keresés