2012. szeptember 24. hétfő

szept. 24
0:09
Női kosárlabda: remek pécsi siker az Adria-liga nyitányán (She)
Bravúros győzelemmel kezdett a PEAC-Pécs a női kosárlabda Adria-ligában: a magyar együttes az első körben a Vojvodina otthonában nyert 69–65-re. A baranyaiak következő ellenfele a Vozdovac lesz, mellyel kedden csapnak össze.
szept. 24
0:13
Portugália: három büntető a Benfica gólzáporos meccsén (She)
A Benfica 2–2-re végzett az Académica otthonában a portugál élvonalbeli labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójában. A mérkőzés négy találatából három büntetőből született, ráadásul a hazaiak a 48. perctől emberhátrányban futballoztak.
szept. 24
2:21
Kis híján elszórakozta a Texans a Broncos elleni győzelmet (Agroinform)
Már húsz ponttal is vezettek Matt Schaubék, amikor a második félidőben leeresztettek, így izgulniuk kellett a végén.
szept. 24
2:33
NFL: az Oakland lehajrázta a Steelerst, hibátlan a Cards és a Falcons (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 3. fordulójában az Oakland Raiders nagy hajrában 34–31-re legyőzte a Pittsburgh Steelerst, az Atlanta Falcons és az Ariona Cardindals továbbra is hibátlan, miután simán legyőzte a Philadelphia Eagles, San Diego Chargers (korábban szintén veretlen) kettőst, a Denver Broncos erejéből pedig nagy hátrányból csak a szépítésre futotta.
szept. 24
4:21
Videó: mindkét csapat csalódott Újpesten, bár az egyik nyert (She)
Ahogy arról már beszámoltunk, az Újpest jégkorongozói hatodik mérkőzésükön hatodik vereségüket szenvedték el a Mol Liga 2012–2013-as kiírásában. Ondrej és Miroslav Stefanka góljára, valamint Lubos Dobry duplájára csak Pál Zoltán tudott válaszolni, így a Nové Zámky 4–1-re nyert a lila-fehérek otthonában. A találkozót követően mindkét fél részéről komoly kritikák fogalmazódtak meg az NSO Tv-nek…
szept. 24
6:09
NFL: utolsó másodperces mezőnygóllal nyert a Ravens (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 3. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén, a 2011-es konferenciadöntő „visszavágóján” a Baltimore Ravens stílusosan egy utolsó másodperces mezőnygóllal legyőzte a New England Patriotsot.
szept. 24
6:57
Csay tizenegyedszerre is legyőzte a világot (Behaviour)
Újabb aranyérmeket szerzett a magyar csapat a római maraton világbajnokság második napján. Ifjúsági párosaink két arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet gyűjtöttek, míg a felnőtteknél Csay Renáta világbajnok, Nagy Péter ezüstérmes lett.
szept. 24
6:59
Kemény hétvégéje: aranysíp mellé névadás (Behaviour)
Aranysíppal köszöntötték tegnap a borsodi megyeszékhelyen, a mostantól a nevét viselő miskolci uszodában rendezett ünnepségen Kemény Dénest, a magyar férfi vízilabda-válogatott búcsúzó szövetségi kapitányát.
szept. 24
7:01
Vettel azt hitte, sose lesz vége (Behaviour)
Noha a meteorológusok előrejelzésével ellentétben még sem esett az eső az F1 villanyfényes vb-futamán az eső Szingapúrban, galiba éppen elég akadt a pályán.
szept. 24
7:03
Édes győri hatos (Behaviour)
A Haladás jól megkeverte a szálakat a honi labdarúgó NB I-ben, amennyiben alaposan megverte a 8. forduló nyitányán az eladdig listavezető MTK-t. Igaz, az élboly felbolydulásához kellett a Debrecen botlása az újonc Eger ellen. A Honvéd nyolcgólos meccsen verte a Kaposvárt, aminél nagyobb szám, hogy a Győr hat meccses sikersztorit ír, tegnap Székesfehérvárt vette be.
szept. 24
7:03
NB I: kiszivárgott Fábián Mihály játékvezetői jelentése (She)
Nagy vihart kavart Paulo Sousa reakciója az NB I 8. fordulójának vasárnapi Videoton–Győri ETO mérkőzése után, a székesfehérváriak vezetőedzője az 1–0-ra elveszített összecsapás után a játékvezetőket vonta kérdőre. Az ügynek máris lett folytatása, a focibiro.hu internetes oldal ugyanis részletet idézett Fábián Mihály játékvezetői jelentéséből. A leírtakat szó szerint adjuk közre.
szept. 24
7:15
Sanchez: repülő ellenfél (Behaviour)
Ezen a hétvégén is több látványos címmérkőzésre került sor a profi ökölvívás világában. Európában két olyan gálára is sor került, ahol igencsak látványos meccseken dőlt el, hogy a kihívók még csak megszorítani sem tudták a címvédőt.
szept. 24
7:21
Videó: siklóernyős landolt a pályán mérkőzés közben (She)
Egy alsóbb osztályú brazil futballmeccsen szállt le egy siklóernyős. A 29 esztendős ernyős Itú városában – mintegy száz kilométerre Sao Paulótól – a helyi csapat és a Botafogo de Riberao Preto összecsapásán szállt le az égből a Novelli Stadion gyepére.
szept. 24
7:39
Örményország: visszavonult a válogatottsági rekorder (She)
Negyvenhárom nappal 40. születésnapja előtt bejelentette visszavonulását Szarhisz Hovszepjan örmény válogatottsági csúcstartó, aki a hetekben 131. válogatott mérkőzésén szerepelt.
szept. 24
7:57
Primera División: hétfő este pótolják a Real meccsét (She)
Bár a Real Madrid azt kérte a spanyol szövetségtől, hogy hétfőn, azaz ma nap közben pótolják az eredetileg vasárnap estére kiírt, a Rayo Vallecano stadionjában a világítás megrongálása miatt elmaradt mérkőzést, az LFP ragaszkodott a 19.45-ös kezdéshez.
szept. 24
8:15
Tenisz: nincs változás, Federer a ranglista éllovasa (She)
Az első 18 helyen nem történt változás a férfi teniszezők világranglistáján, amelyet továbbra is Roger Federer vezet Novak Djokovics és Andy Murray előtt. A legjobb magyar a 234. helyen álló Balázs Attila.
szept. 24
8:17
Tenisz: Azarenka őrzi első helyét a világranglistán (She)
Továbbra is a fehérorosz Viktorija Azarenka vezeti a női teniszezők világranglistáját, megelőzve az orosz Marija Sarapovát és a lengyel Agnieszka Radwanskát. A legjobb magyar a 61. Babos Tímea.
szept. 24
8:21
Derült égből érkezett egy nem várt résztvevő a meccsre - videó (Agroinform)
Egy alsóbb osztályú brazil futballmeccsen szállt le egy siklóernyős.
szept. 24
8:39
Háromnegyed nyolctól pótolják a szabotázs miatt elhalasztott Rayo-Real meccset (Agroinform)
Az LFP bejelentése szerint hétfőn 19:45 órakor pótolják a vasárnap elmaradt Rayo Vallecano-Real Madrid mérkőzést.
szept. 24
8:51
Ökölvívás: a Klicsko fivéreket lesújtotta Sanders halála (She)
A nehézsúlyú ökölvívást évek óta uraló Klicsko fivérek közleményben nyilvánították ki részvétüket a napokban rablótámadás során meggyilkolt Corrie Sanders hozzátartozóinak. A 2003-ban Vladimirt legyőző ökölvívót Dél-Afrikában lőtték le.
szept. 24
8:53
DVTK: Biztos voltam benne, hogy nem kapunk gólt - Bacsa (She)
Ahogy arról már beszámoltunk, a labdarúgó NB I 8. fordulójában a DVTK Bacsa Patrik korai góljával 1–0-ra legyőzte az MVM Paksot. A találkozót követően a győztes gól szerzője klubja hivatalos honlapján, a dvtk.eu-n értékelt.
szept. 24
8:55
Argentína: új éllovas, elveszítette első helyét a Boca (She)
Az argentin labdarúgó-bajnokság nyolcadik fordulójában elveszítette első helyét az eddigi éllovas Boca Juniors: a „genovaiak” vasárnap 2–0-ra kikaptak a Lanús vendégeként, így a Newell’s Old Boys a Colón elleni, idegenbeli sikerével az élre ugrott.
szept. 24
8:57
A finálé ezúttal a Ravensnek kedvezett (Agroinform)
A Baltimore egy meccs végén lőtt mezőnygóllal tudott fordítani a januári főcsoportdöntő visszavágóján a Patriots ellen.
szept. 24
9:09
Eger: október végére készülhet el a világítás a stadionban (She)
Mint ismert, a világítás hiánya miatt még mindig nem játszhatja hazai pályán bajnoki mérkőzéseit az NB I-ben újonc Eger labdarúgócsapata. Kocsis Zoltán tulajdonos-ügyvezető az egrifc.hu-nak elmondta, legkorábban október végén rendezhetnek bajnoki találkozót az egri stadionban.
szept. 24
9:09
„Nem lehet kevesek kiváltsága a diáksport” (Metropol)
A világbajnok öttusázóból lett miniszterelnöki tanácsadó biztos benne, hogy a fiatalok fogékonyak az életmódváltásra.
szept. 24
9:11
Brazília: Forlán betalált, az Inter négy meccs után nyert (She)
A brazil labdarúgó-bajnokság legutóbbi játéknapján az Atlético Mineiro gól nélküli döntetlent játszott a Gremióval: Ronaldinho nem tudott betalálni nevelőegyüttese ellen, így az Atlético a tabellán jelenleg négypontos hátrányban van az élen álló Fluminensével szemben.
szept. 24
9:15
A Kolozsvár is a Győr ellenfele lesz a főtáblán (Agroinform)
A kolozsvári Jolidon csapata került a selejtezőből a Győri Audi ETO KC csoportjába a női kézilabda Bajnokok Ligájában.
szept. 24
9:27
F1: Button szerint már csak Alonso és Vettel esélyes a vb-re (She)
Jenson Button szerint sem neki, sem csapattársának, Lewis Hamiltonnak nincs jó esélye arra, hogy megnyerje a 2012-es Formula–1-es világbajnokságot. A 2009-es bajnok szerint a jelenlegi állás szerint Fernando Alonso és Sebastian Vettel belügyévé válik a világbajnoki hajrá.
szept. 24
9:27
Mindent jóra fordíthatna egy győzelem (Metropol)
A nyáron szerződött a Videotontól Kecskemétre a 12-szeres válogatott hátvéd, Vaskó Tamás.
szept. 24
9:45
DVTK: Luque hét közben térhet vissza Diósgyőrbe (She)
Ahogy arról korábban már beszámoltunk, mégsem műtötték meg hazájában José Luquét, a labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK hasfalsérvvel bajlódó spanyol középpályását. A 34 esztendős labdarúgó a hét közben térhet vissza Magyarországra – számol be róla a boon.hu.
szept. 24
9:47
Tenisz: bravúr Marosiéktól, búcsúztatták a 2. kiemelt párost (She)
Bravúrral kezdte a Tokióban zajló női tenisztornát a párosversenyben induló Marosi Katalin, Darija Jurak duó: a magyar, horvát páros szuper tie-break után búcsúztatta a második helyen kiemelt – amúgy párosban egyaránt top 20-as – Nuria Llagostera Vives, Sania Mirza spanyol, indiai kettőst.
szept. 24
9:51
Marosiék a második kiemelt párost búcsúztatták (Agroinform)
Marosi Katalin Darija Jurak oldalán legyőzte a második kiemelt Nuria Llagostera Vives, Sania Mirza kettőst.
szept. 24
9:53
A Tokióban kiesett Babos Tímea a 61. a világranglistán (Agroinform)
Változatlanul Viktorija Azarenka vezeti a női teniszezők világranglistáját Marija Sarapova és Agnieszka Radwanska előtt.
szept. 24
10:03
Kézilabda: Imre Vilmos Siófokról Csurgóra tart (She)
Miközben a csurgói kézilabdázók a Ferencvárossal hadakoztak – és nyertek –, a színfalak mögött már az is eldőlt, hogy a hétfőn menesztett Bakó Botond helyett ki lesz az új vezetőedzője a bajnoki éremre törő férficsapatnak. A Nemzeti Sport információi szerint stílszerűen egy, az előző bajnokságban érmes edzőt választottak: Imre Vilmos tavasszal még a Siófok női együttesével szerezte meg a…
szept. 24
10:05
KTE: a héten tárgyalhatnak Horváth Ferenccel az edzői posztról (She)
A Nemzeti Sport információi szerint a héten, meglehet, már hétfőn egy asztalhoz ülnek a a labdarúgó NB I-ben szereplő Kecskemét vezetői és Horváth Ferenc, aki jelenleg a másodosztályú Szigetszentmiklós szakvezetője, hogy a jövőbeni együttműködésről tárgyaljanak.
szept. 24
10:07
Man. City: Mancini nem érti, mi történt a mérkőzés végén (She)
Ahogy arról már beszámoltunk, a Premier League 5. fordulójában 1–1-es döntetlennel végződött a Manchester City–Arsenal rangadó. A lefújás után Roberto Mancini, a hazaiak menedzsere nem érti, csapata miért nem koncentrált úgy az utolsó 10-15 percben, ahogy azt előtte tette.
szept. 24
10:21
Szocsi 2014: a budapesti hokiselejtező programja (She)
Véglegessé vált a november 9. és 11. között a Papp László Arénában sorra kerülő olimpiai jégkorong-selejtezőtorna programja.
szept. 24
10:21
John Terry lemondta a válogatottságot (Metropol)
Roy Hodgson, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya csalódott John Terry döntése miatt.
szept. 24
10:23
Táncsport: magyar érem a kisteleki nemzetközi versenyen (She)
Bronzérmes lett a Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes duó a Kistelek Openen, a latin táncok nyílt nemzetközi kategóriájában.
szept. 24
10:25
Videó: Seedorf duplája sem volt elég a Botafogo győzelméhez (She)
A brazil élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában a Botafogo hazai pályán 2–2-es döntetlent játszott a Corinthiansszal. A hazaiak mindkét gólját Clarence Seedorf szerezte, az elsőt a 6. percben, amelyre rögtön jött a válasz, majd a vendégek fordítani tudtak, de a 75. percben egy remek szólógóllal pontot tudott menteni a Botafogo. Tekintse meg a mérkőzés összefoglalóját!
szept. 24
10:27
Allegri korábbi munkáját nem vehetjük semmibe - Galliani (Agroinform)
A Milan alelnöke szerint jobbak voltak az Udinese elleni vesztes mérkőzésen, és ragaszkodnak a vezetőedzőhöz.
szept. 24
10:45
Megmerevedett a férfi világranglista élmezőnye (Agroinform)
Nem történt változás az elmúlt hét során a férfi teniszezők világranglistájának élcsoportjában.
szept. 24
10:57
Arsenal: Ez a meccs megerősíti a hitünket - Wenger (She)
Ahogy arról már beszámoltunk, a Premier League 5. fordulójában 1–1-es döntetlennel zárult a Manchester City–Arsenal rangadó. A mérkőzést követően Arsene Wenger, az „ágyúsok" menedzsere elégedetten értékelte a látottakat.
szept. 24
11:15
Férfi kézi: Imre Vilmos lett a Csurgó edzője - hivatalos (She)
Valóban Imre Vilmos lett a Csurgó NB I-es férfi kézilabdázóinak vezetőedzője: a Siófok női együttesétől távozó szakember 2014 nyaráig kötelezte el magát új együtteséhez.
szept. 24
11:17
Golf: amerikai kézben az év legnagyobb pénzdíja (She)
Az amerikai Brandt Snedeker nyerte meg a profi golfozók amerikai körversenyének hét végi playoffzáró versenyét, a Tour Championshipet, ezzel az övé lett a játékosok egész éves teljesítményét összesítő FedEx-kupa első helye, valamint a trófea mellé felajánlott tízmillió dolláros főnyeremény.
szept. 24
11:19
Videó: Ideje elhinnem, hogy én voltam a legjobb - Szász Kitti (She)
A Red Bull Street Style Leccében rendezett 2012-es világdöntőjének záró napján a lányok versenyében Szász Kitti nem talált legyőzőre, így megvédte címét a freestyle foci-vb-n. A döntő után az NSO Tv-nek nyilatkozott a kétszeres világbajnok.
szept. 24
11:21
Végleges a budapesti olimpiai selejtező programja, 900 forintért már kapható jegy (Agroinform)
Véglegessé vált a november 9. és 11. között a Papp László Arénában sorra kerülő olimpiai jégkorong-selejtező programja.
szept. 24
11:33
Tottenham: A játékosok nagyon akarták a sikert - Villas-Boas (She)
Ahogy arról már beszámoltunk, a Premier League 5. fordulójában a Tottenham Hotspur hazai pályán 2–1-re legyőzte a Queens Park Rangerst. A találkozó után André Villas-Boas, a „sarkantyúsok” menedzsere csapata győzni akarását emelte ki.
szept. 24
11:35
Videó: Kemény Dénes szerint könnyebb lesz utódjának (She)
Kemény Dénes, a háromszoros olimpiai bajnok szakember nem hosszabbít. A Magyar Vízilabda-szövetség tájékoztatása szerint átmenetileg Benedek Tibor és Mátéfalvy Csaba irányítja a magyar férfi vízilabda-válogatottat. Tizenhat éves munkája befejezése után elköszönt, majd igyekezett minden neki szegezett kérdést megválaszolni.
szept. 24
11:37
Fogadási botrány: a Sparta elnöke kiborította a bilit, maffia hálózza be a cseh ligát (She)
Egyre nagyobbra dagad az a botrány, amely a múlt héten tört ki Csehországban: a Sparta Praha elnöke, Daniel Kretínsky a Viktoria Plzentől elszenvedett szeptember 15-i idegenbeli vereség (0–1) után kiborult, és egy terjedelmes dokumentumot nyújtott át a cseh szövetség elnökének és a hatóságoknak a helyi ligát befolyásoló „tényezőkről”.

Keresés