2012. szeptember 25. kedd

szept. 25
0:09
NS: felkészült Pintér; a FIFA-bíró megvédi kollégáit - kedd (She)
A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk:
szept. 25
0:27
Primera División: a Depor otthonában nyert a Sevilla (She)
A Sevilla 2–0-s győzelmet aratott a Deportivo La Coruna otthonában az élvonalbeli spanyol labdarúgó-bajnokság 5. fordulójában. A sokáig gól nélküli találkozón a vendég csapat az utolsó negyedórában darálta be ellenfelét.
szept. 25
0:45
Portugália: megvan a Vidi ellenfelének első győzelme (She)
A Videoton Európa-liga-csoportellenfele, a Sporting hazai pályán 2–1-re győzött a Gil Vicente ellen a portugál élvonal negyedik fordulójában.
szept. 25
6:57
Michelisz dobogós helyekkel bizonyított (Behaviour)
Lassan-lassan a WTCC legnagyobbjai közé emelkedik a sorozat magyar versenyzője, Michelisz Norbert. A Zengő Motorsport pilótája nem kevesebb, mint 2 hónap szünet után folytatódó túraautó világbajnokság amerikai futamán egy harmadik és egy második helyet szerzett, amivel egyrészt pályafutása legsikeresebb hétvégéjét zárta, másrészt 25 pontra növelte előnyét a privát bajnokságban.
szept. 25
6:59
Mitől ilyen jól értesült Sousa? (Behaviour)
Paulo Sousa szépen belerondított az MLSZ és a Videoton nászába: a székesfehérvári tréner a Győrtől elszenvedett 1-0-s vereségen és a találkozót záró jeleneteken fölháborodva a játékvezetők ténykedését vette célkeresztbe. Önmagában ez nem volna valami nagy történet, de egyfelől kvázi a komplett játékvezetés rendszerét kritizálta, másfelől a meccsről készült bírói jelentés rögvest nyilvánosságra…
szept. 25
7:03
Liverpool: Gerrard szerint nincs ok a pánikra (She)
Steven Gerrard, a Premier League 18. helyéén álló Liverpool csapatkapitánya szerint az együttesnek nincs oka a pánikra. A „vörösök” vasárnap hazai pályán 2–1-es vereséget szenvedtek a Manchester Unitedtól.
szept. 25
7:15
"A Fradi a legfontosabb!" (Behaviour)
Habár a dán Viborg légiósaként megszorongathatta már a női kézilabdázóknak járó Bajnokok Ligája-serleget, a szezon végén ismét magához ölelné. Persze Kovacsicz Mónika is tudja, erre azért most kevés az esély, így már annak is örülne, ha a csapata, a BL főtáblájára öt év után visszatérő Ferencváros-Rail Cargobejutna a legjobb nyolc közé.
szept. 25
7:21
NFL: kikapott a Green Bay, össztűz zúdul a pótbírókra (She)
A Seattle Seahawks 14–12-re legyőzte a Green Bay Packerst az NFL 3. fordulójának hétfő éjszakai záró mérkőzésén. A 7–0-ról 7–12-re fordító Packers a mérkőzés legutolsó akciójával kapott ki, s bár a seattle-i stadion közönsége örömmámorban tört ki, a szakemberek ismét a sztrájkoló játékvezetőket helyettesítő pótbírókat kritizálják: a győztes touchdown során Russell Wilson passzát a célterületen…
szept. 25
7:23
Kézilabda: Ábrahámnak és Bódinak mennie kell Siófokról (She)
Távozik a Siófok női kézilabdacsapatától a válogatott Bódi Bernadett és Ábrahám Szilvia, akikkel a klubtulajdonos megsértése miatt bontottak szerződést.
szept. 25
7:25
Jégkorong, EBEL: edzőváltás és NHL-játékos Ljubljanában (She)
Megtörtént az első edzőváltás az osztrák jégkorongligában (EBEL): az előző idényben negyeddöntős Ljubljanánál elfogyott a türelem a becsődölt Jesenicétől áthozott Heikki Mälkiävel szemben, miután hat forduló alatt egy győzelmet és öt vereséget jegyzett a csapattal.
szept. 25
7:57
Zenit: lázadnak az orosz játékosok Hulkék fizetése miatt (She)
Összerúgta a port az orosz bajnok Zenit vezetőségével Igor Gyeniszov és Alekszandr Kerzsakov, mert a két játékos sérelmezi, hogy a hetekben méregdrágán megszerzett brazil Hulk és belga Axel Witzel sokkal jobban keres, mint ők. A két játékost, akikről felvetődött, hogy a Rubin, illetve a Tyerek Groznij elleni hazai bajnoki vereség során szándékosan játszottak rosszul, a második csapathoz száműzték.
szept. 25
8:15
Cozma-gyilkosság: elkezdődik a felülvizsgálati tárgyalás (She)
Ma kezdődik meg a Kúrián a Cozma-ügy tárgyalása; a korábbi jogerős ítélet jelentősen enyhítette az elsőfokú döntésben kiszabott büntetéseket, ez ellen nyújtott be felülvizsgálati kérelmet a Legfőbb Ügyészség a legfelsőbb bírói fórumhoz új eljárás elrendelése érdekében.
szept. 25
8:21
Nincs ok a pánikra - Gerrard (Agroinform)
A Liverpool öt fordulóban mindössze két pontot szerzett, és a 18. a húszcsapatos angol bajnokságban.
szept. 25
8:33
Kemény elhagyhatja a vízilabdasportot (Metropol)
A férfi- válogatott szövetségi kapitányának döntését az eredmények és az érzései is megnehezítették.
szept. 25
8:39
Simon Ádám először az Üllői úton, majd Debrecenben győzne (Agroinform)
A Haladás szerdán a Ferencváros vendégeként a kupában szerepel, majd hétvégén a címvédőhöz utazik a bajnokságban.
szept. 25
8:51
Man. United: Fletcher biztosan, Rooney talán játszik szerdán (She)
Kezdőként lép pályára a Newcastle United elleni szerdai angol Ligakupa-mérkőzésen Darren Fletcher, a Manchester United skót középpályása, aki december óta nem szerepelt a kezdőcsapatban fekélyes vastagbélgyulladása miatt. Az is előfordulhat, hogy Wayne Rooney is szerepet kap a találkozón, annak ellenére, hogy öt hete, amikor vágás keletkezett a combján, azt mondták, hogy két hónapig biztosan nem…
szept. 25
8:51
Kerékpárosok lepték el Szombathely belvárosát (Metropol)
A McDonald’s Bringamánia Park családi és bringás programjai már kora délelőtt elkezdődtek.
szept. 25
8:53
NB I: Sousa létező problémára hívta fel a figyelmet - Csank (She)
Furcsa összefonódásokról beszélt Paulo Sousa, a Videoton FC vezetőedzője a Győri ETO elleni vereség (0–1) után. Panaszkodott, hogy az ellenőr bemegy a bírókhoz, és szinte szóról szóra ugyanazt a jelentést írja meg, amit a játékvezető. Azt kutattuk: vajon okkal s joggal emelte fel szavát Paulo Sousa? Csank János szerint a portugál edző létező jelenségre hívta fel a figyelmet.
szept. 25
8:55
Argentína: sorozatban három vereségnél a legutóbbi bajnok (She)
Az argentin labdarúgó-bajnokság nyolcadik fordulójának záró mérkőzésén az Estudiantes hátrányból fordítva 2–1-re legyőzte hazai pályán az Arsenalt.
szept. 25
8:57
Kvitová a 2. körben búcsúzott Japánban (Agroinform)
A negyedik kiemelt két szettben kikapott a horvát Petra Martictól a tokiói női tenisztorna második fordulójában.
szept. 25
8:57
Magyar Kupa: Babóton az NB I-es éllovas ETO - a program (She)
Három mérkőzéssel folytatódik kedden a labdarúgó Magyar Kupa 2. fordulója: az NB I-es listavezető Győri ETO a Babót ellen lép pályára, a Pénzügyőr a Vasassal csap össze, a Lombard Tapolcára látogat.
szept. 25
8:59
Videó: Nehéz lesz megtartani az első helyet - Varga Roland (She)
A Videoton elleni bajnoki mérkőzés után az NSO Tv-nek nyilatkozott a Győri ETO két játékosa, Takács Ákos és Varga Roland, valamint a győriek vezetőedzője, Pintér Attila. A szakember elmondta, hosszú még a bajnokság, mindig a soron következő mérkőzésre kell koncentrálni.
szept. 25
9:15
Túlsúlyos, ezért diétázik a brazil Ronaldo (Agroinform)
Alaposan elhízott, ezért diétába kezdett Ronaldo, a brazilok exvilágbajnok futballistája.
szept. 25
9:17
Egy kérdéses bírói döntés a Green Bay vesztét okozta - videó (Agroinform)
A Seattle Seahawks az utolsó másodpercben szerzett szabálytalannak tűnő touchdownnal fordított és nyert hazai pályán.
szept. 25
9:27
Ajánló: pályán a Juve, a Bayern és a Chelsea - a keddi program (She)
Miközben Európa számos országában a nemzeti kupaküzdelmek zajlanak a hét közepén (így Angliában is), Németországban és Olaszországban bajnoki fordulót tartanak. A Bundesligában a bajnoki címvédő Dortmund az eddig százszázalékos Frankfurt otthonába látogat, míg a másik hibátlan csapat, a Bayern München a Wolfsburgot fogadja. Légiósaink közül a Schalkéhoz látogató Mainzban Szalai Ádám, a…
szept. 25
9:33
Kedden kezdődik a jegyárusítás a törökök elleni selejtezőre (Agroinform)
A nemzeti csapat október 16-án játssza következő hazai világbajnoki selejtezőjét Törökország ellen a Puskás Stadionban.
szept. 25
9:35
Az NHL vezetői bíznak a megállapodásban (Agroinform)
A klubok tulajdonosai száz százalékig elkötelezettek abban, hogy egyetlen alapszakasz-mérkőzés se maradjon el.
szept. 25
9:45
NB II: Véber György elmondja, hogyan suttyózott valójában (She)
Vihart kavart a Mezőkövesd edzője, Véber György megnyilvánulása a labdarúgó NB II Keleti csoportjának vasárnapi, Mezőkövesd–Szeged 2011 (2–1) mérkőzése után. Véber a Nemzeti Sportban reagált a vádakra.
szept. 25
9:47
NHL: a vezetők továbbra is bíznak a megállapodásban (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) vezetői bíznak abban, hogy mielőbb lezárulhat a bérvita a játékosokkal, amely miatt veszélybe került a 2012–2013-as idény megrendezése.
szept. 25
9:51
Játékvezető mentett életet Somogy megyében (Agroinform)
A Lábod-Balatoni Vasas megye I-es bajnoki mérkőzésen egy ütközés után a meccs játékvezetője akadályozta meg a tragédiát.
szept. 25
10:09
Gyurtát megint el akarják választani edzőjétől (Agroinform)
Két olimpiai bajnok tanítványa, Gyurta Dániel és Risztov Éva olimpiai diadala ellenére támadják Széles Sándor úszóedzőt.
szept. 25
10:21
Tenisz: Marosiék Lisickiék ellen folytatják Tokióban (She)
Marosi Katalin és társa, a horvát Darija Jurak a Sabine Lisicki, Lisa Raymond német, amerikai kettős ellen lép  pályára a 2.1 millió dollár összdíjazású tokiói női tenisztorna páros versenyének negyeddöntőjében.
szept. 25
10:27
Egy másik Nagy Lászlónak utaltak olimpiai jutalmat (Agroinform)
A Magyar Kézilabda Szövetség elnézést kért az olimpiai jutalmak kapcsán történt téves utalásról.
szept. 25
10:39
Videó: az NFL 3. játékhetének legviccesebb jelenetei (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 3. fordulója sem maradt vicces jelenetek nélkül. Íme, az e heti termés!
szept. 25
10:41
F1: Petrovnak nincs pénze, nem is keres csapatot magának (She)
Vitalij Petrov menedzsere, Okszana Koszacsenko bejelentette: a támogatók és szponzorok hiánya miatt nem is keresnek az első orosz Formula–1-es pilótának csapatot a 2013-as idényre.
szept. 25
10:43
Serie A: a Lazio és a Napoli lehet a Juve vetélytársa - Reja (She)
Az olasz futballedzői kar egyik nagyon rutinos képviselője, Edoardo Reja szerint a 2012–2013-as szezonban csak a Lazio és a Napoli versenyezhet a Juventusszal a scudettóért – bár a tréner szerint a Juve jóval erősebb bármelyik riválisánál.
szept. 25
10:45
Feldobná az Oktoberfestet a Bayern, Huszti-vezér visszatér (Agroinform)
Hétközi fordulót rendeznek több európai élbajnokságban is, így a német foci hívei sem maradnak futball nélkül.
szept. 25
10:45
Ökölvívás: Vitalij Klicsko cáfol, nem vonul vissza (She)
Az ukrán sajtó szerint bejelentette visszavonulását a politikai pályára készülő Vitalij Klicsko, aki azonban cáfolta a híreket, és jelezte: talán az egyik donecki sajtótájékoztatóján rosszul fogalmazott.
szept. 25
10:47
Már 130 ezren vannak a brazíliai vb önkéntesei (Agroinform)
A külföldiek közül a legtöbben Kolumbiából, Argentínából, Spanyolországból és Mexikóból jönnének.
szept. 25
10:57
Ausztrália: tovább csúszik Del Piero bemutatkozása (She)
A második, szerdára tervezett felkészülési mérkőzése is elmarad a Sydney FC labdarúgócsapatának, így a klub új szerzeményének, Alessandro Del Pierónak a bemutatkozása továbbra is várat magára. Az ausztrál bajnokság október 6-i rajtjára készülő együttes a Central Coast csapatával játszott volna zárt kapuk mögött szerdán, ám a rivális trénere jelezte, nem tudják vállalni a meccset. Az első…
szept. 25
10:59
Vb 2014: kétszer annyi önkéntes jelentkezett, mint 2010-ben (She)
Újabb rekordot jelentő módon már a 130 ezret is meghaladja azoknak az önkénteseknek a száma, akik jelentkeztek a Brazíliában rendezendő két kiemelkedő futballeseményre: a 2013-as Konföderációs Kupára és a 2014-es világbajnokságra.
szept. 25
11:01
Lengyelország: szép elismerés Lovrencsics Gergőnek (She)
Lovrencsics Gergő bekerült a lengyel labdarúgó-bajnokság legutóbbi fordulójának válogatottjába az egyik legnagyobb látogatottságú lengyel honlap, a Wirtualna Polska szavazásán.
szept. 25
11:03
Petrovnak nincs pénze a 2013-as szezonra (Agroinform)
Az orosz pilóta anyagi támogatás híján nem tudja "bevásárolni" magát egyik istállóhoz sem.
szept. 25
11:21
Hülye voltam, bocs! - a Schumacher-ügy margójára (Agroinform)
Egyre többeknél húzza ki a gyufát a hétszeres bajnok, aki még arra sem képes, hogy azt mondja: hülye voltam, bocs!
szept. 25
11:23
Benedek Dalma szerint megvan a terv a Janiccsal közös versenyzésre (Agroinform)
Egyre valószínűbb, hogy Janics Natasa visszatér szülőhazájába és Benedekhez hasonlóan szerb színekben folytatja.
szept. 25
11:33
Tenisz: Kvitová kiesett, Sarapova továbbküzdötte magát (She)
Hatalmas csatára kényszerült a tokiói női tenisztorna második fordulójában Marija Sarapova: az orosz világranglista-2. 190 perces csatában, szetthátrányból fordítva győzte le a brit Heather Watsont. Sarapova rövidítés után elveszítette az első játszmát, és a folytatásban is nagy harcban, minden labdáért megszenvedve tudott csak fordítani. Kiesett ugyanakkor a világranglistán 5. helyen…
szept. 25
11:35
Hollandia: piros lapot hozott a magyarnak a felhozó meccs (She)
Nem volt túl szerencsés Horváth Gábor hétfői játéka a holland élvonalbeli Den Haag utánpótláscsapatában: a magyar labdarúgót kiállították.
szept. 25
11:39
Tovább csúszik Del Piero bemutatkozása Ausztráliában (Agroinform)
A második, szerdára tervezett felkészülési mérkőzése is elmarad a Sydney FC labdarúgócsapatának.
szept. 25
11:51
Kajak-kenu: Douchev-Janics klubja hozzájárulását kérte a külföldi versenyzéshez (She)
Egyre több jel utal arra, hogy beigazolódnak a korábbi hírek, és Douchev-Janics Natasa szerb színekben folytatja pályafutását. Petrovics Kálmán, a kajakos klubja, a Démász Szeged igazgatója a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta, a háromszoros olimpiai bajnok kikérte az egyesülettől a külföldi versenyzéséhez szükséges dokumentumot.
szept. 25
11:53
Anglia: edzői indoklás az ifjú magyar váratlan kihagyásához (She)
Dean Smith, a Walsall menedzsere megindokolta, miért hagyta ki váratlanul a kezdő tizenegyből a fiatal magyar kapust, Gróf Dávidot az angol harmadik ligás csapat legutóbbi bajnokiján.

Keresés