2012. szeptember 30. vasárnap

szept. 30
14:56
Görögország: vészhelyzet és edzőcsere az AEK-nál (She)
„Ég a ház” a tizenegyszeres görög bajnok AEK Athén labdarúgócsapatánál: öt forduló után a csapat mindössze egy ponttal a Szuperliga utolsó helyén szerénykedik, és a Panioniosz elleni vereség után a vezetőség fel is állította a kispadról Vangelisz Vlahosz vezetőedzőt.
szept. 30
14:58
Real Madrid: Zidane lemondott, már nem sportigazgató (She)
Már nem Zinedine Zidane a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Real Madrid sportigazgatója – árulta el José Mourinho sajtótájékoztatóján. A korábbi világbajnok francia futballista a „királyi gárda" utánpótlásában folytatja karrierjét, edzőként.
szept. 30
15:12
Videó: látványos technikai megoldás után lőtt gólt (She)
Látványos gólt szerzett Ricardo José Alves Monteiro, művésznevén Tarantini, a Rio Ave labdarúgója a Porto elleni portugál bajnoki labdarúgó-mérkőzésen. A védők által kilőtt labdát bal belsővel maga elé tette, majd jobbal lepattanás nélkül a kapuba vágta.
szept. 30
15:14
Videó: Samuel Eto'o orosz rendőrsapkával ünnepelte gólját (She)
Gólt szerzett csapatában Samuel Eto'o, az Anzsi Mahacskala labdarúgója az orosz bajnokságban a Volga elleni mérkőzésen. A kameruni sztár a találat után kirohant az alapvonalhoz, ahol kérésére az egyik rendőr odaadta neki a sapkáját.
szept. 30
15:30
Fontos gólt lőtt Dzsudzsák a listavezető ellen - videó (Infostart)
Gólt szerzett Dzsudzsák Balázs az orosz labdarúgó-bajnokság moszkvai rangadóján. Csapata, a Dinamo 2-0-ra nyert a listavezető CSZKA ellen a 10. fordulóban, ezzel feljött a 12. helyre.
szept. 30
15:30
Man. United: a klublegenda fiával erősíthetnek - sajtóhír (She)
A Sunday Express értesülései szerint a Manchester United labdarúgócsapata közel került Thomas Ince leigazolásához. A Blackpool 20 esztendős szélsője a korábbi Liverpool-, és MU-játékos Paul Ince fia.
szept. 30
15:32
Videó: háttal adott ívelt TD-passzt a gimis meccsen (She)
Különleges megoldással ért el touchdownt a Tumwater csapata a Capital ellen a washingtoni középiskolás amerikaifutball-mérkőzésen. A play elindulása után a labdát megkapó játékos háttal adott TD-vel végződő passzt.
szept. 30
15:34
Bundesliga 2.: a Dynamo Dresden nyerte a szász derbit (She)
A Dynamo Dresden nyerte a szászországi derbit a német másodosztályú labdarúgó-bajnokságban, ugyanis odahaza 3–1-re legyőzte az Erzgebirge Auét. A vendégek a 61. perctől emberhátrányban futballoztak. A listavezető Eintracht Braunschweig ikszelt (1–1) a Kaiserslauternnel.
szept. 30
15:36
Videó: Nicky Hayden nagyot szaltózott a palánkon át (She)
Ijesztő, de szerencsés kimenetelű balesetet szenvedett Nicky Hayden a MotoGP-sorozat Aragóniai Nagydíján. Az amerikai versenyző, aki 2006-ban világbajnok volt, kisodródott a pályáról, és a palánknak ütközött. Hayden a lendülettől átszaltózott rajta. Bevitték az orvosi központba, megvizsgálták, és kiderült, hogy nem esett komolyabb baja.
szept. 30
15:48
MotoGP: Pedrosa győzelmével közelebb lopódzott Lorenzóhoz (She)
A gyorsaságimotoros-vb Aragóniai Nagydíján a királykategóriában Dani Pedrosa legyőzte az élről induló és a pontversenyt vezető Jorge Lorenzót, ezzel némileg csökkentette összetettbeli hátrányát is vele szemben.
szept. 30
16:06
Ligue 1: hatalmas zakót kapott az eddig hibátlan listavezető (She)
A francia labdarúgó-bajnokság 7. fordulójának vasárnapi játéknapján az eddig százszázalékos Olympique Marseille súlyos, 4–1-es vereséget szenvedett a Valenciennes otthonában.
szept. 30
16:08
Premjer-liga: Eto'o a tabella tetejére segítette az Anzsit (She)
Az Anzsi Mahacskala 2–1-re legyőzte a Volgát az orosz labdarúgó-bajnokság (Premjer-liga) 10. fordulójának vasárnapi játéknapján, és ezzel a tabella élére ugrott.
szept. 30
16:24
Hoffenheim: kritikus, de stabil a szerencsétlenül járt Vukcevic állapota (She)
Továbbra is kritikus, de stabil a súlyos autóbalesetet szenvedett Boris Vukcevic állapota – tudatta vasárnapi közleményében a német élvonalbeli Hoffenheim labdarúgócsapata.
szept. 30
16:26
PSG: Ibra nem ismeri a bajnokság egyik legjobb védőjét (She)
Zlatan Ibrahimovic, a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő PSG sztárcsatára még nem hallott Nicolas N'Koulou-ról, az Olympique Marseille hátvédjéről, akit a Ligue 1 egyik legnagyobb tehetségének tartanak.
szept. 30
16:28
Játékossors: Belgiumban folytathatja a világjáró izlandi (She)
Hétfőn orvosi vizsgálaton vesz részt a belga labdarúgó-bajnokságban szereplő Cercle Bruges-nél Eidur Gudjohnsen, a Chelsea, a Barcelona és az AEK Athén korábbi támadója.
szept. 30
16:42
NB I: Ferencváros-Diósgyőr bajnoki élőben az NSO-n (She)
A DVTK a Ferencvároshoz látogat a labdarúgó NB I 9. fordulójának vasárnapi játéknapján. A diósgyőriek  még nem nyertek idegenben, a fővárosiak pedig egyszer kaptak ki eddig odahaza a bajnokságban. Kövessék a mérkőzést élő, szöveges tudósításunk vagy folyamatosan frissülő, élőképes cikkünk segítségével!
szept. 30
17:00
Eredivisie: Kádár kiállítása után kikapott a Roda (She)
A holland labdarúgó-bajnokság (Eredivisie) 7. fordulójának vasárnapi játéknapján a magyarjaival felálló Roda 3–2-es vereséget szenvedett a Groningen otthonában, az AZ Alkmaar gólokban gazdag meccsen nem bírt a Waalwijkkel.
szept. 30
17:18
Serie A: a Napoli és a Lazio is győzni tudott (She)
Tartja a lépést a Napoli az éllovas Juventusszal a labdarúgó Serie A-ban, miután Edinson Cavani góljával győzött a Sampdoria otthonában. Két vereség után javított a Lazio, kiütéses győzelmet aratott a Palermo és a Torino, nyert a Bologna és a Pescara. A 6. forduló az esti Internazionale–Fiorentina találkozóval zárul.
szept. 30
17:18
Dzsudzsák góllal járult hozzá a Dinamo sikeréhez (Metropol)
A városi rivális CSZKA Moszkvát győzték le.
szept. 30
17:36
Barcelona: Puyol, Iniesta és Adriano is utazhat Portugáliába (She)
Carles Puyol, Andrés Iniesta és Adriano is csatlakozhatott a társakhoz a mai tréningen, így mindketten ott vannak az FC Barcelona labdarúgócsapatának a Benfica elleni Bajnokok Ligája csoportmeccsre utazó 21 fős keretében.
szept. 30
17:36
Tőzsérrel szerzett pontot Udinében a Genoa (Metropol)
A magyar válogatott középpályás a 15. percben csereként lépett pályára.
szept. 30
17:38
Bundesliga: gyors duplával folytatta meséjét az újonc (She)
Az Eintracht Frankfurt hazai pályán 2–1-re legyőzte a Freiburgot a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 6. fordulójának vasárnapi játéknapján, így továbbra is veretlen, és tapad az éllovas Bayern Münchenre.
szept. 30
17:54
Megvannak a 2018-as vb helyszínei (Infostart)
Tizenegy városban, összesen 12 stadionban rendezik meg a 2018-as, oroszországi labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseit, miután két helyszín kiesett.
szept. 30
17:54
Férfi vízi MK: a Szolnok kiejtette az Egert, elődöntős a Szeged (She)
A férfi vízilabda Magyar Kupa negyeddöntő visszavágóján a címvédő A-Híd-Szeged biztosan nyert a Ferencváros ellen, míg a Szolnoki Dózsa-Közgép–ZF-Eger kevés gólt hozó rangadón a házigazdák végig futottak a vendégek után, de a döntetlen – idegenbeli győzelmük után – elődöntős részvételt ért számukra.
szept. 30
18:12
Primera D.: a hétgólos csaták nem fekszenek a Rayónak (She)
A Valladolid 6–1-re legyőzte a Rayo Vallecanót a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primera División) 6. fordulójának vasárnapi játéknapján.
szept. 30
18:12
Elhibázza gólhelyzeteit a Vidi (Blikk)
SZÉKESFEHÉRVÁR – Gödörbe került a Videoton labdarúgócsapata szeptemberben. Az európai kupákban egyedüli magyarként érdekelt klub az elmúlt hónapban hét tétmérkőzéséből mindössze kettőt tudott megnyerni: a bajnokságban a Siófokot 3-1-re, míg a Ligakupában a Pápát 2-0-ra verte.
szept. 30
18:30
NB II, Kelet: Híres debütált, a Balmazújváros legyőzte a Mezőkövesdet (She)
A Mezőkövesd elleni 2-1-es győzelemmel mutatkozott be a Balmazújváros kispadján bajnoki mérkőzésen az új tréner, Híres Gábor: Szöllősi Ferenc és Forgács András góljával az első félidő után már két góllal is vezetett az együttes, a Mezőkövesd a második játékrészben csak szépíteni tudott. Véber György együttese ezzel elveszítette bajnoki veretlenségét, de továbbra is a tabella élén áll.
szept. 30
18:32
Ausztria: ötgólos rangadót nyert meg a Salzburg Szabicsék ellen (She)
Rendkívül izgalmas mérkőzéssel zárult az osztrák labdarúgó Bundesliga 10. fordulója: a vasárnapi rangadón a Red Bull Salzburg 3–2-re legyőzte a Szabics Imrét az első félidőben bevető Sturm Grazot.
szept. 30
18:34
NB II, Nyugat: elkezdte a felzárkózást a Zalaegerszeg (She)
Darko Pavicsevics és Tóth Péter góljával könnyű győzelmet aratott a ZTE a Kaposvár II ellen, ezzel a zalaiak második meccsüket nyerték meg a bajnokságban. A vezetőedző, Preisinger Sándor alatt így már nem annyira „forró" a kispad.
szept. 30
18:48
A Fradi legyőzte a DVTK-t (Infostart)
A Ferencváros 2-0-ra nyert a Diósgyőr ellen a labdarúgó NB I kilencedik fordulójában. A zöld-fehérek legutóbb 2004-ben győzték le otthon a DVTK-t.
szept. 30
18:48
NB I: a Ferencváros legyőzte odahaza a Diósgyőrt (She)
A Ferencváros a Diósgyőrt fogadta a labdarúgó NB I 9. fordulójának vasárnapi játéknapján, és Böde Dániel, valamint Milan Perics góljával otthon tartották mindhárom pontot a zöld-fehérek.
szept. 30
18:50
NB I: Pécs-Újpest bajnoki élőben az NSO-n (She)
A labdarúgó NB I 9. fordulójának vasárnapi, záró mérkőzésén a tabellán a tizedik helyet elfoglaló Pécs a vele holtversenyben álló Újpestet fogadja. Kövessék a mérkőzést élő, szöveges tudósításunk segítségével!
szept. 30
18:52
Kézilabda: Karabaticéket meccs után tartóztatták le (She)
A francia rendőrség letartóztatta a PSG–Montpellier (38–24) férfi kézilabda-bajnoki után a fogadási csalással vádolt Nikola és Luka Karabaticot, valamint Samuel Honrubiát és Mladen Bojinovicsot. A francia Eurosport rendőrségi forrásból úgy értesült, hogy összesen tizenkét embert vettek őrizetbe.
szept. 30
18:54
Eredivisie: két mesterhármas és tiniszenzáció a PSV-nél (She)
Két remek egyéni teljesítménynek köszönhetően a PSV 6–0-ra legyőzte idegenben a Venlót a holland labdarúgó-bajnokság 7. fordulójának vasárnapi záró mérkőzésén.
szept. 30
19:06
Premier League: Geráék óriási csatában szereztek pontot (She)
Megosztozott a pontokon a két regionális rivális, az Aston Villa és vendége, a West Bromwich Albion az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 6. fordulójának vasárnapi mérkőzésén (1–1).
szept. 30
19:06
Az FTC nyert otthon a Diósgyőr ellen (Metropol)
A zöld-fehérek legutóbb 2004-ben győzték le otthon a DVTK-t.
szept. 30
19:08
NB II, Nyugat: sima gyirmóti győzelem a forduló záró mérkőzésén (She)
Gyakorlatilag tizenhárom perc játék után eldőlt, hogy vereséggel fog végződni a Sopron gyirmóti vendégjátéka, hiszen Soós Imre együttese addigra ember- és gólhátrányba is került. Cseri Tamás révén az első játékrész közepén a Gyirmót megduplázta előnyét, a hajrában Horváth Rudolf találata a kegyelemdöfést jelentette a soproniak számára.
szept. 30
19:24
Kerékpár: Lovassy volt a nap hőse a pálya ob-n (She)
Lovassy Krisztián három arany- és egy ezüstérmet szerzett vasárnap a pályakerékpárosok országos bajnokságának második napján.
szept. 30
19:24
Geráék döntetlenje a városi rangadón (Metropol)
A Gera Zoltánnal felálló West Bromwich Albion 1-1-et játszott a birminghami rivális Aston Villa otthonában.
szept. 30
19:26
Videó: Böde és Perics góljával nyert a Ferencváros (She)
A Ferencváros kettő nullára legyőzte a DVTK-t a labdarúgó NB I kilencedik fordulójának vasárnapi játéknapján. A vezető gólt Böde Dániel szerezte meg egy szabadrúgást követően a 71. percben, majd a 92. minutumban Milan Perics döntötte el végleg a három pont sorsát. A mérkőzést a vendégek tíz emberrel fejezték be Vági András kiállítása miatt.
szept. 30
19:42
Dánia: az izlandi gólmasina felfalta Vadóczékat is (She)
Vadócz Krisztián csapata, az odensei OB hazai pályán 2–1-re kikapott az AGF-től a dán labdarúgó-bajnokság 11. fordulójának vasárnapi játéknapján.
szept. 30
19:44
Bundesliga: Szalai góllal segített a Wolfsburg legyőzésében (She)
Szalai Ádám, a Mainz 05 magyar támadója is gólt szerzett a Wolfsburg ellen 2–0-ra megnyert idegenbeli bajnokin a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hatodik fordulójában. A kezdőként pályára lépő válogatott csatár csapata második találatát szerezte.
szept. 30
19:46
Baseball: nagy csatában magyar bajnok a Sleepwalkers (She)
A döntő szombaton, illetve vasárnap rendezett harmadik és negyedik mérkőzését követően véget ért a 2012-es magyar baseball-bajnokság. Szombaton a Szentendre Sleepwalkers együttese drámai csatában, hosszabbítást követően 6:5-re diadalmaskodott az Óbudai Warriors gárdája ellen. A párharc vasárnap folytatódott: a negyedik mérkőzésen a Duna-parti kisváros csapata mintegy két és fél óra alatt,…
szept. 30
19:48
Férfi vízi MK: a Honvéd nyert, a Vasas továbbjutott (She)
A férfi vízilabda Magyar Kupa negyeddöntő visszavágóján a Groupama-Honvéd háromgólos hátrányból fordítva nyert a Teva-Vasas ellen, ám utóbbi a hat góllal megnyert első felvonást követően egygólos veresége ellenére is biztosan jutott be a négy közé.
szept. 30
19:50
Férfi kézi BL: a Kiel öttel nyert Madridban az Atlético ellen (She)
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkör első fordulójában rögtön megütközött egymással az előző kiírás két döntőse: a német címvédő Kiel Madridban a spanyol Atlético vendégeként lépett pályára, és nyert nagy csatában öt góllal.
szept. 30
20:00
Videó: Lewis többre vágyott - Ross Brawn (She)
Ahogy arról már beszámoltunk, Lewis Hamilton 2013-tól a Mercedes-istállónál folytatja pályafutását. Ross Brawn azt szeretné, ha az istállóhoz érkező brit pilóta szerves része lenne a csapatnak.
szept. 30
20:00
Szalai gólt lőtt a győztes Mainzban (Metropol)
A Mainz 2-0-ra nyert a Wolfsburg vendégeként.
szept. 30
20:02
Torna: Csillag, Jelencsics és Rácz aranyérmes a magyar GP-n (She)
A tornászok szombathelyi Thales Kupáján, a  4. Magyar Nemzetközi GP-n, a szerenkénti döntőkben Csillag Tünde és Jelencsics Dorina két-két első helyet szerzett, míg a férfiaknál Rácz Attila nyakába került aranyérem a magyar versenyzők közül.  Az olimpiai bajnok Berki Krisztián díjátadóként működött közre.
szept. 30
20:04
Férfi kosár Adria-liga: a Szolnok vereséggel kezdett (She)
A férfi kosárlabda Adria-liga alapszakaszának első fordulójában a Szolnoki Olaj rossz kezdést követően rendkívül hullámzó játékkal tizenöt pontos vereséget szenvedett a szlovén Krka Novo Mesto vendégeként.
szept. 30
20:06
Görögország: Fülöpék pontig kínozták a kirakatcsapatot (She)
Fülöp Márton csapata, az Aszterasz Tripolisz idegenben gól nélküli döntetlent játszott a sokszoros bajnok Panathinaikosszal a görög labdarúgó-bajnokság 5. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Keresés