2014. május 13. kedd

máj. 13
0:06
NS: Besic - közel Messihez; a Ligakupa lesz a tét - kedd (She)
A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.
máj. 13
0:24
Futsal NB I: a hosszabbítás döntött a bronzmérkőzésen (She)
A budaörsi Aramis szerezte meg a bronzérmet a futsal NB I-ben, miután a harmadik helyért rendezett mérkőzésen hosszabbítást követően 5–4-re legyőzte hazai pályáján a Veszprémet. A párharc egy mérkőzésen dőlt el, és az otthon játszó bakonyiak hiába jutottak korán vezetéshez Finta Péter révén, a vendégek háromszor is egyenlítettek, majd a rendes játékidő hajrájában már a veszprémieknek kellett…
máj. 13
1:00
Eurofutball: két város, négy csapat, hat kolozsvári pont (She)
Dupla Kolozsvár–Brassó párharcot rendeztek hétfőn a román labdarúgó-bajnokságban, ugyanis a CFR az FC Brasov ellen játszott hazai pályán, míg az Universitatea a Corona vendége volt, és mindkét találkozó után a kolozsváriak örülhettek, ráadásul a brassóiak még gólt sem szereztek. A négy csapatból a CFR áll a legjobban a tabellán, 48 ponttal a hatodik, a Corona már kiesett.
máj. 13
7:00
Milan: Berlusconi elégedetlen, Seedorf jövője bizonytalan (She)
Silvio Berlusconi klubelnök elégedetlen az AC Milan labdarúgócsapatának teljesítményével.
máj. 13
7:18
NHL: a Montreal döntő csatára kényszeríti a Bostont (She)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásában a Montreal Canadiens otthon lenullázta a Boston Bruinst, így a hatodik felvonást követően kiegyenlítette az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcot, és az Atlanti csoportban hetedik összecsapás dönt a továbbjutásról. A Csendes-óceáni csoportban az Anaheim Ducks legyőzte a Los Angeles Kings gárdáját, és egy lépésre került a…
máj. 13
7:36
NBA: újabb lépés a Miamitól, életben maradt a Portland (She)
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában a Miami Heat vendégként, míg a Portland Trailblazers házigazdaként győzött, így előbbi egy győzelemre került a továbbjutástól a Brooklyn Netsszel szemben, utóbbi viszont életben maradt a már három győzelmet számláló San Antonio Spurs ellen.
máj. 13
7:39
Egyetlen nap pihenő (Metropol)
A bajnoki címét megvédő Veszprém fújhat egyet, utána indul a felkészülés a BL-végjátékra.
máj. 13
7:54
Vb 2014: Suárez, Cavani, Forlán - a nagy trió az uruguayi keretben (She)
Óscar Tabárez, az uruguayi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette huszonöt fős, bő keretét a nyári, brazíliai világbajnokságra.
máj. 13
7:56
Juve: videózás után tiltották el a könyöklő Chiellinit (She)
Az eset videofelvétele jelentett bizonyítékot arra, hogy a vasárnapi Roma–Juventus (0–1) olasz bajnoki rangadón az ellenfelét lekönyöklő torinói Giorgio Chiellinit három meccsről eltiltotta a fegyelmi bizottság.
máj. 13
8:12
Légiósok: „Hülye sérülést szenvedtem” - mondja a fél évre kidőlt Leandro (She)
Mint arról beszámoltunk, súlyos térdsérülését követően meg kellett műteni Leandro de Almeidát, a magyar labdarúgó-válogatott Cipruson légióskodó balhátvédjét. A rutinos futballista operációja jól sikerült, de a keresztszalag-szakadást követően hosszú rehabilitáció és legalább fél év kihagyás vár rá.
máj. 13
8:30
Videó: határidő - „Tiszta a lelkiismeretem; beszéltem Pintérrel” (She)
Varga József, a Middlesbrough magyar válogatott labdarúgója kihasználva, hogy csapata számára véget ért az angol másodosztályú bajnokság (Championship), a hétvégén a helyszínen tekintette meg korábbi együttese, a DVSC-Teva Újpest elleni bajnokiját. Varga az NSO Tv-nek beszélt az új Nagyerdei Stadionról, a válogatott Dánia elleni fellépéséről és természetesen a sorsáról, amely a napokban dől el.
máj. 13
8:33
Berlusconi elégedetlen a Milannal (Metropol)
Az AC Milan egy fordulóval a bajnokság vége előtt nyolcadik a tabellán.
máj. 13
8:35
Elugranak a trófeával az arab tulajdonoshoz (Metropol)
Manchester „kék fele” celebekkel ünnepelte a City bajnoki aranyát.
máj. 13
8:48
Hannover: Huszti egy utolsó nagy szerződésre hajt? (She)
Mint arról beszámoltunk, Huszti Szabolcs engedély nélkül távol maradt csapata, a Hannover 96 edzéséről, és szabadságra ment – várhatóan súlyos pénzbüntetést kap ezért. A találgatás persze beindult: miért „szabadságolta magát” a kitűnő szezont záró magyar szélső?
máj. 13
8:51
Győzött a Miami, kikapott a San Antonio (Metropol)
Brooklyni sikerével a címvédő Miami Heat a továbbjutás küszöbén áll az NBA főcsoport-elődöntőjében.
máj. 13
8:53
NHL: előnyben az Anaheim (Metropol)
Az Anaheim Ducks 4-3-ra legyőzte a Los Angeles Kings csapatát, így összesítésben 3-2-re vezet.
máj. 13
9:06
Man. City: a főtéren 14 ezren, a parádén százezren ünnepeltek - képek, videó (She)
A manchesteri Albert Square-en mintegy tizennégyezren, a városi, buszos parádé során – amely Manchester történetének egyik legnagyobb ilyen jellegű attrakciója volt – becslések szerint százezren ünnepelték a City labdarúgóinak bajnoki címét.
máj. 13
9:12
Sportfogadás: Hogy lesz valakiből tippmester? - interjú steve94-gyel (Agroinform)
Tippjátékokkal kezdte, majd gyakornoknak jelentkezett, immáron pedig a junior tippmesterek között bizonyíthat steve94!
máj. 13
9:14
Karrier: Vidics után Rio Ferdinand is búcsút intett az Old Traffordnak (Agroinform)
A 35 éves középhátvéd nem vonul vissza, folytatni szeretné pályafutását.
máj. 13
9:27
Negyvenezer eurót fizet az Atalanta (Metropol)
Szurkolóinak szektorából egy banánt dobtak be a pályára az AC Milan elleni vasárnapi bajnoki mérkőzésen.
máj. 13
9:42
Ajánló: DVTK-Vidi és Fradi-MTK kupadöntő, német-lengyel (She)
Kedden sem maradunk szerencsére futball nélkül, itthon a Ligakupa döntőjében a Videoton a DVTK ellen lép pályára Diósgyőrben, míg a nőknél a Ferencváros az MTK-t fogadja a Magyar Kupa fináléjában. Közeledik a vb, jönnek lassan a nemzetközi felkészülési meccsek is, ma a maldív-szigeteki, a laoszi, a német és a lengyel válogatottat nézhetjük meg.
máj. 13
9:44
Vb 2014: ha kirabolnak, nehogy ellenállj! (She)
A Sao Pauló-i rendőrség közzétette a nyári, brazíliai labdarúgó-világbajnokságra érkező szurkolóknak szánt biztonsági tanácsait. A paulista rendőrség azzal számol, a lopások és a rablások száma is emelkedik majd a vb alatt, hisz a 600 000 várt turista „jó célpontnak” számít.
máj. 13
9:46
Golf: a pályán halt meg a caddie, mégis folytatták a versenyt (She)
Megosztja a golfozókat a profik európai körversenyén történt tragédia kezelése: a hétvégi Madeira Opent annak ellenére befejezték, hogy a viadal hajrájában a pályán meghalt az egyik játékos caddie-je.
máj. 13
10:00
Pécs: Szatmárinak az MTK-tól van ajánlata, külföldről megkeresése (She)
Az MTK-tól ajánlata van, külföldről pedig megkeresése Szatmári Lórándnak. Az élvonalbeli Pécsi MFC 26 esztendős középpályása erről a Digi Sport Reggeli Start című műsorában nyilatkozott kedd reggel.
máj. 13
10:06
Római tenisztorna: Djokovics és Wawrinka magabiztos győzelemmel rajtolhat (Agroinform)
A római Masters keddi játéknapján bemutatkozik a csuklósérüléséből visszatérő Novak Djokovics.
máj. 13
10:08
Bayern München: Schweinsteiger lemaradhat a kupadöntőről (Agroinform)
Kérdéses a Bayern München kulcsemberének játéka a szombati, Dortmund elleni Német Kupa-döntőről térdsérülés miatt.
máj. 13
10:18
Férfi vízi: a szolnoki Hosnyánszky visszatérhet Egerbe (She)
Javában tart a férfi vízilabdások bajnoki döntője – két mérkőzést követően 1–1-re áll a Szolnok–Eger párharc, méghozzá két vendégsikerrel –, információink szerint a szolnokiak olimpiai bajnok játékosa, Hosnyánszky Norbert a szezon végén elhagyja a csapatot, és visszatér ahhoz az egri együtteshez, amelytől két éve a Dózsához igazolt.
máj. 13
10:20
Premier League: először adja a Liverpool az év menedzserét (She)
Brendan Rodgers, a Liverpool szakvezetője lett a 2013–2014-es angol labdarúgószezon legjobb menedzsere – döntöttek a kollégák a menedzserek szövetségének (League Managers Association) hagyományos szavazásán.
máj. 13
10:36
Hannover: Katar? Kína? Az elnök szerint Huszti sok pénzt akar (She)
A Hannover klubelnöke, Martin Kind szerint Huszti Szabolcs a klubnál senkit nem értesített arról, hogy – még a klub eheti négy hírverő mérkőzése előtt – szabadságra megy, így teljesen elfogadhatatlan a viselkedése. Kind szerint a magyar szélső olyan helyre akar igazolni karrierje utolsó éveiben, ahol sok pénzt kereshet. A helyi Neue Presse szerint egyértelmű: a szélső távozni akar, és ezért…
máj. 13
10:38
Videó: Doll kapásból bombázott fölé, segítője parádés gólt fejelt (She)
Először lépett pályára az FTC öregfiúk labdarúgócsapatában Thomas Doll, az NB I-es együttes vezetőedzője és segítője, Ralf Zumdick. A német szakember a BVSC ellen kezdőként játszott, többször is gólhelyzetbe került, de a szerencsével hadilábon állt. A második félidőben másodedzője váltotta, aki játékosként kapus volt, most azonban egy remek csukafejessel megszerezte a Fradi harmadik gólját. A vége…
máj. 13
10:40
MLS: óriási tv-szerződést kötött az amerikai fociliga (She)
Sporttörténelmi súlyú televíziós közvetítési szerződést írt alá az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) három csatornával.
máj. 13
10:54
Negyvenezer eurót fizet az Atalanta a banándobálásért (Infostart)
Negyvenezer eurót (12,1 millió forint) fizet az Atalanta labdarúgóklub, mert szurkolóinak szektorából egy banánt dobtak be a pályára az AC Milan elleni vasárnapi bajnoki mérkőzésen.
máj. 13
10:54
Chelsea: 39 millió euróért viszik el a nyáron Costát - sajtóhír (She)
Az angol Skysports értesülései szerint az angol Chelsea megállapodott Diego Costa vételáráról, valamint nyári megvételéről a spanyol Atlético Madriddal. Utóbbiak gólerős centere 39 millió euróért igazol majd a londoniakhoz.
máj. 13
10:56
Vb 2014: a tesztmeccsre nem lesz kész a Sao Pauló-i stadion (She)
Nem készül el teljesen a vasárnapi egyetlen hivatalos tesztmérkőzésre a brazíliai labdarúgó-világbajnokság nyitótalálkozójának otthont adó stadion, Sao Paulóban.
máj. 13
11:12
NB II: Róth is kiszemelt a ZTE-nél, Lendvai igazgató lehet (She)
Információink szerint Róth Antal is kiszemelt a másodosztályú Zalaegerszegi TE labdarúgócsapatánál, mint leendő vezetőedző.
máj. 13
11:14
Jégkorong-vb: szabálytalan orosz és kazah játékost tiltottak el (She)
A minszki jégkorong-világbajnokságon szereplő két játékost – az orosz Vagyim Sipacsjovot és a kazah Fjodor Polisukot – is súlyos szabálytalanság miatt tiltotta el a nemzetközi szövetség (IIHF).
máj. 13
11:18
Ligakupa: Szivics 34 év után kupát nyerne a Diósgyőrnek (Agroinform)
A Videoton története során negyedszer, a Diósgyőr pedig először hódíthatja el a Ligakupát.
máj. 13
11:48
Man. City: Agüero boldogan tett ígéretet az angoloknak (She)
Sergio Agüero megígérte a Manchester City szurkolóinak, hogy a következő szezonra kirobbanó erőben tér vissza, hogy újabb trófeákat nyerjen. Azaz nem igazol a Real Madridba – vonta le a következtetést a Manchester Evening News a labdarúgó szavaiból.
máj. 13
11:50
Barcelona: A szombati lesz a mi döntőnk - Andrés Iniesta (She)
Döntőnek is beillő találkozó vár a Barcelona labdarúgóira a spanyol bajnokság záró fordulójában a Camp Nouban az Atlético Madrid ellen – szombat, 18 óra, élőben az NSO-n! –, a katalánok csak és kizárólag győzelem esetén védhetnék meg címüket. Andrés Iniesta, a Barca klasszisa ennek tudatában készül a fellépésre, és nyilatkozott a mérkőzés előtt.
máj. 13
11:52
NB I: cseh, ciprusi, magyar ajánlatai vannak Rossinak - sajtóhír (She)
Az olasz tuttomercatoweb.com értesülései szerint három magyar, egy cseh és egy ciprusi klub is érdeklődik a Bp. Honvédtól a tavasszal távozó olasz edző, Marco Rossi iránt.
máj. 13
11:54
Premier League: Rodgers és Pulis a legjobb menedzserek a Premier League-ben (Agroinform)
Brendan Rodgers lett az Év menedzsere, a másik szakmai díjat Tony Pulis kapta, aki csodát tett a Crystal Palace-al.
máj. 13
11:56
VB 2014: Klinsmann csatasorba állította a Team USA-t (Agroinform)
Az Egyesült Államok és Costa Rica szövetségi kapitánya is keretet hirdetett a brazíliai tornára.
máj. 13
12:06
NS: Rivaldo haknija; Fogd be a szád, Galvao! - vb-melléklet (She)
A szerdai Nemzeti Sportban 16 oldalas világbajnoki melléklettel harangozzuk be a nyári, brazíliai tornát. Keresse szerdán az újságárusoknál a sorozat második részét! A mellékletből ajánljuk:
máj. 13
12:09
Joachim Löw maradna 2016-ig (Metropol)
A németek az 1996-os Eb óta várnak egy újabb diadalra, a mostani vb-n az esélyesek közé számítanak.
máj. 13
12:24
Nem lesz kész a tesztmeccsre a Sao Pauló-i stadion (Infostart)
Nem készül el teljesen a vasárnapi egyetlen hivatalos tesztmérkőzésre a brazíliai labdarúgó-világbajnokság nyitótalálkozójának otthont adó stadion, Sao Paulóban.
máj. 13
12:24
Videó: Madrid arcai - a drámai döbbenettől az örömön át a dühig (She)
Bár megvolt az esélye, hogy bajnok legyen, az Atlético Madrid labdarúgócsapata egyelőre nem tudott élni a lehetőséggel, ugyanis a Málaga ellen csak 1–1-et játszott. Pedig ha győzött volna, már aranyérmes lenne, hiszen a Barcelona gól nélküli döntetlenre végzett az Elche vendégeként. A madridi mérkőzésen a Canal+ televíziós társaság a szurkolók és a kispad minden rezdülését figyelte, így már csak…
máj. 13
12:26
Vb 2014: a Bundesligára épül a svájci keret, Derdiyok nélkül! (She)
Eren Derdiyok nincs ott a svájciak 23-as világbajnoki keretében, a Leverkusen támadóját csak tartaléknak jelölte Ottmar Hitzfeld szövetségi kapitány – derült ki Svájc labdarúgó-válogatottjának keddi kerethirdetésekor.
máj. 13
12:28
Férfi kézi: élvonalbeli lesz a Komló és a Balmazújváros (She)
A férfi kézilabda NB I B-ben eldőlt, hogy a Nyugati csoportból a Komló, míg a Keletiből a Balmazújváros jut fel az első osztályba.
máj. 13
12:42
Ez az új helyszíne a Gyulai emlékversenynek (Infostart)
Idén július 8-án Székesfehérvár ad otthont a Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjnak.
máj. 13
13:00
Úszás: 16 hónapra tiltották el a doppingoló világbajnokot (She)
Tizenhat hónapos versenyzési tilalommal büntette a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség (FINA) a legjobb orosz női úszónak számító Julija Jefimovát, akinek még októberben lett pozitív a doppingtesztje.

Keresés