2014. április 29. kedd

ápr. 29
0:12
Primera Div.: bő tíz perc alatt négy gól, fellélegezhet a Celta (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primera División) 35. fordulójának záró mérkőzésén a Celta Vigo hazai pályán 4–1-re legyőzte a Valladolidot, így kiharcolta a bennmaradást, az idegenben október óta nyeretlen lila-fehéreket ellenben továbbra is komolyan fenyegeti a kiesés réme. A vigói együttes – ha a szünetet nem számítjuk – tizenkét perc leforgása alatt szerezte négy gólját.
ápr. 29
2:18
Forma-1: Valaki már megint azt mondja, hogy Räikkönen túl van értékelve (Agroinform)
De ki lehet az? Egy önjelölt sztárújságíró, esetleg egy igazi szakember? Valaki a Ferraritól? Vagy csak egy kolléga?
ápr. 29
6:48
NBA: a Miami továbbment, a kiesés szélén az Indiana (She)
Elsőként a Miami Heat jutott az NBA rájátszásának második fordulójába, miután kisöpörte a Charlotte Bobcatset. Az első kiemelt Indiana Pacers viszont a kiesésé szélére sodródott, hazai veresége után Atlantában kell kiharcolnia a hetedik mérkőzés lehetőségét – ha nem sikerül, vége a szezonjának. Nyugaton az első kiemelt San Antonio Dallasban egyenlített a Mavericks ellen.
ápr. 29
7:06
Egyetemi evezős és sárkányhajó verseny Budapesten (Infostart)
Idén is megrendezi a tavaly nagy sikert aratott Dunai Regattát az Antall József Tudásközpont. A csütörtöki eseményen egyetemek evezős és sárkányhajó csapatai szállnak vízre Budapest szívében.
ápr. 29
7:06
NHL: hárommeccses hátrányból egyenlített a Los Angeles (She)
A Pittsburgh Penguins Columbusban aratott győzelmével kiharcolta a második fordulóba jutást az NHL rájátszásában. A Colorado és a San Jose azonban nem tudta lezárni a párharcát, a Minnesota, illetve a Los Angeles is hazai pályán vívta ki a hetedik mérkőzés lehetőségét. A harmadik harmad második felében 1–1 után 2:46 perc alatt három gólt szerző Kings tette különösen figyelemreméltó, hiszen 0–3-ról…
ápr. 29
7:24
Tenisz: Babos továbbjutott a japán ITF-torna 1. fordulójából (She)
Babos Tímea 6:3, 6:3-ra legyőzte a hazai pályán versenyző japán Szema Jurikát a Gifuban zajló 75 ezer dolláros összdíjazású ITF-tenisztorna első fordulójában.
ápr. 29
7:26
FTC: a Norwichból és a Lazio segítségével jöhetnek játékosok (She)
A Hír Tv Stopper című műsorának hétfő esti témája az új Fradi-stadion volt. Az üzemeltető részéről Szekeres Tamás, a Lagardere Unlimited Stadium Solutions Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a Ferencváros költségvetésének jelentős hányadát teszi majd ki az az összeg, amit a klub az új ferencvárosi stadion üzemeltetőjétől évente kap. Az FTC Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál elárulta, európai…
ápr. 29
7:28
Kézilabda: Putics szívesen magyar klubba szerződne (She)
Ötödik Bundesliga-idénye után szívesen hazaszerződne Putics Barna, a Gummersbach balátlövője, akinek a szezon végén lejár a szerződése.
ápr. 29
8:00
UEFA: pénzügyi szabályokat sértett meg a PSG és a Man. City (She)
A Paris SG és a Manchester City is megszegte az UEFA pénzügyi fair play szabályait – közölte az európai szervezet, amely felajánlotta a két klubnak, hogy a csütörtöki találkozójukon rendezzék e helyzetet.
ápr. 29
8:18
Bajnokok Ligája: Bayern München-Real Madrid élőben (Infostart)
A keddi és szerdai élő sportközvetítések a hazai televíziókban:
ápr. 29
8:18
Lombard: Ezt a hozzáállást nem veszi be a gyomrom - Tóth B. (She)
Tóth Bálint, a Lombard Pápa vezetőedzője a szombaton az MTK-tól elszenvedett 2–0-s vereség után tett egy megjegyzést arról, hogy a futballt többek között pénzért is játsszák. Mire gondolt a szakember? A Nemzeti Sport rákérdezett.
ápr. 29
8:18
A nap mérkőzése: A címvédő a rekorder ellen, vizsgamunka vár Guardiolára és Ancelottira (Agroinform)
A Bayern München a Real Madridot fogadja kedden a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján.
ápr. 29
8:36
Videó: „A Vidi esélyesebb a dobogóra, mint a Fradi” (She)
Újabb bejegyzéssel jelentkezett videoblogjában Bognár György. Ezúttal az NB I 26. fordulója után beszélgetett a Nemzeti Sport újságírójával, Galambos Dániellel az NS és az NSO Tv szakértője. Bognár szerint bár a Ferencvárosnak feljavult a játéka, ebben a szezonban nem lép fel a dobogó harmadik fokára, hiszen játéktudásban még a Szombathelyi Haladás is megelőzi Thomas Doll csapatát.
ápr. 29
8:54
NHL: továbbjutott a Pittsburgh (Metropol)
A Pittsburgh Penguins a hétfői hatodik meccsen 4-3-ra győzött a Columbus Blue Jackets otthonában.
ápr. 29
9:12
Újpest: Dortmundból érkezik az első nyári szerzemény (She)
Az Újpest három plusz két évre szerződtette a 22 éves Jérémy Serwyt a Borussia Dortmund második csapatától. A belga középpályás a nyáron csatlakozik a lila-fehérekhez – írják a belga lapok, amelyek úgy tálalják az átigazolást, hogy hazai játékos csatlakozott a „Duchetelet-galaxishoz”.
ápr. 29
9:12
NBA: a Miami kiütötte a Charlotte-ot (Metropol)
A Miami Heat 4-0-ás összesítéssel bejutott az NBA Keleti főcsoportjának elődöntőjébe.
ápr. 29
9:14
Ajánló: Chelsea-Atlético, Juve- Benfica, Milan-Inter - program (She)
Európa öt legnagyobb bajnokságában igazi rangadókkal várnak minket a héten. A Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában már az elődöntők visszavágójánál járnak a csapatok, ráadásul lesz még a hétvégén AC Milan–Internazionale, Real Madrid–Valencia és Marseille–Lyon derbi is. Finálékból sem szenvedünk hiányt, a Francia Kupa és Olasz Kupa sorsa is a hosszú hétvégén dől el. Íme, a heti nemzetközi…
ápr. 29
9:30
Videó: Ramos az alapvonalról is betekerte edzésen (She)
Egygólos előnyből várhatja a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-elődöntő idegenbeli visszavágóját a Real Madrid. A királyiak már Németországban edzenek, ahol napvilágot látott egy videó: Sergio Ramos az alapvonalról gyakorolta a kapura rúgást, nem is akárhogy. Íme!
ápr. 29
9:30
Asztalitenisz csapat-vb: kikaptunk Tajvantól (Metropol)
3-2-re kaptunk ki a tajvani válogatottól a tokiói csapat-világbajnokság keddi fordulójában.
ápr. 29
9:30
Sportfogadás: A sportfogadáshoz nagyobb tudás kell, mint a pókerhez - Billy Walters (Agroinform)
Billy Walters, minden idők talán legjobb sportfogadója szerint a pókerhez kevesebb tudás kell, mint a sportfogadáshoz.
ápr. 29
9:32
Labdarúgás: összevonják a Copa Américát az Arany-kupával? (She)
Történelmi bejelentésre készül május elsején a dél-amerikai (CONMEBOL) és az észak- és közép-amerikai szövetség (CONCACAF). Nagy a titkolózás, de a kiszivárgott hírek szerint összevonják a két térség kontinentális válogatott tornáját, amelynek az Egyesült Államok ad otthont.
ápr. 29
9:48
Snooker-vb: Nehéz feladat vár O'sullivanre és Robertsonra is (Agroinform)
A 77. snooker-világbajnokság keddi játéknapján a negyeddöntős összecsapásokra kerül sor.
ápr. 29
10:06
Videoton: Öt-egy nekünk, de még nincs vége - José Gomes (She)
José Gomes, a Videoton vezetőedzője nem akarja elkiabálni a döntőbe jutást, noha a labdarúgó Ligakupa elődöntőjének mai székesfehérvári visszavágóját négygólos előnnyel kezdi a csapata.
ápr. 29
10:24
Videó: lenyelte a nyelvét, de megmentette az ellenfél (She)
A ciprusi élvonalbeli labdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszásának 6. fordulójában az AEL Limassol 4–3-ra nyert az Anorthoszisz Famagusta ellen. A találkozó 48. percében Andrija Kaluderovic és Paulo Jorge csapott össze egy labdáért, és összefejeltek. A hazaiak játékosa nagyon rosszul esett, mozdulatlanul feküdt a földön, lenyelte a nyelvét, de az ellenfélnél játszó Valentinosz Szielisz…
ápr. 29
10:24
Premier League: Az Arsenalnál szeretnék, ha májusban még nem érne véget a bajnokság (Agroinform)
Zsinórban harmadik mérkőzését nyerte meg az Arsenal, így nagy lépést tett a Bajnokok Ligája-indulás elérése felé.
ápr. 29
10:42
A Bayern vagy a Real Madrid elvérzik ma este (Infostart)
Két csapatnak van még esélye a triplázásra Európa topbajnokságaiban, illetve a Bajnokok Ligájában. De már csak ma estig: a Bayern München és a Real Madrid közül az egyik elbúcsúzik ma a nemzetközi siker lehetőségétől.
ápr. 29
10:42
Barcelona: Tegyék fel a banánt dobáló képét a netre! - Alves (She)
A Barcelona brazil védője, Dani Alves ismét megszólalt az őt érő vasárnapi incidens kapcsán, mint ismeretes, megdobták őt banánnal a Villarreal szurkolói, mire ő harapott egyet a pályára dobott gyümölcsből.
ápr. 29
11:00
Távoznak a szponzorok a rasszista megnyilvánulás miatt (Infostart)
A támogatók sem hagyták szó nélkül a Los Angeles Clippers profi kosárlabdacsapat tulajdonosának rasszista megnyilvánulását, s már 24 szponzor szüntette meg vagy függesztette fel együttműködését Donald Sterling klubjával.
ápr. 29
11:00
Dinamo Moszkva: Dzsudzsák távozása jó lehet a két félnek (She)
A Dinamo Moszkvánál bekövetkező edzőváltás és játékstílus-módosulás abba az irányba mutat, hogy Dzsudzsák Balázs elhagyja az orosz labdarúgócsapatot – többek között ez olvasható abban az írásban, amely a nagy presztízsű orosz lap, az Izvesztyija internetes oldalára került fel kedd délelőtt.
ápr. 29
11:02
Asztalitenisz csapat-vb: kikapott a női válogatott Tajvantól (She)
A magyar női asztalitenisz-válogatott nagy csatára késztette az esélyesebb tajvani válogatottat, amelytől végül 3-2-re kikapott a tokiói csapat-világbajnokság keddi, második fordulójában.
ápr. 29
11:04
FTC: május 31-re elkészül Európa legmodernebb stadionja (She)
Az új Ferencváros-stadionnál ma sajtóbejárást tartottak, amelynek keretében a klub elnöke, Kubatov Gábor és a projektért felelős kormánybiztos, Fürjes Balázs is tájékoztatót tartott.
ápr. 29
11:18
Rio 2016: „A helyzet kritikus a helyszínen, de nincs B-terv” (She)
John Coates, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) alelnöke szerint a 2016-os Rio de Janeiró-i játékok előkészületei a „legrosszabbul” alakulnak azok közül, amelyeket ő végigkövetett.
ápr. 29
11:20
Videó: James húzta a lábát, de így is közel járt a tripla duplához (She)
Mint ismert, az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) a bajnok Miami Heat a kisebb sérülését menet közben kikúráló James vezetésével nyert Charlotte-ban 109–98-ra. Az összecsapáson LeBron James összeütötte térdeit Biyombóéival, ami után kissé húzta a lábát a Heat klasszisa, de így is 43 percet töltött a pályán, és közel járt a tripla duplához.
ápr. 29
11:22
Eurofutball: újra nekifut az El-nek a miniállam büszkesége (She)
A San Marino legrégebben alapított futballklubjaként számon tartott Libertas nyerte meg a miniállam labdarúgókupáját, a Coppa Titanót, miután a hétfő esti fináléban 2–0-ra legyőzte a Faetanót.
ápr. 29
11:24
ZTE: vádat emeltek a rendőrökre támadó szurkoló ellen (She)
A Zalaegerszegi Nyomozó Ügyészség vádat emelt a helyi szurkoló ellen, aki még egy tavaly februári ZTE–Videoton Magyar Kupa-mérkőzés (4. forduló, 3:6) után rendőrökre támadt.
ápr. 29
11:36
Férfi kézi BL: óriási érdeklődés a négyes döntő jegyei iránt (She)
Az Európai Kézilabda-szövetség tájékoztatása szerint húszezernél jóval több jegyigénylés futott be a május végi-június eleji férfi Bajnokok Ligája négyes döntőjére.
ápr. 29
11:36
Mourinho bízik 41 éves kapusában (Metropol)
A portugál szakvezető szerint a veterán ausztrál Mark Schwarzer képes helyettesíteni a sérült Cecht.
ápr. 29
11:37
Serie A: Conte előbb a pályán, majd a kamerák kereszttüzében őrjöngött (Agroinform)
A Juventus trénere a Sassuolo legyőzése után római kollégája és a közvélemény kapcsán komoly kritikát fogalmazott meg.
ápr. 29
11:38
F1: nincs veszélyben Button indulása a Spanyol GP-n (She)
A McLaren-istálló szerint nincs veszélyben Jenson Button szereplése a Spanyol Nagydíjon, pedig a brit sajtóban az a hír járta, hogy egy hétvégi triatlonversenyen elszenvedett sérülés miatt az angolnak le kell mondania az indulásról.
ápr. 29
11:40
Férfi kézi: a BL és az EHF-kupa sorsolása élőben az NSO-n! (She)
Kedden Kölnben és Berlinben tartják meg a férfi kézilabda európai kupaküzdelmek végjátékának sorsolását – mindkét helyszínen magyar érdekeltséggel. A Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjének sorsolását a német Flensburg és Kiel, illetve a spanyol Barcelona mellett a Veszprém várja. Az EHF-kupa berlini final fourjában a helyi Füchse jutott a Szegednek. Kövesse a sorsolásokat frissülő cikkünkkel!
ápr. 29
11:54
EHF-kupa: a házigazda Füchse a Szeged ellenfele a döntőért (She)
A Pick Szeged a házigazda német Füchse Berlinnel találkozik a férfi kézilabda EHF-kupa négyes döntőjének elődöntőjében – derült ki a berlini tv-toronyban kedden megrendezett sorsoláson.
ápr. 29
12:12
Kézilabda EHF Kupa - A Füchse Berlin a Szeged elődöntős ellenfele (Infostart)
A Füchse Berlinnel mérkőzik a Pick Szeged a férfi kézilabda EHF Kupa elődöntőjében.
ápr. 29
12:12
Videó: porrá tört autók a rajtbaleset után (She)
Az ADAC GT Masters második futama óriási rajtbalesettel indult szombaton a németországi Oscherslebenben. Öt kocsi kötött ki a pálya szélén, közülük a legrosszabbul az Audi gyári pilótája, az R8-ast vezető dán Nicki Thiim járt. A versenyzők azonnal kipattantak a roncsokból, és ketten is Thiim segítségére siettek. Íme!
ápr. 29
12:12
Május végére elkészül az FTC stadionja (Metropol)
A 22.500 néző befogadására alkalmas létesítmény 14 hónap alatt épül fel - ez rekord a kategóriájában.
ápr. 29
12:12
Átigazolás: Reus titokzatos, nem beszél az esetleges új szerződésről (Agroinform)
A Dortmund német válogatott támadója egyelőre semmit sem hajlandó elárulni a jövőjéről.
ápr. 29
12:14
Újpest: Bajner szerint az NB I színvonalát is emeli az új szerzemény (She)
Amint arról már beszámoltunk, sajtóhírek szerint nyártól az Újpestben folytatja a pályafutását a belga középpályás, Jérémy Serwy, aki a Dortmund II-től érkezik. A 22 éves futballistáról jelenlegi csapattársát, Bajner Bálintot kérdeztük.
ápr. 29
12:14
Férfi kézilabda: A Veszprémre és a Szegedre is német ellenfél vár elsőként a Final Fourban (Agroinform)
A Pick a házigazda Füchse Berlin, a bakonyiak a THW Kiel legyőzésével juthatnak be a döntőbe.
ápr. 29
12:16
Férfi kézi BL: a Kiel lesz a Veszprém ellenfele (She)
Az MKB-MVM Veszprém a német Kiellel a játszik a férfi kézilabda Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjének elődöntőjében.
ápr. 29
12:30
Kézilabda BL - A Kiellel játszik a Veszprém az elődöntőben (Infostart)
A német Kiel együttesével mérkőzik a Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében - derült ki a keddi kölni sorsoláson.
ápr. 29
12:30
Vb 2014: akárcsak a legutóbbi vb előtt, Drogbát megműtik (She)
Didier Drogba, a Galatasaray elefántcsontparti labdarúgója a napokban kés alá fekszik Katarban, reményei szerint az ottani orvosok véget vetnek hetek óta tartó lágyékfájdalmainak.

Keresés