2014. április 9. szerda

ápr. 9
0:13
Bajnokok Ligája: Terry szerint Mourinho szellemisége volt a kulcs (Agroinform)
A Chelsea 2-0-ra legyőzte az erőtlen PSG a negyeddöntő visszavágóján és idegenben rúgott góllal megnyerte a párharcot.
ápr. 9
0:30
Tenisz: a vörös por jobban ízlett a kolumbiainak (She)
A hazai közönség előtt szereplő kolumbiai Mariana Duque Marino 6:3, 6:3-ra legyőzte a 2. helyen kiemelt amerikai Sloane Stephenst a bogotái salakpályás női tenisztorna első fordulójában. A férfi világranglistán egykor hatodik helyen jegyzett francia Gilles Simon a nyitó körben búcsúzott a casablancai versenyen.
ápr. 9
1:06
MK: DVSC-DVTK mérkőzéssel kezdődik az elődöntő (She)
Hivatalossá váltak a labdarúgó Magyar Kupa-elődöntő mérkőzéseinek időpontjai. Az első összecsapást, a DVSC–DVTK találkozót április 15-én rendezik, az MTK másnap fogadja az Újpestet. A visszavágókat három héttel később játsszák.
ápr. 9
5:36
Gyémánt Pelé hajából (Infostart)
A világhírű brazil labdarúgó, Pelé hajából készített gyémántot vásárolhatnak a rajongók és gyűjtők, a bevétel egy részét jótékonysági célokra fordítják.
ápr. 9
7:06
NBA: elbánt mumusa a Miamival, vége a Durant-szériának (She)
A Brooklyn Nets a szezonban negyedszer is legyőzte a Miami Heatet az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) alapszakaszában. Ez a 2007–2008-as idény óta egyetlen csapatnak sem sikerült. Kevin Durant ezúttal „csak” 23 pontig jutott a Sacramentót legyőző Oklahomában, így 41 meccs után megszakadt 25 pont fölötti szériája.
ápr. 9
7:24
NHL: rájátszásban a Flyers, klubrekord a Red Wingsnél (She)
Bejutott az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásába a Philadelphia: a Flyers a kétgólos Claude Giroux vezérletével 5–2-re legyőzte a Florida Pantherst. A Washington Capitals életben tartotta reményeit a rájátszásra a St. Louis Blues legyőzésével, ellenben a Toronto a Tampa Baytől elszenvedett veresége után lemondhat róla. A Detroit Red Wings edzője, Mike Babcock átadta a múltnak…
ápr. 9
7:42
Tenisz: sok kettőshibája ellenére győzött Hewitt (She)
Győzelemmel kezdett a houstoni tenisztornán Lleyton Hewitt: az ausztrál játékos 124 perces, háromszettes csatában győzte le a selejtezőből főtáblára kerülő Peter Polanskyt. A 33 éves Hewitt 12 kettőshibát vétett a mérkőzésen, ám így is kiharcolta a továbbjutást.
ápr. 9
8:00
Tenisz: sok kettős hibája ellenére győzött Hewitt (She)
Győzelemmel kezdett a houstoni tenisztornán Lleyton Hewitt: az ausztrál játékos 124 perces, háromszettes csatában győzte le a selejtezőből főtáblára kerülő Peter Polanskyt. A 33 éves Hewittnak 12 kettős hibája volt a mérkőzésen, ám így is kiharcolta a továbbjutást.
ápr. 9
8:02
Győri ETO: izomhúzódás miatt pihennie kell Rudolfnak (She)
Néhány napot pihennie kell kisebb sérülése miatt Rudolf Gergelynek, a labdarúgó NB I-ben szereplő Győri ETO támadójának – adta hírül a klub hivatalos honlapja. Mint arról beszámoltunk, a csatár a kétnapos válogatott összetartást is kihagyta.
ápr. 9
8:04
BL: Ibra hátba vágta Mourinhót interjú közben - videó (She)
Zlatan Ibrahimovic nem játszhatott sérülése miatt a Chelsea elleni idegenbeli BL-negyeddöntőn, ám a pályán kívül letette a névjegyét. A PSG labdarúgója a 2–0-ra elveszített találkozó (mely a franciák kiesését és az angolok elődöntőbe jutását hozta) után a pálya szélén interjút adó José Mourinhót hátba vágta (persze csak finoman), majd megölelte, és sok sikert kívánt neki és csapatának.
ápr. 9
8:18
Brazília: Adriano két év után ismét gólt szerzett - videó (She)
Több mint két év után véget ért Adriano gólcsendje: a brazil támadó csapata, az Atlético Paranaense The Strongest elleni Libertadores-kupa-csoportmeccsén talált be az első félidő hosszabbításában. A 32 éves támadó góljával egyenlített a brazil együttes, mely végül azonban 2–1-es vereséget szenvedett bolíviai ellenfelétől, és búcsúzott a sorozattól.
ápr. 9
8:18
Atlétika: Bekele után Mo Farah is beugrik a mélyvízbe (Agroinform)
Egy héten belül két atléta világsztár is élete első maratoni futóversenyén vesz részt. Londonban Mo Farah debütál.
ápr. 9
8:20
NB II: megúszta a keresztszalag-szakadást a Vasas kapusa (She)
Szombaton a Soproni VSE–Vasas (0–0) NB II-es bajnoki mérkőzés 56. percében a Vasas 38 esztendős kapusa, Németh Gábor a soproniak csatárával, Gaál Bálinttal ütközött, amelynek következtében súlyosnak látszó sérülést szenvedett, és le is kellett cserélni – számolt be róla az angyalföldi klub honlapja.
ápr. 9
8:36
Man. City: elhagyhatja a klubot leghűségesebb játékosa (She)
A Guardian információi szerint elhagyja a Manchester City labdarúgócsapatát leghűségesebb játékosa, a klub profijai között 2005-ben bemutatkozó Micah Richards.
ápr. 9
8:37
Eurocup: Érik a Valencia-Zvezda döntő! (Agroinform)
Mind a spanyol, mind pedig a szerb csapat komoly előnnyel várja oroszországi túráját.
ápr. 9
8:39
Bajnokok Ligája: Csőstől jön a baj a PSG-nél, vizsgálódik az UEFA (Agroinform)
Izzadhat a PSG, az UEFA szerint gyanús a katari állami turisztikai hatósággal kötött szponzori szerződésük.
ápr. 9
8:54
Videó: görcsösség - vajon hogy áll fel a pofon után a Paks? (She)
A labdarúgó NB I 23. fordulójában szombaton a kiesés elől menekülő MTK Vass Patrik találatával és Torghelle Sándor duplájával 3–1-re legyőzte az MVM-Paksot idegenben, így Csertői Aurél csapata 20 ponttal a kiesést jelentő 15. helyen áll. A Nemzeti Sport és az NSO Tv állandó szakértője, Bognár György a paksiak rossz helyzetéről beszélgetett Vincze Andrással, a Nemzeti Sport rovatvezetőjével.
ápr. 9
8:54
Bajnokok Ligája: Mourinho vadállatokról, Blanc apró különbségről beszélt (Agroinform)
A Chelsea 2-0-ra verte otthon a Paris Saint-Germaint a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján.
ápr. 9
8:56
Paks: Mezőkövesden lesz a mi BL-döntőnk - Éger (She)
Kieső helyen áll a Paks a labdarúgó NB I-ben: Éger László csapatkapitány a Nemzeti Sportnak adott interjúban elmondta, Mezőkövesden lesz a BL-döntőjük.
ápr. 9
9:12
Junior vívó-vb: Bohus Réka ezüst-, Berta Dániel bronzérmes (She)
Bohus Réka ezüst-, a szintén párbajtőröző Berta Dániel pedig bronzérmes lett a plovdivi korosztályos vívó-világbajnokságon a juniorok között.
ápr. 9
9:14
BL: „Még egy gól, és a Real Madrid halott” - Watzke (She)
Hans-Joachim Watzke, a Borussia Dortmund ügyvezetője a Real Madrid elleni hazai BL-negyeddöntő (2–0) után nagyon fájlalja a kihagyott lehetőségeket – no meg odaszúrt egyet Damir Skomina játékvezetőnek.
ápr. 9
9:16
Videó: a kiesés után is 60 ezren éltették a Dortmundot (She)
Mint beszámoltunk róla, a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján a Borussia Dortmund hazai pályán Marco Reus vezérletével 2–0-ra legyőzte a Real Madridot, de 3–2-es összesítéssel a spanyol csapat jutott tovább. Ennek ellenére a németek szurkolói a találkozót követően is éltették csapatukat. Íme!
ápr. 9
9:18
PMFC: nem a Supka-ügyben indult végrehajtás (She)
A cégjegyzékben található nyilvános adatok alapján március 25-én végrehajtási eljárás indult el a PMFC ellen. A korábbi hírek arról szóltak, hogy a 2012 decemberében menesztett vezetőedző, Supka Attila ügyében indult el az eljárás, az ügyvezető azonban cáfol.
ápr. 9
9:30
BL: Hazard elővigyázatosságból kért cserét (She)
Vádlisérülése miatt kért cserét a Chelsea–PSG Bajnokok Ligája-negyeddöntőn (2–0) Eden Hazard, a londoniak belga klasszisa.
ápr. 9
9:48
Férfi vízi: Baksa László maradhat a Spandaunál (She)
Gyöngyösi András vezetőedző mellett még egy magyar, a kapus Baksa László tartozik a Spandau férfi vízilabdacsapatának kötelékéhez. A távozó edzőével ellentétben az ő sorsa még kérdéses.
ápr. 9
9:48
Átigazolás: A fellebbezés rövid távon kisegítheti a bajból a Barcelonát (Agroinform)
A FIFA által megbüntetett katalán klub alelnöke reménykedik abban, hogy nyáron tudnak új játékosokat szerződtetni.
ápr. 9
9:50
BL: Bayern-Manchester United és Atlético-Barcelona - program (She)
A Real Madrid és a Chelsea továbbjutásával már csak két hely kiadó a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében. A negyeddöntő szerdai mérkőzésein a címvédő Bayern München hazai pályán próbálja meg kiharcolni a négy közé jutást a Manchester United ellen, míg a spanyol belharcban az Atlético Madrid fogadja a Barcelonát. Mindkét párharcban 1–1-es döntetlen született az első mérkőzésen, így a mostani…
ápr. 9
9:50
Bajnokok Ligája: Klopp oktatófilmet látott, Ancelotti túlélte a szenvedés éjszakáját (Agroinform)
A Borussia Dortmund 2-0-ra verte otthon a Real Madridot a labdarúgó Bajnokok Ligája visszavágóján.
ápr. 9
10:06
BL: Mourinho taktikai géniusza végzett a PSG-vel (She)
A francia L'Équipe véleménye szerint José Mourinho taktikai géniuszának köszönhetően vívta ki a továbbjutást a Chelsea a PSG elleni Bajnokok Ligája negyeddöntő-visszavágón.
ápr. 9
10:08
Videó: C. Ronaldo dühöngött, majd mosolyogva gratulált (She)
Mint ismert, a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján a Borussia Dortmund hazai pályán Marco Reus vezérletével 2–0-ra legyőzte a Real Madridot, de 3–2-es összesítéssel a spanyol csapat jutott tovább. A találkozót a sérült Cristiano Ronaldo a kispadról nézte végig, és egy-egy kimaradt helyzetnél látványosan dühöngött, majd a továbbjutást követően mindenkinek boldogan…
ápr. 9
10:10
Női kézi: Kovács Ferenc váltja Soubakot a Hypónál (She)
Az osztrák Hypo NÖ női kézilabdacsapata Kovács Ferencet nevezte ki a Brazíliába visszatérő Morten Soubak utódjának a vezetőedzői poszton.
ápr. 9
10:24
Vízilabda: Szivós elhagyta a kórházat, célba veszi az Eb-t (She)
Kiengedték a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájáról Szivós Mártont, aki péntek este, a Vasas–Szeged ob I-es vízilabda-bajnoki mérkőzés után került kezdődő infarktussal kórházba.
ápr. 9
10:42
Videó: komikus öngólt szerzett a mexikói (She)
A mexikói élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában a Guadalajara 3–1-re nyert a Pachuca otthonában. A találkozó 90. percében elképesztően szerencsétlen gólt hoztak össze a hazaiak. A kapusról kipattanó labdában Efraín Cortés Grueso megbotlott, és az a kapuba hullott. Íme!
ápr. 9
10:43
Vízilabda: Barcelonában az Eger! (Agroinform)
Az Eger jelenlegi helyzetét elnézve már a pontszerzés is csodaszámba menne Barcelonában.
ápr. 9
11:00
Visszavonult az olimpiai bajnok Rice (Infostart)
Bejelentette visszavonulását az ausztrálok háromszoros olimpiai bajnok úszónője, Stephanie Rice. Döntését szerdán honlapján, videóüzenetben hozta nyilvánosságra.
ápr. 9
11:00
Úszás: visszavonul a háromszoros olimpiai bajnok (She)
Bejelentette visszavonulását az ausztrálok háromszoros olimpiai bajnok úszónője, Stephanie Rice. Döntését szerdán honlapján, videoüzenetben hozta nyilvánosságra.
ápr. 9
11:01
Bajnokok Ligája: Guardiolán és a Barcelonán a világ szeme (Agroinform)
A szerdai negyeddöntőkben a továbbjutás kérdése akár az utolsó pillanatokig is nyitott lehet.
ápr. 9
11:02
NB I: Farkas vezeti a Paks „BL-döntőjét” - bíróküldés (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség adatbankjában már elérhető a 24. forduló bíróküldése, ez alapján Farkas Ádám vezeti a paksiak „BL-döntőjét", míg Erdős József fúj a Ferencváros–Puskás Akadémia mérkőzésen.
ápr. 9
11:18
Kajak-kenu: Noé Bálint és Vass András volt a leggyorsabb (She)
Már a május végi szegedi világkupa indulás a tét a keddi és szerdai dunavarsányi időmérő felmérőn, amelynek eredményeit figyelembe veszi Storcz Botond szövetségi edző a csapatkijelölésnél. Kedden az 1000 méteren rajtoló férfi kajakosok és kenusok teljesítették a 3x2000 méteres versenyt, előbbieknél Noé Bálint, utóbbiaknál Vass András volt a leggyorsabb.
ápr. 9
11:20
Milan: idősek otthonában lehet közmunkás Berlusconi (She)
Egy Milánó közeli idősek otthonában közhasznú munkával tölthetné le büntetését az adócsalásért elítélt Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő a szerdai olasz sajtó értesülései szerint.
ápr. 9
11:22
Női kézi BL: megvan a négyes döntő névadó szponzora (She)
Az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. névadó szponzori szerződést kötött a Magyar Kézilabda-szövetséggel a női Bajnokok Ligája négyes döntőjére. Az MVM EHF FINAL4 döntőt május 3-4-én, Budapesten rendezik meg, a középdöntőkből a címvédő Győri Audi ETO KC, a 2012-es BL-győztes montenegrói ZRK Buducsnoszt Podgorica, a macedón Vardar Szkopje és a dán FC Midtjylland jutottak tovább.
ápr. 9
11:36
Kajak-kenu: 4-6 héttel a vb előtt evezhet maximumon Douchev-Janics (She)
Egy-másfél hónappal az idei kajak-kenu világbajnokság előtt tud teljes intenzitással edzeni Douchev-Janics Natasa, háromszoros olimpiai bajnok kajakos. Amint arról korábban beszámoltunk: a versenyző gerincsérvműtétjét követően jelenleg rehabilitációs munkát végez és gyógytornára jár.
ápr. 9
11:36
Mourinho szerint megérdemelt a siker, Ancelotti nem dicsért (Metropol)
"Az a gárda, amely csak a védekezésre törekedett, elbukott, az pedig, amelyik szívből futballozott, rászolgált a sikerre."
ápr. 9
11:54
Videó: hét óriási védéssel tartotta életben csapatát (She)
A Libertadores-kupa csoportkörének hatodik fordulójában az O’Higgins 0–0-s döntetlent játszott a Lanússzal. A találkozón a vendégek kapusa, Agustín Federico Marchesín hét elképesztő védést mutatott be. Tekintse meg, érdemes!
ápr. 9
11:54
Bajnokok Ligája: Cavani csődöt mondott, Casillas pompás volt (Agroinform)
A Chelsea kiejtette a PSG-t, míg a Real Madrid túlélte a dortmundi vereséget a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.
ápr. 9
12:12
Női kézi: a családias hangulat a Vardar sikerének egyik titka (She)
Tatjana Hmirova, a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe jutott Vardar Szkopje orosz jobbátlövője a sorozat hivatalos honlapjának írt blogjában kifejtette, a családias hangulatnak is szerepe van a csapat sikerében.
ápr. 9
12:30
Dortmund: Berlinből érkezik Lewandowski utódja - hivatalos (She)
Megtalálta a Bayern Münchenhez távozó Robert Lewandowski utódját a német élvonalbeli Borussia Dortmund labdarúgócsapata: Adrián Ramos érkezik a nyáron a bajnoki rivális Hertha BSC-től. A kolumbiai válogatott támadó átigazolási díját nem hozták nyilvánosságra.
ápr. 9
12:32
F1: Fallows a Red Bull stábjában, Prodromou kényszerszabadságon (She)
A Red Bull Formula–1-es csapata kinevezte új aerodinamikai vezetőjét Dan Fallows személyében. Fallows a McLarenhez igazoló Peter Prodromou helyébe lép.
ápr. 9
12:34
Videó: Mourinho 50 métert futott Demba Ba gólja után (She)
Mint ismert, a Chelsea hazai pályán 2–0-ra nyert a PSG ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, így idegenben szerzett góljának köszönhetően továbbjutott. A mindent eldöntő gólt a csereként beálló Demba Ba szerezte a 87. percben, amely után José Mourinho a kispadtól a szögletzászlóig rohant, és még taktikai utasításokkal is ellátta játékosait. Íme!
ápr. 9
12:48
Kézi MK: Veszprémben elvárás a címvédés, trónra ülne a Szeged (She)
Az utóbbi öt kiírásban győztes Veszprémnél elvárás, hogy megnyerje a férfi kézilabda Magyar Kupa hétvégi, pécsi négyes döntőjét, ugyanakkor a Szeged trónfosztásra készül.

Keresés