2014. május 6. kedd

máj. 6
0:06
Bukta a bajnoki címet a Liverpool? (Infostart)
Az 55. percben már 3-0-ra vezetett a Liverpool a Crystal Palace vendégeként, mégis csak egy pontot szerzett az angol labdarúgó-bajnokság 37. fordulójában.
máj. 6
0:24
Sznúker-vb: Nem egy elrontott lökésen múlt - O'Sullivan (She)
Mint ismert, Mark Selby nyerte a 2014-es sznúker-világbajnokságot, miután a döntőben legyőzte Ronnie O'Sullivant. Selby elhunyt édesapjának ajánlotta a győzelmet, O'Sullivan elismerte hibáit és gratulált legyőzőjének.
máj. 6
1:24
NB I szubjektív: Bronzban mért izgalmak - Videoton, vagy Ferencváros? (Agroinform)
Ha valami eget rengető csoda nem történik, a Debrecené az arany, a Győré az ezüst, a Mezőkövesd és a Kaposvár meg kiesik
máj. 6
7:00
NBA: a Clippers és a Wizards is idegenben szerzett előnyt (She)
Megkezdődött az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság rájátszásának második fordulója: a Keleti főcsoportban a Washington Wizards, Nyugaton a Los Angeles Clippers került előnybe idegenbeli győzelmével. A fővárosiak továbbra is veretlenek vendégként a rájátszásban, negyedszer nyertek házon kívül, az indianapolisi sikerért pontgyártásban Bradley Beal (25 pont) és Trevor Ariza (22) tette a…
máj. 6
7:18
Everest-expedíció - Klein Dávid 8000 méter felett járt (Infostart)
Nyolcezer méter felett járt a Mount Everest oxigénpalack nélküli megmászására készülő Klein Dávid.
máj. 6
7:18
NB III: Détári magánéleti okok miatt távozik Felsőtárkányból (She)
Az ősszel öt, míg a tavasszal tíz mérkőzésen irányította az NB III Keleti csoportjában szereplő Felsőtárkányt Détári Lajos, aki a minap jelezte, magánéleti problémák miatt kénytelen megszakítani a munkát – számolt be róla a heol.hu.
máj. 6
7:20
NHL: elsöprő lendületben a Kings, már vezet a Pittsburgh (She)
Lendületbe jött a San Jose Sharks elleni, 0–3-ról történő fordítástól a Los Angeles Kings, és az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásának második körében már 2–0-ra vezet az Anaheim Ducks ellen, miután másodszor is legyőzte idegenben riválisát.
máj. 6
7:42
Klein Dávid 8000 méter felett járt (Metropol)
A hegymászó jelenleg az előretolt alaptábor (6400 méter) felé tart, ahonnan az alaptábor-vezetőjével mennek majd lejjebb.
máj. 6
7:54
Mezőkövesd: Szlezák sem marad, nemet mondott a vezetésnek (She)
Mint azt a Nemzeti Sport Online hétfőn jelezte, a labdarúgó NB I-ben a kiesés ellen küzdő Mezőkövesd-Zsóry vezetősége elköszönt Véber György vezetőedzőtől – a klub este hivatalos honlapján is megerősítette a váltást. Véberrel együtt távozik szakmai stábja is a klubtól.
máj. 6
8:00
Final Four: jövőre is nálunk lehet (Metropol)
Már tárgyalnak arról, hogy jövőre is a magyar főváros adjon otthont az eseménynek.
máj. 6
8:12
Hegymászás: Klein Dávid 8000 méter felett járt az Everesten (She)
Nyolcezer méter felett járt a Mount Everest oxigénpalack nélküli megmászására készülő Klein Dávid.
máj. 6
8:48
Ajánló: visszavághat az Újpest az MK-ban, pályán az MU is - program (She)
Az Újpest visszavághat a hétvégi, 4–0-s vereség után az MTK-nak a Magyar Kupában, bebiztosíthatja bronzérmét a Napoli a Serie A-ban, valamint pótolja Hull City ellen elmaradt találkozóját a Manchester United.
máj. 6
8:54
NBA: előnyben a Clippers (Metropol)
A Los Angeles Clippers rendkívül magabiztos, 122-105-ös győzelmet aratott az Oklahoma City Thunder vendégeként.
máj. 6
8:56
NHL: idegenben nyert a Los Angeles Kings (Metropol)
A Los Angeles Kings másodszor is győzött az Anaheim Ducks otthonában az NHL Nyugati főcsoportjának elődöntőjében.
máj. 6
9:24
A sznúker új világbajnoka (Infostart)
Mark Selby először lett világbajnok sznúkerben, miután a döntőben 18-14-re legyőzte a címvédő, szintén angol Ronnie O'Sullivant.
máj. 6
9:24
Olaszország: újra a kerettel edz a magyar csatár (She)
Feczesin Róbert, a Padova magyar labdarúgója felépült sérüléséből, hétfőtől – a szintén felgyógyuló Luca Di Matteo társaságában – újra együtt edzett az olasz másodosztályban (Serie B) a bennmaradásért harcoló csapattal.
máj. 6
9:26
PFLA: Tajti az emberi oldal miatt választotta a Barcelonát (She)
A realitás jelenleg az, hogy Tajti Mátyásból egy nyugati bajnokság csapatában stabil kezdőjátékos lehet – mondta a Digi Sport Reggeli Start című műsorában ifjabb Tajti József. A középpályás édesapja, egyben a Puskás Akadémia szakmai igazgatója a televízióban arról is beszélt, milyen érvek szóltak amellett, hogy fia a Barcelonát válassza a PFLA szakmai partnere, a Real Madrid helyett.
máj. 6
9:42
"Vége van, a Manchester City lesz a bajnok" (Infostart)
Brendan Rodgers, az FC Liverpool labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint véget ért a bajnoki címért folytatott versenyfutás azzal, hogy együttese hétfő este elképesztő módon, háromgólos előnyről csak döntetlent játszott a Crystal Palace otthonában.
máj. 6
9:42
Mezőkövesd: Urbán Flórián és Simon Antal is jelölt (She)
A Nemzeti Sport információi szerint a Mezőkövesd vezetőinek már megvannak a jelöltjeik, akik közül kikerülhet a leváltott Véber György vezetőedző utódja.
máj. 6
9:48
Mark Selby a sznúker új világbajnoka (Metropol)
A döntőben 18-14-re legyőzte a címvédő, szintén angol Ronnie O'Sullivant.
máj. 6
10:18
Videó: Luis Enrique házában járt a Barcelona vezetősége (She)
Mint arról már tegnap beszámoltunk, a Barcelona labdarúgócsapatának vezetői egyeztettek a jelenleg a Celta Vigót irányító korábbi Barca-játékossal, Luis Enriquével. Andoni Zubizarreta sportigazgató, illetve a vezetőség további két tagja, Albert Valentín és Narcís Julia hétfőn barcelonai otthonában látogatta meg a csütörtökön 44. életévét betöltő edzőt, akivel valószínűleg a gránátvörös-kékek…
máj. 6
10:20
Vb 2014: Queiroz kihagyta az exbayernest az iráni keretből (She)
Kihirdette bő, huszonnyolc tagú világbajnoki keretét Carlos Queiroz, az iráni labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Az irániak május 12. és 31. között Ausztriában edzőtáboroznak, a tréner az összetartás végén szűkíti keretét 23 fősre.
máj. 6
10:36
Porto: a spanyol U21-esek edzője ülhet le a kispadra (She)
A Radio Marca értesülései szerint az FC Porto a spanyol U21-es válogatott szövetségi edzőjét, Julen Lopeteguit kívánja vezetőedzőnek szerződtetni a 2013–2014-es idény végén.
máj. 6
10:38
NB I: Kassai Viktor vezeti a Fradi-Diósgyőrt - bíróküldés (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetségben (MLSZ) elkészítették az NB I 28. fordulójának játékvezetői küldését. Eszerint Kassai Viktor vezeti a Ferencváros–Diósgyőr mérkőzést szombaton a Puskás Ferenc Stadionban, Székesfehérváron Farkas Ádám, Győrben Iványi Zoltán, míg a debreceni Nagyerdei Stadion első bajnoki mérkőzésén, a szombat esti Loki–Újpesten Erdős József fújja a sípot.
máj. 6
10:42
Sportfogadás: Az év eddigi legjobb hónapját zártuk áprilisban (Agroinform)
496 egység kockáztatása mellett 42.09 egység profitot termeltek a tippmesterek, ami +8.49%-os ROI-val párosult.
máj. 6
10:44
Madridi tenisztorna: Sarapovára könnyű, Wawrinkára nehezebb feladat vár (Agroinform)
Kedden a hölgyek megkezdik a legjobb 32 küzdelmeit Madridban, a férfiaknál pedig bemutatkozik Wawrinka és Ferrer.
máj. 6
10:54
Ezért választotta a Barcelonát Tajti Mátyás (Infostart)
Elsősorban "az emberi oldal" miatt választotta az FC Barcelonát Tajti Mátyás, a Puskás Akadémia 15 éves futballistája, aki nyáron csatlakozik a katalán klubhoz.
máj. 6
10:54
PMFC: Koller edzésben és már kész a játékra is (She)
Amint arról korábban beszámoltunk, a PMFC házi góllövőlistáját 12 találattal vezető Koller Krisztiánt a klub áprilisban felmentette a munkavégzés alól, amíg nem épül fel a bokaszalag-szakadásából. A középpályás a Nemzeti Sport Online-nak elmondta, már a múlt héten visszatért a csapathoz, teljes értékű munkát végez, és a következő fordulóban a Mezőkövesd ellen már kész a játékra is.
máj. 6
11:18
Magyar Kupa: Szurkolói ukáz és egy alázatos MTK Újpesten (Agroinform)
Nehéz helyzetben várja az elődöntő visszavágóját az Újpest, amely fontos hiányzói ellenére is bejutna a fináléba.
máj. 6
11:30
Videó: Padoin bevágta, majd indult a pezsgős Juve-ünneplés (She)
Bár az AS Roma vereségével már vasárnap eldőlt a Juventus bajnoki címe az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A), a torinóiak a 36. fordulóban az Atalanta elleni 1–0-s győzelmükkel ünnepelték újabb aranyérmüket. A hazaiak egyetlen gólját Simone Padoin szerezte a 72. percben. Nézze meg a találatot!
máj. 6
12:06
Kézilabda: Pásztor István befejezi profi pályafutását (She)
Az egyik legeredményesebb és legnépszerűbb magyar kézilabdázó, a 215-szörös válogatott Pásztor István (42) kedden a Nemzeti Sportnak elmondta, befejezi profi sportolói pályafutását, amelynek során az Elektromos, a Veszprém és a Balatonfüred balszélsője volt.
máj. 6
12:12
Pszichológus futballista segíti a Forma-1-es Mercedest (Metropol)
Az 50 éves szakember legutóbb április végén a Kínai Nagydíjra kísérte el a német istállót.
máj. 6
12:30
Snooker: Selby elhúzta Ronnie nótáját a világbajnoki döntőben (Agroinform)
Mark Selby 18-14-re győzte le Ronnie O'Sullivant a világbajnoki fináléban, mi pedig górcső alá vettük a mérkőzésüket.
máj. 6
12:42
UEFA: lesújtanak a Man. Cityre, pénzbüntetés és BL-szankció (She)
Egybehangzó angol sajtóhírek szerint a pénzügyi szabályzat megsértése miatt az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) megbünteti a Manchester Cityt. A klub az előttünk álló idényben 25 helyett csak 21 játékost nevezhet a Bajnokok Ligájába, ami azért lehet nagy érvágás, mert legalább nyolc olyan futballistának kell lennie a keretben, aki Angliában nevelkedett.
máj. 6
13:00
Inter: a klublegenda döntött, befejezi a futballt (She)
Javier Zanetti, az Internazionale 41. életévében járó argentin labdarúgója megerősítette a klub berkeiből a múlt héten kikerülő információt: az idény végén befejezi a pályafutását.
máj. 6
13:02
MU: Vidics este elköszön az Old Traffordtól, Evra követi? (She)
A Premier League-ben szereplő Manchester United csapatkapitánya, Nemanja Vidics távozása előtti utolsó hazai mérkőzésén, kedd este elbúcsúzik az Old Traffordtól.
máj. 6
13:18
Formula-1: pszichológus futballista segíti a Mercedest (She)
Az 56-szoros új-zélandi válogatott labdarúgó, Ceri Evans személyében sportpszichológus segíti újabban a Formula–1-es Mercedes csapatot.
máj. 6
13:24
Olasz foci: Újabb bombameglepetés készül a Serie A-ban? (Agroinform)
A Fiorentina szorzója rohamtempóban emelkedik, pedig a Violák az újonc Sassuolo ellen játszanak - ráadásul hazai pályán.
máj. 6
13:26
Átigazolás: A Real Madrid megdöntené Bale átigazolási rekordját (Agroinform)
Olasz sajtóhírek szerint a Real Madrid a nyáron rekordot jelentő összegről szóló ajánlatot tesz a Juventusnak.
máj. 6
13:36
Videó: Courtois már 18 éve óriási örömet okozott az Atléticónak (She)
Elképzelhető, hogy ha Thibaut Courtois 18 évvel ezelőtt (négy éves korában) a röplabdát választotta volna, akkor az Atlético Madrid labdarúgócsapata nem nyerte volna meg másodszor is az Európa-ligát, illetve az idén nem jutott volna a Bajnokok Ligája döntőjébe és nem lenne versenyben a spanyol bajnoki címért. Azonban a belga válogatott kapus a futball mellett döntött, annak ellenére, hogy…
máj. 6
13:38
Davis-kupa: Liechtenstein és Örményország vár a mieinkre (She)
A házigazda magyar teniszválogatott az örményekkel és a liechtensteiniekkel találkozik a csoportküzdelmek során a Davis-kupa euro-afrikai zóna III-as csoportjának tornáján, amelyre szerdától szombatig kerül sor Szegeden.
máj. 6
13:42
Megvannak az ellenfeleink a Davis Kupában (Metropol)
A házigazda magyar teniszválogatott az örményekkel és a liechtensteiniekkel találkozik a csoportküzdelmek során.
máj. 6
14:12
MK: ha a DVSC duplázik, a döntős mehet az El-selejtezőbe (She)
Az MTK labdarúgócsapatának hivatalos Facebook-oldala arról számol be, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség a klubnak megerősítette: a DVSC-Teva esetleges Magyar Kupa-sikere esetén – ha a listavezető Loki a bajnokságot is megnyerné – a kupadöntő vesztese indulhat az Európa-liga selejtezőjében.
máj. 6
14:18
Tipp: Többen is szépen búcsúznának az Old Traffordtól (Agroinform)
Utolsó hazai mérkőzésére készül az MU, ahol többen is utoljára léphetnek pályára hazai színekben az Old Traffordon.
máj. 6
14:36
Federer otthon marad várandós feleségével (Metropol)
A volt világelső Roger Federer visszalépett az e heti, madridi salakpályás tenisztornától.
máj. 6
14:38
Büntetést kapott a PSG és a ManCity (Metropol)
Mindekét csapat 60 milliós pénzbüntetésre számíthat, a pénzügyi fair play mesértése miatt.
máj. 6
14:54
Puskás Akadémia-körútak a nagyközönségnek (Metropol)
A jövőben rendszeresen indulnak túrák a felcsúti utánpótlásképző-intézmény és a Pancho Aréna megtekintésére.
máj. 6
15:12
Barcelona-vezetők Luis Enrique-nél (Metropol)
A spanyol sportsajtó várakozása szerint a Luis Enrique lesz az FC Barcelona új vezetőedzője.
máj. 6
15:12
Férfi kézilabda: Újabb világbajnokot igazolhat a Pick Szeged (Agroinform)
Francia sajtóhírek szerint a Pick Szeged csapatához szerződhet a PSG világbajnok kézilabdázója, Antonio Garcia Robledo.
máj. 6
15:24
Real Madrid: Bale nem játszhat a szerdai „kupadöntőn” (She)
Carlo Ancelotti, a spanyol élvonalbeli Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője elmondta: Gareth Bale kihagyja a Real Valladolid elleni idegenbeli bajnokit, mivel kisebb sérüléssel bajlódik. Dani Carvajal sem bevethető, Cristiano Ronaldo viszont igen.

Keresés