2018. december 30. vasárnap

dec. 30
0:42
Légiósok: megérik a pénzüket; új edző a Puskás Akadémián (She)
A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.
dec. 30
6:39
Gyászol a futballvilág, elhunyt a rekorder sikeredző (Ripost)
Az amerikai MLS korszakos egyénisége távozott, sztárok sorát rendítette meg a halálhíre. Jürgen Klinsmann is elkeseredett a veszteség miatt.
dec. 30
6:54
Böde Dániel jövőjéről is beszélt az FTC vezetője (Infostart)
Orosz Pál: a szezon előtt elfogadtuk volna az ötpontos előnyt.
dec. 30
7:39
Szabó Bence fakarddal kezdte a vívást - interjú (BorsOnline)
Az olimpiai bajnok Tulipános Fanfannak hitte magát.
dec. 30
8:21
Év végi örömhír: leigazolta új trénerét a Puskás Akadémia (444.hu)
Egy év, három edző. Radoki János próbálkozhat a miniszterelnök úr együttesével.
dec. 30
8:36
Chelsea, City, United a bejglimaradék mellé (Infostart)
Az angol bajnokságban épp a szurkolók kedvéért nem pihennek a legjobbak, meg is nézhetjük őket.
dec. 30
8:45
Történelmi magyar arany, és mészárlás a BL-döntőn. Itt a nagy kvíz! (Ripost)
Izgalmas év volt 2018 a sport világában. Minden hónapra jut egy kvízkérdés.
dec. 30
8:48
NBA: Adetokunbo tripla duplájával tovább száguld a Bucks (She)
A Milwaukee Bucks 23 pontos hátrányból állt fel, és Jannisz Adetokunbo tripla duplájának (31 pont, 10 lepattanó, 10 gólpassz) is köszönhetően végül 129–115-re nyert a Brookly Nets ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján. A Bucks ezzel a legutóbbi nyolc meccséből hetet behúzott, és tovább javította franchise-re
dec. 30
8:50
Világfutball: Neymar a legjobb helyen van a PSG-nél – Zico (She)
Zico úgy látja, a brazil labdarúgás a mai napig nem heverte ki, hogy a válogatott nem jutott négy közé az 1982-es világbajnokságon. A vb-bronzérmes egykori szabadrúgás-specialista beszélt a válogatott jelenlegi kapitányáról, Neymarról, valamint a legígéretesebb fiatalnak tartott Vinícius Júniorról is.
dec. 30
9:09
Goebbels autóját használta Maradona (BorsOnline)
Akadnak, akik a világ legjobb futballistájának tartják. Az 58 éves argentin világbajnok, Diego Maradona kétségkívül megkerülhetetlen alakja a sportágnak, az élete pedig sohasem volt hétköznapi.
dec. 30
9:18
UFC: kiütés 51 mp alatt, Nunes elintézte Cyborgot (She)
A doppingvétsége után visszatérő Jon Jones technikai K. O.-val győzte le Alexander Gustafssont Los Angelesben, ezzel visszaszerezte a férfi félnehézsúlyú vb-címet. A UFC 232-es gála másik kiemelt mérkőzésén a brazil Amanda Nunesnek 51 másodperc kellett, hogy kiütéssel legyőzze honfitársát, Cris Cyborgot. Nunes így a harmatsúly mellett már pehelysúl
dec. 30
9:21
Villogtak klubjaink a kupákban (Azenpenzem)
Női kézilabdában – hathatós légiós segítséggel – valamint vízilabdában több serleget is hazahoztak, illetve itthon tartottak 2018-ban a mieink.
dec. 30
9:24
NHL: fantasztikus gólt lőtt az Edmonton kapitánya (She)
Emlékezetes találatot jegyzett Connor McDavid, az Edmonton Oliers csapatkapitánya az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján, hat másodperccel a San Jose Sharks elleni mérkőzés vége előtt a levegőből ütötte be a korongot az ellenfél kapujába.
dec. 30
9:33
Balhé a Liverpool-Arsenal rangadó szünetében (m4sport.hu)
Érthetően nehéz elviselni, ha már féltávnál gyakorlatilag eldől a mérkőzés. Ettől még illek megmaradni sportembernek.
dec. 30
9:42
A norvég rekorder a jövőben is szívesen nézi női kéziválogatottunkat (She)
Hosszú és eredményes pályafutása során mindent megnyert a norvég női kézilabda-válogatottal, míg klubjával, a Larvikkal a Bajnokok Ligájában is felért a csúcsra. Nála többször senki nem szerepelt a skandináv nemzeti csapatban, a decemberi Európa-bajnokságon azonban már szakértőként figyelte a helyszínről, ahogy a címvédő lemarad az elődöntőről. Kar
dec. 30
9:48
Itt a hivatalos megerősítés, eldőlt Böde Dániel jövője a Fradinál (Ripost)
A magyar válogatott csatár nem távozik a csapattól, ezt a klub vezérigazgatója jelentette ki.
dec. 30
10:06
PL: Sadio Mané az Arsenal védőjét fojtogatta? (She)
Mint arról beszámoltunk, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 20. fordulójának slágermérkőzésén a Liverpool hazai pályán 5–1-re legyőzte az Arsenalt. A triplázó Roberto Firmino mellett Mohamed Szalah és Sadio Mané is gólt jegyzett, a szenegáli válogatott támadó teljesítményére azonban árnyékot vet egy érthetetlen megmozdulása:
dec. 30
10:15
Csányi: Jelentős segítséget jelentenek a női labdarúgók abban, hogy érdeklődést keltsenek a gyermekeinkben később a férfi labdarúgás iránt is (444.hu)
Az MLSZ elnöke elárulta: kötelezték volna női felnőtt csapatok felállítására az NB1-es klubokat, de akkora ellenállásba ütköztek, hogy inkább elengedték az ötletet.
dec. 30
10:18
MLSZ: Dárdai és Szabics is ott volt a munkaértekezleten (She)
Nyilasi Tibornak, a szakmai bizottság elnökének meghívására a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) székházában munkaértekezletet tartottak, amelyen a bizottság külföldön dolgozó tagjai közül Dárdai Pál és Szabics Imre, továbbá Gellei Imre, valamint az MLSZ adminisztráció illetékes munkatársai vettek részt.
dec. 30
10:30
Őket gyászolta a sportvilág 2018-ban (She)
Az idén is eleget tettünk szomorú kötelességünknek, összegyűjtöttük a magyar és a nemzetközi sportvilágnak azokat a szereplőit, akik 2018-ban távoztak az élők sorából. Kiemelni senkit sem szeretnénk, a nevekre kattintva elolvashatják a hosszabb-rövidebb gyászhíreket, írásunkat az elhunytakról.
dec. 30
10:39
Brutálisan megverték az eddig veretlen UFC-bajnokot (m4sport.hu)
Hatalmas pofonokba szaladt bele a brazil bajnok.
dec. 30
10:39
Räikkönen ontja a vicces dumákat - ezek voltak a legjobb beszólásai (BorsOnline)
Kétségtelen, hogy Kimi Räikkönen az egyik legeredetibb figurája a jelenlegi Forma–1-es mezőnynek. Nem véletlen, hogy a rajongótábora évről évre nő. Idén megjelent életrajza nemzetközi siker lett – nálunk is a könyveladási listák élbolyában van –, orra alatt elmormolt aranyköpéseiből pedig hol haikuverset fabrikálnak, hol meg pólóra nyomják. Persze
dec. 30
10:42
James Harden továbbra is megállíthatatlan, visszavágott a Warriors (She)
Szoros meccsen hozta újabb győzelmét a bombaformában lévő Houston Rockets az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, James Hardent pedig ezúttal sem lehetett lelassítani: a regnáló MVP 41 pontot szórt New Orleansban. Egyénileg még őt is túlszárnyalta Jamal Murray, aki a nyugati éllovas Denvert vezette győzelemre Phoenixben úgy, hogy 4
dec. 30
11:00
Szót kért Schumacher megmentője öt évvel a baleset után (Infostart)
Ha csak egy picivel több hó esik Méribelben, az egész tragédia be sem következik. A Michael Schumacher mentését irányító Bozon doktor ugyanakkor megerősítette, Schumi letért a pályáról, ez pedig megnehezítette a mentését is a baleset után, hiába volt az a síszezon közepén.
dec. 30
11:00
NB I: a Mol Vidi is rámozdult a Ferencváros kiszemeltjére? (She)
A sport.ua beszámolója szerint könnyen elképzelhető, hogy a Ferencváros kiszemeltje, a 23 éves ukrán védekező középpályás, Ihor Haratyin mégsem a zöld-fehéreknél folytatja pályafutását, mivel bejelentkezett érte a Mol Vidi.
dec. 30
11:06
Kép: egybekelt a két honosított válogatott kosarasunk (She)
Összeházasodott a magyar női kosárlabda-válogatott két honosított játékosa, Allie Quigley és Courtney Vandersloot. A WNBA-ban szereplő Chicago Sky két kosárlabdázója az Egyesült Államokban kelt egybe péntek este – számolt be róla a wbasket.hu.
dec. 30
11:48
Női kézi: Anyukám a lelátón zokogott, de nem lehetett baj – Hornyák Dóra (She)
Novemberben jött a hír, hogy az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapatának válogatott átlövője, Hornyák Dóra gyereket vár. A mostanra már csaknem négy hónapos kismama a fradi.hu-nak adott interjúban beszélt az elmúlt időszakról és az érzéseiről.
dec. 30
12:06
Vízilabda: Nem könnyű a kvótaszerzés – Vári Attila (She)
A lehető legtöbb támogatást megadják a válogatottaknak, hogy kijussanak az olimpiára, de Vári Attila, a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke nem szól bele a szakmai felkészítésbe. Fontos feladat az utánpótlás és az edzőképzés megerősítése is.
dec. 30
12:12
Szoboszlai Dominik: Ausztriában azt hittem, más bolygón vagyok (Infostart)
Egyelőre az osztrák bajnokság második vonalában futballozik a magyar foci legnagyobb ígérete, de nem türelmetlenkedik, amiért válogatott szinten is még csak az utánpótlásban számítanak rá, a céljai azért megvannak.
dec. 30
12:12
Arsavin, Mertesacker, Donovan és Ignasevics is szögre akasztotta (She)
Nincs is elegánsabb kitérés a karácsonyi őrület és készülődés napjaiban annál, hogy „Drágám, nem érek rá, a visszavonultakat keresgélem!”, de aztán a 15–20 órás kutakodás közben erősen csökken a lelkesedés – nem, nem a futball szeretete, hanem mert ilyenkor az ember nemcsak a sztároktól, régi virtuális ismerősöktől és a zöld gyep jó munkásembereitő
dec. 30
12:24
NB I: Király Gábor szerint alapvető hibákat vétettek ősszel a Haladásnál (She)
Király Gábor, a Haladás kapusa pályafutása 52. felkészülését kezdi meg januárban, s az év végét lezárandó hosszú nagy interjút adott honlapjának. A kiralygabor.eu oldalon található írásból kiderül, hogy mi változott a tavaszi idényhez képest a klubnál őszre, s a magyar válogatottsági csúcstartó azt is elárulta, számításai szerint csapatának há
dec. 30
12:42
Haladás: Király Gábor szerint alaphibákat követtek el az ősszel (She)
Király Gábor, a Haladás kapusa pályafutása 52. felkészülését kezdi meg januárban, s az év végét lezárandó hosszú nagyinterjút adott honlapjának. A kiralygabor.eu oldalon található írásból kiderül, hogy mi változott a tavaszi idényhez képest a klubnál őszre, s a magyar válogatottsági csúcstartó azt is elárulta, számításai szerint csapatának hán
dec. 30
13:03
Éder: Ha az Inter akarja, simán megveheti Messit (m4sport.hu)
Nem csitulnak a hangok, hogy Lionel Messi és Cristiano Ronaldo újra egy bajnokságban rúghatja a gólokat.
dec. 30
13:18
Németországból hozott haza magyar edzőt a Felcsút (Infostart)
A Greuther Fürth korábbi trénere, a 46 éves Radoki János ül le a Puskás Akadémia kispadjára, Benczés Miklós utóda a Vidi ellen debütál.
dec. 30
13:18
Férfi kézi: a PSG-ből érkezhet átlövő a Szegedhez – sajtóhír (She)
Egybehangzó külföldi sajtóhírek szerint a jelenleg a PSG-t erősítő horvát Luka Stepancic a nyáron klubot vált, és a Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.
dec. 30
13:20
MTK: újoncok, de sokra hivatottak (She)
Az egyéves, fájdalmas másodosztályú kitérő után a kék-fehérek bizonyították, az élvonalban van a helyük, és a folytatásban merészebb álmokat is szövögethetnek.
dec. 30
13:24
Emlékezés: Nyíregyházára került a Lázár Bence emléktorna vándorserlege (She)
Pénteken Kecskeméten rendezték az idén februárban 26 éves korában elhunyt Lázár Bencére emlékezve a játékos nevét viselő I. Lázár Bence emléktornát. A 10 csapat részvételével rendezett eseményen szerepelt többek között Lázár két felnőtt klubja, az Újpest és a Nyíregyháza is, a torna utóbbi egyesület sikerét hozta.
dec. 30
14:00
Friss kép, Dárdai Pál fontos ügyben járt Budapesten (Ripost)
A Hertha magyar edzője az ünnepi pihenőjét megszakítva ugrott be az MLSZ székházába. Vele tartott Szabics Imre is.
dec. 30
14:03
Német győzelem Spanyolország felett a Hopman Kupán (m4sport.hu)
Jól kezdtek a németek, megint esélyesek arra, hogy a döntőbe jussanak.
dec. 30
14:18
Hopman-kupa: győzelemmel rajtoltak a németek (She)
Az előző kiírásban döntős német csapat a spanyolok elleni győzelemmel rajtolt a Hopman-kupán, a teniszezők Perthben zajló nem hivatalos vegyescsapat-világbajnokságának vasárnapi napján.
dec. 30
14:20
A felnőtté válás útján – Lewis Hamilton-sorozat, 5. rész (She)
Bár 23 évesen aligha volt már gyerek, a brit autóversenyző életében mégis csak azután következtek a zűrös „kamaszévek”. A vb-címet  követően a személyiségkeresés időszaka következett – több balhés epizóddal a pályán és a pályán kívül.
dec. 30
14:36
Dárdai Pál és Szabics Imre az MLSZ-ben járt (Infostart)
Szabadidejükből áldozva vettek részt a labdarúgó-szövetség szakmai bizottságának értékelő ülésén. Leporolták a 2014-es "Dárdai-akciótervet" is.
dec. 30
14:39
A pofonosztó Anthony Joshua lovagi címet kapott (BorsOnline)
Alighanem a mai profi nehézsúlyú ökölvívás legnagyobb egyénisége a brit Anthony Joshua, akit a minap Károly walesi herceg lovaggá ütött.
dec. 30
14:48
ez a jelenet mindent elmond a Rangers–Celtic rangadóról (She)
A skót élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 21. fordulójának szombati játéknapján a Rangers hazai pályán 1–0-ra legyőzte, és ezzel a táblázaton pontszámban beérte – az egy meccsel kevesebbet játszó – ősi rivális Celticet. Az Old Firmnek becézett rangadó egyik emlékezetes jelenete egy labdaejtés volt, amely nem a szokásos forgatókönyve szerint zajlott…
dec. 30
15:03
Karácsony óta először posztolt képet Hosszú Katinka, ezt látni kell (Ripost)
A háromszoros olimpiai bajnok úszónő Hawaii szigetéről jelentkezett be a közösségi oldalain.
dec. 30
15:03
Kaká elmondta, milyen embernek tartja Cristiano Ronaldót (m4sport.hu)
Egy legenda, egy ikonról.
dec. 30
15:06
Premier League: NGolo Kanté góljával nyert a Chelsea (She)
Az angol élvonalbeli bajnokság 20. fordulójának első meccsén a Chelsea nehezen, de megszerezte a három bajnoki pontot a Crystal Palace otthonában, köszönhetően NGolo Kanté 51. percben szerzett góljának.
dec. 30
15:09
Szavazzon az év magyar sportpillanatára (4.rész) (m4sport.hu)
Szerencsére 2018 sem volt mentes a jelentős magyar sportsikerektől. Önnek melyik maradt a legemlékezetesebb?
dec. 30
15:33
Kanté góljával gyűjtötte be a három pontot a Chelsea (m4sport.hu)
Ezzel a győzelemmel a londoni Kékek lerázták egy kicsit a szintén londoni Ágyúsokat, a BL-indulásért folyó harcban.
dec. 30
15:45
Sima sikerrel kezdtek a címvédő svájciak a Hopman Kupán (m4sport.hu)
Egy féderernyi előnye minden bizonnyal van a svájci duónak a többiekkel szemben.

Keresés