2020. június 8. hétfő

jún. 8
12:27
Nagy a mozgolódás a férfi vízilabdában, távozik a Fradi egyik légiósa (Infostart)
Az ausztrál Aaron Younger csodagyerekként érkezett Magyarországra 19 évesen, most a visszavonulás előtt még ki akarja magát próbálni másutt is.
jún. 8
12:27
NB II: a Vasas a Fraditól is igazolhat és Radó is képben (She)
A labdarúgó NB I-ben ugyan még csak most fordul majd célegyenesbe az idény, a másodosztályú csapatok már az új évad keretének kialakításán dolgoznak – élen jár ebben az egyértelműen feljutást célzó Vasas, amely számos NB I-es játékossal erősítene a nyáron.
jún. 8
12:39
A spanyol lapok szerint eldőlt Dembélé sorsa (Infostart)
Eldőlni látszik a hosszú hónapok óta létező dilemma: a nyáron eladja az FC Barcelona a világbajnok francia szélsőt, Ousmane Dembélét.
jún. 8
13:03
Ftc: ünnepséggel emlékezik a klub a 25 évvel ezelőtti BL-szereplésre (She)
A labdarúgó Bajnokok Ligája-szereplés 25. évfordulója alkalmából szeptember 13-án egész napos ingyenes rendezvényt tart a Ferencváros a Groupama Arénában, ahol a BL-hősökkel is lehet találkozni.
jún. 8
13:09
Psg: Neymar továbbra is azon ügyködik, hogy a Barcához menjen (She)
Spanyol lapértesülés szerint a Paris Saint-Germain brazil támadója, Neymar továbbra is szeretné elérni, hogy a következő idényt már korábbi klubjában, a Barcelonában kezdje meg.
jún. 8
13:15
Szabadidősport: a Vivicitta is virtuális lesz idén (She)
A hagyományostól eltérő módon, de a hétvégén megrendezi a Budapest Sportiroda (BSI) a Vivicitta városvédő futást, melyet ezúttal virtuális formában, péntektől vasárnap éjfélig teljesíthetnek a futni vágyók.
jún. 8
13:24
Ezt be kell írni a naptárba, minden fradista erre a napra várt (Ripost)
A 25 évvel ezelőtti ferencvárosi BL-szereplés évfordulóján egész napos ingyenes rendezvényt tart a Fradi a Groupama Arénában, ahol a BL-hősökkel is lehet találkozni.
jún. 8
13:27
F1: Örülnék, ha Hamilton megszerezné a 7. vb-címét (She)
A korábban a Formula–1-ben versenyző Mark Webber Lewis Hamiltont tartja a 2020-as idény favoritjának, és szerinte nagyszerű lenne, ha a brit megszerezné a hetedik világbajnoki címét.
jún. 8
13:39
Kiderült, Budapest helyett honnan indulhat a Giro idei mezőnye (Infostart)
A járvány miatt először a magyar rajtot, majd az egész eredeti versenytervet lefújták.
jún. 8
13:39
Kézi: A konkrét felkészülés július 13-án kezdődik – David Davis (She)
Július 13-án indulnak újra a csapatedzések a Telekom Veszprém férfi kézilabda-csapatánál és David Davis vezetőedző hangsúlyozta, már nagyon várja, hogy együtt lássa a teljes keretet.
jún. 8
13:51
Liverpool: Klopp elárulta, ezért nem vesznek drága játékost (She)
A Sky Germanynek adott interjút Jürgen Klopp, a Premier League-ben szereplő Liverpool menedzsere. A bajnoki cím felé nyargaló klub szakvezetője az esetleges ünneplésről is szót ejtett, valamint látszólag azt is megmagyarázta, miért nem szerződtetnek a „vörösök” drága játékosokat a nyáron.
jún. 8
14:27
Motorsport: Kovács Bálint harmadik lett a brnói futamon (She)
Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves gyorsaságimotorosa harmadik lett a cseh bajnokság elmúlt hétvégén rendezett brnói fordulójának első futamán.
jún. 8
14:27
Kezdődik a Manchester City meghallgatása Svájcban (Infostart)
A nemzetközi kupaküzdelmekből a nyártól két évre kizárt és pénzbüntetéssel sújtott klub vezetése úgy véli, inkább politikáról van szó, mint igazságosságról.
jún. 8
14:48
Virtuális városvédő futás lesz a Vivicittából (444.hu)
A távok három napon át bármikor és bárhol teljesíthetőek.
jún. 8
14:51
Hurrikán, Csontdaráló, Pókerarcok – íme, a 100 legjobb sportfilm (5.) (She)
Sok hete már, hogy a koronavírus-járvány miatt legfeljebb takaréklángon éghet a sportélet. A járvány egy időre otthonainkba kényszerített minket, sok bajnokságot befejezettnek nyilvánítottak, még többet elhalasztottak. A The Athleticnél gondoltak egyet, és kikérték több mint 120 munkatársuk véleményét a legjobbnak vélt sport tematikájú filmekr
jún. 8
14:57
Hatalmas bulival készül a magyar fociklub a 25 évvel ezelőtti BL-szereplésre (Infostart)
A magyar labdarúgás rendszerváltás utáni történelmének legnagyobb sikere ez a csoportkör, amelyben a Grasshoppers és a Real Madrid mellett a címvédő Ajax volt az ellenfél - idézi fel közleményében az eseményt a klub.
jún. 8
15:03
Pofonok Európának – 90 éves az első hazai ökölvívó Eb (She)
Az ökölvívók harmadik Európa-bajnokságának éppen kilencven éve Budapest adott otthont, és az Énekes István, Széles János, Szabó Gyula trió révén a nyolcból három aranyérem is itthon maradt. Kár, hogy a szervezők tetemes hiánnyal zárták az egyébként rendkívül sikeres viadalt.
jún. 8
15:05
Női kézi: távozik a cseh szélső a Győri ETO-tól (She)
A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata hivatalos honlapján tette közzé, hogy öt és fél év után távozik a klubtól Jana Knedlíková. A 30 éves cseh szélső 208 mérkőzésen 440 gólt szerzett a csapat színeiben.
jún. 8
15:21
Női kézi: az Eto is bejelentette a cseh szélső távozását (She)
A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata hivatalos honlapján tette közzé, hogy öt és fél év után távozik a klubtól Jana Knedlíková. Ahogy azt megírtuk korábban, a cseh szélső a norvég bajnok Vipersnél folytatja pályafutását.
jún. 8
15:23
Barcelona: Messi gondja már a múlté, ott lehet a „rajton” (She)
Lionel Messi, a Barcelona labdarúgója hétfőn ismét teljes értékű edzésmunkát végzett a csapattársaival. A katalánok vezetőedzője, Quique Setién szerint játékosa teljesen egészséges, és ott lehet a mallorcai újraindításon.
jún. 8
15:30
Végre újra foci-BL: itt és így folytatódhat a szupercsata (Ripost)
Jövő héten dönteni kell a legnépszerűbb focisorozat idei befejezéséről.
jún. 8
15:33
Portugália lehet a BL-zárás helyszíne (Infostart)
Az UEFA a jövő hét közepén dönt a nemzetközi kupák 2019–2020-as idényéből hátralévő szakasz menetrendjéről. Egyre több elképzelés szivárog ki a lehetséges forgatókönyvről. Az ESPN a Bild értesüléseit osztotta meg.
jún. 8
15:45
Vízilaba: megsérült a térde, meg kellett operálni Varga Dénest (She)
A Magyar Vízilabda-szövetség a hivatalos honlapján közölte, hogy térdsérülés miatt meg kellett műteni a válogatott és az FTC csapatkapitányát, Varga Dénest. A waterpolo.hu-n megjelentek szerint az operáció nem akadályozza a rutinos pólóst a 2021-re halasztott tokiói olimpián való részvételben.
jún. 8
15:51
Vízilabda: megsérült a térde, meg kellett operálni Varga Dénest (She)
A Magyar Vízilabda-szövetség a hivatalos honlapján közölte, hogy térdsérülés miatt meg kellett műteni a válogatott és az FTC csapatkapitányát, Varga Dénest. A waterpolo.hu-n megjelentek szerint az operáció nem akadályozza a rutinos pólóst a 2021-re halasztott tokiói olimpián való részvételben.
jún. 8
15:57
Vízilabda: Varga Dénes súlyos sérülést szenvedett, meg kellett műteni (She)
A Magyar Vízilabda-szövetség a hivatalos honlapján, a waterpolo.hu-n közölte, hogy súlyos térdsérülés miatt meg kellett műteni a válogatott és az FTC csapatkapitányát, Varga Dénest. A zöld-fehérek szakosztályelnöke, Madaras Norbert tájékoztatása szerint a világklasszis pólós felépülése 3-4 hónapot vesz igénybe.
jún. 8
16:09
Meg kellett műteni Varga Dénest (Infostart)
A magyar férfi vízilabda-válogatott csapatkapitánya súlyos térdsérülést szenvedett.
jún. 8
16:21
Dvtk: megtartanák a légióst, de több kérője is akad (She)
A Nemzeti Sport Online értesülései szerint egyelőre kérdéses, marad-e a nyáron Diósgyőrben a csapat szerb labdarúgója, Dusan Brkovics, akit marasztal a szakmai stáb, de több kérője is van, és a nyáron lejár a szerződése.
jún. 8
16:33
Drámai hír, megműtötték a világklasszis magyar pólóst (Ripost)
Varga Dénes állapotáról a szövetség elnöke adott tájékoztatást.
jún. 8
16:51
Férfi kézilabda: a Szeged is július közepén kezd (She)
Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóságának elnöke az M1 aktuális csatornán hétfőn elmondta, hogy jelenleg egyéni edzéseket végeznek a játékosok, július közepén találkoznak ismét, majd a hónap második felében a szlovéniai Roglára utaznak magaslati edzőtáborba.
jún. 8
16:57
Aranycipő: Lewandowski az élre állt, de a többiek csak most jönnek... (She)
A Bundesliga-idény újrakezdése óta ötször is eredményes Robert Lewandowski átvette a vezetést az Aranycipőért folyó versenyben, igaz, a helyzet csalóka: Európa topbajnokságai közül egyelőre csak a német indult újra, a második helyre csúszó Ciro Immobile például több mint három hónapja nem léphetett pályára, de az olasz foci június 20-ára tervezett
jún. 8
17:03
Heti program: visszatér a La Liga, folytatódik az NB I és a Bundesliga (She)
A hét elején, már kedden NB I-es mérkőzéseket rendeznek, majd szerdán újabb három magyar bajnoki vár ránk. Szintén szerdán Bayern München–Eintracht Frankfurt a Német Kupa elődöntőjében. Csütörtökön újra La Liga a televízió képernyőjén: 22 órától Sevilla–Real Betis. Pénteken a Magyar Kupa döntőjének párosításával, azaz Mezőkövesd–Honvéd találkozóval
jún. 8
17:27
Bundesliga: Brémában nincs válsághelyzet és edzőkérdés (She)
Nincs válsághelyzet és edzőkérdés a Werder Bremen csapatánál, amely a német labdarúgó-bajnokság tabellájának utolsó előtti helyén áll.
jún. 8
18:09
Atlétika: megkezdődött az Iaaf exelnöke elleni büntetőeljárás (She)
Hiába próbáltak meg az utazási korlátozásokra hivatkozva kibúvót keresni, hétfő reggel Párizsban megkezdődött a Nemzetközi Atlétikai Szövetség egykori elnöke, a kiterjedt korrupcióval és megvesztegetéssel vádolt szenegáli Lamine Diack és fia, Papa Massata Diack pere. Az atlétikai világszervezetet tizenhat évig irányító, ma már 87 éves Diack tíz év
jún. 8
18:11
Világfutball: az arab világban ad tanácsot az Mlsz nézőügyben (She)
Szerdán négy részből álló konferenciát tartanak az Arab Emírségekben, Dubaiban, ahol a helyi sporttanács és a rendőrség szervezésében a sportélet biztonságos újraindítása mellett a nézőkre vonatkozó biztonsági előírásokról ejtenek szót. A rendezvényen a Magyar Labdarúgó-szövetség képviselője is részt vesz.
jún. 8
18:21
Súlyemelés: „A Macs feddhetetlen módon végezte a munkáját” (She)
Megnyugvással fogadta a Magyar Antidoppingcsoport (MACS) vezetője, hogy a Richard McLaren kanadai jogászprofesszor által vezetett nyomozócsoport nem talált kivetnivalót a doppingellenőrzéseket végző szervezet tevékenységében.
jún. 8
18:27
Vízi: Varga Dénes nem edzésen, csapatépítőn szenvedett súlyos sérülést. Lesz még válogatott? (She)
A magyar válogatott és a Ferencváros vízilabda-csapatának kapitánya, Varga Dénes elárulta, hogy nem edzés közben, hanem egy csapatépítő programon szenvedett súlyos sérülést.
jún. 8
18:39
Klicsko visszatér a ringbe, nem akárkivel kesztyűzik (Ripost)
Nem mindennapi páros állt össze, két korábbi nehézsúlyú ökölvívó világbajnok készül együtt.
jún. 8
18:45
NB I: a 19 éves Tóth Péter álma valóra vált a Bp. Honvédban (She)
A hétvégén először kapott lehetőséget az NB I-ben a Budapest Honvéd 19 éves labdarúgója, Tóth Péter, aki régóta várt már erre a pillanatra.
jún. 8
18:47
Oroszország: távozik Marko Nikolicséktól a világbajnok védő (She)
A németek világbajnok labdarúgója, Benedikt Höwedes távozik a Lokomotiv Moszkvától.
jún. 8
18:51
Serie A: ha ismét félbeszakad a bajnokság, nem hirdetnek bajnokot (She)
Ha a koronavírus-járvány miatt ismét félbeszakadna az olasz labdarúgó-bajnokság, akkor nem hirdetnek győztest a Serie A-ban.
jún. 8
18:57
Fft: a „kicsi”, aki már Crouch előtt robottánccal ünnepelt (She)
Amikor Peter Crouch csapattársa voltam, gyakran jelent meg olyan kép az újságban, hogy egymás mellett állunk. Ilyenkor úgy néztem ki, mint egy törpe! – mesélte az FFT olvasóinak Shaun Wright-Phillips.
jún. 8
19:27
AS Monaco: nyolc és fél év után távozik a vb-ezüstérmes kapus (She)
A Monaco hivatalos honlapján jelentette be, hogy nem újítja meg a világbajnoki ezüstérmes kapusa, a horvát Danijel Subasic idény végén lejáró szerződését.
jún. 8
19:57
Csupasport: Nikki Fuller tekintélyes paraméterei (She)
A testépítő fitneszmodelleket bemutató sorozatunk ötödik részében egy amerikai hölgy következik, aki az évek során férfiakat megszégyenítő izomtömeget növesztett, de mára visszavonultan él.
jún. 8
19:59
Doppingügy: két éve visszavonult orosz atlétát tiltottak el (She)
A doppingellenes szabályok megsértése miatt négy évre eltiltották Alekszandr Susztov orosz magasugrót, annak ellenére, hogy 2017-ben már visszavonult.
jún. 8
20:01
A Magyar Paralimpiai Bizottság vezérkara nem mond le (She)
Mint arról korábban beszámoltunk, a Magyar Olimpiai Bizottság a mostani különleges járványhelyzetre, az olimpiai halasztásra reagálva június 20-án tartja meg tisztújító közgyűlését, miután az elmúlt időszakban lemondott a testület elnöksége, s így az működésképtelenné vált. A Magyar Paralimpiai Bizottság egészen más rendszer szerint próbál megoldás
jún. 8
20:18
Mbappé a világ legértékesebb focistája (444.hu)
Több mint 89 milliárd forint.
jún. 8
20:27
NB II: Lipták és az exfradista is távozik a Gyirmóttól (She)
Négy játékos távozását jelentette be a Gyirmót FC Győr. A klub hivatalos honlapja szerint eldőlt, hogy a lejáró szerződésű futballisták közül Koltai Tamással, Lipták Zoltánnal és Villám Balázzsal sem hosszabbítanak, míg Tóth Bence szerződését felbontják az NB II csonka idényében 7. helyen záró csapatnál.
jún. 8
20:45
Micsoda izmok, Szilágyi Liliána durván kigyúrta magát (Ripost)
Az amerikai Shane Tusuppal készülő Európa-bajnoki ezüstérmes úszónő nem lustálkodik az edzőteremben.
jún. 8
20:47
Súlyos szavak: nem a medencében sérült meg Varga Dénes (Ripost)
A megműtött pólós elkeseredett, dühös, akár örökre lemondhatja a válogatottságot.
jún. 8
20:51
Cies: Kylian Mbappé a világ legértékesebb labdarúgója, C. Ronaldo a 61.! (She)
Toronymagasan Kylian Mbappé, a Paris Saint-Germain világbajnok szélsője a világ legértékesebb futballistája.

Keresés