2020. augusztus 8. szombat

aug. 8
7:27
Atombomba: egymillió amerikait mentett meg? (24.hu)
Az okinavai csata olyan borzalmas volt, hogy meggyőzte Truman elnököt, Japán inváziója helyett inkább az atombombát vesse be.
aug. 8
7:36
Nagybevásárlásra készül Európában a Microsoft (Infostart)
Donald Trump készíti elő a terepet az USA-ban, de a Microsoft Európában is lépne.
aug. 8
8:00
Másfél millió vörös katona zúdult a japánokra (24.hu)
Sztálin addig húzta a nyugati szövetségesek megsegítését Japán ellen, amíg csak tudta, majd elsöpörte a mandzsúriai Japán haderőt. Jól taktikázott.
aug. 8
8:18
A vérző szívű császárné: Sisi utolsó napjai és a végzetes szúrás (Múlt-kor)
A Magyarországon rendszerint csak Sisiként emlegetett Erzsébet királyné tragikus sorsa jól ismert. Bár szerelmi házasság révén került a bécsi udvarba, annak szigorú légköre szinte megfojtotta az ifjú császárnét. Erzsébet igyekezett is kitörni díszes börtönéből, ezért élete második felét az osztrák fővárostól távol különféle utazásokkal töltötte. Eg
aug. 8
8:24
Felmelegedés: ezeket a területeket már most elvesztettük (Infostart)
Az elmúlt öt évben mérték a három legforróbb júliust a világban - közölte az Európai Unió Copernicus Légkörmegfigyelő Szolgálata (C3S), amelynek friss adatai szerint világszerte a harmadik legmelegebb július volt az idei.
aug. 8
8:36
Felmelegedés: ezeket a területeket már most elvesztettük (Hírstart)
Az elmúlt öt évben mérték a három legforróbb júliust a világban - közölte az Európai Unió Copernicus Légkörmegfigyelő Szolgálata (C3S), amelynek friss adatai szerint világszerte a harmadik legmelegebb július volt az idei.
aug. 8
9:06
Európa készül az árra (Népszava)
A hírek alapján a jégolvadás miatt bekövetkező tengerszintemelkedés egyelőre távoli földrészek elvont problémája, pedig a valóságban a mi kontinensünknek is szembe kell néznie vele.
aug. 8
9:48
Leírta a Marsot, a Vénuszon fog leszállni Oroszország (Infostart)
A Roszkozmosz orosz űrkutatási hivatal vezetője, Dmitrij Rogozin pénteken közölte, vissza akarnak térni a Vénusz bolygóra, hogy talajmintákat gyűjtsenek. Űrhajóikkal pedig túl akarják a jövőben szárnyalni Elon Musk rakétáit.
aug. 8
10:48
Milyen vakcinából rendelt ötmilliót a kormány? (Hírstart)
Orbán Viktor szerint egy közös uniós programban ennyi adagot foglalt le Magyarország a koronavírus elleni oltásból, ami még kész sincs. Megnéztük, milyen próbálkozások folynak a vakcina biztosítására az egyre fokozódó globális versenyben.
aug. 8
11:06
A felkínált nyomravezetői díj miatt kapták el a nagy angliai vonatrablás tetteseit (Múlt-kor)
Ötvenhét éve, 1963. augusztus 8-án követték el a nagy angliai vonatrablást. A tettesek 2 millió 631 ezer 684 fonttal távoztak a helyszínről, aminél azelőtt és azóta is raboltak nagyobb összeget, az elkövetés elegáns, hollywoodi filmekbe kívánkozó módszere azonban megragadta az emberek fantáziáját. A rablók közül Bruce Reynolds, Buster Edwards és a
aug. 8
11:48
Megoldatlan rejtélyektől a leghíresebb cápatámadásig – ezek voltak a hét legizgalmasabb cikkei (Múlt-kor)
Ha lemaradtak volna az elmúlt hét legérdekesebb írásairól, most bepótolhatják. A Múlt-kor elhozta Önöknek Románia majdnem analfabéta, de doktori címet szerző First Ladyjét, Elena Ceauşescut, elmerültünk a történelem hét megoldatlan rejtélyében, elborzadtunk a Csendes-óceánon elsüllyedt USS Indianapolis cápák által megtámadott legénységének sorsán,
aug. 8
14:36
Zöldítik a városokat a koronavírus miatt (Népszava)
Újfajta útlezárások, növényekkel beültetett busz- és villamosmegállók jelentek meg több európai városban is.
aug. 8
15:09
35 fokos hőség a hétvégén, 24 fokos a Balaton (24.hu)
Tombol a kánikula, a hőség miatt figyelmeztetés van érvényben. Igazi strandidőt hozott ez a hétvége.
aug. 8
16:42
5000 éves, páratlan leletekre bukkantak a Dunában (Hírstart)
Páratlan leletekre bukkantak régészek a Duna bajorországi partszakaszának árvízvédelmi munkálataikor Mariaposching város közelében, a feltárt 600 lelet között ötezeréves tárgyakat is találtak.
aug. 8
17:12
Étkezésnél is használható szájmaszkot talált ki egy japán étteremlánc (Hírstart)
Étkezésnél is használható szájmaszkot „fejlesztett ki” egy japán étteremlánc, hogy visszacsalogassa a koronavírus-járvány miatt elveszített vendégeit.
aug. 8
20:18
Jövő héten bejegyzik az első orosz vakcinát (Hírstart)
Hamarosan lezárul a Gamaleja Intézet által kifejlesztett, Covid-19 elleni első orosz vakcina tesztelése, és a jövő héten bejegyzik - jelentette be Oleg Gridnyev orosz egészségügyi miniszterhelyettes pénteken újságíróknak Ufában, egy helyi kórházbővítés ünnepségén.
aug. 8
20:24
A jövő héten bejegyzik a világelső orosz vakcinát (Hírstart)
Hamarosan lezárul a Gamaleja Intézet által kifejlesztett, Covid-19 elleni első orosz vakcina tesztelése, és a jövő héten bejegyzik – jelentette be Oleg Gridnyev orosz egészségügyi miniszterhelyettes pénteken újságíróknak Ufában, egy helyi kórházbővítés ünnepségén. A vakcina meg fogja kapni a regisztrációt. Most tart utolsó szakaszában a kipróbálása
aug. 8
20:33
Akár több is lehet a hulladék a járvány miatt (24.hu)
Sokan abban bíztak, hogy a járványügyi korlátozások kedvező hatást gyakorolnak majd a környezetre.
aug. 8
20:35
Parlagfű: magas és extrém a pollenszórás (24.hu)
A szénanáthás tüneteket gyakran összetéveszthetők a megfázásos panaszokkal, és bár nyáron is lehetünk náthásak, a két betegség közt azonban alapvető különbségek vannak.

Keresés