2007. április 1. vasárnap

ápr. 1
1:00
Lakáshitelek: nem lankad az eladósodási kedvünk (Menedzsment Fórum)
A bankok többsége az idén még az év elejei szokásos visszaesést sem érzékelte a lakáshitelezés terén. Az idei évre várható hitelkereslettel kapcsolatban azonban már alaposan eltérő a várakozás. Az FHB szerint a lakossági jelzáloghitel-piac növekedési üteme éves szinten 14 százalék körüli lehet. A CIB-nél 15–20 százalék közötti piaci növekedést prognosztizálnak, míg az OTP szakemberei úgy vélik: a…
ápr. 1
1:00
Schröder szerint kellenek, Bokros szerint nincsenek reformok (Menedzsment Fórum)
Sok reform táján „fülsiketítő csend honol”, véli Bokros Lajos ex-pénzügyminiszter. Pedig épp ez lenne az a kiemelkedően fontos terület, ahol - mint azt Gerhard Schröder egy szerdai konferencián elmondta - a magyar kormánynak határozott lépéseket kellene tennie, az azzal járó népszerűségvesztés ellenére is. A német exkancellár Magyarországnak emellett azt tanácsolta, hogy a gázellátás területén…
ápr. 1
1:00
Nem sért uniós jogokat az iparűzési adó a bizottság szerint (Menedzsment Fórum)
Nem ellentétes a magyar iparűzési adó az európai uniós jogrenddel az Európai Bizottság álláspontja szerint: a brüsszeli testület ezt a véleményt juttatta el az Európai Bírósághoz – jelentette be Kovács László adó- és vámügyi felelős.
ápr. 1
1:00
Utcai promóció a SkyEurope-nál (Menedzsment Fórum)
Érdekes marketingakcióval népszerűsítette március végén indított brüsszeli járatát a SkyEurope. A Pack&Fly akció keretében a budapesti utcákon sétáló emberek közül azt repítette el a belga fővárosba, aki vállalta, hogy másodmagával két órán belül útnak indul.
ápr. 1
1:00
Elérte a klímaváltozás a reklámszakmát (Menedzsment Fórum)
Klímaváltozás 2007 - Globális felmelegedés, lokális leülés - címet kapta a Magyar Reklámszövetség – idei, immáron XV. Országos Reklámkonferenciája – jelentette be Nagy Bálint, az MRSZ elnöke.
ápr. 1
1:00
Felelős marketingről értekezik a Vodafone (Menedzsment Fórum)
A Vodafone folytatja a közvetlen párbeszédet érintettjeivel, a második terület a felelős marketing volt. A projekt stratégiai és tanácsadói feladatait a Braun & Partners látja el.
ápr. 1
1:00
Ötmilliárd forint APEH-bírság fenyeget (Menedzsment Fórum)
Eddig több mint 2700 vagyonosodási vizsgálatot végzett el az adóhatóság, további hatezer pedig folyamatban van. Az ellenőrzések során több mint tízmilliárd forint összegű adókülönbözetet állapított meg. Volt, aki arra hivatkozott, hogy 300 milliót kapott a lakodalmán a menyasszonytáncból. Mfor.hu tudósítás.
ápr. 1
1:00
Új főszerkesztőt kapott a Startlap (Menedzsment Fórum)
2007. május 1-jétől Bognár Bálint irányítja főszerkesztőként a Startlapot. A szakember korábban projektfelelősként és a Lap.hu koordinátoraként dolgozott a portálnál.
ápr. 1
1:00
28,7 milliárdot fordítanak direkt marketingre Magyarországon (Menedzsment Fórum)
Éves szinten 28,7 milliárd forintot költenek Magyarországon direkt marketingre (dm), ami tavaly több mint 276 milliárd forint értékű vásárlást eredményezett - mondta Bartók János, a TeleData ügyvezető igazgatója csütörtökön Budapesten a cég által szervezett szakmai konferencián.
ápr. 1
1:00
Felvásárolják a Webreklám.hu-t (Menedzsment Fórum)
A Webreklám Kft. online reklám hálózat és az amerikai befektetők által jegyzett Szép Dolgok Kft. megállapodást kötött a Webreklám.hu online reklám hálózatának megvételére. A vételárat és az akvizíció részleteit a felek nem hozzák nyilvánosságra.
ápr. 1
1:00
Dohányipar: hét százalékos jövedékiadó-emelés várható (Menedzsment Fórum)
A Magyar Dohányipari Szövetség jövőre hét százalékos jövedékiadó-emeléssel számol, mivel Magyarországnak el kell érnie az Európai Unió által előírt ezer szálanként 64 eurós tételes adóelemet - közölte Patai András, a szövetség ügyvezető elnöke.
ápr. 1
1:00
Digitális rádiózás és a televíziózás lesz 2012-től (Menedzsment Fórum)
Digitális rádiózás és televíziózás lesz Magyarországon 2012-től, miután a kormány szerdán döntött arról, hogy a műsorterjesztésben az átállást meg kell valósítani - mondta Sarkady Ildikó a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) politikai főtanácsadója a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón, Budapesten.
ápr. 1
1:00
Átszervezések a Ringiernél (Menedzsment Fórum)
Magyarország legnagyobb napilapkiadó vállalata, a Ringier 2007. május 1-jétől átszervezi a központi b2b feladatokat ellátó osztályát. A tevékenység irányítása Miczinkó Katalin hirdetési igazgatóhoz tartozik a jövőben, aki a kiadó teljes portfoliójának sales tevékenységéért is felel.
ápr. 1
1:00
Megúszták a híradót az új országos tévék (Menedzsment Fórum)
Fellélegezhetnek a közelmúltban országos tévécsatornává minősített adók. Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) revideálta korábbi álláspontját, és nem kötelezi hírműsor sugárzására a tematikus csatornákat. Az ügy egyetlen vesztese a Viasat3. Mfor.hu háttér.
ápr. 1
1:00
IL Ferro: a néven bukhatnak a románok (Menedzsment Fórum)
Nagyváradon és Szatmárnémetiben már működik, Brassóban rövidesen irodát nyit az IL Ferro Kft., amely havi kétszáz euró bevételt ígér azoknak a gépjármű-tulajdonosoknak, akik autójukat felajánlják reklámcélokra - adja hírül pénteki számában az erdélyi Krónika című napilap.
ápr. 1
1:00
Konferenciaközpont lesz a Tüskecsarnokból (Menedzsment Fórum)
A kormány jóváhagyta az önkormányzati minisztérium tervét, mely szerint a volt Expo-területen lévő Tüskecsarnok nagy befogadóképességű kongresszusi- és rendezvényközpont lesz - közölte a kormányszóvivői iroda.
ápr. 1
1:00
Marie Claire: holnaptól kapható Magyarországon (Menedzsment Fórum)
2007. április 20-án jelenik meg a Sanoma Budapest Zrt. gondozásában a nemzetközi Marie Claire magazin magyar kiadása. A havi glossy magazin utcára kerülését nagyszabású marketingkommunikációs kampány kíséri, valamint egy országos faültetési akció a Föld Napja alkalmából.
ápr. 1
1:00
A hitelben vásárlókra hajtanak a bankok (Menedzsment Fórum)
Új hitelkártyával jelent meg a piacon a Budapest Bank. A pénzintézet szakított az utóbbi hónapok trendjével és - az OTP-vel vagy a Citibankkal ellentétben - nem társmárkás (co-branded) terméket fejlesztett, hanem önállóan próbálja meghódítani az ügyfeleket. Mfor.hu háttér.
ápr. 1
1:00
Életműdíjat alapított a Piackutatók Magyarországi Szövetsége (Menedzsment Fórum)
A Piackutatók Magyarországi Szövetsége (PMSZ) megalakulásának tizedik évfordulója alkalmából életműdíjat alapított, amelyet most adnak át először a piackutató szakma két képviselőjének - közölte a szövetség csütörtökön.
ápr. 1
1:00
Mi lesz a gyessel a több biztosítós rendszerben? (Menedzsment Fórum)
Egy vagy több biztosítós rendszer váltsa az egyre működésképtelenebb egészségbiztosítást? Ősszel valószínűleg eldől a kérdés, arról azonban egyelőre semmit sem hallani, mit fognak csinálni a biztosítók, ha a többszereplős verzió nyer. Mindenért a magántársaságok felelnének? Ez azt jelentené, hogy a pénzbeni ellátásokat is utóbbiak koordinálnák, vagyis fizetnék a gyest, a gyedet vagy a táppénzt.…
ápr. 1
1:00
Megszüntetnék a szeszturizmust az unióban (Menedzsment Fórum)
31 százalékkal növelné a sör, valamint különböző alkoholfokú párlatok és szeszek minimumadó szintjét az EU bizottsága. A brüsszeli hivatal így kívánja csökkenteni a tagállamok közti nagy jövedékiadó-különbségeket. Az Európai Parlament gazdasági és pénzügyi bizottsága szerint azonban az emelés ötlete nem oldaná meg a problémákat, sőt káros hatással lenne a szeszipari cégekre.
ápr. 1
1:00
Egyre igényesebbek az akciós újságok (Menedzsment Fórum)
A kereskedelmi láncok által kiadott akciós újságok száma évről évre egyre nő, de ezzel párhuzamosan egy minőségi és tartalmi fejlődés is elkezdődött - derült ki a GfK Hungária Leaflet Monitor 2006 jelentéséből. A már az elektromos árucikkek hirdetésében is egyre népszerűbb hirdetési eszközt szinte minden kereskedelmi csatorna alkalmazza. Az akciós kiadványokban hirdetett legtöbb termék az…
ápr. 1
1:00
GfK: felveszik a versenyt a helyi rádiók (Menedzsment Fórum)
A hazai helyi rádiók összhallgatottsága nagyobb, mint némelyik országos adóé - derül ki a GfK Hungária Piackutató Intézet által az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) megrendelésére készített év eleji, ezer fős mintán készített felmérésből.
ápr. 1
1:00
Brazíliában terjeszkedik a Metro (Menedzsment Fórum)
Sao Paulo-ban, a világ ötödik legnagyobb városában napi 150 ezer példánnyal indul a Metro brazil változata.
ápr. 1
1:00
A várthoz képest csökkent az államháztartási hiány (Menedzsment Fórum)
A Pénzügyminisztérium (PM) áprilisra - önkormányzatok nélkül - 9 milliárd forint pénzforgalmi többletet vár, az első félévre pedig 1.130,7 milliárd forint hiányt - jelentette be Tátrai Miklós, a szaktárca államtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
ápr. 1
1:00
Magyarországot is érinti a Citigroup-leépítés (Menedzsment Fórum)
Nagyon kis mértékben ugyan, de a Citigroup magyarországi érdekeltségeit és irodáit is érinti a cég bejelentett átalakítása és az ezzel járó leépítések - mondta lapunknak Hencz Éva, a Citibank sajtószóvivője. A magyarországi leépítések pontos mértékéről azonban nem közölt adatokat.
ápr. 1
1:00
Kis pénzből nagy márkát: hogyan tanuljunk a konkurenciától? (Menedzsment Fórum)
Egy cég sikeressége szempontjából a konkurencia rendszeres feltérképezése és kiértékelése legalább olyan hasznos, mint a fogyasztók megismerése. Ez segítheti a hatásos megkülönböztetést és az eredményes kommunikációt. Kis- és középvállalkozásoknak szóló sorozatunkban az mfor.hu által felkért marketingszakértő arra ad tippeket, hogyan segítheti a konkurencia a mi cégünket.
ápr. 1
1:00
Energiatakarékossági médiakampányt indít a GKM (Menedzsment Fórum)
Médiakampányt indított az energiatudatosság és -takarékosság javítására a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium hétfőn - tájékoztatta Rácz Krisztina, a GKM kommunikációs főosztályvezetője az MTI-t.
ápr. 1
1:00
Még az idén elkezdődhet a kongresszusi központ építése (Menedzsment Fórum)
Az idén elindulhat az ötezer fő befogadására alkalmas kongresszusi központ építése Budapesten - mondta Somogyi Zoltán, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (ÖTM) turisztikai szakállamtitkára.
ápr. 1
1:00
Veres: jó ideig nem lesz radikális adócsökkentés (Menedzsment Fórum)
Belátható időn belül radikális adócsökkentéssel Magyarországon nem lehet számolni, szögezte le a Die Presse csütörtöki számában Veres János pénzügyminiszter, aki szerint ennek megvalósíthatatlanságát mára a jobboldali konzervatív ellenzék is belátta.
ápr. 1
1:00
Lemondott MNB felügyelő bizottságának elnöke (Menedzsment Fórum)
Lemondott Akar László, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyelő bizottságának elnöke. Erről Szili Katalin házelnök tájékoztatta az MTI-t csütörtökön, miután Akar László levélben közölte a szándékát az Országgyűlés elnökével.
ápr. 1
1:00
Túlfizeti szeretőjét a Világbank elnöke (Menedzsment Fórum)
Megkérdőjelezik Washingtonban, hogy a Világbank elnöke alkalmas-e a hitelező intézmény vezetésére. A George Bush elnök javaslatára korábban kinevezett Paul Wolfowitz hitelességét az utóbbi napokban azért kezdték ki, mert - mint világbanki források kiszivárogtatták -, jelentős mértékben megnövelt fizetést juttat a Világbank egy női alkalmazottjának, akihez gyengéd érzelmi szálak fűzik.
ápr. 1
1:00
A Google a világ legértékesebb márkája (Menedzsment Fórum)
A Google megelőzte a Microsoftot az éves Brandz Top 100 Most Powerful Brands ranglistán.
ápr. 1
1:00
Magyar Turizmus: sikeres volt a Téli Invázió (Menedzsment Fórum)
A budapesti szállodákat népszerűsítő Winter Invasion elnevezésű akció plusz 5500 vendéget és 25 500 vendégéjszakát hozott - közölte a Magyar Turizmus Zrt. szombaton.
ápr. 1
1:00
Júniusban fizet az IL Ferro (Menedzsment Fórum)
Az autós reklámokkal foglalkozó IL Ferro Kft. június elején kifizeti autós ügyfeleinek a májusra esedékes reklámozásért járó pénzt, ám a február-március-áprilisra járó összeget csak később teljesítik, illetve ennyivel meghosszabbodik a reklámszerződés - mondta Körmendi Ákos, a társaság tulajdonos-ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón, pénteken Budapesten.
ápr. 1
1:00
A Google mindent letarol (Menedzsment Fórum)
Miután kiadta kiemelkedő eredményeiről szóló adatait a Google, a cég papírjai a Wall Street-i részvénykereskedelemben négy százalékkal drágult nyitás után. A cég kétharmadával növelte eredményét, amely elérte az egymilliárd dollárt.
ápr. 1
1:00
Sikeres konferenciával jubilált a PMSZ (Menedzsment Fórum)
PMSZ Channel - Piackutatás on-demand főcímmel rendezett kétnapos jubileumi konferenciát a Piackutatók Magyarországi Szövetsége fennállásának tizedik évfordulója alkalmából. A kétnapos konferencia 2007. április 19-20-án a WAX centerben került megrendezésre.
ápr. 1
1:00
Külpiaci marketinggel erősít a Magyar Turizmus Zrt. (Menedzsment Fórum)
Elkészült a Magyar Turzimus Zrt. külpiaci stratégiája - közölte a társaság az MTI-vel hétfőn. A dokumentumot kedden tárgyalja meg az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottsága.
ápr. 1
1:00
Külföldön terjeszkedne a Capital Group (Menedzsment Fórum)
Több jelentős megbízás megszerzésével számol már az idei év első felében a Capital Group Zrt. - mondta el a Világgazdaságnak Szabados Krisztián, a cég egyik alapító tulajdonosa és a Political Capital ügyvezető igazgatója. Emellett profilbővítésben és regionális terjeszkedésben is gondolkodik a tavaly Bulgáriában irodát nyitott cégcsoport. A Capital Group tevékenységét szeretnék kiterjeszteni…
ápr. 1
1:00
Továbbra is magyar alelnöke van az EASÁ-nak (Menedzsment Fórum)
2007. április 19-20-án immár 15. alkalommal tartotta éves közgyűlését az Európai Önszabályozó Reklámszervezet, az EASA (European Advertising Standards Alliance). A rendezvény helyszíne Budapest, házigazdája pedig az EASA magyar tagja, az Önszabályozó Reklám Testület (ÖRT) volt.
ápr. 1
1:00
A programutak írmagját is eltörli a kormány (Menedzsment Fórum)
Sikertelen próbálkozás volt a programutak (a büdzsén kívüli elszámolású utak) kitalálása a kormánytól tavaly: a finanszírozási trükközés nagyon nem jött be, így most teljes egészében sutba dobják az egykori jó ötletet. Emellett gyorsítaná is a kabinet az autópálya-építést: például azzal, hogy nem épít túl sokat. Mfor.hu háttér.
ápr. 1
1:00
Nem mond le a barátnőjét túlfizető Világbank-elnök (Menedzsment Fórum)
Nem szándékozik lemondani tisztségéről Paul Wolfowitz, a Világbank amerikai elnöke, amiért barátnőjét "jól fizető álláshoz segítette", jóllehet az intézmény tagországai vasárnap rendreutasították a történtek miatt a bírálatok kereszttüzébe került vezetőt.
ápr. 1
1:00
A német cégek szerint vicc a magyar gazdaságpolitika (Menedzsment Fórum)
Saját magukkal, a piaccal és az ország nyújtotta lehetőségekkel elégedettek a hazánkba települt német cégek. A fejük a gazdaságpolitika miatt fáj csupán: elégedetlenek az adórendszerrel, a kiszámíthatóság pedig lényegében eltűnt, mintha zűrösek és átláthatlanok lennének a viszonyok. Mfor.hu tudósítás.
ápr. 1
1:00
A külföldiek jókedve mentette meg gazdaságunkat (Menedzsment Fórum)
Alig javított hazánk azon a Political Capital Institute és a Figyelő című hetilap által kialakított országértékelő indexen, amely a gazdaság és a politika kockázatát mutatja meg. A száz pontból hazánk 55,1 pontot ért el tavaly, ami a kedvező külső környezetet figyelembe véve siralmas. Sosem volt még ilyen mélyponton a politikai kockázat, és a gazdasági egyensúly is katasztrofális. Mfor.hu…
ápr. 1
1:00
EFFIE: Hat éves idén a Marketing Oscar (Menedzsment Fórum)
Hatodik alkalommal írták ki idén a reklámszakma legrangosabb díját, az EFFIE-t. A legnagyobb újdonság, hogy idén már olyan kampányok is indulhatnak, amelyek nem tartalmaznak ATL-elemet (tv, rádió, sajtó, outdoor).
ápr. 1
1:00
2013-ig 400 milliárd forint jut turizmusfejlesztésre (Menedzsment Fórum)
A következő hét évben közel 400 milliárd forint használható fel a regionális operatív programokból és a vidékfejlesztési forrásokból turizmusfejlesztésre - mondta Kovács Miklós, a területfejlesztési tárca turisztikai főosztályvezetője kedden Gyöngyösön.
ápr. 1
1:00
Gyurcsány: 2010 és 2014 között lehet bevezetni az eurót (Menedzsment Fórum)
Magyarország 2010 és 2014 között vezetheti be az eurót - jelentette ki Gurcsány Ferenc miniszterelnök a Pénzügyminisztérium és a Magyar Nemzeti Bank "Út az euróhoz" című csütörtöki budapesti konferenciáján.
ápr. 1
1:00
130 millió forint balatoni turisztikai pályázatokra (Menedzsment Fórum)
A Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság (BRIB) idén 130 millió forintot fordíthat turisztikai pályázatok támogatására - mondta a bizottság elnöke sajtótájékoztatón szerdán Balatonfüreden.
ápr. 1
1:00
Heteken belül jön az ingatlanadó tervezete (Menedzsment Fórum)
Még mindig csak egyeztet a kormány az ingatlanadóval kapcsolatos elképzelésekről. A terv ugyanakkor változatlan: jövő januártól bevezetik. Már csak néhány tisztázatlan kérdés maradt: kinek kell fizetni, mi után és mennyit. Mfor.hu háttér.
ápr. 1
1:00
Afrikában terjeszkedik a Human Telex (Menedzsment Fórum)
Két hónappal ezelőtt, Marokkóban alakult meg a Human Telex Maroc SARL. Az afrikai kontinensen megszületett céget Orosz Pál, a Human Telex magyarországi ügyvezető igazgatója vezeti.

Keresés