Érettségi

A nap hírei: ma kezdődik az általános iskolás beiratkozás, de mi lesz az érettségikkel?
2020 április 6.   Eduline
A mai nappal kezdődik az általános iskolai beiratkozás, egy képviselő arról posztolt, hogy meg lesznek tartva az érettségik, Jocó bácsi is megszólalt a digitális oktatással kapcsolatban, hamarosan kezdődik a tavaszi szünet. Összeszedtük a mai nap legfontosabb oktatási híreit.
Lesz idén érettségi? A parlamenti képviselő tudni véli a menetrendet
2020 április 6.   Pénzcentrum
Továbbra sincs szó arról, hogy elmaradnának az idei érettségik a koronavírus-járvány miatt - írta a Facebookon Vinnai Győző országgyűlési képviselő. Vinnai Győző országgyűlési képviselő úgy tudja, továbbra sincs szó...
„Az érettségi nem marad el!” – írta meg egy fideszes képviselő a Facebookon
2020 április 6.   Szeretlek Magyarország
A kormány azt ígérte, hogy húsvét előtt dönt a vizsgák ügyében.
Fideszes képviselő: Lesz idén érettségi
2020 április 6.   HVG
Egy szabolcsi fideszes képviselő szerint a járvány nem üti ki a vizsgákat.
A járvány ellenére megtartják az érettségit? Erről posztolt egy képviselő
2020 április 6.   Eduline
Futótűzként terjed a neten egy országgyűlés képviselő posztja, aki arról tájékoztatta a végzősöket, szülőket és a tanárokat, hogy az érettségi vizsgák meg lesznek tartva a koronavírus járvány ellenére is.
Oktatóvideókkal segíti az érettségizőket a Magyarságkutató Intézet - Jó Hírek
2020 április 6.   Mandiner
„Az előadók középiskolai, egyetemi tanárok, az egyes tudományterületek kiváló képviselői, akik személye garancia a minőségre”
Oktatóvideókkal segíti az érettségizőket a Magyarságkutató Intézet
2020 április 6.   Infostart
.
Oktatóvideókkal segíti az érettségizőket a Magyarságkutató Intézet
2020 április 6.   Lokál
Oktatóvideókkal segíti a végzősöket a Magyarságkutató Intézet a koronavírus-járvány idején, az Érettségi plusz című előadás-sorozat célja az iskolában megszerzett ismeretek összefoglalása és kiegészítése - írta a Magyar Nemzet hétfőn.
Otthoni tornában segít az M5 csatorna
2020 április 6.   Hírstart
Hétfőtől otthoni tornával bővül az M5 kulturális csatorna oktatási sávja, a Mozogj otthon! című műsorban tornázásra buzdítják a "kicsiket és nagyokat" – közölte az MTVA sajtóosztálya. Mint írták: az M5 kulturális csatorna oktatási tartalmaival igyekszik segíteni az otthon tanuló diákokat. A felsős és az érettségi előtt álló tanulók mellett már az
Átlátszó tudomány
2020 április 5.   Népszava
A középiskolából kicsapták, az érettségin megbukott, de Nobel-díjat kapott. Wilhelm Conrad Röntgen véletlen felfedezése, a láthatatlan sugárzás nagyobbat változtatott világunkon, mint azt az introvertált professzor képzelhette volna.
Otthoni tornában segít az M5 csatorna
2020 április 5.   Propeller
Hétfőtől otthoni tornával bővül az M5 kulturális csatorna oktatási sávja, a Mozogj otthon! című műsorban tornázásra buzdítják a "kicsiket és nagyokat" – közölte az MTVA sajtóosztálya. Mint írták: az M5 kulturális csatorna oktatási tartalmaival igyekszik segíteni az otthon tanuló diákokat. A felsős és az érettségi előtt álló tanulók mellett már az
Angliában már eldöntötték, hogyan osztályozzák idén az érettségizőket
2020 április 5.   Szeretlek Magyarország
A járványhelyzet miatt valószínűleg elmaradnak a vizsgák Angliában, de már meg is van, mivel váltják ki az értékelést.
Újabb egyetemeket alakítanak át, még mindig rengeteg kérdés van az érettségi körül – a hét legfontosabb hírei röviden
2020 április 5.   Eduline
Még mindig nincs döntés az idei érettségiről, de az új tankönyvjegyzék már megjelent a héten. Az egyetemisták számára sem egyszerű a távoktatás, ráadásul úgy néz ki, hogy a végzős hallgatóknak a szakdolgozatukat is online kell majd megvédeniük, és újabb hat egyetemre vár átalakulás. Ezek voltak a hét legfontosabb hírei és cikkei.
Nálunk jövő hétig még várni kell, de Angliában már döntöttek az érettségiről – ezek a nap hírei
2020 április 4.   Eduline
A Debreceni Egyetemen szimulációs gyakorlatokkal készítik fel a végzős hallgatókat a koronavírusos betegek kezelésére. Angliában kiderült, mi alapján fogják megkapni az érettségi eredményeiket a végzős diákok, nálunk azonban erre a döntésre még jövő hétig várni kell. Összeszedtük a mai nap legfontosabb oktatási híreit.
Angliában már döntöttek: ilyen szempontok alapján kapnak jegyet az idei érettségizők
2020 április 4.   Eduline
A végzős diákok érettségi eredményeit a tanárok értékelése, az osztálytársakhoz mért teljesítmény és a korábbi években elért eredmények fogják meghatározni.
Húsvét előtt kiderül, megtartják-e az érettségit
2020 április 4.   Szeretlek Magyarország
A kormányszóvivő elmondta, hogy a járványügyi helyzet alapján hozzák majd meg a döntést.
Jövő héten döntenek az idei érettségiről
2020 április 4.   Eduline
Pontosan egy hónap múlva kezdődne az idei érettségi szezon, de még mindig nincs semmi konkrét információ róla, hogyan fognak zajlani a vizsgák. A kormány azt ígérte, még húsvét előtt - azaz a jövő hét folyamán - meghozza a döntést.
Kormányszóvivő az ATV-nek: Húsvét előtt lesz bejelentés az érettségiről
2020 április 4.   ATV
A rendkívüli szombati kormányinfón kérdeztük Gulyás Gergelyt és Szentkirályi Alexandrát.
Ezek voltak a legnagyobb botrányok az érettségin - vajon mi lesz idén?
2020 április 4.   Eduline
Tavaly sem zajlott zökkenőmentesen az érettségi, több helyen ugyanis már a vizsgák előtt jóval tudták a diákok a feladatokat. Bár a 2019-es botrányoknak nem lett hatása a diákokra, rendesen fokozta a hangulatot. Az idei érettségi helyzete sem tisztázott még, azonban a válaszra még vári kell. Addig is a nosztalgia kedvéért most összeszedtük a magyar
Borús jövő: szakértők az idei érettségiről
2020 április 3.   NLC
A koronavírus miatt kialakult vészhelyzet hatással van az érettségi vizsgákra is: a járvány leginkább bizonytalanságot hozott ezen a téren is, hiszen bizonyos értelemben újabb tömegrendezvényről van szó. Szinte napra pontosan egy hónappal a vizsgák előtt sem született döntés, hogy ugyanúgy megtartják-e időben vagy halasztják-e az idei érettségi viz