Érettségi

Emelt szinten érettségiztek magyarból? Itt van a szóbeli tételek listája
2020 február 18.   Eduline
Tegnapig lehetett jelentkezni a május-júniusi érettségi vizsgákra. Úgy döntöttetek, hogy magyarból fogtok emelt szinten érettségizni, de nem tudjátok, milyen témakörökre számíthattok a szóbelin? Itt a lista.
Emelt szintű érettségit szeretnétek? Így jelentkezhettek a vizsgákra, ha már nem vagytok diákok
2020 február 17.   Eduline
Ma még lehet jelentkezni a május-júniusi érettségi vizsgákra. Mutatjuk, ezt hogyan tehetitek meg, ha már nem vagytok középiskolások.
Fontos határidő közeleg - ma még jelentkezhettek az idei érettségi vizsgákra
2020 február 17.   Eduline
2020. február 17-ig lehet jelentkezni a május-júniusi érettségi vizsgákra. Itt vannak a legfontosabb tudnivalók a jelentkezésről és a vizsgákról.
Történelem próbaérettségi: ti hány pontot szereznétek a vizsgán?
2020 február 16.   Hírstart
Nemcsak matematikából, hanem történelemből is próbára tehették tudásukat azok, akik elmentek a Studium Generale szombati próbaérettségi napjára. Jó hírünk van azoknak, akik nem voltak ott: itt vannak a feladatsorok és a megoldókulcsok, kipróbálhatjátok, hány pontot szereznétek az érettségin, ha ma lenne.
Egy magyar gimnazista fiú programja forradalmasíthatja az iskolai tankönyvrendelést
2020 február 16.   Eduline
Az érettségi előtt álló Mihályi Barnabás még csak idén fog érettségizni a budapesti Rákóczi gimnáziumban, de az elmúlt években már számos informatikai fejlesztésével segítette iskolájában a tanárok és a tanulók munkáját. Legújabb projektje iránt már országszerte érdeklődnek, ugyanis ez az alkalmazás forradalmasíthatja az iskolai tankönyvrendelést é
Hány pontot szereznétek az elméleti gazdaságtan érettségin, ha ma lenne?
2020 február 16.   Eduline
A matematika és a történelem mellett közgazdaságtanból is próbára tehették a tudásukat azok, akik elmentek a Studium Generale szombati próbaérettségi napjára. Ha lemaradtatok róla, itt megtaláljátok a feladatsort és a megoldásokat.
Még csak most fog érettségizni, de már alaposan megkönnyítette a tanárai és diáktársai életét
2020 február 16.   24.hu
Mihályi Barnabás számos informatikai fejlesztéssel írta be magát a saját iskolája történelmébe, legújabb ötlete viszont már nem csak a Rákóczi gimnáziumban hódíthat: országos érdeklődés mutatkozik a tankönyvrendelést forradalmasító applikációja iránt.
Történelem próbaérettségi: ti hány pontot szereznétek a vizsgán?
2020 február 16.   Eduline
Nemcsak matematikából, hanem történelemből is próbára tehették tudásukat azok, akik elmentek a Studium Generale szombati próbaérettségi napjára. Jó hírünk van azoknak, akik nem voltak ott: itt vannak a feladatsorok és a megoldókulcsok, kipróbálhatjátok, hány pontot szereznétek az érettségin, ha ma lenne.
Esélyegyenlőtlenség felsőfokon – A legtöbb roma fiatalnak még az érettségi is csak vágyálom
2020 február 16.   Népszava
Senki nem tudja, hogy pontosan mennyi roma fiatal tanul Magyarország egyetemein, de az biztos, hogy még akkor is nagyon kevés, ha valóban megduplázódott a számuk, mint ahogy azt kormánypárti politikusok állítják. Azoknak a keveseknek, akik eljutnak a felsőoktatásig, a segítő szándék mellett inkább nehézségekkel és megaláztatásokkal van kikövezve az
Így készülhettek az érettségire otthonról: előző évek feladatsorai és próbaérettségik
2020 február 15.   Eduline
Ma tartja a Studium Generale, a Budapesti Corvinus Egyetem hivatalos előkészítője az idei próbaérettségit. Ha nem jelentkeztetek, de szeretnétek gyakorolni, akkor most mutatunk pár tippet a felkészüléshez.
Kétperces történelmi teszt hétvégére: emlékeztek még ezekre?
2020 február 15.   Eduline
Lássuk, emlékeztek-e még ezekre az évszámokra és fogalmakra. Összeállítottunk egy kétperces csuklógyakorlatot, amivel felmérhetitek a tudásotokat vagy akár gyakorolhattok az érettségire. Nektek hibátlan lesz?
3+1 szakma, amit érettségi nélkül is megszerezhettek
2020 február 14.   Eduline
Szeretnétek szakmát szerezni, de nincs érettségitek? Nem tudjátok, hogy milyen képzést lenne érdemes elvégeznetek? Most összegyűjtöttünk néhány OKJ-s képzést, amelyet érettségi bizonyítvány nélkül is megszerezhettek.
Hogyan számolják a pontjaitokat, ha nincs érettségitek idegen nyelvből? Itt a válasz
2020 február 14.   Eduline
Általában régen érettségizettek esetében merül fel a kérdés, mi a helyzet akkor, ha valakinek nincsen idegen nyelvből érettségi vizsgája. Hogyan számolják ilyen esetben az érettségi pontokat? Fontos kérdésre válaszolunk.
"Mindkét emelt vizsgám után kapok plusz 50 pontot?" Fontos kérdésre válaszolunk
2020 február 14.   Eduline
Idén már kötelező az emelt szintű érettségi a felvételihez. Így is járhat érte a többletpont? Ismét egy olvasói kérdésre válaszolunk az emelt szintű érettségik pontszámításával kapcsolatban.
Felvételi dokumentumok: fel kell tölteni az érettségit a pontszámításhoz?
2020 február 13.   Eduline
Az érettségi bizonyítvány és az abban szereplő eredmények megléte alapvető feltétele az alapképzésre, osztatlan mesterképzésre és felsőoktatási szakképzésre való felvételnek. De vajon fel is kell töltenetek a rendszerbe, ha megszereztétek? Fontos kérdésre válaszolunk.
Ingyenes nyelvvizsga 2020 - Milyen nyelvvizsgát és hogyan támogatnak 2020-ban?
2020 február 13.   ProfitLine
Az első sikeres nyelvvizsga és az első emelt szintű idegen nyelvből tett érettségi vizsga díjához nyúj támogatást 2020-ban is a Magyar Állam a Magyar Államkincstáron keresztül. Hogyan működik mindez? Milyen típusú nyelvvizsgákat támogatnak és mennyi a támogatás mértéke? Milyen nyelvből tehetünk nyelvvizsgát úgy, hogy azt támogassa az Államkincstár?
Érettségizők, figyelem! Ma még jelentkezhettek az ingyenes próbaérettségire
2020 február 12.   Eduline
Elkezdenétek a felkészülést és gyakorolnátok a májusi időszak előtt? Ma még jelentkezhettek az idei próbaérettségire. Mutatjuk a pontos részleteket.
Műlábtól a nagybőgőig – ezt felejtjük a vonaton
2020 február 11.   NLC
De találtak már javítás alatt álló érettségi dolgozatot és mikulásjelmezt is.
A nyelvoktatást és az érettségit is nagyban érinti az új alaptanterv
2020 február 11.   Infostart
Változik az érettségi az új Nemzeti alaptanterv miatt – hívta föl a figyelmet a köznevelésért felelős államtitkár az InfoRádió Aréna című műsorában. Maruzsa Zoltán arról is beszélt, hogy a nyelvoktatásban is lesznek módosítások, például az első idegennyelv tanítására helyezik a hangsúlyt, a második nyelv csak 9. osztálytól lesz kötelező.
Február 17-ig lehet jelentkezni a tavaszi érettségi vizsgákra
2020 február 11.   Magyar Nemzet
.