Sulinet

Elérhetetlenek az oktatási weboldalak
2016 augusztus 22.   444
Valami van – tudtuk meg. Nem jön be az u-szeged.hu, a pte.hu, a sulinet.hu, a felvi.hu vagy a niif.hu. Még a ceu.edu sem tölt be.
Sulinet + Projekt: jelentős fejlesztések a közoktatás informatikai hálózatában
2015 november 30.   prim
Hosszas informatikai- technológiai lemaradást pótolt a Sulinet hálózatot üzemeltető NIIF Intézet:...
375 iskola örülhet 100 megabites kapcsolatnak
2015 november 25.   SG
Az internet szolgáltatás tekintetében legelmaradottabb régiók általános és középiskolái végre professzionális, hatósági frekvenciaengedéllyel ellátott, megfelelő minőségű és sávszélességű Sulinetes internetkapcsolatot kapnak.
Nagyobb sávszélességű, zárt internet hálózat épül ki 2016 végére
2015 november 25.   ProfitLine
Nagyobb sávszélességű, zárt internet hálózat épül ki 2016 végére a hazai közoktatási intézményekben - jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára szerdán a Győr-Moson-Sopron megyei Écsi Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában, ahol a Sulinet plusz program keretében már elkészült a másodpercenkénti 100…
Veszprémi régióban is korszerűsödik SULINET infrastuktúra
2014 november 10.   IT-Extreme
A hazai oktatás és kutatás információs infrastruktúráját...
Új eszközökkel és szolgáltatásokkal korszerűsödik a Sulinet infrastruktúra
2014 október 24.   IT-Extreme
Eszközcsere, szolgáltatásfejlesztés, sávszélességemelés...
A korai jó színvonal miatt ilyen gyenge ma a Sulinet
2014 március 5.   SG
Az egyetemi hálózat szintjének elérése a cél a középiskolák internetkapcsolatánál. A 100 megabit sok helyen még álom, és figyelni kellene az eMagyarország-pontokra is.
Nagyszabású fejlesztés a hazai közoktatás informatikai infrastruktúrájában
2014 január 30.   objektivhir.hu
Tavaly több mint ezer iskola internetkapcsolatának sávszélessége duplázódott meg – jelentette be Vályi-Nagy Vilmos infokommunikációért felelős államtitkár Mezőkeresztesen, 2014. január 30-án, a Sulinet+ projekt eredményeit ismertető sajtótájékoztatón. A fejlesztések idén további mintegy 3800 oktatási intézményben folytatódnak – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Fejlesztési…
Sulinetwork-díj 2013
2013 december 5.   Pályázatfigyelő
A kiíró 2012-ben alapította meg a Sulinetwork-díjat, amellyel évről évre szakmai elismerésben részesíti azon pedagógusokat és oktatási szakembereket, akik kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárultak a digitális írástudás fejlesztésének pedagógiai-módszertani támogatásához, valamint az info-kommunikációs technológia újszerű oktatási alkalmazásainak elterjesztéséhez.
Indul a Sulinet+ program
2013 november 22.   prim
Régóta várt fejlesztés valósul meg a most induló Sulinet+ programmal. Ezzel a Nemzeti Információs...
Elindult a Sulinet+ informatikai fejlesztési program
2013 november 22.   Prog
Megújul a Sulinet
2013 november 22.   SG
Országosan 5000 iskolába kerülnek új eszközök jövő év végéig, bővítik a gerinchálózati kapacitást és az eddig szélessáv nélkül maradt iskolák helyzete is javul. Modernizálódik a webes háttér, lehetőség lesz élő videóadásokra is.
Sulinet+, ezúttal kakaóbiztos billentyűk nélkül
2013 november 21.   MaHu
Az informatikai fejlesztési program első állomásaként több ezer korszerű és nagysebességű internet-kapcsolódást biztosító eszközt kapnak a közoktatási intézmények. EU-s támogatásból, honnan máshonnan.
Gatyába rázzák a Sulinetet
2013 november 21.   Velvet
2014 végéig lecserélik az elavult eszközöket, bekötnek kieső iskolákat és gyorsabb is lesz.
Indul a Sulinet+
2013 november 21.   hirado.hu
Az Új Széchenyi Terv keretében indul a Sulinet+ program. Országosan mintegy 5000 iskolába kerülnek új hálózati eszközök 2014 végéig.
Február végétől megújul a Sulinet portál
2012 február 19.   prim
Február végétől megújul, és közösségi szolgáltatásokkal bővül a tízéves...
Február végétől megújul a Sulinet portál
2012 február 18.   SG
Február végétől megújul, és közösségi szolgáltatásokkal bővül a tízéves Sulinet portál - közölte Koplányi Emil, az Educatio Nonprofit Kft. digitális pedagógia osztályának munkatársa Szegeden.
Február végétől megújul a Sulinet portál
2012 február 17.   hirado.hu
Februártól közösségi szolgáltatásokkal bővül a tízéves Sulinet portál – közölte Koplányi Emil, az Educatio Nonprofit Kft. digitális pedagógia osztályának munkatársa.
Agyrém ADSL 2. - Sulinet helyett Falunet?
2010 február 14.   prim
Azért az örvendetes, hogy minimum négyévente ígéretekkel halmozzák el az internetezők nem lebecsülendő tömegét (osztályát?) megválasztani kívánt politikusaink. E rendkívül kiélezett helyzetben most éppen a kormánypárt rukkolt elő az alanyi jogon járó internettel. Sajnos azt a problémát nem sikerült áthidalniuk, mi van azokkal, akik nem állampolgári, hanem üzleti alapon szeretnék igénybe venni a…
Magyar Termék Nagydíjat kapott az Educatio
2009 szeptember 4.   HírTV
Magyarország egyik legrangosabb elismerését vehette át az Educatio Nonprofit Kft. a Parlamentben. A Magyar Termék Nagydíj 2009-es egyik nyertese az eLearning Igazgatóság. A díjat a Sulinet Digitális Tudásbázis kifejlesztéséért vehette át a szervezet, amely jelenleg több, mint 11 ezer tanórai digitális tartalmat és összességében több, mint egymillió önállóan is felhasználható és gyűjteménybe…