Iskolakezdési támogatás

Pozitív változások a 2018-as cafeteriában - A munkáltató adómentesen támogathatja dolgozója diákhitel-törlesztését
2017 december 18.   Jogi Fórum
Az adómentes juttatások idén is meglévő elemei közé jövőre bekerül a diákhitel-törlesztés támogatása is. Jelentősen kedvezőbbé válnak a lakhatási támogatás feltételei, és az egészségügyi hozzájárulás 2,5 százalékos csökkentése miatt jövőre egy sor népszerű cafeteria-elem esetében nagyobb összegű támogatást kaphatnak majd a munkavállalók. A végleges feltételek ismeretében a munkáltatóknak még…
Hogyan csábítsuk az irodánkba a legjobb munkavállalókat? – interjú Kádár Balázzsal
2017 október 24.   iroda.hu
– Az utóbbi években hazánkban is erősödő tendencia, hogy egyes ágazatokban a cégek plusz szolgáltatásokkal, well-being csomagokkal próbálják meg a legjobbakat magukhoz vonzani, amely valójában az employer branding részeként értelmezhető. Ennek egyik leglátványosabb fejleménye, hogy a Nokia új fejlesztő központjában, a Skypark irodaházban a Corvin Sétányon óvodát adtak át a dolgozók gyermekei…
Ezt kell tudni az iskolakezdési támogatás igénybevételéről
2017 szeptember 14.   Adózóna
A NAV közzétette az iskolakezdési támogatás igénybevételéről szóló tájékoztatóját.
Óvodások évkezdését támogatja az E.ON
2017 szeptember 6.   btl.hu
Az iskolakezdési támogatás mellett a vállalat 500 óvodakezdő csomaggal is segíti a gyermekeket.
Mire számíthat, ha iskolás gyereke van?
2017 augusztus 31.   Hírstart
A 2017-es adócsomaggal együtt ismét változott az iskolakezdési támogatás. A tanév kezdete előtt érdemes áttekinteni a továbbra is kedvező adóteher mellett nyújtott támogatással kapcsolatos főbb tudnivalókat és újdonságokat.
Iskolakezdési támogatás cafetérián kívül: mikor, kinek, hogyan adható?
2017 augusztus 9.   Adózóna
Bár még tart a nyári vakáció, a tanulók szüleinek már a nyakukban a gond, hogyan teremtsék elő az új tanév kezdetével felmerülő kiadások fedezetét. Sok munkáltató kész a rászorult dolgozók megsegítésére, ám nem mindegy, hogy milyen adózási következményekkel kell számolniuk.
Iskolakezdési támogatás – így adható idén
2017 július 6.   Híradó
Bár magasabb a közterhe (43,66 százalék), sok cég tervez idén is iskolakezdési támogatást adni a munkatársaiknak.
Így adható idén iskolakezdési támogatás
2017 július 6.   VG
Az iskolakezdési támogatást 2017-ben a tanévkezdést megelőző 60-ik naptól adható az év végéig.
Változnak a béren kívüli juttatásokra vonatkozó adószabályok - Több ponton módosul jövőre az szja törvény
2016 december 29.   Jogi Fórum
A jövő évtől több ponton módosulnak a személyi jövedelemadó (szja) törvényben a béren kívüli és egyes meghatározott juttatások adókötelezettségére vonatkozó szabályok - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján közzétett tájékoztatóban. A kifizetőt (munkáltatót) terhelő adó alapja 2017-től a juttatás értékének 1,18-szorosa. A béren kívüli juttatások után 15 százalék…
Toborzóirodát nyitott a SPAR
2016 december 1.   iroda.hu
A kiskereskedelemben egyedülálló módon, a potenciális munkavállalók közvetlen és hatékony elérése érdekében megnyitotta első toborzóirodáját Budapesten a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. A Nyugati téri áruházban található irodában két HR-szakértő várja az érdeklődőket. A munkát keresőknek személyes tájékoztatást biztosítanak, így rendhagyó módon az állásinterjú és a konkrét jelentkezés előtt…
Iskolakezdési támogatás a munkahelyeken
2016 augusztus 17.   objektivhir.hu
Az iskolakezdési támogatás béren kívüli juttatás, amit a szülők tankönyv, taneszköz, ruházat vásárlására használhatnak fel. A támogatást – papír alapon vagy elektronikus formában kibocsátott – 2016. július 3-tól december 31-ig beváltható – utalvány formájában kaphatják azok, akiknek gyermeke közoktatási intézményben tanul – tudatta az OBJEKTÍVHírügynökséggel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
Így adható iskolakezdési támogatás
2016 augusztus 17.   Adózóna
Az iskolakezdési támogatás béren kívüli juttatás, amit a szülők tankönyv, taneszköz, ruházat vásárlására használhatnak fel. A támogatást – papír alapon vagy elektronikus formában kibocsátott – 2016. július 3-ától december 31-éig beváltható – utalvány formájában kaphatják azok, akiknek gyermeke közoktatási intézményben tanul, közölte a NAV.
Ne főjön a feje! Még kérhet iskolakezdési támogatást, így
2016 augusztus 1.   Adózóna
Miközben az iskolások gondtalanul élvezik a szünidőt, a szülők feje már fő, hogy miből fizetik ki a nem ingyenes, de mégis ajánlott tankönyvet, taneszközt, miből vesznek a nyáron kinőtt helyett új ruhát, cipőt. Itt az ideje, hogy a cégek ne hagyják ki a gyermekes munkatársaiknak kedvezményes adózás mellett adható iskolakezdési támogatás lehetőségét.
Cafeteria-átalakítás: megvan a legnagyobb vesztes
2016 június 3.   Privátbankár
A SZÉP-kártya rendszerének megtartását üdvözlik a munkáltatók, az önkéntes nyugdíjpénztárak viszont veszítenek majd - a kisebb szereplőknek komolyabb érvágást jelenthet, hogy kikerül a kedvezményes adózású körből ez a juttatás. A Budapest-bérlet, iskolakezdési támogatás, munkahelyi étkezés nem fog kijönni az évi 100 ezer forint készpénzből.
NAV: Idén is adható iskolakezdési támogatás
2015 augusztus 28.   boon
Miskolc - A köznevelésben részt vevő gyermekre, tanulóra tekintettel a munkáltató a munkavállalójának, a cégek személyesen közreműködő tagjának, béren kívüli juttatásként 2015-ben gyermekenként legfeljebb 31 500 forint értékű iskolakezdési támogatást adhat.
NAV: Idén is adható iskolakezdési támogatás
2015 augusztus 28.   szon
Miskolc - A köznevelésben részt vevő gyermekre, tanulóra tekintettel a munkáltató a munkavállalójának, a cégek személyesen közreműködő tagjának, béren kívüli juttatásként 2015-ben gyermekenként legfeljebb 31 500 forint értékű iskolakezdési támogatást adhat.
Iskolakezdési támogatás a Kárpát-medencében
2014 augusztus 30.   MaHu
A Kárpát-medencében összesen 5400 magyar iskolakezdőt részesít ösztöndíjban a Rákóczi Szövetség az ősz folyamán
A munkáltatók idén is adhatnak iskolakezdési támogatást - Gyermekenként 30 450 forinttal segíthető a munkavállaló
2014 augusztus 28.   Jogi Fórum
A munkáltatók idén is adhatnak iskolakezdési támogatást - ami több mint 30 ezer forintos anyagi segítséget jelent -, amelyet az alkalmazottak a közoktatásban tanuló gyermekek után kaphatják meg utalvány formájában - tájékoztatott facebook oldalán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A közlemény szerint 30 450 forint adható gyermekenként a munkavállalónak iskolakezdési támogatás címen az idén. Ez a…
Egyetlen bankon a világ szeme - újra vizsgálták a problémás vizeket
2014 augusztus 28.   Privátbankár
Megjöttek a legfrissebb számok a magyar iparról - ma csak egy hitelintézet ügyét tárgyalja a bíróság – megszólalt az egyik elmeszelt ásványvíz gyártó és idén i adható iskolakezdési támogatás.
Iskolakezdési támogatás: 30 ezer forint a munkáltatótól
2014 augusztus 28.   Népszava
Annak jár, aki családi pótlékra jogosult.