Iskolakezdési támogatás

Élményteli juttatások
2023 szeptember 11.   Behaviour
A béren kívüli egyéb járandóságok mára alapvető részei lettek a juttatási csomagoknak. Nemcsak a munkavállalói elégedettséget növeli egy jól kidolgozott cafeteria-rendszer, de a cég márkáját is erősíti. Az olyan klasszikus juttatások mellett mint a bérkiegészítés, munkába járási vagy iskolakezdési támogatás, egyre népszerűbbek az élmény alapú cafet
Ennyi iskolakezdési támogatást igényelhetsz: mutatjuk mennyit!
2023 augusztus 26.   UNIside
Nyakunkon az őszi tanévkezdés, a tanszerek, iskolatáska vagy a tornacipő beszerzése hatalmas érvágást jelenthet most a családi kasszának. Összegyűjtöttük az iskolakezdési támogatás lehetőségeit, amelyek többé-kevésbé enyhíthetik szülőkre háruló terheket.
Iskolakezdési támogatás 2023: Ki és mennyit igényelhet?
2023 augusztus 22.   Szakmát Szerzek
Nyakunkon az őszi tanévkezdés, a tanszerek, iskolatáska vagy a tornacipő beszerzése hatalmas érvágást jelenthet most a családi kasszának. Összegyűjtöttük az iskolakezdési támogatás lehetőségeit, amelyek többé-kevésbé enyhíthetik szülőkre háruló terheket. Pályázatok, adóvisszatérítések, állami és önkormányzati támogatások, alapítványok által kiírt p
Iskolakezdési támogatás, mint juttatás?
2023 augusztus 17.   HR Portál
Az iskolakezdési támogatás éveken át népszerű juttatás volt. 2023-ban is sok munkáltató keresi, hogy miként adjon juttatást a gyermekes szülőknek nyár végén.
Támogassuk az iskolakezdést – de hogyan?
2023 augusztus 14.   Behaviour
A nyár vége mindig nagy anyagi többletterhet ró a gyermek(ek)et nevelő családok számára, ezért az iskolakezdési támogatás éveken át népszerű juttatás volt. 2023-ban is sokan keresik, hogy miként adjanak juttatást a gyermekes szülőknek nyár végén a megnövekedett költségekhez. » Könnyítsünk az iskolatáskán!   2023-ban a személyi jövedelemadóról szóló
Legalább 20 ezer forintos iskolakezdési támogatást javasol a DK
2022 augusztus 13.   Adózóna
Legalább 20 ezer forintos iskolakezdési támogatás bevezetését javasolta pénteki online sajtótájékoztatóján Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja – közölte az MTI.
A brutális infláció az iskolakezdési támogatás reneszánszát hozhatja
2022 június 23.   KKV Magazin
Egész Európában és Magyarországon is csúcsra jár az infláció, ami miatt különösen nagy tehertétel lesz a szeptemberi iskolakezdés a magyar családok számára. Cégmérettől függően jelentős különbség van az iskolakezdési támogatást adó vállalatok arányában: míg 150 fő fölött minden harmadik, addig 50 alkalmazott alatt csak a munkáltatók 10 százaléka al
Iskolakezdési támogatás: Mit adjunk? Hogyan adjuk? Mennyit adózzunk utána?
2021 szeptember 10.   Behaviour
Sok munkáltató keresi a lehetőséget, hogy az éveken át jól működő iskolakezdési támogatást miként tudja az idén is kedvező adózással megvalósítani. Az iskolai évet kezdő gyermekek szüleinek támogatása mindig is népszerű juttatási elem volt, és a 2021-re megmaradt, kedvező adózású juttatásokkal csak úgy lehet megvalósítani, ha átértelmezzük ezeket.
Iskolakezdési támogatás 2021
2021 augusztus 23.   Adózóna
Tanévkezdéskor sok munkáltató juttatásokkal, hagyományosan úgynevezett iskolakezdési támogatással segíti a tanulmányokat folytató gyermekeket eltartó dolgozóit. Kérdés, milyen adózási feltételek mellett lehetséges az érintett dolgozók jelentős kiadásainak munkáltatói mérséklése.
Éppen a legszegényebbeknek nem jár iskolakezdési támogatás Sajókazán
2019 szeptember 6.   Alternatív Energia
Ügyesen megfogalmazták a rendeletet, nehogy a cigányok is kaphassanak segítséget.
Drámaian visszaesett a cégek által nyújtott iskolakezdési támogatás
2019 augusztus 31.   Privátbankár
Miközben tavaly a hazai kis- és közepes vállalatok (kkv) jelentős hányada nyújtott iskolakezdési támogatást a családos dolgozóiknak, idén néhány kivételtől eltekintve teljesen eltűnt a cégek bérszámfejtéséből ez a béren kívüli juttatási forma.
Drámaian visszaesett a cégek által nyújtott iskolakezdési támogatás
2019 augusztus 30.   ProfitLine
Miközben tavaly a hazai kis- és közepes vállalatok (kkv) jelentős hányada nyújtott iskolakezdési támogatást a családos dolgozóiknak, idén néhány kivételtől eltekintve teljesen eltűnt a cégek bérszámfejtéséből ez a béren kívüli juttatási forma – ezt tapasztalta ügyfeleinél az ICT Európa Holding, amely közel 300 kkv-nak nyújt adótanácsadási szolgálta
Iskolakezdési támogatás: mit, hogyan és kinek?
2019 augusztus 22.   ProfitLine
A tanév kezdetéhez közeledve a sajtóban gyakran úgy hivatkoznak az iskolakezdési támogatásra, mint egy minden szülőnek alanyi jogon járó, cafeteriában igényelhető, adómentes pénzbeli támogatásra. Félinformációk helyett, a Mazars összegyűjtötte az ilyen kifizetésekre vonatkozó aktuális szabályokat.
Iskolakezdési támogatás: kinek jár és hogyan?
2019 augusztus 22.   Piac és Profit
A tanév kezdetéhez közeledve a sajtóban gyakran úgy hivatkoznak az iskolakezdési támogatásra, mint egy minden szülőnek alanyi jogon járó, cafeteriában igényelhető, adómentes pénzbeli támogatásra. Félinformációk helyett a MAZARS összegyűjtötte az ilyen kifizetésekre vonatkozó aktuális szabályokat.
Rengeteg a tévhit az iskolakezdési támogatás körül
2019 augusztus 22.   Menedzsment Fórum
2019 elején jócskán megváltozott a szabályozás.
Tévhitek az iskolakezdési támogatás körül: kinek jár és hogyan?
2019 augusztus 22.   Privátbankár
2019 elején jócskán megváltozott a szabályozás.
Az elfogadott adócsomaggal ment a cafetéria nagy része is
2018 november 14.   HR Portál
Kedden elfogadta az Országgyűlés az őszi adócsomagot, egy sor változtatás mellett jövőre adómentesen vehető cirkuszjegy, cserébe az iskolakezdési támogatás adómentessége megszűnik.
Rengeteg dolgozónak fog fájni a cafeteria megszűnése
2018 október 11.   Menedzsment Fórum
A munkavállalók többsége kapott eddig cafeteriát, a SZÉP-kártya és az iskolakezdési támogatás volt a legnépszerűbb.
Búcsú a cafeteriától – rengeteg dolgozónak fog ez fájni
2018 október 11.   Privátbankár
A munkavállalók többsége kapott eddig cafeteriát, a SZÉP-kártya és az iskolakezdési támogatás volt a legnépszerűbb.
Kinek jár a 41 ezer forintos iskolakezdési támogatás?
2018 augusztus 28.   ATV
A béren kívüli juttatások egyik eleme az iskolakezdési támogatás. Július 1-től egészen december 31-ig bármikor kérhető a munkáltatótól, és ez alatt az időszak alatt használható fel az utalványokat elfogadó üzletekben.