Iskolakezdési támogatás

Legalább 20 ezer forintos iskolakezdési támogatást javasolt a DK
2022 augusztus 15.   Ez a lényeg
Legalább 20 ezer forintos iskolakezdési támogatás bevezetését javasolta pénteki online sajtótájékoztatóján Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja.
Legalább 20 ezer forintos iskolakezdési támogatást javasol a DK
2022 augusztus 13.   Adózóna
Legalább 20 ezer forintos iskolakezdési támogatás bevezetését javasolta pénteki online sajtótájékoztatóján Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja – közölte az MTI.
A brutális infláció az iskolakezdési támogatás reneszánszát hozhatja
2022 június 23.   KKV Magazin
Egész Európában és Magyarországon is csúcsra jár az infláció, ami miatt különösen nagy tehertétel lesz a szeptemberi iskolakezdés a magyar családok számára. Cégmérettől függően jelentős különbség van az iskolakezdési támogatást adó vállalatok arányában: míg 150 fő fölött minden harmadik, addig 50 alkalmazott alatt csak a munkáltatók 10 százaléka al
Iskolakezdési támogatás: Mit adjunk? Hogyan adjuk? Mennyit adózzunk utána?
2021 szeptember 10.   Behaviour
Sok munkáltató keresi a lehetőséget, hogy az éveken át jól működő iskolakezdési támogatást miként tudja az idén is kedvező adózással megvalósítani. Az iskolai évet kezdő gyermekek szüleinek támogatása mindig is népszerű juttatási elem volt, és a 2021-re megmaradt, kedvező adózású juttatásokkal csak úgy lehet megvalósítani, ha átértelmezzük ezeket.
Iskolakezdési támogatás 2021
2021 augusztus 23.   Adózóna
Tanévkezdéskor sok munkáltató juttatásokkal, hagyományosan úgynevezett iskolakezdési támogatással segíti a tanulmányokat folytató gyermekeket eltartó dolgozóit. Kérdés, milyen adózási feltételek mellett lehetséges az érintett dolgozók jelentős kiadásainak munkáltatói mérséklése.
Igényelhető az iskolakezdési támogatás Dunaújvárosban
2021 augusztus 13.   Ez a lényeg
Az általános és a középiskolai első (kilencedik) osztályos dunaújvárosi diákoknak nyújt iskolakezdési támogatást az önkormányzat a 2021. évre vonatkozóan - közölte a lakosokkal a polgi.
Éppen a legszegényebbeknek nem jár iskolakezdési támogatás Sajókazán
2019 szeptember 6.   Alternatív Energia
Ügyesen megfogalmazták a rendeletet, nehogy a cigányok is kaphassanak segítséget.
Sajókazán úgy döntött az önkormányzat, hogy csak a legszegényebbek nem vehetik igénybe az iskolakezdési támogatást
2019 szeptember 6.   168 Óra Online
Sajókaza önkormányzatának képviselő-testülete úgy döntött, hogy a 2019. évi szociális juttatások terhére iskolakezdési támogatás nyújt. Ez logikus dolognak tűnik, annak ellenére ugyanis, hogy az állam biztosítja az ingyenes tankönyveket az általános iskolákban, rengeteg családnak okoz súlyos anyagi problémát az iskolakezdés.
Drámaian visszaesett a cégek által nyújtott iskolakezdési támogatás
2019 augusztus 31.   Privátbankár
Miközben tavaly a hazai kis- és közepes vállalatok (kkv) jelentős hányada nyújtott iskolakezdési támogatást a családos dolgozóiknak, idén néhány kivételtől eltekintve teljesen eltűnt a cégek bérszámfejtéséből ez a béren kívüli juttatási forma.
Az idei a legnagyobb iskolakezdési támogatás
2019 augusztus 31.   Bankmonitor
- Minden diák időben megkapja a tankönyveit, amelyek döntő többségét a kormány már ingyen biztosítja az iskolásoknak – nyilatkozta Maruzsa Zoltán, a köznevelésért felelős helyettes államtitkár.
Drámaian visszaesett a cégek által nyújtott iskolakezdési támogatás
2019 augusztus 30.   ProfitLine
Miközben tavaly a hazai kis- és közepes vállalatok (kkv) jelentős hányada nyújtott iskolakezdési támogatást a családos dolgozóiknak, idén néhány kivételtől eltekintve teljesen eltűnt a cégek bérszámfejtéséből ez a béren kívüli juttatási forma – ezt tapasztalta ügyfeleinél az ICT Európa Holding, amely közel 300 kkv-nak nyújt adótanácsadási szolgálta
Iskolakezdési támogatás: mit, hogyan és kinek?
2019 augusztus 22.   ProfitLine
A tanév kezdetéhez közeledve a sajtóban gyakran úgy hivatkoznak az iskolakezdési támogatásra, mint egy minden szülőnek alanyi jogon járó, cafeteriában igényelhető, adómentes pénzbeli támogatásra. Félinformációk helyett, a Mazars összegyűjtötte az ilyen kifizetésekre vonatkozó aktuális szabályokat.
Iskolakezdési támogatás - íme, a fontos tudnivalók
2019 augusztus 22.   Napi
Idén január 1-jével megváltozott a dolgozóknak adható béren kívüli juttatások szabályozása, és ezzel a korábban ismert, kedvező adózású iskolakezdési támogatás lehetősége is megszűnt. Mire figyeljen oda a munkáltató, ha továbbra is támogatná dolgozóit az iskolakezdés idején? A Mazars adótanácsadó cég összeszedte a tudnivalókat.
Iskolakezdési támogatás: kinek jár és hogyan?
2019 augusztus 22.   Piac és Profit
A tanév kezdetéhez közeledve a sajtóban gyakran úgy hivatkoznak az iskolakezdési támogatásra, mint egy minden szülőnek alanyi jogon járó, cafeteriában igényelhető, adómentes pénzbeli támogatásra. Félinformációk helyett a MAZARS összegyűjtötte az ilyen kifizetésekre vonatkozó aktuális szabályokat.
Rengeteg a tévhit az iskolakezdési támogatás körül
2019 augusztus 22.   Menedzsment Fórum
2019 elején jócskán megváltozott a szabályozás.
Tévhitek az iskolakezdési támogatás körül: kinek jár és hogyan?
2019 augusztus 22.   Privátbankár
2019 elején jócskán megváltozott a szabályozás.
100 eurós iskolakezdési támogatás jár Szlovákiában minden elsősnek a családi pótlék mellé
2019 június 26.   168 Óra Online
A családi pótlékról szóló törvény módosítását, melyet a Smer-SD képviselői kezdeményeztek, kedden fogadta el a parlament. A javaslatban szerepel, hogy a kiselsősök szülei októberben kapják meg automatikusan a hozzájárulást a családi pótlékkal együtt, nem kell azt külön kérvényezniük.
Cafeteria: cirkuszjegy helyett iskolakezdési támogatást kérnének a munkavállalók
2018 november 9.   Napi
Tényleg jó ötlet, hogy a munkáltatók adómentesen vehessenek cirkuszjegyet vagy focimeccsre belépőt a dolgozóiknak, miközben az iskolakezdési támogatás adómentessége megszűnik? Az Országgyűlés gazdasági bizottságának fideszes elnöke által jegyzett törvénymódosítás ezt tartalmazza, de a Magyar Szakszervezeti Szövetség a cafeteria rendszerének átalakí
Rengeteg dolgozónak fog fájni a cafeteria megszűnése
2018 október 11.   Menedzsment Fórum
A munkavállalók többsége kapott eddig cafeteriát, a SZÉP-kártya és az iskolakezdési támogatás volt a legnépszerűbb.
Búcsú a cafeteriától – rengeteg dolgozónak fog ez fájni
2018 október 11.   Privátbankár
A munkavállalók többsége kapott eddig cafeteriát, a SZÉP-kártya és az iskolakezdési támogatás volt a legnépszerűbb.