Diploma

Tömegeket keresnek otthoni munkára: 200 ezres fizetés, diploma sem kell
2018 december 16.   Pénzcentrum
Ezek voltak 2018 50. hetének legfontosabb, legérdekesebb, na meg legolvasottabb cikkei a Pénzcentrumon. A teljes írás elolvasásához kattints a címekre, vagy a képes ajánlókra. Tömegeket keresnek otthoni munkára: 200 ezres fizetés...
„Orvosi diplomával mosogatok egy étteremben”
2018 december 16.   HVG
Egy lepukkant partvidéki városban élek, ahol más munka nincs számomra, mint a mosogatás- panaszkodott egy olvasó a londoni Guardian-nek, ahol ez a depressziós beszámoló a nap anyaga lett.
Rabszolgatörvény: baloldali diplomások tüntetnek a munkásokért
2018 december 14.   HVG
December 8-án tüntetést szervezett a Magyar Szakszervezeti Szövetség a rabszolgatörvény ellen. Ezen a demonstráción kérdőíves felmérést készítettek az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont Politikatudományi Intézetének munkatársai. Kiderült, kik tüntetnek a rabszolgatörvény ellen.
Ez az öt legjobb informatikai kar - itt a friss egyetemi rangsor
2018 december 14.   Eduline
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kara vezeti az informatikai képzéseket indító intézmények hallgatói rangsorát, a második helyen az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kara áll. Újságárusoknál a HVG Diploma 2019 kiadvány.
Kovács Zoltán olvasói levele jelent meg a The Washington Postban
2018 december 13.   Hírstart
Az államtitkár felteszi a kérdést, hogy a CEU hogyan bocsáthat ki amerikai diplomákat, amikor szerinte magában az Egyesült Államokban nem bocsát ki.
Kovács Zoltán olvasói levele jelent meg a The Washington Postban
2018 december 13.   Magyar Idők
Az államtitkár felteszi a kérdést, hogy a CEU hogyan bocsáthat ki amerikai diplomákat, amikor szerinte magában az Egyesült Államokban nem bocsát ki.
Itt a 2019-es egyetemi rangsor: ezek a legjobb orvosi képzések
2018 december 13.   Eduline
A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kara vezeti az orvos- és egészségtudományi képzéseket indító intézmények hallgatói és oktatói rangsorát is, a második helyen a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kara áll. Újságárusoknál a HVG Diploma 2019 kiadvány.
Itt a 2019-es egyetemi rangsor: ezek a legjobb jogi karok
2018 december 11.   Eduline
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara vezeti a jogtudományi képzéseket indító intézmények hallgatói rangsorát, míg az oktatói kiválóság alapján összeállított rangsor élén a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara áll. Újságárusoknál a HVG Diploma 2019 kiadvány.
„Egy külső-belső utat járunk be együtt” – Interjú Zoltán Áronnal
2018 december 10.   Hírstart
2015-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, a diploma megszerzése után azonnal a Vígszínház társulatához szerződött. Ő az Ózban a Bádogember, A Pál utcai fiúkban Barabás, a Háború és békében Dolohov hadnagy. Pár hete Junior Prima díjat kapott, most pedig Hugó szerepét próbálja Molnár Ferenc Liliom című drámájában, melynek december 15-én
Aláírásgyűjtést indít a Jobbik a nyelvvizsga kötelezővé tételének elhalasztásáért
2018 december 9.   Mandiner
Országos kampányt indít a Jobbik, hogy ne lépjen életbe 2020-ban az a jogszabály, amely szerint csak középfokú diplomával lehet bekerülni felsőoktatási intézménybe.
Alkotmányjogot Oktatók Országos Találkozója az ombudsman hivatalában - Csaknem 50 tanító vett részt az ALKOT rendezvényén
2018 december 6.   Jogi Fórum
Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában tartotta az Alkotmányjogot Oktatók I. Országos Találkozóját a Magyar Alkotmányjogászok Egyesülete (MAE). A Találkozót az Egyesület hagyományteremtő szándékkal azért kezdeményezte, hogy az ország különböző jogi egyetemein oktatók tapasztalatot cseréljenek az alkotmányjog helyzetéről, az oktatás kihívásairól és a hallgatók motiváltságáról. A csaknem 50…
Hol van a határ a kísérletezések során? – Interjú Csiby Gergellyel és Szántó Balázzsal
2018 december 5.   Hírstart
Csiby Gergely 2017-ben, Szántó Balázs pedig 2018-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, mindketten azonnal a Vígszínház társulatához szerződtek a diploma megszerzése után. Az évad elején bemutatott Bíborsziget után most Király Dániel első rendezését, a Kozmikus magányt próbálják. Meséltek egy picit a szerepeitekről? Csiby Gergely: Én Ka
Régi-új vezető a Szegedi Ítélőtábla büntető kollégiumának élén - Hegedűs István újabb 6 évre kapott kinevezést
2018 december 4.   Jogi Fórum
November végétől újabb hat évre kinevezte Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke Hegedűs Istvánt a Szegedi Ítélőtábla Büntető Kollégiumának élére. A kollégiumvezető alapvetően az elmúlt 6 év munkáját szeretné folytatni. A feladatok közül a szakmai kapcsolatok építését, a digitális bíróság megvalósítását és az időszerű bíráskodást tartja nagyon fontosnak. Hegedűs István 1956-ban…
Hoffmann Rózsa a CEU-ügyről: Bécs nincs a világ végén
2018 december 4.   Eduline
Nem a kormány űzte el az egyetemet, hanem az intézmény döntött úgy, hogy az amerikai diplomát adó képzéseiket kiviszik az országból - mondta a CEU-ról Hoffmann Rózsa volt oktatási államtitkár.
Zseniális: Hoffmann Rózsa szerint eddig is jártak Bécsbe a magyar diákok, úgyhogy nem baj a CEU lelépése
2018 december 4.   168 Óra Online
Nem történt olyan tragédia, amiből botrányt kell csinálni, Bécs nincs a világ végén – ennyivel intézte el az egykori oktatási államtitkár, a KDNP-s Hoffmann Rózsa az ATV Egyenes beszéd című műsorában, hogy a nemzetközi ranglisták alapján az ország legjobb egyetemének számító CEU az osztrák fővárosba tette át székhelyét és amerikai diplomát adó képz
Itt a 2019-es egyetemi rangsor: ezek a legjobb bölcsészkarok
2018 december 4.   Eduline
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Kara vezeti a bölcsészettudományi képzéseket indító intézmények hallgatói rangsorát, míg az oktatói kiválóság alapján összeállított rangsor élén a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara áll. Újságárusoknál a HVG Diploma 2019 kiadvány.
Hét képzési területen is a mezőny elején végzett a Debreceni Egyetem
2018 december 4.   Hírstart
Hét képzési területen is az első, vagy dobogós helyen végzett a Debreceni Egyetem a HVG legfrissebb rangsorán. Az oktatói és hallgatói kiválóságok listáján az intézmény agrár-, gazdasági, műszaki, orvosi, pedagógus, sport és természettudományi képzései emelkednek ki. A HVG Diploma 2019 kiadványban közzétett felsőoktatási rangsor készítői több szemp
Megy is, marad is a Soros-egyetem
2018 december 4.   Lokál
Tegnap hivatalos közleményben jelentette be a Soros-egyetem, hogy Bécsbe viszi azokat a képzéseket, amelyek amerikai diplomát adnak. Az intézmény többi része viszont marad Magyarországon.
Repper Rita 40 évesen szerzett diplomát, hogy idős emberek életét aranyozza be
2018 december 3.   NLCafé
Egy nő, aki 40 éves kora felett szerezte meg az első, majd 50 évesen a második diplomáját. Most pedig nyugdíjasklubot vezet, és csak úgy süt róla az életigenlés. Megkérdeztük, mi a titka.
Jobbik: Mi jön a CEU után?
2018 december 3.   Mandiner
Egy jobbikos képviselő szerint valóban vita tárgya lehet, hogy a CEU és a Közép-európai Egyetem milyen joggal adott ki eddig két diplomát, de szerint az ügy már régen nem erről szól.