Diploma

Hiányszakma az óvodapedagógus
2018 augusztus 14.   Infostart
Alacsony a kezdőfizetés, a diplomák 35 százalékát nem tudják kiadni, mert hiányzik a nyelvvizsga.
Elhunyt Rozsos István orvosprofesszor
2018 augusztus 13.   Hírstart
Elhunyt Rozsos István orvosprofesszor. Az endoszkópos sebészeti eljárás kifejlesztőjét, Kaposvár díszpolgárát életének 86. évében érte a halál – tájékoztatta a polgármesteri hivatal hétfőn az MTI-t. Azt írták: a nagykanizsai születésű sebész a Pécsi Orvostudományi Egyetemen szerzett diplomát, majd ott is vállalt munkát, de 1957-ben elbocsátották,
3000 diplomás közmunkást rúghattak ki
2018 augusztus 13.   24.hu
Már az alkalmazásuk is burkolt létszámleépítés volt.
Elhunyt Rozsos István orvosprofesszor
2018 augusztus 13.   Propeller
Elhunyt Rozsos István orvosprofesszor. Az endoszkópos sebészeti eljárás kifejlesztőjét, Kaposvár díszpolgárát életének 86. évében érte a halál – tájékoztatta a polgármesteri hivatal hétfőn az MTI-t. Azt írták: a nagykanizsai születésű sebész a Pécsi Orvostudományi Egyetemen szerzett diplomát, majd ott is vállalt munkát, de 1957-ben elbocsátották,
Háromezer diplomás közmunkást rúghattak ki
2018 augusztus 13.   Napi
Június végén a Belügyminisztérium több ezer kulturális közfoglalkoztatott elbocsátásáról döntött. Körülbelül 3000 diplomás közmunkás veszíthette el a munkáját - mondta Csóti Csaba, a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezetének elnöke a 168 Órának.
Máté T. Gyula: Álmodj rémeket: Gender-Momo?
2018 augusztus 13.   Mandiner
A széplelkű pártoknak nagy piaci igénye van gender-diplomásokra, de ezek képzését talán ne a mi adónkból finanszírozzák.
LMP: Lassan már csak a tehetős gyerekek vesznek részt a felsőoktatásban
2018 augusztus 12.   HírTV
A párt tandíjmentes első diplomát és olcsóbb albérleteket akar az egyetemistáknak.
Még mindig nagyon kevés diplomás él a falvakban
2018 augusztus 12.   Eduline
A rendszerváltás óta hatszorosára ugrott a diplomások aránya, de a falvakban továbbra is nagyon kevés főiskolát, egyetemet végzett ember van, hiányoznak a mobilitási csatornák - írja a HVG
Egyre több a diplomás, de a falvakban még mindig kevesen vannak
2018 augusztus 11.   Propeller
A falvakban továbbra is nagyon kevés főiskolát, egyetemet végzett ember van. A fővárosban élők közül átlagosan minden harmadik, a megyeszékhelyeken pedig jóformán minden negyedik lakos diplomás, a községekben csak minden tizedikről mondható el ugyanez – írta meg a hvg.hu a legutóbbi, 2016-ban készült kis népszámlálás adatai alapján. Különösen ritka
Tévutak a nyelvtanulásban: miért szerezzük meg nehezen a nyelvvizsgát?
2018 augusztus 10.   HVG
Miért ragadt bent több mint 90 ezer diploma az egyetemeken és főiskolákon a nyelvvizsga hiánya miatt? Miért jutunk el nehezen a sikeres nyelvvizsgáig? Szakértő nyelvtanárt, nyelvi coach-ot kérdeztünk.
Így szerezhetnek gyorsabban, jobban fizető állást a pályakezdő diplomások
2018 augusztus 10.   Eduline
Miért fontos a szakmai tapasztalat és az, hogy már az egyetem alatt szerezzetek gyakorlati tudást? Hol érdemes keresgélni, ha szeretnétek már a tanulmányaitok alatt elhelyezkedni? És mit várnak el a cégek az egyetemistáktól? Most minden fontos kérdésre válaszolunk.
Örömteli pillanat a diploma átvétele. Sokan csak vágynak erre, mert nincs meg a nyelvvizsgájuk
2018 augusztus 9.   boon
Miskolc - A Miskolci Egyetemen is több száz diploma ragadt be a nyelvvizsga hiánya miatt.
Ezért nem találják helyüket a friss diplomások: kényszer, elvárások, bizonytalanság
2018 augusztus 8.   Eduline
Mihez kezdenek azok, akik friss diplomásként munkába szeretnének állni? Biztos, hogy mindenhol tárt karokkal várják őket? Mennyi mindenben kell megfelelnie, helyt állnia egy pályakezdőnek? Szakemberek és friss diplomások mesélnek tapasztalataikról és a kapunyitási pánikról.
Eminem egyetlen lánya dögös nővé érett - a zeneipar nem érdekli, de befolyásos ember akar lenni
2018 augusztus 7.   Szeretlek Magyarország
Frissen diplomázott pszichológia szakon, de leginkább a szépségipar érdekli.
Megvan, hány év alatt fizeti vissza diákhitelét egy átlagos friss diplomás
2018 augusztus 7.   Eduline
A diákhitel iránt idén jóval nagyobb az érdeklődés a korábbi évekhez képest a számos kedvező változás miatt - mondta Imre Zita, a Diákhitel Központ kommunikációs igazgatója az M1 aktuális csatornán kedden.
Ezek a legkínosabb betegségek Magyarországon
2018 augusztus 7.   Napidoktor
Így gyógyítsd természetesen a herpeszt, az aranyeret vagy a hasmenést Herpesz, aranyér, emésztési zavarok – néhány azok közül a kínos betegségek közül, amelyekről nem szívesen beszélünk, a szájról szájra terjedő házi praktikákat viszont előszeretettel alkalmazzuk. Ezt tapasztalja Eördögh Zsófia diplomás homeopata és piackutató, a Budapesti Metropol
Ennyit lehet keresni pályakezdő diplomásként: itt vannak a fizetési adatok
2018 augusztus 6.   Eduline
Mennyit keresnek a különböző szakokon végzett, néhány év munkatapasztalattal rendelkező fiatal diplomások? Miért nem reális a pályakezdők bérigénye? És milyen összeget érdemes mondani az állásinterjún, ha azt kérdezi a HR-es, milyen fizetéssel lennétek elégedettek? Utánajártunk.
Így gyógyítsd természetesen a herpeszt, az aranyeret vagy a hasmenést
2018 augusztus 5.   NLCafé
Herpesz, aranyér, emésztési zavarok – néhány azok közül a kínos betegségek közül, amelyekről nem szívesen beszélünk, a szájról szájra terjedő házi praktikákat viszont előszeretettel alkalmazzuk. Ezt tapasztalja Eördögh Zsófia diplomás homeopata és piackutató, a Budapesti Metropolitan Egyetem tanársegédje is, aki számos lakossági kutatást végzett a
15 ezerből alig kétezer hallgató szerezte meg az utolsó perces diplomát
2018 augusztus 5.   Zoom
A felsőoktatási intézmények mindent megtettek, hogy értesítsék az érintett hallgatókat, de a nagy többség nem élt a lehetőséggel.
Állást kapott a hajléktalan, akinek egy rendőr segített borotválkozni
2018 augusztus 4.   NLCafé
Phil élete immár sínen van: lett állása, személyit és társadalombiztosítási kártyát is kapott, a gyorsétterem oktatási programjával akár egyetemi diplomát is szerezhet.