Diploma

Kapkodnak a közmunkásokért
2018 október 22.   Magyar Idők
A diplomásokat, valamint a fiatalokat gyakorlatilag már alig érinti a másodlagos munkaerőpiac, a közép-magyarországi régióban pedig egy esztendő alatt megfeleződött a létszám.
Visszavonná a hajléktalanokat elítélők, megbüntetők diplomáját egy volt bíró
2018 október 21.   168 Óra Online
Nagy kár, hogy utólag nem lehet visszavonni a diplomáját – jutott a következtetésre Sándor Zsuzsa, miután elemezte a hajléktalanokat sújtó szabálysértési eljárásokat, valamint az alkotmányos és nemzetközi jogi környezetet. A volt bíró blogján „Emberségből elégtelen” címmel nemcsak az elmúlt napok kedélyeit borzoló eljárások emberi, érzelmi oldalát,
Magyar diplomák miatt perelik a norvég államot
2018 október 21.   Napi
Mintegy kétszáz hallgató közösen pereli a norvég államot, mert az állam nem ad működési engedélyt 2016 óta azoknak, akik Magyarországon végezték el az ELTE klinikai és egészségpszichológiai MA-képzést - számol be a Vasárnapi Hírek.
Erősen túlzók az elvárásaink a tizenéves gyerekeinkkel kapcsolatban
2018 október 20.   NLCafé
Quarter life crisis az angol megfelelője a kapunyitási pániknak, ami a szakemberek szerint – mint a neve is mutatja, az élet negyedénél következik be, körülbelül a diploma megszerzése után.
600 ezres fizetés, diploma nem kell: rengeteg szakácsot keresnek
2018 október 20.   Hírstart
Óriási a munkaerőhiány, nehéz helyzetben vannak az éttermek: nehezen találnak felszolgálót, pultost vagy szakácsot. Nem véletlen, hogy van olyan vendéglő, ahol nem elvárás az sem, hogy a leendő munkavállalónak legyen tapasztalata. Igaz...
600 ezres fizetés, diploma nem kell: rengeteg szakácsot keresnek
2018 október 20.   Pénzcentrum
Óriási a munkaerőhiány, nehéz helyzetben vannak az éttermek: nehezen találnak felszolgálót, pultost vagy szakácsot. Nem véletlen, hogy van olyan vendéglő, ahol nem elvárás az sem, hogy a leendő munkavállalónak legyen tapasztalata. Igaz...
Még dolgozni kell azon, hogy a kamaszok tudjanak olvasni és számolni
2018 október 19.   HVG
Szégyenkezhet a kormány a legújabb uniós jelentés miatt: míg uniós átlagban egyre kevesebb a korai iskolaelhagyó és több a diplomás, itthon ez pont fordítva van. És az csak a kisebbik gond, hogy ezzel szembemegyünk az uniós vállalással. Az oktatási szakértő szerint becstelen, amit a kormány művel.
Diploma után mamahotel? Tippek, hogy könnyebb legyen az együttélés
2018 október 19.   Eduline
Előfordulhat, hogy az egyetem után ismét otthon találjátok magatokat. Ilyenkor érdemes néhány szabályt betartani, hogy ne legyen teher az együttélés a szülőkkel.
Chiellini több diplomás focistát szeretne látni
2018 október 17.   Hírstart
A Juventus olasz legendája szerint a játékosoknak már a karrierjük elején gondolniuk kell a jövőre.
A fiúk férfivá érése buli, a lányok nővé válása kész horror
2018 október 17.   NLCafé
A fiúk szüzességének elvesztéséről már évtizedek óta készülnek emlékezetes filmek (Diploma előtt, Amerikai pite) és kevésbé emlékezetesek is, és mindet összeköti, hogy a nagy eseményt bulis, vicces vagy épp szexi pillanatként mutatják be. Ezzel szemben a lányok szüzességének elvesztése és a menstruáció megjelenésével együtt járó nővé válás gyakran
Ennyit keres ma egy jó mesterember Magyarországon
2018 október 17.   24.hu
A kétkezi mesterségek elismertsége az elmúlt években látványosan megemelkedett, és mivel a jó mester ritka kincs, a megbízható szakmunkást éppúgy megbecsülik, mint azt, aki 2-3 diplomát őriz a vitrinben.
Hogyan hat a szülők végzettsége a gyermek étrendjére?
2018 október 17.   Női NetCafe
A legalább főiskolai diplomával rendelkező szülők csemetéi több zöldséget esznek, illetve kevesebb cukros üdítőt isznak – derült ki a kanadai British Columbia Egyetem friss kutatásából, amely szerint azonban az otthoni szokások nem védik meg a kicsiket az iskolai egészségtelen táplálkozástól.
Továbbra is az egyik legjobb befektetés a diploma
2018 október 16.   Magyar Idők
Horváth Zita: ha a munkapiaci értéket nézzük, akkor a felsőoktatás versenyképes és jó befektetés, hiszen gyakorlatilag nem beszélhetünk diplomás munkanélküliségről hazánkban.
A diplomás muzeológus is beülhet teremőrnek a leépítés miatt
2018 október 16.   NLCafé
A kulturális közfoglalkoztatottak leépítése komoly gondot okoz vidéken, az önkormányzatok nem látják, hogyan végzik majd el a munkát.
Mit vegyek a csajomnak? – az intellektuális csajszi
2018 október 16.   Player
Óriási problémákat okoz mindig az ajándékozás. Tetszik-e neki, szereti-e, megjátssza-e? Ha a szuperszexi insta-csajodnak vásárolsz, viszonylag egyszerűbb a helyzeted, körlámpa, menő rúzs, Million Roses, aztán annyi. A gond ott kezdődik el, ha a csajod a világ legkomplikáltabb személyisége, körülbelül 28 diplomával és a kiegésztőkkel. Hadd tegyük a
Nem akárki akadt horogra, kínai szuperkém amerikai bíróság előtt
2018 október 14.   HVG
Repülésipari technológiák után „érdeklődött „Jan Csün-hszü, aki Nankingban, Kína egyik legjobb műszaki egyetemén szerezte diplomáját. 2013 óta folytatott ipari kémkedést az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában. Legalábbis ezzel vádolja őt az amerikai kémelhárítás.
Gratulálunk: hatalmas megtiszteltetés érte Bodrogi Gyulát
2018 október 13.   Blikk
Hatvan éve diplomázott Bodrogi Gyula (84)!
Itt a teljes lista: ennyit kereshettek, ha gazdasági szakon szereztek diplomát
2018 október 12.   Eduline
Milyen átlagbérre számíthatnak a gazdasági szakokat végzett diplomások? Hol a legmagasabb a fizetés, és az egyes szakok bérei mennyiben különböznek egymástól? Utánajártunk.
Jubileumi életműdíj diplomába kötve
2018 október 12.   Hírstart
Napra pontosan hat évtizeddel az első színpadi fellépése után, október 10-én köszöntötték Vári Éva Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészt a Belvárosi Színházban.
Jubileumi életműdíj diplomába kötve
2018 október 12.   Magyar Idők
Napra pontosan hat évtizeddel az első színpadi fellépése után, október 10-én köszöntötték Vári Éva Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészt a Belvárosi Színházban.