Diploma

Rákay Philip: Diplomás kommunisták vagytok, azaz szélsőliberális, hazaáruló házmesterek
2021 október 16.   Mandiner
Ez a Momentum. Nyugati ügynökpárt. A gyomrom fölfordul tőletek.
„Elképzelhetetlennek tartanám, hogy az SZFE mostani vezetőitől vegyem át a diplomámat”
2021 október 15.   Szeretlek Magyarország
A FreeSZFE két végzős színész hallgatójával, Rohonyi Barnabással és Gombó Viola Lottival beszélgettünk, miután átvehették diplomájukat a salzburgi Mozarteumban.
Újra énekelne Dióssy Klári
2021 október 14.   ridikul.hu
A főiskolás évei alatt a Magyar Televízió munkatársaként kezdte televíziós pályafutását Dióssy Klári, és csak kevesen tudják róla, hogy Szegeden, a Tanárképző Főiskolán szerzett diplomát magyar–ének szakon. A műsorvezető a mai napig szívesen dalra fakad, de nem bánná, ha egy profi énektanár segítségével frissíthetné fel a hangképzésben szerzett tud
Több mint színész, kevesebb mint politikus: 50 éves a Boratot is alakító Sacha Baron Cohen
2021 október 14.   Noizz
Londoni értelmiségi zsidó családba született, az amerikai polgárjogi mozgalom elemzéséért kapta diplomáját, majd egy meleg osztrák divatújságírót karikírozott a mozivásznon. Hollywoodban nagyon kevés olyan különleges karakter maradt, mint Sacha Baron Chohen.
Horváth Krisztián Krúbi: „Örülnék, ha a gyerekem nem kezdene el tízévesen pornót nézni” – Elviszlek magammal
2021 október 13.   WMN
Egy ember, aki nem fél. Aki azt mondja, amit gondol. Akkor is, ha abból baja lehet. Egy ember, aki szorong, túlgondol, elemez, tervez. Aztán fölmegy a színpadra, és a lehető leglazábban tolja. Az e heti Elviszlek vendége a közgazdász diplomás rapper: Krúbi.
Igét terjeszt a kukások között a volt olimpikon
2021 október 12.   Startlap
59 év alatt az élet sokat vonalazta az arcát. Fiókjában a tucatnyi bizonyítvány között teológiai diploma is rejtőzik. Kukásként azt állítja, a kommunális hulladékkal kormányt lehet dönteni. Riport az egykori birkózó Nagy Bélával.
Igét terjeszt a kukások között a volt olimpikon
2021 október 12.   24.hu
59 év alatt az élet sokat vonalazta az arcát. Fiókjában a tucatnyi bizonyítvány között teológiai diploma is rejtőzik. Kukásként azt állítja, a kommunális hulladékkal kormányt lehet dönteni. Riport az egykori birkózó Nagy Bélával.
Díszdiploma-átadó ünnepség az esztergomi Iohanneumban
2021 október 12.   Hírstart
A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán, október 9-én tartott díszdiploma-átadó ünnepségen, Esztergomban azokat a nyugdíjas pedagógusokat köszöntöttük, akik 50, 60, 65 illetve 70 éve szerezték meg diplomájukat a Vitéz János Tanárképző Központ jogelőd intézményeiben.
Szakma vagy diploma?
2021 október 12.   TanfolyamOKJ
Az örök kérdés: szakmatanulás vagy diploma érettségi után? Gyakran felmerülő kérdés, hogy érettségi után felsőoktatás vagy a szakmatanulás irányába érdemes-e továbbmenni. Mi alapján válassza meg a helyesnek gondolt utat egy alig 18 éves diák? Adunk öt támpontot. Török Réka, az Orientify karriertervező portál alapítójának írása.   1. Érettségi nélkü
A szakértő elárulta: ezért nem szabad erőltetni a gyerekeknél a zöldségevést
2021 október 11.   Life
Kristyn Sommer édesanya, emellett gyermekfejlődéstanból szerezte PhD diplomáját. Az utóbbi időben hasznos tanácsokat oszt meg a TikTokon kezdő és haladó szülőknek egyaránt. Nemrég megosztott videói két fontos témát tárgyalnak: hogyan lehet rávenni a gyerekeket a zöldségevésre, és hogy mennyire normális az, ha a gyermekünknek képzeletbeli barátai va
Diplomás halogatóművész vagyok - Fejben minden nap megváltom a világot!
2021 október 9.   She
Tudod, hogy mi a feladatod. Fejben már összeállítottad az egész menetrendet. Elképzelted, hogy felkapcsolod a hangulatfényeket, talán még illatgyertyát is gyújtasz, vagy párologtatsz egyet. Mindenképp olyan illattal, ami serkenti az agysejteket. Halomra vásárolod a ginzenget, ginkgo bilobát, hátha az majd meghozza a motivációdat.
Az óvodától a diplomáig - Újabb jelentős támogatás az oktatásra
2021 október 9.   UniLife
A természettudományok területén született eredményes és modell értékű együttműködés: "Az óvodától a diplomáig" program keretein belül az orosházi Táncsics Mihály Gimnázium és a Szegedi Tudományegyetem a természettudományos infrastruktúra fejlesztése céljából kötöttek megállapodást, itt vannak a részletek!
Közeleg az oktatási krízis Magyarországon: rengeteg tanár megy nyugdíjba, nincs aki pótolja őket
2021 október 8.   Pénzcentrum
A tavalyi, 2020/2021-es tanévben a köznevelési intézményekben elhelyezkedő, frissen végzett pályakezdő pedagógusok száma 2100 fő volt, a 2018/2019-es tanévben 8026-an szereztek diplomát a pedagógusképzésben, a tanári pályára lépők száma pedig kicsivel több mint 6 ezer volt. A Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke, Totyik Tamás lesújtónak nev
A nagy nyelvvizsga-sztori - Covid örökség 4.
2021 október 8.   UniLife
Akár közvetlenül érintett, akár nem, a nyelvvizsgákat övező dínomdánomról biztosan hallottál. Volt itt minden: online akkreditáció, „ingyen diploma", érettségi pluszpont. A papír számít vagy a tudás? Egyszeri esetről van szó, vagy most került felszínre egy ősrégi probléma? Számtalan tanulsága van a történetnek, de vajon képesek leszünk-e megfogadni
Jövő héten kapnak diplomát az első Freeszfe-s végzősök
2021 október 5.   ATV
Azok a hallgatók, akik részt vettek az egyesület diplomamentő programjában, a német és osztrák partneregyetemeken vehetik majd át a diplomájukat a jövő héten - erről Csató Kata beszélt a 444-nek.
Csökkent a fiatal pályakezdők bérigénye
2021 október 5.   vg.hu
A friss diplomások közül a mérnökök, orvosok és az informatikusok számíthatnak a legmagasabb kezdő fizetésre.
A valóság és a képzelet bámulatos találkozása egy olasz művész alkotásain keresztül
2021 október 2.   Life
Pietro Cataudella olasz művész tudását nem az iskolapadban szerezte, ugyanis eredetileg geológus diplomával rendelkezik. Ennek ellenére olyan tehetséggel rendelkezik, amely egyik intézményben sem tanítható.
A melós pasim nem tudta megemészteni, hogy nincs diplomája
2021 szeptember 30.   She
Nemrég született egy cikk arról, miért ciki egy melóssal járni és hogy a mai nők lenézik azokat a férfiakat, aki kétkezi munkából élnek. Nos, nekem sokszor a fejemhez vágják, hogy túl nagyok az elvárásaim, ennek ellenére éltem már együtt melós sráccal és nem engem frusztrált, hogy nincs diplomája, hanem őt.
Veszélyben rengeteg egyetemista megélhetése: a diplomáról is le kell mondaniuk?
2021 szeptember 29.   Pénzcentrum
Az egyetemi tanulmányai mellett minden második magyar hallgató vállal munkát és közülük sokan megélhetési gondokkal küzdenek. Nem ritkaság, hogy a dolgozó hallgatók kénytelenek a megélhetésük biztosításának érdekében ott is hagyni a felsőoktatást, és teljes munkaidős állást vállalni, így viszont a diplomát sem szerzik meg.
Harry herceg és Meghan Markle diplomát érdemelne képmutatásból
2021 szeptember 28.   Hírstart
Dühös kommentek lepték az internetet, miután a sussexi pár a hétvégén tartott Global Citizen Live után, magánrepülővel tért haza.