Tanévkezdés

Újra megjelentek az Elf Bart kínáló eladók a közösségi oldalakon
2022 október 21.   ProfitLine
A tanévkezdéssel újra megjelentek az Elf Bart kínáló eladók a közösségi oldalakon - tudatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.
A NAV figyeli az internetet - Így buktak le az Elf Bar-árusok
2022 október 21.   Növekedés
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai folyamatosan figyelik az internetes kereskedelmi csatornákat. A tanévkezdéssel újra megjelentek az Elf Bart kínáló eladók a közösségi oldalakon. Az illegális, különböző ízesítésű elektronikus cigaretták komoly veszélyt jelentenek a fiatalkorúakra, mivel könnyen függőséget, sőt, akár nikotinmérgezést is
Elf Bar, Lost Mary: ismét ellepték a közösségi oldalakat az árusok
2022 október 21.   Adózóna
A tanévkezdéssel újra megjelentek az Elf Bart kínáló eladók a közösségi oldalakon – tudatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.
A szülőknek adott ki figyelmeztetést a NAV
2022 október 20.   Infostart
A tanévkezdéssel újra megjelentek az Elf Bart kínáló eladók a közösségi oldalakon.
Figyelmeztet a NAV: újra megjelentek az Elf Bart kínáló eladók a közösségi oldalakon
2022 október 20.   Life
A tanévkezdéssel újra megjelentek az Elf Bart kínáló eladók a közösségi oldalakon - tudatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön.
Ismét veszélyben az iskolások: újabb Elf Bar-dílerre csapott le a Nav
2022 október 20.   Blikk
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai folyamatosan figyelik az internetes kereskedelmi csatornákat. A tanévkezdéssel újra megjelentek az Elf Bart kínáló eladók a közösségi oldalakon.
A Revolut magyar kihívói: új bank lépett ringbe a diákok kegyeiért
2022 október 14.   Forbes
Az idei tanévkezdéskor nemcsak a régi bankok küzdenek a diákok kegyeiért és pénzéért, hanem megjelent a színen egy új szereplő is, amely kissé megbolygatja az eddig kialakult rendet.
Egy spórolási lehetőség, amely szinte mindenkit érint, de kevesen élnek vele!
2022 október 13.   Bankmonitor
Költesz gyógyszerre, pelenkára, szemüvegre, vitaminra, magánegészségügyi ellátásra, jelzáloghitelre vagy tanévkezdésre? Tudtad, hogy ezeket a kiadásokat finanszírozhatod egészség- és önsegélyező pénztárból? Erre már csak azért is érdemes lenne figyelned, mert ezáltal 20 százalék adóvisszatérítésre lehetsz jogosult! Egészség- és önsegélyező pénztár
Straub Dezső olyat kérdezett diákjaitól, amire maga sem tudja a választ
2022 október 2.   BorsOnline
A színművész a tanévkezdéssel új karrierbe vágott bele, ugyanis a Kőbányai Zenei Stúdióban kezdett tanítani. A szenvedély és a színpadi lét jobbá tétele a szándéka.
Nyáron ötödével nőttek a diákbérek
2022 szeptember 30.   Napi
Majdnem minden második fiatal a kereskedelemben helyezkedett el, viszont a tanévkezdés miatt a szektorban 50 százalékkal csökkent a diákmunkások aránya. Változást a Job Force Iskolaszövetkezet szerint majd október hozhat.
A tanulást is megváltoztatja a digitalizáció
2022 szeptember 13.   MMonline
A hagyományos füzetbe körmölés helyét egyre inkább átveszi a digitális jegyzetelés, amit ha helyesen alkalmazunk, hatékonyabb és élménytelibb lehet a tanulás – hívja fel a figyelmet egy tanulásmódszertani szakértő a tanévkezdés kapcsán. Ha a jegyzetelés során színeket, formákat, képeket is használunk, agyunk kreatív részét is aktivizáljuk, ez nagyb
„A kormányt nyilvánvalóan nem érdekli a tanárhiány, a tiltakozók büntetésében viszont eltökéltnek tűnnek”
2022 szeptember 12.   Népszabadság
A kormányzati fenyegetések ellenére újabb iskolák pedagógusai csatlakoztak a Tanítanék Mozgalom által meghirdetett polgári engedetlenségi hullámhoz, tanévkezdés óta legalább húsz intézményben döntött úgy a tantestületek kisebb-nagyobb része, hogy néhány órára vagy egész napra nem veszik fel a munkát.
A legjobb kütyük tanévkezdésre általános iskolától egyetemig
2022 szeptember 7.   24.hu
Tanévkezdés okosan általánosban Az általános iskolákban lassan bevett szokás, hogy a tanárok Facebook csoportokban küldik az információkat.
Katasztrófa felé robog a magyar oktatás? Szavaztak a tanársztrájkról, egyértelmű a döntés
2022 szeptember 7.   Pénzcentrum
Tanárhiány, alacsony fizetések, sztrájk, az iskolák rezsiköltségei csak pár dolog, ami beárnyékolja az idei tanévkezdést. A Pénzcentrum iskolakezdő kutatásában felmértük, hogy mennyit költenek a magyar szülők a sulikezdésre, mennyire elégedettek az oktatás színvonalával, most pedig arra kerestük a választ, hogy olvasóinknak mi a véleménye a tanársz
9600 diáknak jut tanszer az Auchan gyűjtéséből
2022 szeptember 7.   Márkamonitor
Az áruház vásárlóközönsége ezúttal is a nagycsaládosoknak ajánlhatott fel taneszközöket. A jelenleg helyzetben talán minden eddiginél nagyobb szükség volt a társadalmi összefogásra ezen a téren is.   Természetesen a tanévkezdés mindenütt megterheli a családi kasszát, ezért szeretné ezúton is megköszönni az Auchan a vásárlóinak, hogy egy hónap alatt
Tanévkezdés: Ezeket a támogatásokat nem érdemes kihagyni
2022 szeptember 6.   Magyar Hírlap
Némelyik önkormányzat negyven-ötvenezer forintot is ad a gyerekek beiskolázására.
28 iskolát keresett fel, 28 elutasítást kapott
2022 szeptember 4.   24.hu
Sajátos nevelési igényű gyerekkel nehéz a tanévkezdés, hát még ikrekkel. Barabás Melindáék alig találtak olyan iskolát, amely befogadná őket: hiába állami feladat az oktatás, erre kötelezően nem lehet intézményt kijelölni. Százezer gyereket érint itthon a probléma.
Megkezdődött az új tanév a Fővárosi Állatkertben
2022 szeptember 3.   24.hu
Szeptember eleje a fővárosi Állatkertben is a tanévkezdés ideje.
Vissza a suliba, de milyen lelkiállapotban?
2022 szeptember 3.   ridikul.hu
A tanévkezdés mindig kihívás nem csak a gyerekek, hanem az egész család számára, de még izgalmasabb, amikor gyermekünk először lépi át az iskola küszöbét.
Járványvédelmi óvintézkedések alkalmazását tanácsolják az iskolákban Romániában
2022 szeptember 2.   ATV
Védőmaszk viselését és más óvintézkedéseket ajánlott a tanárok, diákok és szülők figyelmébe a román egészségügyi minisztérium a koronavírus és más légúti fertőzések terjedésének megfékezésére abban a közleményben, amelyet a közelgő tanévkezdés alkalmából adott ki pénteken - számolt be az MTI.