Tanévkezdés

Van valami, ami meghaladja a kormány képességeit: pár tanuszoda felépítése a megígért határidőre
2018 október 5.   Hírstart
Az 50 tanuszoda harmada készült csak el, azok is jelentős csúszással. A mostani tanévkezdésre ígért tanuszodákat jó esetben is 2020-ban adhatják át.
Van valami, ami meghaladja a kormány képességeit: pár tanuszoda felépítése a megígért határidőre
2018 október 5.   444
Az 50 tanuszoda harmada készült csak el, azok is jelentős csúszással. A mostani tanévkezdésre ígért tanuszodákat jó esetben is 2020-ban adhatják át.
25 ezer forint alatt már alsóban sem lehet megúszni a tanévkezdést
2018 szeptember 29.   HVG
Csak műszaki cikkekre ennyit költöttek a szülők.
Hogyan ússzuk meg a tanévkezdést betegségek nélkül?
2018 szeptember 24.   WebBeteg
Ahogy elindul a tanév, elkezdődik az ovi, bölcsi, néhány napon belül már tüsszög, köhög a gyerek, fáj a torka? Rögtön orvos, betegállomány, antibiotikum? Persze a szabi már rég elfogyott, s nincsen, aki otthon maradjon? Ismerős a helyzet? Legyen ez idén másképp!
Hogyan ússzuk meg a tanévkezdést betegségek nélkül?
2018 szeptember 24.   WebBeteg
Ahogy elindul a tanév, elkezdődik az ovi, bölcsi, néhány napon belül már tüsszög, köhög a gyerek, fáj a torka? Rögtön orvos, betegállomány, antibiotikum? Persze a szabi már rég elfogyott, s nincsen, aki otthon maradjon? Ismerős a helyzet? Legyen ez idén másképp!
Itt vannak az összegek: ennyibe kerül a szülőknek egy egyetemista tanévkezdése
2018 szeptember 23.   Eduline
Egy alsós gyerek iskolakezdése 2018-ban átlagosan 48 000 forintba került a szülőknek, egy felsősé pedig 61 000 forintba - derül ki a Bónusz Brigád és a GKI Digital közös felméréséből.
„KRESZ FESZT” Zalaegerszegen
2018 szeptember 20.   Police
„KRESZ FESZT” Zalaegerszegen Zala Megyei Rendőr-főkapitányság2018. 09. 20., cs - 11:06 A rendőrség tanévkezdéshez kapcsolódó záróeseményén közlekedési szabályokkal ismerkedhettek az iskolások, óvodások, valamint a program iránt érdeklődők a városban.
Megelőzés a tanévkezdés jegyében
2018 szeptember 12.   Police
Megelőzés a tanévkezdés jegyében Pest Megyei Rendőr-főkapitányság2018. 09. 12., sze - 14:51 Galgamácsán és Veresegyházán látogatták meg az elsősöket a Gödöllői Rendőrkapitányság munkatársai.
A tanévkezdés margójára - Gondolatok a jogászképzést érő legújabb kihívásokról
2018 szeptember 12.   Jogi Fórum
Megkezdődött az oktatás a hazai jogi karokon - ez minden jogtanoncot izgalommal tölt el. De nem csak a hallgatóknak kell évről évre megbirkózniuk a tananyaggal és a vizsgák garmadával - a jogi oktatás is egyre fokozódó nyomásnak van kitéve, a hazai jogi karoknak is számtalan kihívással kell szembenézniük, ha hallgatóikat piacképes tudással kívánják felvértezni. Cikkünkben összeszedtünk néhányat a…
Karszalagos tiltakozással kezdik a tanévet több romániai magyar és német oktatási intézményben
2018 szeptember 10.   ProfitLine
Úgynevezett japán sztrájkkal, azaz karszalagos tiltakozással kezdik hétfőn a tanévet több romániai magyar és német oktatási intézményben amiatt, hogy a román kormány tíz nappal a tanévkezdés előtt rendelettel módosította a tanügyi törvényt, és előírta, hogy a kisebbségi oktatás elemi osztályaiban a tanítók helyett szakképzett román nyelv és irodalo
Szakértő szerint a szülő a kulcs a jó iskolai kapcsolatokban
2018 szeptember 9.   orientpress
Megkezdődött a tanítás, hétfőn megteltek az osztálytermek. A tanévnyitókat megelőzően a pedagógusok a szülők segítségét kérték, hogy a tanévkezdés zökkenőmentes legyen a gyerekeknek, és sok szülő lelkesen segít is a feladatokban. Ez inkább jellemző az alsó tagozaton, pedig fontos lenne a szoros kapcsolattartás a szülők és a pedagógusok között a felső tagozaton is – hangzott el a Kossuth Rádión.
Tanárhiány? Magániskola? Ugyan! Soha nem volt ennyire jó helyzetben a magyar oktatás
2018 szeptember 7.   Privátbankár
A szokásosnál talán valamivel zajosabban kezdődött az idei tanév a héten: az államtitkár méregdrága fizetős iskolába íratta gyerekeit, több ezer pedagógus hiányozhat a pályáról, egy tucat iskolában csúszik a tanévkezdés. Közben a kormány azt mondja: több pénzt költenek oktatásra, a tanároknak nő a fizetése és megbecsülik őket, a családok terhe pedi
Biztonságos tanévkezdés Veszprémben
2018 szeptember 7.   Police
Biztonságos tanévkezdés Veszprémben Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság 2018. 09. 07., p - 15:03 A veszprémi rendőrök a 2018/2019-es tanévben is folytatják közlekedésbiztonsági iskolakezdési kampányukat.
A román nyelv oktatására vonatkozó rendelet visszavonását kérik a magyar szülők
2018 szeptember 7.   Magyar Idők
A szövetség szerint alapjaiban rengeti meg a teljes kisebbségi oktatást az a – hétfői tanévkezdés előtt tíz nappal közzétett – kormányrendelet.
Folyamatosan csökken az oktatás színvonala - MSZP
2018 szeptember 7.   Klubrádió
Az MSZP országgyűlési képviselője szerint folyamatosan csökken az oktatás színvonala, ezt mutatja a PISA felmérések eredménye is – Hiller István erről a tanévkezdés kapcsán tartott sajtótájékoztatóján beszélt.
Csornán is rendőrök segítik a tanévkezdést
2018 szeptember 7.   Police
Csornán is rendőrök segítik a tanévkezdést Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 2018. 09. 07., p - 10:10 A Csornai Rendőrkapitányság iskolarendőrei - szeptember hónapban – az illetékességi területükön található iskoláknál segítik a gyermekek úttesten történő biztonságos átkelését.
Rogán szerint magánügy a gyerek iskolája
2018 szeptember 6.   24.hu
Szabó Tünde még hivatalos oldalán publikálta gyermekei tanévkezdését, estére magánügy lett az iskola típusa.
Beszéljünk a tanévkezdésről, vagy nézzünk képeket Annastasyáról?
2018 szeptember 5.   Player
Oktatási kérdésekben talán van nálunk kompetensebb. Úgyhogy jöjjenek a fotók!
Emlékezetes tanévkezdés
2018 szeptember 5.   Police
Emlékezetes tanévkezdés Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság 2018. 09. 05., sze - 13:14 Meglepetéssel készültek a rendőrök a kisdiákok számára.
Ennyi hamburgert kell sütnöd, hogy kifizesd az albérleted
2018 szeptember 4.   Hírstart
Komoly terhet jelent a családoknak a tanévkezdés, az egyetemista fiatalok pedig gyakran nem saját városukban járnak egyetemre, így plusz költségként az albérlet is megjelenik. Ezt a szülők és a diákok sokszor együtt fizetik, a tanulók gyakran diákmunkával pótolják a költségeket. A kutatásban összehasonlították, hány órát kell egy gyorsétteremben do