Vizsgaidőszak

13 szerencsétlen egyetemista, akiknek nem indult túl jól a tanévük
2018 szeptember 17.   Szeretlek Magyarország
Reméljük, azért a vizsgaidőszakig nem tart ki a balszerencse!
Jövő hétig lehet jelentkezni az őszi érettségikre
2018 augusztus 28.   Infostart
Szeptember 5-ig lehet jelentkezni a 2018. évi október-novemberi érettségi vizsgákra. Ebben a vizsgaidőszakban az érettségizők rendes, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló és javító vizsgát tehetnek; előrehozott vizsgára most nem lehet jelentkezni.
Ilyen lesz a 2018/2019-es tanév első féléve: a szorgalmi és a vizsgidőszak dátumai
2018 augusztus 28.   Eduline
Mikor kezdődik az első szemeszter Debrecenben, mikor lesz a vizsgaidőszak a Pannon Egyetemen vagy a Pécsi Tudományegyetemen? Újabb magyar egyetemek idei évének legfontosabb dátumait gyűjtöttük össze.
Ilyen lesz a 2018/2019-es tanév első féléve: a legfontosabb egyetemi dátumok
2018 augusztus 27.   Eduline
Melyik egyetemen mikor kezdődik az első szemeszter, mikor lesz az őszi szünet, és mikor kezdődik a vizsgaidőszak? Összegyűjtöttük a legnagyobb magyar egyetemek idei évének legfontosabb dátumait.
Hét dolog, amit minden egyetemista átél a vizsgaidőszak végén
2018 június 26.   Eduline
Összegyűjtöttünk pár olyan diákot, akik minden évben ugyanúgy reagálnak a nyár kezdetére: bulik, sorozatok vagy lustaság és hónapokig tartó semmittevés.
Üzent a főiskola: lehet, hogy ég a raktár, de a vizsgákat megtartják
2018 június 13.   HVG
A vizsgaidőszakot nem húzhatja keresztül egy hatalmas raktártűz sem.
Fenséges sajtos piterecept
2018 június 10.   Nosalty
A lánykám mondta, hogy a neten látott egy ilyen pitét, és ő úgy szeretné megkóstolni. Aztán jött a stresszes vizsgaidőszak, és az egyik délután ezzel vártam haza, hogy kicsit lenyugodjon. :o)
Ezek Budapest legjobb kávézói: itt töltődhettek fel energiával két vizsga között
2018 május 30.   Eduline
Elkezdődött a vizsgaidőszak, az egyetemisták pedig ilyenkor literszámra képesek kávét inni. De a sok kávé helyett inkább igyatok jó kávét.
250-300 ezer forintot is kereshetnek azok a diákmunkások, akik a Balatonnál dolgoznak
2018 május 30.   Eduline
Legalább 1000-1200 forintos órabért fizetnek a balatoni vendéglátósok a diákmunkásoknak, de így sincs elég munkavállaló. Abban bíznak, ha véget ér az iskola, befejeződik az egyetemeken a vizsgaidőszak, talán kapnak alkalmazottakat.
Kiderült: ennyit fizet a diákmunkásoknak az Auchan és a Spar
2018 május 28.   Pénzcentrum
Június elején véget ér a vizsgaidőszak és a középiskolások számára is véget ér a tanév. Vagyis ez egyet jelent azzal is, hogy elindul a diákmunka-szezon. Kíváncsiak voltunk, a nagyobb áruházaknál mennyit lehet keresni diákként, milyen...
Hat dolog, amit szigorúan tilos a vizsgaidőszakban
2018 május 25.   Eduline
Elkezdődött a vizsgaidőszak, de nem csak a tanulásra érdemes figyelni, ha nem szeretnétek kreditet bukni. Íme hat dolog, amit szigorúan tilos a vizsgaidőszakban.
Ez minden egyetemista rémálma a vizsgaidőszakban: hat dolog, amivel senki nem akar szembesülni
2018 május 24.   Eduline
Fel kell készülni: nehéz hetek várnak az egyetemistákra és főiskolásokra, elkezdődött ugyanis a vizsgaidőszak. Milyen kínos helyzetekbe kerülhettek ezekben a napokban? Mutatjuk.
Egy év alatt 44 millió liter energiaitalt ittunk
2018 május 23.   VG
A vizsgaidőszak és a fesztiválszezon felpörgésével párhuzamosan emelkedik az alapvetően népszerű energiaitalok fogyasztása.
Energiaitallal pörög a főváros
2018 május 23.   Hírstart
A vizsgaidőszak és a fesztiválszezon felpörgésével párhuzamosan emelkedik az alapvetően népszerű energiaitalok fogyasztása is: értékbeli forgalma 2017. április és 2018. március között 28 milliárd forint fölött mozgott, és a kategóriából 44 millió liternyi fogyott Magyarországon a Nielsen kiskereskedelmi indexe szerint. Értékben a főváros és környék
Számos lehetőség közül válogathatnak a nyári munkát kereső diákok
2018 május 13.   Hírstart
Még javában zajlanak az érettségik, és hamarosan kezdődik a vizsgaidőszak a felsőoktatásban, de annak, aki megfelelő munkát szeretne a nyárra, érdemes már most körülnéznie. Van, akinek a pénzkereset, másnak a tapasztalatszerzés vagy a rugalmasság fontos.
Számos lehetőség közül válogathatnak a nyári munkát kereső diákok
2018 május 12.   Híradó
Még javában zajlanak az érettségik, és hamarosan kezdődik a vizsgaidőszak a felsőoktatásban, de annak, aki megfelelő munkát szeretne a nyárra, érdemes már most körülnéznie. Van, akinek a pénzkereset, másnak a tapasztalatszerzés vagy a rugalmasság fontos.
Kilenc dolog, amire az érettségi tanít meg
2018 május 4.   Eduline
Hétfőn több tízezer diák számára kezdődik el az érettségi szezon - de mire jó életetek első igazi vizsgaidőszaka? Na persze azon túl, hogy a végén megkapjátok a bőrkötéses bizonyítványt és (reméljük) a belépőt a felsőoktatásba?
Elkezdődött az idei érettségi
2018 május 4.   orientpress
Május 4-én,pénteken a horvát, a német, a román, a szerb és a szlovák nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival kezdődik a 2017/2018-as tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka - közölte az Oktatási Hivatal.
Kezdődnek az érettségi vizsgák - íme a tudnivalók
2018 május 2.   Infostart
Május 4-én a horvát, a német, a román, a szerb és a szlovák nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival kezdődik a 2017/2018-as tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.
Ezeket a tanácsokat érdemes megfogadni, hogy ne legyen rémálom a vizsgaidőszak
2018 április 24.   Eduline
A vizsgaidőszak olyan, mint a főzés, minden hozzávalónak kéznél kell lennie ahhoz, hogy gördülékenyen menjen – véli Lipták-Váradi Julianna, az Egyetemi Évek oldal szerzője, egyetemi oktató, aki könyvében és online kurzusában könnyen alkalmazható praktikákkal ismerteti meg az egyetemistákat, hogy a vizsgaidőszakuk kevésbé stresszes, viszont annál si