Vizsgaidőszak

Kávé nélkül is lehet intenzíven tanulni, próbáljátok ki az alternatívákat
2018 április 16.   Eduline
Néhányan nehezen tudnak lemondani a kávé adta szuperképességekről főleg a vizsgaidőszak alatt, de azt fontos tudni, hogy sok más élénkítő itallal is fenn lehet tartani a hosszútávú aktív figyelmet. Ti próbálkoztatok már?
7 gyönyörű könyvtár, ahová még vizsgaidőszakban is örömmel bújik el az ember
2018 április 14.   NLCafé
Ma van a könyvtárosok világnapja, ezért ellátogattunk néhány igazán szép fővárosi könyvtárba, ahol valódi élmény a tanulás és a kutatómunka.
Ez történik szervezetünkkel 3 nap ébrenlét után
2018 március 8.   HVG
Mindenki életében vannak olyan időszakok, amikor egy-egy nehezebb élethelyzet – vizsgaidőszak, határidős munka vagy magánéleti gond – megfosztja a nyugodt, mély és hosszú alvástól. Az még nem olyan nagy baj, ha néha kialvatlanok vagyunk, az alvás huzamosabb megvonása azonban komoly problémákat okozhat szervezetünknek. De pontosan mi történik velünk
"Csökkenteni kellene a vizsgák számát vagy hosszabb időt biztosítani a vizsgaidőszakra"
2018 február 28.   Eduline
Milyen egyetemi bulikat nem szabad kihagyni az NKE-n? Csótka Ildikó, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államtudományi és Közigazgatási Karának másodéves közigazgatás-szervező szakos hallgatója válaszolt többek között ezekre a kérdésekre.
Optimista? Pesszimista? Ettől függ a nátha!
2018 február 22.   Ezoterikus.hu
Német tudósok szerint ritkábban lesznek náthások azok, akik optimistán élik az életet! A kérdést vizsgaidőszakban terhelt egyetemisták esetében vizsgálták.
Csütörtökig lehet érettségire jelentkezni
2018 február 12.   Népszava
A tavaszi vizsgaidőszak május 4-től június 29-ig tart.
Ki nem találná, mit csinál a magyar egyetemista tanulás helyett!
2018 február 8.   Napi
Minden harmadik magyar egyetemista egész évben, a szorgalmi és vizsgaidőszakban, a tanítás szünetek idején is dolgozik - ez derül ki az Eurostudent felmérés friss eredményeiből, amelyet az Eduline.hu idézett.
Sikeres évkezdet
2018 február 7.   XLFight
Kovács Richárd legyőzte monaco-i ellenfelét a 62. Bocskai István Ökölvívó Emlékversenyen. Ricsi utoljára a decemberi országos bajnokságon boxolhatott, amikor megszerezte első felnőtt országos bajnoki címét. Ricsi alig egy hete még a történelem könyveket bújta és egyetemi vizsgáira készült. A vizsgaidőszak éppen, hogy végetért már kezdetét is vette a Bocskai István Ökölvívó Emlékverseny, ahol…
Mária Terézia után Bocskai István
2018 február 1.   XLFight
Kovács Richárd a sikeres vizsgaidőszak után már gőzerővel készül a 62. “Bocskai István” Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyre.   2017-ben az eddigi legjobb szezonját teljesítette Kovács Richárd. Az első teljes felnőtt mezőnyben töltött szezonjában az Európa-bajnokságon kivívta a világbajnoki indulás jogát, ahol mindösszesen három magyar vehetett részt. A tavalyihoz hasonló szezont szeretne zárni idén…
Felejtsd el az energiaitalt: durvább a hatása, mint gondoltuk
2018 január 28.   Noizz
Mindenki fogyasztott már szárnyakat adó löttyöket vizsgaidőszakok alatt, vagy kemény bulik alkalmával. Most egy új tanulmány azt állítja, hogy egyes energiaitalok veszélyesebbek, mint gondolnánk.
Úszás: Kapás Boglárka Thaiföldön készül – képek
2018 január 16.   NSO
Kapás Boglárka nem vesztegeti az idejét, január közepén máris háromhetes meleg égövi edzőtáborba utazott. Az olimpiai bronzérmes úszó a rövid pályás Európa-bajnokságot követően lezárta a vizsgaidőszakot az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen, majd útra kelt Thaiföldre.
Nyíregyháza, Debrecen és London
2018 január 13.   XLFight
Kovács Richárd az elő példa arra, hogy egyszerre több dolgot is lehet maximális odafigyeléssel csinálni.   A 20 éves ökölvívó a vizsgaidőszak nagy részén már túl van a Nyíregyházi Egyetem Történelem- Testnevelés szakán. Közben egyre keményebb edzésekkel készül a verseny szezonra. Először a Bocskai István emlékversenyen láthatjuk boxolni. „Az év első versenye a Bocskai lesz, […]
Alvási nehézségek a vizsgaidőszakban - Az orvos válaszol
2018 január 7.   WebBeteg
Az elmúlt három hétben krónikus alvászavarral küszködöm, olykor ólmos fáradtság mellett sem tudok elaludni egy-két napig. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
Bedobnál egy presszó kávét? Gondold át újra!
2017 december 29.   Noizz
Legyen szó a reggeli pörgésről vagy vizsgaidőszak okozta végigtanult éjszakákról, sokszor hívjuk segítségül a kávét.
7 tipp a sikeres vizsgaidőszakhoz
2017 november 25.   kamaszpanasz
Akár gólya, másodéves, vagy végzős vagy, bizonyára azt szeretnéd, hogy jó éved legyen. Az egyetemi campus azonban tele van zavaró tényezőkkel, amelyek hatással lehetnek a tanulási és az óralátogatási szokásaidra. Létezik azonban néhány egyszerű stratégia, amely segítségével sikeresebb diák lehetsz, és jobb jegyeket kaphatsz.
Elképesztő módon nyugtatják a stresszelő diákokat
2017 november 5.   Infostart
Állatsimogatót alakított ki egy ausztrál egyetem, hogy így segítsen a diákoknak megbirkózni az év végi vizsgaidőszak okozta stresszel.
Állatsimogatóval segítenek a vizsgák miatt stresszes egyetemi hallgatókon
2017 november 3.   NLCafé
Állatsimogatót alakított ki egy ausztrál egyetem, hogy így segítsen a diákoknak megbirkózni az év végi vizsgaidőszak okozta stresszel.
Állatsimogatóval nyugtatja a vizsgaidőszakban stresszelő diákokat
2017 november 3.   Lokál
Állatsimogatót alakított ki egy ausztrál egyetem, hogy így segítsen a diákoknak megbirkózni az év végi vizsgaidőszak okozta stresszel.
Érettségi – Befejeződtek az írásbelik, következnek a szóbeli vizsgák
2017 október 30.   GazdaságPortál
Befejeződtek az október-novemberi írásbeli érettségik, a tanév rendjében meghatározott 10 napon 161 helyszínen mintegy 8 ezer érettségiző tett írásbelit. November 9-től az emelt szintű szóbeli vizsgák következnek. A mostani őszi érettségi vizsgaidőszakban az Oktatási Hivatalnál (OH) 32 459 feladatlapot és CD-t csomagoltak be 3 589 biztonsági fóliat
Pénteken kezdődnek az őszi érettségik
2017 október 12.   GazdaságPortál
Pénteken a nemzetiségi nyelv és irodalom írásbeli vizsgáival kezdődik a 2017/2018-as tanév őszi érettségi időszaka – közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel. A 2005-ben bevezetett kétszintű érettségi rendszer 27. vizsgaidőszakában 161 helyszínen 8076 diák érettségizik. A vizsgákat az erre kijelölt középiskolák és a 20 fővárosi, illetve megyei kormán