Vizsgaidőszak

Igazi rémálom vár az egyetemistákra? Ezek a kurzusok segíthetnek
2018 december 14.   Eduline
Több egyetemen már hivatalosan is elkezdődött a vizsgaidőszak. Ha a karácsony előtti héten vizsgáztok még, és kevés időtök volt/van felkészülni, a következő kurzusajánló a segítségetekre lehet.
Így lehet elszúrni a vizsgaidőszakot: öt hiba, amit minden egyetemista elkövet
2018 december 13.   Eduline
Kezdődik a vizsgaidőszak, majdnem két hónapos megpróbáltatás vár az egyetemistákra és főiskolásokra. Milyen hibákat érdemes elkerülni? Mutatjuk.
Rémálom az egyetemen: öt gondolat, ami minden hallgató fején átfut a vizsgaidőszak elején
2018 december 10.   Eduline
Ez a szorgalmi időszak utolsó hete az egyetemeken és a főiskolákon. Ez nemcsak azt jelenti, hogy lassan jön a téli szünet, hanem azt is: vészesen közeleg az első vizsga. A másfél hónapig tartó vizsgaidőszak megviseli a hallgatókat - nem véletlenül.
Egyetemisták és a munkavállalás: „Elképzelhetetlen, hogy a szüleim tartsanak el!”
2018 december 10.   NLCafé
Pán Péter-effektus, mamahotel, kényeztetés a végtelenségig. A mai fiatalok nem dolgoznak, az önállóságot hírből sem ismerik – így a jól ismert közhelyek. Bori és Gábor mást gondol minderről. Bár mindketten nappali tagozatos egyetemisták, amikor épp nincs ZH vagy vizsgaidőszak, szabadidejük jelentős részét munkával töltik. Nem is emlékeznek, mikor k
Az amszterdami egyetemi élet távolról sem könnyű
2018 december 1.   Glamour
Szigeti Zsófi a vizsgaidőszakról mesél
Egyre csak közeledik a vizsgaidőszak: ti hogy érzitek magatokat?
2018 november 28.   Eduline
Összegyűjtöttünk nektek néhány gifet arról, hogy hogyan érezhetik magukat azok, akikre jónéhány tétel és vizsgaidőpont vár. Elsőéveseknek különösen ajánljuk ezt a válogatást.
Ismét éjfélig tart nyitva a Tudásközpont a vizsgaidőszakban
2018 november 26.   Hírstart
A tavalyi nagy sikerre való tekintettel az idei téli vizsgaidőszakban, december 3. és január 20. között ismét meghosszabbított nyitvatartással várja az Egyetemi Könyvár és Tudásközpont az esti és éjszakai tanulást választó hallgatókat.   Az előző, 2017/18-as tanév téli vizsgaidőszakának 43 napja alatt 4861 hallgató tanult reggel 8.00 és éjfél közöt
Hat dolog, amit szigorúan tilos a vizsgaidőszak alatt
2018 november 26.   Eduline
Hamarosan itt a vizsgaidőszak, de nem csak a tanulásra érdemes figyelni, ha nem szeretnétek kreditet bukni. Íme hat dolog, amit szigorúan tilos a vizsgaidőszakban.
Ezek az ételek javítják a memóriát
2018 november 18.   Nuus
Vizsgaidőszakra, szellemi munka mellé memória serkentő ételek.
Így tápláld az agyad – memóriaserkentő ételek
2018 november 13.   Ízesélet
Hamarosan kezdetét veszi az egyetemeken és a főiskolákon a vizsgaidőszak, ezért számba vettük, hogy milyen ételekkel, ételcsoportokkal tudjuk igazán hatékonyan felturbózni agyunk működését. Persze nem csak egyetemistáknak ajánljuk az alábbiakat, hanem mindenkinek, aki szeretné éles memóriáját megőrizni. A feledékenység és a koncentráció zavarai alv
Öt hasznos tipp a könnyebb és hatékonyabb tanulásért: zh és vizsga felkészülés
2018 november 6.   Eduline
Néhány egyetemen már javában megkezdődött a zh-időszak, de a diákok nyakán van már a félév vége, vagyis a vizsgaidőszak is. Ha úgy érzitek nem vagytok elég hatékonyak vagy csak szeretnétek fejlődni, esetleg kipróbálni új módszereket, ez az öt tanács hasznos lehet számotokra.
Az első vizsgaidőszak: érzések, amit csak az egyetemisták ismernek
2018 november 1.   Eduline
Ismerős az, amikor olyan sok tanulnivalód lenne, hogy hirtelen nem is tudod, hol kezdd el a nagytakarítást? Igen, ez a vizsgaidőszak. Íme pár dolog, amit minden egyetemista ismer.
Közeledik a vizsgaidőszak: hat dolog, amivel el lehet szúrni a vizsgákat
2018 október 31.   Eduline
Hamarosan itt a téli vizsgaidőszak, már nincs sok hátra ebből a félévből. Összegyűjtöttünk pár dolgot, amire érdemes ebben az időszakban figyelni.
Három remek ötlet a könnyebb vizsgaidőszakért: online kurzusajánló
2018 október 27.   Eduline
Ha szeretnétek fejleszteni a tanulási, akár vizsgázási technikáitokat, a következő kurzusok sokat segíthetnek. Az új módszerekkel hatékonyabbak lehettek, és a vizsgaidőszakot is könnyebben átvészelitek majd.
Úgy tűnik a multik is rájönnek végre, mennyire fontos a kipihent alkalmazott
2018 október 22.   HVG
Néggyel még átmész, öttel már megbuksz – szól a japán egyetemisták mondása arról, hogy napi hány óra alvás kell a sikeres vizsgaidőszakhoz. Ezek után nem csoda, hogy a japán munkavállalók néha az utcán szenderülnek álomba. Ám nem kell ilyen messzire mennünk, az amerikai mellett az európai munkakultúra is az alvás ellensége.
Erről még biztosan nem hallott: 4+1 hihetetlen emberi képesség
2018 október 19.   Blikk
Mindannyiunk fejében megfordult már a gondolat, hogy mennyivel könnyebb lenne az élet, ha a tankönyvek felett roskadás helyett a fotografikus memóriánk segített volna át minket a vizsgaidőszakokon.
Október 15-én kezdődnek az őszi érettségik
2018 október 8.   MaHu
Az őszi érettségi vizsgaidőszakban rendes, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló és javító vizsgára lehetett jelentkezni.
Érettségi – Október 15-én kezdődnek az őszi vizsgák
2018 október 8.   GazdaságPortál
Október 15-én a magyar nyelv és irodalom és a magyar mint idegen nyelv vizsgatárgyak írásbeli vizsgáival kezdődik a 2018/2019-es tanév őszi érettségi időszaka – közölte az Oktatási Hivatal hétfőn az MTI-vel. A 2005-ben bevezetett kétszintű érettségi vizsgarendszer 29. vizsgaidőszakában 166 helyszínen 8018-an érettségiznek. A vizsgákat az erre kijel
Bezár Orbán Gáspár vallási mozgalma, a Felház, de azt ígéri, hogy a legjobb rész még hátra van
2018 október 6.   168 Óra Online
Orbán Viktor fia, Orbán Gáspár keresztény vallási mozgalma, a Felház szombat délután posztolt egy bejegyzést a Facebookon arról, hogy a szervezet életében vége a három éve tartó kezdeti szakasznak, a 2018. őszi szemeszter alkalom az utolsó a Felház működésében, ezt követően pedig a vizsgaidőszak után, 2019. márciusában záróalkalmat tartanak.
Befejezi Orbán Gáspár vallási mozgalma, a Felház, de azt ígéri, hogy a legjobb rész még hátra van
2018 október 6.   168 Óra Online
Orbán Viktor fia, Orbán Gáspár keresztény vallási mozgalma, a Felház szombat délután posztolt egy bejegyzést a Facebookon arról, hogy a szervezet életében vége a három éve tartó kezdeti szakasznak, a 2018. őszi szemeszter alkalom az utolsó a Felház működésében, ezt követően pedig a vizsgaidőszak után, 2019. márciusában záróalkalmat tartanak.