Nyelvvizsga

Sokaknak már lehetetlen kifizetni: brutál pénzeket kérnek egy-egy neves nyelvvizsgáért 2024-ben
2024 július 16.   Pénzcentrum
Ma minden harmadik magyar diák fontolgatja, vagy már el is döntötte, hogy külföldön szeretne továbbtanulni. Ezért a nyár sok érettségiző diáknak fordulópont: sok fiatal egy ideig biztosan utolsó nyarát tölti Magyarországon. Az elmúlt években a diákok rádöbbentek, hogy egyes külföldi országokban térítésmentesen, vagy kedvező diákhitellel juthatnak é
Sok diák még a nyarat is tanulással tölti: ezt kell most tudnia annak, aki nyelvvizsgára készül
2024 július 15.   Pénzcentrum
A vakáció ideje alatt is elérhető a térítésmentes, nyelvtanulást segítő applikáció. A játékos, érdekes feladatok az angol és a német nyelvi kompetenciák fejlődését segítik.
40 nyelvvizsga a Bemben
2024 június 21.   Nyíregyháza
40 tanuló szerzett nyelvvizsgát a 2023/24-es tanévben a Nyíregyházi Bem József Általános Iskolában. A több mint egy osztálynyi diák nagy előnnyel ballag el az általános iskolából és kezdi meg középiskolai tanulmányait. Biztos tudásuk is bizonyítéka az iskolában 46 éve zajló emelt szintű angoloktatásnak.
Rengeteg diákot segített hozzá Csányi alapítványa a diplomához
2024 április 24.   ATV
Több mint 600 támogatott, 105 diploma, 606 nyelvvizsga, 246 informatikai bizonyítvány - néhány szám a 19 éve működő Csányi Alapítvány és az általa mentorált fiatalok eredményeiből.
Fesztivállal ünnepelt a Csányi Alapítvány
2024 április 23.   Márkamonitor
Több mint 600 támogatott, 105 diploma, 606 nyelvvizsga, 246 informatikai bizonyítvány. Csak néhány eredmény, amit a 19 éve működő Csányi Alapítvány és az általa mentorált fiatalok elértek. Az alapítvány valódi sikere a számok mögött, a személyes történetekben rejlik – hangzott el Zánkán az alapítvány által szervezett idei Életút Fesztiválon április
Több mint 600 támogatott, 105 diploma, 606 nyelvvizsga, 246 informatikai bizonyítvány
2024 április 22.   Tudás.hu
Több mint 600 támogatott, 105 diploma, 606 nyelvvizsga, 246 informatikai bizonyítvány. Csak néhány eredmény, amit a 19 éve működő Csányi Alapítvány és az általa mentorált fiatalok elértek. Az alapítvány valódi sikere a számok mögött, a személyes történetekben rejlik – hangzott el Zánkán az Alapítvány által szervezett idei Életút Fesztiválon április
Az érettségi sok esetben kiválthatja a nyelvvizsgát
2024 március 5.   Szakmát Szerzek
Az emelt szintű nyelvi érettségi lehetőséget kínál arra, hogy a diákok kiváltsák a hagyományos nyelvvizsgát, és a megfelelő eredmény elérése esetén a nyelvvizsgával egyenértékű bizonyítványt szerezzenek. Az emelt szintű nyelvi érettségi kiválthatja a nyelvvizsgát Nézzük a legegyszerűbb esetet: Mi történik, ha idegen nyelvből készülsz emelt szintű é
Szakértő: a nyelvtudás nem lett kevésbé fontos, csak a nyelvvizsga
2024 március 5.   Infostart
Leértékelheti a diplomát, ha nyelvvizsga nélkül szerezték meg – mondta az InfoRádióban Légrádi Tamás, a nyelviskolák szervezetének vezetője.
Az emelt szintű nyelvi érettségi kiválthatja a nyelvvizsgát
2024 március 3.   UNIside
Az nem kérdés, hogy nyelveket tanulni mindig, idegen nyelvből érettségit tenni pedig kötelező. De vajon milyen esetben válthatja ki a nyelvi érettségi a nyelvvizsgát?
Brutálisan visszaesett a nyelvvizsgázók száma
2024 február 16.   HR Portál
Míg a vizsgázók száma csökken, a nyelvvizsgák díjai emelkednek.
Luxus lett a nyelvvizsga 2024-re Magyarországon: egyre kevesebben engedhetik meg maguknak
2024 február 16.   Pénzcentrum
Folyamatosan drágulnak a nyelvvizsgák, de nem csak ezért van egyre kevesebb nyelvvizsgázó minden évben.
Brutálisan bezuhant a nyelvvizsgázók száma, az árak viszont az egekben
2024 február 16.   Noizz
2019-ben meg 127 ezren jelentkeztek nyelvvizsgára Magyarországon, ez a szám azonban 2022-re 83 ezerre csökkent, és minden bizonnyal tavaly még ezt az adatot sikerült alulmúlni. Az okok összetetettek, az sem segített, hogy pár év alatt több tízezer forinttal emelkedtek a vizsgák árai.
Price increase: ennyibe kerül ma nyelvet tanulni és nyelvvizsgázni
2024 február 1.   Forbes
Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki nyelvet akar tanulni és erről akár papírt is szerezne. Jelentősen megnőttek a nyelviskolák és a nyelvvizsgák árai. Egy év alatt, 2023 tavaszára körülbelül 43 százalékkal emelkedett a nyelvtanfolyamok és nyelvvizsgák ára, miközben csökken a jelentkezők száma – írja a HelloVidék. Mi történt? Lényegesen megugro
Brutális drágulás a nyelviskolákban: 2024-ben ennyiért lehet nyelvvizsgázni Magyarországon
2024 február 1.   Pénzcentrum
A katatörvény megváltoztatása és az infláció miatt az utóbbi években jelentősen megdrágultak a nyelvtanfolyamok és a nyelvvizsgák is írja a HelloVidék.
Hamis nyelvvizsga-bizonyítvánnyal szerzett egy nő PhD-fokozatot
2024 január 15.   Magyar Hírlap
A Győri Járási Ügyészség feltételes ügyészi felfüggesztést alkalmazott vele szemben.
Hamis nyelvvizsgával akarta kijátszani a rendszert
2024 január 15.   Magyar Nemzet
A trükköző nőt az ügyészség felfüggesztette.
Hamisított egy nyelvvizsgát, PhD fokozatot szerzett a magyar nő
2024 január 15.   naphire.hu
Beismerte a tettét.
Változik a nyelvvizsga-támogatás 2024-től, nő az összege is! Kik vehetik igénybe?
2024 január 8.   Kölöknet
Magasabb összegben igényelhető vissza az első sikeres nyelvvizsga díja - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára hétfőn az MTI-vel.
Örülhetnek a magyar fiatalok: jelentős összeg hullhat az ölükbe, itt vannak a részletek
2024 január 8.   Pénzcentrum
Január 1-től már magasabb összegben igényelhető vissza az első sikeres nyelvvizsga díja, az érintettek így összesen akár 66 700 forintot is lefaraghatnak az ilyen jellegű kiadásaikból.
Magasabb összegben igényelhető vissza az első sikeres nyelvvizsga díja
2024 január 8.   ProfitLine
Magasabb összegben igényelhető vissza az első sikeres nyelvvizsga díja - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára hétfőn az MTI-vel.