Nyelvvizsga

A nyelvvizsgázó fiatalok számának alakulása Magyarországon
2023 szeptember 27.   HR Portál
A 14-19 éves korosztályból 2014-ben nyelvvizsgáztak a legkevesebben az elmúlt 10 évben - derül ki a Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ adataiból.
Mi fordít jobban, mint a Google Translate?
2023 szeptember 26.   Balatonica
Emlékeztek még, amikor a nyelvvizsga előtt bővített kiadású szótárkönyvek után rohangásztunk? Szép lassan ott tartunk, hogy már a Google Translate sebességét is lassúnak érzékeljük. És tényleg, mi mást használjunk, ha valamiért nem vagyunk elégedettek az említett világmárkával?
Lettország felszólít kb. 3500 orosz állampolgárt, hogy hagyják el az országot
2023 szeptember 22.   444.hu
Olyanokról van szó, akik nem adtak be kérelmet határozatlan idejű tartózkodási engedélyért, illetve szeptember 1-ig nem jelentkeztek lett nyelvvizsgára.
Hogyan alakult a nyelvvizsgázók száma az elmúlt években?
2023 szeptember 18.   Szakmát Szerzek
A nyelvvizsga bizonyítvány megszerzését 2018. januártól támogatja a kormány. Kíváncsiak voltunk, hogy a nyelvvizsgához nyújtott állami támogatás, hogyan befolyásolta a nyelvvizsgázók számának alakulását az elmúlt években. Elemzésünkhöz az Oktatási Hivatal Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Osztály (NYAK) hivatalos statisztikai adatait használtuk fel.
Hogyan pótolható az elveszett nyelvvizsga-bizonyítvány?
2023 szeptember 14.   Szakmát Szerzek
Sehol sem találod a bizonyítványod pedig most szükséged lenne rá?  Mit lehet tenni ebben a bosszantó helyzetben? A lehetőségek korlátozottak. A megoldás kulcsa attól függ, hogy melyik évben kaptad a nyelvvizsga-bizonyítványt. Elveszett nyelvvizsga-bizonyítvány pótlása Még egyszer nem kaphat bizonyítványt az a vizsgázó, aki olyan szerencsétlen helyz
Ilyen nincs: érettségivel, középfokú nyelvvizsgával toboroznak angoltanárokat egy általános iskolába
2023 szeptember 3.   Pénzcentrum
Egy az interneten keringő hirdetés szerint a csomádi általános iskolába angol nyelvtanárokat keresnek, de a nyelvszakos diploma nem feltétele a jelentkezésnek, egy középfokú nyelvvizsga és az érettségibizonyítvány bőven elég.
Folytatódik a fiatalok támogatása
2023 augusztus 12.   Demokrata
Biztosítják az szja-mentességet, az ingyenes nyelvvizsgát és KRESZ-vizsgát, az adókedvezményeket, a diákhitel-kedvezményeket, és így tovább.
Mátyus Jánosra néha már rámosolyognak Újpesten – Sportál-interjú
2023 augusztus 7.   Sportal
Új feladatra, kihívásra vár Mátyus János. A 48 éves, 34-szeres válogatott labdarúgó az elmúlt szezonban kupadöntőig menetelt másodosztályú klubjával, a Budafokkal. Most még sincs csapata az edzőnek… Attól persze nem kell félteni, hogy unalomba fulladna az élete a korábbi sziklaszilárd balbekknek, aki nyelvvizsgára készül, és alig várja, hogy a nagy
Lettország hatezer oroszt utasít ki, mert nem tették le a nyelvvizsgát
2023 augusztus 4.   Magyar Hírlap
Állandó tartózkodási engedélyt csak azzal a feltétellel adnak ki, ha idén szeptemberig sikerül az állami nyelvvizsgát A2-es vagy magasabb szinten letenni.
A gyermekvállalás fontosabb dolog, az érettségire mégis többet készül a magyar
2023 július 25.   Life
Minden 10. magyar hosszú életet szeretne, amelynek során a nők inkább egészségre, a férfiak pedig pénzre vágynak jobban. A magyarok 10 százaléka többet készül egy nyelvvizsgára, mint a nyugdíjas éveire, az esküvőnkre pedig akár 10-15 évig is gyűjtünk. Érdekes dolgok derültek ki egy friss kutatásból.
Allianz kutatás – A gyermekvállalás a legmeghatározóbb az életünkben, az érettségire mégis többet készülünk
2023 július 25.   ProfitLine
Minden 10. magyar hosszú életet szeretne, amelynek során a nők inkább egészségre, a férfiak pedig pénzre vágynak jobban. Ezek után azt gondolhatnánk, hogy a nők számára fontosabb a szerelem, de ez tévedés: a válaszok alapján a férfiak számára nagyobb prioritás. 10 százalékunk többet készül egy nyelvvizsgára, mint a nyugdíjas éveire, az esküvőnkre p
Fontosabb az autó mint a nyugdíj
2023 július 24.   MMonline
Minden 10. magyar hosszú életet szeretne, amelynek során a nők inkább egészségre, a férfiak pedig pénzre vágynak jobban. Tíz százalékunk többet készül egy nyelvvizsgára, mint a nyugdíjas éveire, az esküvőnkre pedig akár 10-15 évig is gyűjtünk. A férfiak jobban megfontolják az autóvásárlást, mint a szülővé válást - derült ki az Allianz Hungária kuta
Hoppá! Felülvizsgálja a kormány szinte a teljes családtámogatási rendszert
2023 július 5.   HR Portál
Veszélybe kerülhetnek a gyeden lévők hallgatói hiteltámogatásai, a nagycsaládosok személygépkocsi-szerzési támogatása, a családi pótlék rendszere és az első nyelvvizsga támogatása is.
Kinyírja a kötelező nyelvvizsga eltörlése az egyetemisták álmait: nagyot szakíthat, aki megszerzi a papírt
2023 június 21.   Pénzcentrum
Így is az európai sor végén kullogunk nyelvtudás tekintetében, és a nyelvvizsga-kötelezettség eltörlésével, ami a dimplomához kell, még többet romolhat a helyzet.
Rekordmagasságban a nyelvvizsgák ára
2023 június 17.   10perc.hu
Már 50 ezer forintnál is többe kerülhet a nyelvvizsga, drasztikusan csökkent a nyelvvizsgázók száma.
Drasztikusan drágul a nyelvvizsga – itt vannak az árak
2023 június 14.   Infostart
A vizsgázók száma zuhan, közben a vizsgadíjak viszont csaknem 50 százalékkal emelkedtek, és 50 ezer forint alatt már alig lehet megúszni.
Brutális drágulás élesedett: keményen fizethetnek a magyar szülők, nincs mese
2023 június 13.   Pénzcentrum
Szinte 50 ezer forint alatt ma már nem tehetünk középszintű nyelvvizsgát semmilyen idegen nyelvből, miközben a nyelvvizsgázók száma az elmúlt három évben drasztikusan csökkent - írja az Eduline.
Elképesztő árakon lehet manapság nyelvvizsgázni: megjósolni sem lehet, meddig tart a drágulás
2023 június 13.   Blikk
Nehéz megmondani, mikor áll meg a nyelvvizsgák árának drágulása.
Nincs megállás: többségében már 50 ezernél is drágább egy nyelvvizsga
2023 június 13.   KKV Magazin
Alig találni olyan nyelvvizsgaközpontot, ahol 50 ezer forint alatt tehetünk középszintű nyelvvizsgát valamilyen idegen nyelvből, miközben a nyelvvizsgázók száma az elmúlt három évben drasztikusan csökkent. Az Eduline cikke alapján kiderül, hogyan változott a vizsgák ára az elmúlt egy évben.
Fájdalmasan megdrágultak a nyelvvizsgák
2023 június 13.   Menedzsment Fórum
50 ezer forint alatt nemigen lehet középszintű vizsgát tenni, ráadásul a vizsgázók száma is jócskán megcsappant.