Nyelvvizsga

Újabb ingyenes app most azoknak, akik németül tanulnának
2020 április 5.   Eduline
Angolból már van nyelvvizsgátok és szívesen belekezdenétek a németbe? Ezzel az ingyenes appal mind a két nyelvet gyakorolhatjátok vagy akár el is kezdhetitek az alapoktól.
Mi a helyzet a nyelvvizsgák honosíttatásával a koronavírus járvány alatt?
2020 április 5.   Eduline
Vannak, akik már korábban megszerezték a nyelvvizsgát külföldön és szeretnének érte plusz pontot kapni a felvételin. Vajon van lehetőség a jelenlegi helyzetben a nyelvvizsgák honosítására? Itt van minisztérium válasza.
Elindult a digitális oktatás, elmaradnak a tavaszi nyelvvizsgák – a hét hírei röviden
2020 március 22.   Eduline
Hétfőtől digitális oktatásban folytatták a tanulást a diákok, a szakképzések is átállták az online tanulásra, mindenki próbál segíteni az otthon tanulóknak, nem kell törleszteni a diákhitelt, összeszedtük a hét híreit röviden.
Hogyan készülhettek otthonról a nyelvvizsgára? Ingyenes mintafeladatok és appok
2020 március 21.   Eduline
A jelenlegi helyzetben kérdéses, hogy mikor lesz lehetőség legközelebb nyelvvizsgázni, az otthon töltött időt azonban érdemes a tanulásra fordítani, hiszen ez még a hasznotokra válhat.
Mi lesz az elhalasztott nyelvvizsgákkal? Az egész felvételi rendszert át kell szervezni
2020 március 21.   Eduline
"Az egész felvételi rendszert, ezzel együtt a nyelvvizsgák eljárásrendjét és az érettségiket is át kell szervezni" - mondta az Eduline-nak Rozgonyi Zoltán a Nyelvtudásért - Országos Nyelvoktatási és Nyelvvizsgáztatási Szakmai Egyesület elnöke, akivel az elhalasztott tavaszi nyelvvizsgákról és a lehetséges folytatásról beszélgettünk.
Elmaradnak a tavaszi nyelvvizsgák, a legtöbb vizsgaközpont elhalasztotta az időpontjait
2020 március 19.   Eduline
A legtöbb akkreditált nyelvvizsgaközpont oldalán azt látni: a koronavírus miatt elhalasztják a tavaszi vizsgákat. Így azok a felvételizők, akik a végére hagyták a bizonyítványszerzést, nagy eséllyel ezzel a pontszerzéssel a felvételin már nem számolhatnak.
Még a nyelvvizsgákat is elhalasztják
2020 március 18.   Magyar Nemzet
A tavasszal tervezett tanfelügyeleti, pedagógusminősítési és auditlátogatásokat felfüggesztik, a nyelvvizsgák lebonyolítására igyekeznek a lehető leghamarabbi, biztonságos időpontban sort keríteni.
Hibát találtatok a nyelvvizsga-bizonyítványotokban? Itt kérhetitek a javítását
2020 március 18.   Eduline
Kézhez kaptátok a nyelvvizsga-bizonyítványotokat, de hibás adatot találtatok benne? Hol kérhetitek a dokumentum javítását? Itt a válasz.
Iskolabezárások, távoktatás - de mi lesz a nyelvvizsgákkal?
2020 március 17.   Eduline
Sokan még az egyetemi jelentkezés utolsó hajrájában szeretnének nyelvvizsgát tenni. Az idei felvételi eljárás során 2020. július 9-ig kell feltölteni a nyelvvizsga adatait. De mi lesz most?
A koronavírus miatt nagy a zűrzavar a tavaszi nyelvvizsgák körül
2020 március 16.   HVG
Nincs egyetértés a nyelvvizsgák törléséről az azokat szervező nyelvvizsgaközpontok között. Az ELTE törölte, a TELC ugyan ellenzi, de csak akkor törli, ha mindenki ezt teszi, a Euroexam pedig inkább fertőtlenít, jó sokat.
Mi a teendő, ha elveszett a nyelvvizsga-bizonyítványotok?
2020 március 16.   Eduline
Előfordulhat olyan eset, hogy valaki régen vizsgázott vagy esetleg költözködött és nem találja a nyelvvizsga-bizonyítványát. Megnéztük, hogy mi a teendő ebben az esetben.
Veszélyben van a Cambridge nyelvvizsgák magyar akkreditációja
2020 március 11.   HVG
Nem felel meg a British Council Hungary nyelvvizsgaközpont a magyar törvényi előírásoknak.
Elveszítheti magyar akkreditációját a Cambridge nyelvvizsga
2020 március 11.   Népszava
Veszélybe került a magyar nyelvtanulók körében is népszerű, nemzetközi elismertségű Cambridge Assessment nyelvvizsgák hazai akkreditációja, miután az Oktatási Hivatal
Hogyan szerezhettek érettségivel középszintű nyelvvizsgát?
2020 március 11.   Eduline
Sokszor érkeznek kérdések az érettségi és a nyelvvizsga összefüggésével kapcsolatban, összeszedtük a választ néhány fontos kérdésre.
Hogyan igényelhetitek vissza a sikeres nyelvvizsgátok árát?
2020 március 10.   Eduline
Mikor kaphatjátok vissza a sikeres komplex nyelvvizsga árát? Milyen dokumentumokat kell csatolnotok az igénybejelentéskor? És mekkora összegű támogatásról van szó? Most minden fontos kérdést és választ összegyűjtöttünk a nyelvvizsgadíj visszaigényléssel kapcsolatban.
Indokolta az Oktatási Hivatal, miért függesztették fel a British Council nyelvvizsgaközpontot
2020 március 9.   Eduline
A British Council Hungary nyelvvizsgaközpont jelenleg nem biztosítja előírt módon a vizsgázók számára az értékelt vizsgák megtekintését és meghallgatását - indokolta az Oktatási Hivatal az MTI-nek hétfőn, hogy miért függesztették fel három hónapra a központ működését.
Felfüggesztették egy Budapesten működő nyelvvizsgaközpont működését
2020 március 6.   Hírstart
A British Council Hungary három hónapig nem hirdethet és szervezhet államilag elismert nyelvvizsgát.
Figyelem, érvénytelenítik ezeket a nyelvvizsgákat!
2020 március 6.   NLC
Az ismert nyelvvizsgaközpont működése egyelőre nem felel meg a jogszabályoknak, ezért az Oktatási Hivatal kényszerszünetet rendelt el számukra.
Felfüggesztették egy Budapesten működő nyelvvizsgaközpont működését
2020 március 6.   HVG
A British Council Hungary három hónapig nem hirdethet és szervezhet államilag elismert nyelvvizsgát.
Nyelvvizsgaközpontot függesztett fel az Oktatási Hivatal
2020 március 6.   ATV
Nem felel meg a hatályos jogszabályi előírásoknak a British Council Hungary nyelvvizsgaközpont működése, ezért azt felfüggesztette az Oktatási Hivatal (OH) három hónapra.