OKJ

Élményalapú oktatási módszertan, modern tudás első kézből
2018 december 10.   VG
A pénzügyi szakma széles körét lefedő hetven kurzus több mint 900 hallgatója tapasztalhatta meg a magas színvonalú képzéseket, a hatósági és OKJ-s tanfolyamokon.
Felvételi pontszámítás: csak száz többletpontot gyűjthettek
2018 december 2.   Eduline
Hány pontot szerezhettek a felsőoktatási felvételin nyelvvizsgával, emelt szintű érettségivel, OKJ-s végzettséggel, verseny- és sporteredményekkel? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.
Öt dolog az ingyenes OKJ-s képzésekről, amit érdemes tudni
2018 november 30.   Eduline
Ha diplomáztatok, de szeretnétek szakmát tanulni, vagy nem sikerült a felvételi, és nem akartok kiesni a rutinból? Ilyenkor érdemes megnézni az OKJ-s képzéseket. Öt fontos dolgot emeltünk ki, amit érdemes tudnotok, mielőtt képzést választanátok.
Ingyenes OKJ-s képzést kerestek? Itt vannak a legfontosabb információk
2018 november 8.   Eduline
Szívesen tanulnátok szakmát, de nem tudjátok, pontosan hogyan is működik az OKJ-s rendszer? Most összegyűjtöttünk pár fontos kérdést, amire érdemes tudni a választ, mielőtt belekezdenétek.
Keresztféléves felvételi: nem mindenhol jár többletpont a nyelvvizsgáért
2018 október 16.   Eduline
Melyik képzési területhez vagy szakhoz kaphattok pontot például az OKJ-s bizonyítványért a keresztféléves felvételin? Nem mindenhol jár többletpont az emelt szintű érettségiért sem.
Ingyenes OKJ-s képzést kerestek? Itt kezdjétek el a böngészést
2018 október 14.   Eduline
Hol érdemes elkezdeni a keresgélést, ha államilag támogatott formában szeretnétek tanulni egy OKJ-s képzésen? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.
Nem minden OKJ-s képzés ingyenes: erre kell figyelni a választásnál
2018 október 13.   Eduline
Nem minden OKJ-s képzést lehet elkezdeni államilag támogatott formában. Hogyan lehet megtalálni az ingyenes képzéseket, és mit kell figyelni a képzési jegyzékben? Itt a válasz.
Jelentős kedvezménnyel, támogatott formában megvalósuló pedagógiai témájú, OKJ képzésben való részvétel / TÁVI-42-2018
2018 október 8.   Pályázatfigyelő
A pályázat célja az esélyteremtés a tanulásra. Elsődlegesen kompetenciafejlesztések megvalósítása a felnőttképzési programok segítségével, ezáltal a munkaerő értékek optimalizálása, elsődlegesen a felnőtt lakosság körében. A pályázat kiemelt célja a hátrányos helyzetű pályázók tanulási lehetőségének biztosítása.
Karrierváltásra készültök? Három tipp a jó döntéshez
2018 október 4.   Eduline
Sokféle oka lehet a karrierváltásnak: újabb kihívások keresése, magasabb jövedelem iránti igény, vagy például a harmonikusabb munka-család egyensúly megteremtése. A karrierváltás egy sima munkahelyváltásnál összetettebb kérdés, hiszen ilyenkor szakmát is cserélünk. Az OKJ képzéseket kínáló Perfekt szakértője az alábbiakban segít abban, mire érdemes
Diplomásként is tanulhattok OKJ-s képzésen ingyen? Itt a válasz!
2018 október 4.   Eduline
Szívesen tanulnátok még, de már mind a tizenkét államilag finanszírozott féléveteket elhasználtátok az egyetemen az alap- és a mesterdiploma megszerzéséhez? Hogyan tovább? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.
Ilyen vizsgákra készülhettek, ha OKJ-s képzésen tanultok
2018 október 2.   Eduline
Már OKJ-s képzésen tanultok vagy szívesen elkezdenétek egy kurzust? Akkor érdemes tudni, hogy milyen vizsgákra számíthattok, mielőtt megkapnátok a bizonyítványotokat.
Ötödére szorítaná a kormány az Okj-képzések számát
2018 október 2.   24.hu
A V4-ek közül nálunk a legalacsonyabb a hozzáadott érték az exportban – derült ki egy fórumon.
Nagy változások jöhetnek az OKJ-képzéseknél
2018 október 1.   Napi
Egyszerűsítené a kormány a felnőttképzést, az OKJ-képzések számát 760-ról a Németország által is tervezett 150-re szorítanák le – erről Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium államtitkára beszélt hétfőn az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) közös gazdasági fórumán.
Kevesebb OKJ-képzést akar a kormány
2018 október 1.   HVG
Túl sok van belőlük, egyszerűsíteni akarnak. A téma egy gazdasági fórumon jött fel.
OKJ-s képzésben tanulnátok? Mutatjuk, milyen iskolai végzettség kell hozzájuk
2018 szeptember 29.   Eduline
Gondolkoztok egy OKJ-s képzés elkezdésén, de nem tudjátok, hogy az iskolai végzettségetekkel milyen lehetőségeitek vannak? Megmutatjuk, milyen számokat kell figyelnetek és mit jelentenek pontosan.
Újdonságokkal jön a szegedi Pályaválasztási kiállítás
2018 szeptember 26.   orientpress
Két újítással készül az idei Pályaválasztási kiállításra a Csongrád Megyei Kormányhivatal. Az egyik az ismeretszerzést, a másik a rendezvény zökkenőmentes lebonyolítását, a látogatók kényelmét szolgálja majd. A megye legnagyobb pályaorientációs börzéjét idén október 18 és 20 között rendezik – az első két napon IH Rendezvényközpontban, 20-án, szombaton pedig a Családi napon a Szent-Györgyi Albert…
Itt a legnépszerűbb ipari OKJ-s képzések listája
2018 szeptember 20.   Eduline
Idén is a gépkezelői és a gépészipari tanfolyamok a legkeresettebbek – derül ki a felnőttképzéssel foglalkozó Perfekt Zrt. adataiból. Ebben az évben a targoncavezető és emelőgépkezelő mellé az ipariolaj- és gáztüzelőberendezés-kezelő képzés is felkerült a legnépszerűbb tanfolyamok listájára.
Mitől lett hirtelen ilyen népszerű a külszíni bányászat Magyarországon?
2018 szeptember 20.   Privátbankár
Összesítették a legnépszerűbb OKJ-s képzéseket - két változás is van a top 5-ben tavalyhoz képest.
Hatalmas az érdeklődés, OKJ-s oligarchaképzést akar indítani a Magyar Kétfarkú Kutya Párt
2018 szeptember 4.   168 Óra Online
Az alapfokú ívhegesztési tanfolyamra hetvenszeres volt a túljelentkezés.
Ingyenes OKJ-s képzést kerestek? Itt megtaláljátok az összeset
2018 szeptember 3.   Eduline
Milyen OKJ-s képzéseket végezhettek el államilag támogatott formában és pontosan hol találom a képzések listáját? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.