OKJ

Ősszel még indul OKJ-s edzőképzés
2020 május 20.   Hírstart
A Testnevelési Egyetem őszre meghirdette az OKJ-s edzőképzést.
Ilyenek lesznek a nappalis szakmai vizsgák: infók és szabályok
2020 április 28.   Eduline
Mi lesz az nappali rendszerű OKJ-s és a szakképzés vizsgáival? Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.
Koronavírus: előrehozott érettségire idén nincs lehetőség
2020 április 16.   HáziPatika
A koronavírus-járvány miatt komoly változások lesznek idén az érettségikkel és az OKJ-s vizsgákkal kapcsolatban. A kormány emellett arról is döntött, hogy szombattól újabb egy héttel meghosszabbítják a kijárási korlátozásokat.
A koronavírus miatt felfüggesztik az OKJ-s vizsgákat
2020 április 16.   HVG
De hiába a vírus, a szakképzési rendszer átalakításával nem állnak le.
Az OKJ-s vizsgákat is elsöpörte a koronavírus: itt az új menetrend
2020 április 16.   Pénzcentrum
Nem lehet OKJ-s vizsgákat tartani a járványhelyzet miatt, a tanfolyamokat megtartják online. Az Országos Képzési Jegyzékben (OKJ) szereplő szakmai tanfolyamokat megtartják online, de több képzőhely jelezte, hogy a vizsgákat felfüggesztik...
Fontos: a koronavírus-járvány miatt elhalasztják az Okj-s vizsgákat
2020 április 16.   Blikk
A járvány miatt döntött úgy az Innovációs és Technológiai Minisztérium, hogy az OKJ-s vizsgákat egy időre elhalasztja – írja a Népszava.
Felfüggesztik az OKJ-s vizsgákat is
2020 április 16.   Eduline
A tavaszi OKJ-s vizsgákat sem tartják meg, majd a járvány után fognak új időpontokat kiírni.
Az OKJ-s vizsgákat is felfüggesztették
2020 április 16.   Menedzsment Fórum
Az oktatásokat azért még online megtartják.
Fontos hír érkezett az OKJ képzésekről
2020 április 16.   Napi
Az Országos Képzési Jegyzékben (OKJ) szereplő szakmai tanfolyamokat megtartják online, de több képzőhely jelezte, hogy a vizsgákat felfüggesztik - írja a Népszava az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) tájékoztatása nyomán.
Felfüggesztik az OKJ-s vizsgákat
2020 április 16.   Népszava
Függetlenül attól, hogy az országban a koronavírus-járvány miatt veszélyhelyzet van érvényben, az iskolák zárva tartanak és az oktatás digitálissá vált, a szakképzési rendszer szeptemberre történő átállítását nem kívánják elhalasztani. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium
Mi lesz az OKJ képzésekkel a koronavírus idején?
2020 március 27.   Hírstart
A koronavírus okozta járványhelyzet a felnőttképzők életét is felborította. Az ikk.hu oldalon már olvasható egy ajánlás az intézményeknek az OKJ-s képzések megtartásáról. Emellett jelenleg is előkészítés alatt áll egy javaslat, mely iránymutatást ad a felnőttképzés szereplői számára.
Mi lesz az OKJ képzésekkel a koronavírus idején?
2020 március 27.   ProfitLine
A koronavírus okozta járványhelyzet a felnőttképzők életét is felborította. Az ikk.hu oldalon már olvasható egy ajánlás az intézményeknek az OKJ-s képzések megtartásáról. Emellett jelenleg is előkészítés alatt áll egy javaslat, mely iránymutatást ad a felnőttképzés szereplői számára.
Nincs elég ember a kórházakban, önkéntesek jelentkezését várják
2020 március 16.   Infostart
Az egészségügyi tanulókat, OKJ-képzésen részt vevőket, pályaelhagyókat szeretnék mozgósítani.
Mi lett a régi OKJ-s képzésekből? Itt megtaláljátok az új szakképzéseket
2020 március 5.   Eduline
A szakképző intézményekben - technikumokban és a szakképző iskolákban - és felnőttképzésben már a Szakmajegyzékben található 174 alapszakmát oktatják szeptember 1-jétől. Mutatjuk hol találhattok segítséget a szakmakeresésben és a választásban.
A felnőttképzésben szeptembertől már a Szakmajegyzék alapszakmáit oktatják
2020 március 2.   Hírstart
A Szakmajegyzék váltja fel az Országos Képzési Jegyzéket (Okj), amely még 759 féle szakmát tartalmazott – közölte Pölöskei Gáborné, az Itm államtitkára.
OKJ helyett Szakmajegyzék: szeptembertől már a jegyzék alapszakmáit oktatják felnőttképzésben
2020 március 2.   Eduline
A szakképző intézményekben (technikumokban és a szakképző iskolákban) a felnőttképzésben már a Szakmajegyzékben található 174 alapszakmát oktatják szeptember 1-jétől - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára.
Öt népszerű OKJ-s tanfolyam, amit akár pár hónap alatt is elvégezhettek
2020 február 25.   Eduline
Iskolarendszerű képzéseken ingyenesen szerezhettek OKJ-s végzettséget, de vannak más lehetőségek is. Ha rugalmas munkarendben, akár hétvégénként szeretnétek tanulni, akkor a fizetős felnőttképzések közül érdemes választanotok.
Íme 5 olcsó, mégis piacképes OKJ tanfolyam
2020 február 25.   ProfitLine
Bár iskolarendszerű képzéseken ingyenesen lehet OKJ-s végzettséget szerezni, azoknak, akik rugalmas munkarendben, esetleg hétvégenként szeretnének tanfolyamra járni, csak fizetős felnőttképzések közt tudnak válogatni. A legtöbb felnőttképző kínálatában az átlag tanfolyam ár vizsgadíj nélkül 200-250 ezer forint körül mozog. Szerencsére azonban vanna
Óriási érdeklődés van a megszűnő OKJ-s képzések iránt
2020 február 20.   Propeller
Több kedvelt szakmát már csak idén lehet OKJ-s képzéseken elsajátítani. Utána marad a 2-3 éves szakmunkásképző. Év végéig lehet végzettséget szeretni az Országos Képzési Jegyzék (OKJ) felnőttképzésein. Ezeknek a tanfolyamokat 2022 december 31-ig kell vizsgával lezárni. Szeptembertől 1 77 szakma és 25 kulturális, valamint művészeti OKJ szakképesít
Férfiruhaszabónak tanuló rabok vizsgáztak Szegeden
2020 február 18.   Magyar Nemzet
A szakmát tanuló elítéltek két évvel ezelőtt ültek iskolapadokba és álltak a munkaasztalokhoz, hogy Okj-s bizonyítványt szerezzenek, amelynek birtokában a szabadulásuk után elhelyezkedhetnek.