Tandíj

Kétszázmillió adófizetői forintból szerelik fel a debreceni önkormányzat magániskoláját
2019 július 17.   Napi
Összesen 198 millió forintból szereli fel a debreceni önkormányzat a külföldi cégek miatt épülő, borsos tandíjjal operáló alapítványi iskoláját. A kivitelezés költsége már átlépte a 3,5 milliárd forintot, a kormány összesen 6 milliárd forint közpénzt adott az iskolára a Modern Városok-programból - írja a hvg.hu.
200 millió forint közpénzbe kerül a milliós tandíjjal induló elit magániskola felszerelése
2019 július 16.   HVG
Összesen 198 millió forintból szereli fel a debreceni önkormányzat a külföldi cégek miatt épülő, borsos tandíjjal operáló alapítványi iskoláját. A kivitelezés költsége már átlépte a 3,5 milliárd forintot, a kormány összesen 6 milliárd forint közpénzt adott az iskolára a Modern Városok-programból.
Kell még 164 millió forint közpénz a milliós tandíjjal induló elit magániskolára
2019 július 15.   Hírstart
Szeptemberben nyit Debrecenben az alapítványi iskola, ahova a jelentkezés is 100 ezer forintba kerül. Ösztöndíjas helyek egyelőre nem lesznek, az építkezést az adófizetők állják, a számla átlépte a 3,5 milliárd forintot.
Kell még 164 millió forint közpénz a milliós tandíjjal induló elit magániskolára
2019 július 15.   HVG
Szeptemberben nyit Debrecenben az alapítványi iskola, ahova a jelentkezés is 100 ezer forintba kerül. Ösztöndíjas helyek egyelőre nem lesznek, az építkezést az adófizetők állják, a számla átlépte a 3,5 milliárd forintot.
Milliós a tandíj, de ösztöndíj nem lesz a debreceni magániskolában
2019 július 2.   Napi
Az ösztöndíjprogramot 2015 óta sem sikerült még véglegesíteni a szeptemberben startoló Debreceni Nemzetközi Iskolában, ahol így csak a gazdagok gyerekei tanulhatnak majd.
Nincs ösztöndíjprogram, így a gazdagok gyerekei tanulhatnak 2-5 milliós tandíjért a debreceni iskolában, pedig közpénzből épült
2019 július 2.   168 Óra Online
2019 őszén indul az a debreceni nemzetközi elitiskoláról, amit a Modern Városok Program keretében finanszíroz a költségvetés - írta a 24.hu. A Debreceni Nemzetközi Iskolára (International School of Debrecen) összesen 3,8 milliárd forint közpénzt fordít az állam. Ebből az összegből az uniós közbeszerzési értesítő szerint majdnem 3,3 milliárd forinté
Új elitiskola Budapesten: 11 milliós tandíj, ezt tanítják a gyerekeknek
2019 július 2.   Pénzcentrum
"Megtanítjuk a gyereket arra, hogyan kell tanulni. És ezzel képessé válik arra, hogy könnyedén adaptálódjon az új helyzetekre. Mi a bejósolhatatlan jövő bejósolhatóságára optimalizáltuk ezt az iskolát"- mondta el többek között...
Kifizeti a diákok tandíját a milliárdos
2019 június 20.   NLC
Éves szinten 4,1 milliárd forintnak megfelelő pénzt áldoz diákok támogatására.
Egy egész egyetemi évfolyam tandíját kifizeti Hongkong leggazdagabb embere
2019 június 20.   Eduline
Teljes egyetemi tandíjuk kifizetésével támogatja egy kínai egyetem elsőseit Hongkong leggazdagabb embere, Li Ke-sing (Li Ka-Shing).
Hongkong leggazdagabb embere öt éven keresztül fogja fizetni egy kínai egyetem elsőseinek tandíját
2019 június 19.   444
Egyre népszerűbb a milliárdosok körében, hogy kiperkálják az egyetemisták tandíját.
Igazi ökoiskola: összegyűjtött műanyag palackokkal fizethetik a tandíjat a szülők
2019 június 10.   Blikk
Nigéria – Lagos városában egy igazán példaértékű környezetvédelmi megmozdulás részeként összegyűjtött műanyag palackokkal fizethetik a tandíjat a szülők egy általános iskolában.
Egy nigériai iskolában műanyag palackokban is kifizethetik a szülők a tandíjat
2019 június 9.   Népszava
A rendszer a szülőknek, a gyerekeknek és a környezetnek is jó. (Külföld)
Heti 20 összeszedett műanyagszemét a tandíj egy indiai iskolában
2019 június 6.   Népszava
Új megközelítést alkalmaz egy észak-indiai iskola az országot elárasztó műanyaghulladék kezelésének problémájára, a diákok az otthonukban, környezetükben lévő műanyaghulladék begyűjtésével kapnak az ingyenes oktatást az intézményben. (Zöldzóna)
Egy indiai iskola begyűjtött műanyaghulladékot kér “tandíj” gyanánt
2019 június 6.   Hírstart
Új megközelítést alkalmaz egy észak-indiai iskola az országot elárasztó műanyaghulladék kezelésének problémájára, a diákok az otthonukban, környezetükben lévő műanyaghulladék begyűjtésével ...
Jövőre sem emelkedik az angliai egyetemeken tanuló magyarok tandíja
2019 május 31.   Hírstart
A 2020-2021-es tanévben is a helyi diákokra érvényes tandíjak, illetve diákhitel-lehetőségek vonatkoznak majd az angliai egyetemeken tanulmányaikat megkezdő magyarokra.
Jó hír az angliai továbbtanulást tervező magyar diákoknak: 2020-ben is marad a mostani tandíj
2019 május 30.   Eduline
Jó hír az angliai továbbtanulást tervező EU-s diákoknak: a 2020/2021-es tanévben kezdők is a korábbi tandíjakkal számolhatnak – írja a BBC.
Ebbe az iskolába jár a budai elit gyereke: nincs tandíj, 10-szeres a túljelentkezés
2019 május 19.   Pénzcentrum
Sok érdekes témát tartogatott 2019/20. hete: számos népszerű, informatív írás jelent meg a Pénzcentrumon. Éppen ezért összeszedtük a legolvasottabb és legérdekesebb cikkeinket erről a hétről. Ha el akarod olvasni a teljes cikkeket...
Ebbe az iskolába járatja gyerekeit a budai elit: 10-szeres a túljelentkezés, tandíj nincs
2019 május 15.   Pénzcentrum
"Ha ma elmegyek egy 15 éves érettségi találkozóra, ott az egykori tanítványaim jó része olyan szakmában dolgozik vagy olyan foglalkozást végez, amiről fogalmam sincs, hogy mit jelent, egyszerűen nem tudom, hogy mit csinálnak. De azért...
Mészáros Tamás: Elkerülhetetlen a tandíjemelés
2019 május 4.   Mandiner
A jelenlegi vezetés és a kormányzat viszonya felhőtlen, Lánczi András rektor közismerten közel áll a jelenlegi kormányhoz. Ami a mostani folyamatokban előny az egyetem számára. Juhász Dániel interjúja Mészáros Tamással.
Elkerülhetetlen a tandíjemelés - interjú Mészáros Tamással, a Corvinus korábbi rektorával
2019 május 4.   Népszava
Előbb-utóbb többet kell majd fizetni a Budapesti Corvinus Egyetemen az átalakítások miatt – véli Mészáros Tamás, az intézmény volt rektora. (Belföld)