Tandíj

Két idős apáca fogta a templom és az iskola félmillió dollárját, és elkaszinózta Las Vegasban
2018 december 11.   168 Óra Online
Margaret Kreuper nővér csaknem 28 éven át vpolt a Mary a St. James katolikus iskola igazgatója a kaliforniai Torrance-ben. Idén jelentette be nyugdíjba vonulását. Ezután jelentkezetet egy család, akinek gyereke az iskolába jár, kérve, mutassák meg nekik, mire költötte az intézmény a nekik kiállított tandíj összegét. Amikor az új vezetés megtalálta
Tandíjcsökkentésért és a pótvizsgadíjak eltörléséért tüntetnek a diákok Albániában
2018 december 8.   Eduline
Negyedik napja tüntetnek a diákok Albánia több városában, egyebek mellett a tandíjcsökkentésért, a pótvizsgadíjak eltörléséért, az oktatásra fordított nagyobb kiadásokért és a színvonalasabb elszállásolásért - jelentették hírügynökségek pénteken.
Lafferton Sára: Üzemanyagadó és tandíjemelés
2018 december 7.   Mandiner
Ezért volt kint nagyjából 300 ezer francia az utcákon az elmúlt két hétben, és ezért nem látták kint vonulni a tüntetőkkel a Total vagy a Nestlé vezérigazgatóját.
Egyre több magyar felvételiző választ osztrák egyetemet: nem ingáznak, költöznek
2018 december 6.   Eduline
Egyre több magyar hallgató választ ausztriai egyetemet, egy év alatt húsz százalékkal emelkedett a kint tanulók száma. Nem véletlenül: Ausztria közel van, az állami egyetemeken nincs tandíj, a kinti magyar egyetemistáknak pedig évek óta saját egyesületük van, magyar gólyaavatót és diáknapokat is tartanak.
Egyre több magyar felvételiző választ osztrák egyetemet: nem ingáznak, költöznek
2018 december 6.   Eduline
Egyre több magyar hallgató választ ausztriai egyetemet, egy év alatt húsz százalékkal emelkedett a kint tanulók száma. Nem véletlenül: Ausztria közel van, az állami egyetemeken nincs tandíj, a kinti magyar egyetemistáknak pedig évek óta saját egyesületük van, magyar gólyaavatót és diáknapokat is tartanak.
A Soros-egyetemen fizetik a diákokat, ha tüntetnek?
2018 december 5.   Lokál
Kendőzetlen őszinteséggel beszélt a Momentum tagja, Krómer Patrik arról, hogy a Soros-egyetem többmilliós tandíja mérsékelhető, ha az ember aktivista, például antifasiszta szervezet tagja, mert akkor ösztöndíjat kap.
Ismert üzletemberek fogják a Corvinus kezét a tandíj felé vezető úton
2018 november 29.   Népszava
Új szakaszába ért a Budapesti Corvinus Egyetem átalakítása, felállt a változásokért felelő projektszervezet. Tavaszig tartó munkájukat üzletemberek és szervezeti tanácsadók segítik.
Ilyen a pilótaképzés: milyen tárgyakat tanulnak, mekkora a tandíj?
2018 november 20.   Eduline
Hét féléves, angol nyelvű pilótaképzés indult Debrecenben, a tandíj félévente 4,5 millió forint.
Itt a lista: ezekben az országokban szerezhettek diplomát teljesen ingyen
2018 november 20.   Eduline
Külföldi továbbtanulást terveztek, de a családi büdzsé nem teszi lehetővé, hogy tandíjat fizessetek? Mutatjuk, hol lehet ingyen tanulni.
Mennyibe kerül havonta, ha valamelyik brit egyetemen tanultok?
2018 november 19.   Eduline
Mekkora összeggel kell számolnotok, ha valamelyik brit egyetemen szeretnétek továbbtanulni? Nagy különbségek lehetnek aszerint, hogy Londonban vagy máshol Angliában van az egyetem - London akár 20 százalékos felárat jelenthet, a másik véglet egy pici város. Kiadások - a tandíjon túl.
Több ezer diák bukta el a tandíjmentes helyet idén
2018 november 16.   Pénzcentrum
Körülbelül nyolcezer hallgató veszítette el állami ösztöndíjas helyét idén nyáron, ők ettől a tanévtől kizárólag fizetős formában folytathatják az egyetemet vagy a főiskolát. Másfél éve módosult a törvény és a kapcsolódó...
LMP: Nemcsak a források, a hallgatók is eltűntek a felsőoktatásból
2018 november 16.   Híradó
A párt szerint a fiatalok nem akarják a tandíj bevezetését.
LMP: A hallgatók is eltűntek a felsőoktatásból
2018 november 16.   Mandiner
Kanász-Nagy Máté kifejtette: a csökkenés szerinte nem magyarázható pusztán demográfiai okokkal, a politikus szerint a fiatalok egy része a kormány politikája miatt választ inkább külföldi egyetemet, a forráskivonás, a magánosítás, a tandíj bevezetése, a szakok összevonása miatt.
Több ezren bukták el a tandíjmentes helyet, mégis tovább szigorít a kormány
2018 november 16.   Eduline
Körülbelül nyolcezer hallgató veszítette el állami ösztöndíjas helyét idén nyáron, ők ettől a tanévtől kizárólag fizetős formában folytathatják az egyetemet vagy a főiskolát. A kormány másfél éve döntött arról: az egyetemistáknak az eddigieknél jóval szigorúbb feltételeket kell teljesíteniük, ha továbbra is tandíjmentesen szeretnének tanulni. Így a
Hallgatói fórumot tartottak a Corvinus megújulásáról
2018 november 15.   Mandiner
Az ingyenes tanulás lehetősége a jövőben is biztosított lesz a Corvinuson, rövidtávon nem emelkednek a tandíjak, kiemelt szerepet kap a kétnyelvűség – ez hangzott el azon a fórumon, amelyet az Corvinus felsővezetésének részvételével tartottak az egyetem megújulásáról.
VIP-ellátás, tandíjmentesség – Elkaszálta a népszavazási kérdéseket az NVB
2018 november 8.   Népszava
A Kúriánál támadják meg a döntéseket – közölte Tordai Bence. Korózs Lajos arról beszélt, nem állnak le, végiggondolják, hogy mi legyen a következő lépés. A határozatok nem jogerősek.
Eltörölték a tandíját az orvostanhallgatónak, miután újraélesztett egy férfit az utcán
2018 november 4.   Noizz
Ingyen fejezheti be a főiskolát egy ápolóorvosnak tanuló férfi Kínában, miután megmentette egy középkorú ember életét Sanghaj egyik utcáján.
A tandíjmentes felsőoktatásért tüntetett az LMP ifjúsági szervezete
2018 október 24.   Hírstart
A tandíjmentes felsőoktatásért demonstrált a Lehet Más a Politika (LMP) ifjúsági szervezete, a Lehet Más a Jövő (LMJ) a fővárosban kedden, az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulóján. A tüntetők a Szent Gellért téren gyülekeztek, ahonnan fáklyákkal vonultak át a Budapesti Corvinus Egyetem Fővám téri épülete elé. Ott Puzsér Róbert public
A tandíjmentes felsőoktatásért demonstrált az LMP ifjúsági szervezete
2018 október 24.   ProfitLine
A tandíjmentes felsőoktatásért demonstrált a Lehet Más a Politika (LMP) ifjúsági szervezete, a Lehet Más a Jövő (LMJ) a fővárosban kedden, az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulóján.
A tandíjmentes felsőoktatásért demonstráltak
2018 október 23.   Híradó
A tüntetésen néhány százan vettek részt.