Továbbtanulás

Vonják vissza a 2020-as felvételi szabályokat: ezért tüntetnek a diákok jövő pénteken
2019 április 18.   Eduline
Április 26-án tüntetnek a diákok a 2020-as felvételi feltételek visszavonásáért, szerintük ugyanis az „átgondolatlan nyelvvizsga-törvény több tízezer diáktól veszi el a továbbtanulás lehetőségét”.
Novák Katalin szerint az önkéntes munkával a fiatalok készségei is gyarapodnak
2019 április 17.   Propeller
Önkéntes munkák vállalásával a szakmát vagy a továbbtanulás irányát kereső fiatalok ismeretei és készségei is gyarapodnak, amellett, hogy például a mentők mellett megtanulhatnak segítséget nyújtani egy balesetnél – mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Novák Katalin az Országos Mentőszolgálat önkéntes programja első végzőseinek sze
Novák Katalin: az önkéntes munkával a fiatalok készségei is gyarapodnak
2019 április 17.   ATV
Önkéntes munkák vállalásával a szakmát vagy a továbbtanulás irányát kereső fiatalok ismeretei és készségei is gyarapodnak, amellett, hogy például a mentők mellett megtanulhatnak segítséget nyújtani egy balesetnél - mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.
Az önkéntes munkával a fiatalok készségei is gyarapodnak
2019 április 17.   Lokál
Önkéntes munkák vállalásával a szakmát vagy a továbbtanulás irányát kereső fiatalok ismeretei és készségei is gyarapodnak, amellett, hogy például a mentők mellett megtanulhatnak segítséget nyújtani egy balesetnél - mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.
Ilyen ösztöndíjakra pályázhattok, ha valamelyik amerikai egyetemen tanulnátok
2019 április 16.   Eduline
Milyen ösztöndíjakkal tanulhattok amerikai egyetemeken? Külföldi hallgatóként több ösztöndíjpályázatra jelentkezhettek, így nagyobb az esély arra, hogy anyagi támogatást kaptok a kinti továbbtanuláshoz.
Így alakulnak az albérletek árai az egyetemek környékén
2019 április 11.   iroda.hu
A legfrissebb adatok szerint tavalyhoz képest idén 4 százalékkal többen, 112 ezren választanák a továbbtanulást. A jelentkezések számában ismét az ELTE végzett első helyen, ezt követi a Debreceni Egyetem, a Budapesti Gazdasági Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem, az ötödik helyet pedig ezúttal is a Pécsi Tudományegyetem szerezte meg. A tudatos és persze a saját tanulmányi eredményeikben bízó…
Adóköteles lett a munkavállaló továbbtanulásának támogatása - A 2019-től hatályos adózási szabályok
2019 április 10.   Jogi Fórum
A 2019. évtől hatályos, adózásra vonatkozó jogszabály-módosítások érzékenyen érintették a munkáltató által munkavállaló részére nyújtott képzési támogatások költségére vonatkozó adózási és járulékviselési szabályokat. Miként alakulnak a tanulmányi támogatásra vonatkozó adózási szabályok az új rendelkezések alapján?
Milyen lesz a 2020-as felvételi? Itt vannak a legfontosabb kérdések és a válaszok
2019 április 2.   Eduline
2020-tól legalább egy B2-es nyelvvizsga és minimum egy emelt szintű érettségi kell majd az egyetemi-főiskolai továbbtanuláshoz. De mi a helyzet a részszabályokkal? Mi lesz a diplomás felvételizőkkel? És a diszlexiásokkal? Nem akarják eltörölni (vagy legalább elhalasztani) az új felvételi szabályokat? Minden kérdésre válaszolunk.
Próbajátékot hirdet a Debreceni Hoki Klub
2019 március 26.   Hírstart
A debreceni egyesület folyamatosan fejleszti sportolói bázisát, ennek keretében próbajátékot hirdetnek, amelyre elsősorban azokat az ifi, illetve junior játékosokat várják, akik a sportkarrier mellett a továbbtanulást sem kívánják elhanyagolni középiskolai, valamint egyetemi szinten. Az érdeklődők előtt nyitva áll az a lehetőség is, hogy a későbbie
Nagy változás előtt áll a szakképzés: itt van a Civil Közoktatási Platform véleménye
2019 március 25.   Eduline
Részletes elemzést készített a szakképzési stratégiáról a Civil Közoktatási Platform (CKP) - jó elemnek tartják a szakgimnáziumi érettségi átalakítását és a rugalmas képzési formák bevezetését, ám a dokumentumból hiányolják például a szakképzésből a felsőoktatásba jutás segítésének módszerét. Szerintük a nagyobb arányú továbbtanulás legfontosabb es
Tízezreket zár ki a kormány a felsőoktatásból - újra az utcára vonulnak a diákok
2019 március 22.   Népszava
Arra kérik a kormányt az április végi demonstráció szervezői, hogy amíg nem biztosított a minőségi nyelvoktatás az egész országban, ne tegye a továbbtanulás feltételévé a nyelvvizsgát. (Belföld)
Fontos határidő közeleg: még lehet változtatni a középiskolák sorrendjén
2019 március 21.   Eduline
Csak ma és holnap van lehetőségük a középfokú felvételi eljárásban a tanulóknak eredeti továbbtanulási terveik módosítására.
Újabb diáktüntetés? Április végén demonstrálnak a 2020-as felvételi szigor elhalasztásáért
2019 március 20.   Eduline
Április 26-ra szerveznek tüntetést a Kossuth térre középiskolások és egyetemisták: többek között a 2020-as felvételi szigor elhalasztását kérik, szerintük ugyanis a kormány több tízezer diáktól veszi el a továbbtanulás lehetőségét azzal, hogy nyelvvizsgához kötik a felsőoktatási felvételit. A megmozdulást a Független Diákparlament is támogatja.
Most még lehet változtatni a középiskolák sorrendjén: íme, a részletek
2019 március 19.   Eduline
Csütörtökön és pénteken van lehetőségük a középfokú felvételi eljárásban a tanulóknak eredeti továbbtanulási terveik módosítására, amit a szabályok alapján egy alkalommal tehetnek meg - közölte az Oktatási Hivatal.
Ezen a két napon módosíthatók a középfokú felvételi jelentkezések
2019 március 18.   ATV
Csütörtökön és pénteken van lehetőségük a középfokú felvételi eljárásban a tanulóknak eredeti továbbtanulási terveik módosítására, amit a szabályok alapján egy alkalommal tehetnek meg - közölte az Oktatási Hivatal hétfőn az MTI-vel.
Fontos napok jönnek a középiskolai felvételizőknek
2019 március 18.   Infostart
Csütörtökön és pénteken van lehetőségük a középfokú felvételi eljárásban a tanulóknak eredeti továbbtanulási terveik módosítására, amit a szabályok alapján egy alkalommal tehetnek meg - közölte az Oktatási Hivatal.
Profi kommunikációs kampánnyal a továbbtanulásért
2019 március 18.   prim
A budapesti Lumiere Filmiskola professzionális marketing-kommunikációs kampánnyal hívja fel a figyelmet...
Nem lesz tétje az érettséginek a szakgimnáziumokban, ha ez a terv megvalósul
2019 február 28.   Eduline
Az érettségi vizsgának semmilyen tétje nem lenne a technikumot végzők számára, ha megvalósulna a kormány javaslata, amely szerint a szakmai vizsga eredményétől függne a továbbtanulás lehetősége – mondta Radó Péter oktatáskutató az ATV-nek.
Ennyit keresnek frissdiplomások: akár havi több százezer forintot is hazavihetnek
2019 február 18.   Eduline
Mennyit keresnek a különböző szakokon végzett, néhány év munkatapasztalattal rendelkező fiatal diplomások? Mutatjuk, mennyi az átlagos havi keresetük, de az adatokból kiderül az is, hogy hol a legtöbb álláskereső vagy kik választják a továbbtanulást a diploma után is.
Mennyibe kerül ma Magyarországon egy nyelvvizsga?
2019 február 17.   Hírstart
A továbbtanulás nemcsak izgalommal, hanem anyagi terhekkel is jár, amit az OTP Öngondoskodási Index szerint a szülők 81 százaléka akár lemondások árán is vállalna.