Továbbtanulás

A home office-ban is továbbképzik magukat IT területen a dolgozók
2020 május 16.   Hírstart
Versenyképes fizetést, biztos jövőt ígértek eddig is az IT szakmák, azonban most úgy tűnik még nagyobb lesz a kereslet és minden eddiginél többen fognak képzésre jelentkezni. Ezt pedig csak tovább segíti a május 1-jétől elérhető kamatmentes, szabad felhasználású Diákhitel Plusz is. Önfejlesztés, továbbtanulás, versenyképes szakma vagy éppen a vírus
Nagy Zoltán: Miért legyen érettségi?
2020 április 30.   Mandiner
Az érettségi Magyarországon összehasonlíthatóvá teszi a diákok középiskolai teljesítményét, egyúttal kiváltja a felsőoktatási felvételit is. Emiatt az érettségi - bár rövidített, csak írásbeli - lebonyolítása mindenképpen szükséges a tanulók továbbtanulása érdekében. A Kormány döntése alapján május 4-én kezdődnek meg a középiskolai írásbeli érettsé
Vizsgázásra buzdít a Diáktanács
2020 április 26.   Hírstart
A fiatalok azt javasolják társaiknak: mindenki vegyen részt a vizsgákon, aki továbbtanulásra készül.
Érettebbek az éretteknél – Kétségek között, nehezített terepen készülnek a diákok
2020 április 25.   Népszava
A jelenlegi, de még mindig teljesen bizonytalan állapot szerint az idén érettségizőknek éppen a járvány tetőzésének időpontjában kell írásban vizsgázniuk. Azok számára, akik évek óta dolgoznak azért, hogy a továbbtanulási vágyaikat beteljesítsék, nem kérdés, hogy a legjobbat szeretnék nyújtani, még akkor is, ha közben az egészségüket kockáztatják.
Külföldi továbbtanulás a koronavírus alatt: ezeket tudnotok kell, ha felvételiztek
2020 április 21.   Eduline
Évek óta egyre több magyar diák kezdi meg egyetemi tanulmányait külföldön. Kivételes helyzetben vannak azok, akik idén ősszel külföldi egyetemen terveznek továbbtanulni, hiszen az ő jelentkezésüket, felvételijüket és egyetemkezdésüket jelentősen befolyásolja a koronavírus elterjedése.
Nyáry Luca: Nem kényszeríthetjük emberek tízezreit arra, hogy válasszanak az egészségük és a továbbtanulásuk között
2020 április 19.   Mandiner
Vajon kötelező lesz a dolgozatok megírása után a két hét karantén? Lesz lázmérőzés, szűrés a vizsga előtt?
Megint kavar a baloldali tanárszakszervezet: szabotálnák az érettségit
2020 április 18.   Hírstart
Általános szabadságkivétellel akadályozná meg az írásbeli érettségi vizsgák megtartását a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ). Éljen a demokrácia, amelyben éppen azok akadályoznák meg a diákok továbbtanulását, akiknek elő kellene segíteniük azt!
Megint kavar a baloldali tanárszakszervezet: szabotálnák az érettségit
2020 április 18.   888
Általános szabadságkivétellel akadályozná meg az írásbeli érettségi vizsgák megtartását a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ). Éljen a demokrácia, amelyben éppen azok akadályoznák meg a diákok továbbtanulását, akiknek elő kellene segíteniük azt!
Őszinte vallomás olvasónktól, aki külföldön tervezte az érettségi utáni továbbtanulást: „A legnehezebb talán a bizonytalanság”
2020 április 17.   Joy
Az érettségi igazi mérföldkő az ember életében, a koronavírus-járvány azonban sokak tervét felborította. Egy vizsgák előtt álló végzős gimnazista mesélt nekünk arról, mit érez most.
Eldőlt: csak írásbeli érettségi lesz idén
2020 április 16.   Propeller
Csak írásbeli érettségi vizsgákat szerveznek a koronavírus járvány miatt május 4-től a kormány döntése alapján – közölte Gulyás Gergely csütörtöki budapesti online sajtótájékoztatóján. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt A Miniszterelnökséget vezető miniszter kifejtette: kizárólag azoknak lesz lehetőségük érettségit tenni, akiknek a továbbtanulás miatt erre
Melyik tárgyak év végi jegyei számítanak a felvételin?
2020 március 17.   Eduline
Érettségi és továbbtanulás előtt álltok? Kíváncsiak vagytok, hogy melyik tantárgyak év végi jegyei számítanak bele a tanulmányi pontokba? Utánajártunk.
Emmi: Továbbra is hazugságokat terjesztenek a fóti gyermekotthonban élő fiatal ügyében
2020 február 26.   Mandiner
Fóton a Károlyi István Gyermekközpontban folyamatosan biztosítottuk, és biztosítjuk ezután is a jövőjüket és továbbtanulásukat segítő ellátást az ott élő gyermekeknek és fiataloknak.
A felvételizőket érintő fontos határidő közeleg
2020 február 18.   HVG
A továbbtanulást választóknak hitelesíteniük kell jelentkezésüket, melynek határideje most csütörtökön jár le.
Ugrik a családi pótlék és az adókedvezmény a továbbtanulással
2020 február 14.   Hírstart
Szombaton éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. A továbbtanulással megnőnek a család kiadásai, miközben a bevételek csökkennek. A felsőoktatásban továbbtanulók után már nem jár családi pótlék, és a családi adókedvezménytől is el kell búcsúzni. Ugyanakkor az eltartottak számába beleszámítanak.
Izraelben szeretne tanulni a világ legokosabb gyermeke
2020 február 9.   Neokohn
A kilencéves belga fiú azzal kereste fel Izrael brüsszeli nagykövetségét, hogy megismerkedne az izraeli továbbtanulás lehetőségeivel.
Külföldi továbbtanulás: magyar siker a felkészítő intézmények rangsorán
2020 január 28.   Eduline
Az Oxfordba és Cambridge-be készülő középiskolás diákokat felkészítő legeredményesebb intézményekről készítettek listát, ahol rangos helyezést ért el az egyik magyar iskola.
Sok diák továbbtanulása lenne veszélyben - a HÖOK is támogatja a diákhitel összegének emelését
2020 január 28.   Eduline
A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) üdvözli a Diákhitel Központ vezetőjének azon javaslatát, hogy a Diákhitel 1 havi legnagyobb igényelhető összege emelkedjen.
Külföldön tanulnátok? Ezekben az esetekben igényelhettek diákhitelt
2020 január 28.   Eduline
Nemcsak magyar, hanem külföldi továbbtanulás esetében is igényelhettek diákhitelt, ha pedig Erasmusra mentek, megemelt összegű kölcsönt kaphattok. Itt vannak a részletek.
Csökkenő pontszámokkal nő a diákok továbbtanulási esélye
2020 január 28.   Magyar Hírlap
A normatíva növelésére a költségvetés 3,5 milliárd forintot biztosít
Még nem késő a továbbtanulást választani
2020 január 27.   Napi
Február 15-ig lehet jelentkezni a szeptemberben induló alap-, osztatlan és mesterképzésekre, valamint a felsőoktatási szakképzésekre. A jövő hónaptól harmadával nő a hallgatói normatíva, a minimális ponthatár csökkentésével számos kiemelt szakon javulnak a továbbtanulni készülők esélyei - adta hírül az ITM.