Továbbtanulás

Most kapaszkodjon meg: ennyi fizetést tartanak jónak a 14-19 évesek
2017 október 18.   Inforádió
A fizetésükről való elképzeléseikről, tervezett továbbtanulásuk irányáról és a külföldi munkához való hozzáállásukról is beszéltek a Z-generáció tagjai.
A továbbtanulásban és pályaválasztásban segít az ELTEFESZT
2017 október 13.   Híradó
Pályaválasztás, külföld, karrier. Ezek a kulcsszavak ma az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Egy friss felmérés szerint minden 3-dik fiatal képtelen dönteni karrierügyben.
Döbbenet! Van olyan középiskola, ahol idén még nem volt matematika óra
2017 október 12.   Sztárklikk
A szóban forgó iskola igazgatója elzárkózott a nyilatkozattól, de nem cáfolta a hírt. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke szerint a jelenség korántsem egyedi. Mendrey hangsúlyozta: a ceglédi gyerekek hátrányt szenvednek a továbbtanulásban a tanórák elmaradás miatt. Ráadásul 2020-tól csak nyelvvizsgával lehet bekerülni egyetem
Sikeres a diákhitelrendszer
2017 szeptember 20.   Magyar Idők
Októbertől kamatmentes lesz a Diákhitel2 konstrukció, a Diákhitel 1 esetében felvehető maximális összeget pedig jövőre havi 70 ezer forintra emelik. – A tanulásba való pénzügyi befektetés célja, hogy minél kisebb anyagi terhet jelentsen a továbbtanulás – jelentette ki Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár. A h
Helyettes államtitkár: a pályaválasztás felelősséget és lehetőséget is jelent
2017 szeptember 18.   Magyar Idők
A pályaválasztás fontos döntés, amely nemcsak felelősséget, hanem lehetőséget is jelent – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára hétfőn Budapesten, a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat Továbbtanulási és Pályaválasztási Tanácsadó Tagintézménye fennállásának 50. évfordulója alkalmáb
Arany János Tehetséggondozó Program 8. évfolyamos tanulók számára
2017 szeptember 17.   Pályázatfigyelő
A program célja, hogy segítse a hátrányos helyzetű, tehetséges diákok továbbtanulását.
Kötelező nyelvvizsga a felvételihez: áldás vagy átok?
2017 szeptember 13.   NLCafé
Elképesztően sok nyelvórán esnek át a diákok, mire leérettségiznek, a nyelvvizsga-statisztikák ehhez képest siralmasak. Az unióban nálunk beszélnek a legkevesebben idegen nyelven. Nemsokára viszont nyelvvizsga nélkül nincs továbbtanulás. De ki és mivel szúrja el azt a négy középiskolai évet?!
Rétvári: csaknem egymilliárd forint maradt a diákok zsebében
2017 szeptember 6.   Sztárklikk
A lap szerdai számában olvasható cikkben Rétvári Bence ismertette, hogy a kilencezer forintos alapdíjat tavaly törölték el, így azt már két éve nem kell kifizetniük a felvételizőknek.Hangsúlyozta, az intézkedés anyagilag tehermentesíti a diákokat és családjukat, valamint még inkább ösztönzi a továbbtanulást.Az ingyenes felvételi eljárás is segít ab
ROMASTER - Esélyprogram a Jövő Roma Vezetőiért - középiskolában tanulók részére
2017 augusztus 25.   Pályázatfigyelő
Roma származású, középiskolában tanuló hallgatók továbbtanulását támogató tehetséggondozó, vállalati mentoring és ösztöndíj programban való részvételre roma diákok számára
ROMASTER - Esélyprogram a Jövő Roma Vezetőiért - felsőoktatásban tanuló hallgatók részére
2017 augusztus 25.   Pályázatfigyelő
Roma származású, felsőoktatásban tanuló hallgatók továbbtanulását támogató tehetséggondozó, vállalati mentoring és ösztöndíj programban való részvételre roma diákok számára
Mennyibe kerül a továbbtanulás?
2017 augusztus 4.   HR Portál
Múlt héten kiderültek a felvételi ponthatárok, 77.641 diák kezdi meg tanulmányait valamelyik felsőoktatási intézményben, de vajon mennyibe kerül ez a szülőknek - erről ír a Pénzcentrum.
Ezért érdemes a büntetés-végrehajtásban dolgozni
2017 július 25.   ProfitLine
Kitörési lehetőség a büntetés-végrehajtási életpálya, amelynek része a bruttó 228 ezer forintos kezdő fizetés, az évi 200 ezer forint cafeteria, a lakhatási támogatás, a nyelvpótlék és a továbbtanulási lehetőség - erről Csató Kornélia büntetés-végrehajtási ezredes beszélt az M1 aktuális csatornán kedd reggel.
Bruttó 230 ezres fizetés, 200 ezer forint éves cafetéria, egyéb támogatások – hol van ez az állás?
2017 július 25.   Adózóna
Bruttó 228 ezer forintos kezdő fizetéssel, évi 200 ezer forint cafetériával, lakhatási támogatással, nyelvpótlékkal, továbbtanulási lehetőségekkel kecsegteti a munkavállalókat a büntetés-végrehajtási életpálya – erről Csató Kornélia büntetés-végrehajtási ezredes beszélt az M1 aktuális csatornán.
BVOP: kitörési lehetőség a büntetés-végrehajtási életpálya
2017 július 25.   HR Portál
Csató Kornélia büntetés-végrehajtási ezredes M1 aktuális csatornán kedd reggel elmondta: kitörési lehetőség a büntetés-végrehajtási életpálya, amelynek része a bruttó 228 ezer forintos kezdő fizetés, az évi 200 ezer forint cafeteria, a lakhatási támogatás, a nyelvpótlék és a továbbtanulási lehetőség - írja az MTI.
Népszerű a büntetés-végrehajtási életpálya
2017 július 25.   Híradó
Kitörési lehetőség a büntetés-végrehajtási életpálya, amelynek része a bruttó 228 ezer forintos kezdő fizetés, az évi 200 ezer forint cafeteria, a lakhatási támogatás, a nyelvpótlék és a továbbtanulási lehetőség - erről Csató Kornélia büntetés-végrehajtási ezredes beszélt az M1 aktuális csatornán kedd reggel.
BVOP: Kitörési lehetőség a büntetés-végrehajtási életpálya
2017 július 25.   Lokál
Kitörési lehetőség a büntetés-végrehajtási életpálya, amelynek része a bruttó 228 ezer forintos kezdő fizetés, az évi 200 ezer forint cafeteria, a lakhatási támogatás, a nyelvpótlék és a továbbtanulási lehetőség - erről Csató Kornélia büntetés-végrehajtási ezredes beszélt az M1 aktuális csatornán kedd reggel.
Bangladesi horror – Levágta a felesége ujjait, hogy ne tanulhasson tovább
2017 július 11.   Bumm.sk
A bangladesi Rafiqul Islam többszöris megfenyegette a feleségét (21), hogy következményei lesznek, ha nem tesz le a továbbtanulási szándékáról. Az Egyesült Arab Emírségekben vendégmunkásként dolgozó férfi végül egy aljas trükköt bevetve, levágta Hawa Akhter jobb kezének mind az öt ujját, írta a 24.hu.
Fejleszti az egyetemi továbbtanulást támogató programjait az SZTE
2017 július 11.   HR Portál
Az egyetemi továbbtanulást, ezen belül természettudományos, mérnöki és informatikai képzéseket népszerűsítő programot indított európai uniós támogatással a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) - írja az MTI.
Jelentős anyagi ráfordítást is igényel a továbbtanulás
2017 július 3.   VG
Magyarországon több tízezer diák kezdi el 2017 szeptemberében a középiskolát, közülük mintegy tizenhétezren költöznek kollégiumba. Ez komoly pénzügyi és logisztikai tervezést igényel a családoktól, önállósodást a fiataloktól.
Orbán szerint csak a saját gyerekeinek jár a továbbtanulás
2017 július 2.   Sztárklikk
A közlemény szerint botrányos háttéranyag szivárgott ki a Nemzetgazdasági Minisztériumból. A mindeddig titkolt dokumentum szerint a kormány évről-évre egyre több diákot vezetne ki a gimnáziumokból. A Fidesz még több magyar gyermek előtt akarja bezárni azokat az ajtókat, amik a kitörést jelenthetnék. Azt akarják, hogy a tanulás ne alapvető jog, hane