Továbbtanulás

Melyik tárgyak év végi jegyei számítanak a felvételin?
2020 március 17.   Eduline
Érettségi és továbbtanulás előtt álltok? Kíváncsiak vagytok, hogy melyik tantárgyak év végi jegyei számítanak bele a tanulmányi pontokba? Utánajártunk.
Emmi: Továbbra is hazugságokat terjesztenek a fóti gyermekotthonban élő fiatal ügyében
2020 február 26.   Mandiner
Fóton a Károlyi István Gyermekközpontban folyamatosan biztosítottuk, és biztosítjuk ezután is a jövőjüket és továbbtanulásukat segítő ellátást az ott élő gyermekeknek és fiataloknak.
A felvételizőket érintő fontos határidő közeleg
2020 február 18.   HVG
A továbbtanulást választóknak hitelesíteniük kell jelentkezésüket, melynek határideje most csütörtökön jár le.
Ugrik a családi pótlék és az adókedvezmény a továbbtanulással
2020 február 14.   Hírstart
Szombaton éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. A továbbtanulással megnőnek a család kiadásai, miközben a bevételek csökkennek. A felsőoktatásban továbbtanulók után már nem jár családi pótlék, és a családi adókedvezménytől is el kell búcsúzni. Ugyanakkor az eltartottak számába beleszámítanak.
Izraelben szeretne tanulni a világ legokosabb gyermeke
2020 február 9.   Neokohn
A kilencéves belga fiú azzal kereste fel Izrael brüsszeli nagykövetségét, hogy megismerkedne az izraeli továbbtanulás lehetőségeivel.
Külföldi továbbtanulás: magyar siker a felkészítő intézmények rangsorán
2020 január 28.   Eduline
Az Oxfordba és Cambridge-be készülő középiskolás diákokat felkészítő legeredményesebb intézményekről készítettek listát, ahol rangos helyezést ért el az egyik magyar iskola.
Sok diák továbbtanulása lenne veszélyben - a HÖOK is támogatja a diákhitel összegének emelését
2020 január 28.   Eduline
A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) üdvözli a Diákhitel Központ vezetőjének azon javaslatát, hogy a Diákhitel 1 havi legnagyobb igényelhető összege emelkedjen.
Külföldön tanulnátok? Ezekben az esetekben igényelhettek diákhitelt
2020 január 28.   Eduline
Nemcsak magyar, hanem külföldi továbbtanulás esetében is igényelhettek diákhitelt, ha pedig Erasmusra mentek, megemelt összegű kölcsönt kaphattok. Itt vannak a részletek.
Csökkenő pontszámokkal nő a diákok továbbtanulási esélye
2020 január 28.   Magyar Hírlap
A normatíva növelésére a költségvetés 3,5 milliárd forintot biztosít
Még nem késő a továbbtanulást választani
2020 január 27.   Napi
Február 15-ig lehet jelentkezni a szeptemberben induló alap-, osztatlan és mesterképzésekre, valamint a felsőoktatási szakképzésekre. A jövő hónaptól harmadával nő a hallgatói normatíva, a minimális ponthatár csökkentésével számos kiemelt szakon javulnak a továbbtanulni készülők esélyei - adta hírül az ITM.
Még nem késő a továbbtanulást választani
2020 január 26.   Napi
Február 15-ig lehet jelentkezni a szeptemberben induló alap-, osztatlan és mesterképzésekre, valamint a felsőoktatási szakképzésekre. A jövő hónaptól harmadával nő a hallgatói normatíva, a minimális ponthatár csökkentésével számos kiemelt szakon javulnak a továbbtanulni készülők esélyei - adta hírül az ITM.
A diploma megszerzése vagy egy szakma kitanulása számít jobb döntésnek?
2020 január 17.   ProfitLine
Felelősségteljes szülőként joggal merül fel bennünk a kérdés a gyermek továbbtanulását illetően. Vajon érdemes-e komolyabb pénzt fektetni az egyetemi diploma megszerzésébe? Megéri-e a hosszú évek szorgalmas és költséges ráfordítása, vagy inkább egy szakma kitanulása jelenti a kedvezőbb opciót?
Ingyen szállást ad diákoknak a nyugdíjas dékán
2020 január 16.   Hírstart
A professzor vallja, hogy nem veszíthetünk el egyetlen fiatalt sem, nem vonhatjuk meg senkitől az esélyt a továbbtanulásra – mert szegény.
Ingyen szállást ad diákoknak a nyugdíjas dékán
2020 január 16.   24.hu
A professzor vallja, hogy nem veszíthetünk el egyetlen fiatalt sem, nem vonhatjuk meg senkitől az esélyt a továbbtanulásra – mert szegény.
Felvételi életérzések: ezeket minden végzős jól ismeri
2020 január 15.   Eduline
Továbbtanulás, érettségi, szalagavató, miegymás. Íme néhány gondolat, ami mindenki fejében megfordult, amikor az egyetemi felvételire készült.
Hamarosan Dönteni Kell A Továbbtanulásról
2020 január 8.   Hírstart
Több mint 50.000 embert várnak az idei Educatio kiállításra Három napon át 18 ország felsőoktatási intézményének alap- és mesterszakos képzéseivel, valamint egyéb továbbtanulási alternatívákkal ismerkedhetnek meg a pályaválasztás előtt állók 2020. január 9-11. között a budapesti Hungexpo „A” csarnokában. A látogatás ingyenes, a regisztrációt érdeme
Ne döntsünk a gyerek helyett a továbbtanulásról
2020 január 6.   Napidoktor
A végzős középiskolásoknak hamarosan döntést kell hozniuk arról, merre folytatják tanulmányaikat. Ez a kamaszok és a szüleik számára bizonytalansággal és szorongással járó folyamat, így gyakran szeretnék minél hamarabb meghozni a döntést, pedig korántsem rövid és egyszerű feladat megtalálni a ténylegesen megfelelő irányt. Szülőként úgy érdemes erre
Középiskolai felvételi: iskolatípusok, tantárgyak és felvételi szabályok egy helyen
2019 december 30.   Eduline
Alapítványi, magán-, egyházi és állami iskolák, két tannyelvű, nyelvi előkészítős és tagozatos osztályok, négy, öt és nyolc évfolyamos gimnáziumok, technikumok – számos lehetőség közül választhatnak a továbbtanulás előtt álló diákok. Melyik iskolatípus milyen képzést kínál, és milyenek a felvételi szabályai?
Friss kutatás: az egyetemisták harmada nem tudja, milyen pályát válasszon a diplomázás után
2019 december 19.   Eduline
A 18-30 közötti, felsőoktatásban vagy OKJ-s képzésben tanuló felnőttek körében 30 százalék azoknak az aránya, akiknek alig van elképzelésük arról, milyen pályát látnak maguk előtt. Minden negyedik középiskolás szintén ebben a helyzetben van, ha a továbbtanulásról van szó - derül ki egy friss kutatásból.
20. alkalommal szervezik meg az Educatio Kiállítást
2019 december 16.   Hírstart
Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás 2020-ban 20. évfordulóját ünnepelve segíti a hallgatókat a továbbtanulással és egyéb képzési lehetőségekkel kapcsolatos kérdésekben.