Továbbtanulás

Lovári nyelvvizsgával juttatnák be a szegény diákokat az egyetemre
2019 június 3.   Hírstart
Az egyetemi bejutáshoz szükséges kötelező nyelvvizsga miatt félő, hogy a szegény családba született fiatalok tömegével fognak elesni a továbbtanulás lehetőségétől.
Jó hír az angliai továbbtanulást tervező magyar diákoknak: 2020-ben is marad a mostani tandíj
2019 május 30.   Eduline
Jó hír az angliai továbbtanulást tervező EU-s diákoknak: a 2020/2021-es tanévben kezdők is a korábbi tandíjakkal számolhatnak – írja a BBC.
Tüntettek a diákok a parlament előtt, középfokú nyelvvizsgára köteleznék Orbán Viktort
2019 április 26.   168 Óra Online
Péntek délután diákok tüntettek a Kossuth téren az ellen, hogy a kormányzati tervek szerint a felsőoktatási felvételihez kötelező lesz nyelvvizsga megszerzése. A Jövőt a diákoknak! című rendezvényt azért szervezték, mert a tiltakozók álláspontja szerint 2020-tól az Orbán-kormány több tízezer diáktól veszi el a továbbtanulás lehetőségét egy átgondol
2019. szeptember 1-ig tegye le a nyelvvizsgát – követelik a diákok a miniszterelnöktől
2019 április 26.   Eduline
A Parlament előtt tüntettek a diákok a 2020-as felvételi feltételek visszavonásáért. Szerintük az „átgondolatlan nyelvvizsga-törvény több tízezer diáktól veszi el a továbbtanulás lehetőségét”.
PM-államtitkár: A családvédelmi intézkedéseknek komplex hatásuk lesz
2019 április 25.   Mandiner
Az akcióterv az államtitkár szerint ösztönzi a beruházásokat és a lakossági fogyasztás bővülését, emellett segíti a humántőke fejlesztését, például a továbbtanulást.
PM-államtitkár: A családvédelmi intézkedéseknek komplex hatásuk lesz
2019 április 25.   Mandiner
Az akcióterv az államtitkár szerint ösztönzi a beruházásokat és a lakossági fogyasztás bővülését, emellett segíti a humántőke fejlesztését, például a továbbtanulást.
Államosítanák a sajókazai Dr. Ámbédkar Gimnáziumot
2019 április 23.   Szeretlek Magyarország
Az iskolába leginkább 16-20 éves, nagyrészt roma fiatalok járnak, akik érettségit szerezhetnek itt, ezzel esélyt kaphatnak a továbbtanuláshoz is.
Vonják vissza a 2020-as felvételi szabályokat: ezért tüntetnek a diákok jövő pénteken
2019 április 18.   Eduline
Április 26-án tüntetnek a diákok a 2020-as felvételi feltételek visszavonásáért, szerintük ugyanis az „átgondolatlan nyelvvizsga-törvény több tízezer diáktól veszi el a továbbtanulás lehetőségét”.
Novák Katalin szerint az önkéntes munkával a fiatalok készségei is gyarapodnak
2019 április 17.   Propeller
Önkéntes munkák vállalásával a szakmát vagy a továbbtanulás irányát kereső fiatalok ismeretei és készségei is gyarapodnak, amellett, hogy például a mentők mellett megtanulhatnak segítséget nyújtani egy balesetnél – mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Novák Katalin az Országos Mentőszolgálat önkéntes programja első végzőseinek sze
Novák Katalin: az önkéntes munkával a fiatalok készségei is gyarapodnak
2019 április 17.   ATV
Önkéntes munkák vállalásával a szakmát vagy a továbbtanulás irányát kereső fiatalok ismeretei és készségei is gyarapodnak, amellett, hogy például a mentők mellett megtanulhatnak segítséget nyújtani egy balesetnél - mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.
Az önkéntes munkával a fiatalok készségei is gyarapodnak
2019 április 17.   Lokál
Önkéntes munkák vállalásával a szakmát vagy a továbbtanulás irányát kereső fiatalok ismeretei és készségei is gyarapodnak, amellett, hogy például a mentők mellett megtanulhatnak segítséget nyújtani egy balesetnél - mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.
Ilyen ösztöndíjakra pályázhattok, ha valamelyik amerikai egyetemen tanulnátok
2019 április 16.   Eduline
Milyen ösztöndíjakkal tanulhattok amerikai egyetemeken? Külföldi hallgatóként több ösztöndíjpályázatra jelentkezhettek, így nagyobb az esély arra, hogy anyagi támogatást kaptok a kinti továbbtanuláshoz.
Így alakulnak az albérletek árai az egyetemek környékén
2019 április 11.   iroda.hu
A legfrissebb adatok szerint tavalyhoz képest idén 4 százalékkal többen, 112 ezren választanák a továbbtanulást. A jelentkezések számában ismét az ELTE végzett első helyen, ezt követi a Debreceni Egyetem, a Budapesti Gazdasági Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem, az ötödik helyet pedig ezúttal is a Pécsi Tudományegyetem szerezte meg. A tudatos és persze a saját tanulmányi eredményeikben bízó…
Adóköteles lett a munkavállaló továbbtanulásának támogatása - A 2019-től hatályos adózási szabályok
2019 április 10.   Jogi Fórum
A 2019. évtől hatályos, adózásra vonatkozó jogszabály-módosítások érzékenyen érintették a munkáltató által munkavállaló részére nyújtott képzési támogatások költségére vonatkozó adózási és járulékviselési szabályokat. Miként alakulnak a tanulmányi támogatásra vonatkozó adózási szabályok az új rendelkezések alapján?
Milyen lesz a 2020-as felvételi? Itt vannak a legfontosabb kérdések és a válaszok
2019 április 2.   Eduline
2020-tól legalább egy B2-es nyelvvizsga és minimum egy emelt szintű érettségi kell majd az egyetemi-főiskolai továbbtanuláshoz. De mi a helyzet a részszabályokkal? Mi lesz a diplomás felvételizőkkel? És a diszlexiásokkal? Nem akarják eltörölni (vagy legalább elhalasztani) az új felvételi szabályokat? Minden kérdésre válaszolunk.
Próbajátékot hirdet a Debreceni Hoki Klub
2019 március 26.   Hírstart
A debreceni egyesület folyamatosan fejleszti sportolói bázisát, ennek keretében próbajátékot hirdetnek, amelyre elsősorban azokat az ifi, illetve junior játékosokat várják, akik a sportkarrier mellett a továbbtanulást sem kívánják elhanyagolni középiskolai, valamint egyetemi szinten. Az érdeklődők előtt nyitva áll az a lehetőség is, hogy a későbbie
Nagy változás előtt áll a szakképzés: itt van a Civil Közoktatási Platform véleménye
2019 március 25.   Eduline
Részletes elemzést készített a szakképzési stratégiáról a Civil Közoktatási Platform (CKP) - jó elemnek tartják a szakgimnáziumi érettségi átalakítását és a rugalmas képzési formák bevezetését, ám a dokumentumból hiányolják például a szakképzésből a felsőoktatásba jutás segítésének módszerét. Szerintük a nagyobb arányú továbbtanulás legfontosabb es
Tízezreket zár ki a kormány a felsőoktatásból - újra az utcára vonulnak a diákok
2019 március 22.   Népszava
Arra kérik a kormányt az április végi demonstráció szervezői, hogy amíg nem biztosított a minőségi nyelvoktatás az egész országban, ne tegye a továbbtanulás feltételévé a nyelvvizsgát. (Belföld)
Fontos határidő közeleg: még lehet változtatni a középiskolák sorrendjén
2019 március 21.   Eduline
Csak ma és holnap van lehetőségük a középfokú felvételi eljárásban a tanulóknak eredeti továbbtanulási terveik módosítására.
Újabb diáktüntetés? Április végén demonstrálnak a 2020-as felvételi szigor elhalasztásáért
2019 március 20.   Eduline
Április 26-ra szerveznek tüntetést a Kossuth térre középiskolások és egyetemisták: többek között a 2020-as felvételi szigor elhalasztását kérik, szerintük ugyanis a kormány több tízezer diáktól veszi el a továbbtanulás lehetőségét azzal, hogy nyelvvizsgához kötik a felsőoktatási felvételit. A megmozdulást a Független Diákparlament is támogatja.