Továbbtanulás

Agráregyetemek a 23. Educatio kiállításon
2023 január 13.   Magyar Mezőgazdaság
Hagyományosan február 15-e a szeptemberben induló egyetemi képzések jelentkezési határideje. A dátumhoz közeledve az agrár intézmények is számtalan módon igyekeznek a középiskolásokat meggyőzni arról, hogy a továbbtanuláshoz őket válasszák. A legnagyobb szabású beiskolázási rendezvény az idén 23. alkalommal megrendezésre kerülő Educatio Nemzetközi
Fókuszban a továbbtanulás: több mint 100 ezer diáknak segíthet a döntésben a 23. Educatio-kiállítás
2023 január 13.   hirado.hu
A következő két napban közel 200 oktatási intézmény mutatkozik be.
Agrár egyetemek a 23. Educatio kiállításon
2023 január 12.   Magyar Mezőgazdaság
Hagyományosan február 15-e a szeptemberben induló egyetemi képzések jelentkezési határideje. A dátumhoz közeledve az agrár intézmények is számtalan módon igyekeznek a középiskolásokat meggyőzni arról, hogy a továbbtanuláshoz őket válasszák. A legnagyobb szabású beiskolázási rendezvény az idén 23. alkalommal megrendezésre kerülő Educatio Nemzetközi
Az agrár életpályát hirdetik
2023 január 10.   Magyar Mezőgazdaság
Hagyományosan február 15-e a szeptemberben induló egyetemi képzések jelentkezési határideje. A dátumhoz közeledve az intézmények számtalan módón igyekeznek a középiskolásokat meggyőzni arról, hogy a továbbtanuláshoz őket válasszák. Az agrárképzést nyújtó egyetemek esetén külön nehézség a szakma szépségének és hivatásszerű jellegének a bemutatása.
Közel 60 ezer forint lesz egy emelt szintű érettségi
2023 január 2.   Napi
Közel hatvanezer forintba kerül idén egy emelt szintű érettségi azok számára, akik a továbbtanulásuk céljából javítanának a korábbi eredményeiken, azt követően, hogy a díjakat minden évben a minimálbér összegéhez viszonyítva határozzák meg.
Ha egyszer átver, az az ő szégyene, ha kétszer, akkor az enyém!?
2022 december 29.   She
Heni 47 éves. Külső szemlélő számára sikeres, magabiztos nő. Két állásban dolgozik, hogy egyengesse felnőtt gyermekei továbbtanulását. Azt mondja, környezetével sosem fogja megosztani múltja fájó részleteit, sem jelenlegi sebezhetőségét. Mégis szerette volna, hogy - kilétét eltitkolva - leírjam a történetét.
Megnyílt a Mathias Corvinus Collegium nyíregyházi központja
2022 december 20.   Magyar Hírlap
Orbán Balázs: Az új helyszínen mintegy 100 általános és középiskolás diák vehet részt az MCC ingyenes képzésein, amelyek keretében felkészítjük őket a sikeres továbbtanulásra.
A szakképzés átalakításával megnőtt a továbbtanulási esélye
2022 december 17.   Magyar Hírlap
Nem csak az a cél, hogy piacképes szakmát szerezzenek a diákok.
Együttműködési megállapodást kötött a Pannon Egyetem és a Kaposvári Szakképzési Centrum
2022 december 17.   hirado.hu
A szakképzésben tanuló diákok továbbtanulási esélyeinek növelése érdekében a két főintézmény a kiválasztott területeken összehangolja a futó képzések tartalmi elemeit.
Egyre több a magyar diák ebben az országban
2022 november 24.   NLC
A brexit miatt az Egyesült Királyság helyett egyre többen választják továbbtanulás céljából Hollandiát. Sokaknak nem jut szállás, így sátorba kényszerülnek.
Nyílt napot tart a Szegedi Tudományegyetem
2022 november 20.   Tudás.hu
A felvételiről, a képzésekről és a hallgatói élet mindennapjairól tájékozódhatnak a továbbtanulás előtt állók a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) nyílt napján, melyet csütörtökön tartanak a József Attila Tanulmányi és Információs Központban – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága. Az SZTE 12 kara és Tanárképző Központja töb
Nyílt napot tart a Szegedi Tudományegyetem
2022 november 19.   ProfitLine
A felvételiről, a képzésekről és a hallgatói élet mindennapjairól tájékozódhatnak a továbbtanulás előtt állók a Szegedi Tudományegyetem (Szte) nyílt napján, melyet csütörtökön tartanak a József Attila Tanulmányi és Információs Központban - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.
Nyílt napot tart a Szegedi Tudományegyetem
2022 november 19.   hirado.hu
Az SZTE 12 kara és Tanárképző Központja több mint 550 szakon kínál lehetőséget a továbbtanulásra nappali, levelező és távoktatás tagozaton.
Közel félmillió forintot is kereshetnek a pályakezdők műszaki diplomával
2022 november 17.   Metropol
Továbbtanulási szempontból az érdeklődési kör mellett sokat számít, hogy mennyit kereshetünk majd a megszerzett diplománkkal.
Egyetemi szakkörös középiskolások: ökoházat terveznek, 3D-ben nyomtatnak és még matekoznak is
2022 november 11.   okosipar.hu
Műszaki pályára lépjek? Mit fogok tanulni? Megy nekem a matek? Mi lesz a munkám az iskola befejezése után? Ezeket a kérdéseket sorra felteszik maguknak az érettségi előtt álló diákok, hiszen életre szóló döntést, de legalább is hosszú távú elköteleződést jelent számukra a továbbtanulás, a megfelelő képzés, intézmény kiválasztása. Már a gimnáziumi s
Nem lesz kötelező az emelt szintű érettségi, több lehet a diplomás
2022 november 8.   Infostart
A felvételi eljárásban a minimumponthatárt is eltörlik 2023-tól. A felsőoktatásban való továbbtanulás ezáltal még többek számára válik elérhetővé.
Egy amerikai lány továbbtanulás helyett inkább iskolát alapított Nepálban
2022 november 7.   Könyves Magazin
Egy amerikai lány továbbtanulás helyett inkább iskolát alapított Nepálban
Próbáld ki, milyen egy állásinterjú! – pályaorientációs hétvége
2022 október 21.   Metropol
Szeretnél tudatosan felkészülni a jövődre? Bizonytalan vagy a pályaválasztásban? Érdekelnek olyan témák, mint a fenntarthatóság, a jövő munkahelye vagy a jövőkutatás? Akkor várunk másfél napos, ingyenes rendezvényünkre, ahol mindezeket körbejárjuk, és szó lesz többek között továbbtanulási lehetőségekről, valamint kevésbé ismert munkakörökről is.
Továbbtanulás Hollandiában: miért ott és hogyan?
2022 szeptember 28.   Menedzsment Fórum
A Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny 2022 győztes csapata a külföldi továbbtanuláshoz ad hasznos információkat a következő cikkében. Elöljáróban hangsúlyozzák, hogy az alábbiakban a felsőoktatás igencsak sokrétű rendszeréből csak az egyetemi képzésekről lesz szó.
Angol elitegyetemen tanul tovább az irigy hónaljmirigyes Varga Győző fia
2022 szeptember 20.   Blikk
Minden szülő arra vágyik, hogy a gyereke megvalósítsa az álmait, és sikeres legyen. A továbbtanulás, a családi fészekből való kirepülés ennek az első nagy lépése, amely egyrészt boldog, másrészt szomorú pillanat.