Továbbtanulás

A kirándulás egy pillanata
2018 június 6.   szon
Nyíregyháza - Nekünk, hetedikeseknek ez volt talán a legnehezebb tanév, hiszen az új tantárgyak kihívásaival és a közelgő továbbtanulással is meg kellett küzdenünk, ám sokunk számára ez volt a legcsodálatosabb év is egyben.
Dankó teleptől a katedráig
2018 május 15.   Police.hu
Dankó teleptől a katedráig Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság 2018. 05. 15., k - 14:00 A roma fiatalok továbbtanulásának, szakmai fejlődésének elősegítése volt a szekszárdi rendezvény célja.
Kevesen spórolnak gyermekük taníttatására
2018 május 14.   Magyar Idők
A szülők 66 százaléka leginkább azzal javítaná gyermekei továbbtanulási esélyeit, hogy több időt fordítanak a közös tanulásra vagy a fejlesztő játékokra.
Egyre több diák tanul külföldön, minden harmadik kint is marad
2018 május 11.   Hírstart
Egyre több diák gondolkodik külföldi továbbtanulásban, jelenleg több mint 13 ezren járnak külföldi felsőoktatási intézményekbe, főként nyugat-európai egyetemekre. Csak tavaly 12 százalékkal nőtt a külföldön tanuló diákok száma, akik közül minden harmadik külföldön is marad – írja az Index.
Egyre több diák tanul külföldön, minden harmadik kint is marad
2018 május 11.   168 Óra Online
Egyre több diák gondolkodik külföldi továbbtanulásban, jelenleg több mint 13 ezren járnak külföldi felsőoktatási intézményekbe, főként nyugat-európai egyetemekre. Csak tavaly 12 százalékkal nőtt a külföldön tanuló diákok száma, akik közül minden harmadik külföldön is marad – írja az Index.
Kiderült: a szülők kevesebb mint fele voksol a különórákra
2018 május 11.   Blikk
Ez azért meglepő, mert tízből nyolc szülő vár gyermekétől folyamatosan jó tanulmányi eredményt, kilenc pedig azt szeretné, ha legalább egy nyelvet folyékonyan beszélne a gyermeke. Bár a felnőttek többsége tudatában van annak, hogy a továbbtanulás költségei magasak, mégis kevesen raknak félre ilyen célra, és túlnyomó részük inkább a jelenben javítan
Ünnepélyesen búcsúztak a Dózsa középiskola végzős diákjai – A város legnagyobb ballagási ünnepségét tartották
2018 május 5.   Hírstart
Az ünnepségen összesen 90 fő ballagott, indult a továbbtanulás vagy az első munkahely felé.
Fontosnak tartják a nyelvtudást a diákok
2018 április 27.   VG
Nagyok a különbségek a közép-európai fiatalok nyelvi magabiztosságában, de többségük a mainál gyakorlatiasabb oktatást szeretne az iskolai angolórákon – állapította meg egy kutatás. A diákok szerint a nyelvtudás meghatározó a továbbtanulás és a karrier szempontjából.
Lányok napja az Óbudai Egyetemen
2018 április 24.   orientpress
Az Óbudai Egyetem interaktív, színes programokkal kapcsolódik a nemzetközi Lányok Napjához, amelynek célja, hogy közelebb vigye a műszaki képzéseket a továbbtanulás előtt álló középiskolás lányokhoz. Alternatív járműépítés, robotépítés és programozás, University Monopoly, 3D-s csomagolástervezés, színek-személyiség-stílus önismereti tréning, látványos kémiai kísérletek és még számos más izgalmas…
Horror összegért talált gazdára a 007-es autója
2018 április 22.   Hírstart
Daniel Craig Aston Martinja 468 500 dollárért (118,4 millió forint) kelt el egy jótékonysági árverésen, a bevétel hátrányos helyzetű diákok továbbtanulását fogja segíteni.
Horror összegért talált gazdára a 007-es autója
2018 április 22.   Vezess
Daniel Craig Aston Martinja 468 500 dollárért (118,4 millió forint) kelt el egy jótékonysági árverésen, a bevétel hátrányos helyzetű diákok továbbtanulását fogja segíteni.
Posztgraduális Hallgatói Ösztöndíjak
2018 március 2.   Pályázatfigyelő
Az ösztöndíj továbbtanulási illetve kutatási lehetőséget biztosít bármely* tudományterületen vagy művészeti ágban - fokozatot nem adó (Non-Degree) egyetemi képzésben vagy - fokozatot adó (Degree: Master's) egyetemi képzés első tanévében illetve - PhD fokozat megszerzéséhez kapcsolódó kutatás végzése céljából, vagy bármilyen más kutatásban való részvétel (Visiting Student Researcher).
MSZP: Lehetővé tenni mindenki számára az egyetemi továbbtanulást
2018 március 1.   szon
Nyíregyháza - A Magyar Szocialista Párt két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei országgyűlési képviselőjelöltje is a hazai felsőoktatás helyzetéről beszélt pártjuk csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Felső sor (balról) Lindt Roland, Fodor Nikolett, Kakuk Milán, alsó sor: Dédesi Mátyás Benedek és Császár Marcell
2018 február 13.   boon
Miskolc - A felsőoktatásba készülőknek lassan dönteniük kell, milyen pályát válasszanak. Miért akar valaki fizikus lenni, vagy jogász, esetleg író? És mi a szép az orvosi pályában? A Miskolci Herman Ottó Gimnázium végzőseit kérdeztük a továbbtanulásról.
A térségben egyedülálló felsőoktatási kiállítást tartottak Gyulán
2018 január 26.   Hírstart
A térségben egyedülálló felsőoktatási kiállítást tartottak a művelődési házban és a Vigadóban pénteken. A Gyulai Ifjúsági Központ azzal a céllal hozta létre az eseményt, hogy diákok találkozhassanak olyan továbbtanulási, képzési lehetőségekkel, melyekre az érettségi után igényük lenne. A fiatalok többek között megismerkedhettek a szakképzések köz
A vloggerekkel most épp a továbbtanulást próbálják eladni
2018 január 25.   TőzsdeFórum
Átfogó kampányt indított a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) a 2Republic reklámügynökséggel az idén felvételiző fiatalok megszólítására.
Nyílt nap lesz az egészségügyi karon
2018 január 23.   szon
Nyíregyháza - Interaktív nyílt napra várja a továbbtanulás előtt álló középiskolásokat a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara.
Nyílt Napot tart az ELTE Természettudományi Kara
2018 január 20.   orientpress
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kara 2018. január 26-án 9 órai kezdettel Nyílt Napot rendez az egyetem lágymányosi campusán. A rendezvényeken az érdeklődők megismerkedhetnek a kar képzési lehetőségeivel, hallgatói életével, illetve tájékozódhatnak a felvételi eljárással kapcsolatos tudnivalókról. Kiemelt szakmai szempont a BSc-képzésekkel történő elhelyezkedés és továbbtanulási…
Segítséget kapnak a felsőoktatásban tanulók
2018 január 19.   Infostart
Már lehet jelentkezni elektronikus úton a felsőoktatási intézményekbe. A diákok továbbtanulásának elkezdését és a rendszerben maradását közben az Oktatási Hivatal kiemelt programjával fejlesztik, amelyhez az intézmény csaknem 2 milliárd forintos uniós támogatást kapott.
Ezért választják a külföldi egyetemeket a szlovákiai hallgatók
2018 január 18.   Bumm.sk
Az oktatási intézmények presztízse és az áhított szakon való továbbtanulás lehetősége a legfontosabb kritériumok közé tartozik – derült ki a Slovak Professionals Abroad Program felméréséből.