Továbbtanulás

Ennyit keresnek frissdiplomások: akár havi több százezer forintot is hazavihetnek
2019 február 18.   Eduline
Mennyit keresnek a különböző szakokon végzett, néhány év munkatapasztalattal rendelkező fiatal diplomások? Mutatjuk, mennyi az átlagos havi keresetük, de az adatokból kiderül az is, hogy hol a legtöbb álláskereső vagy kik választják a továbbtanulást a diploma után is.
Mennyibe kerül ma Magyarországon egy nyelvvizsga?
2019 február 17.   Hírstart
A továbbtanulás nemcsak izgalommal, hanem anyagi terhekkel is jár, amit az OTP Öngondoskodási Index szerint a szülők 81 százaléka akár lemondások árán is vállalna.
Mennyibe kerül a nyelvvizsga: akár több százezer forintos kiadással is kell számolni
2019 február 16.   Eduline
A továbbtanulás nemcsak izgalommal, hanem anyagi terhekkel is jár, amit az OTP Öngondoskodási Index szerint a szülők 81 százaléka akár lemondások árán is vállalna. Sok családnak azonban még a felvételi előtt akár több százezer forintos kiadással kell számolnia: a felvételi eljárásról szóló kormányrendelet szerint ugyanis 2020-tól a nyelvvizsga elen
Több százezer forintba is kerülhet a gyerek nyelvvizsgája: bírják ezt a magyar szülők?
2019 február 15.   Pénzcentrum
A továbbtanulás nemcsak izgalommal, hanem anyagi terhekkel is jár, amit a szülők 81 százaléka akár lemondások árán is vállalna - derül ki egy friss közleményből. Sok családnak azonban még a felvételi előtt akár több százezer forintos...
Úristen, a kormány beismert egy kudarcot!
2019 február 14.   444
Az eddigi szakképzési politika totális kudarc, derül ki a kormány legújabb szakképzési stratégiájából. Jó, persze erről szerintük azért a szülők, és "a siker kritériumának a továbbtanulást tartó tanárok is tehetnek".
Továbbtanulás csak nyelvvizsgával
2019 február 12.   Klubrádió
Kötelezővé tennék a nyelvvizsgát az egyetemi tanuláshoz 2020-tól. Az intézkedés már megint a kistelepüléseken élő, szegényebb fiatalokat sújtja.
Február 18-ig lehet jelentkezni a középfokú oktatási intézményekbe
2019 február 11.   MaHu
A kitöltött dokumentumokat - a tájékoztatóban leírtak szerint - aláírva el kell juttatni a továbbtanulásra kiválasztott középfokú iskolákba és az Oktatási Hivatalba.
Középiskolai felvételi: több intézménybe is lehet jelentkezni
2019 február 10.   Eduline
Több középiskolába is jelentkezhetnek a továbbtanulás előtt álló általános iskolások – hívta fel a figyelmet az Oktatási Hivatal Köznevelési Programok Főosztályának vezetője.
Kötelező marad a nyelvvizsga a felvételihez
2019 február 6.   Népszava
Az Emmi nem értesült arról, amiről a Magyar Hírlap. A döntés egyébként 2020-tól majdnem minden második felvételiző továbbtanulását megakadályozhatja.
Kitörés a nyomorból Hejőszalontán
2019 január 27.   HírTV
Lakhatást és továbbtanulást is biztosít a hátrányos helyzetűeknek a Borsod megyei Hejőszalonta.
A jövő munkavállalói
2019 január 18.   Computerworld
A továbbtanulást tervezőknek idén február 15-ig kell dönteniük arról, mely egyetemekre szeretnének jelentkezni. Ilyentájt mindig felerősödik az informatikus- és programozóképzést ösztönző és végző szervezetek hangja. A távmunka világa is változik, és a munkaadóknak is jut bőven feladat, ha meg akarják tartani a legtehetségesebbeket.
További rekordot döntött az Educatio Kiállítás
2019 január 14.   ProfitLine
A 19. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításra idén több mint 53 ezer látogató érkezett, akik a helyszínen közel 50 hazai intézménnyel kapcsolatban érdeklődhettek jelenlegi hallgatóktól és tanároktól. A Hungexpo 20 000 négyzetméteres területén csaknem 200 kiállító várta a középiskolásokat, a legkülönbözőbb továbbtanuláshoz és -képzéshez kapcsol
Jó előre terveznek a fiatalok
2019 január 14.   Hírstart
A Hungexpo 20 000 négyzetméteres területén csaknem 200 kiállító várta a középiskolásokat, a legkülönbözőbb továbbtanuláshoz és -képzéshez kapcsolódó információkkal.
További rekordot döntött az educatio kiállítás
2019 január 14.   GazdaságPortál
A 19. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításra idén több mint 53 ezer látogató érkezett, akik a helyszínen közel 50 hazai intézménnyel kapcsolatban érdeklődhettek jelenlegi hallgatóktól és tanároktól. A Hungexpo 20 000 négyzetméteres területén csaknem 200 kiállító várta a középiskolásokat, a legkülönbözőbb továbbtanuláshoz és -képzéshez kapcsol
Továbbtanulással védhetők ki a női-férfi bérkülönbségek
2019 január 11.   G7
Még egy indok, ami miatt érdemes minél továbbtanulni.
A pályaválasztást segíti az Educatio oktatási szakkiállítás
2019 január 11.   Hírstart
Sokan távolabb élnek a továbbtanulási lehetőségektől.
A pályaválasztást segíti az Educatio oktatási szakkiállítás
2019 január 10.   Híradó
Sokan távolabb élnek a továbbtanulási lehetőségektől.
Komoly döntés előtt állnak a fiatalok: mindjárt itt a felsőoktatási jelentkezési határidő
2019 január 9.   Napidoktor
A továbbtanulást tervezőknek 2019. február 15-ig kell dönteniük arról, mely egyetemekre szeretnének jelentkezni. Az Educatio felsőoktatási elhelyezkedést segítő rendezvényt idén január 10-12. között rendezik meg a Hungexpon, ahol a továbbtanuláshoz és -képzéshez kapcsolódó információkat az intézmények jelenlegi hallgatói és oktatói adják át. A bő ö
Többletpontok segítik a felvételin a tehetségek továbbtanulását
2019 január 9.   Magyar Idők
Bő egy hónapjuk van még a felsőoktatási intézményekbe jelentkezőknek, hogy elküldjék felvételi kérelmüket az E-felvételi felületen.
Közeledik a továbbtanulási döntések ideje
2019 január 8.   Hírstart
A továbbtanulást tervezőknek 2019. február 15-ig kell dönteniük arról, mely egyetemekre szeretnének jelentkezni. Az Educatio felsőoktatási elhelyezkedést segítő rendezvényt idén január 10–12. között rendezik meg a Hungexpón, ahol a továbbtanuláshoz és -képzéshez kapcsolódó információkat az intézmények jelenlegi hallgatói és oktatói adják át. A bő ö