Tankönyvtámogatás

Nem mindehol szorul a nadrágszíj: dupla annyi pénzt öl az állam hittanba és erkölcsoktatásba
2022 augusztus 2.   Pénzcentrum
A hétfő esti Magyar Közlönyben kiadott kormányhatározat – amelyet Orbán Viktor jegyez – ismét az idei évi költségvetést módosítja egy soron: az eredetileg meghatározottnál majdnem kétszer több pénzt fordíthat a Belügyminisztérium hit- és erkölcstanoktatásra, hittanoktatásra és tankönyvtámogatásra, írta meg az Mfor.hu.
Rétvári: Továbbra is ingyenesen és pontosan érkeznek a tankönyvek az iskolákba
2022 augusztus 1.   hirado.hu
A kormány évekkel ezelőtt úgy döntött, hogy a családtámogatások részévé teszi a tankönyvtámogatást.
Hány forint tankkönyvtámogatás jár gyerekenként majd 2020-ban?
2019 október 6.   ProfitLine
Mekkora a 2020-as évben a tankönyvtámogatás mértéke tanulónként az alsó és a felsőtagozatos valamint a középiskolai tanulók esetén? Tankönyvtámogatás összege forintban a 2020/2021-es tanévben.
Rétvári: Szélesebb körű támogatást kapnak a családok
2018 szeptember 4.   HírTV
A tankönyvtámogatások révén 6 milliárd forinttal több maradt a családoknál.
Szélesebb körű támogatást kapnak a családok
2018 szeptember 4.   hirado.hu
A tankönyvtámogatásokkal 6 milliárd forinttal több maradt a családoknál.
Az ösztöndíjasoknak vannak kötelezettségeik is
2017 szeptember 3.   hirado.hu
Megszámolni is nehéz, milyen sokféle ösztöndíjat nyerhetnek el a felsőoktatásban résztvevő hallgatók: ilyen többek között a tanulmányi ösztöndíj, a szociális ösztöndíj, a Bursa Hungarica ösztöndíj vagy épp a köztársasági ösztöndíj. A diákok kaphatnak lakhatási, sport- és kulturális és tankönyvtámogatást is. A Kossuth Rádió Napközben című műsorában
Étel vagy tankönyv: a kormánnyal vitatkoznak a települések
2011 augusztus 24.   ATV
A kabinet a jövőben nem adja át az önkormányzatoknak a tankönyvtámogatásra szánt pénzeket – e dotációkat több fideszes önkormányzat szintén másra költötte, így tett például Hódmezővásárhely is.
Tudd meg, milyen támogatást kaphatsz
2011 augusztus 17.   Blikk
A rászoruló diákokat tankönyvtámogatással is segíti az állam. Biztosítani kell azt, hogy ingyenesek legyenek a tankönyvek a napköziben, a tanulószobában, vagy, hogy a diákok kikölcsönözhessék azokat.
Börtöntöltelékekre vették fel a családi pótlékot
2009 január 23.   Privátbankár
A fiatalkorúak börtönében lévő gyerekek után is felvettek családi pótlékot a szülők több borsodi városban, sőt iskoláztatási- és tankönyvtámogatást is igényeltek, miközben a börtön falai között tanult...
Újabb keret a felsőoktatási tankönyvtámogatásra
2008 február 5.   Spa Trend Online
Az oktatási tárca tervei szerint az egyensúlyi tartalék terhére a tavasz folyamán újabb összeget különítenének el a felsőoktatási tankönyvtámogatásra - erről Manherz Károly felsőoktatási szakállamtitkár beszélt kedden. Cáfolta a Magyar Könvvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) elnökének állítását, mely szerint tavaly nem kaptak volna pénzt a fejlesztésre és gyártásra, s ezt visszamenőleg…
Változások a közoktatásban
2007 december 28.   Spa Trend Online
Több, főként technikai jellegű változásra kell számítani a közoktatás területén január 1-jétől: ekkortól lép életbe a tankönyvvé nyilvánítás új rendje, a tankönyvtámogatásról és iskolai tankönyvellátásról szóló rendelet, az érettségi vizsgák módosítása, s változik a kerettantervek kiadása és jóváhagyása - közölte az oktatási tárca. A tankönyvvé nyilvánítás, a tankönyvtámogatás, valamint az iskolai…
Fidelitas: kevesebb támogatást kapnak az egyetemisták
2007 szeptember 23.   HírTV
A tandíj után újabb sarcokkal kell szembenézniük a felsőoktatásban tanuló diákoknak: nem kapnak ezentúl lakhatási- és tankönyvtámogatást. A Fidelitas vezetői szerint a Gyurcsány-kormány üzenete a fiataloknak az: „hogyha nem gazdag szülők gyermeke vagy, akkor ne akarj továbbtanulni”.
Kik kaphatnak tankönyvtámogatást?
2007 augusztus 22.   Privátbankár
Az elmúlt napokban számos téves információ látott napvilágot arról, hogy kik juthatnak tankönyvtámogatáshoz. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium a pontos feltételekről adott tájékoztatást. A most induló tanévre az igényléseket a szülők már az év elején benyújtották.
Téves információk a tankönyvtámogatásról
2007 augusztus 22.   Adó1százalék
Az elmúlt napokban számos téves információ látott napvilágot arról, hogy kik juthatnak tankönyvtámogatáshoz. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) a pontos feltételekről adott tájékoztatást szerdán az MTI megkeresésére.
Ingyentankönyv csak a rászorulóknak
2007 augusztus 18.   Alternatív Energia
Az idén mintegy százezerrel kevesebb diák ül szeptemberben az iskolapadba, mint tavaly, és a tankönyvpiac rendjéről szóló törvény módosítása következtében mintegy 220 ezerrel kevesebben jutnak hozzá ingyen a tankönyvhöz. Ezentúl nem jár automatikusan a juttatás a gyermekeit egyedül nevelőknek, ugyanakkor meghatározták azt a kört is, amelyiknek meg kell kapnia. Ezzel a kormány arra tett kísérletet,…
Ki kaphat tankönyvtámogatást?
2007 augusztus 17.   Infostart
Szeptember elejéig kell benyújtaniuk a szülőknek a tankönyvtámogatásra vonatkozó igénylőlapot. A támogatásban azok részesülhetnek, akiknek a családjában az egy főre eső jövedelem nem éri el a 35 ezer forintot.
Nem lesz módosítás a tankönyvtámogatás rendszerében
2007 július 3.   Alternatív Energia
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) nem kíván módosítani a tankönyvtámogatás rendszerén - közölte Hiller István tárcavezető újságírói kérdésre. A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete (MSZOE) kedden azt közölte: levélben fordul a gyermeküket egyedül nevelő nők védelmében Szili Katalin házelnökhöz, Lamperth Mónika munkaügyi miniszterhez, illetve Lévai Katalin szocialista…
Csonka családok: nem kapnak tankönyvtámogatást
2007 július 3.   HírTV
A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete szerint súlyosan sérti az egyenlő bánásmód elvét, hogy a gyermeküket egyedül nevelő szülők a 2007/2008-as tanévben már nem kapnak tankönyvtámogatást - írja a Magyar Nemzet.