Tankönyvtámogatás

Megjött a javaslat: több pénzt kaphatnak a diákok
2018 november 3.   Napi
A lakhatási, valamint a tankönyvtámogatást is megemelné a Kásler Miklós vezette Emberi Erőforrások Minisztériuma - vette észre a hvg.hu a javaslatot.
Emelik az egyetemi hallgatók támogatását
2018 november 1.   HVG
A lakhatási támogatást, valamint a tankönyvtámogatást is megemelnék.
Rétvári: a kormány fejlődő pályára állította az oktatást
2018 szeptember 4.   Propeller
Az elmúlt években szeptemberről szeptemberre egyre szélesebb körű támogatásban részesültek a családok – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában. Rétvári Bence kifejtette: a tankönyvtámogatások révén 6 milliárd forinttal több maradt a családoknál. Emellett idén már az ing
Rétvári: Szélesebb körű támogatást kapnak a családok
2018 szeptember 4.   HírTV
A tankönyvtámogatások révén 6 milliárd forinttal több maradt a családoknál.
Szélesebb körű támogatást kapnak a családok
2018 szeptember 4.   hirado.hu
A tankönyvtámogatásokkal 6 milliárd forinttal több maradt a családoknál.
Rétvári Bence: szélesebb körű támogatást kapnak a családok
2018 szeptember 4.   Magyar Nemzet
A tankönyvtámogatások révén 6 milliárd forinttal több marad a családoknál. Emellett idén már az ingyenes KRESZ-vizsga, ingyenes nyelvvizsga is csökkenti a családok terheit.
Újabb milliárdok hit- és erkölcstanra
2017 szeptember 5.   Hírstart
A kormány jóváhagyta, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma 1 milliárd 684 millió forinttal túllépje az idei költségvetésben a hit- és erkölcstan oktatásra valamint ennek a tankönyvtámogatására beállított összeget.
Újabb milliárdok hit- és erkölcstanra
2017 szeptember 5.   Napi
A kormány jóváhagyta, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma 1 milliárd 684 millió forinttal túllépje az idei költségvetésben a hit- és erkölcstan oktatásra valamint ennek a tankönyvtámogatására beállított összeget.
Az ösztöndíjasoknak vannak kötelezettségeik is
2017 szeptember 3.   hirado.hu
Megszámolni is nehéz, milyen sokféle ösztöndíjat nyerhetnek el a felsőoktatásban résztvevő hallgatók: ilyen többek között a tanulmányi ösztöndíj, a szociális ösztöndíj, a Bursa Hungarica ösztöndíj vagy épp a köztársasági ösztöndíj. A diákok kaphatnak lakhatási, sport- és kulturális és tankönyvtámogatást is. A Kossuth Rádió Napközben című műsorában
Még több gyermek részesülhet ingyenes étkeztetésben
2017 június 25.   NLC
Várhatóan 20 ezerrel több gyermek veheti igénybe az ingyenes, illetve kedvezményes intézményi gyermekétkeztetést, valamint egyes esetekben a szünidei gyermekétkeztetést, továbbá az ingyenes tankönyvtámogatást is.
Ingyenes tankönyv és tanszercsomag Erzsébetvárosban
2015 szeptember 1.   orientpress
Erzsébetvárosban az önkormányzat úgy döntött, hogy a a 2014-15-ös tanévtől az állam által biztosított ingyenes tankönyvtámogatást kibővíti, így a kerületben a tavalyi évtől kezdve minden alsó tagozatos gyermek térítésmentesen jut hozzá a könyvekhez - jelentette ki Vattamány Zsolt, a kerület polgármestere tanévnyitó beszédében.
Változások jönnek a köznevelésben július elsejével
2015 június 29.   orientpress
Több jogszabály is változik a köznevelésben július 1-től, például ekkor kerülnek a szakképző iskolák a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól (Klik) a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) fenntartásába. Szerdától hatályba lépő változás a tankönyvvé, pedagógus-kézikönyvvé nyilvánítás, a tankönyvtámogatás, valamint az iskolai tankönyvellátás rendjéről szóló Emmi-rendelet módosítása is.
Milliárdos nagyságrendben nő a bíróságok és ügyészségek forrása - Mire mennyi? - A 2015. évi költségvetéséről szóló törvényjavaslatról
2014 október 31.   Jogi Fórum
Benyújtotta a kormány Magyarország 2015. évi központi költségvetéséről szóló törvényjavaslatot az Országgyűlésnek csütörtökön. Milliárdos nagyságrendben emelkedik a bíróságok, ügyészségek költségvetése, az Igazságügyi Minisztériumé (IM) pedig a tárca átalakulása miatt alapvetően megváltozik a törvényjavaslat szerint. A parlament honlapjára csütörtökön felkerült javaslat alapján a bíróságok idei…
Tankönyvtámogatás, új internetes áruház és optimistább légitársaságok a Lapszemlében
2013 március 21.   orientpress
A Nemzeti alaptanterv és a kerettantervek felmenő rendszerű bevezetésében érintett évfolyamokon május közepéig kell az iskoláknak megrendelniük a tankönyveket. Az állam várhatóan változatlanul tanulónként 12 ezer forinttal járul hozzá az ingyenes tankönyvekhez-írja a Magyar Hírlap. A Népszabadság tudatja, hogy megnyílik a Tesco internetes áruháza. Újra jól megy a légitársaságoknak - közli a Napi…
Hová tűnt az ingyentankönyv-támogatás?
2012 február 25.   168 Óra Online
Nem akarják kifizetni az ingyenes tankönyvellátásra jogosult diákok 12 ezer forintos fejenkénti tankönyvtámogatását a megyei intézményfenntartó központok – írja az Index.
Étel vagy tankönyv: a kormánnyal vitatkoznak a települések
2011 augusztus 24.   ATV
A kabinet a jövőben nem adja át az önkormányzatoknak a tankönyvtámogatásra szánt pénzeket – e dotációkat több fideszes önkormányzat szintén másra költötte, így tett például Hódmezővásárhely is.
Hoffmann Rózsa akcióba lendült
2011 augusztus 23.   168 Óra Online
Az oktatási államtitkár megkeresi az elkövetkező napokban azokat az önkormányzatokat, amelyek nem fizették ki a diákok tankönyveinek árát a forgalmazóknak, s emiatt azok nem akarják kiszállítani a kiadványokat. Hoffmann Rózsa jelezte: jövő évtől a tankönyvtámogatások címkézett tételként szerepelnének a büdzsében.
Hoffmann Rózsa akcióba lendül a tankönyvbojkott miatt
2011 augusztus 23.   HVG
Az oktatási államtitkár megkeresi az elkövetkező napokban azokat az önkormányzatokat, amelyek nem fizették ki a diákok tankönyveinek árát a forgalmazóknak, s emiatt azok nem akarják kiszállítani a kiadványokat. Hoffmann Rózsa jelezte: jövő évtől a tankönyvtámogatások címkézett tételként szerepelnének a büdzsében.
Tudd meg, milyen támogatást kaphatsz
2011 augusztus 17.   Blikk
A rászoruló diákokat tankönyvtámogatással is segíti az állam. Biztosítani kell azt, hogy ingyenesek legyenek a tankönyvek a napköziben, a tanulószobában, vagy, hogy a diákok kikölcsönözhessék azokat.
Jár a családi pótlék, mégha börtönben is van
2009 január 23.   MaHu
A fiatalkorúak börtönében lévő gyerekek után is felvettek családi pótlékot a szülők több borsodi városban, sőt iskoláztatási- és tankönyvtámogatást is igényeltek, miközben a börtön falai között tanultak a fiatalok.