Tankönyvtámogatás

Hány forint tankkönyvtámogatás jár gyerekenként majd 2020-ban?
2019 október 6.   ProfitLine
Mekkora a 2020-as évben a tankönyvtámogatás mértéke tanulónként az alsó és a felsőtagozatos valamint a középiskolai tanulók esetén? Tankönyvtámogatás összege forintban a 2020/2021-es tanévben.
Megjött a javaslat: több pénzt kaphatnak a diákok
2018 november 3.   Napi
A lakhatási, valamint a tankönyvtámogatást is megemelné a Kásler Miklós vezette Emberi Erőforrások Minisztériuma - vette észre a hvg.hu a javaslatot.
Emelik az egyetemi hallgatók támogatását
2018 november 1.   HVG
A lakhatási támogatást, valamint a tankönyvtámogatást is megemelnék.
Rétvári: a kormány fejlődő pályára állította az oktatást
2018 szeptember 4.   Propeller
Az elmúlt években szeptemberről szeptemberre egyre szélesebb körű támogatásban részesültek a családok – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában. Rétvári Bence kifejtette: a tankönyvtámogatások révén 6 milliárd forinttal több maradt a családoknál. Emellett idén már az ing
Rétvári: Szélesebb körű támogatást kapnak a családok
2018 szeptember 4.   HírTV
A tankönyvtámogatások révén 6 milliárd forinttal több maradt a családoknál.
Rétvári Bence: szélesebb körű támogatást kapnak a családok
2018 szeptember 4.   Magyar Nemzet
A tankönyvtámogatások révén 6 milliárd forinttal több marad a családoknál. Emellett idén már az ingyenes KRESZ-vizsga, ingyenes nyelvvizsga is csökkenti a családok terheit.
Újabb milliárdok hit- és erkölcstanra
2017 szeptember 5.   Hírstart
A kormány jóváhagyta, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma 1 milliárd 684 millió forinttal túllépje az idei költségvetésben a hit- és erkölcstan oktatásra valamint ennek a tankönyvtámogatására beállított összeget.
Újabb milliárdok hit- és erkölcstanra
2017 szeptember 5.   Napi
A kormány jóváhagyta, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma 1 milliárd 684 millió forinttal túllépje az idei költségvetésben a hit- és erkölcstan oktatásra valamint ennek a tankönyvtámogatására beállított összeget.
Még több gyermek részesülhet ingyenes étkeztetésben
2017 június 25.   NLC
Várhatóan 20 ezerrel több gyermek veheti igénybe az ingyenes, illetve kedvezményes intézményi gyermekétkeztetést, valamint egyes esetekben a szünidei gyermekétkeztetést, továbbá az ingyenes tankönyvtámogatást is.
Milliárdos nagyságrendben nő a bíróságok és ügyészségek forrása - Mire mennyi? - A 2015. évi költségvetéséről szóló törvényjavaslatról
2014 október 31.   Jogi Fórum
Benyújtotta a kormány Magyarország 2015. évi központi költségvetéséről szóló törvényjavaslatot az Országgyűlésnek csütörtökön. Milliárdos nagyságrendben emelkedik a bíróságok, ügyészségek költségvetése, az Igazságügyi Minisztériumé (IM) pedig a tárca átalakulása miatt alapvetően megváltozik a törvényjavaslat szerint. A parlament honlapjára csütörtökön felkerült javaslat alapján a bíróságok idei…
Hová tűnt az ingyentankönyv-támogatás?
2012 február 25.   168 Óra Online
Nem akarják kifizetni az ingyenes tankönyvellátásra jogosult diákok 12 ezer forintos fejenkénti tankönyvtámogatását a megyei intézményfenntartó központok – írja az Index.
Étel vagy tankönyv: a kormánnyal vitatkoznak a települések
2011 augusztus 24.   ATV
A kabinet a jövőben nem adja át az önkormányzatoknak a tankönyvtámogatásra szánt pénzeket – e dotációkat több fideszes önkormányzat szintén másra költötte, így tett például Hódmezővásárhely is.
Hoffmann Rózsa akcióba lendült
2011 augusztus 23.   168 Óra Online
Az oktatási államtitkár megkeresi az elkövetkező napokban azokat az önkormányzatokat, amelyek nem fizették ki a diákok tankönyveinek árát a forgalmazóknak, s emiatt azok nem akarják kiszállítani a kiadványokat. Hoffmann Rózsa jelezte: jövő évtől a tankönyvtámogatások címkézett tételként szerepelnének a büdzsében.
Hoffmann Rózsa akcióba lendül a tankönyvbojkott miatt
2011 augusztus 23.   HVG
Az oktatási államtitkár megkeresi az elkövetkező napokban azokat az önkormányzatokat, amelyek nem fizették ki a diákok tankönyveinek árát a forgalmazóknak, s emiatt azok nem akarják kiszállítani a kiadványokat. Hoffmann Rózsa jelezte: jövő évtől a tankönyvtámogatások címkézett tételként szerepelnének a büdzsében.
Tudd meg, milyen támogatást kaphatsz
2011 augusztus 17.   Blikk
A rászoruló diákokat tankönyvtámogatással is segíti az állam. Biztosítani kell azt, hogy ingyenesek legyenek a tankönyvek a napköziben, a tanulószobában, vagy, hogy a diákok kikölcsönözhessék azokat.
Börtöntöltelékekre vették fel a családi pótlékot
2009 január 23.   Privátbankár
A fiatalkorúak börtönében lévő gyerekek után is felvettek családi pótlékot a szülők több borsodi városban, sőt iskoláztatási- és tankönyvtámogatást is igényeltek, miközben a börtön falai között tanult...
Újabb keret a felsőoktatási tankönyvtámogatásra
2008 február 5.   Népszava
Az oktatási tárca tervei szerint az egyensúlyi tartalék terhére a tavasz folyamán újabb összeget különítenének el a felsőoktatási tankönyvtámogatásra - erről Manherz Károly felsőoktatási szakállamtitkár beszélt kedden. Cáfolta a Magyar Könvvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) elnökének állítását, mely szerint tavaly nem kaptak volna pénzt a fejlesztésre és gyártásra, s ezt visszamenőleg…
Változások a közoktatásban
2007 december 28.   Népszava
Több, főként technikai jellegű változásra kell számítani a közoktatás területén január 1-jétől: ekkortól lép életbe a tankönyvvé nyilvánítás új rendje, a tankönyvtámogatásról és iskolai tankönyvellátásról szóló rendelet, az érettségi vizsgák módosítása, s változik a kerettantervek kiadása és jóváhagyása - közölte az oktatási tárca. A tankönyvvé nyilvánítás, a tankönyvtámogatás, valamint az iskolai…
Fidelitas: kevesebb támogatást kapnak az egyetemisták
2007 szeptember 23.   HírTV
A tandíj után újabb sarcokkal kell szembenézniük a felsőoktatásban tanuló diákoknak: nem kapnak ezentúl lakhatási- és tankönyvtámogatást. A Fidelitas vezetői szerint a Gyurcsány-kormány üzenete a fiataloknak az: „hogyha nem gazdag szülők gyermeke vagy, akkor ne akarj továbbtanulni”.
Az egy- és kétgyermekeseknek is jár a tankönyvtámogatás
2007 augusztus 23.   Klubrádió
Közleményben hívja fel a figyelmet a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete arra, hogy az egy- és kétgyermekeseknek is jár a tankönyvtámogatás.