Tankönyvtámogatás

Hány forint tankkönyvtámogatás jár gyerekenként majd 2020-ban?
2019 október 6.   ProfitLine
Mekkora a 2020-as évben a tankönyvtámogatás mértéke tanulónként az alsó és a felsőtagozatos valamint a középiskolai tanulók esetén? Tankönyvtámogatás összege forintban a 2020/2021-es tanévben.
Megjött a javaslat: több pénzt kaphatnak a diákok
2018 november 3.   Napi
A lakhatási, valamint a tankönyvtámogatást is megemelné a Kásler Miklós vezette Emberi Erőforrások Minisztériuma - vette észre a hvg.hu a javaslatot.
Rétvári: a kormány fejlődő pályára állította az oktatást
2018 szeptember 4.   Propeller
Az elmúlt években szeptemberről szeptemberre egyre szélesebb körű támogatásban részesültek a családok – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában. Rétvári Bence kifejtette: a tankönyvtámogatások révén 6 milliárd forinttal több maradt a családoknál. Emellett idén már az ing
Rétvári: Szélesebb körű támogatást kapnak a családok
2018 szeptember 4.   HírTV
A tankönyvtámogatások révén 6 milliárd forinttal több maradt a családoknál.
Újabb milliárdok hit- és erkölcstanra
2017 szeptember 5.   Hírstart
A kormány jóváhagyta, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma 1 milliárd 684 millió forinttal túllépje az idei költségvetésben a hit- és erkölcstan oktatásra valamint ennek a tankönyvtámogatására beállított összeget.
Újabb milliárdok hit- és erkölcstanra
2017 szeptember 5.   Napi
A kormány jóváhagyta, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma 1 milliárd 684 millió forinttal túllépje az idei költségvetésben a hit- és erkölcstan oktatásra valamint ennek a tankönyvtámogatására beállított összeget.
Még több gyermek részesülhet ingyenes étkeztetésben
2017 június 25.   NLC
Várhatóan 20 ezerrel több gyermek veheti igénybe az ingyenes, illetve kedvezményes intézményi gyermekétkeztetést, valamint egyes esetekben a szünidei gyermekétkeztetést, továbbá az ingyenes tankönyvtámogatást is.
Hová tűnt az ingyentankönyv-támogatás?
2012 február 25.   168 Óra Online
Nem akarják kifizetni az ingyenes tankönyvellátásra jogosult diákok 12 ezer forintos fejenkénti tankönyvtámogatását a megyei intézményfenntartó központok – írja az Index.
Étel vagy tankönyv: a kormánnyal vitatkoznak a települések
2011 augusztus 24.   ATV
A kabinet a jövőben nem adja át az önkormányzatoknak a tankönyvtámogatásra szánt pénzeket – e dotációkat több fideszes önkormányzat szintén másra költötte, így tett például Hódmezővásárhely is.
Hoffmann Rózsa akcióba lendült
2011 augusztus 23.   168 Óra Online
Az oktatási államtitkár megkeresi az elkövetkező napokban azokat az önkormányzatokat, amelyek nem fizették ki a diákok tankönyveinek árát a forgalmazóknak, s emiatt azok nem akarják kiszállítani a kiadványokat. Hoffmann Rózsa jelezte: jövő évtől a tankönyvtámogatások címkézett tételként szerepelnének a büdzsében.
Tudd meg, milyen támogatást kaphatsz
2011 augusztus 17.   Blikk
A rászoruló diákokat tankönyvtámogatással is segíti az állam. Biztosítani kell azt, hogy ingyenesek legyenek a tankönyvek a napköziben, a tanulószobában, vagy, hogy a diákok kikölcsönözhessék azokat.
Börtöntöltelékekre vették fel a családi pótlékot
2009 január 23.   Privátbankár
A fiatalkorúak börtönében lévő gyerekek után is felvettek családi pótlékot a szülők több borsodi városban, sőt iskoláztatási- és tankönyvtámogatást is igényeltek, miközben a börtön falai között tanult...
Fidelitas: kevesebb támogatást kapnak az egyetemisták
2007 szeptember 23.   HírTV
A tandíj után újabb sarcokkal kell szembenézniük a felsőoktatásban tanuló diákoknak: nem kapnak ezentúl lakhatási- és tankönyvtámogatást. A Fidelitas vezetői szerint a Gyurcsány-kormány üzenete a fiataloknak az: „hogyha nem gazdag szülők gyermeke vagy, akkor ne akarj továbbtanulni”.
Kik kaphatnak tankönyvtámogatást?
2007 augusztus 22.   Privátbankár
Az elmúlt napokban számos téves információ látott napvilágot arról, hogy kik juthatnak tankönyvtámogatáshoz. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium a pontos feltételekről adott tájékoztatást. A most induló tanévre az igényléseket a szülők már az év elején benyújtották.
Ki kaphat tankönyvtámogatást?
2007 augusztus 17.   Infostart
Szeptember elejéig kell benyújtaniuk a szülőknek a tankönyvtámogatásra vonatkozó igénylőlapot. A támogatásban azok részesülhetnek, akiknek a családjában az egy főre eső jövedelem nem éri el a 35 ezer forintot.
Csonka családok: nem kapnak tankönyvtámogatást
2007 július 3.   HírTV
A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete szerint súlyosan sérti az egyenlő bánásmód elvét, hogy a gyermeküket egyedül nevelő szülők a 2007/2008-as tanévben már nem kapnak tankönyvtámogatást - írja a Magyar Nemzet.