Ösztöndíj

Hallgatói beszámoló: Különbségek a magyar és a belga egyetemek között
2021 október 19.   UniLife
Hétről, hétre hozunk nektek egy olyan történetet, amely egy Campus Mundi ösztöndíjas hallgató tollából érkezik, ezáltal első kézből tapasztalhatjátok meg a külföldi egyetemi élet mozzanatait és a különböző kultúrákat.
Oktatási és támogatási program a női gazdálkodók számára Magyarországon
2021 október 17.   Agrofórum
2021. október 15-én Magyarországon a vidéki nők világnapján bejelentették a női gazdáknak szóló TalentA oktatási ösztöndíjprogramot. A programot kezdeményezte és koordinálja a Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági vállalat, a Magyar Női Unió Egyesület támogatásával.
Elindult a V4 Startup Force őszi szemesztere
2021 október 15.   MMonline
A Design Terminal startup ösztöndíjprogramjának aktuális szemeszterében négy csapatnak van lehetősége nagyvállalatokkal üzleti kapcsolatot építeni, ezáltal pedig a visegrádi országok felé terjeszkedni vállalkozásukkal. A virtuális valóság segíthet a stroke-on átesett emberek rehabilitációjában. Otthon és az irodában is érdemes vizsgálni a levegőben
Last Chance U - Az Utolsó Esély Egyetem: A legjobb Netflixes doku
2021 október 15.   Mafab
A világon mindenhol vannak nehéz körülmények közt élő emberek, még az oly mesésnek hitt helyeken is, mint az USA. Sok fiatalnak az egyetlen esélye a továbbtanuláshoz az ösztöndíj, de a közösségi főiskolán nincs ilyen, az csak egy ugródeszka a továbbiakhoz. Itt kell megmutatniuk a fiataloknak, hogy képesek egyetemi szinten, profi ligákban játszani.N
Hamarosan lezárul a Campus Mundi ösztöndíjprogram, ne maradj le!
2021 október 15.   UniLife
Már nem sok időd maradt, hogy pályázz a Campus Mundi ösztöndíjprogramra, amely jelenleg a legrugalmasabb feltételeket biztosító külföldi tapasztalatszerzést támogató lehetőség a felsőoktatási hallgatók számára. A kifejezetten vidéki kötődésű pályázók támogatására fordítható összeg csaknem 1 milliárd forint.
Ösztöndíjat, tandíjkedvezményt nyerhetnek a Tdk-val
2021 október 13.   Agrárágazat
Tudományos megmérettetésre, kutatásra hívja a közép- és felsőoktatásban résztvevőket az egyetem mezőgazdaság témában.
Új ösztöndíjak a Richtertől ELTE-s doktoranduszoknak
2021 október 12.   Növekedés
Átfogó együttműködési megállapodást kötött a Richter és az ELTE. Az egyetem természettudományi karán a doktoranduszok számára új ösztöndíjakat alapít a gyógyszergyártó alapítványa. Új gyógyszeripari képzést is terveznek létrehozni, illetve közös kutatási projektek is részei lesznek az 5 éves együttműködésnek.
Idén is várják a soroksári diákok pályázatát a Bursa Hungarica-ösztöndíjra
2021 október 12.   Hírstart
Az ösztöndíjrendszer célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőfokú tanulmányainak támogatása.A program keretében olyan szociálisan hátrányos helyzetű felsőoktatásban résztvevő, vagy a 2021/2022-es tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolás hallgatóknak folyósítható az ösztöndíj, akik a
Bővül a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj a pedagógusképzés támogatásáért
2021 október 9.   UniLife
A Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Program a tanári, tanítói vagy gyógypedagógus pályát választó hallgatókat motiválja olyan tartós elhelyezkedésre, amely a végzettségüknek megfelelő. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) javaslatára az eddigieknél többen részesülhetnek ebben a juttatásban.
Pedagógusképzés – Változtattak a Klebelsberg-ösztöndíj szabályain
2021 október 8.   SzakmaPortál
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) javaslatára az eddigieknél többen részesülhetnek a pedagógus utánpótlást támogató Klebelsberg képzési ösztöndíjban – jelentette be az ITM parlamenti és stratégiai államtitkára a tárca csütörtöki, az MTI-nek küldött közleménye szerint. Közölték, a Klebelsberg képzési ösztöndíjprogram a tanári, tanítói
Orbán Balázs: Lehetővé kell tenni, hogy a fiatalok becsatlakozhassanak a közigazgatásba
2021 október 7.   Mandiner
A magyar államnak meg kell teremtenie a lehetőségét, hogy a fiatalok megélhessék szabadságukat és ha akarnak, be tudjanak csatlakozni a közigazgatásba – mondta a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai ügyekért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, a Magyar közigazgatási ösztöndíjprogramról rendezett konferencián.
Ösztöndíjprogrammal támogatják a pedagógusképzést
2021 október 7.   hirado.hu
Pályázatot a magyarországi felsőoktatásban, osztatlan tanárképzésben, gyógypedagógia vagy tanító alapképzésben tanuló, magyar anyanyelvű hallgatók nyújthatnak be.
Ösztöndíjprogram bővítése a pedagógusképzés támogatásáért
2021 október 7.   168 Óra Online
Az ösztöndíj összege félévente, a tanulmányi átlag függvényében 125-375 ezer forint lehet.
A közigazgatási ösztöndíjprogramról rendeztek konferenciát Budapesten
2021 október 7.   Demokrata
„Lehetővé kell tenni, hogy a fiatalok becsatlakozhassanak a közigazgatásba.”
Kibővíti ösztöndíjprogramját az ITM
2021 október 7.   vg.hu
Az ösztöndíj összege félévente, a tanulmányi átlag függvényében akár 375 ezer forint is lehet.
Bővítik a pedagógusképzést támogató ösztöndíjprogramot
2021 október 7.   Demokrata
Többen részesülhetnek a pedagógus utánpótlást támogató Klebelsberg képzési ösztöndíjban.
Chadwick Boseman-ösztöndíjat indít a Netflix és a Howard Egyetem
2021 október 6.   Hamu és Gyémánt
Az ösztöndíjat azok a diákok kaphatják meg, akik a kivételes művészi érzékkel rendelkeznek és "példásan képviselik Boseman értékeit".
Hogyan ne legyen a pedagógus a nemzet napszámosa? – Új ösztöndíj segíti a pedagógus-utánpótlást
2021 október 6.   Képmás
A katedrán lévő pedagógusok átlagéletkora 50 év felett van, közülük sokan már nyugdíjasként tanítanak. Ez azt jelenti, hogy tíz éven belül az általános és középiskolai pedagógusok 30-40 százaléka nyugdíjba vonul, így óriási szakemberhiány jelentkezhet a közoktatási munkaerőpiacon.
Milyen ösztöndíjra vagy jogosult? Segítünk! / UniLife Videó
2021 október 6.   UniLife
A felsőoktatásban tanulóknak számtalan lehetősége van, hogy ösztöndíjra pályázzanak. Nézd meg videónkat és vedd igénybe te is valamelyik ösztöndíjat, ha jogosult vagy rá!
„Nem lehet lemondani az emberekről” – interjú Dr. Orsós Zsuzsanna biológus-rákkutatóval
2021 október 4.   egy.hu
Hetedikként született egy Tolna megyei község beás cigány családjába, és már korán elhatározta, hogy tovább fog tanulni. Ő lett az ország első cigány Mta-ösztöndíjas PhD-hallgatója, szerepel az 50 elszánt magyar nő című kötetben, számos díj és elismerés tulajdonosa, és 2020-ban megkapta a Magyar Arany Érdemkeresztet. A Pécsi Tudományegyetem adjunkt