Ösztöndíj

A köztévében rendszeresen Sorost szapuló Bende Balázs is Soros-ösztöndíjjal tanulhatott
2020 április 6.   444
Ezen a ponton ez már nem is annyira meglepő.
91 ezren jelentkeztek a felsőoktatásba
2020 április 3.   ProfitLine
A 2020 szeptemberében induló felsőoktatási képzésekre 91 460-an nyújtottak be érvényes jelentkezést - tájékoztatta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken az MTI-t. A jelentkezők többsége állami ösztöndíjas formában szeretne továbbtanulni, a legnépszerűbb egyetem továbbra is az ELTE.
Több mint 91 ezren jelentkeztek a felsőoktatásba: ekkor hirdetik ki a ponthatárokat
2020 április 3.   Pénzcentrum
A 2020 szeptemberében induló felsőoktatási képzésekre összesen 91 460-an nyújtottak be érvényes jelentkezést. A jelentkezők többsége állami ösztöndíjas formában kíván továbbtanulni, a legnépszerűbb egyetem továbbra is az ELTE....
Több mint 91 ezren jelentkeztek egyetemre idén - itt vannak a friss adatok
2020 április 3.   Eduline
A 2020 szeptemberében induló felsőoktatási képzésekre 91 460-an nyújtottak be érvényes jelentkezést - tájékoztatta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken az MTI-t. A jelentkezők többsége állami ösztöndíjas formában szeretne továbbtanulni, a legnépszerűbb egyetem továbbra is az ELTE.
Több mint 91 ezren jelentkeztek a felsőoktatásba
2020 április 3.   Infostart
A jelentkezők többsége állami ösztöndíjas formában kíván továbbtanulni, a legnépszerűbb egyetem továbbra is az ELTE.
Pár éve még barátkozott a kormány a járvány bűnbakjává tett Iránnal
2020 április 2.   Privátbankár
Magyarország nemrég még nagy gazdasági lehetőségeket látott a szankciók alól szabaduló Iránban, az Orbán-kormány egyetemi ösztöndíjakkal, tartózkodási engedélyekkel is próbálta megolajozni a kapcsolatokat. Az iráni diákokkal szembeni kemény fellépés azonban teljesen ellentétes azzal, ahogy a kormány az elmúlt években kezelte Iránt. A hangnemváltást
Nemrég még barátkozott a kormány a járvány bűnbakjává tett Iránnal
2020 április 2.   Menedzsment Fórum
Magyarország pár éve még nagy gazdasági lehetőségeket látott a szankciók alól szabaduló Iránban, az Orbán-kormány egyetemi ösztöndíjakkal, tartózkodási engedélyekkel is próbálta megolajozni a kapcsolatokat. Az iráni diákokkal szembeni kemény fellépés azonban teljesen ellentétes azzal, ahogy a kormány az elmúlt években kezelte Iránt. A hangnemváltás
Így lettek barátokból a koronavírus bűnösei az irániak
2020 április 2.   444
Nagy pénzeket várt Magyarország a szankciók alól szabaduló Irántól, a kormány ösztöndíjakkal, tartózkodási engedélyekkel is próbálta megolajozni a kapcsolatokat. Majd a világpolitika és a koronavírus mindent megváltoztatott.
10 millió forintnyi ösztöndíjat kapnak a diákok Fehérváron
2020 március 31.   Ez a lényeg
2020-ban 129 nyertes pályázó kap Alba Regia Ösztöndíjat Székesfehérváron.
Huszonhat fiatal részesül állami zenei ösztöndíjban
2020 március 30.   Magyar Nemzet
.
Már csak pár napotok maradt jelentkezni erre az ösztöndíjra
2020 március 27.   Eduline
Néhány nap múlva lejár a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogram jelentkezési határideje.
Magyar költészet napja: online szavalóversenyt hirdetnek a Kárpát-medencében
2020 március 25.   Hírstart
Nem tétlenkednek a Petőfi Sándor Program ösztöndíjasai.
A külföldi ösztöndíjasok között nincs fertőzött
2020 március 20.   Magyar Nemzet
A nemzetpolitikai államtitkárság segít minden külföldön szolgáló ösztöndíjasnak, aki a külhoni magyarság támogatására létrehozott programokban vesz részt.
Az ösztöndíjasok jelentős része már hazatért
2020 március 19.   Magyar Nemzet
Mint ismert, a járvány kirobbanása előtt a Kőrösi Csoma Sándor Programban és a Petőfi Sándor Programban összesen 221 ösztöndíjas dolgozott a világ számos pontján.
„Senki nem gondolta volna, hogy ennyire megáll az élet” – egy Németországból hazasiető diák a Mandinernek
2020 március 17.   Mandiner
„Szomorú voltam, hogy ott kell hagyni azt az életet, amit épphogy elkezdtem kint felépíteni” – mondja Szőnyi Johanna lapunknak. Az Erasmus-ösztöndíjas hónapjait épp hogy elkezdő magyar lány a német határzár bevezetésének éjszakáján sietett haza Heidelbergből. Szerinte most nagy fegyelmezettségre, önfegyelemre, türelemre és kitartásra van szükségünk
„Szokatlan, de nincs ideológiájuk” – Interjú Ferencz Győzővel, a Széchenyi Akadémia ügyvezetőjével
2020 március 16.   Népszava
Az agressziót riasztóan könnyű felszítani olyanokban is, akik elvileg elítélik – véli Ferencz Győző, a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia ügyvezető elnöke, aki a Térey-ösztöndíjat csak egynek tartja a több tucat ügy közül, amely befonja az egész életünket.
Mi lehet a megoldás, ha nem vesznek fel állami ösztöndíjas képzésre?
2020 március 14.   Eduline
Az előző évek pontszámait figyelembe véve idén is magas ponthatárokra számíthatnak bizonyos szakok államilag támogatott helyeire pályázó tanulók. Ilyenkor fennáll a lehetőség: milyen lehetőségeitek vannak, ha esetleg nem vesznek fel, csak önköltséges képzésre?
Alvó lovagok
2020 március 12.   Hírstart
A pályázat célja, hogy ösztöndíj formájában segítse a magyarországi felsőoktatási intézmények hallgatóit lengyelországi szakmai gyakorlatuk megvalósításában.
Ösztöndíjkereső: minden, amit a hallgatói juttatásokról tudni lehet
2020 március 12.   Eduline
Sok hallgató nincs tisztában azzal, hogy az egyetemek rengeteg ösztöndíjat, illetve támogatást hirdetnek meg akár havi vagy féléves időszakra. Ezért most összeszedtük nektek a legfontosabbakat, amikre pályázni tudtok.
Felfüggesztett fogházbüntetést kapott a tanárát megütő 17 éves diák
2020 március 11.   Népszava
Az oktató figyelmeztetést akart beírni fiatal ellenőrzőjébe, és azt mondta, hogy a hiányzások miatt megvonhatják az ösztöndíját. A tanuló erre szidalmazni kezdte a pedagógust, majd ráütött a karjára.