Ösztöndíj

Tuti módszer a fiatalok otthon tartására
2020 február 24.   Napi
A lengyelországi parasztpárt államfőjelöltje sajátos ösztöndíjat kezdeményezett az egyetemi hallgatóknak: a pénzért cserébe hazájukban kellene ledolgozniuk tíz évet.
Láthatóvá teszik a fiatal művészeket
2020 február 24.   Hírstart
Huszonhat fiatal képzőművész pályaműveit sorakoztatja fel a Derkovits Gyula képzőművészeti ösztöndíj idei nyerteseinek bemutatkozó kiállítása a Műcsarnokban.
Mártonffy Balázs: Nálam a család, a közszolgálat és a hivatástudat az első
2020 február 24.   Mandiner
A Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián (Msc) John McCain-díjat nyert Mártonffy Balázs, volt közigazgatási ösztöndíjas. A 2020-ban 56. alkalommal megrendezett konferencia a biztonságpolitika legrangosabb nemzetközi fóruma, ahol idén részt vett többek közt Frank-Walter Steinmeier, Mike Pompeo, Mark Esper, Szergej Lavrov és Emmanuel Macron is. Hor
Szociális ösztöndíjak a felsőoktatásban: ki jogosult rá?
2020 február 24.   Eduline
Összeszedtük, hogy milyen szociális ösztöndíjakra tudtok pályázni és milyen feltételeknek kell megfelelnetek, hogy igényelhessétek őket.
Diplomás kommunisták a fekete vonat hazájában
2020 február 21.   24.hu
Hogyan változott Amerika a két elnök elleni eljárás között? Charles de Gaulle, aki szétszakította Franciaországot. A kormányfő szelektív becsvágya. Múzeumátkötöztetési program: rendkívüli állapot Magyarországon? Öten a Térey-ösztöndíjról. Írások az Élet és Irodalom legújabb számából.
A legígéretesebb pályakezdők mutatkoznak be a Műcsarnokban
2020 február 21.   Hírstart
Mától látható a Műcsarnokban a Derkovits Gyula ösztöndíjas fiatal képzőművészek kiállítása.
A legígéretesebb pályakezdők mutatkoznak be a Műcsarnokban
2020 február 21.   Travelo
Mától látható a Műcsarnokban a Derkovits Gyula ösztöndíjas fiatal képzőművészek kiállítása.
Szakdolgozói kamara elnöke: „folyamatosan krízisben vagyunk”
2020 február 21.   ATV
Nem egyes képzésekre kellene állami pénzt költeni, hanem az ösztöndíj-rendszerekre – így vélekedett a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke az ATV Start című műsorban. Balogh Zoltán szerint az európai átlag szakdolgozói fizetés 70-75%-át kellene elérni ahhoz, hogy ne külföldre vándoroljanak a hazai munkavállalók.
Államtitkár: A Pécsi Tudományegyetem számos innovációt indított el
2020 február 20.   Magyar Nemzet
Az intézmény országos hivatkozási ponttá vált a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramban – jelentette ki Pacsay-Tomassich Orsolya.
Demeter Szilárd LMBTQ-ideológiáról és „ugató” szélsőliberálisokról
2020 február 20.   Klubrádió
Azért ugatnak a szélsőliberálisok, mert konszenzust tudott teremteni - mondta a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója a Demokratának a Térey-ösztöndíj ügyéről. Arról is beszélt, hogy ki a magyar író; és, mint mondta, aki LMBTQ-ideológiát hirdet, azt ő „joggal” tolja ki minden párbeszédből.
Schilling Árpád: Demeter Szilárd náci nyelven beszél
2020 február 20.   Hírstart
A rendező azt kérdezi a Térey-ösztöndíjasoktól, hogy szerintük is büntetni kellene-e Nádast és Krasznahorkait.
Schilling Árpád: Demeter Szilárd náci nyelven beszél
2020 február 20.   HVG
A rendező azt kérdezi a Térey-ösztöndíjasoktól, hogy szerintük is büntetni kellene-e Nádast és Krasznahorkait.
Pannon Egyetem – Rasovszky Kristóf ösztöndíjat kap az intézménytől
2020 február 19.   Hírstart
Nagy lendülettel készül az idei tokiói nyári olimpiai játékokra Rasovszky Kristóf világbajnok, kétszeres Európa-bajnok és junior világbajnok magyar úszó, a Pannon Egyetem villamosmérnök szakos hallgatója. Kristófot ma az egyetem vezetősége látta vendégül. Az úszó most mindössze öt napot tölt Magyarországon, mielőtt visszamegy a külföldi edzőtáborba
Ösztöndíjas írók alkotásait mutatja be a Fiatal Írók Szövetsége
2020 február 19.   Magyar Nemzet
A Móricz Zsigmond Irodalmi Alkotói Ösztöndíj kuratóriuma 2019 áprilisában 13 fiatal írót részesített támogatásban, akiknek műveiből ad válogatást a pénteken kezdődő Móricz-esteken a Fiatal Írók Szövetsége Budapesten – olvasható a szervezet közleményében.
Ösztöndíjjal toboroznak új ápolókat
2020 február 19.   Népszava
Versenyt fut az idővel az egészségügyi kormányzat: a népesség öregedésével egyre nagyobb szükség lenne ápolókra, ám az ezzel foglalkozók ma is túl kevesen vannak, illetve azok is rohamosan öregszenek.
Miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkár köszöntötte az Njszt diákolimpikonjait, vezetőit
2020 február 19.   Mínuszos
Diákolimpikonokat köszöntöttek a Nemzeti Múzeumban. Kilenc nagy nemzetközi diákolimpia résztvevőit és érmeseit díjazták. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nevében Rétvári Bence miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkár köszöntötte a versenyzőket. Miniszterelnöki ösztöndíjat és elismerést kaptak a 2019-es bakui IOI érmesei: Tóth Balázs ar
Újra lehet jelentkezni az ápolói ösztöndíjra
2020 február 19.   ProfitLine
Keddtől jelentkezhetnek újra az iskolarendszerű szakképzésben egészségügyi szakmát tanulók az ápolói ösztöndíjra, amelynek összege havi negyvenezer forint.
Újraindul az ösztöndíjprogram: ennyi pénz üti a markod havonta, ha ezt a szakmát választod
2020 február 18.   Pénzcentrum
Keddtől jelentkezhetnek újra az iskolarendszerű szakképzésben egészségügyi szakmát tanulók az ápolói ösztöndíjra, amelynek összege havi negyvenezer forint. Páva Hanna, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgató-helyettese...
Újra ösztöndíjat hirdettek meg az ápolónak tanulók számára
2020 február 18.   Magyar Nemzet
Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgató-helyettese elmondta, a pályázat célja, hogy minél többen válasszák az ápolói szakmát, és tanulmányaikhoz támogatást is kapjanak.
Tanulmányi ösztöndíj a felsőoktatásban: összeszedtük, mire kell figyelnetek
2020 február 18.   Eduline
Összeszedtük, hogy milyen feltételeknek kell megfelelnetek a tanulmányi ösztöndíj igénybevételénél és mire kell figyelnetek.