Ösztöndíj

Megvannak a 2022. évi Mma Művészeti Ösztöndíjprogram nyertesei
2022 június 28.   Magyar Nemzet
A nyertesek a pályázathoz benyújtott munkatervük megvalósítására havi kétszázezer forintos juttatást kapnak.
Böszörményi Nagy Gergely: Mire jó az egyetemi modellváltás?
2022 június 28.   Mandiner
Megdupláztunk minden hallgatói támogatást, a szociális juttatásoktól a doktori ösztöndíjakig.
Újraindul a Kőrösi Csoma Sándor Program
2022 június 26.   Demokrata
A kormány 2022-2023-ban száz ösztöndíjast – cserkészeket, néptáncosokat, nyelvtanárokat, rendezvényszervezőket – küld ki a világ minden tájára.
MTA Bolyai János Kutatási Ösztöndíj: 152-en nyertek
2022 június 26.   Mínuszos
Idén 152 kutató nyerte el 2022-ben a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Bolyai János Kutatási Ösztöndíját. Az MTA közleménye szerint a nyertes pályázatokról a Bolyai János Kutatási Ösztöndíj Kuratóriuma a szakértői értékelések és a kollégiumok javaslatai alapján döntött. Az MTA által 1997-ben alapított Bolyai-ösztöndíj célja a tehetséges fiatal kutat
Kihirdették az Bolyai János Ösztöndíj nyerteseit
2022 június 24.   24.hu
Az MTA által 1997-ben alapított Bolyai-ösztöndíj célja a tehetséges fiatal kutatók elismerése és ösztönzése, valamint az MTA doktora cím elnyerésére irányuló felkészülés elősegítése.
Ismét jön az Imsa sokszínűségi ösztöndíja
2022 június 21.   Racing
A sokszínűségi ösztöndíj keretein belül nehezebb körülmények közül érkezők kaphatnak lehetőséget az IMSA égisze alá tartozó sorozatokban. Az IMSA célja továbbra is az, hogy a korábbiakhoz hasonlóan olyan versenyzők előremenetelét promotálja, akiknek származása, lehetőségei, vagy éppen élete egyéb körülményei miatt erre nem igazán lenne esélye egy b
„Túlfutott rajtam a valóság” - Tompa Andrea laudációja Vonnák Diána Mastercard® Alkotótárs-díjához
2022 június 17.   Könyves Magazin
Vonnák Diána és Vajna Ádám nyerte a második alkalommal átadott Mastercard - Alkotótárs ösztöndíjat és a vele járó 2-2 millió forintot. Vonnák Diána díjához Tompa Andrea írt laudációt, melyet a díjátadón Pelsőczy Réka olvasott fel. (Závada Péter Vajna Ádám-laudációját Itt olvashatod.)
A trójai rinocérosz – Závada Péter laudációja Vajna Ádám Mastercard Alkotótárs-díjához
2022 június 16.   Könyves Magazin
Vonnák Diána és Vajna Ádám nyerte a második alkalommal átadott Mastercard - Alkotótárs ösztöndíjat és a vele járó 2-2 millió forintot. Závada Péter Vajna Ádám díjához írt laudációját olvashatod.
Ők lesznek Erzsébetváros új irodalmi ösztöndíjasai
2022 június 13.   Könyves Magazin
Erzsébetváros harmadszor hirdette meg irodalmi ösztöndíját, a kiválasztott alkotókat, Szabó Imola Juliannát, Szijj Ferencet, Tamás Zsuzsát, Tóth Kingát és Závada Pétert a 93. Ünnepi Könyvhét megnyitóján a zsűri elnöke, Gács Anna irodalomkritikus mutatta be.
Czakó Zsófia: Nem tagadom, hogy én vagyok a történetek középpontjában
2022 június 11.   Könyves Magazin
Szombat este mutatták be a Margón Czakó Zsófia Szívhang című kötetét, aminek terve az egyik első Mastercard® Alkotótárs ösztöndíjat nyerte 2021-ben. Czakó Zsófiával Ott Anna beszélgetett, szóba került állami és magánegészségügy, a kórteremben kialakuló közösségérzés, kiszolgáltatottság és gyermekiség, illetve a nem elnyomó társ helye az irodalomban
Elhunyt Horváth Péter üzletember, irodalomtámogató
2022 június 7.   Könyves Magazin
Június 4-én elhunyt Horváth Péter professzor, a stuttgarti székhelyű Horváth & Partners csoport alapítója, a magyar kultúra németországi közvetítésének, megismertetésének Pro Cultura Hungarica díjjal és a Magyar Érdemrend Középkeresztjével kitüntetett mecénása, a Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíj létrehozója, írja a Litera.
Eladták a világ legdrágább autóját
2022 június 5.   Napi
135 millió euróért, vagyis 52,9 milliárd forintért kelt el a Sotheby's árverésén a világ két Mercedes 300 SLR modelljének egyike - írja az Upscale Living. A bevétel jó célt szolgál, egy Mercedes-Benz-alap kapja, amely ösztöndíjjal támogat a környezetvédelem és a szén-dioxid-mentesítés területén kutató diákokat.
Rendezvény ReStart 2022: Ösztöndíj program a turizmusban tanulóknak a Magyar Turisztikai Program Alapítvány felajánlásában
2022 június 3.   Spabook
2022-ben már második alkalommal gyűlt össze a magyarországi rendezvényszakma a Rendezvény ReStart konferencián, amelyet ötszáznál is több szakember tisztelt meg jelenlétével május 31-én, a Bálnában. Az eseményre, amelynek fókuszában idén…
Elindult a jelentkezés a Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogramra
2022 június 2.   Magyar Nemzet
Hazánk számára nemzetstratégiai érdek a tudásalapú társadalom építése, a tehetségek felkarolása és támogatása – hangsúlyozta Orbán Balázs.
Ösztöndíjat és támogatást biztosít India a gyerekeknek, akik a Covid–19 miatt váltak árvává
2022 május 30.   vg.hu
Miután betöltik a 23. életévüket, 1 millió indiai rúpia, azaz 4,7 millió forint támogatást is kapnak.
Űgy túnik, Szlovákia sem elég vonzó
2022 május 29.   Napi
Egyelőre hiába próbálkozik a szlovák kormány hazacsábítani az elmúlt években külföldre vándorolt több száz ezer vendégmunkást, pedig 115 ezer forintnak megfelelő összegű állami ösztöndíjat is kínálnak nekik, ha így döntenek.
Novák Katalin lett a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogram fővédnöke
2022 május 27.   Infostart
Szívügye a fiatal tehetségek támogatása.
Kiemelt ösztöndíjprogram fővédnöke lett Novák Katalin
2022 május 26.   hirado.hu
Novák Katalin köztársasági elnök vállalta a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogram fővédnökségét.
Magángyűjtőhöz került a világ legdrágább és egyik legritkább autója
2022 május 26.   Mandiner
A Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé 135 millió euróért talált gazdára. A vevő személye egyelőre nem ismert, a befolyt összegből a vállalat ösztöndíjat alapít.
Novák Katalin lett a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogram fővédnöke
2022 május 26.   Demokrata
Az elmúlt években az ösztöndíj már 170 fiatalnak segített tanulmányai finanszírozásában.