2016. január 26. kedd

jan. 26
1:00
Énekeljen, hogy megszabaduljon a horkolástól! (WebBeteg)
Egy friss kutatás szerint, a rendszeres énekórák nemcsak a tiszta hangzás elérésében segítenek, de a hangképzés, énektechnika fejlesztésével a horkolás is csökkenthető.
jan. 26
10:27
A stroke idegrendszeri következményei (WebBeteg)
A stroke (régebbi nevén gutaütés vagy agylágyulás) az agyállomány agyi erek betegsége következtében kialakult pusztulását jelenti. Ez a kór felelős a legtöbb rokkant állapot kialakulásáért. A betegek ágyhoz kötve, akár életük végéig is ápolásra szorulhatnak, mivel a stroke idegrendszeri következményei közé tartozik a tartós bénulás, valamint a beszéd- és nyelészavar.
jan. 26
14:39
Dr. Tímár József: A digitális patológia már rövid távon megoldást jelenthetne a súlyos szakemberhiányra (WebBeteg)
Idén lesz negyven éve, hogy végzett a Semmelweis Egyetem medikus képzésén, majd patológus szakvizsgát tett. Ez az utolsó éve az igazgatói székében, mint egyetemi tanár és kutató azonban folytatja, illetve elnöke az Egészségügyi Szakmai Kollégium Patológiai Tagozatának. Ismeri a megoldás kulcsát a patológushiányra? Eléri a digitális patológia kiépítését hazánkban? Szélmalomharc, hiábavaló küzdelem…
jan. 26
15:42
Miért együnk sajtokat? (WebBeteg)
Manapság egyre több irányzat van azzal kapcsolatban, hogy a tejtermékek fogyasztása egészséges-e vagy sem.
jan. 26
15:44
Viszlát, plusz kilók! (WebBeteg)
Karácsony után még az olyan karcsú hölgyek, mint amilyen Kulcsár Edina is, felszednek néhány plusz kilót, aminek a ledolgozásában a sport mellett különböző kezelések is segíthetnek.
jan. 26
15:46
Tegyünk a lelkünkért! (WebBeteg)
Sokan műtétek, betegségek következtében már átéltek halálközeli élményeket, amelyből megértették, hogy az addigi, anyagi javakat, materiális dolgokat előtérbe helyező életük teljesen rossz úton járt!
jan. 26
15:48
Bőrhámlasztás felsőfokon! (WebBeteg)
Az egyik legjobb bőrmegújító módszer még mindig a bőrhámlasztás, amelynek többféle változata is van!
jan. 26
15:50
A HPV elleni védőoltás (WebBeteg)
A HPV (humán papillomavírus) okozta fertőzés sajnos egyre gyakoribb. A HPV a méhnyakrák kórokozója, mely ellen létezik védőoltás. A HPV elleni védőoltás széles körben javasolt, legideálisabb esetben a szexuális élet megkezdése előtt, hiszen a HPV elleni oltás szempontjából azok a legalkalmasabbak, akik még nem élnek szexuális életet. De a HPV elleni oltás minden szexuálisan aktív nőnek ajánlott.
jan. 26
18:51
Az intim higiénia fontossága (WebBeteg)
Az intim higiénia sokszor még ma is tabu téma, pedig fontos beszélni róla, hiszen a nők 70 százaléka több alkalommal is szembesülhet olyan egészségügyi problémával, aminek hátterében a nem megfelelő intim higiénia is állhat.
jan. 26
18:53
Idegrendszeri betegségek és gyógytorna (WebBeteg)
A gyógytorna speciálisan kezeli a különböző idegi érintettségeket, rendkívül fontos azonban az alapos állapotfelmérés és a személyre szabott terápia kidolgozása.
jan. 26
20:18
Marad a sűrű köd! (Infostart)
Továbbra is országszerte tartós, sűrű ködre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat.

Keresés