2016. január 31. vasárnap

jan. 31
7:18
Javítani kell a hallgatók gyümölcs- és zöldségfogyasztásán (WebBeteg)
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) három éve indította el E3 – Energia-egyensúly Egészségprogram Egyetemistáknak projektjét. A program, melyben részt vett a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara, az egyetemi hallgatók egészségi állapotát és táplálkozási szokásait mérte fel.
jan. 31
9:36
A modern gasztronómia atyja 190 éve halt meg (Infostart)
Százkilencven éve, 1826. február 2-án halt meg Jean Anthelme Brillat-Savarin francia jogász, minden idők egyik legnagyobb ínyence, a modern gasztronómia atyja, akitől a "Mondd meg, mit eszel, s megmondom, ki vagy" - szállóige származik. Az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának portréja:
jan. 31
12:00
Ilyen levegő érkezik a Kárpát-medencébe (Infostart)
Folytatódik a mozgalmas, változékony időjárás, a hét közepén átmeneti lehűléssel. A jövő hét legvégén a délnyugatira forduló szél ismét nagyon enyhe levegőt hoz a Kárpát-medencébe.
jan. 31
14:24
A világ legnagyobb igluját építették fel Svájcban (Infostart)
A világ legnagyobb igluját építették fel a svájci Zermattban a hét végén, az eredményt a Guinness-világrekordok is hitelesítette.
jan. 31
16:12
Február - Itt a nyár! (Infostart)
A következő napokban többször borús lesz az ég, csapadékra, erős szélre is készülni kell. Ezzel együtt enyhe idővel kezdődik az utolsó téli hónap: több helyen 15 Celsius-foknál melegebb is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.
jan. 31
16:54
Nyolcnapos sziámi ikreket választottak szét (Metropol)
Sehol a világon nem hajtottak végre hasonló műtétet ilyen fiatal pácienseken.
jan. 31
17:24
A hatos lottó nyerőszámai és nyereményei (Infostart)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 4. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
jan. 31
19:54
Influenza: Magyarországon egyelőre lassan terjed a vírus (WebBeteg)
Egyre több európai ország számol be kiterjedt influenzajárványról, Magyarországon egyelőre lassan terjed a vírus - derül ki az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) legfrissebb jelentéséből.

Keresés