2016. január 21. csütörtök

jan. 21
0:30
Megrekedt migránsok (ProfitLine)
Mintegy 350 migráns rekedt a görög-macedón határon, Idomeninél, miután a határátkelőhelyet egyelőre ismeretlen okok miatt lezárták - jelentette honlapján az Utrinszki Vesznik című macedón napilap.
jan. 21
0:34
Itt a francia megoldás az UBER-ügyre (ProfitLine)
A Franciaországban betiltott Uber közösségi személyszállító szolgáltatás a taxisok számára is meg akarja nyitni az elektronikus foglalás lehetőségét - közölte szerdán Thibaud Simphal, az amerikai cég francia leányvállalatának igazgatója.
jan. 21
1:03
Munkavállalói mobilitás: inkább a fiatalok kiváltsága (ProfitLine)
Az országon belül a pályakezdő, a vezetői állásban dolgozó, valamint az agráriumban tevékenykedő munkavállalók a legmobilisabbak – derült ki a Jobinfo.hu állásszemléző oldal kutatásából. Az új munkahellyel járó lakóhelyváltás a hölgyek körében népszerűbb, bár közöttük jóval magasabb azok aránya, akiket nem pusztán az új lehetőség, hanem a jobb egzisztenciális körülmények motiválnak. A külföldi…
jan. 21
1:36
Meghosszabbított rendkívüli állapot Párizsban. Sejtenek valamit? (ProfitLine)
Francois Hollande francia államfő megerősítette, hogy a november 13-ai 130 áldozatot követelő párizsi merényletek éjszakáján kihirdetett rendkívüli állapot meghosszabbítását szeretné, és ennek érdekében hamarosan fel is szólal - mondta szerdán Claude Bartolone, a nemzetgyűlés szocialista elnöke, akit a szenátus jobboldali elnökével, Gérard Larcher-val együtt fogadott a köztársasági elnök.
jan. 21
2:09
Mit gondol? Mennyi volt a tavalyi globális átlaghőmérséklet? (ProfitLine)
2015 volt a legmelegebb év a Földön az időjárási feljegyzések 1880-as kezdete óta - közölte szerdán az amerikai Nemzeti Oceanográfiai és Légköri Hivatal (NOAA).
jan. 21
2:42
Hallgatók és szülők figyelem! Itt vannak a keresztféléves ponthatárok (ProfitLine)
Nyilvánosak és a www.felvi.hu oldalon már böngészhetők a februárban induló képzések ponthatárai - tájékoztatta az Oktatási Hivatal szerda este az MTI-t. A keresztféléves képzésekre idén csaknem öt és fél ezren jelentkeztek, közülük 4388 felelt meg a feltételeknek, és kezdheti meg tanulmányait februárban.
jan. 21
3:15
Ellenőrizhetetlen és követhetlen migráció (ProfitLine)
Nem ellenőrzik a macedón-szerb határon, hogy azok, akik állításuk szerint Ausztriában vagy Németországban kérnének menedéket, valóban ezekbe az országba akarnak-e eljutni. Ilyen ellenőrzésre nincs mód - jelentette ki Csikós László szociálisügyi államtitkár szerdán Belgrádban az MTI tudósítójának telefonon nyilatkozva.
jan. 21
3:48
Illúzió és rózsaszín köd az EU bevándorlási politikája (ProfitLine)
Az adatokból kiderül, hogy mekkora illúzióra építik a brüsszeli vezetők az unió bevándorlás politikáját - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerdán az M1 aktuális csatorna esti műsorában.
jan. 21
4:21
Itt az oka a nagy tőzsdei zuhanásnak - kiújult a pesszimizmus (ProfitLine)
A PwC éves Globális Vezérigazgató Felmérésének eredményei szerint a megkérdezett cégvezetők alig több mint egyharmada (35%) volt nagyon bizakodó saját cége jövő évi növekedési kilátásait illetően, ami az előző évi értékhez (39%) viszonyítva 4 százalékpontos csökkenést jelent.
jan. 21
4:54
Schengeni övezet széthullásának következményei (ProfitLine)
A migrációs válság miatt nyomás alá került, belső határellenőrzés nélküli schengeni övezet jövője érdekében emelt szót szerdán Francois Hollande francia államfő és Dacian Ciolos román miniszterelnök párizsi megbeszélését követően.
jan. 21
5:39
Szomorú, de igaz: halva született gyeremek(ek) után is jár a CSOK (Pénzcentrum)
10 újabb kérdés és 10 válasz a 10+10 milliós otthonteremtési programról....
jan. 21
5:57
Mindenki a 10 millióra hajt - De nem biztos, hogy megéri (Portfolio)
Számos helyen az új és használt lakások ára között olyan nagy a különbség, hogy még a 10 millió forintos állami támogatás ellenére is érdemes elgondolkodni az új helyett a használt lakáspiacra...
jan. 21
6:09
A Franciaországban betiltott Uber a taxisofőröknek is megnyitná a szolgáltatását (GazdaságPortál)
A Franciaországban betiltott Uber közösségi személyszállító szolgáltatás a taxisok számára is meg akarja nyitni az elektronikus foglalás lehetőségét – közölte szerdán Thibaud Simphal, az amerikai cég francia leányvállalatának igazgatója. A bejelentés előzménye, hogy a francia alkotmánytanács kimondta: egy taxisofőr vezethet telefonon vagy interneten előre megrendelhető személyszállító járműveket…
jan. 21
6:15
Már Hongkongból is menekül a tőke – Kína külvárosa lett? (Privátbankár)
Kína iránt alaposan megingott a bizalom, na nem a növekedés lassulása, hanem a különféle értékpapír-piaci tilalmak miatt. Mintha ez most kezdene Hongkongra is átterjedni, eddig áramlott oda a pénz, most már inkább távozik.
jan. 21
6:24
Rekordot döntött a két Korea közti kereskedelmi forgalom (Infostart)
Az ellenséges viszony ellenére rekordot döntött a két Korea közti kereskedelmi forgalom 2015-ben, ugrásszerűen, 15,8 százalékkal bővült, és 2,71 milliárd amerikai dollár értékűre emelkedett - adta hírül szerdán a dél-koreai székhelyű Koreai Nemzetközi Kereskedelmi Szövetség.
jan. 21
6:33
Szomorú, de igaz: halva született gyermek(ek) után is jár a CSOK (Pénzcentrum)
10 újabb kérdés és 10 válasz a 10+10 milliós otthonteremtési programról....
jan. 21
6:33
Egységben az ártatlanság védelméért (ProfitLine)
Az Európai Parlament állampolgári, jogi, bel- és igazságügyi bizottsága strasbourgi plenáris ülésén jóváhagyta azt a megállapodást, amelynek értelmében új szabályozást hoznak létre az ártatlanság vélelmének biztosítására a büntetőeljárás során - tudatta közleményében az uniós parlament szerdán.
jan. 21
6:35
Uber és Kormány közös nevezőn(?) (ProfitLine)
Az Uber üdvözli a kormány álláspontját, miszerint új, modern szabályozási keretre van szükség - közölte a közösségi személyszállító szolgáltató szerdán az MTI-vel.
jan. 21
6:51
Megnyugvás a tőzsdéken - Vajon meddig tart? (Portfolio)
Tegnap padlóra került, de végül azért valamelyest magára talált Amerika, Ázsiában pedig ma reggel már érezhető a megnyugvás a piacokon, a kínai Shanghai Composite halovány emelkedést produkált. A...
jan. 21
7:00
Kötelező törzstőkeemelés helyett átalakulás. Lépésről lépésre (Adózóna)
Közeledik a kft.-k számára a törzstőkeemelés végső határideje. Ehelyett járható út lehet az átalakulás is, ennek menetét ismertetjük.
jan. 21
7:03
Ösztöndíjjal emeli a kormány a rezidensek fizetését (HR Portál)
Nemet kell mondaniuk a hálapénzre azoknak a rezidenseknek, akik megpályázzák a bővített rezidenstámogatási programot. Az ösztöndíjasok szakmai területtől függően havi 100-200 ezer forintban részesülhetnek. A pályázati határidő: február 3.
jan. 21
7:05
Tarthatatlan, hogy a vasutasok keresete csökkenjen (HR Portál)
A vasutas szakszervezetek fenntartják követeléseiket, amelynek része egy vasutas életpálya, 5 százalékos alanyi jogú alapbérfejlesztés és a kritikus létszámhiány csökkentése, derül ki az érdekvédelmi szerveztek közleményéből. A MÁV elnök-vezérigazgatója további tájékoztatást kért, hogy a tulajdonos felé érvelni tudjon.
jan. 21
7:06
Új kérdéssor migrásoknak (ProfitLine)
Új szabályok vonatkoznak a migránsokra Horvátországban is, a regisztrációnál azt is megkérdezik majd tőlük, hogy Németországban vagy Ausztriában kérnek-e menedékjogot - közölte Ranko Ostojic ügyvezető belügyminiszter szerdán.
jan. 21
7:07
A munkavállalók fele költözne munka reményében (HR Portál)
Az országon belül a pályakezdő, a vezetői állásban dolgozó, valamint az agráriumban tevékenykedő munkavállalók a legmobilisabbak – derült ki a Jobinfo.hu állásszemléző oldal kutatásából. A külföldi munkavállalásra elsősorban a szakmunkások, illetve a vendéglátóiparban dolgozók nyitottak, a célországok között sorrendben Németország, Anglia és Ausztria vezet.
jan. 21
7:09
A Waberer’s és a Duna House is haladékot kapott a tőzsdei kereskedés megkezdésére (GazdaságPortál)
A Waberer’s International és a Duna House esetében is meghosszabbította a tőzsdei kereskedés megkezdésére vonatkozó határidőt a Budapesti Értéktőzsde (BÉT), mindkét cég június 30-ig nyújthatja be erre vonatkozó kérelmét. Mindkét társaság elhalasztotta tavaly a nyilvános részvényértékesítést, így a tőzsdére már bevezetett részvényeikkel egyelőre nem kezdődhetett meg a kereskedés. A cégek azóta…
jan. 21
7:09
A cégvezetők nem tekintenek optimistán a jövőbe (HR Portál)
A PwC éves Globális Vezérigazgató Felmérésének eredményei szerint a cégvezetők kétharmada borúsnak látja az elkövetkező 12 hónapot, mert úgy érzik vállalatuknak ma több fenyegetettséggel kell szembenéznie, mint három évvel ezelőtt. A magyar vállaltok irányítói optimistábbak. A jövő vezetőinek pedig még több kihívással kell szembenézniük.
jan. 21
7:11
A GE magyarországi munkahelyeit kevéssé érintik az elbocsátások (HR Portál)
Bár a General Electric Európában 6500 munkavállalót bocsájt el, de Magyarországon a racionalizálás kevés munkahelyet érint, akiket mégis azoknak is inkább áthelyezéssel, mint elbocsátással kell számolniuk, mondta John G. Rice, a GE alelnöke az M1-en.
jan. 21
7:39
Nem lesz 30 milliós CSOK limit? (ProfitLine)
A kormány szándéka szerint új lakások vásárlásánál, illetve építésénél nem lesz a csok 10 millió forintos kedvezményes hitelének feltétele az, hogy az ingatlan értéke 30 millió forint alatti legyen - mondta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénzügyekért felelős államtitkára szerdán, Budapesten. Hozzátette: az új otthonteremtési program pontos költségvetési vonzatát a támogatási…
jan. 21
7:39
Megkezdődik az Educatio oktatási szakkiállítás Budapesten (GazdaságPortál)
Ma kezdődik az Educatio oktatási szakkiállítás a fővárosban. A szombatig tartó, a fővárosi SYMA rendezvényközpontban tartandó kiállításra az idén több mint negyven magyar és csaknem negyven külföldi felsőoktatási intézmény készül standdal, de szakképző intézmények és nyelviskolák is részt vesznek a rendezvényen. Az érdeklődők az egyetemek, főiskolák standjainál megismerkedhetnek a többi között a…
jan. 21
7:45
Akár még idén jöhetnek a BÉT új csillagai (Privátbankár)
A Duna House és a Waberer's International is kapott haladékot a tőzsdei kereskedés megkezdésére.
jan. 21
7:45
Eltörölhetik a menekültek visszaküldésének lehetőségét (Portfolio)
Ha nem sikerül a következő 6-8 hétben látványosan csökkenteni az Európába érkező menedékkérők számát, el kell gondolkozni egy pótterven - jelentette ki szerdán az Európai Parlamentben Mark Rutte, az...
jan. 21
7:47
Nagy felvásárlásra készül az Apple beszállítója (Portfolio)
Az Apple beszállítója, a tajvani Foxconn 5,3 milliárd dolláros (625 milliárd jen) felvásárlási ajánlatot tett a bajban lévő japán elektronikai cégre, a Sharpra - írja a Marketwatch az ügyhöz közel...
jan. 21
8:03
Belejöttek a taxisok: mégsem ért véget a demonstráció (Privátbankár)
A rendőrség tudomásul vette a taxisok bejelentését, így a demonstráció folytatódhat január 22-én, pénteken éjfélig.
jan. 21
8:03
Új szabályokra kell a lízingelőknek, ingatlanbérlőknek figyelni (Adózóna)
A Nemzetközi Számviteli Standard Bizottság (IASB) a minap megjelentette a lízingekről szóló új IFRS-t. Ennek értelmében a lízingbe vevőknek – egyes kivételektől eltekintve – minden lízingügyletet ki kell mutatniuk a mérlegükben. Ez a rendelkezés leginkább a jelenleg is jelentős operatív lízingállománnyal rendelkező vállalkozásokat érinti (ingatlanbérlők, továbbá ipari berendezéseket, gépeket és a…
jan. 21
8:03
Készpénzbe menekülnek a befektetők (Portfolio)
A jelenlegi tőkepiaci viharok közepette fedezékbe menekülnek az alapkezelők is, a Bank of America Merrill Lynch szokásos felmérése szerint a legnagyobb befektetési alapokban a készpénzarány 43...
jan. 21
8:12
Van B terv a migráció kezelésére? (ProfitLine)
Európának B-tervvel is rendelkeznie kell a migrációs válság megoldására, amennyiben nem sikerül megerősíteni a szabad mozgást biztosító schengeni övezet külső határainak őrzését és csökkenteni a menekültek beözönlését a kontinensre - jelentette ki szerdán Prágában Lubomír Zaorálek cseh külügyminiszter.
jan. 21
8:14
A magyar Kormány a taxisok pártján van (ProfitLine)
A kormány álláspontja szerint igazuk van a Budapesten demonstráló taxisoknak - közölte a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerdai fővárosi sajtótájékoztatóján, miután a kabinet megtárgyalta a taxisok ügyét.
jan. 21
8:15
Tőzsde: A negatív hangulatban mindenhol estek a vezető indexek (GazdaságPortál)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 461,56 pontos, 1,99 százalékos csökkenéssel, 22 753,21 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 13,6 milliárd forint volt, minden vezető részvény gyengült az előző napi záráshoz képest. Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank üzletkötője elmondta, az olaj ára több mint 15 éves mélypontjára süllyedt, esése nem nagyon látszik megállni, ez van ...
jan. 21
8:21
Rendkívüli ülésre hívták össze a Fővárosi Közgyűlést (Privátbankár)
Az ellenzék kezdeményezéséré tárgyalnak a közösségi közlekedés finanszírozásáról.
jan. 21
8:21
Beragadt a forint (Portfolio)
A hektikus tőkepiaci hangulat ellenére napok óta szűk sávban oldalazik a forint árfolyama. Frankfurt megmozgathatja délután a devizákat, de igazi izgalmakat továbbra is a nyersanyagexportőr országok...
jan. 21
8:23
Kínaiaknak kínálgatja az állam az egyik magyar bankot? (Privátbankár)
Lapértesülés szerint Matolcsy György felvetette a kínaiaknak, hogy a Bank of China is tehetne ajánlatot az MKB-re. A jegybank nem kommentál.
jan. 21
8:39
Ma reggel is otthonról dolgozol? Adunk 5 tippet, hogy hatékony maradj (Privátbankár)
Egyre több helyen működik a sokkal rugalmasabb home office, azaz az otthonról történő munkavégzés. A technológia adott, kommunikálni bárhonnan lehet, így érdemes megfontolni, hogy néhány napot a saját fészkedből nyomj le. Azonban nem árt tudni, hogy nem minden embertípusnál működik jól az otthoni munka. Mutatjuk, mire kell figyelni.
jan. 21
8:39
Lőttek az erősödésnek - Nagy a csapkodás a tőzsdéken (Portfolio)
Tegnap padlóra került, de végül azért valamelyest magára talált Amerika, Ázsiában a kereskedés elején pedig ma reggel a megnyugvás jelei látszottak a piacokon, a nap végére azonban ismét az eladók...
jan. 21
8:39
Fillérekért is vásárolhatsz a NAV árverésein: szinte bármit (Pénzcentrum)
Általában féláron kezdődik a licit....
jan. 21
8:41
A magyaroknak gőzük sincs a mobilfizetési alkalmazásokról (Portfolio)
Magyarországon alig pár éve jelentek meg az első okostelefonra fejlesztett mobilvásárlási és mobilfizetési lehetőségek, ám a magyar lakosság továbbra sem használja ezeket. A legrutinosabbnak és az...
jan. 21
8:45
41 párizsi sebesült még mindig kórházban (ProfitLine)
Több mint két hónappal a 130 áldozatot követelő novemberi párizsi merényletek után 41 sebesültet még mindig kórházban ápolnak, közülük egy beteget intenzív osztályon - mondta szerdán Marisol Touraine francia egészségügyi miniszter.
jan. 21
8:47
Van ok megijedni? OTP, MOL, Richter, MTelekom kilátások (ProfitLine)
A Budapesti Értéktőzsde sem tudott megmenekülni tegnap a világszintű pesszimizmustól, így a BUX 461,56 pontos, 1,99 százalékos csökkenéssel, 22 753,21 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 13,6 milliárd forint volt, minden vezető részvény gyengült az előző napi záráshoz képest.
jan. 21
8:51
Tőzsdenyitás előtt – Esésre számítanak a szakértők a tőzsdén (GazdaságPortál)
A negatív nemzetközi hangulat miatt esésre számítanak az MTI-nek nyilatkozó szakértők a tőzsdén csütörtökön. Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank üzletkötője elmondta: a nagy ázsiai piacok mindegyike 2-4 százalékot esett reggelre, emiatt várakozása szerint folytatódik a negatív hangulat csütörtökön Európában is. A nap fontosabb eseményei közül kiemelte: 11 órakor jelenik meg az euróövezet fogyasztói…
jan. 21
8:57
Az oroszok és a görögök is célkeresztben vannak Davosban (Privátbankár)
Menekült- és olajválság tartja lázban a davosi Világgazdasági Fórum résztvevőit.
jan. 21
8:57
A gépek győztek a befektetési alapok versenyében (Portfolio)
Amíg az idei katasztrofális tőzsdei teljesítmény miatt sok befektető a világgazdaság épségéért aggódik, a számítógép-vezérelt befektetési alapok szépen kezdték 2016-ot - írja a Financial Times. ...

Keresés