2016. január 29. péntek

jan. 29
0:18
Az amerikai űrkutatás történetének egyik legborzalmasabb tragédiája (Infostart)
Harminc évvel ezelőtt, nem sokkal a fellövés után felrobbant és darabokra hullott a Challenger űrsikló, fedélzetén hét emberrel: hat űrhajóssal és egy "civillel", Christa McAuliffe általános iskolai tanárnővel. Az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA vezetői csütörtökön az Arlingtoni Nemzeti Sírkertben emlékeztek a tragédiára, s helyeztek el koszorút az áldozatok előtt tisztelegve.
jan. 29
5:06
130 éves az autó (Infostart)
Százharminc éve, 1886. január 29-én kapott szabadalmi védettséget első benzinmotoros gépkocsijára Karl Benz német mérnök. Nagy horderejű találmánya utat nyitott az egyén szabad mozgása és utazása előtt.
jan. 29
6:00
Tűfóbia miatt hasnyálmirigy-átültetés (Infostart)
A világon először végeztek tűfóbia miatt hasnyálmirigy-átültetést egy cukorbeteg brit nőnél - tudósított a BBC hírportálja.
jan. 29
14:30
Tóbiás: megbukott a Fidesz-reform (Adó1százalék)
Szerinte Balognak mennie kell.
jan. 29
17:42
Életmentő szoptatás (Infostart)
Nemcsak a baba, hanem az anya egészségének, sőt a gazdaságnak is jót tesz, ha az anya megfelelő ideig szoptatja gyermekét.
jan. 29
18:54
Elhunyt a találmánykirály (Infostart)
Kilencvenhat évesen elhunyt szerdán Artur Fischer, a tipli és több mint 1100 további, a hétköznapokat megkönnyítő eszköz német feltalálója.
jan. 29
23:06
Az elmúlt 30 év nyarai lehettek a legforróbbak (Infostart)
Az utóbbi 30 év nyarai voltak valószínűleg a legforróbbak az elmúlt több mint két évezredben - állapították meg tudósok egy újonnan megjelent tanulmányban, amelyben történelmi dokumentumok és fák évgyűrűi alapján rekonstruálták az elmúlt csaknem 2100 év hőmérsékletét - írja a BBC.

Keresés