2016. január 30. szombat

jan. 30
3:51
Ünneplésre készülve - versenyautókkal hangol a 100. születésnapra a BMW (Auto Pult)
A BMW idén ünnepli 100. évfordulóját, amire a rajongók nagy tűzijátékot várnak a németektől. A bajoroknak ugyan még bőven van ideje előrukkolni valami igazán nagy durranással, de azért már most is szeretnék jelezni, hogy bizony nem feledkeznek meg a kerek születésnapról. A gyáriak ezúttal a motorsport világát hívták segítségül, ahol a látványos matricázások és festések segítségével ünnepelnék meg…
jan. 30
3:55
Vissza a múltba – újra elindul a DeLorean DMC-12 gyártása (Auto Pult)
A Vissza a jövőbe című filmtrilógia rajongói biztosan nagyon fognak örülni a friss hírnek, melynek értelmében feltámad a film négykerekű főszereplője, a DeLorean DMC-12. A felfelé nyíló ajtóiról híressé vált, és a Lotus segítségével két éven keresztül gyártott (1981-1982) sportautó-különlegességből a találgatások szerint jelenleg még mintegy 4000 ép példány van a gyűjtők kezében, de a közeljövőben…
jan. 30
3:59
A környezetszennyezés áll a Kia/Hyundai kabrió útjában? (Auto Pult)
A Hyundai és a Kia már több ízben is kacérkodott a kabriózás gondolatával, de a Lotus alapokra épülő, erőteljesen limitált Kia Elan 1990-es kivétele óta sosem jutott el egy tanulmány sem a sorozatgyártásig. Ennek oka a várható kereslet hiányában keresendő, amelyet viszont váratlan tényezők befolyásolnak.
jan. 30
4:03
2020-ig 8 új Alfa Romeo várható, de késnek a friss modellek (Auto Pult)
Már korábban is hallhattunk pletykákat arról, hogy az FCA (Fiat Chrysler Automobiles) az eredeti tervekhez képest kissé el fogja csúsztatni az Alfa Romeo újdonságainak bemutatását illetve piacra dobását, mégpedig a kínai piac vártnál gyengébb fejlődése illetve teljesítése miatt. Az eredeti tervek szerint az Alfa Romeo 2018-ig nyolc friss modellt jelentett volna be, és az újdonságok száma továbbra…
jan. 30
4:07
Az autózás csak egy csepp a környezetszennyezés tengerében (Auto Pult)
Érdekes adatok jelentek meg a minap egy kaliforniai gázszivárgással kapcsolatban: a levegőbe november óta kényszerűen metánt eregető Porter Ranch az időközben eltelt két és fél hónap alatt nagyobb mértékben károsította a környezetet, mint amennyit a teljes állam környezetvédelmi előírások szigorításával és az elektromos autók támogatásával kapcsolatos törekvései behoztak.
jan. 30
4:11
A nagy jubileum: ma 130 éves az automobil (Auto Pult)
Egy szabadalom, amely mozgásba hozta a világot: 1886. január 29-én Carl Benz benyújtotta szabadalmi kérelmét saját fejlesztésű, „gázmotor hajtású járművére”. Ezen a napon született meg az első automobil. Később ugyanebben az évben - Benztől függetlenül - Gottlieb Daimler megépítette saját motorizált gépjárművét, így 1886 lett az az év, amely a Mercedes-Benz 130 éves sikertörténetének kezdetét…
jan. 30
4:15
Tovább nő a Toyota - teljesen felvásárolják a Daihatsut (Auto Pult)
Éppen tegnap számoltunk be róla, hogy 2015-ben ismét a Toyota hódította el a legnagyobb autógyártónak járó címet. Úgy tűnik, a japánok a jövőben sem szeretnének lemondani erről a dicsőségről, hiszen hamarosan teljes egészében felvásárolják a Daihatsut is.
jan. 30
4:19
Álom a tavaszról – BMW 220d Cabrio teszt (Auto Pult)
Feltaláltuk az időutazást. Miközben mi a téli zimankóban didergünk, hasznosítani próbálva a Nap fakó sugarait, kollégánk fél évvel korábban, egy tavaszi nap langy melegében kabriózik. Ehhez a kulisszákat a Balaton, a legfontosabb hozzávalót pedig a BMW 2-es kabrió biztosítja. Porszemként a szerkezetbe egy finoman duruzsoló sorhatos helyett négyhengeres dízelmotor kerül.
jan. 30
4:23
Steril boldogság – Škoda Superb 2.0 TDI DSG teszt (Auto Pult)
Érzéketlennek lenni nem bűn, de tény, hogy nehezebben talál magának párt így az ember – az autózás világában azonban az esetek túlnyomó részében pont az ellenkezője igaz. A közlekedni vágyók leginkább élhető, kényelmes autót választanának, amely magabiztosan végzi feladatát. A Škoda Superb pedig pont ilyen volna, de szerencsére a formatervezők kezeit nem kötötték meg teljesen.
jan. 30
5:48
Nyugdíjas bácsi gázolt gyereket a zebrán (Vezess)
Csak 40-nel ment, a 13 éves lány azonban elé szaladt.
jan. 30
6:06
Lefilmezték a bunkó rendőrt (Vezess)
Angliára rájár a rúd, ítéletidő tombol a szigetországban. Ez a gyalogos viszont nem az esőzések, hanem egy figyelmetlen zsaru miatt ázott bőrig.
jan. 30
7:00
Így mulat most a bulikirály Raikkönen (Vezess)
Szokatlan fotó a Forma-1 2007-es világbajnokáról, akiről...
jan. 30
8:12
Ingyen elvihető a magyar Rolls-Royce (Vezess)
A csodaszép OT-rendszámos autó árát nem kell kifizetni.
jan. 30
9:24
Legyártották az utolsó Defendert, isten nyugosztalja! (Vezess)
Jelenlegi és volt alkalmazottak jelenlétében búcsúztatta el emblematikus típusát a Land Rover.
jan. 30
9:42
Kamionok százai leptek el két magyar falut (Vezess)
Két hete kamionok keserítik meg Apátfalva és Magyarcsanád életét.
jan. 30
11:12
Guggoló férfit gázoltak halálra Csongrádban (Vezess)
Tragikus, furcsa baleset történt Sándorfalva külterületén.
jan. 30
12:24
Ezzel az egész családot vihetnéd az Adriára (Vezess)
Minimalista lakóautót épített egy cég a Mercedes Sprinterből. Az ára azonban korántsem ennyire visszafogott.
jan. 30
12:42
Tűz miatt lezártak egy pesti utat (Vezess)
Tűz ütött ki Budapesten, a XII. kerületben egy kétemeletes társasház garázsában. Öt embert menekítettek ki.
jan. 30
12:51
Szertefoszlott álmok - az Opel nem küldi sorozatgyártásba a GT-t (Auto Pult)
Alig pár napja számoltunk be arról, hogy az Opel egy tanulmányautó képében élesztette újjá a GT nevet. Az aprócska sportkupé hamar közel került az autózás szerelmeseinek szívéhez – a márka rajongóiról nem is beszélve. Akkor még arról szóltak a hírek, hogy a jövőben sorozatgyártásba is kerül a négykerekű, most azonban olybá tűnik, hogy a villámosok kegyetlenül összetörik sokak álmát.
jan. 30
14:30
Elfogták a zsaruk a rettegett házaspárt (Vezess)
A nyomozóknak sikerült azonosítaniuk és elfogniuk azt a házaspárt, akitől joggal rettegtek Nyíregyháza autósai.
jan. 30
15:42
Halálos baleset, teljes útzár Budapesten (Vezess)
Személyautó ütközött teherautóval Budapest szélén. A kisebb jármű vezetője életét vesztette.
jan. 30
17:12
Négyautós tömegkarambol, teljes útzár Borsodban (Vezess)
Négy autó ütközött össze a 3-as út borsodi szakaszán. Az egyik kigyulladt.
jan. 30
17:39
Szertefoszlott álmok - az Opel nem küldi sorozatgyártásba a GT-t (Auto Pult)
Alig pár napja számoltunk be arról, hogy az Opel egy tanulmányautó képében élesztette újjá a GT nevet. Az aprócska sportkupé hamar közel került az autózás szerelmeseinek szívéhez – a márka rajongóiról nem is beszélve. Akkor még arról szóltak a hírek, hogy a jövőben sorozatgyártásba is kerül a négykerekű, most azonban olybá tűnik, hogy a villámosok kegyetlenül összetörik sokak álmát.

Keresés