2022. január 12. szerda

jan. 12
0:12
Nem estek hasra, de a botlást a németeknek sürgősen kezelniük kell (Napi)
Feltámadtak és tovább szennyeznek a szénerőművek és visszaesett a zöldenergia-termelés Németországban, ahol szilveszterkor végleg leállítottak három atomerőművet is. Mi történik ott? És mi köze van mindezeknek az energiaátmenethez, Angela Merkelhez és a drága gázhoz, áramhoz? Ennek néztünk utána.
jan. 12
0:12
Szuperzölddé válik a Toyota: új modellekkel reformálja meg magát a japán cég 2035-re (Blikk)
Nyugat-Európában 2035-ben már csak zéró károsanyag-kibocsátású (Zero-Emission Vehicle, ZEV) modelleket hoz forgalomba a Toyota, addigra a vállalat globális gyártása is karbonsemleges lesz – közölte a japán autógyártó kedden.
jan. 12
0:12
A britek túljutottak az omikron hullám tetőzésén (Infostart)
Az elmúlt két hónapban először csökkent heti összevetésben számolva az új koronavírus-fertőződések száma.
jan. 12
0:12
A külügyminiszter a Bosznia-Hercegovinai Főképviselői Hivatal vezetőjével egyeztetett (hirado.hu)
Magyarország számára abszolút nemzetbiztonsági és nemzetgazdasági érdek a Nyugat-Balkán békéje, stabilitása és gazdasági fejlődése.
jan. 12
0:12
Egy héten belül a második lövést adta le a tengerre egy rakétával Észak-Korea (444.hu)
Talált.
jan. 12
0:16
Felcsillant a remény, hogy a Szputnyik egyszer majd megkapja az EMA-engedélyt (Napi)
Pozitívan értékelték az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) szakértői oroszországi látogatásuk során a koronavírus elleni Szputnyik V vakcina klinikai tesztelésének eljárását - közölte Gyenisz Logunov, a Gamaleja Központ helyettes vezetője kedden a Szolovjov Live YouTube-csatornán.
jan. 12
0:16
Nincs ápoló és elég kórházi ágy: az összeomlás szélén az olasz egészségügy az omikron miatt (Blikk)
Milánóban újra megnyitották a vásártéren felállított, a koronavírusos betegeket fogadó Covid-19-kórházat, a szicíliai Palermóban tábori kórházakkal igyekeznek enyhíteni az olasz egészségügy telítettségét az omikron variáns terjedése miatt, amely a járvány minden korábbi hullámához képest több megbetegedéshez vezetett kedden.
jan. 12
0:16
A cseh képviselőház elnöke szerint Orbán a kazah polgárok elleni lövöldözés oldalára állt (444.hu)
„Magyarország nem egyenlő Orbán Viktorral, sok olyan polgára van, akinek gondja van a hasonló kijelentésekkel” - írta Markéta Pekarová Adamová.
jan. 12
0:20
Már közösségi szinten terjed az omikron Romániában (Napi)
Romániában országszerte fokozott ütemben, közösségi szinten terjed a koronavírus omikron variánsa - figyelmeztetett kedden közzétett heti elemzésében a közegészségügyi intézet (INSP). A minden eddiginél ragályosabb mutációt már az ország megyéinek több mint felében (74 százalékában), valamennyi történelmi régióban kimutatták és az esetek több mint
jan. 12
0:20
Covid-helyzet Nagy-Britanniában: ezt mutatják a legfrissebb adatok, így alakult az új fertőzöttek száma (Blikk)
A kedden ismertetett legfrissebb adatok szerint jelentős ütemben csökken a naponta azonosított új koronavírus-fertőződések száma Nagy-Britanniában. Londoni elemzői számítások szerint most már biztosra vehető, hogy az ország túljutott az omikron vírusvariáns okozta fertőzési hullám tetőzésén.
jan. 12
0:20
Ursula von der Leyen: Sassoli halálával az EU meggyőződéses Európa-pártit veszített el (444.hu)
Leyen szerint az EP elnöke olyan ember volt, aki az igazságért és a szolidaritásért harcolt.
jan. 12
0:24
Kiszámolták, mennyit bukik a brit költségvetés az elektromos autók terjedésével (Napi)
Nagy adóbevétel-kiesést okoz a brit költségvetésnek az elkövetkező években az elektromos autók terjedése a RAC Foundation kedden publikált tanulmánya szerint.
jan. 12
0:24
Nem tűri tovább az Eu a rakétakilövéseket: kemény üzenet Észak-Koreának (Blikk)
Az Európai Unió elítélte, hogy Észak-Korea január 5-én és 11-én rakétákat lőtt ki a tengerbe keleti irányban, egyben kijelentette: Phenjan törekvése az illegális fegyverrendszerekre fenyegetést jelent a nemzetközi békére és biztonságra, valamint ellentétes a párbeszéd folytatására irányuló nemzetközi erőfeszítésekkel.
jan. 12
0:24
Behajtja az EU Lengyelországon a bírák korlátozása miatt kiszabott, eddig 70 millió euróra duzzadt pénzbírságot (444.hu)
Ha a lengyel kormány továbbra is ragaszkodik a bírák fegyelmi kamarájához, megy a csekk.
jan. 12
0:28
Január 18-án választ új elnököt az Európai Parlament (Napi)
Jövő kedden, David Sassoli elnök halálát követően az új elnök megválasztása mellett alelnököket is választ az EP.
jan. 12
0:32
A bennfentes kereskedelem vádja érte a horvát jegybank volt és jelenlegi vezetőit (Napi)
A Horvát Nemzeti Bank (HNB) volt és jelenlegi vezetői, valamint munkatársai az elmúlt húsz évben számos esetben a bennfentes kereskedelem szabályozását sértő ügyletet folytattak olyan bankok értékpapírjaival, amelyek felügyeletével voltak megbízva - állítja az Index.hr internetes hírportál a horvát Központi Elszámolóház és Értéktár (SKDD) archív do
jan. 12
0:36
Újabb botrányba keveredett a brit miniszterelnöki hivatal (Napi)
Kedden kiszivárgott belső feljegyzések szerint a brit kormány által 2020 tavaszán elrendelt első járványellenes zárlat idején rendeztek nagyszabású kerti összejövetelt a londoni miniszterelnöki hivatalban. Az ügyben - amely néhány héten belül a második hasonló botrány - a Scotland Yard is felvette a kapcsolatot a kabinetirodával.
jan. 12
0:40
Megtelnek az amerikai kórházak, olyan gyorsan terjed az omikron (Napi)
Új rekordot döntött a kórházba szállított betegek száma az Egyesült Államokban a koronavírus omikron-változatának rendkívül gyors terjedése miatt: a héten 145 982 amerikai fertőzöttet szállítottak kórházba - jelentette az NPR közszolgálati rádió.
jan. 12
0:44
Szemérmetlenül nyerészkednek a politikusok és a jegybank vezérei, most sorra buktatják őket (Napi)
Az amerikai jegybanki funkciókat betöltő Federal Reserve újabb vezetője mondott le a befektetői botrány nyomán: Richard Claridae alelnök már pénteken távozik posztjáról miután kiderült, hogy 1 millió és 5 millió dollár közötti összeget mozgatott át egy kötvényalapból egy részvényalapba a világjárvány kezdetén. A Fed ugyan nem lát el piacfelügyelete
jan. 12
0:48
Németországban megdőlt az 1946-ban regisztrált halálozási rekord (Napi)
Megdőlt tavaly Németországban az 1946-ban regisztrált halálozási rekord, egy év alatt egymilliónál is többen haltak meg - közölte kedden a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis), amelynek adatai szerint a növekedés részben a koronavírus-világjárványnak tulajdonítható.
jan. 12
0:52
Az EMA közzétette, hogy mennyivel csökken a kórházba kerülés kockázata az omikronnal (Napi)
Az előzetes adatok továbbra is azt mutatják, hogy az új típusú koronavírus ellen rendelkezésre álló vakcinák hatékonyak az omikron variáns által okozott súlyos betegségek és a kórházi kezelések megelőzésére is - közölte az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) kedden.
jan. 12
0:56
Sok problémát megoldhatnak az okosfegyverek, de sok aggály is felmerül velük kapcsolatban (Napi)
Annak ellenére, hogy a mai napig komoly aggályok merülnek fel az okosfegyverek használatával kapcsolatban, számos amerikai cég kísérletezik a tökéletes prototípus megalkotásával. Úgy tűnik, hamarosan akár zöld lámpát is kaphat az ujjlenyomat-leolvasóval rendelkező okoseszköz, amely számos előnyt ígér használóinak.
jan. 12
1:00
A NATO egy tapodtat sem enged az orosz tárgyalásokon (Napi)
Szerdán az Észak-atlanti Szerződés Szervezete (NATO) folytat tárgyalásokat Oroszországgal Ukrajna ügyében. Az amerikai tag reménykedik a párbeszéd sikerében, de nem hajlandó engedni az oroszok egyik legfontosabb követelésének.
jan. 12
1:04
Úgy tűnik, Nagy-Britannia túljutott az omikron okozta fertőzési hullám tetőzésén (Napi)
A kedden ismertetett legfrissebb adatok szerint jelentős ütemben csökken a naponta azonosított új koronavírus-fertőződések száma Nagy-Britanniában. Londoni elemzői számítások szerint most már biztosra vehető, hogy az ország túljutott az omikron vírusvariáns okozta fertőzési hullám tetőzésén - írja az MTI.
jan. 12
1:08
Vészesen fogy az afgánok pénze (Napi)
Annyira nincs már pénz Afganisztánban, hogy a tálibok elkezdik búzával kifizetni az állami dolgozókat. A gabonát is adományként kapják a környező országoktól - írja a hvg.hu.
jan. 12
1:12
A szlovén miniszter szerint az omikron-variáns nap mint nap új meglepetést okoz (Napi)
Szlovéniában január végére, február elejére várják a koronavírus-járvány ötödik hullámának tetőzését - jelentette ki kedden Janez Poklukar szlovén egészségügyi miniszter, megjegyezve, hogy mindemellett nem szerencsés előrejelzésekbe bocsátkozni, mert az omikron variáns nap, mint nap új meglepetést okoz.
jan. 12
3:00
EMA: A Covid-oltások az omikron ellen is pompásan védenek (24.hu)
Egyelőre úgy tűnik, kevésbé okoz súlyos lefolyást a fertőzötteknél a koronavírus új variánsa, de oltás nélkül így is veszélyes.
jan. 12
5:30
Kazahsztán: ha az oroszok már bent vannak a házban, nagyon nehéz távozásra bírni őket (ATV)
Egy héttel azután, hogy több tucatnyian meghaltak a tüntetések során, Tokajev elnök Alikhan Szmailovot nevezi ki a miniszterelnöknek Kazahsztánban. Antony Blinken amerikai külügyminiszter pénteken arra figyelmeztetett, hogy nehéz lesz csökkenteni orosz befolyást, miután csapatokat hívtak be a zavargások elfojtására Kazahsztánban.
jan. 12
6:36
Éledezik a turizmus Kolozsváron (Napi)
Van olyan mutatója a kolozsvári repülőtér forgalmának, amiben a 2019-es utolsó békeévhez képest is javult a helyzet. Idén már Málta és Nizza is elérhető lesz az erdélyi városból.
jan. 12
6:36
A kanadai Québec tartomány különadót vetne ki az oltatlanokra (ATV)
A kanadai Québec tartomány különadót tervez kivetni azokra, akik orvosi felmentés hiányában nem akarják beoltatni magukat a koronavírus ellen - közölte kedden Francois Legault, a tartományi kormány vezetője.
jan. 12
6:54
Már van, ahol különadóval büntetnék az oltatlanokat (hirado.hu)
A kanadai Québec tartomány vezetője szerint az oltatlanok „pénzügyi terhet jelentenek” polgártársaik részére.
jan. 12
7:00
Rekordmelegek voltak tavaly az óceánok (Napi)
Rekordmelegek voltak tavaly is az óceánok. A tudósok arra figyelmeztetnek, hogy az emberi tevékenység okozta globális felmelegedés miatt már hatodik éve dől meg a melegrekord a világ óceánjaiban.
jan. 12
7:00
Különadót vethetnek ki az oltatlanokra (168 Óra Online)
A kanadai Québec tartomány vezetője pénzügyi tehernek nevezte az oltatlanokat.
jan. 12
7:18
Választások: 29 új helyen szavazhatunk (Infostart)
A 2018-as parlamenti választáson 118 külképviseleten szavazhattak a választópolgárok, azóta 29 külképviselet nyílt, egy bezárt.
jan. 12
7:24
Feleslegesnek tűnik a legfontosabb járványügyi intézkedés (Napi)
Az omikron variáns által okozott újabb járványhullám nyomán egyre több helyen vezetnek be újra szigorú utazási korlátozásokat. Azonban ez most már teljesen felesleges és káros, többet árt, mint használ.
jan. 12
7:36
Tábori kórházak nyílnak - túllépte a terheltségi küszöböt az egészségügyi rendszer Olaszországban (SzMo)
Országosan több mint 17 ezer Covid-19-beteg van kórházban, több mint ezerhatszázat kezelnek intenzív osztályon. A napi esetszám - 1,3 millió teszteléssel - túllépte a 220 ezret.
jan. 12
7:42
Drasztikus lépésre készül a spanyol kormány: influenza lesz a Covidból (Infostart)
A spanyol kormány hetek óta azon dolgozik, hogy a Covid-19 és az omikron variáns kezelését fokozatosan a hagyományos influenzák esetében alkalmazott eljárás szerint kezdjék végezni. Madrid a kezdeményezést már EU-szinten is felvetette.
jan. 12
7:48
Egészségügyi adót vetnek ki az oltatlanokra (Blikk)
A miniszterelnök elmondása szerint ez így fair a beoltottakkal szemben.
jan. 12
7:48
Québecben egészségügyi adót vetnek ki az oltatlan kanadaiakra (444.hu)
Francois Legault miniszterelnök jelentette be, hogy azoknak, akik nem kapták meg az oltás első adagját, „hozzájárulást” kell fizetniük.
jan. 12
7:54
A kanadai Québec tartomány különadót vetne ki az oltatlanokra (888.hu)
A kanadai Québec tartomány különadót tervez kivetni azokra, akik orvosi felmentés hiányában nem akarják beoltatni magukat a koronavírus ellen – közölte kedden Francois Legault, a tartományi kormány vezetője.
jan. 12
8:06
Házikedvenc-ölelgetés és hulahoppkarika-verseny – Egy brit energiaszolgáltató tippjei a lakásukban didergőknek (hirado.hu)
Rendhagyó energiatakarékossági tippekkel látta el ügyfeleit az egyik legnagyobb brit energiaszolgáltató. Az Ovo Energy blogbejegyzésekben egyebek között azt tanácsolta a fűtési kihívásokkal szembesülő fogyasztóknak, hogyha fáznak, ölelgessék háziállataikat, egyenek zabkását vagy rendezzenek a gyerekeknek hulahoppkarika-versenyt.
jan. 12
8:06
Szijjártó Péter a Bosznia-Hercegovinai Főképviselői Hivatallal egyeztetett (Demokrata)
Magyarország számára nemzetbiztonsági és nemzetgazdasági érdek a Nyugat-Balkán békéje, stabilitása és gazdasági fejlődése – erősítette meg Szijjártó Péter.
jan. 12
8:24
Egy nap alatt 10 ezer halottat szedett a koronavírus (168 Óra Online)
Az omikron miatt romlik a helyzet.
jan. 12
8:24
Omikron: jelentős ütemben csökken a naponta azonosított új koronavírus-fertőződések száma Nagy-Britanniában. (SzMo)
Londoni elemzői számítások szerint most már biztosra vehető, hogy az ország túljutott az omikron vírusvariáns okozta fertőzési hullám tetőzésén.
jan. 12
8:30
Gyorsan terjed az omikron, 3,1 millióval nőtt a fertőzöttek száma száma a világon (hirado.hu)
Meghaladta a 313 milliót a fertőzöttek száma a világon.
jan. 12
8:42
Törölni kell a bűnügyekhez nem köthető személyes adatokat (Infostart)
Egy vizsgálat során derült ki, hogy túl hosszan őriz meg adatokat az Europol.
jan. 12
8:48
Mit tapasztaltak és hogyan jutottak haza a Kazahsztánban rekedt magyarok? – Helyszíni beszámoló (Blikk)
Már itthon vannak a kazahsztáni zavargások miatt a közép-ázsiai országban rekedt magyarok, akik közül az egyik, Sebestyén Péter üzletember be is számolt a bizonytalanságban töltött, drámai napokról.
jan. 12
8:48
Jelentős ütemben csökken az új fertőződések száma Nagy-Britanniában (ATV)
A kedden ismertetett legfrissebb adatok szerint jelentős ütemben csökken a naponta azonosított új koronavírus-fertőződések száma Nagy-Britanniában. Londoni elemzői számítások szerint most már biztosra vehető, hogy az ország túljutott az omikron vírusvariáns okozta fertőzési hullám tetőzésén.
jan. 12
9:00
Szigorítanak: különadót vetne ki az oltatlanokra a kanadai Québec tartományban (Metropol)
A kanadai Québec tartomány különadót tervez kivetni azokra, akik orvosi felmentés hiányában nem akarják beoltatni magukat a koronavírus ellen - közölte kedden Francois Legault, a tartományi kormány vezetője.
jan. 12
9:06
Kim Dzsong Un hiperszonikus rakétafellövést tekintett meg (Infostart)
Dél-Korea és Japán adott hírt a legutóbbi rakétakísérletről, az észak-koreai állami hírügynökség megerősítette az értesülést.

Keresés