2013. január 16. szerda

jan. 16
17:45
Pécs: a helyi klubok vért gyűjtenek Rakaczki Bencének (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő PMFC a Pécsi Regionális Vérellátó Központtal közös szervezésben véradó napot hirdet Rakaczki Bence megsegítésére. Mint korábban megírtuk, a Diósgyőr 19 éves, leukémiában szenvedő kapusát január 29-én megműtik, csontvelő-átültetésen esik át.
jan. 16
17:45
Guardiola az angol futballélvonalban készül munkát vállalni (Metropol)
Mindig is elbűvölte az angol labdarúgás, annak légköre, közönsége és támogatói.
jan. 16
17:47
Férfi kézi-vb: döntetlent hozott az orosz-macedón meccs (She)
A férfi kézilabda-világbajnokság B-csoportjának negyedik fordulójában Oroszország Macedóniával csapott össze, és az összecsapás 29–29-es döntetlenre végződött. Az oroszok a második félidőben vezettek már hat góllal is, ám az előny kevésnek bizonyult, miután az ellenfél – a tízgólos Kiril Lazarov vezetésével – felzárkózott, majd az utolsó percben ki is egyenlített.
jan. 16
17:47
Guardiola lesz a Bayern München vezetőedzője (Metropol)
Tavaly közölte: pihenni akar, kifárasztotta a Barcánál töltött négy esztendő. Tegnap Angliával hozták hírbe.
jan. 16
18:03
Videó: forrtak az indulatok a lengyel-szlovén kézimeccs után (She)
Nem múlt el balhé nélkül a Szlovénia–Lengyelország mérkőzés a férfi kézilabda-világbajnokságon. A meccset a szlovénok nyerték meg egyetlen góllal, 25–24-re. Az utolsó percek a kis különbség miatt meglehetősen feszült légkörben teltek el, a lefújás után kisebb lökdösődésre is sor került.
jan. 16
18:04
Bode Miller a szezonban már nem versenyez (Agroinform)
Kisebb térdpanaszai miatt ebben az idényben már nem versenyez Bode Miller.
jan. 16
18:05
Napoli: Mourinho nem engedi el Ricardo Carvalhót (She)
Az olasz Napoli labdarúgócsapata szívesen vitte volna a spanyol Real Madridnál mellőzött rutinos portugál belső védőt, Ricardo Carvalhót a téli átigazolási időszakban, ám szakmai indokokra hivatkozva a spanyolok elzárkóznak a játékos távozásától. Erről olasz (Sporttalia) és portugál (A Bola) hírforrások is beszámoltak.
jan. 16
18:21
Videó: A stadionbezárással túllőttek a célon - Bognár (She)
Több más szakemberhez, szurkolóhoz hasonlóan Bognár György sem ért egyet a stadionbezárással. A korábbi válogatott az NSO Tv-nek kifejtette, hogy aránytalanul nagy büntetés ez. Bognár beszélt Gera Zoltán sérüléséről is, biztos abban, hogy mint korábban Dszudzsá Balázs vagy Juhász Roland esetében, a csapat most is megfelelően áthidalja a hiány okozta problémát.
jan. 16
18:21
Döntetlen a macedón-orosz mérkőzésen (Agroinform)
Az orosz és a macedón válogatott döntetlent játszott egymással a spanyolországi férfi kézilabda-világbajnokság on.
jan. 16
18:39
Brazília: a Maradona-utód Riquelme a Serie B-be készül (She)
A francia L'Équipe arról számolt be, hogy az egykor Maradona-utódnak kikiáltott – korábban a Barcelona megváltójának tartott, a Villarrealt BL-elődöntőig repítő – argentin Juan Román Riquelme brazil másodosztályú labdarúgócsapatnál folytathatja a pályafutását.
jan. 16
18:39
Soha nem írhatjuk le a Real Madridot - Lionel Messi (Agroinform)
Hiába a tetemes pontkülönbség, a barcelonaiak nem veszi félvállról a bajnokság következő 19 fordulóját.
jan. 16
18:41
Úszás: visszavonul a pekingi csoda amerikai főszereplője (She)
Harminchét éves korában bejelentette visszavonulását Jason Lezak, az Egyesült Államok négyszeres olimpiai bajnok gyorsúszója.
jan. 16
18:57
Videó: Ha nem lenne remény, nem fellebbeznénk - Csányi (She)
Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke az NSO Tv-nek is beszélt a stadionbezárással kapcsolatos fellebezésről. Csányi reméli, felfüggesztettel vagy pénzbírsággal talán elkerülhetjük, hogy ne üres lelátók előtt mérkőzzünk a románokkal.
jan. 16
18:57
Nem jogos az akadémiák kritikája - Szalai László (Agroinform)
Önmagában a Bozsik Program és az akadémiai rendszer nem jelent megoldást a magyar labdarúgás utánpótlásképzésére.
jan. 16
19:33
Ciprusi Kupa: André Alves két góljával nyert az Omonia (She)
Kettős győzelemmel jutott be a legjobb nyolc közé a Ciprusi Kupában az Omonia Nicosia labdarúgócsapata, miután az idegenbeli 2–0-s siker után hazai pályán is megverte 2–0-ra az Ethnikosz Ahnát. Az Omonia mindkét gólját a Videoton, a Kaposvár és a Honvéd egykori brazil légiósa, a brazil André Alves szerezte. Csapattársa, a korábbi magyar válogatott Leandro kezdőként 68 percet játszott.
jan. 16
19:33
Amerikai kosarast szerződtetett a Szolnoki Olaj (Agroinform)
A 24 éves, 185 centis James Brian Florence az idény végéig kötelezte el magát.
jan. 16
19:35
Férfi vízi, ob I: a Szolnok 19 gólt dobott, Honvéd-siker Szentesen (She)
Az élvonalbeli férfi vízilabda-bajnokság alapszakaszának 13. fordulójában a Bp. Honvéd Szentesen győzött, míg a Szolnok hazai környezetben a Pécs ellen nyert roppant magabiztosan. Előbbi meccsen sokáig biztosan vezetett a Honvéd, de csak a záró részben dőlt el a találkozó, utóbbi azonban már egy negyedet követően eldőlt.
jan. 16
19:35
Nehéz meccs vár Gilles Simonra (Agroinform)
A papírforma szerint könnyű ellenfelet kapott a francia, mi mégis úgy gondoljuk, hogy Jesse Levine képes a helytállásra.
jan. 16
19:51
Női kosár, Euroliga: Fener-győzelem, közel a soproni búcsú (She)
A női kosárlabda Euroliga csoportkörének 11. fordulójában az Uniqa-Euroleasing Sopron hazai környezetben öt ponttal kapott ki a török Fenerbahcétől. A 2/8-as mutatóval álló soproniaknak még két mérkőzésük van hátra, továbbjutási esélyeik minimálisak. Már csak azt Tragovistát tudják beérni, amellyel a hazai vereség után még idegenben játszanak, és lehet, még az a siker önmagában még nem is lenne…
jan. 16
19:51
Nyugalom, kevesebb rizikó és elkerüli Mourinhót - Hajdú B. István Guardiola választásáról (Agroinform)
A kommentátor a Bayern München és az edző szempontjából is megvilágította a döntés helyességét a hathárom.hu-nak.
jan. 16
19:53
Autósport: Gyulay Zsolt továbbra is maradna a szövetség élén (She)
Továbbra is elvállalná a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) vezetését elnökként Gyulay Zsolt. Szándékát a szervezet vasárnapi tisztújító közgyűlése előtt közleményben jelezte.
jan. 16
19:55
NBA: a kedvencek padoztatása miatt perlik a Spurst (She)
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő San Antonio Spurs ellen indított pert egy szurkoló, miután a csapat edzője, Gregg Popovich a nagy terhelésre való tekintettel hazaküldte legjobbjait, Tim Duncant, Tony Parkert és Manu Ginóbilit a Miami Heat elleni mérkőzés előtt.
jan. 16
20:09
Dakar: az első csekkpontnál véget ért a szerdai szakasz (She)
A rendezők az időjárási előrejelzések miatt úgy döntöttek, hogy az első csekkpontnál véget ér a Dakar-rali szerdai szakasza, mivel a kiszáradt folyómedrek könnyen megtelhetnek vízzel az esőzések miatt.
jan. 16
20:11
Videó: Zlatan Ibrahimovic pazar gólja a PSG edzésén (She)
Az alábbi videóban a Paris Saint-Germain egyik edzésére látogatunk el. A játékosok éppen a kapura lövés gyakorolják, Zlatan Ibrahimoviccsal egyetemben.
jan. 16
20:13
Felkészülés: háromgólos pécsi győzelem a szomszédvár ellen (She)
A Pécsi MFC NB I-es labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen 3–0-ra legyőzte a másodosztályú Kozármislenyt.
jan. 16
20:15
Férfi kosárlabda: amerikai hátvédet igazolt a Szolnok (She)
A Szolnoki Olaj KK férfi kosárlabdacsapatának vezetősége szerdán bejelentette, hogy James Brian Florence személyében új amerikai kisembert igazol az idény hátralévő részére, aki ma este már meg is érkezik Szolnokra!
jan. 16
20:17
Férfi vízi, ob I: Szivós volt az FTC-t verő Szeged vezére (She)
Az élvonalbeli férfi vízilabda-bajnokság alapszakaszának 13. fordulójában az A-Híd Szeged VE a papírformának megfelelően könnyedén nyert otthon az FTC ellen. A hazai sikerből oroszlánrészt vállalt a négy góljával a mezőny legeredményesebb játékosának bizonyuló Szivós Márton.
jan. 16
20:27
Férfi kézi-vb: Montenegró a németektől is kikapott (She)
Negyedik mérkőzését is elveszítette, így csak az Elnöki Kupáért vívott küzdelmek során folytathatja a további szereplését Montenegró a férfi kézilabda-világbajnokságon. A selejtezők során a később olimpiai ezüstéremig jutó svédeket kiütő montenegróiak ezúttal a németektől kaptak ki 29–21-re.
jan. 16
20:27
Nem bírt a Sopron a Fenerbahcével (Agroinform)
A Sopron hazai pályán öt ponttal kikapott az esélyesebb török Fenerbahcétól az Euroliga tizedik fordulójában.
jan. 16
20:45
Videó: „Együtt kell dolgoznunk a szurkolókkal a magyar fociért” (She)
Másodszor rendezték meg a Magyar Labdarúgás Fórumát Budapesten. A rendezvényen több neves személyiség is beszédet mondott. Alaposan körbejárták a témákat, többek között a sportegészségügy, a sportpszichológia, a gazdasági kérdések és a szurkolókkal való kommunikáció is terítékre került. Csányi Sándor MLSZ-elnök, Buzgó József, a Nemzeti Sport főszerkesztője és Illés Béla nyilatkozott az NSO…
jan. 16
20:47
Férfi vízi, ob I: a BVSC megszorongatta a Vasast (She)
Az élvonalbeli férfi vízilabda-bajnokság alapszakaszának 13. fordulójában a BVSC messze erőn felül teljesítve egygólos vereséget szenvedett a Vasas vendégeként. A Debrecen otthon Giorgetti Alex vezérletével kerekedett az EKF-Eger fölé.
jan. 16
21:03
Férfi kosár MK: hamar elolvadt a debreceni előny Fehérváron (She)
A Debrecen férfi kosárlabdacsapata ötpontos előnnyel érkezett az Alba Fehérvár otthonába a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágójára, ám a továbbjutásra így sem volt esélye. A hazaiak már az első negyed végén 16 ponttal vezettek, végül pedig 25 pontos győzelmet arattak.
jan. 16
21:03
Kína már curlingben is világbajnokságot rendezhet (Agroinform)
A nemzetközi szövetség döntése értelmében jövőre Pekingben kerül sor a férfi curling világbajnokság küzdelmeire.
jan. 16
21:05
Guardiola a legjobb sportszakmai programot választotta (Agroinform)
Ügynöke szerint azért választotta a Bayernt Pep Guardiola, mert a bajorok vázolták fel a legjobb sportszakmai programot.
jan. 16
21:21
Kemény Dénes már látja a javítás lehetőségeit (Metropol)
Nagyon sok dolgot tanulmányozott át a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztját a szövetség elnöki tisztére cserélő Kemény Dénes, aki két hete állt munkába és már tudja, mik a legfőbb teendők.
jan. 16
21:21
Minden mérkőzésen győzelemre játszunk, amíg erre van lehetőség - Mocsai Lajos (Agroinform)
Csütörtökön a házigazda spanyolok következnek, a kapitány nem adja fel előre a meccset, de tisztában van az esélyekkel.
jan. 16
21:23
Szoros csatában nyert a Vasas (Metropol)
A címvédő Vasas nagy küzdelemben kerekedett felül a vendég BVSC-n szerdán a Vodafone férfi vízilabda ob I-ben.
jan. 16
21:39
NFL: egyetemi edzőt szerződtetett a Philadelphia (She)
Hosszú keresés után az idény végén Andy Reidet menesztő Philadelphia Eagles amerikaifutball-csapata megtalálta új edzőjét: a Sasok új mestere az eddig az Oregon University futballcsapatát vezető Chip Kelly lesz.
jan. 16
21:39
Félbeszakadt az autósok szelektívje (Metropol)
A motorosoknál az amerikai Kurt Caselli volt a leggyorsabb a Dél-Amerikában zajló Dakar-rali 11. szakaszán, összetettben pedig továbbra is az ezúttal harmadik francia Cyril Despres vezet.
jan. 16
21:41
Spanyol Király-kupa: nem szerzett előnyt a Zaragoza (She)
A Zaragoza hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a Sevillával a Spanyol Király-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. Pintér Ádámot csereként nevezték a találkozóra, de a Zaragozát irányító Manolo Jiménez nem adott neki játéklehetőséget.
jan. 16
21:57
Férfi kézilabda: a Pick Szeged négy góllal nyert Orosházán (She)
A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata jótékonysági mérkőzésen 37–33-ra nyert Orosházán.
jan. 16
21:57
Futballfórum - Csányi: négy év alatt hat világversenyes részvétel a cél (Behaviour)
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke négy kiemelten fontos fejlesztési területet jelölt meg 2013-ra a Magyar Labdarúgás Fórumán, és kijelentette: a következő négy évben sorra kerülő 32 világverseny közül legalább hatra kijut a magyar válogatott.
jan. 16
21:57
Pintérék nem szereztek előnyt a visszavágóra (Agroinform)
A Zaragoza hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a Sevillával a Király Kupa negyeddöntőjének első felvonásán.
jan. 16
21:59
Videó: Messi és a négy Aranylabda a Málaga-meccsen (She)
A jelenleg is zajló Barcelona–Málaga spanyol Király-kupa-mérkőzés előtt Lionel Messit köszöntötte a Camp Nou közönsége abból az alkalomból, hogy az argentin zseni negyedik alkalommal is elnyerte a FIFA-Aranylabdát.
jan. 16
21:59
Megyeriék fél lábbal negyeddöntősök (Agroinform)
Az Olympiakosz Pireusz 2-0-ra legyőzte a másodosztályú Kavalát a Görög Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.
jan. 16
22:01
Sarapova 27 éve nem látott bravúrt ismételt meg (Agroinform)
Régen volt példa arra, hogy a női mezőnyben valaki két találkozón keresztül ne veszítsen gémet egy Grand Slam tornán.
jan. 16
22:15
Dakar: a motorosoknál Cyril Despres továbbra is az élen (She)
A motorosoknál az amerikai Kurt Caselli volt a leggyorsabb a Dél-Amerikában zajló Dakar-rali 11. szakaszán, összetettben pedig továbbra is az ezúttal harmadik francia Cyril Despres vezet.
jan. 16
22:16
Despres továbbra is az élen, félbeszakadt az autósok szelektívje (Agroinform)
Az autósoknál a mezőny jelentős része nem tudott túljutni egy folyón, amelynek hirtelen emelkedett a vízszint.
jan. 16
22:17
Férfi kézi-vb: Dánia lelépte Izlandot, és csoportelső (She)
A dán férfi kézilabda válogatott 36–28-ra legyőzte Izlandot a spanyolországi világbajnokság csoportkörének negyedik fordulójában, így már biztosan első helyen jut tovább a B jelű csoportból.
jan. 16
22:19
Női kosár, Euroliga: megállíthatatlan a Jekatyerinburg (She)
A női kosárlabda Euroliga csoportkörének 11. fordulójában a lengyel Polkowice vendégeként idegenben nyert az orosz Jekatyerinburg, amely a mezőny egyedüli csapataként tovább őrzi veretlenségét.

Keresés