2013. május 11. szombat

máj. 11
0:12
Kézilabda: Rajko Prodanovics három évig a Veszprémé (She)
A Nemzeti Sportnak nyilatkozó Rajko Prodanovics, a Pick Szeged lejáró szerződésű szerb kézilabdázója megerősítette a korábbi találgatásokat: három évre aláírt az MKB Veszprémhez. A két gárda május 18-án kezdi a bajnoki döntő párharcát.
máj. 11
0:48
Videó: pörgősebb, tartalmasabb, szakmaibb - itt az új NS! (She)
Idén 110 éves lapunk története fontos mérföldkőhöz érkezett szombaton. Többhónapos előkészítő munka után ezen a napon megjelenik a megújult Nemzeti Sport. A lap mostantól más köntösben, új rovatokkal, szakmaibb írásokkal jelentkezik. Az NSO Tv videójában a kollégáink mesélnek az előkészületekről.
máj. 11
0:52
NS: megújult a lap; ünnepre készülnek Győrött; Szivics slágere - szombat (She)
A megújult Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk:
máj. 11
2:00
Tenisz: ismét döntő szettbe torkollott a Wawrinka-Tsonga (She)
„Természetesen" a madridi tenisztornán sem maradt el a döntő szett a Stanislas Wawrinka–Jo-Wilfried Tsonga párharcban, amelynek végén ezúttal a svájci örülhetett.
máj. 11
7:06
NHL: Zetterberg mentette meg a Detroitot, továbbment a Kings (She)
Négy mérkőzést rendeztek magyar idő szerint szombatra virradóra az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság rájátszásában, amelyek közül egy párharc el is dőlt: a Los Angeles Kings a St. Louis Blues elleni 2–1-es hazai sikerével továbbjutott. A Detroit Red Wings Henrik Zetterberg vezetésével tartotta életben továbblépési reményeit az Anaheim Ducks ellen: a svéd játékos két gólt szerzett, a…
máj. 11
7:06
David Moyes lesz Alex Ferguson utóda (Behaviour)
Nem sokat kellett várni arra, hogy a Manchester United megnevezze - a karrierje befejezését szerdán bejelentő - Sir Alex Ferguson utódát.
máj. 11
7:08
Tucatnyi magyar egység került be a finálékba (Behaviour)
Négy magyar egység közvetlenül a tegnap délelőtti előfutamból, míg további nyolc magyar egység a délutáni futamokból biztosította a helyét a döntőkbe Szegeden, a kajak-kenu Világkupa-sorozat idei első versenyén.
máj. 11
7:10
Hat érmet nyerhetnek a magyar karatésok (Behaviour)
Akár hat érmet is nyerhet Magyarország a káposztásmegyeri Jégpalotában a holnapig tartó 48. Felnőtt Karate Európa-bajnokságon, miután tegnap a női csapatok küzdelmei során a magyar válogatott is eljutott a bronzmérkőzésig az öt egyéniben kivívott éremesélyes - S. Kovács Ádám, Virág András, Tóth Beatrix, Metzger Szandra és Bartha Nikola - mellett.
máj. 11
7:12
Jaj lesz a hibázóknak! (Behaviour)
Komoly szabálymódosítások várhatóak a 2014-es Formula 1-es szezonban: egyrészt megreformálnák a versenyzők büntetési rendszerét, másrészt a technikai meghibásodásokért is új szisztéma alapján osztogatnák majd büntetéseket. Végleges döntés még nincs, vita viszont már egyre több.
máj. 11
7:24
Honvéd: Lanzafame korábbi csapattársa érkezhet (She)
Olasz lapértesülések szerint újabb olasz futballista csatlakozhat a Budapest Honvédhoz a nyáron: a Grosseto 23 éves védője, Giovanni Formiconi érkezhet a kispestiekhez.
máj. 11
7:42
NBA: a Spurs és a Miami is tíz ponttal győzött idegenben (She)
A Miami Heat és a San Antonio Spurs is tíz ponttal győzött idegenben az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában magyar idő szerint szombat hajnalban. A Heat 104–94-re nyert a Chicago Bulls ellen, míg a Spurs 102–92-re diadalmaskodott a Golde State Warriors otthonában, így mindkét csapat 2–1-re vezet a párharcban.
máj. 11
8:00
A győri edző komoly újításra nem számít (Infostart)
A Győri Audi ETO KC edzője, Ambros Martin szerint lényeges lesz, hogy kijön-e csapata tudása a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjének szombati, veszprémi visszavágóján, a norvég Larvik ellen.
máj. 11
8:12
Minden a Manchester City mellett szól a döntőben (Agroinform)
A Premier League második helyezettjének a kiesés ellen küzdő Wigan lesz az ellenfele az FA-kupa fináléjában.
máj. 11
8:18
Női kosárlabda: válogatott játékost igazolt a DVTK (She)
Czank Tímea személyében magyar válogatott kosárlabdázót szerződtetett a Work Force-DVTK NB I-es együttese.
máj. 11
8:36
Videó: Lovrencsics közelről lőtte a Poznan negyedik gólját (She)
Ahogy arról már beszámoltunk, a lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában a Lovrencsics Gergőt végig a soraiban tudó Lech Poznan hazai pályán 4–0-s győzelmet aratott a Widzew Lódz ellen. A magyar támadó a 92. percben talált be egy közeli lövés után. Összefoglaló.
máj. 11
8:54
Ajánló: Újpest-Honvéd, bajnok lehet a Puskás FC - program (She)
A labdarúgó NB I 27. fordulójában a nemzetközi kupaszereplésre hajtó Budapest Honvéd 194. alkalommal csap össze az Újpesttel, valamint a kiesés elől menekülő Siófok és a Lombard Pápa is pályára lép szombaton. A másodosztályban a Kaposvári Rákóczi II-t fogadja a Puskás Akadémia a Nyugati csoportban, és egy győzelemmel akár már ebben a fordulóban begyűjtheti a bajnoki címet a felcsúti csapat.
máj. 11
9:06
A finnek sikerükkel élre ugrottak (Agroinform)
A finnek 3-2-re legyőzték Oroszországot a svéd-finn közös rendezésű jégkorong-világbajnokság pénteki játéknapján.
máj. 11
9:08
Királyi örömök a hatodik meccsen (Agroinform)
A Los Angeles Kings újabb szoros találkozót nyert meg, és ezzel tovább jutott az első körből a rájátszásban.
máj. 11
9:12
Videó: fantasztikus csel a fehérorosz hokistól - NHL (She)
Látványos cselt mutatott be Mihail Grabovszki, az északi-amerikai profi jégkorongbajnokságban szereplő Toronto Maple Leafs hokisa a Boston Bruins elleni mérkőzésen. A fehérorosz játékos a kapu mögül átemelte a korongot egyik ellenfelén, majd még a levegőben kapura ütötte. Azonban a kapus a helyén volt és védett. Kis szépséghiba, hogy ha be is ment volna a korong, magas bot miatt nem adták…
máj. 11
9:24
Idegenben aratott a Heat és a Spurs (Agroinform)
A Chicago és a Golden State sem tudta megtartani a pályaelőnyt, a Miami és a San Antonio 10 ponttal verte őket.
máj. 11
9:30
Ajánló: FA-kupa-döntő, bajnok lehet a Barca - program (She)
Angliában a nap csúcsmérkőzésén, az FA-kupa döntőjében a Manchester City a Wigannel csap össze, míg a bajnokságban az Aston Villa a harmadik hely megőrzésére hajtó Chelsea-t fogadja. Spanyolországban a Real Madrid az Espanyol ellen lép pályára, és ha a blancók nem tudják begyűjteni a három pontot, akkor a Barcelona – függetlenül a hátralévő meccseitől – már ma bajnoki címet ünnepelhet.
máj. 11
9:30
Kollár Lajos a vitorlásszövetség új elnöke (Metropol)
A megválasztott elnök 109, míg az eddigi elnök, Gál András Levente 69 szavazatot kapott.
máj. 11
9:42
Ferguson felhívott, elárultam neki hol folytatom - Mourinho (Agroinform)
Sir Alex Ferguson személyesen, telefonon informálta José Mourinhót a visszavonulásáról.
máj. 11
9:48
Videoton: ösztönösen cselekedett a Nikolicsot megmentő Caneira (She)
Hihetetlen lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot Marco Caneira. A Videoton portugál védője nem tétovázott, amikor látta, hogy csapattársa, Nikolics Nemanja a Győr elleni labdarúgó Magyar Kupa-elődöntő visszavágóján eszméletét vesztve a gyepre csuklott. Rögvest a segítségére sietett, és kihúzta magatehetetlen csapattársa nyelvét, nehogy a bajból tragédia legyen.
máj. 11
10:00
Berdych és Wawrinka csatlakozott Nadalékhoz (Agroinform)
Az elődöntőben Nadal Andújarral, Bedych pedig Wawrinkával találkozik.
máj. 11
10:06
Paks: Vége az idényemnek; szívesen folytatnám - Tököli (She)
Tököli Attila megsérült tegnap a Paks MTK elleni, elveszített bajnokiján, a labdarúgó NB I 27. fordulójának nyitó mérkőzésén. A futballista – akinek a szezon végén lejár a szerződése – ebben az idényben már nem játszhat.
máj. 11
10:18
Temetés Egerben - feltámadás Pápán? (Agroinform)
A pápaiak a kiesés elől menekülnek, az egriek az önbecsülésükért játszhatnak. De legalább játszhatnak, és ez nagy szó...
máj. 11
10:24
MTK: egyetlen kulcsjátékost sem szeretnének elengedni (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő MTK játékosainak jövőjéről sok mindent hallani az utóbbi időben az átigazolási szezonhoz közeledve, a konkrétumokról Domonyai László klubigazgató beszélt.
máj. 11
10:24
Deutsch Tamás fia veri Orbán Viktor fiát (Behaviour)
Miközben Deutsch Bencének komoly esélye van arra, hogy a felnőttválogatottban landoljon, Orbán Gáspár most nemcsak a focira koncentrál.
máj. 11
10:26
Videó: repültek a görögtüzek, mobilok, üvegek a bukaresti derbin (She)
Ahogy azt várni lehetett, nem ment minden gördülékenyen a Dinamo Bucuresti–Steaua Bucuresti rangadón (0–2) a román labdarúgó-bajnokságban. Tíz perccel az első félidő vége előtt a vendégek szögletrúgáshoz készülődtek, ám ezt egy ideig nem tudták elvégezni, mert a szurkolók görögtüzeket, mobilokat, üvegeket kezdtek bedobálni a pályára.
máj. 11
10:36
Moyes csak második volt a listán, Ferguson Mourinhót akarta utódjának (Agroinform)
A portugál Record információja szerint David Moyes csak a második helyen állt Sir Alex Ferguson listáján.
máj. 11
10:54
A Real Madrid barcelonai haknijából profitálnánk (Agroinform)
Az Espanyolhoz látogat a királyi gárda, amely találkozón a gólokban látunk értéket.
máj. 11
11:00
Torna: Berki Krisztián élvezte a tajvani bemutatót (She)
Berki Krisztián és menedzsere Rácz Félix az elmúlt napokat Tajvanon töltötte, ahol a lólengés olimpiai bajnoka bemutatókat és edzéseket tartott a helyieknek.
máj. 11
11:00
Vezet a Miami és a San Antonio (Metropol)
Mindkét csapat vendégként szerzett előnyt a negyedik győzelemig tartó párharcban.
máj. 11
11:02
F1: Spanyol Nagydíj, 3. szabadedzés élőben az NSO-n! (She)
A Red Bull, a Ferrari és a Lotus pilótái is bizakodva zárták a Spanyol Nagydíj pénteki tesztnapját, s a szombati folytatás előtt abban bíznak, hogy az időmérőn sikerül az első sorba kerülniük. Barcelonában ugyanis ez elkerülhetetlen ahhoz, hogy valaki megnyerje a futamot. A délután 14 órakor kezdődő kvalifikációra a 3. szabadedzésen készülhetnek fel a csapatok – a szél nem csillapodott péntek…
máj. 11
11:02
Továbbjutott a címvédő Los Angeles (Metropol)
A címvédő a St. Louis Blues ellen az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban nyert és jutott be az elődöntőbe.
máj. 11
11:12
Heynckesnek nem tetszett Rummenigge bókja (Agroinform)
A Bayern München elnöke, Karl-Heinz Rummenigge szerint Jupp Heynckes a klub 'special one'-ja.
máj. 11
11:18
Nike-kupa: a Helsinki és az eső elmosta a Honvéd esélyeit (She)
A Nike Premier-kupa D-csoportjának 3. fordulójában a HJK Helsinki 3–1-re nyert a Honvéd ellen.
máj. 11
11:20
Videó: Mikler Rolandot nagyon becsapták ezzel a lövéssel (She)
Látványos gólt dobott Simon Bence, a Csurgó kézilabdázója a Pick Szegednek az NB I elődöntőjének második mérkőzésén. A Csurgó emberhátrányban támadott, amikor Simon háttal a kapunak dobta rá a labdát, ami a meglepett Mikler Roland mellett a hálóban kötött ki.
máj. 11
11:22
Női kézi BL: 16 országban közvetítik a Győr-Larvik döntőt (She)
A Győri Audi ETO kézilabdacsapata szombaton 15.15 órakor fogadja a Larvikot a Bajnokok Ligája-döntő visszavágóján, amelyet tizenhat országban követhetnek majd a nézők televízión keresztül.
máj. 11
11:24
NB I: ismét keresik a leginkább családbarát stadiont (She)
A Sport Televízió a Magyar Labdarúgó-szövetséggel karöltve 2013-ban is megkeresi a labdarúgó NB I leginkább családbarát stadionját.
máj. 11
11:36
Meglett az első arany Szegeden (Behaviour)
Dübörög szegedi gyorsasági kajak-kenu Világkupa, megszületett az első arany, Kozák Danuta egyelőre harmadik helyet produkált, de vélhetően a két hét múlva esedékes vb-válogatóra hangol.
máj. 11
11:48
Polekszics túl van a műtéten (Agroinform)
A csapattársai is meglátogatták a DVSC montenegrói kapusát, Vukasin Polekszics aki hamarosan elhagyhatja a kórházat.
máj. 11
11:50
Ki van szabin és ki kukorékol? (Agroinform)
A két Horváth közül Ferenc tovább nyújtaná a veretlenségi sorozatot, Károly pedig töretlenül hisz a bent maradásban.
máj. 11
12:06
Portugál csúcsrangadó a bajnoki címért (Agroinform)
Az utolsó előtti fordulóban a címvédő Porto a listavezető Benficát fogadja. A két csapat között két pont a különbség.
máj. 11
12:08
Nadal és Falcao Madridban futott össze - fotó (Agroinform)
Rafael Nadal legyőzte David Ferrert a madridi salakpályás tenisztorna negyeddöntőjében.
máj. 11
12:10
Két magyar női bronzérem délelőtt (Agroinform)
Két magyar női versenyző is bronzérmes lett küzdelemben a budapesti karate Európa-bajnokságon szombat délelőtt.
máj. 11
12:12
Karate Eb: két magyar női bronzérem délelőtt (She)
Két magyar női versenyző is bronzérmes lett küzdelemben a budapesti karate Európa-bajnokságon szombat délelőtt: Bartha Nikola a plusz 68 kg-os, Metzger Sandra pedig a 68 kg-os kategóriában nyerte meg a harmadik helyért rendezett mérkőzését a káposztásmegyeri Jégpalotában.
máj. 11
12:30
F1: a 3. edzésen Massa és Räikkönen tündökölt (She)
A Red Bull, a Ferrari és a Lotus pilótái is bizakodva várták a Spanyol Nagydíj szombati folytatását, és a harmadik szabadedzés alapján nem volt alaptalan a derűlátásuk. A három csapat hat versenyzője három és fél tizedmásodpercen belül végzett egymáshoz képest, ráadásul úgy, hogy az ötödik Sebastian Vettel, a hatodik pedig Fernando Alonso lett. Az élen Felipe Massa zárt, miután hat ezreddel…
máj. 11
12:30
Két magyar női bronzérem délelőtt (Metropol)
Bartha Nikola a plusz 68 kg-os, Metzger Sandra pedig a 68 kg-os kategóriában nyert a budapesti Karate Európa-bajnokságon.

Keresés