2013. május 21. kedd

máj. 21
0:06
A Mallorca egyelőre nem esett ki (Agroinform)
A forduló előtt utolsó helyen álló Mallorca legyőzte a Real Betist a Primera División 36. körében.
máj. 21
0:12
Primera División: a Mallorca nyert, még él a reménye (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Primera División) 36. fordulójában a találkozót megelőzően utolsó helyen álló Mallorca hazai pályán 1–0-ra legyőzte a Betist, így feljött a 19. helyre.
máj. 21
0:30
Eurofutball: Székely volt a Rapid veszte Bukarestben, menetel a Helsingborg (She)
A svéd élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Allsvenskan) 9. fordulójának záró mérkőzésén a Helsingborg a ghánai David Accam duplájával hazai pályán 2–1-re legyőzte az Elfsborgot, így sorozatbeli hatodik sikerét aratva visszavette az első helyet a vasárnap diadalmaskodó Göteborgtól.
máj. 21
7:06
NHL: hazai sikerével már előnyben a Detroit (She)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) Nyugati főcsoportjának elődöntőjében a harmadik mérkőzésen a Detroit Red Wings (7.) kétgólos győzelmet aratott a Chicago Blackhawks (1.) ellen, így az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcában előnyhöz jutott.
máj. 21
7:06
Előnyben az MKB Veszprém (Behaviour)
A címvédő MKB Veszprém 33-23-ra nyert a vendég Pick Szeged ellen a férfi kézilabda NB I döntőjének első felvonásán. Az egyik csapat második sikeréig tartó párharc kedden folytatódik a Tisza-partiak otthonában.
máj. 21
7:08
Argentína: a besárgult Lanús nem tudott előzni (She)
Az argentin élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában a Tigre vendégeként gól nélküli döntetlent ért el a Lanús – utóbbi játékosai nehezen dolgozták fel a pontvesztést, hatan sárgultak be –, így a tabella élén tudott maradni a Newell's Old Boys. Hazai pályán futott bele egy újabb kellemetlen vereségbe a sereghajtó Argentinos Juniors, a vendég Belgrano két góllal nyert.
máj. 21
7:08
Michelisz Norbert újra dobogós (Behaviour)
Michelisz Norbert a harmadik helyen végzett a túraautó-világbajnokság (WTCC) ausztriai versenyének vasárnapi második futamán, a Salzburgringen.
máj. 21
7:10
Végjáték vidéki fellegvárakban (Behaviour)
Két látványsportágunkban a férfiaknál is bajnokot avathatnak ma. Kézilabdában a veszprémiek a 21. bajnoki aranyérmükhöz kerültek közel, és ha ma nyernek Szegeden, akkor jöhet számukra a jól megérdemelt pihenés. Akárcsak az egri vízilabdázóknak, akik hazai medencében vívhatják ki történetük második bajnoki címét a Szolnok ellen.
máj. 21
7:12
Pedrosa és Vinales: motoros hispán duplázók (Behaviour)
Miként arra számítani lehetett, a gyorsaságimotoros-világbajnokság hétvégi, Le Mans-i futamán megszületett az első duplázó (az eddigi három kategóriában mindig más és más győzött a szezon eddigi három futama során).
máj. 21
7:14
Porto: veretlen bajnok (Behaviour)
Hihetetlen meccsel búcsúzott el a Manchester Unitedtől Sir Alex Ferguson, a gárdát több mint két és fél évtizeden át dirigáló menedzser, illetve az együttes egyszer már visszavonult legendás játékosa, Paul Scholes.
máj. 21
7:24
FTC: Leonardót ma műtik meg Amszterdamban (She)
Leonardo, az élvonalbeli Ferencváros brazil labdarúgója – aki a Győri ETO elleni bajnokin szenvedett súlyos sérülést – a hét második felében hazautazott Hollandiába, néhány napot rotterdami otthonában lábadozott, majd hétfőn Amszterdam felé vette az irányt, ahol kedden műtőasztalra fekszik.
máj. 21
7:26
Újpest: nincs izomszakadás, Kabát pénteken játszana (She)
Keddre, legkésőbb szerdára kiderül, hogy Kabát Péter tudja-e vállalni a játékot a Haladás elleni bajnokin pénteken. Az élvonalbeli Újpest labdarúgója tíz nappal ezelőtt a Honvéd elleni (2–4) találkozó hajrájában sérült meg – szerencséjére nem szakadt, csak meghúzódott az izma.
máj. 21
7:42
BL: Épp itt az ideje, hogy sikerüljön valami - Robben (She)
Szombaton a Wembleyben csap össze egymással a labdarúgó Bajnokok Ligája trófeáért két német klub, a Bayern München és a Borussia Dortmund. Előbbi játékosai tavaly hazai pályán voltak kénytelenek fejet hajtani az angol Chelsea előtt, a finálé favoritjaiként a müncheniek nagyon készülnek és fogadkoznak, hogy ezúttal máshogy lesz minden.
máj. 21
8:00
Légiósok: Kifogástalanul érzem magam a pályán - Németh K. (She)
A De Graafschapot 7–2-es összesítéssel a másodosztályban tartó Roda a Sparta Rotterdammal meccsel a holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Eredivisie) való részvételért. Két csata, az első Rotterdamban, remélhetőleg az egyre jobb formában futballozó, a De Graafschap elleni 6–1-es kiütéskor két gólpasszal jelentkező Németh Krisztiánnal a kezdőcsapatban.
máj. 21
8:02
Férfi kosárlabda: a Kecskemét feljutott az élvonalba (She)
A kecskeméti férfi kosárlabdacsapat az előző idényt a másodosztályban töltötte, a szakosztály ugyanis levált az anyaegyesületről, és saját lábára állva, saját jogon kívánta megszerezni az NB I-es indulási jogot. Sikerült, ugyanis Sztojan Ivkovicsék mind a huszonnyolc mérkőzésüket megnyerték (a Magyar Kupában a negyeddöntőig jutottak), a feljutásért vívott párharcban a Salgótarjánt 2–0-val…
máj. 21
8:18
Férfi vízi: a bajnoki 2. Varga fivérek Rijekában maradnak (She)
Noha a szezon korábbi szakaszában úgy tűnt, a Primorje Rijeka férfi vízilabdacsapata a Jug Dubrovnik fölé nőhet – hiszen az Adria-liga és a Horvát Kupa döntőjében is győzött –, mire következett a bajnoki döntő, a Jug rögtön idegenbeli sikerrel indított, s végül 3–1-es összesítéssel győzött, az utolsó meccset Dubrovnikban 9–7-re nyerte meg.
máj. 21
8:20
Jégkorong: Hetényi az Amerikában tanultakat kamatoztatná Tamperében (She)
Hetényi Zoltán nagyon örül annak, hogy ismét finn élvonalbeli jégkorongcsapatban bizonyíthat, ahol szívesen kamatoztatná tengerentúli tapasztalatait. Amint arról tegnap már beszámoltunk: a kapussal 2+1 éves szerződést kötött a bajnoki ezüstérmes, tizenötszörös bajnok Tappara Tampere.
máj. 21
8:22
Golf: korábbi US Open-bajnok nyert a bolgár csodapályán (She)
Nem történt meglepetés a profi golfozók európai körversenyének egyik legnagyobb pénzdíjú tornáján: a 24 tagú mezőny legmagasabban rangsorolt játékosa, az északír Graeme McDowell nyerte meg a bulgáriai Volvo World Match Play Championshipet, miután a vasárnapi döntőben nagy csatában legyőzte a thaiföldi Thongchai Jaidee-t.
máj. 21
8:36
F1: Schumachert magával ragadta a nürburgringi száguldás - videó (She)
Mintegy hatvan évvel azt követően, hogy Juan-Manuel Fangióval a volánnál legutóbb egy „ezüst nyíl” száguldott végig a klasszikus, 23 kilométeres vonalvezetésű Nürburgringen, vasárnap újra egy F1-es Mercedestől volt hangos az Eifel-hegyek térsége.
máj. 21
8:48
Hanescu a második fordulóban (Agroinform)
A román Victor Hanescu három játszmában legyőzte a spanyol Albert Ramost.
máj. 21
8:54
Videó: BL-szakértő - heroikus küzdelem, futballünnep a döntőn (She)
Szombat este a londoni Wembleyben rendezik a labdarúgó Bajnokok Ligája 2012–2013-as kiírásának döntőjét, amelyben a Bayern München és a Borussia Dortmund csap össze. A finálét Magyarországon közvetítő Sport Televízió már lázasan készül egy minden igényt kielégítő műsorra. Az NSO Tv-nek Nyilasi Tibor nyilatkozott, arról, hogy mit vár a találkozótól, valamint elmondta melyik külföldi csapatért…
máj. 21
8:56
Magyar Kupa: Kassai vezeti a Debrecen-Győr döntőt (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség kijelölte a Magyar Kupa fináléjának játékvezetőjét. A szerdai  DVSC-Teva–Győri ETO kupadöntőn Kassai Viktor fújja majd a sípot – olvasható az adatbank.mlsz.hu-n.
máj. 21
8:58
Roland Garros: Nadal a legnagyobb esélyes - Federer (She)
A svájci Roger Federer a spanyol Rafael Nadallal szemben két szettben elbukott római ATP-torna döntőjét követően a győztes riválist dicsérte: „élete formájában van, ő a Roland Garros legnagyobb esélyese”.
máj. 21
9:06
Előny a Detroitnál (Agroinform)
A Detroit Red Wings hazai környezetben 3-1-re nyert az alapszakaszgyőztes Chicago Blackhawks ellen.
máj. 21
9:08
Miért nem mentél inkább sportolónak ByeAlex? (Agroinform)
A sportban sem könnyű sikert elérni, igaz ott nehéz annyi "ellenséget" összeszedni, mint egy dalfesztivál részvétellel.
máj. 21
9:12
A búcsúzó Ferguson az év edzője (Infostart)
A szakemberek szavazatai alapján a Manchester Unitedtől több mint 26 év után búcsúzó Sir Alex Fergusont választották meg az Év edzőjének az angol labdarúgó-bajnokságban.
máj. 21
9:12
Románia: Piturcának nem kell Mutu, meglepetés a Serie A-ból (She)
A mieinkkel egy vb-selejtező csoportban szereplő, következő tétmeccsét szeptember 6-án Magyarország ellen játszó román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Victor Piturca tegnap nyilvánosságra hozta azon légiósok névsorát, akikre számít a június 4-i, Trinidad és Tobago elleni bukaresti felkészülési találkozón.
máj. 21
9:24
Újabb elismerés Fergusonnak (Agroinform)
A szakemberek szavazatai alapján Sir Alex Fergusont választották meg az Év edzőjének.
máj. 21
9:30
U18: portugáliai felkészülési tornán a válogatott (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) hivatalos honlapján adta hírül, hogy az U18-as magyar labdarúgó-válogatott már elutazott Portugáliába, ahol a csapat Portugália, Csehország, és az Egyesült Államok korosztályos válogatottjával játszik a héten felkészülési torna keretében.
máj. 21
9:30
Aján maradt a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség elnöke (Metropol)
A küldöttek megerősítették elnöki pozíciójában a moszkvai tisztújító kongresszuson a magyar sportvezetőt.
máj. 21
9:32
NHL: előny a Detroitnál (Metropol)
A Detroit Red Wings hazai környezetben 3-1-re nyert az alapszakaszgyőztes Chicago Blackhawks ellen.
máj. 21
9:34
Még nem dőlt el, a Pápa vagy a Siófok esik-e ki (Metropol)
Tartalékos csapattal vesztett a bajnok Győri ETO Kispesten.
máj. 21
9:42
Három év börtönre ítélték a Steaua tulajdonosát (Agroinform)
A román legfelső bíróság jogerősen letöltendő börtönbüntetésre ítélte Gigi Becalit, a Steaua Bucuresti mecénását.
máj. 21
9:48
Videó: Hrepka elfektette a kapust, majd a hálóba gurított (She)
Az izraeli élvonalbeli labdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszásának utolsó mérkőzésén Hrepka Ádám együttese, a Bnei Jehuda idegenben 3–0-ra legyőzte az elsőségét már korábban bebiztosító Maccabi Tel-Avivot. A magyar légiós a 15. percben szezonbeli nyolcadik, legutóbbi hét mérkőzésén az ötödik gólját megszerezve előnyhöz juttatta a vendégeket, akik az utolsó percekben további két találattal…
máj. 21
10:06
Spanyolország: Raúlt a Barcelona és a Juventus is hívta (She)
A Real Madrid korábbi legendás csatára, a 35 évesen a katari al-Szaddban levezető Raúl a World Soccer Magazinnak adott interjúban beszélt pályafutása korábbi ajánlatairól, és említést tett José Mourinhóról is – Raúl abban az évben hagyta el a Realt, amikor a portugál edző a királyiakhoz szerződött.
máj. 21
10:08
Női NB I: Hazai-Vendég 0-14 - ez volt a felsőházi forduló (She)
A női NB I felsőházi rájátszásának 6. fordulója a vendégcsapatok teljes sikerét hozta. „Hazai–Vendég 0–14”: állhatna az eredményjelzőn, ha összesítenénk az eredményeket – igaz viszont az is, hogy mindez tulajdonképpen a papírformát igazolta.
máj. 21
10:10
PL: a kollégák szerint Ferguson az év menedzsere (She)
A Manchester United éléről a 13. bajnoki címével vasárnap búcsúzó Sir Alex Fergusont választotta az év menedzserének az angol edzői testület.
máj. 21
10:18
Rekordra tör a Barcelona (Agroinform)
A hátralévő két bajnokiját is meg szeretné nyerni a Barcelona, amely így elérné a 100 pontos álomhatárt.
máj. 21
10:24
Felmérés: a sportbarátok 89 százaléka tévén követi az eseményeket (She)
A sporteseményeket figyelők döntő többsége a televízióban követi a mérkőzéseket, versenyeket – állapította meg a Századvég Alapítvány kutatása, amelyet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság számára készített.
máj. 21
10:26
Videó: Ronaldinho letolta a gatyáját gólöröm közben (She)
A Cruzeiro hazai pályán 2–1-re legyőzte az Atlético Mineirót a brazil bajnokságban. A vendégek egyetlen gólját a csapat aranylabdás sztárja, Ronaldinho szerezte tizenegyesből. A világbajnok futballista érdekes módját választotta a találat megünneplésének, először letolta a nadrágját, amit követtek a csapattársak is, majd egy kézigránát dobást is imitált a nézőknek.
máj. 21
10:36
Az Adria Ligában jobban ment - Báder Márton (Agroinform)
A Tisza-partiak válogatott centere szerint mentálisan és fizikálisan is gondban van a csapat.
máj. 21
10:42
Barcelona: „Mourinho a spanyol labdarúgás csapása” (She)
Carles Vilarrubí, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő FC Barcelona alelnöke úgy véli, a Real Madrid szezon végén leköszönő vezetőedzője, José Mourinho negatív hatással volt a spanyol futballra, így nem bánja a távozását.
máj. 21
10:44
Videó: sikeresen debütált a gólbíró a kézilabdában (She)
A férfi kézilabda EHF-kupa szombati Nantes–Holstebro elődöntőjében első alkalommal használták a gólvonal-technológiát. A mérkőzés 7. percében a hazaiak játékosa, Valero Rivera végzett el büntetőt, a dobás után a fehérorosz játékvezető, Sziarhej Repkin a sportág történetében először a technika segítségéhez fordult, hogy bizonyosan megállapítsa, áthaladt-e a labda a gólvonalon. A találatot ennek…
máj. 21
10:54
Mourinho egy istencsapás volt (Agroinform)
A Barcelona alelnöke szerint José Mourinho távozása pozitív hatással lesz a spanyol futballra.
máj. 21
11:12
Letartóztatták a Kelták játékosát (Agroinform)
Terrence Williams fegyverrel fenyegette gyermeke édesanyját.
máj. 21
11:18
Duplázás vagy címvédés (Metropol)
A bajnok Győr duplázna, míg a DVSC megvédené a címét a Magyar Kupában.
máj. 21
11:30
A következő szezonban mindenki részéről türelemre lesz szükség - Marco Rossi (Agroinform)
A Budapest Honvéd vezetőedzője a hatharom.com-nak elmondta, büszke arra, hogy Puskás Ferenc egykori klubjáért dolgozhat.
máj. 21
11:32
A Spurs csúcsgázsival marasztalná Bale-t (Agroinform)
Új szerződést kíván kötni az év játékosának megválasztott Gareth Bale-lel a Tottenham Hotspur.
máj. 21
11:36
Barcelona: bemutatták az új mezeket - fotók (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő FC Barcelona hivatalos honlapján mutatta be a közvéleménynek azokat a mezeket, amelyeket a játékosok a 2013–2014-es szezonban viselnek.
máj. 21
11:38
Videó: Eboué ismét megtréfálta a török riportert (She)
Emmanuel Eboué, a Galatasaray elefántcsontparti válogatott védője nagy mókamester hírében áll. A bajnoki ünneplés során Eboué lenyomta a földre a vele interjút készíteni igyekvő riportert, majd elvette tőle a mikrofonját, és ő tette fel a kérdéseket. A korábbi Arsenal-védő nem először tréfálja meg a török televíziónál dolgozó újságírót, korábban az arcát piszkálta az egyik adásban.

Keresés