2013. május 19. vasárnap

máj. 19
0:30
Primera División: tovább él a BL-remény, fordított a Sociedad (She)
A spanyol labdarúgó-bajnokság szombat esti mérkőzésén a Real Sociedad hátrányból fordítva 2–1-re nyert a Sevilla vendégeként, így továbbra is élnek a San Sebástian-iak Bajnokok Ligája-selejtezőt jelentő negyedik helyre vonatkozó reményei.
máj. 19
0:48
NHL: feltámadt a Detroit, és egyenlített Chicagóban (She)
A párharc első mérkőzésének álmatag játéka után a Detroit Red Wings meglepte az alapszakaszelső Chicago Blackhawksot az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásában: az első fellépés 4–1-es hazai győzelme után ezúttal Henrik Zetterberg és társai örülhettek a hasonló különbségű sikernek.
máj. 19
6:48
NHL: a Sharks túlórában szépített a Kings ellen (She)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) főcsoport elődöntőjében az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban a San Jose Sharks túlórás hazai győzelemmel szépített a Los Angeles Kings ellen.
máj. 19
7:06
NBA: búcsúzott a Knicks, Miami-Indiana a döntőért (She)
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) a Keleti főcsoportban Miami Heat (1.)–Indiana Pacers (3.) találkozó döntő a fináléba jutásról, miután utóbbi a főcsoport elődöntőjében összesítésben 4–2-re jobbnak bizonyult a New York Knicksnél. A továbbjutásról döntő hatodik meccset hét ponttal nyerte meg otthon a Pacers.
máj. 19
7:08
Argentína: lépést vétett a listavezető, összejött a Bocának (She)
Az argentin élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban a Quilmes vendégeként játszott döntetlent a listavezető Newell's Old Boys, így a pillanatnyilag második helyezett Lanús élre állhat, amennyiben a fordulóban három pontot tud begyűjteni a Lanús vendégeként.
máj. 19
7:24
MLS: Eddie Johnson és a Seattle elhúzta az éllovas nótáját (She)
Az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) alapszakaszában a Seattle Sounders kétgólos győzelmet aratott a Nyugati főcsoportban élen álló Dallas ellen, a vendéglátók négy góljából kettőt vállalt magára Eddie Johnson.
máj. 19
7:36
A Vörös Szárnyak lelépték a ligaelsőt idegenben (Agroinform)
A Detroit 4-1-re nyert Chicagóban, kiegyenlítve ezzel a párharcot, míg a San Jose hosszabbításban szépített.
máj. 19
8:00
Kajak-kenu: Kárász és Vad tudja, érdemes együtt próbálkozniuk (She)
Újabb minőségi magyar női páros tűnt fel K–2 500 méteren a szegedi kajak-kenu világkupán, Kárász Anna és Vad Ninetta ugyanis megnyerte az olimpiai versenyszámot. Bár sem a kétszeres olimpiai bajnok Kovács, Douchev-Janics kettős, sem a kétszeres világbajnok Szabó, Kozák páros nem volt ott a rajtnál, fiataljaink győzelme azt mutatja, van még merítési lehetőség a női szakágban. Igaz, a lányok…
máj. 19
8:30
Győzött, továbbra is versenyben a BL-indulásért a Sociedad (Agroinform)
A Sociedad idegenben legyőzte a Sevillát a spanyol labdarúgó-bajnokság 36. fordulójának szombat késő esti mérkőzésén.
máj. 19
8:36
Labdarúgás: Kispesten a bajnok, Diósgyőrben a Kecskemét - program (She)
Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában vasárnap ezúttal is két mérkőzést rendeznek: a már bajnok Győri ETO Kispestre látogat, az egyre kiegyensúlyozottabb KTE-Phoenix Mecano pedig a változatlanul önmagát kereső, de utolérni nem akaró DVTK vendégeként lép pályára.
máj. 19
8:48
Micheliszen kívül még 11 pilótát megbüntettek (Agroinform)
A három Honda, így Michelisz is a mezőny végéről indul, mert az autók hátsó szárnya szabálytalan volt.
máj. 19
8:54
Rögbi7: hajszálon múlt a magyar feljutás a divíziós Eb-n (She)
Hajszálon múlt a házigazda magyar hetes rögbiválogatott – ez a sportág olimpiai szakága – feljutása a kecskeméti rendezésű B-divíziós Eb-n, hiszen a mieink a torna döntőjében biztos vezetés után a hajrára létszámhátrányba kerülve két ponttal kaptak ki Monacótól.
máj. 19
8:54
Federer-Nadal döntő lesz (Metropol)
A salakpályás római tenisztorna férfi versenyében Federer és Nadal csapnak össze.
máj. 19
8:54
Motiváció, hiúság, becsvágy (Behaviour)
Meglehetősen vegyes érzelmekkel készül a ma délután Veszprémben kezdődő férfi kézilabda-bajnokság első felvonására a Pick Szeged búcsúzó mestere Skaliczki László. Elárulta, bizony fáj neki, ami rövidesen megszűnik, de egyrészt emelt fővel nézhet játékosaival együtt előre, másrészt hisz abban, hogy ha tartása lesz csapatának a döntőben, akkor még az is előfordulhat, hogy a Szegeddel megszerzi első…
máj. 19
9:06
Badstuber térdszalagja ismét elszakadt, Hummels nem játszhat a döntőben (Agroinform)
Holger Badstuber (Bayern München) nem épült fel, Mats Hummels (Dortmund) a Hoffenheim ellen sérült meg.
máj. 19
9:12
Válogatott: Egervári nem láthatta azt Lovrencsicstől, amit várt (She)
Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a helyszínen tekintette meg az 1–0-ra végződő Legia Warszava–Lech Poznan lengyel élvonalbeli bajnoki mérkőzést, amelyen a vendégeknél Lovrencsics Gergő végig a pályán volt. Egervári szerint a csatár ugyan nem úgy játszott, mint az elmúlt hetekben, de így is nagyon közel került a válogatott-meghívóhoz.
máj. 19
9:24
Párizs a legszebb hely a világon - Beckham (Agroinform)
David Beckham szombat este játszotta pályafutása utolsó mérkőzését a francia bajnokság utolsó előtti fordulójában.
máj. 19
9:42
A Veszprém spanyol irányítója nem játszhat Szegeden (Agroinform)
Az MKB Veszprém irányítója, Chema Rodríguez megsérült a szombati, Szeged elleni bajnoki döntő első mérkőzésén.
máj. 19
9:48
DVTK: Horváth Ferenc is az edzőjelöltek között (She)
Kovac Zoltánnak, a labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőri VTK vezetőedzőjének a szerződése a nyáron lejár a klubnál, így megkezdődtek a találgatások, ki veheti át a helyét a diósgyőri kispadon. Az egyik lehetséges jelölt a posztra Horváth Ferenc, a KTE vezetőedzője lehet.
máj. 19
9:50
Vízilabda: Madaras és Kisteleki is bajnok lett Olaszországban (She)
Az olasz férfi- és női vízilabda-bajnokságban is megvan a győztes, ráadásul mindkét csapatban ünnepelhetett magyar pólós is. A férfiaknál – ahogy 2006 óta mindig – a Pro Recco győzött, amely a második meccsen többek között Madaras Norbert egy góljával 13–5-re verte meg a Bresciát.
máj. 19
10:00
Kijutottak a magyar lányok a junior Eb-re (Agroinform)
Második mérkőzésén is győzött a magyar női junior kézilabda-válogatott a csehországi Európa-bajnoki selejtezőn.
máj. 19
10:06
F1: Räikkönen korántsem elégedett eddigi szezonjával (She)
Hiába nyerte meg a nyitó futamot, és szerzett további három második helyezést, Kimi Räikkönen korántsem elégedett eddigi szezonjával, mivel négy ponttal továbbra is le van maradva az éllovas Sebastian Vetteltől a Formula–1 2013-as idényében.
máj. 19
10:18
Véget ért a New York Knicks szezonja (Agroinform)
Az NBA szombati játéknapján a New York Knicks negyedik vereségét szenvedte el az Indiana Pacerstől.
máj. 19
10:24
Úszás: elképzelhető, hogy Michael Phelps visszatér (She)
Londonban visszavonult, ám egyes hírek szerint hamarosan visszatér minden idők legeredményesebb olimpikonja, Michael Phelps – legalábbis Peter Busch tévériporter szerint, akinek az apja az amerikai úszóválogatott igazgatója.
máj. 19
10:26
Manchester City: a francia védő 2017 nyaráig hosszabbított (She)
Négy évvel, 2017 nyaráig meghosszabbította szerződését a Manchester City labdarúgócsapatával a francia védő, Gaël Clichy.
máj. 19
10:28
Videó: furcsa időmérőn „totyogak” Micheliszék (She)
A túraautó-világbajnokság (WTCC) időmérőjén a második gyors kör előtt minden pilóta kiment kerékcserére, visszajönni azonban sokáig egyik versenyző sem akart – mindenki a többiekre és a szélárnyékra várt... Végül nem sokkal az edzés vége előtt az élen álló Yvan Muller és Tom Chilton elindult, utánuk pedig hirtelen a többiek is nekivágtak. Igen ám, csakhogy Mullernek és Chiltonnak már esze ágában…
máj. 19
10:36
91 éves története során először jutott a Serie A-ba a Sassuolo (Agroinform)
A Sassuolo 1-0-ra legyőzte a Livornót, ezzel a kicsapat megnyerte a Serie B-t.
máj. 19
10:42
Profi boksz: Shane Mosley győzelemmel tért vissza (She)
A mexikói Cancún adott otthont a WBC nezetközi váltósúlyú övéért kiírt Shane Mosley vs. Pablo César Cano mérkőzésnek. A mérkőzést a hazai versenyző kezdte jobban, aki remek testütésekkel operált, amire eleinte nem volt ellenszere az amerikainak. Mosley nagyjából az ötödik menet környékén érzett rá a bunyóra, és a korábban már védjegyévé vált hatalmas jobbcsapottakkal kezdte átvenni az irányítást.…
máj. 19
10:54
2014-ben és 2016-ban Eb-t rendezhet Magyarország (Agroinform)
Az Európai Sportlövő Szövetség moszkvai közgyűlésén Magyarország két felnőtt kontinensviadal rendezését is elnyerte.
máj. 19
11:00
NB I: a Győr-MTK és a Pécs-DVTK „felcserélődött” (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) versenybizottsága két NB I-es bajnoki mérkőzés időpontját is módosította a 29. fordulóban.
máj. 19
11:02
Videó: a Pacers a Knickset búcsúztatta, jöhet a Miami (She)
Az észak-amerikai profi kosárárlabdaliga (NBA) rájátszásában az Indiana 106–99-re győzött a New York Knicks ellen, ami egyben azt is jelenti, hogy a Pacers nyerte a párharcot, és a Miamival találkozik a következő körben.
máj. 19
11:04
Sportlövészet: két Eb-t is hazánkban rendeznek (She)
Nagy Györgyöt, a magyar szövetség (MSSZ) első emberét beválasztották az Európai Sportlövő Szövetség (ESC) elnökségébe a szervezet moszkvai közgyűlésén, amelyen Magyarország két felnőtt kontinensviadal rendezését is elnyerte.
máj. 19
11:06
Honvéd: Ivancsics nem kerettag a Győr ellen, a nyáron távozhat (She)
Biztosan nem játszik a már aranyérmesként pályára lépő Győri ETO elleni labdarúgó-bajnokin a Bp. Honvédban Ivancsics Gellért, a 26 esztendős középpályás ugyanis nem szerepel a keretben.
máj. 19
11:08
Parasport: elindult a Duna teljes hosszát végigfutó magyar (She)
Elindult a Duna-deltában található Tulcearól (Románia) vasárnap Molnár Péter felsővégtag-hiányos ultrafutó, aki a Duna mentén futva 3000 kilométert tesz meg hat hét alatt a folyam németországi forrásvidékéig, Donaueschingenig.
máj. 19
11:12
A Chelsea szabadulna Fernando Torrestől (Agroinform)
A The Sun szerint a Chelsea nyáron eladná Fernando Torrest, akit 2011 januárjában 50 millió fontért szerződtetett.
máj. 19
11:14
Diósgyőrben megy az idő, Kecskeméten jönnek a pontok (Agroinform)
A DVTK és a KTE ellentétes utat jár be, előbbi lefelé, utóbbi felfelé araszol a tabellán. Vajon hol állnak meg?
máj. 19
11:18
Vívás: Szász Emese hatodik a riói párbajtőr vk-n (She)
Szász Emese hatodik helyen végzett szombaton a női párbajtőrözők Rio de Janeiró-i világkupa-viadalán.
máj. 19
11:30
Szász Emese hatodik a riói párbajtőr Vk-n (Agroinform)
Szász Emese hatodik helyen végzett szombaton a női párbajtőrözők Rio de Janeiró-i Világkupa-viadalán.
máj. 19
11:36
WTCC: a büntetések után Michelisz a végéről indul az első futamon (She)
Mint tegnap beszámoltunk róla, 12 pilótát megbüntettek a túraautó-világbajnokság (WTCC) Osztrák Nagydíjának időmérő edzése után, miután az indoklás szerint sportszerűtlen magatartást tanúsítottak. Ha még nem lenne elég a „jóból", a három hondást, köztük Michelisz Norbertet külön is megbüntették és a rajtrács végére száműzték, mert nem feleltek meg a technikai előírásoknak (a hátsó szárnyukat…
máj. 19
11:36
Elindult a Duna mellett végigfutó magyar parasportoló (Metropol)
Molnár Péter felsővégtag-hiányos ultrafutó a Duna mentén futva 3000 kilométert tesz meg hat hét alatt.
máj. 19
11:38
Videó: intett, kinyújtotta a nyelvét a rögbi BL-döntőn (She)
Pont- és akciószegény első félidőt követően a Clermont a 60. percig kézben tartotta a mérkőzést és az irányítást (15–6), ám az addig alárendelt szerepet játszó, bár a szerencsével nem éppen hadilábon álló Toulon fordított, és első alkalommal diadalmaskodott a rögbi sportág legrangosabb nemzetközi kupasorozata, a Heineken-kupa döntőjében. A győztes célt külön érdemes megemlíteni, Delon Armitage…
máj. 19
11:48
Az utolsó fordulóban döntenek a dobogóról (Agroinform)
Utolsó fordulójához érkezett a Premier League 2012/2013-as szezonja, fontos kérdések azonban még mindig akadnak.
máj. 19
11:50
Elindult a Duna teljes hosszát végigfutó magyar parasportoló (Agroinform)
Molnár Péter felsővégtag-hiányos ultrafutó a Duna mentén futva 3000 kilométert tesz meg hat hét alatt. Donaueschingenig.
máj. 19
12:12
MLS: a visszavonuló Beckham klubot vehet Amerikában (She)
A héten hivatalosan is bejelentette a visszavonulását David Beckham, a francia Paris Saint-Germain 115-szörös angol válogatott labdarúgója. A középpályás a búcsúját követően sem akar elzárkózni a futballtól, a BBC információi szerint visszatérhet Észak-Amerikába, ahol saját klubot vásárolhat.
máj. 19
12:14
Tenisz: Arn után Czink is búcsúzott a brüsszeli selejtezőben (She)
Arn Gréta után Czink Melinda is búcsúzott a Brüsszelben zajló 690 ezer dollár összdíjazású, salakpályás WTA-torna selejtezőjében. Mindkét magyar teniszező az első mérkőzésén szenvedett vereséget, méghozzá két-két szettben.
máj. 19
12:24
A Dortmund védője Gelsenkirchenbe tart (Agroinform)
Sajtóhírek szerint a Schalke mindössze egymillió euróért átigazolja a Borussia Dortmund brazil védőjét, Felipe Santanát.
máj. 19
12:26
Ilyen magas szorzóra még nem fogadtunk (Agroinform)
Lehet, hogy még kicsit korai, de megtippeljük, hogy ki nyeri a magyar férfi kosárlabda-bajnokságot.
máj. 19
12:30
Dortmund: Hummels megsérült, kérdéses a játéka a BL-döntőn (She)
Mats Hummels, a Borussia Dortmund labdarúgócsapatának védője a Hoffenheim ellen 2–1-re elveszített szombati bajnokin bokasérülést szenvedett, így a játéka kérdésessé vált a Bajnokok Ligája döntőjében.
máj. 19
12:32
Videó: a labdán átfordulós bedobás gólpasszt ért (She)
A Lilleström–Sandnes Ulf norvég bajnokin a hazaiak a 46. percre már kétgólos előnyt szereztek, azonban tíz perccel később a vendégek valami egészen váratlant húztak. Egy labdán átfordulást mutatott be Steinthór Thorsteinsson, a sandnesiek izlandi középpályása, majd bedobta a labdát, amelyet jól helyezkedő csapattársa a kapuba fejelt. A találkozón végül ki is egyenlítettek a végig alárendelt…
máj. 19
12:34
Labdarúgás: ismét az Auckland City Óceánia bajnoka (She)
Sorozatban harmadszor az új-zélandi Auckland City nyerte meg Óceánia labdarúgó Bajnokok Ligáját.

Keresés