2013. május 30. csütörtök

máj. 30
11:00
Női válogatott: tornagyőztes az U17-es csapat (She)
Lévay Andrea együttese az UEFA Development Torna utolsó játéknapján fordulatos meccsen 4–3-ra legyőzte Svájc korosztályos csapatát, ezzel megnyert a viadalt – adta hírül az mlsz.hu.
máj. 30
11:02
Videó: megfékezhetetlen Gasol, Parker parádés zsákolásai (She)
A San Antonio Spurs–Memphis Grizzlies összecsapás bővelkedett igazán látványos jelenetekben, amelyből most tíz akciót megtekinthetnek az alábbi videóban. Köztük Tony Parker zseniális zsákolásait, és azt is, ahogy Marc Gasol óriási erővel helyezi gyűrűbe a labdát. Íme!
máj. 30
11:12
Július végén indul a felkészülés Veszprémben (Agroinform)
Körvonalazódik a magyar bajnok és kupagyőztes MKB Veszprém férfi kézilabdacsapatának nyári felkészülési programja.
máj. 30
11:18
Belgium: másodosztályú klub edzője lett a Chelsea-legenda (She)
Jimmy Floyd Hasselbaink, a Chelsea korábbi játékosa lett a belga másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Antwerp vezetőedzője. A 41 esztendős holland egyéves szerződést írt alá a négyszeres élvonalbeli bajnok csapatnál, s tervei szerint már az első évében feljut az élvonalba.
máj. 30
11:20
Formula-1: Kobajasi ugorhat be Massa helyére, már tesztel (She)
Felipe Massa kétszer is alaposan összetörte az autóját a Formula–1-es monacói versenyhétvégén, és nyilván a balesetek felette sem múltak el nyom nélkül, úgyhogy felvetődött a helyettesítése a Kanadai Nagydíjon – nem meglepő, a Ferrari Kobajasi Kamuit vetné be a brazil helyett, ha erre szükség lesz.
máj. 30
11:22
Jégkorong: Nagy Gergő is német légiósnak állna (She)
Sofron István és Vas Márton után újabb magyar jégkorongos igazolhat a nyáron Németországba: a Miskolci Jegesmedvék válogatott csatára, Nagy Gergő szívesen kipróbálná magát légiósként, nem feltétlenül az első osztályban.
máj. 30
11:24
Női kosár NB I: szerb bedobót igazolt a PEAC-Pécs (She)
A PEAC-Pécs női kosárlabdacsapatánál hosszú távra kötelezte el magát Fűrész Diána. A baranyai együttes tegnap kettő plusz egy éves szerződést kötött a 23 éves, 183 cm magas szerb bedobóval, Szanja Orozoviccsal, aki tavaly 20.9 ponttal az Adria-liga második legjobb pontátlagát érte el – áll a klub hivatalos közleményében.
máj. 30
11:30
Mayweather szeptemberben Álvarezzel bokszol (Agroinform)
Az amerikai szupersztár a WBC és a WBA világszervezetek övét birtokló mexikói Saúl Álvarezzel csap össze.
máj. 30
11:36
Videó: Alexandre Pato ismét óriási ziccert puskázott el (She)
A brazil élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2. fordulójában a Goiás 1–1-es döntetlent játszott a Corinthiansszal. Az AC Milan korábbi támadója, Alexandre Pato hat méterről bombázott kapu fölé. (Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Libertadores-kupa nyolcaddöntőjében is elpuskázott egy óriási ziccert Pato, egy méterre a gólvonaltól a labda mellé rúgott.) Íme!
máj. 30
11:36
Edzőváltás a New York Rangersnél (Metropol)
A rájátszásból történt ismételt korai búcsú miatt váltak meg John Tortorella vezetőedzőtől.
máj. 30
11:38
NHL: az előrelépés érdekében edzőt váltott a Rangers (She)
Menesztették John Tortorellát, az észak-amerikai jégkorongligában (NHL) szereplő New York Rangers vezetőedzőjét. Az 54 éves szakvezető a 2008–2009-es szezon közben vette át a Rangers irányítását, legjobb eredménye a csapattal egy elbukott főcsoportdöntő volt a 2011–2012-es idényben.
máj. 30
11:48
A Medvescakból és Las Vegasból erősített a Volán (Agroinform)
A Sapa Fehérvár AV19 szerződést kötött a 2013-2014-es szezonra szerződést Adam Naglich-al és Andrew Sarauerrel.
máj. 30
11:54
Légiósok: Hajnal ismét edzésbe állt a Stuttgartnál (She)
A hónap elején bokaszalagszakadást szenvedő Hajnal Tamás ismét edzésbe állt a német élvonalbeli VfB Stuttgart labdarúgócsapatánál – írja a Kicker magazin. A 32 éves magyar válogatott középpályás mellett Felipe Lopes is újra a társakkal gyakorolt.
máj. 30
12:12
Férfi kézi: Eklemovics örül, hogy spanyolosodik a Plock is (She)
A Szegeden töltött öt és a veszprémi hét sikeres évad után két esztendeje szerződött a lengyel Plockba a szerb-magyar Eklemovics Nikola, a férfi kézilabda-válogatott volt irányítója, aki a napokban – csapatával együtt – remek idényt zárt.
máj. 30
12:12
Bemutatták a jövő évi téli olimpia érmeit (Metropol)
Összesen csaknem 1300 érmet gyártottak le, s nagyon ügyeltek a művészi kivitelre is.
máj. 30
12:14
Kecskemét: Burgos szívesen folytatná a Győri ETO-ban (She)
Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Győri ETO szívesen látná a soraiban Rafael Burgost, a Kecskemét több csapat által csábított salvadori válogatott labdarúgóját. A támadó a Nemzeti Sportnak elmondta, hízeleg neki a győriek érdeklődése, és kecskeméti kölcsönszerződése lejárta után is szívesen folytatná a pályafutását Magyarországon.
máj. 30
12:16
Videó: a 26. tizenegyes után jutott tovább a Newell's (She)
Miután az első mérkőzéshez hasonlóan a visszavágón sem született gól, a tizenegyesekre maradt a döntés a Newell's Old Boys–Boca Juniors argentin párharcban a Libertadores-kupa negyeddöntőjében, abban pedig előbbi pályaválasztóként 10–9-re bizonyult jobbnak – a 13. párban született meg a döntés –, így várhatja az elődöntős folytatást. Tekintse meg a tizenegyespárbajt és az ünneplést!
máj. 30
12:18
Ökölvívás: Mayweather legközelebb Álvarezzel bokszol (She)
Az egyetemes profi boksz súlycsoporttól független abszolút ranglistáján számos szakértő által az első helyre sorolt amerikai Floyd Mayweather legközelebb a nagyváltósúly mexikói világbajnokával, a WBC és a WBA világszervezetek övét birtokló Saúl Álvarezzel csap össze.
máj. 30
12:20
Kajak-kenu: Csay, Kiss T. és Noé M. utazhat a világjátékokra (She)
A hétvégi gyorsasági Európa- és világbajnoki válogatóverseny után ezúttal hosszú távon, 11.9 kilométeren mérkőztek meg a kajak-kenusok egy világverseny, konkrétan a július végi-augusztus eleji világjátékokon való részvételért. A három szakágban Csay Renáta, Kiss Tamás és Noé Milán képviselheti a magyar színeket Caliban.
máj. 30
12:24
Bemutatták a jövő évi téli olimpia érmeit (Agroinform)
A medálokon fűrészfog mintázat szimbolizálja a Kaukázus hegyláncait, súlyuk 460 grammtól 531 grammig terjed.
máj. 30
12:30
Autósport: Kiss Pál Tamás ex-F1-es pilótát helyettesít (She)
Nem maradt következmény nélkül Kiss Pál Tamás remeklése, melyet a magyar pilóta pályafutása első AutoGP-s hétvégéjén mutatott be hazai közönsége előtt, a hungaroringi WTCC-hétvége betétfutamán. Akkori jó teljesítményének köszönhetően ugyanis ezen a hétvégén, a sorozat silverstone-i versenyén is rajthoz állhat, méghozzá Narain Kartikejan helyetteseként, a Zele Racing színeiben.
máj. 30
12:32
Jégkorong: zágrábi center és a Vancouver draftolja érkezik a Volánhoz (She)
A Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata a következő szezonra szóló szerződést kötött két légióssal: Adam Naglich és Andrew Sarauer egyformán centerként jöhet számításba, számolt be a friss igazolásokról a fehérvári klub honlapja.
máj. 30
12:42
Bale arra született, hogy a Real Madridban játsszon - Pérez (Agroinform)
A Real Madrid elnöke, Florentino Pérez mindent megtesz azért, hogy a spanyol fővárosba csábítsa a Tottenham szélsőjét.
máj. 30
12:48
Jégkorong: zágrábi center és a Vancouver draftoltja a Volánnál (She)
A Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata a következő szezonra szóló szerződést kötött két légióssal: Adam Naglich és Andrew Sarauer egyformán centerként jöhet számításba, számolt be a friss igazolásokról a fehérvári klub honlapja.
máj. 30
12:50
Porto: portugálok pótolják a Monacóhoz igazoló kettőst (She)
A portugál bajnok Porto labdarúgócsapata mindent megtesz annak érdekében, hogy kitöltse a Monacóhoz távozó kettős (Joao Moutinho, James Rodríguez) által hátrahagyott űrt. Ennek érdekében megszerezték Josué Pesqueirát és Luís Carneirót is, mindkét futballista négy évre írt alá.
máj. 30
13:00
Elhelyezték az új Albert Stadion első alappillérét (Agroinform)
Látványos pillanatához érkezett az új Albert Stadion építése: elhelyezték a leendő vendégtribün első vasbeton pillérét.
máj. 30
13:06
Vízilabda: Marnitz távozik a bajnoki ezüstérmestől (She)
Biztossá vált, hogy a 2007-ben junior-világbajnok Marnitz Gergő távozik a bajnoki ezüstérmes Szolnoki Dózsa-Közgép vízilabdacsapatától. A szélső reményei szerint péntekre meglehet az új csapata.
máj. 30
13:06
Marosiék egyenlítésénél jött az eső (Metropol)
Marosi Katalinék mérkőzésén, 1-1-es játszmaaránynál ismét eleredt az eső a francia nyílt teniszbajnokságon.
máj. 30
13:08
Videó: a bázisugró sosem látott magasságból dobta le magát (She)
7220 méteres magasságból vetette magát a mélybe az orosz bázisugró, Valerij Rozov. A 48 éves extrém sportoló a hegyet éppen hatvan éve meghódító Himalája-expedíció előtt tisztelgett. A sportoló mínusz 18 fokban, siklóruhában hajtotta végre a bázisugrást, s egy percen át repült, elérve a 200 km/órás sebességet. Végül 5950 méteren ért földet, a Rongbuk-gleccseren. Íme!
máj. 30
13:10
Real: „Mourinho a Chelsea-nél is katasztrofális lesz” (She)
Carles Vilarrubí, a Barcelona labdarúgócsapatának alelnöke korábban a „spanyol futball fekélyének” titulálta José Mourinhót, a Real Madrid jelenlegi vezetőedzőjét, most pedig a Special One jövőjéről beszélt, és elmondta: szerinte a portugál szereplése a Chelsea-nél ugyanolyan katasztrofális lesz, mint a madridiaknál volt.
máj. 30
13:12
Ferencváros: elhelyezték az új stadion első alappillérét (She)
Látványos pillanatához érkezett az új Albert Flórián Stadion építése: csütörtökön a sajtó nyilvánossága előtt helyezték el a leendő vendégtribün első vasbeton pillérét. Az ünnepélyes eseményen részt vettek a Ferencváros elnökségének tagjai, egykori kiváló játékosai, valamint vezetői is.
máj. 30
13:14
Vízilabda: Hárai befutott, egy évre aláírt az Egerhez (She)
Alakul az Eger vízilabdacsapatának kerete a következő szezonra. A Vasastól távozó válogatott center, Hárai Balázs, bár korábban tagadták a szerződtetését, egy esztendőre aláírt a bajnokcsapathoz.
máj. 30
13:18
Marosiék egyenlítésénél jött az eső (Agroinform)
Marosi Katalinék mérkőzésén, 1-1-es játszmaaránynál ismét eleredt az eső a francia nyílt teniszbajnokságon.
máj. 30
13:20
Világsztárok karnyújtásnyira a Hopp-Parádén (Agroinform)
A fedett pályás világbajnok, olimpiai és vb-ezüstérmes Godfrey Khotso Mokoena a IX. Hopp-Parádé legnagyobb sztárja.
máj. 30
13:24
Elhelyezték az új Albert Stadion első alappillérét (Metropol)
Az Albert Stadiont magyar mérnökök tervezték, magyar cég építi, magyar alapanyagokat építenek bele.
máj. 30
13:36
Megkezdte működését az Erdei Zsolt Sportegyesület (Agroinform)
Erdei elnökként, az ökölvívó-szakosztály igazgatójaként, illetve edzőként is dolgozik majd.
máj. 30
13:42
Ökölvívás: megkezdte működését az Erdei Zsolt SE (She)
Hivatalosan is megkezdte működését az Erdei Zsolt Sportegyesület, amelyben a két súlycsoportban is profi ökölvívó világbajnok elnökként, az ökölvívó-szakosztály igazgatójaként, illetve edzőként is dolgozik majd.
máj. 30
13:42
Megkezdte működését az Erdei Zsolt Sportegyesület (Metropol)
A két súlycsoportban is profi ökölvívó világbajnok elnökként, az ökölvívó-szakosztály igazgatójaként, illetve edzőként is dolgozik majd.
máj. 30
14:00
Videó: őrjöngő nők marasztalták a Barcához igazoló Neymart (She)
Mint beszámoltunk róla, a brazil labdarúgó-szövetség technikai igazgatója bejelentette: az Anglia elleni felkészülési mérkőzés után elengedik Spanyolországba Neymart, így a Barcelona hétfőn (június 3.) bemutathatja új szerzeményét a Camp Nouban. A brazil válogatott a Konföderációs Kupára készül, és Neymartól már a szurkolók is elbúcsúztak, volt akinek igen nehezen sikerült uralkodni érzelmein.…
máj. 30
14:02
Barcelona: Abidal már elbúcsúzott, Valdés a következő (She)
Csütörtök kora délután Éric Abidal hivatalos sajtótájékoztató keretein belül bejelentette, a nyáron elhagyja a Barcelonát, pénteken pedig Víctor Valdés lesz soron.
máj. 30
14:04
Chelsea: 20 millió fontért érkezik német szélső - sajtóhír (She)
A Chelsea egy újabb lépéssel közelebb került André Schürrle megszerzéséhez, miután megegyezett a Bayer Leverkusen labdarúgócsapatával a 22 éves szélső vételáráról. A londoniak 20 millió fontért igazolják át a válogatott játékost a hírek szerint, plusz a Kevin de Bruyne kölcsönbe megy a „gyógyszergyáriakhoz".
máj. 30
14:06
NB III: a Honvéd II és az Újpest B is indulhat az ősszel (She)
Bár sokáig úgy tűnt, hogy a 2013–2014-es szezonban sem az Újpest, sem a Budapest Honvéd nem indítja el a második csapatát az NB III-ban, a Nemzeti Sport Online információi szerint végül mindkét klubnál úgy döntöttek, hogy csapatuk rajthoz áll a harmadosztályban.
máj. 30
14:12
Hárai Balázs visszatért Egerbe (Agroinform)
A Vasas válogatott kerettag centere visszatért Egerbe, ahol korábban több évig játszott és Magyar Kupát is nyert.
máj. 30
14:18
Abidal távozik a Barcelonától (Metropol)
Nem hosszabbítanak szerződést Eric Abidallal, aki így a szezon végén távozik a katalán együttestől.
máj. 30
14:30
Abidal elbúcsúzott a katalánoktól (Agroinform)
A Barcelona francia védője csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a szezon végén távozik a csapattól.
máj. 30
14:36
Hannover: francia hátvéd Husztiék első nyári igazolása (She)
Megvan a Huszti Szabolcsot foglalkoztató Hannover labdarúgócsapatának első nyári igazolása: Salif Sané négy évre aláírt a német élvonalbeli klubhoz. A 22 éves belső védő a francia Nancytól érkezik.
máj. 30
14:38
Videó: Abidal búcsúja - „Örök hála, éljen a Barca!” (She)
Mint beszámoltunk róla, csütörtök kora délután Éric Abidal hivatalos sajtótájékoztató keretében bejelentette, a nyáron elhagyja a Barcelonát. Tekintse meg a klub által készített megható búcsúvideót!
máj. 30
14:48
Már Bécsben a magyar Eb-csapat (Agroinform)
Már Bécsben készül a pénteken kezdődő ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságra a magyar felnőtt és junior válogatott.
máj. 30
14:54
Hopp-Parádé világsztárokkal (Infostart)
A fedettpályás világbajnok Godfrey Khotso Mokoena lesz a pénteken kilencedik alkalommal sorra kerülő Hopp-Parádé legnagyobb sztárja.
máj. 30
14:54
NB II: megfogyatkozva fejezi be a bajnokságot a Gyirmót (She)
A labdarúgó NB II Nyugati csoportjában szereplő és a bennmaradást már biztosan kiharcoló Gyirmót FC Győr hat játékosát is kénytelen nélkülözni a Tatabánya elleni szombati szezonzárón.

Keresés