2012. május 1. kedd

máj. 1
0:06
Május minden hetére jut egy nagy film (sg)
Elkezdődött a mozikban a blockbuster szezon, így nem meglepő, hogy minden hétre jutni fog egy nagyszabású és hatalmas sikert sejtető film, világpremier.
máj. 1
0:06
Megnyerte a manchesteri derbit, és élen a City - videó (hatharom.com)
A City nyerte a hétfő esti manchesteri rangadót, s ezzel átvette a vezetést a tabellán a rivális, címvédő Unitedtől.
máj. 1
0:18
Napi kínai mantra május 1-re (NLCafé)
Ezentúl minden nap kapsz tőlünk egy kis segítséget ahhoz, hogy pozitívan gondolkodhass! Napi kínai mantráinkkal az egész életed megváltoztatjuk, ha te is úgy akarod!
máj. 1
0:22
Májusi horoszkóp (NLCafé)
Az egész hónapot meghatározza, hogy a Mars a Szűz jegyében folytatja a mozgását. Ez arra utal, hogy amit korábban elkezdtünk, és nem történt változás, az most bekövetkezik.
máj. 1
0:33
NVIDIA GeForce GTX 690: dual GPU-val büntet (Pazar Cuccok)
Alig egy hónapja mutatkozott be a brutális GTX 680-as, mindenféle előjel nélkül hirtelen itt a 2x gyorsabb GeForce GTX 690-es, így ismét az NVIDIA-nál a leggyorsabb videókártya cím. Az elődhöz ...
máj. 1
0:42
Olvasnivaló: Májusi gasztroprogramok (Mindmegette)
A május kedvez a fővárosi gasztrománoknak, de vidéken is remek programok várják a finom ételek, italok kedvelőket. A borospincék kinyitnak, a bográcsok alatt beizzítják a tüzeket, és a kemencéket is felfűtik a jóféle kenyereknek, egytálételeknek. Éljen a május, éljenek a kézműves gasztronómiai fesztiválok!
máj. 1
0:51
Weizman végre megszólalt (handball.hu)
A Républicain Lorrain újság két interjút készített a klubbal kapcsolatban: az egyik a Metz elnökével, Thierry Weizmannal készült, a másik pedig a csapat volt edzőjével, Rác Sándorral .
máj. 1
1:03
Napi előrejelzés 12 jegy számára (ma.hu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
máj. 1
1:06
Elkeltek a kaposvári végzősök (szinhaz.hu)
Decembertől a Stúdió „K”-ban láthatóak a Kaposvári Művészeti Egyetem harmad- és negyedéves színészhallgatóinak vizsgaelőadásai. A lassan fél éve tartó együttműködésről és az elért eredményekről Zubek Adriennt, a Stúdió „K” ügyvezető igazgatóját kérdeztük.
máj. 1
1:30
Eurofutball: a Sporting folytatta pazar sorozatát, még él a BL-remény (NSO)
A Sporting 2–1-re legyőzte a december óta nyeretlen Académicát hétfő késő este, így továbbra is reménykedhet abban, hogy huszáros hajrával elcsípheti a BL-selejtezőt érő harmadik helyet a portugál labdarúgó-bajnokság tabelláján.
máj. 1
1:36
Így várja az MTelekom az állami mobilcéget és a kétforintos adót (sg)
Váratlanul érte a kormány távközlésiadó-terve a Magyar Telekomot − nyilatkozta a társaság elnök-vezérigazgatója, Christopher Mattheisen.
máj. 1
1:40
Javít a Samsung, ex-vezető bírálja a Nokiát (sg)
A Samsung a vártnál jobb negyedéves eredményt produkált, amelyben a telefonok játszották a főszerepet, a Nokiát viszont korábbi vezetője kritizálja.
máj. 1
3:30
Szirota Jennifer le akarja nyűgözni Puzsér Róbertet (Zene.hu)
Szirota Jennifer Tóth Vera dalával robbant be a színpadra, a Nem kell valaki másé című slágert adta elő. [Dátum: 2012.05.02. 22:54]
máj. 1
3:34
Hajós Andrásnak elege lett (Zene.hu)
Hajós András szerint Puzsér Róbert túlságosan szűkmarkú a pontozásnál. [Dátum: 2012.05.02. 22:53]
máj. 1
4:06
Radics Gigi: "nem is tudok mit mondani" (Zene.hu)
A tehetség a pénteki finálé után nyilatkozott.   [Dátum: 2012.05.01. 03:51]
máj. 1
4:12
Ide megy Liptai Claudia nyaralni! (NLCafé)
Nemrég tért haza Miamiból, a Megasztár vége után azonban mindenképp pihenni fog Claudia, akinek bőven akad választása, hol pihenje majd ki az idei tehetségkutató fáradalmait.
máj. 1
4:24
Kíváncsi rá, kik lógnak legtöbbel az adóhatóságnak? (ProfitLine)
Tovább emelkedett az adóhatóságnak tartósan tartozó magánszemélyek és egyéni vállalkozók száma az első negyedévben, a tartósan adós cégek száma ugyanakkor tovább csökkent - derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján közzétett adatokból.
máj. 1
5:06
Munkaünnep, munkástörténelem (Népszava)
Május elsejéhez Magyarországon is a dolgozók jogainak kivívása, sokszor véres politikai küzdelmek kapcsolódnak. A Népszava megalapítása, 1873 óta a munkások - és a munkáspárt - közlönye, heti, később napilapja volt, története során pedig együtt fejlődött és küzdött a magyar munkásmozgalommal és szociáldemokráciával. A munka, valamint a dolgozók ünnepe mindig is fontos dátum volt lapunk számára.
máj. 1
5:18
Gyász! Elhunyt a remek énekes - slágerét milliárdok kedvelik (Zene.hu)
Életének 69. évében elhunyt Eric Charden francia sanzonénekes, aki a hetvenes években elsősorban a feleségével, Stone-nal alkotott duójával vált ismertté. [Dátum: 2012.05.01. 05:03]
máj. 1
5:24
Mesterházy: Közmegegyezésre lesz szükség (Népszava)
Mesterházy Attila szerint napjainkban nagyon nincs ok az ünneplésre. Magyarországon csaknem egymillió ember munkanélküli, és akinek van munkája, az is egyre nehezebben tud megélni. A legutóbb bejelentett adóemelések pedig az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint tovább fogják rontani a helyzetet. Ráadásul a munka ünnepét az is beárnyékolja, hogy a kormány évszázados jogokat vett el a…
máj. 1
5:26
Pataky: őszinte beszédre lenne szükség (Népszava)
Normális piacgazdaságban vigyáznak arra, hogy ne hágják át a szabályokat, nálunk a törvénytelenség láttán elfordítja a fejét a kormány - mondja Pataky Péter. A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének elnöke kifejtette, a kormányváltás óta folyamatos a bűnbakképzés, ezzel alapozzák meg, hogy belerúghassanak az elesett, kiszolgáltatott emberekbe. Szerinte ma semmiben sincs konszenzus, pedig ez…
máj. 1
5:28
Elkeseredett düh és félelem a jellemző (Népszava)
Lesznek, akik félelemből nem jönnek el a majálisra, a márciustól életbe lépett kormánytisztviselői törvény szerint ugyanis bizalomvesztés ürügyén kirúghatja főnöke a közszolgát. A Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke beszélt arról is, a kormányváltás után úgy küldtek el nemzetközileg is elismert szakembert a minisztériumból, hogy egyik nap még a jövőről beszélgettek vele, másnap pedig…
máj. 1
5:30
Köztársasági elnököt választ a parlament (Népszava)
Áder János köztársasági elnökké választásáról dönt az Országgyűlés szerdai ülésén. A fideszes politikus megválasztásához az első fordulóban a parlamenti képviselők kétharmadának szavazatára lesz szükség, ami kormánypárti szavazatokkal gyűlhet össze, mivel az ellenzéki pártok korábban azt közölték: vagy részt sem vesznek a titkos voksoláson, vagy nemmel szavaznak a Fidesz-KDNP jelöltjére.
máj. 1
5:30
Így se láttuk még Katalin hercegnőt - fotók (Híradó)
A hercegné ezúttal olyan frizurát választott, amilyet még soha nem viselt.
máj. 1
5:30
Évről-évre fogy a magyar (ATV)
Május első hete a családdá válás ünnepe, vagyis a születés hete. Magyarországon évről évre több ezerrel kevesebb gyermek születik, miközben egyre idősebb korban vállalják a nők első babájukat. Szülész-nőgyógyászok szerint az első gyermeket 20 és 30 éves kor között ajánlott megszülni, később már kockázatos a szülés. Magyarországon 1990-ben még átlagosan a 20-as éveik elején, ma már 30 éves korban,…
máj. 1
5:42
Borsik János: a munka ünnepe az embereké (Népszava)
Azok a munkavállalók, akik nem tartoznak egyetlen szakszervezethez sem, esélytelenek a munkáltatójukkal szemben. Az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke szerint a Fidesz-kormány nemcsak kettéosztotta az országot, hanem elérte azt is, hogy megossza a szakszervezeteket. Borsik János május elsejére tiltakozni hívta a dolgozókat a kormány politikája ellen.
máj. 1
5:44
Székely: Be a szakszervezetbe! (Népszava)
Újra aktuálisak Székely Tamás szerint a száz évvel ezelőtti követelések: munkát, kenyeret, megélhetést. A Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének (VDSZ) elnöke úgy véli, május elseje mai üzenete, hogy egységesnek és erősnek kell lenniük a munkavállalóknak és az érdekképviseleteknek. Ezért új munka törvénykönyvét készítenek elő, készülve a kormányváltásra.
máj. 1
5:46
Orbán átalakít, de nem ismeri el a kudarcot (Népszava)
A várható kormányátalakítással kapcsolatban Orbán Viktor nemrég azt mondta: "a lehetősége és a felelősség a miniszterelnökre tartozik, és a fejemben születtek döntések, de ezek még nem nyilvánosak". Gyömöre Máté a Magyar Progresszív Intézet munkatársa a nepszava.hu-nak az eddig történteket elemezve azt mondta: arra kevés az esély, hogy Orbán Viktor változtasson a jelenlegi csúcsminisztériumi…
máj. 1
5:48
Kuti: Nem cafetéria kell, hanem normális fizetés (Népszava)
A tavalyi "preventív" május elsejével szemben az idei "demonstratív" lesz, mert tiltakozni kell az ellen, hogy az elmúlt egy évben sokat romlottak az életfeltételek, a Munka törvénykönyve alapján pedig a munkáltatók szinte azt tesznek a dolgozóikkal, amit akarnak - mondta Kuti László. Az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés elnöke bírálta az oktatáspolitikát, amely szerinte a lehetőséget is…
máj. 1
5:50
Kispadra ültették a szakszervezeteket (Népszava)
A szakszervezeti vagyon államosítása, az érdemi egyeztetések megszüntetése, az érdekvédők szembeállítása - ez az elmúlt két év kormányzati eredménye szakszervezeti téren. A Fidesz-kabinet felszámolta a háromoldalú tanácskozást, látszat egyeztetőfórumokat hozott létre a kiválasztottakkal, de csak azért, hogy az unió felé bábnak használja őket.
máj. 1
5:57
A szakemberek tehetetlenül állnak a pusztító jelenség előtt (168 Óra Online)
Már nemcsak delfinek, de pelikánok is pusztulnak Peru partjainál, szakemberek még mindig nem találták meg az állatok tömeges halálozásának okát. 
máj. 1
6:00
Rettenetes vádak hangzottak el (168 Óra Online)
Az SVT svéd televízió szerint a bútorgyártó haszonélvezője volt az NDK-ban politikai elítéltekkel végeztetett kényszermunkának.
máj. 1
6:06
Bozont vallott: több mint barátság, amit érez (storyonline)
Most, hogy Nagy Kristóf Bozontnak kellett távozni a Megasztárból, végre kiteljesedhet szerelme Nagy Adrival.
máj. 1
6:06
Katasztrófa – 13 halott a kolumbiai helikopterbalesetben (Híradó)
Kolumbia északi partvidékén hétfő este zuhant le a légierő egy helikoptere; a szerencsétlenséget senki sem élte túl.
máj. 1
6:06
Összeomlott az énekes páros: nem maradnak Magyarországon (ATV)
Magukba zuhantak a Csillag születik szombati kiesői. Molnár Jocó és Vízi Imi a szavazási rendszert okolja a fiaskóért, Negyela Bernadett nem érti, hogy történhetett ez vele.
máj. 1
6:18
Nyolc óra munka, nyolc óra pihenés... (Népszava)
Már a 18. században felmerült, hogy meg kell ünnepelni a munkások vívmányait, azt, hogy sikerült elérniük: egy nap nem kell 12-13 órát dolgozniuk, hanem - ahogy azt követelték - nyolcat. Azért éppen május elsejére esik az ünnep, mert 1856-an Ausztráliában épp e napon vonultak az utcára a munkások, s követelték munkaidejük csökkentését. Sajnos manapság gyakran anarchisták vegyülnek a felvonulók…
máj. 1
6:18
Munkahelyi képzések támogatására lehet pályázni (Népszava)
Munkahelyi képzések támogatására pályázhatnak május 1-jétől a mikro, kis-, közepes, és nagyvállalkozások.
máj. 1
6:21
Az én váram (divecenter.hu)
Érdekes eredményt hozott fotós és videós versenyünk áprilisi fordulója.
máj. 1
6:24
Button kétszázzal száguld ma Budapesten (ATV)
Forma 1-es pilóta bőrébe bújhattak az érdeklődők a hosszú hétvégén Budapest belvárosában. Versenyautóban fényképezkedhettek, beülhettek egy szimulátorba, vagy éppen kereket is cserélhettek a száguldó cirkusz szerelmesei. De nem csak az autók körül sertepertélhetnek a rajongók: ma bárki megnézheti, ahogy a McLaren Mercedes egyik pilótája, Jenson Button kétszázzal végigszáguld a Bajcsy-Zsilinszky…
máj. 1
6:30
Napi Horoszkóp - május 1. (Ezoterikus.hu)
A mai nap sok örömöt hoz. De kinek? A Bikáknak vagy a Nyilasoknak? Neked hogy alakul a napod?
máj. 1
6:42
Van, aki kétszer is beküldi – újabb adóhatáridő közeledik (Híradó)
Minden évben vannak, akik kérik az adó-megállapítást és aztán saját maguk is küldenek be bevallást.
máj. 1
6:48
Közel kétszáz embernek veszett nyoma (168 Óra Online)
A katasztrófát szenvedett kompon 350-en utaztak.
máj. 1
6:54
NHL: megszenvedte a keleti első Rangers is a vendégdiadalok napját (NSO)
Alekszandr Ovecskin emberelőnyben szerzett harmadik harmadbeli góljával a Washington Capitals 3–2-re győzött a New York Rangers otthonában, s ezzel 1–1-re alakította a két csapat párharcát az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) keleti főcsoport-elődöntőjében. A másik hétfői mérkőzésen a Los Angeles Kings növelte az összetettbeli előnyét, miután simán, 5–2-re nyert a St. Louis Blues…
máj. 1
6:54
Bomba implantátumoktól tartanak az amerikai és uniós hatóságok (Népszava)
A terroristák testébe rejtett robbanószerkezetektől, bomba implantátumoktól tartanak a légi járatokon az amerikai és uniós hatóságok az ABC News hétfői jelentése szerint.
máj. 1
7:09
Egy inkubátorház és hat Marika - Interjú Kulcsár Vikivel (szinhaz.hu)
Aki színházi ügyekben jár el, mindenképpen összefut Kulcsár Vikivel. Sokan nem értik, hogyhogy jegyet szed a Koma előadásán, miért, hogy a színházi intézetben (OSZMI) is őt kell keresni, és még a FÜGE elnökét is benne tisztelhetjük. Többek között erre ad választ riportunk, melyből kiderül, a FÜGE hamarosan egy alkotói inkubátorházat létesít.
máj. 1
7:12
NBA: szorul a hurok a Dallas nyakán, bizarr sérülés a Heat-Knicks meccsen (NSO)
A második felvonásokhoz érkezett a rájátszás első köre az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA): a magyar idő szerint kedd hajnali, hazai győzelmeket hozó programban az Oklahoma City Thunder nagy izgalmak közepette másodszor is legyűrte a címvédő Dallas Maverickset, ugyancsak a második strigulát húzta be a Miami Heat a New York Knicks ellen, míg az Indiana Pacers kiegyenlítette…
máj. 1
7:21
Rekordörökséget hagyott hátra Lucian Freud (ma.hu)
Lucian Freud német származású brit portréfestő 96 millió font (kb. 33 milliárd) forint értékű örökséget hagyott hátra, többet, mint bármely más művész Nagy-Britanniában.
máj. 1
7:21
Életjelet adott magáról az Alkotmánybíróság (HVG)
A hatalom kizárólagos birtoklására irányuló kormányzás címén a hónapokon át önmagával elfoglalt Alkotmánybíróság aktivizálódását kívánja elérni Gyurcsány Ferenc pártja.
máj. 1
7:21
Tartósteszten a Honda legcsaládibb hibridautója (Vezess)
Hibrid Honda tartósteszt-cunamink következő hulláma a CR-Z után és a Jazz hibrid előtt az Insight. Három hónapig nyúzzuk.
máj. 1
7:30
Roma: Luis Enrique, Villas-Boas cseréről cikkezik az olasz sajtó (NSO)
Sajtóértesülések szerint elképzelhető, hogy Luis Enrique vezetőedző távozik az olasz élvonalbeli Roma labdarúgócsapatától, s a klub ebben az esetben a portugál André Villas-Boast alkalmazza majd.

Keresés