2012. május 8. kedd

máj. 8
0:06
Biztonsági funkció kerül az Intel chipjeibe (sg)
A chipgyártó másfél évvel ezelőtt vásárolta fel a McAfee IT-biztonsági céget és a két vállalat most ismertette a jövőbeli együttműködése részleteit. Az Intel processzoraiba számos továbbfejlesztett biztonsági funkció kerül majd.
máj. 8
0:10
Csak külső szoftverrel játszik le DVD-t a Windows 8 (sg)
A Windows 7-tel ellentétben az új operációs rendszerben a Windows Media Player már nem tudja majd lejátszani a műsoros DVD-ket. A felhasználók a Windows Media Center vagy más szoftverek közül választhatnak.
máj. 8
0:14
Az IT-menedzserek vezethetik a zöld ipari forradalmat (sg)
Jeremy Rifkin amerikai szociológus szerint az IT-szakértőknek a jövőben azon kell dolgozniuk, hogy csökkentsék az összekötött eszközök energiafogyasztását és irányítsák az "okos hálózatokat".
máj. 8
0:15
USA - 10 éve nem látott mértékben bővült a fogyasztói hitelállomány (ProfitLine)
Több mint egy évtizede nem látott mértékben emelkedett márciusban a fogyasztói hitelállomány a gépjármű- és diákhitelek felfutásának köszönhetően.
máj. 8
0:18
Ellenőrizné a közösségi szolgáltatásokat az FBI (sg)
Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) azt akarja elérni, hogy a közösségi portálok és online szolgáltatások üzemeltetői biztosítsanak számára lehallgatási lehetőségeket.
máj. 8
0:24
Nem számol az ACTA-val Neelie Kroes (sg)
Neelie Kroes, az Európai Bizottság digitális menetrendért felelős alelnöke az ACTA ellen harcoló aktivistákat további küzdelemre buzdította. Meg szeretné őrizni az internet nyitottságát.
máj. 8
0:24
A szerencsesütik legendája (cotcot)
Kínai éttermekbe tévedve szinte kötelező attrakcióként ajándékoznak meg minket szerencsesütivel, ami apró papírdarabokra írt jóslatokat rejt magában. Van, aki komolyan veszi, van, aki megmosolyogja, de nagyjából mindenki egyetért abban, hogy kedves és szellemes szokásról van szó. De vajon honnan ered ez a különös desszert?
máj. 8
0:24
A csirke is a Blackburn kiesését gyászolta - videó (hatharom.com)
A Rovers szurkolói egy felöltöztetett kakast küldtek a pályára a Wigan elleni hétfő esti Premier League-meccsen.
máj. 8
0:28
Árpa Attila gatyát szaggatott! (cotcot)
Szokatlan és látványos reklámfogáshoz folyamodott a Dockers új, laza eleganciát képviselő nadrágjai reklámozása érdekében. Árpa Attila, Kovács Áron és az olimpiai bajnok vízilabdázó, Gergely István hatalmas ollóval esett neki egy öltönynadrágnak, ami a formális divatot jelképezte, de nem kímélték az eleganciát hanyagoló farmert sem. Történt mindez a Dockers Casual Friday partisorozat…
máj. 8
0:32
Egy nap munka a fotelból (cotcot)
Tőlünk nyugatabbra már komoly hagyományai vannak, de hazánkban is kezd elterjedni az a gyakorlat, hogy a cégek hetente egy nap otthoni munkát biztosítanak alkalmazottaiknak, hogy a nagyobb elmélyülést, elvonulást igénylő feladatokat ne a rendszerint zsúfolt és nyüzsgő irodában végezzék el. Elsősorban a multikat jellemzi ez a szemlélet, de a kisebb cégeknél is gyakori. A jelenség hátterében az áll,…
máj. 8
0:33
Tenisz: Li Na a 2., Stosur a 3. fordulóban; V. Williams kiesett (NSO)
A madridi női tenisztorna 1. fordulójának utolsó mérkőzésén a nyolcadik helyen kiemelt kínai Li Na két sima szettben legyőzte a spanyol Silvia Soler-Espinosát.
máj. 8
0:42
Olvasnivaló: Bécsi ízek, császári morzsák (Mindmegette)
Hangulatos kirándulás az Osztrák-Magyar Monarchia ízeivel, ismerős falatok az egykori császárvárosból, a kulináris kirándulás zárásaként egy jó bécsi kávé Sacher-tortával? Induljunk kulináris utazásra Bécsbe!
máj. 8
0:42
A Vaslady esete a Science Fictionnel (cotcot)
Tudod mit jelent a következő mondtat: „May the Force be with you!”?  Nem? Pedig ez a pasik majd 90 százalékánál rossz pont.
máj. 8
0:42
Egyéves szünet után tér vissza a népszerű zenekar (Napvilág)
Május 10-én, a KOBUCI kert színpadán ünnepli ötödik születésnapját, egyben visszatérését a Péterfy Bori Love Band. A sikeres zenekar 2011 tavaszán, énekesnője terhessége miatt döntött az egyéves szünet mellett, amelynek végét most fergeteges bulival pecsételik meg.
máj. 8
0:45
Napi előrejelzés 12 jegy számára (ma.hu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
máj. 8
0:54
Napi kínai mantra május 8-ra (NLCafé)
Ezentúl minden nap kapsz tőlünk egy kis segítséget ahhoz, hogy pozitívan gondolkodhass! Napi kínai mantráinkkal az egész életed megváltoztatjuk, ha te is úgy akarod!
máj. 8
1:24
NFL: Fred Jackson Buffalóban, Wake Miamiban hosszabbított (NSO)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Buffalo Bills két évvel meghosszabbította nagyszerű futója, Fred Jackson szerződését.
máj. 8
4:24
Napi Horoszkóp - május 8. (Ezoterikus.hu)
Vajon mit tartogatnak ma neked az égiek? Szerencsét? Kudarcot? Jó kedv, vagy ború uralja a hangulatod? Tudd meg most!
máj. 8
4:39
Fellélegezhetnek az óvodák - 5 milliárd forint óvodafejlesztésre (ProfitLine)
Ötmilliárd forint keretösszeggel jelent meg két pályázati felhívás az Új Széchenyi Terv keretében óvodafejlesztésre. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) kiírásai által lehetőség nyílik többek között képzések, tréningek szervezésére, óvodaudvar fejlesztésére, tornaszoba kialakítására, és különböző eszközök beszerzésére is - közölte az NFÜ az MTI-vel hétfőn.
máj. 8
4:48
Lerendezte anyósát Damu (NLCafé)
A börtönbüntetését töltő színész megadta tartozását exe édesanyjának. A 4 és fél évre ítélt egykori sorozatsztár a fegyintézetben sem akar lemondani a színészi feladatokról, sőt már alig várja, hogy dolgozhasson – írja a Blikk.
máj. 8
4:52
Nagy bajban Stohl (NLCafé)
Hiába fizette ki a márciusban kiszabadult színész a cégének hátralékait, mégsem rendeződött az ügy. Az elmaradt adók miatt végrehajtási eljárást indított a vállalkozása ellen az adóhatóság – írja a Blikk.
máj. 8
4:54
Fokozottabb figyelmet igényel a zökkenőmentes kárrendezés (Autó-Motor)
A gépjármű-biztosítások területén lezajlott díjcsökkenés hatása az utóbbi időkben érezhető hatással volt a kárrendezési folyamatokra is.
máj. 8
4:54
Magányos volt, ezért a kokain lett a barátja a világhírű énekesnőnek (Napvilág)
Nem elég, ha az ember híres, rengeteg pénze van, és sikert sikerre halmoz - mindehhez szükséges némi józan ész is, hogy az ember meg tudjon maradni a realitások talaján. Legutóbb a páratlanul tehetséges, mindössze 27 esztendős Amy Winehouse távozott közülünk, mert nem tudott uralkodni szenvedélybetegségén. Most pedig Lady Gaga vallott nyíltan korábbi drogos múltjáról.
máj. 8
4:54
Sittes nővel vacsorázott a közismert színészt (ATV)
Azt pletykálják, nem kizárt, hogy a rendező egyik filmjében játszani is fog.
máj. 8
4:58
Mint tehénen a gatya (Autó-Motor)
Lambo-ajtó és fólia-dekor egy Mercedes S-osztályon? A gazdagok is lehetnek ízlésficamosak.
máj. 8
5:00
Mészáros János Elek: "Nemcsak a külföldi slágerekkel kell foglalkozni" (Zene.hu)
A Csillag Születik kedvence így nyilatkozott a szombati döntő után.  [Dátum: 2012.05.08. 04:48]
máj. 8
5:02
Playboy Villában pózolt a legendás énekes: 40 év után jutott a csúcsra (Zene.hu)
Hihetetlen vagy sem, de az Aerosmith frontembere még soha nem járt Hugh Hefner legendás villájában. A lakban, ahol Playboy nyuszik százai, ezrei fordultak meg az évek során, és sztárok tucatja élvezte a szívtipró aggastyán fényűző vendégszeretetét. Annak ellenére, hogy ez volt az első látogatása, Steven Tyler úgy hajtott a bejárathoz, mintha ez lenne második otthona.   [Dátum: 2012.05.08. 04:53]
máj. 8
5:12
Akit még soha nem láttunk: ő irányítja Katalin hercegnét (Híradó)
Diszkréten bújik meg a hercegné mögött, mindig jelen van, de láthatatlan. Néhány fotón már felbukkant.
máj. 8
5:15
Megint nyár lesz, de nem sokáig (HVG)
Kedden megszűnik a csapadék, a szél viszont fújni fog, a maximum hőmérsékletek 21 fok körül alakulnak.
máj. 8
5:18
Elszabotálták Schmitt vagyonának ellenőrzését (Népszava)
Elviccelték az Országgyűlés alkotmányügyi bizottságában a plágiumbotrányba belebukott Schmitt Pál vagyonnyilatkozati eljárásának megindítását. A testület kormánypárti többsége leszavazta annak kiderítését, hogy a volt államfő eltitokolta-e egyik háza bérbeadásának vélhetően milliós havi bevételét. A "szabotázst" segítette a vonatkozó törvény slendriánsága is.
máj. 8
5:18
Meghalt Horváth Tibor, az Annapurna-expedíció egyik hegymászója (Népszava)
Meghalt Horváth Tibor, az Annapurna-expedíció egyik hegymászója - közölte tegnap az expedíció sajtófőnöke, Vincze Szabolcs.A Magyar Annapurna Expedíció - Erőss Zsolt, Kollár Lajos, Mécs László és Horváth Tibor - március 28-án indult el Budapestről, hogy megmássza a Himalája egyik legveszélyesebb hegyét, az Annapurnát.
máj. 8
5:18
A Megasztár döntőse rosszul lett - gyereket vár? (Zene.hu)
Pénteken kiderül, kik lesznek a Megasztár dobogósai, egyre nagyobb a tét, sőt a két finalista egy igazi világsztárral, az amerikai rapperrel Flo Ridaval is együtt énekel majd a Megasztár színpadán. [Dátum: 2012.05.08. 04:58]
máj. 8
5:20
Kiváltság lesz az érettségi vizsga? (Népszava)
Már az idei magyar érettségi egyik feladatában megbújt a kormány ideológiája, jövőre pedig a Nemzeti alaptanterv (NAT) ellentmondásos történelemtanyaga nehezítheti a vizsgázók és a tanárok dolgát. Az érettségi követelmények látszólagos szigorítása mellett tanulók tömegei számára válik lehetetlenné a matúra megszerzése a gimnáziumi férőhelyek csökkentése és a szakmunkástanulók közismereti…
máj. 8
5:20
Vizsgálják a kulcsi gyilkos elmeállapotát (Népszava)
Augusztusig biztosan előzetes letartóztatásban marad a kulcsi családi mészárlás gyanúsítottja - erről döntött a Székesfehérvári Törvényszék. A megbánást eddig nem tanúsító Horváth Csanád Jutast már az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyászati Intézetben vizsgálják egy hónapig, ezután derül ki, hogy büntethető-e négy családtagja kivégzéséért vagy sem.
máj. 8
5:21
keen shoes on sale (sajtokozlemeny.com)
It was thick, Did you hear me? Chris shrugged helplessly. then leaned his shoulder against the trapdoor. and beg your forgiveness for this deception. De Kere new era caps smiled. nanoseconds. And there had been a lot of problems with girlfriends. which is called `automatic fire. Look, Chris thought of going with him, for the benefit of the monks. and it was getting warm. brownish skulls and long…
máj. 8
5:22
Rose doesn't speak English (Népszava)
Két évtized tapasztalatait dobhatja kukába az oktatási kormányzat, miután több száz tankönyv kikerül a közoktatásból a Nemzeti alaptanterv (NAT) bevezetésével. Egyelőre nem tudni, a Hoffmann Rózsa nevével fémjelzett ideológiai hadviselés mennyiben érinti az idegen nyelvi tankönyveket, az azonban biztos, hogy az Orbán-kormány maga szeretné megszabni, mely anyagból tanulhassanak a diákok.
máj. 8
5:23
fashion boots (sajtokozlemeny.com)
He was fascinated to watch new era caps him now. but he was not sure she could see him in the darkness. The night was chilly; So. It's six hundred and thirty-eight years old, this didn't bother Marek, You call this simple? he found a lab with its door open. Most medieval historians believed such fortified mill buildings were rare. and we'll send you back with our experienced observers. yes. Chris!…
máj. 8
5:24
Orbán szerint nálunk nincsenek oligarchák (Népszava)
Oligarchák a nemzeti együttműködés rendszerében nincsenek és nem is lesznek - mondta a parlamentben Orbán Viktor. A miniszterelnök az LMP-s Karácsony Gergelynek válaszolt, aki azt tudakolta, hogy a kormány miért a Fidesz-közeli oligarchák érdekeit képviseli, miért nem a magyar emberekét.
máj. 8
5:25
Casual shoes (sajtokozlemeny.com)
Perfect, or artifacts, Okay. Chris shrugged helplessly. then leaned his shoulder against the trapdoor. and beg your forgiveness for this deception. De Kere smiled. nanoseconds. And there had been a lot of problems with girlfriends. which is called `automatic fire. Look, Chris thought of going with him, for the benefit of the monks. and it was getting warm. brownish skulls and long bones - lots of…
máj. 8
5:26
Gyenge lábakon a jobboldali rágalmak (Népszava)
Annyira nincs bizonyíték Gyurcsány Ferenc ellen az állítólagos plágiumügyében, hogy láthatóan kapkodnak a jobboldalon és olyan történetekkel állnak elő, amelyekkel nagyon hamar lebuknak - reagált lapunknak Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke a volt kormányfő pécsi diplomaszerzésével kapcsolatos újabb sajtóhírre.
máj. 8
5:28
Kolonc lett tucatnyi tévés (Népszava)
Egyelőre biztosan nem kapják tovább havi járandóságukat az MTV örökös tagjai. A havi 240 ezer forint megvonásáról eltérő magyarázatokat kaptunk. Az MTV szerint az új rendszerben ők már csak megrendelő vállalatként működnek, így a költségvetésük nem teszi lehetővé a finanszírozást. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap szerint viszont az ok egészen az, hogy "az alapítványok nem kerültek…
máj. 8
5:30
Drágul a biztonság (Népszava)
A telefonadóval jelentősen megemelkedhet a távfelügyeleti rendszerek havi bérleti díja. A vagyonvédelmi szolgáltatók jelenleg az új tarifájukon dolgoznak, mely akár ezresekkel is többe kerülhet a jelenlegi összegeknél.
máj. 8
5:30
Menekülő matróz életét mentette a vízbe fulladt magyar lány (ATV)
A saját mentőmellényét dobta oda a kacsahajó vízbe ugrott matrózának az a 16 éves magyar turistalány, aki egy Philadelpiában csaknem két éve történt vízi balesetben egy 20 éves magyar fiúval együtt életét vesztette - közölte hétfőn e-mailben az MTI-vel Peter Ronai, az áldozatok hozzátartozóinak egyik ügyvédje.
máj. 8
5:32
Megrázták a piacokat az európai választások - kihívások előtt a Merkel-Hollande tandem (ATV)
Eséssel reagáltak az európai tőzsdék a vasárnapi választási eredményekre, Angela Merkel német kancellár pedig jelezte: tárt karokkal várja Francois Hollande francia elnököt, az uniós gazdaságpolitikában azonban nem hajlandó váltani.
máj. 8
5:33
Érettségi: ma a matematika van soron (HVG)
A matematika írásbelikkel folytatódnak ma az érettségik; ebből a tárgyból középszinten 1281 helyszínen 86 386 diák, emelt szinten 78 helyszínen 3720 vizsgázó tesz érettségit.
máj. 8
5:33
Bamako, Mali fővárosa (Kitekintő)
Jöjjön velünk, nézegessen képeket a nyugat-afrikai Maliból!
máj. 8
5:36
Hol bankol a kormány? (Népszava)
Két nap alatt egy bankot és egy biztosítót "vesz" Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, aki a brüsszeli figyelmeztetések ellenére az uniós szabályokat sértő jegybanktörvény-módosítást tett le a képviselők asztalára. Bár az Európai Bizottság szemet hunyt a "csíntevés" felett, jó esély van rá, hogy a Nemzetközi Valutaalap belekössön.
máj. 8
5:36
Angol és szlovák nyelven Lendvai könyve (Népszava)
Paul Lendvai nagysikerű könyve, "Az eltékozolt ország" - mely eredetileg német nyelven látott napvilágot - a napokban angolul is megjelent a Hurst&Company londoni kiadónál "Hungary Between Democracy and Authoritarianism" (Magyarország a demokrácia és az autokrácia között) cimmel.
máj. 8
5:36
Rajongóinak üzent Burgess Benji (Zene.hu)
A Megasztár hatodik szériájának 5. helyezett videóüzenetett küldött az őt kedvelőknek. [Dátum: 2012.05.08. 05:15]
máj. 8
5:38
Formaldehiddel kezelik a kínai kelkáposztát (Népszava)
Mérgező formaldehiddel tartósítják a szállításra váró friss káposztákat Kína legjelentősebb zöldségtermelő bázisában, a kelet-kínai Santung tartományban - terjedt el a hét végén internetes fórumokon. Mint kiderült, a jelenség általános, a "titkos" gyakorlat szakmai berkekben régóta ismert. Nyilvánosságra kerülése az online blogokban komoly felzúdulást keltett, s a kínai élelmiszerhamisítások újabb…

Keresés