2014. január 22. szerda

jan. 22
0:12
Indokolt a zéró tolerancia az ittas vezetőknél (SG)
Egy új, széleskörű kutatás szerint már 0.1 ezrelék alkohol is hatással van a vezetés közbeni teljesítményünkre.
jan. 22
0:12
Péniszfotójával udvarol Bieber (Blikk)
Los Angeles — Merev állapotban lévő pénisze fotóját küldte mobilon barátnőjének, Selena Gomeznek Justin Bieber (19), hogy megpróbálja visszacsalogatni magához.
jan. 22
0:12
Olvasnivaló: Grépfrút, a legvitatottabb gyümölcs (Mindmegette)
A grépfrút vagy - korábban használatos nevén a - citrancs élettanilag talán a legsokoldalúbb, ezzel együtt az egyik legvitatottabb citrusféle. Volt már diéták ünnepelt sztárja, gyógyhatású csodagyümölcs, de volt, amikor a túlzásba vitt fogyasztásának mellékhatásaitól volt hangos a sajtó.
jan. 22
0:12
Kárász kiereszti a hangját (Blikk)
jan. 22
0:30
Lady Gaga Párizsban talpalt (Blikk)
Párizs — Nem hazudtolta meg önmagát a francia fővárosban rendezett divathéten sem Lady Gaga (27), aki Harlequin ihlette kezeslábasban, kötött parókában és az Eiffel-torony magasságai­ba törő patacipőben pózolt a legendás múzeum, a Louvre bejárata előtt.
jan. 22
0:30
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
jan. 22
0:30
Magyar nyelvi és hungarológiai nyári egyetemen részvétel (Pályázatfigyelő)
A kiíró pályázatot hirdet a kulturális és nyelvi azonosságtudat megőrzésének és erősítésének érdekében magyar állami ösztöndíjra a BALASSI NYÁRI EGYETEMEN való részvételre a tengerentúli diaszpórában élő magyar származású személyek számára 2014 nyarára. A pályázaton az Észak- és Dél-Amerikában, Ausztráliában illetve Új-Zélandon élő jelentkezők vehetnek részt.
jan. 22
0:34
Popsztárok igazoltak Fásy mulatójába (Blikk)
BUDAPEST — Egyre több neves sztárfellépőt „csábít el" Fásy Ádám (62) nemrég nyílt szórakozóhelyére, az Astoria Belvárosi Mulatóba!
jan. 22
0:34
Kreatív Mesepályázat 2014 (Pályázatfigyelő)
A kiíró meseíró pályázatot hirdet 8-10 illetve 11-13 éves korú gyerekek számára. Olyan meséket vár, ahol a hősök a hagyományos mesei szerepektől eltérően jelennek meg.
jan. 22
0:38
Fesztiválozz eszperantistákkal Olaszországban! (Pályázatfigyelő)
Itt egy egyedülálló lehetőség, hogy nemzetközi közegben tölthesd a szabadidődet! A rendezvény, amiről szó van, nem más, mint az IJF (Internacia Junulara Festivalo), ami a tavaszi szünetre esik, április 16. és 22. között.
jan. 22
0:42
A Magyarország Jó tanulója - Jó sportolója (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja: - a tanulóifjúság ösztönzése a szellemi és fizikai képességek folyamatos fejlesztésére, - a fair-play szellemének ápolása, - az eredményes tanulásra és magasabb szintű sportolásra való ösztönzés, - az utánpótlás-nevelés célkitűzéseinek segítése, - a legkiválóbbak méltó elismerésben részesítése.
jan. 22
0:46
Női szereplők egyfelvonásos színpadi szövegének megírása, Híd Színház (Pályázatfigyelő)
A kiíró pályázatot ír ki öt senior korú női szereplőre, egyfelvonásos színpadi szöveg megírására.
jan. 22
0:48
Máig képtelen feldolgozni a tragédiát a Republic dobosa (Blikk)
Budapest — Egy évvel ezelőtt már tudták, hogy baj van, de hogy mekkora, abba még belegondolni sem mertek. Tavaly februárban került kórházba többszöri szívleállás után, eszméletlen állapotban Bódi László Cipő (†47), a Republic  zenekar tagjai azonban akkor még bíztak benne, hogy énekesük visszatér közéjük.
jan. 22
0:49
Rock terepjárót vett a takarítónőjének (Blikk)
jan. 22
0:50
Képzőművészeti ösztöndíj támogatásra a Római Magyar Akadémia közreműködésével (Pályázatfigyelő)
Téma/cél: A magyar képzőművészek számára Rómában lehetőséget biztosítani a szakmai tájékozódásra, a galériák, gyűjtemények és múzeumok megismerésére, szakmai kapcsolatok teremtésére, annak érdekében, hogy Róma és az itáliai kultúra nyújtotta inspiráció elősegítse az ösztöndíjas művészetének továbbgazdagodását.
jan. 22
0:52
Rokker Zsoltti likőrrel is tarol (Blikk)
Tornakápolna — Már négy országos versenyen győztek a pálinkái, de Rokker Zsoltti, alias Erdei Sándor (36) immár az édesített párlataival is felért a csúcsra.
jan. 22
0:54
Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíj (Pályázatfigyelő)
Ösztöndíj célja: Elősegíteni a hazai formakultúra fejlődését és elterjedését, a design integrációját az innovációs folyamatokba, a gazdaságba. Segíteni az önálló alkotói munkát folytató tervezők szakmai fejlődését, tehetségük kibontakoztatását. Lehetőséget biztosítani saját kezdeményezésű, vagy meghatározott témával, és/vagy gyártói háttérrel együtt pályázók munkáinak, illetve teoretikus,…
jan. 22
0:58
Fogyatékos hallgatók közigazgatási ösztöndíja (Pályázatfigyelő)
Az Ösztöndíjprogram célja a szakmailag elhivatott, munkatapasztalattal nem rendelkező, a nemzeti közigazgatás iránt elkötelezett hallgatók ösztöndíj-támogatással megvalósuló szakirányú munkatapasztalat szerzésének biztosítása.
jan. 22
1:02
Számítógép Álom 2014 - számítógép támogatás jó tanuló, hátrányos helyzetű gyerekeknek (Pályázatfigyelő)
Számítógép Álom 2014 - számítógép támogatás jó tanuló, hátrányos helyzetű gyerekeknek.
jan. 22
1:06
16 magos chipen dolgozik az AMD (SG)
A gyártó külső fejlesztőknek szánt anyagából következtethetünk a további hardveres újdonságokra.
jan. 22
1:06
Kedvezményes részvétel egy magyarországi eszperantó rendezvényen, az IJS-n! (Pályázatfigyelő)
Az IJS (Nemzetközi Ifjúsági Eszperantó Hét) a MIESZ legnagyobb éves rendezvénye, egyben a világ egyik legnagyobb nemzetközi találkozója.
jan. 22
1:10
Az első világháborút és a kapcsolódó történelmi eseményeket felidéző, a hősöknek és áldozatoknak emléket állító kulturális programok, művészeti tevékenységek… (Pályázatfigyelő)
A pályázati program célja, hogy az első világháborút és a kapcsolódó történelmi eseményeket felidéző, a hősöknek és áldozatoknak emléket állító kulturális és tudományos programokat, művészeti tevékenységeket támogasson, így az első világháborúval kapcsolatos társadalmi emlékezet ébren tartásával hozzájáruljon a közös értékeken, történelmen és kultúrán alapuló európai identitás erősítéséhez.
jan. 22
1:14
Az első világháborúval kapcsolatos társadalom- és történettudományi munkák megjelentetésének támogatása / KKETTKK-CP-01 (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja, hogy előmozdítsa az első világháborúval kapcsolatos társadalom- és történettudományi munkák megjelentetését, és ezáltal is hozzájáruljon a korszakkal kapcsolatos ismeretek bővítéséhez.
jan. 22
1:18
Az első világháborút és a kapcsolódó történelmi eseményeket felidéző számítógépes játékok elkészítésének támogatása / KKETTKK-CP-05 (Pályázatfigyelő)
A pályázati program célja, hogy támogassa a népszerű, játékos formában megvalósuló történelmi ismeretterjesztést. Ennek érdekében jelen pályázati kiírás keretében az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság az alábbi tevékenységeket támogatja: - az első világháború témájával kapcsolatos számítógépes játékok fejlesztése; - az első világháború témájával kapcsolatos játékok fejlesztése…
jan. 22
1:22
Az első világháború történelmi emlékezetét feldolgozó filmforgatókönyvek megalkotása / KKETTKK-CP-03 (Pályázatfigyelő)
A pályázati program célja, hogy az első világháborúval kapcsolatos társadalmi emlékezet ébren tartásával hozzájáruljon a közös értékeken, történelmen és kultúrán alapul- európai identitás erősítéséhez. A pályázat célja továbbá, hogy a filmművészeti alkotások tervezetein keresztül is erősítse a toleranciát és a kölcsönös megértést, tiszteletben tartva és népszerűsítve a kulturális és nyelvi…
jan. 22
1:26
Az első világháború történelmi emlékeit őrző emlékművek rendbetételére, renoválására, helyreállítása / KKETTKK-CP-02 (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja A pályázat keretében az elhanyagolt, forráshiány miatt nem megfelelően gondozott első világháborús emlékművek állagmegőrző karbantartására és felújítására van lehetőség. A pályázati program célja, hogy ily módon is ébren tartsa az első világháborúval kapcsolatos társadalmi emlékezetet, s ezáltal hozzájáruljon a közös értékeken, történelmen és kultúrán alapuló magyar és európai…
jan. 22
1:42
Christie's: kalapács alatt Goya grafikai művei (MaHu)
Az est fénypontjának a Los Caprichos (Szeszélyek) című széria egy hiánytalan példánya ígérkezik, a leütési ár várakozások szerint a 400-600 dollárt (a 89,4-134 millió forintot) is elérheti.
jan. 22
1:42
Újabb lakások építésére készülnek Ciszjordániában (MaHu)
Palesztin vezetők azonnal elítélően reagáltak a bejelentésre. Száeb Erekát főtárgyaló azt hangoztatta, hogy a telepépítések folytatása veszélybe sodorja a John Kerry amerikai külügyminiszter irányította béketárgyalásokat.
jan. 22
2:36
A zsaruktól függ Lazáry karrierje (Blikk)
jan. 22
2:54
Régészeti kiállítás Debrecenben (MaHu)
"Egy tájnak sosem az a legfőbb ismérve, hogy milyen áruházak találhatóak a főútjai mellett, hogy hány sávos autóút metszi ketté, hanem az, hogy miképp él szerves egységben a hagyomány, a művészet és a vallási örökség."
jan. 22
3:30
Megtörtént a P1-es McLaren első közúti incidense - fotó (HVG)
Megtörtént az első olyan közúti incidens, amelyben megsérült a közúti McLaren-torpedó, a P1-es egyik példánya.
jan. 22
3:45
Tovább folytatódik a bankvita Horvátország és Szlovénia között (MaHu)
Horvát bankok első fokon pert nyertek szlovén pénzintézetek ellen a zágrábi járási bíróságon, annak ellenére, hogy Horvátország nemzetközi szerződésben vállalta az eljárás időleges felfüggesztését az ügyben.
jan. 22
3:48
Aus. Open: Cibulková nyerte meg a kelet-európai csatát (NSO)
A 2009-es Roland Garros után másodszor jutott Grand Slam-elődöntőbe a szlovák Dominika Cibulková, aki Marija Sarapova legyőzése után ezúttal a román Simona Haleppel is elbánt. Mindössze egy óra kellett neki ahhoz, hogy 6:3, 6:0-al továbbjusson.
jan. 22
4:06
Letöltendő börtönt kérnek a bundázókra (Blikk)
Budapest — Letöltendő szabadságvesztést indítványoz a Központi Nyomozó Főügyészség a hazai focifogadási botrányban, legalábbis a nemzetközi szálon érintett főszereplők esetében. Mindezt a terheltek egyik, neve elhallgatását kérő jogi képviselője erősítette meg a Fővárosi Törvényszéken kitűzött per ma kezdődő tárgyalássorozata előtt.
jan. 22
4:24
Pintér nem tudott a kirúgásokról (Blikk)
Telki — Beindult a tisztogatás a Magyar Labdarúgó-szövetségnél (MLSZ). Pintér Attila (47) szövetségi kapitány kinevezése után egy hónappal nemcsak a felnőtt, hanem az utánpótlás csapatokat is megreformálják.
jan. 22
4:42
Detti gyilkosa: Nem tudom, mit éreznek a lány szülei (Blikk)
Szeged—Gyál — Létezik-e nagyobb szívtelenség, mint amikor a gyilkos kijelenti: nem tudja átérezni a gyászoló szülők fájdalmát?! Így járt a napokban a Gyálon kegyetlenül kivégzett Dombai Bernadett (†16) családja, akik kártérítést szeretnének kérni mindazoktól, akik részt vettek egyetlen gyermekük meggyilkolásában. Dombaiék hatmillió forintot akarnak Z. Dávidtól, aki, mint megírtuk, 2009.…
jan. 22
4:42
Robert Capa képeihez ifj. Balázs János zongorázott Brüsszelben (MaHu)
Robert Capa életét bemutató kiállítás nyílt kedd este a brüsszeli Balassi Intézetben, ahol a megnyitó után a Junior Prima Díjjal kitüntetett ifj. Balázs János adta elő magyar komponisták, többek között Liszt, Bartók és Kodály műveit a magyar kultúra napja alkalmából.
jan. 22
4:42
Ő Tóth Vera új szerelme (NLC)
Hét év magány után Tóth Vera ismét boldog.
jan. 22
4:43
Holtan találták Harry herceg apósjelöltjét (ATV)
Holtan találták Harry herceg barátnője, Cressida Bonas nevelőapját. Bár régóta betegeskedett, mivel a napokban még jól volt, ismerősei igen titokzatosnak találják az esetet.
jan. 22
5:00
Védelmet kapott a bankrobbantás szemtanúja (Blikk)
jan. 22
5:00
Hóval és széllel jön ma a lehűlés (HVG)
Szerdán a csapadékzóna keletre húzódik, a nap második felében már inkább hó, mint eső fog esni.
jan. 22
5:00
Aus. Open: a király után a királynő is elbukott (NSO)
Egyhuzamban hét vereség után, 2011 óta először le tudta győzni Agnieszka Radwanska az elmúlt két évben a női egyest megnyerő Viktorija Azarenkát az Australian Open női egyesének negyeddöntőjében. A rengeteg hibával játszó fehérorosz sorozatban megnyert 18 melbourne-i mérkőzés után kapott ki. A lengyel versenyző ellenfele az elődöntőben Dominika Cibulková lesz, akinek mindössze egy órára volt…
jan. 22
5:00
Váratlan bejelentés: szólóalbumon dolgozik a banda frontembere! (Zene)
Első hivatalos szóló albumán dolgozik Damon Albarn – jelentette be a Blur frontembere. Bár már számos albumot készítette a zenekar tagjaként és más együttműködései is voltak, szóló anyagot saját neve alatt eddig még nem adott ki. [Dátum: 2014.01.22. 04:58]
jan. 22
5:00
Sarka Kata összeállt L.L. Juniorral (NLC)
Nagy meglepetést okozott L.L. Juniornak Sarka Kata.
jan. 22
5:02
Elválnak Majkáék útjai (NLC)
Új időszak kezdődik Majkáék életében.
jan. 22
5:18
Atomerőmű-adó várható (Népszava)
Összellenzéki tüntetés lesz február 2-án arról, hogy Orbán nem dönthet egyedül Paksról.
jan. 22
5:18
Érdekes video! Vicces emberek az RTL Klub válogatóján (Zene)
A visszaszámlálás elkezdődött! A Csillag Születik már sok tehetség álmát valóra váltotta, de ki lesz a következő? Mészáros János Elek végigsöpörte a mezőnyt! [Dátum: 2014.01.22. 05:05]
jan. 22
5:18
Új szakmába kezd Oláh Gergő (NLC)
Saját tánctanfolyamot indít Oláh Gergő.
jan. 22
5:18
Nincs mese, hétvégére itt a kemény tél! (NLC)
A hosszúra nyúlt januári tavasz helyét az igazi tél veszi át. Pénteken már többfelé havazhat.
jan. 22
5:18
Gyűrűért és fülbevalóért ölték meg a 85 éves asszonyt (ATV)
Bíróság előtt állnak annak a bűncselekménynek a vádlottjai, amely még 2013 január 26-ra virradó éjszaka történt: kiraboltak, és úgy megvertek egy 85 éves idős asszonyt, hogy az segítség híján, néhány óra múlva belehalt a sérüléseibe. Az elkövetők mindössze háromezer forintot, egy gyűrűt és egy pár fülbevalót, illetve némi fájdalomcsillapító gyógyszert tudtak magukkal vinni a vádlottak. Az áldozat…

Keresés