2018. december 7. péntek

dec. 7
0:45
Melyik Magyarország kedvenc szaloncukorja? (Hírstart)
Kiderül a Magyar Édességgyártók Szövetsége megbízásából készült kutatásból.
dec. 7
0:57
Nyereséget vár a Mátrai Erőmű (NRGreport)
Pozitív éves adózás előtti eredményre számít a Mátrai Erőmű Zrt. vezetése, holott a vállalat az első fél évet még 5,9 milliárdos mínusszal zárta. A Keleti bánya már januárban szenet adhat, a bükk­ábrányi naperőmű pedig a tervezett áprilisi határidő előtt üzembe áll – tudta meg a Világgazdaság Valaska Józseftől, a társaság elnökétől.
dec. 7
1:09
Vasárnaptól elfogadják a Kesztölcről utazók Volán-bérletét az esztergomi vasútvonalon (MaHu)
A vasúti kiszolgálással nem rendelkező Kesztölc térségében folytatódik a vasúti és közúti összevont szolgáltatás fejlesztése.
dec. 7
1:30
Betegségek, amiket férfiak kapnak el (HáziPatika)
A férfi bőr sokak szerint nem igényel sok odafigyelést. Márpedig az igényes, egészséges bőr sokat dob a megjelenésen, és némi odafigyeléssel, tudatos bőrápolással megakadályozható a különféle bőrbajok kialakulása.
dec. 7
1:33
Magyar tulajdonú nagyvállalatnál dolgozna a magyar (ProfitLine)
Sehol sem fenékig tejfel, de merünk váltani, és többnyire sikeresnek is értékeljük, ha megtesszük: állandóság és változások az elmúlt 15 évben.
dec. 7
1:33
„Jó jónak lenni” – magyarázza Becsó Zsolt, hogy a Mikulás helyett a Fidesz ajándékozza a gyerekeket (Hírstart)
Szerinte ebbe nem kéne politikát látni.
dec. 7
1:39
Magyar tulajdonú nagyvállalatnál dolgozna a magyar (Hírstart)
Sehol sem fenékig tejfel, de merünk váltani, és többnyire sikeresnek is értékeljük, ha megtesszük: állandóság és változások az elmúlt 15 évben.
dec. 7
1:51
Kisiklott egy villamos a Széll Kálmán téren (Hírstart)
Az 56A, az 59-es és a 61-es villamos megosztva közlekedik, az utasoknak át kell szállniuk.
dec. 7
1:51
A bevándorlók általában egészségesebbek, és a várható élettartamuk is magasabb, mint a befogadó országok lakóié (Hírstart)
A University College London szakembereinek tanulmánya szerint az az érv, hogy a bevándorlók egészségi kockázatot jelentenek, és terhet rónak az egészségügyi rendszerre, csak a bevándorlásellenes érzelmek erősítésére használt kitalációk.
dec. 7
1:51
Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar különleges karácsonya (Hírstart)
200 gyermek juthat el a kétszeres Fonogram-díjas Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar ünnepi koncertjére, a MOM Kulturális Központba.  „Imádom a karácsonyt, a hangulatát, a készülődést, az illatokat, az ízeket, a fényeket, mindent, ami ehhez a csodás ünnephez tartozik. Az idei év pedig még inkább izgalmas lesz számunkra, hiszen első karácsonyunk
dec. 7
1:55
Vegzálják a kárpátaljai magyarokat az ukrán határon (Hírstart)
Kijevben összeállított feketelista alapján határátlépéskor rendszeresen zaklatják a kárpátaljai magyar önkormányzati képviselőket, újságírókat és aktivistákat az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) és a határőrség munkatársai - írta csütörtökön a Kárpátalja.ma kárpátaljai magyar hírportál.
dec. 7
2:03
A Nemzeti Galériában nyílik kiállítás a Szépművészeti 1800 utáni anyagából (MaHu)
Mintegy nyolcvan műtárgyon, köztük több új szerzeményen keresztül nyújt betekintést a Szépművészeti Múzeum 1800 utáni gyűjteményeibe a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) péntektől látható, új kiállítása.
dec. 7
2:03
Magyarországnak versenyképes gazdaságot kell építenie (ProfitLine)
Magyarországnak kreatív, új technológiákra, új menedzsmentre, új piacokra és új szövetségekre épülő, nagyon gyorsan fejlődő, versenyképes gazdaságot kell építenie - hangsúlyozta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karán tartott csütörtöki előadásában.
dec. 7
2:03
A brit kereskedelmi kapcsolatok jelentős részét lerombolná a megállapodás nélküli Brexit (Hírstart)
A brit pénzügyminiszter az alsóházban szólalt fel a témában.
dec. 7
2:03
Richard Gere fiatal párja az Instán osztott meg képet egyre nagyobb pocakjáról (Hírstart)
A színész 34 évvel fiatalabb szerelme, Alejandra Gere közösségi oldalán osztott meg egy új fotót.
dec. 7
2:27
Hiánypótló kötet jelent meg a kultúrharcról (Hírstart)
Megjelent Bayer Zsolt és Szakács Árpád közös kötete, A kultúra diktatúrája, amelyet szerdán a Polgárok Házában Gajdics Ottó, lapunk főszerkesztője mutatott be.
dec. 7
2:33
Az irodai dolgozók közel harmada betegen is bemegy dolgozni (ProfitLine)
Az influenza tüneteit szinte mindenki ismeri: láz, fejfájás, orrfolyás, köhögés, levertség. A cseppfertőzéssel terjedő kórokozók levegőn át vagy érintkezés során megtámadhatják és legyengíthetik az egészséges szervezetet, azonban ezeknek a vírusos megbetegedéseknek egy része megelőzhető volna. Az AeraMax megbízásából készült kutatásból kiderül, hog
dec. 7
2:33
Palik László: Főállású apa voltam, de most visszatérek (Hírstart)
Nyolc év után visszatér Palik László. A tévés legenda a Lokálnak elárulta: visszavonulása óta rengeteg felkérést utasított vissza, de a TV2 új, január 2-án induló műsorára, az Exatlon Hungaryra nem tudott nemet mondani.
dec. 7
2:39
Az irodai dolgozók közel harmada betegen is bemegy dolgozni (Hírstart)
Az influenza tüneteit szinte mindenki ismeri: láz, fejfájás, orrfolyás, köhögés, levertség. A cseppfertőzéssel terjedő kórokozók levegőn át vagy érintkezés során megtámadhatják és legyengíthetik az egészséges szervezetet, azonban ezeknek a vírusos megbetegedéseknek egy része megelőzhető volna. Az AeraMax megbízásából készült kutatásból kiderül, hog
dec. 7
2:45
Egyelőre nincs megállapodás a 2019-es minimálbérről (Hírstart)
Nem tudtak megállapodni a garantált bérminimum és a minimálbér jövő évi emelésének mértékéről a szociális partnerek, ezért elképzelhető, hogy a kormány saját hatáskörben dönt majd. A szociális partnerek nem tudtak megállapodni a 2019. január 1-jén hatályba lépő minimálbér és garantált bérminimum mértékében, elképzelhető, hogy jövő héten szerdán a k
dec. 7
2:45
Megjelent az Energia Atlasz (NRGreport)
A Magyar Természetvédők Szövetsége megjelentette a magyar Energia Atlaszt. A kötet látványos infografikákkal mutatja be és elemzi, hogyan halad az energiaátmenet Magyarországon és az EU-ban.
dec. 7
2:51
A hétvégén is folytatódik a változékony időjárás (Hírstart)
Akár tíz fok is lehet.
dec. 7
2:57
Elveszik az Operaháztól a beruházásait (Hírstart)
És az egész Liget-programot kezelő Városliget Ingatlanfejlesztő Zrt. cégének adják át, hogy amint mindent átadnak, visszakerüljenek a dolgok az Operaházhoz.
dec. 7
3:03
A belga parlament támogatásáról biztosította az ENSZ migrációs csomagját (ProfitLine)
Nagy többséggel támogatásáról biztosította az ENSZ migrációs csomagját csütörtök este a belga parlament, azonban a kormánykoalíció legnagyobb tagja, az Új Flamand Szövetség (N-VA) nevű flamand nacionalista párt a dokumentum aláírása ellen szavazott.
dec. 7
3:03
Mi a kalciumhiányos étrend legfőbb veszélye? (Női NetCafe)
Az Amerikai Csontritkulásos Betegségek Társasága szerint a 25 éven aluliak mintegy ötöde nem fogyaszt tejterméket. Mindez rendkívül súlyos veszélyeket hordoz magában, hiszen csak egy szűk rétegük képes megfelelően gondoskodni a kalcium megfelelő pótlásáról.
dec. 7
3:03
Töröltek egy Spiró-bemutatót, hazánkat gyalázva reklámozták (HírTV)
Nincs helye ilyen politikai támadásnak egy magyar adófizetők pénzéből fenntartott kulturális intézetben, írta a Párizsi Magyar Intézet igazgatója.
dec. 7
3:03
Központi felvételi: minden fontos tudnivaló a középiskolákba jelentkezőknek (Eduline)
Péntekig lehet jelentkezni a középiskolai központi felvételire – itt van minden, amit tudni kell a vizsgáról.
dec. 7
3:06
TGA 2018 – Journey to the Savage Planet bejelentés (PC Guru)
Az újonnan alakult Typhoon Studio és az 505 Games jövőre jön ki a Journey to the Savage Planet című belső nézetes kalandjátékkal.
dec. 7
3:09
Felmentették a SOTE egyik koraszülöttosztályának vezetőjét (Hírstart)
A főorvos távozott, és vele együtt egy kollégája is, így az osztályon nem maradt neonatológus orvos. A 24.hu értesülései szerint csütörtök délben felmentették a Semmelweis Egyetem II. Számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája PIC osztályának osztályvezető főorvosát, Kocsis Istvánt. (PIC: Perinatális Intenzív Centrum.) Fotó: Illusztráció/pixabay.
dec. 7
3:18
Hendéék nem engednek a rabszolgatörvényből (24.hu)
Kidobták Szatmáry Kristófék javaslatát.
dec. 7
3:24
TGA 2018 – Ultimate Alliance 3: The Black Order bejelentés (PC Guru)
Switch-re jelentették be a Marvel képregények alapján készült Ultimate Alliance 3: The Black Ordert.
dec. 7
3:27
Tíz éves csúcson októberben az Egyesült Államok külkereskedelmi deficitje (Hírstart)
Októberben a vártnál nagyobb mértékben nőtt, tíz éves csúcsot ért el az Egyesült Államok külkereskedelmi deficitje az export csökkenésével és a rekordnagyságú importtal párhuzamosan a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Economic Analysis (BEA) csütörtökön publikált jelentése szerint. A BEA közölte: a szeptemberi
dec. 7
3:27
Átadták a Budapest Energy Summit díjait (NRGreport)
Második alkalommal, négy kategóriában díjazták az energiaipar legjobbjait a Budapest Energy Summit-en.
dec. 7
3:30
Hiába dübörög a gazdaság, mégis mélyponton a forint: ez várható Magyarországon 2019-ben (Blikk)
Felemás év várhat a magyar gazdaságra az elemzések szerint. Bár a gazdasági növekedés némileg lassul az ideihez képest, de azért a 3,5-4 százalékot így is elérheti.
dec. 7
3:36
Előrehozott karácsony: különleges meglepetésben részesült Berki Krisztián (Blikk)
Bár még csak december eleje van, Berki Krisztián (38) már karácsonyt ünnepel a kislányával. A szentestét nem együtt töltik, ezért számukra már hamarabb jött a Jézuska az idén.
dec. 7
3:39
Bukovel: már lehet síelni a legjobb ukrán síterepen (Síelők)
Az elmúlt hétvégén a síelésre kiéhezett ukránokat a farkasordító hideg sem tartotta vissza attól, hogy végre csúszhassanak egyet hazai havon, Bukovel síterepén. A szezonkezdethez nagyban kellett a hóágyúk segítsége, mivel a természet eddig szűkmarkúan adagolta a havat.
dec. 7
3:39
Békésen vagy háborús konfliktusokkal alakul az új világrend? (Hírstart)
Visszatérhet-e a bipoláris világrend új szereplőkkel, vagy egy multipoláris világrend felemelkedésének lehetünk tanúi? A kereskedelmi háború már erről a kérdésről, pontosabban a technológiai elsőségről szól, melyben elsősorban az amerikai és a kínai "Szilikon-völgy" versengését látjuk.
dec. 7
3:48
Kemény döntést hozott Tatár Csilla: megtiltotta családjának, hogy nézzék a Csak show és más semmi pénteki adását (Blikk)
Megtiltotta a családtagjainak Tatár Csilla (35), hogy nézzék a Csak show és más semmi péntek esti adását, szerinte ugyanis első látásra nagyon ijesztő lesz a produkciója.
dec. 7
3:48
A horkolás súlyos következménye (HáziPatika)
A horkolás számtalan ember életének része világszerte. Nemcsak az a baj vele, hogy hangos, és a párunk nem tud tőle aludni, hanem az is, hogy - mint kiderült - szívünk egészségét is veszélyeztetheti.
dec. 7
3:51
Új üzletággal és vezetővel erősít az ingatlan.com (Hírstart)
Az ingatlan.com és iroda.hu rendezvényeinek megszervezéséről a jövőben új üzletág gondoskodik az ingatlan.com csoporton belül, aminek vezetőjévé december elejétől Agócs Balázs Mártont nevezték ki.
dec. 7
3:51
Kifutunk az időből! - Történelmi tüntetést tartottak a szén ellen (NRGreport)
Több tízezer ember tüntetett a szén kivezetésének felgyorsítása mellett Németországban az ENSZ katowicei klímavédelmi csúcstalálkozójának alkalmából.
dec. 7
4:00
TGA 2018 - Far Cry: New Dawn bejelentés (PC Guru)
Egyedülálló kiegészítő érkezik a Far Cry 5-höz New Dawn címmel. Megjelenés jövő év elején. Igen, ebben is van kutya.
dec. 7
4:03
The Game Awards 2018 - jön a Marvel Ultimate Alliance 3 (GameStar)
A Marvel hősei berobbannak a Nintendo hibrid konzoljára.
dec. 7
4:03
2019-ben jön a Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order! (Game Channel Online)
A The Game Awards első komolyabb bejelentése megtörtént, ráadásul sikerült egy óriási meglepetéssel indítaniuk: folytatódik a két részt megélt Marvel Ultimate Alliance széria, érkezik a hivatalos folytatás. A Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order névre keresztelt játék a Nintendo Switch exkluzivitásában érkezik, és a ...
dec. 7
4:03
Készíts finom csokis trüffelt percek alatt Karácsonyra (Női NetCafe)
A trüffel remek karácsonyi csemege, amely gyorsan és könnyedén elkészíthető, sőt ha egy díszdobozba csomagoljuk, még karácsonyi ajándéknak is ideális.
dec. 7
4:03
Izgalmas irodalmi teszt péntek reggelre: felismeritek ezeket a verseket? (Eduline)
Néhány József Attila versrészletet Google fordítóval lefordítottunk angolra. Felismeritek őket így is?
dec. 7
4:04
TGA 2018 – Ancestors: The Humankind Odyssey videó érkezett (PC Guru)
Trailerrel jelentkezett az Ancestors: The Humankind Odyssey is, amelyben ősembereket alakíthatunk majd.
dec. 7
4:07
The Game Awards 2018 - ilyen lesz a Far Cry New Dawn (GameStar)
Bemutatkozott a Far Cry sorozat következő része.
dec. 7
4:07
Far Cry: New Dawn címmel érkezik posztapokaliptikus spin-off (Game Channel Online)
Pár nappal ezelőtt megszellőztették, hogy a következő Far Cry-játékot a The Game Awards 2018-on jelentik be, ez ennek rendje és módja szerint meg is történt, a srácok úgy tűnik, hogy a Fallout nyomdokain kívánnak továbbjárni. A Far Cry: New Dawn címen futó epizód előzeteséből túl sok nem derült ki, annyi viszont igen, hogy ...
dec. 7
4:09
A herpesz kezelése (WebBeteg)
A herpesz enyhébb formában semmiféle teendőt nem igényel, a herpeszellenes kenőcsök is csak a panaszokon enyhítenek, nem magát a fertőzést gyógyítják. Előfordulnak azonban akár életet veszélyeztető herpeszvírus-fertőzések is, ahol azonnali vírusellenes kezelés szükséges.

Keresés