4-es metró

Így fog kinézni a Keleti-pályaudvar felújított aluljárója
2020 június 8.   Noizz
Kiírta a közbeszerzést a MÁV a Keleti pályaudvar aluljárószintjének megújítására: új ügyfélcentrum, új mozgólépcsők, új liftek, új mosdók jöhetnek létre, csatlakozva a négyes metró idején megújult aluljáróhoz.
Új részletek a metróépítésről
2020 április 21.   Infostart
Jelenleg az állomástér és a mozgólépcső terének "kibelezésénél" tartanak.
Új városközpont épül Zuglóban?
2020 március 9.   iroda.hu
A Népszava információi szerint a templom mögötti területen a beruházó 6-8000 négyzetméteres főteret alakít ki, és az onnan induló gyalogossétányra felfűzve épül meg az új városháza, a korszerű piac, alatta pedig egy mélygarázs. A Csömöri út mellett irodaházakat húznának fel, de épülne egy 30-40 ezer négyzetméteres bevásárlóközpont is. Jó néhány évvel ezelőtt hatalmas plázát építettek volna a…
Előbb lesz reptéri vasút, mint metróvonal Újpalotáig
2020 február 18.   Hírstart
A következő öt-tíz évben a vasúti, illetve HÉV-fejlesztések lesznek előnyben, a négyes metró meghosszabbítására csak ezt követően kerülhet sor - derül ki Fürjes Balázs államtitkár szavaiból.
Előbb lesz reptéri vasút, mint metróvonal Újpalotáig
2020 február 18.   Privátbankár
A következő öt-tíz évben a vasúti, illetve HÉV-fejlesztések lesznek előnyben, a négyes metró meghosszabbítására csak ezt követően kerülhet sor - derül ki Fürjes Balázs államtitkár szavaiból.
Metróépítés miatt áthelyezik a bizánci régészeti területet
2020 január 10.   Travelo
Thesszalonikiben jelentős régészeti lelőhelyre bukkantak az új metróvonal építése közben.
Nulla méteres a világ legrövidebb metróvonala
2019 november 29.   24.hu
A szibériai Omszk 1992-ben kezdett metróépítésbe. Nem haladnak túl jól.
Lézerrel tisztul a négyes metró
2019 szeptember 24.   Lokál
Búcsút mondhatunk a zajnak és a veszélyes tisztítószerek használatának is egy újfajta lézeres technológiával, ami nem hagy maga után mást, mint tiszta felületeket. Az automatizálható készülék ráadásul arra is képes, hogy tervrajz alapján olvassa be a tisztítandó tárgyak képét, így a lehető legprecízebben járva körül azokat.
Lézerrel tisztul a négyes metró
2019 szeptember 24.   Hírstart
Búcsút mondhatunk a zajnak és a veszélyes tisztítószerek használatának is egy újfajta lézeres technológiával, ami nem hagy maga után mást, mint tiszta felületeket. Az automatizálható készülék ráadásul arra is képes, hogy tervrajz alapján olvassa be a tisztítandó tárgyak képét, így a lehető legprecízebben járva körül azokat. Már a Bkv is megállapodo
OLAF-jelzések: a négyes metró ügyével sem boldogult a magyar nyomozóhatóság
2019 május 10.   Átlátszó
A szocialisták idején kezdődött, és a Fidesz kormányzása idején fejeződött be a négyes metró építése. A beruházáshoz az Európai Unió...
Sose érjük utol Ausztriát
2019 május 7.   24.hu
„Az uniós források pörgetik a magyar gazdaságot? Mit pörget a négyes metró, s mit pörget a területalapú támogatás, főleg, ha parlagoltatásra fizetik?” – kérdezi interjúnkban a CEU egyetemi tanára, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, Orbán Viktor korábbi tanácsadója.
Tarlós István nem mondhatja ki, hogy nem lesz dugódíj
2019 április 18.   Infostart
A főpolgármester szerint nem kérdés, hogy ki szeretne dugódíjat és ki nem, mivel ez egy tíz éve fennálló kötelezettsége Budapestnek a négyes metró uniós támogatásáért cserébe.
El sem hiszed, melyik ma a világ legnagyobb beruházása
2019 február 3.   Portfolio
A világon egyidőben számos óriásberuházás zajlik, melyek között repülőterek, hatalmas gátak, metróépítések egyaránt szerepelnek. Bár az összehasonlítás nem könnyű, hiszen egymástól teljesen eltérő projektekről van szó, a The...
Ezek a legmenőbb budapesti lakótelepek
2019 január 3.   iroda.hu
2018 első három negyedévében a NAV forgalmi adatai alapján készült felmérés szerint Budapesten a XI. kerületben voltak a legdrágábbak a lakótelepi lakások, közelítve a félmilliós négyzetméterárat, miközben három éve még csak 264 ezer forint volt a kerületi átlag. Újbudát a XIII. és a IX. kerületek követik 450 ezer Ft/m2 körüli szintekkel. A rangsor végén a XX. kerület áll alig 300 ezer forintot…
Ezért nőtt végtelenségig a metróépítés ideje
2018 december 18.   24.hu
New Yorkban 100 év alatt három megálló készült el, míg korábban egy egész vonal építésére négy év kellett. A „kisföldalattira” két év kellett, a négyes metróról ne is beszéljünk. Miért?
Metróépítés Kolozsváron: pályázatot hirdettek az előtanulmány elkészítésére
2018 november 14.   Hírstart
A kolozsvári metró a tervek szerint összekötné Szászfenest Apahidával, és 500 ezer kolozsvári és Kolozsvár környékén lakó személyt szolgálna ki.
Visszatartja három magyar EU-s program kifizetését az Európai Bizottság
2018 október 16.   Hírstart
Addig nem fogadnak be számlákat, amíg a kormány nem lép az Elios és a négyes metró ügyében.
Visszatartja három magyar EU-s program kifizetését az Európai Bizottság
2018 október 16.   168 Óra Online
Addig nem fogadnak be számlákat, amíg a kormány nem lép az Elios és a négyes metró ügyében.
Régi szép idők!
2018 szeptember 26.   888
Az interjúhoz mellékelt képen látható a négyes metró megálmodója, a fején valami török fez látható, s a fényképfelvétel tanúsága szerint mutogat és üvölt. Ahelyett, hogy hálás lenne érte, amiért nem kell a határ felé menekülnie. Mint egykor, azokban a bizonyos "régi szép időkben", amikor még nem volt ízfokozó, meg rémisztő okostelefon-nyomkodás.
Felálltak a halálugráshoz a lengyelek
2018 szeptember 16.   Napi
A tervezéssel elindult a krakkói metróépítési projekt, a 15 kilométeres földalatti vasutat a pesszimista becslés szerint kétszer annyiból építenék meg, amennyibe a budapesti 4-es metró került.