Pénzmosás

Drogból származó pénzt moshattak tisztára Budapesten
2023 január 28.   Magyar Nemzet
A belvárosi ügyvédnőt maffia-bűncselekményekkel és pénzmosással vádolják az olasz hatóságok, amiért húsz évet is kaphat bizonyítottság esetén.
Pénzmosás gyanúja miatt vettek őrizetbe egy volt FBI-ost, egy orosz oligarchának segédkezhetett
2023 január 24.   Mandiner
A szervezet volt munkatársa nemrég megpróbálta az orosz milliárdossal szemben elrendelt szankciókat is feloldatni.
Ejnye-bejnye: van még mit javítani a pénzmosás elleni harcon a gazdagok európai központjában
2023 január 23.   Portfolio
Monacónak fokoznia kell a pénzmosás elleni küzdelmet és további erőfeszítéseket kell tennie az ilyen bűncselekményekből származó jövedelmek elkobzására és visszaszerzésére, valamint felügyeleti rendszerének megerősítésére - olvasható az strasbourgi székhelyű Európa Tanács Pénzmosás és Terrorizmusfinanszírozás Elleni Szakértői Bizottsága (Moneyval)
Pénzmosás miatt figyelmeztettek egy országot
2023 január 23.   Piac és Profit
Monacónak fokoznia kell a pénzmosás elleni küzdelmet és további erőfeszítéseket kell tennie az ilyen bűncselekményekből származó jövedelmek elkobzására és visszaszerzésére, valamint felügyeleti rendszerének megerősítésére - olvasható az strasbourgi székhelyű Európa Tanács Pénzmosás és Terrorizmusfinanszírozás Elleni Szakértői Bizottsága (Moneyval)
Európai Tanács: Monacónak fokoznia kell a pénzmosás elleni küzdelmet
2023 január 23.   hirado.hu
„A szerencsejáték és az ékszerkereskedelem gyanús tranzakcióiról csak korlátozott számú bejelentés érkezik a hatóságokhoz” – jegyzi meg a jelentés.
Nagyüzemű pénzmosás zajlik a világban, jókora bírságokat kaptak a bankok a nyakukba
2023 január 20.   Portfolio
Hiába lépnek fel egyre keményebben globális szinten a felügyeleti szervek a pénzmosás ellen, és hiába építenek ki egyre hatékonyabb pénzmosási elleni folyamatokat a bankok, 2022-ben 50%-kal emelkedtek a pénzmosás miatt kiszabott bírságok – számol be a hírről a Financial Times.
Eva Kaili még egy hónapig biztosan előzetesben marad
2023 január 20.   Magyar Hírlap
A belga hatóságok csütörtökön úgy döntöttek, hogy a korrupcióval és pénzmosással vádolt szocialista EP-képviselő továbbra is a hatóságok vendégszeretetét élvezheti.
Botrány: pénzmosással vádolták meg a Mekit
2023 január 19.   Life
Keserédes meglepetésbe botlott egy tiktoker, aki a McDonald'sban kívánta csillapítani éhségét: McMuffin helyett egy zacskó pénzt kapott, ám lelkiismerete nem engedte, hogy megtartsa a szajrét.
Ismét kihallgatják Eva Kailit az unió legnagyobb korrupciós botrányában, a vádalkut kötő társa öt évet kaphat
2023 január 18.   vg.hu
Kailit és társait bűnszervezethez tartozással, pénzmosással és korrupcióval vádolják.
Pénzmosással és adócsalással vádolják a Nexo-t, razziát tartottak a platform irodáiban
2023 január 14.   BitcoinBázis
Tömegesen veszik ki a pénzüket a felhasználók a Nexo kriptahitelező platformról, miután a cég bulgáriai irodáiban razziát tartott a rendőrség.
Ingatlanügyleteket használhatott a pénzmosáshoz Eva Kaili
2023 január 13.   HírTV
A brüsszeli korrupciós botrány koronavádlottját, Eva Kailit továbbra is a belgiumi luxusbörtönben, a Hárenben tartják fogva.
Nyomozás indult a Nexo platform ellen, köze lehetett a OneCoin-hoz is
2023 január 12.   BitcoinBázis
Szófiában nyomozás folyik egy pénzügyi bűncselekményekkel, pénzmosással és Oroszország elleni nemzetközi szankciók megsértésével vádolt vállalat ellen. A Bolgár Nemzeti Televízió
Nyomozás indult egy kriptovalutákkal foglalkozó céggel szemben
2023 január 12.   Kripto Akadémia
Néhány órával ezelőtt láttak napvilágot Bulgáriából olyan hírek, hogy Szófiában jelenleg nemzetközi akció zajlik, pénzügyi bűncselekmények, pénzmosás és az Oroszország elleni nemzetközi szankciók megsértése miatt. A hírekben a Nexo-t is megemlítik. A bulgár televízió szerint, jelenleg jól ismert bolgár állampolgárok tulajdonában lévő, Nagy-Britanni
Kiderült, mi lesz Verstappen pénzmosással vádolt személyes szponzorával
2023 január 10.   Racing
Pontosabban a holland pilóta és a Jumbo közötti, hosszú évekre visszanyúló együttműködéssel.
Ez az ország precedenst teremt, vége a köztisztviselői pénzmosásnak
2023 január 9.   BitcoinBázis
Március elejétől a nigériai köztisztviselők nem vehetnek fel készpénzt a kormány bankszámláiról – közölte a nigériai pénzügyi hírszerző egység vezetője.
Hat és fél év börtönre ítélték a luxusfeleséget
2023 január 6.   24.hu
Pénzmosás és telemarketinges csalás miatt ítélték el.
Megszületett az ítélet Európa legnagyobb pénzmosási botrányában – 2 milliárd dollárt fizethet a bűnös bank
2023 január 6.   Portfolio
Egy bírói jóváhagyás véglegesítette, hogy a Danske Banknak 2 milliárd dollárt kell fizetnie Európa eddigi legnagyobb pénzmosási botránya miatt – számol be a hírről a Bloomberg.
Megegyezett a hatóságokkal a Coinbase, befizeti a bírságot a Kyc elmaradása miatt
2023 január 5.   Kripto Akadémia
Szerdán megállapodott a Coinbase az amerikai a szabályozó hatóságokkal, ezzel pont került a 2019 óta húzódó ügyre. A New York Állami Pénzügyi Szolgáltatások Minisztériuma (NYDFS) megállapította, hogy a tőzsde 2018-ban és 2019-ben megsértette a pénzmosás elleni törvényeket, mivel lehetővé tette az ügyfelek számára, hogy teljes háttérellenőrzés nélkü
Verstappen támogatója majdnem teljesen felfüggeszti a motorsportos szponzorációit
2023 január 5.   Racing
Főhet a fejük a holland motorsport szerelmeseienk, ugyanis még az ősszel robbant ki egy pénzmosási botrány az ország legnagyobb sporttámogató vállalatánál, a Jumbo üzletláncnál. A dolgok azóta se csillapodtak, a folyamatban lévő nyomozós következtében szinte az összes motorsportos szponzorációját felfüggeszti a cég. A vállalat belső vizsgálatot vég
Fájdalmas döntést hozott a Jumbo, több szponzorációt is megszüntetnek
2023 január 4.   Eurosport
Tavaly nyáron robbant a bomba a sportszponzorációban nagyon aktív Jumbo szupermarket-láncnál; a hatóságok pénzmosás gyanújával fogták vizsgálat alá a cég egyes vezetőit, köztük az ügyvezetőt, az Endurance Világbajnokságon is versenyző Fritz van Eerdet. A botrány következtében a Jumbo több fontos sporttámogatási program leállításáról döntött nemrég.