Adóbevallás

Adóbevallás: az orvos nem mindig ad az igazolást
2019 április 19.   24.hu
Valószínűleg jóval több beteg élhetne az adókedvezmény lehetőségével, mint amennyien jelenleg igénylik azt. Idén várhatóan megugrik a számuk.
Vigyázzon, ha eladott valamit, baj ne legyen az adóbevallásnál
2019 április 18.   HVG
Ha valaki ingóságot adott el, ki kell egészítenie az adóbevallás-tervezetet, amelyet a NAV-tól kapott – ennek a tudnivalóit mutatta be az Adózóna.
Trükközik a KSH a béradatokkal? Meglepő magyarázat érkezett
2019 április 15.   Napi
Jóval alacsonyabb lehet az átlagbér a hivatalosan közöltnél, ám ez továbbra sem tud kiderülni. A KSH hiányos adóbevallásokra hivatkozik, az adóhivatal hallgat - adta hírül a Népszava.
Hiányos bérstatisztikák - mindenki a másikra mutogat, nehogy kiderüljön mennyi igazából az annyi
2019 április 15.   Népszava
Jóval alacsonyabb lehet az átlagbér a hivatalosan közöltnél, de ennek elismerése nem vetne jó fényt a kormányra. A KSH hiányos adóbevallásokra hivatkozik, az adóhivatal hallgat. (Gazdaság)
Óvatosan a NAV-val! – A szakértő szerint érdemes résen lenni
2019 április 12.   ATV
Közeledik az adóbevallás leadásának határideje. Vadász Iván adószakértő, az Adótanácsadók Egyesületének alelnöke elmondta az ATV Start című műsorában, hogy a NAV elkészíti mindenkinek az adóbevallás tervezetét, azon adatok alapján, amit a munkáltatók, kifizetőhelyek, vállalkozók elektronikus úton beküldenek.
Technikai okokból nem jutott el Homlok-Mészáros Ágnes adóbevallása a NAV-hoz
2019 április 12.   Magyar Nemzet
A G7 gazdasági hírportál 2019. április 11-én megjelent, „Mészáros Lőrinc lánya és a vagyonminiszter lakása is felkerült egy NAV-listára” című cikkéhez az alábbi pontosítást kívánjuk közreadni.
Kinyomozták, miért került Mészáros Lőrinc lánya a NAV szégyenlistájára
2019 április 12.   24.hu
A Mészáros-birodalom csúcsain egy teljes nap kellett ahhoz, hogy kiderítsék, mi történt az adóbevallással.
Plázákban is várja a NAV azokat, akik elakadtak adóbevallás közben
2019 április 11.   Hírstart
Érdemes beugrani, ha segítségre lenne szükségünk.
Így rendelkezhetsz az adód 1+1 százalékáról
2019 április 11.   NLCafé
Az adóbevallás időszakában vagyunk: sokan már át is nézték és jóváhagyták a NAV által elkészített SZJA-bevallási tervezetet, és megjelölték, milyen szervezeteknek kívánják odaadni adójuk 1+1 százalékát. Azok sincsenek elkésve, akik ezt még nem tették meg, hiszen még közel két hónap van hátra a május 20-i leadási határidőig. Az ő kedvükért nézzük át
Százezrek ütik a nyugdíjra gyűjtők markát
2019 április 11.   24.hu
Az éves adóbevallásban lehet behúzni a pénzt. Mutatjuk a tudnivalókat.
Plázázva is intézhető az adóbevallás
2019 április 11.   Hírstart
Az adóhatóság (NAV) Budapesten és 11 megyében hipermarketekbe kitelepülve is segíti az szja-bevallást. Az adózók itt is jóváhagyhatják a tervezetet, nyithatnak ügyfélkaput.
Idén először plázákban is le lehet adni az adóbevallást
2019 április 11.   HVG
A NAV munkatársai több vidéki és budapesti bevásárlóközpontban segítenek.
Ajándék állami százezrekre csaphatsz le, alig 40 napod maradt
2019 április 11.   Portfolio
Ha van államilag támogatott nyugdíjcélú megtakarításunk, fontos észben tartani, hogy nem jár automatikusan a 20%-os, a tavalyi befizetésünkkel arányos jóváírás, hanem adóbevallásunkban kell ezt visszaigényelnünk, amelyet május 20-ig...
Az őstermelők sem mentesülnek a szociális hozzájárulási adó alól
2019 április 10.   Agrofórum
Az őstermelőket érintő információ, hogy április 12-én lejár a negyedéves szociális hozzájárulási adóbevallások benyújtásának határideje.
Ne feledjük ellenőrizni az adóbevallás tervezetünket!
2019 április 9.   Hírstart
Május 20-a a személyi jövedelemadó bevallás leadásának határideje - a NAV által készített bevallás tervezet pedig már egy hónapja elérhető. Érdemes átnézni, és szükség esetén módosítani, majd beküldeni - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
Adóbevallás: ezekre figyelmeztet a NAV
2019 április 8.   24.hu
Az szja-bevallási tervezet már csaknem egy hónapja elérhető a webes felületen.
Figyelmeztet a NAV: ezt mindenképp ellenőrizd az adóbevallásodnál!
2019 április 8.   Pénzcentrum
Az szja-bevallási tervezet már csaknem egy hónapja elérhető az adóhatóság webes felületén, amelyet érdemes átnézni, és szükség esetén módosítani, majd beküldeni - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Kiemelték:...
NAV-figyelő, 14.hét: a NAV érdeklődik a húsvét iránt
2019 április 8.   Hírstart
A NAV elmondta, mikor nem válik a bevallási tervezet automatikusan adóbevallássá. A múlt héten kiderült: a NAV érdeklődik a húsvét iránt.
A NAV tanácsai az adóbevallás-tervezetekhez
2019 április 8.   orientpress
Az szja-bevallási tervezet már csaknem egy hónapja elérhető a webes felületen. A tervezetet érdemes átnézni, és szükség esetén módosítani, majd beküldeni. A jóvá nem hagyott tervezet – az egyéni vállalkozók, a mezőgazdasági őstermelők és az áfafizetésre kötelezettek kivételével – május 20-a után automatikusan bevallássá válik.
Ez történik, ha nem hagyja jóvá az adóbevallását
2019 április 8.   Propeller
Az szja-bevallási tervezet már csaknem egy hónapja elérhető az adóhatóság webes felületén, amelyet érdemes átnézni, és szükség esetén módosítani, majd beküldeni – jelentette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A jóvá nem hagyott tervezet – az egyéni vállalkozók, a mezőgazdasági őstermelők és az áfafizetésre kötelezettek kivételével – május 20-a után aut