Adóbevallás

Adóbevallás: tippek az ingatlanbevételek elszámolásához
2023 március 31.   Behaviour
Az szja-bevallási tervezetet mindenképpen érdemes átnézni, szükség esetén módosítani. A jóvá nem hagyott tervezet – az egyéni vállalkozók, a mezőgazdasági őstermelők és az áfás magánszemélyek tervezetének kivételével – május 22-ével automatikusan bevallássá válik.   A NAV eSZJA-portálján már elérhetők a bevallási tervezetek. Akik rendelkeznek KAÜ-a
NAV: ezért nézzük át az szja-bevallási tervezetet
2023 március 30.   24.hu
Erre figyeljünk az adóbevallásnál.
Komoly változás jön az adóbevallásnál: erre mindenkinek érdemes lesz figyelni
2023 március 28.   Pénzcentrum
Idén ősszel várhatóan végre elindulhat az automatizált áfabevallás tesztelése, és 2024-re tervezik a rendszer élesítését. Az eÁFA szolgáltatás bevezetését 2021-re tervezték, de az utolsó pillanatban elhalasztották. A fejlesztés azonban az elmúlt időben is folytatódott az eredeti koncepció továbbgondolásával, a gép-gép kapcsolat megteremtésével.
A mezőgazdasági őstermelő személyi jövedelemadó-bevallásával kapcsolatos aktualitások
2023 március 27.   Agrotrend
Elkészítette az adóhatóság a magánszemélyek 2022. adóévre szóló adóbevallási tervezetét a nyilvántartásaiban szereplő adatokból az adóévet követő év február hónapjának utolsó napjáig beérkezett kifizetői adatszolgáltatások alapján.
Így ellenőrizheted, hogy megkapod-e a nyugdíjcélú állami támogatást
2023 március 23.   Bankmonitor
Már elérhető az ESZJA felületén a magánszemélyek 2022-es évi adóbevallási tervezete. Mindazoknak, akik rendelkeznek nyugdíjcélú megtakarítással, érdemes ellenőrizniük, hogy helyes adatok szerepelnek-e a dokumentumban. Ezáltal bebiztosíthatják, hogy mindenképpen megérkezzen a számlájukra a nyugdíjcélú állami támogatás. A magyar állam évente 20 száza
4+1 eset, amikor muszáj vagy érdemes módosítani az szja-tervezetet
2023 március 22.   Menedzsment Fórum
A legtöbb bérből és fizetésből élő számára nincs semmi teendő a NAV által elkészített adóbevallási tervezettel. Vannak azonban olyan nem is túl különleges esetek, amikor adatszolgáltatás híján az adózónak kell bevallania valamely jövedelmét, de az sem ritka, hogy a visszajáró pénz miatt jobb minél hamarabb rányomni a jóváhagyó gombra.
Szja-bevallás: a leggyakoribb kérdések
2023 március 21.   Üzletem
Az adóbevallási tervezettel kapcsolatban leggyakrabban felmerülő kérdésekre a NAV szakértői válaszoltak.
Egyetemistákat toboroz a NAV
2023 március 20.   Behaviour
Gyakornoki programot indított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, az egyetemeken toborozzák új munkatársaikat. A hallgatók havi 120 ezer forintos fizetést kaphatnak.   Jelentős innovációba fogott a NAV: kérdőívekké alakítják az adóbevallásokat, a mesterséges intelligencia keresi a jövőben az adócsalókat, a munkavállalók pedig akár sms-t is kaphatnak az a
Ezek a leggyakoribb kérdések az szja-bevallásról
2023 március 16.   Adózóna
A NAV összeállította az adóbevallási tervezettel kapcsolatban leggyakrabban felmerülő kérdésekre adott válaszokat.
Elérhetők az adóbevallási tervezetek
2023 március 16.   Üzletem
A NAV az idén több mint 5,6 millió adózónak készítette el az szja-bevallási tervezetét. Az adóbevalláshoz segítséget kapnak az egyéni vállalkozók, őstermelők, áfás magánszemélyek is.
Elérhetők az adóbevallási tervezetek
2023 március 16.   Magyar Hírlap
Aki egyetért a dokumentum adataival, annak nincs további teendője.
Elérhetők, szerkeszthetők az adóbevallási tervezetek
2023 március 16.   Telex
Május 22-től a kiajánlott adatok hivatalossá válnak.
Már megnézheti adóbevallás-tervezetét
2023 március 16.   Növekedés
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az idén több mint 5,6 millió adózónak készítette el az szja-bevallási tervezetét. Az adóbevalláshoz segítséget kapnak az egyéni vállalkozók, őstermelők, áfás magánszemélyek is.
Máris nézhető a személyi jövedelemadó tervezet
2023 március 16.   Piac és Profit
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az idén több mint 5,6 millió adózónak készítette el az szja-bevallási tervezetét. Az adóbevalláshoz segítséget kapnak az egyéni vállalkozók, őstermelők, áfás magánszemélyek is.
Holnaptól elérhetőek az szja-bevallási tervezetek
2023 március 14.   Behaviour
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) idén is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti azok szja-bevallási tervezetét, akikről munkáltatói, kifizetői adattal rendelkezik. Március 15-étől, KAÜ-azonosítóval már megnézhető az adóbevallási tervezet. Ez azok számára is elérhető, akik csak most regisztrálnak az Ügyfélkapun. Aki mégis ragaszkodik a hagyom
Külföldön kötött életbiztosításból származó jövedelem bevallása
2023 március 14.   Adózóna
Az szja-bevallás készítésének küszöbén érdemes átgondolni, hogy a külföldi biztosítóval kötött életbiztosításból származó jövedelmet mikor kell szerepeltetni az adóbevallásban.
Részben vagy egészben mentesülés a transzferár dokumentáció terhétől: Kiknek van lehetősége erre?
2023 március 13.   ProfitLine
Az elmúlt évben jelentős változások történtek a transzferárazás terén. Korábban is kötelező volt a nyilvántartás készítése bizonyos értékhatárok felett, de 2022-től már a kötelezett cégek számára a társasági adóbevallásban (ATP-01 és ATP-KV nevű lapokon) feltüntetni a legfontosabb adatokat az elkészített dokumentációból. Ha valaki nem teszi ezt meg
Március 15.: nemzeti ünnep és szja-tervezet
2023 március 13.   10perc.hu
Szerdától találhatja meg mindenki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által elkészített 2022-es adóbevallást az eSZJA-portálon.
Az szja-bevallási tervezetek szerdától érhetők el
2023 március 12.   Demokrata
Mára eljutottunk oda, hogy a söralátéten elférő adóbevallásra sincs szükség.
Akkor is érvényes lehet az adóbevallása, ha rá sem néz
2023 március 12.   Magyar Nemzet
Néhány napon belül elérhetők lesznek az szja-bevallási tervezetek – hívta fel a figyelmet Tállai András.