Adóreform

A franciák egyedül is belevágnának a kulcsfontosságú adóreformba
2022 november 6.   Portfolio
Franciaország egyedül is hajlandó bevezetni a minimális társasági adót, ha nem születik európai egyezség – mondta Bruno Le Maire francia pénzügyminiszter. A politikus szerint előbb-utóbb a többi nagy európai ország is követi majd őket.
Gelencsér: addig kalap-kabát, nem a zsemle kicsi
2022 október 24.   Demokrata
A Momentum adóreformot követel.
Adóreformot sürget a Momentum
2022 október 24.   Magyar Nemzet
– A baloldal túladóztatással vádolja a jobboldali kormányt, ami tizenkét éve csökkenti az adókat – reagált Fürjes Balázs.
Akár még Boris Johnson is visszatérhet a hatalomba Liz Truss csúfos bukása után
2022 október 22.   ATV
Visszatérne a hatalomba Boris Johnson, előző brit miniszterelnök. A botrányaiba belebukott kormányfőt szeptemberben váltotta külügyminisztere, Liz Truss, aki egy kudarcos adóreform miatt tegnap bejelentette lemondását. Sajtóhírek szerint Johnson megszakította külföldi nyaralását és hazaindult, hogy támogatókat keressen pártjában.
Liz Truss bocsánatot kért
2022 október 18.   444.hu
"Túl gyorsan ment túl messzire" pillanatok alatt elbukó adóreformprogramjával, mondja most, pedig eddig a piacokat és a nemzetközi helyzetet okolta problémáiért. Az adócsökkentés helyett megszorítások jöhetnek.
Európa nem hátrál meg a magyar vétó ellenére, mindenáron meg akarják szülni az adóreformot
2022 október 14.   Portfolio
A tavaly megalkotott, azóta sokat vitatott globális adóügyi megállapodás a héten Washingtonban tartott magas szintű nemzetközi találkozókon komoly támogatást kapott - írja a Bloomberg.
500 eurós klímabónuszt kapnak az osztrákok
2022 szeptember 1.   NLC
2022 októberétől az ökoszociális adóreform keretein belül a klímakárosító CO2 után díjat kell fizetni. A befolyt összeget az emberek között osztják szét.
Szijjártó Péter: Az alacsony adók jelentette versenyelőny elvétele a kommunizmusra emlékeztetne
2022 július 20.   Magyar Nemzet
A külügyminiszter az Amerikaiak az adóreformért nevű, konzervatív érdekképviseleti szervezet üzleti találkozóján vett részt.
Az Amerikaiak az adóreformért nevű szervezet üdvözli, hogy Magyarország elutasítja a globális minimumadót
2022 június 17.   hirado.hu
Magyarország bölcsen teszi, hogy elutasítja a globális minimumadót, amely jelentősen károsítaná az országok közötti adóversenyt.
Nyugdíjreform, adóreform, új lakossági állampapírok: itt az MNB új programja
2022 május 19.   Napi
A jegybank Fenntartható egyensúly és felzárkózás vitairata 12 területen 144 egyensúlyjavító és a versenyképességet fejlesztő javaslatot fogalmaz meg: sok feladatot ad ezzel a kormánynak. 2030-ra érhető el így az EU-s színvonal Magyarország számára. Új adózás, további családpolitikai kedvezmények és zöldenergia az orosz ház helyett - ezek szerepelne
Nemzetközi adóreform: az Európai Parlament a minimális társasági adókulcs mellett
2022 május 13.   Adózóna
A május 18–19-i plenáris ülésen az EP-képviselők várhatóan támogatják a 2023-tól érvényes globális, minimális társasági adókulcs új szabályait, olvasható az Európai Parlament hivatalos oldalán.
Szakértői körkép: ilyen lehet az adóreform
2022 május 3.   Napi
Matolcsy György jegybankelnök a különböző gazdasági borulások kijavítása érdekében szorgalmazott egy előremutató adóreformot az újonnan alakuló kormányzattól. A szakértők szerint az ellenzéki oldalon sokat emlegetett áfacsökkentés nem lenne hatékony, eddig is zsebre tették a kereskedők a többletet, a fogyasztóknak nem jutottak alacsonyabb árak.
Szakértők szerint ez valósítható meg Matolcsy György adóreformjából
2022 május 3.   vg.hu
Számos területen volna igény a Magyar Nemzeti Bank elnöke által említett zöld- és digitális változtatásokra.
A kormányhoz dobta a labdát az MNB
2022 április 27.   Azenpenzem
Az infláció legyőzéséhez a Magyar Nemzeti Bank (MNB) önmagban már nem elég – derült ki Matolcsy György szavaiból. A jegybank elnöke új adóreformot és gazdasági stabilizációs programot sürget. Szerinte a mostani helyzet az 1940-es és az 1970-es évtizedhez hasonló.
Matolcsy: Magyarországnak az infláció letörése mellett törekednie kell a költségvetési egyensúly helyreállítására
2022 április 26.   444.hu
Adóreformra van szükség a jegybank elnöke szerint.
Kétéves gazdasági stabilizációs programot dolgoz ki az MNB
2022 április 26.   Menedzsment Fórum
Emellett adóreformot is szükségesnek tartanak – közölte Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke.
Adóreformot tart szükségesnek Matolcsy György
2022 április 26.   Privátbankár
A jegybankelnök azt is bejelentette a Monetáris Tanács mai ülése – melyen az alapkamatot 1 százalékkal megemelték – utáni sajtótájékoztatóján, hogy megkezdték egy 2 éves gazdasági stabilizációs program kidolgozását, amely célja a megbillent pénzügyi egyensúly helyreállítása.
Adóreformot sürget Matolcsy György: felborultak az egyensúlyok, változatni kell
2022 április 26.   Pénzcentrum
A bátrabb várakozásoknak megfelelő, igen nagy mértékben, 100 bázisponttal, 4,4-ről 5,4 százalékosra emelte a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa az alapkamatot. A döntést követően Matolcsy Görgy, az MNB elnöke ismertette a döntés hátterét és a magyar gazdaságra váró további nehézségeket.
Az egykori brazil elnök adóreformot ígér: „aki többet keres, többet is fizet”
2022 április 14.   vg.hu
.
Dubajba készül? Jelentős változásokra kell számítania!
2022 február 16.   vg.hu
A hazai vállalatvezetők szempontjából is fontos fejlemény, hogy az Egyesült Arab Emírségek jövőre átfogó társasági adóreformba kezd, hiszen az elmúlt években egyre népszerűbbé vált a dubai cégalapítás.