Infláció

Újabb kamatemelést jelentett be az EKB: most úgy tűnik, 2025-re érik el az inflációs célszintet
2022 november 28.   Pénzcentrum
Az Európai Központi Bank (EKB) tovább emeli a kamatokat annak ellenére is, hogy lassul az eurózóna üzleti aktivitása a rekordmagas infláció mellett - mondta Christine Lagarde, az Európai Központi Bank (EKB) vezetője. Az Európai Parlamentben hétfőn felszólaló EKB-vezető szerint a nagyfokú bizonytalanság, a szigorodó pénzügyi feltételek és a mérsékel
Christine Lagarde: az EKB folytatja a kamatemelést
2022 november 28.   Privátbankár
Az Európai Központi Bank (EKB) tovább emeli a kamatokat annak ellenére is, hogy lassul az eurózóna üzleti aktivitása a rekordmagas infláció mellett - mondta Christine Lagarde, az Európai Központi Bank (EKB) vezetője.
Megszólalt az EKB elnöke, még nincs vége a kínzó drágulásnak Európában
2022 november 28.   Portfolio
Christine Lagarde, az Európai Központi Bank elnöke meglepődne, ha az euróövezeti infláció elérte volna a csúcspontját, vagyis szerinte a kamatlábak közelmúltbeli emelkedése még közel sem ért véget - számolt be a Bloomberg.
Lagarde: „meglepne, ha az infláció elérte volna már a csúcspontját”
2022 november 28.   TőzsdeFórum
Christine Lagarde, az Európai Központi Bank elnöke szerint még nem vagyunk túl a nehezén, az infláció valószínűleg még nem érte el a csúcspontját.
Most érkezett: jó hírt kaptunk az inflációról!
2022 november 28.   ATV
Nagyon sok, az infláció alakulását előre jelző indikátor utal már arra, hogy a csúcsra futó globális infláció a következő hónapokban lassulni fog.
Lesz-e a forintra reálkamat a következő egy évben?
2022 november 28.   Menedzsment Fórum
Elegendőek e a mostani, immáron sokszor két számjegyű kamatok ahhoz, hogy a szintén bőven két számjegyű inflációt utolérjük? A kriptovaluta-történetnek vége, vagy van még remény, hogy magához tér a piac? (Hangfelvétellel)
Utolérhetjük-e kötvényeinkkel az inflációt?
2022 november 28.   Privátbankár
Elegendőek e a mostani, immáron sokszor két számjegyű kamatok ahhoz, hogy a szintén bőven két számjegyű inflációt utolérjük? A kriptovaluta-történetnek vége, vagy van még remény, hogy magához tér a piac? (Hangfelvétellel)
Pánikolnak az amerikai gazdasági szereplők – a kongresszussal akadályoztatnák meg a vasutassztrájkot
2022 november 28.   vg.hu
Minden, munkabeszüntetés miatti leállás kétmilliárd dollárba kerülne naponta a gazdaságnak, és tovább hajtaná az inflációt.
Véget érhetett a fék nélküli drágulás – globális szinten is tetőzhetett az infláció
2022 november 28.   vg.hu
Csökkennek a nyersanyagárak, lassul a termelői infláció. Globálisan nézve közel lehet az inflációs csúcs.
Így vesztett el a technológiai ipar 7,4 billió dollárt egyetlen év alatt
2022 november 28.   Bitport
Lejtmenetben a Nasdaq, elbocsátások, infláció és emelkedő kamatlábak húzzák le a technológiai ipart. A legnagyobb bajban azok vannak, akik arra játszottak, hogy a világjárványnak soha nem lesz vége.
Nagy megkönnyebbülés jöhet inflációs fronton
2022 november 28.   Napi
Nagyon sok, az infláció alakulását előre jelző indikátor utal már arra, hogy a csúcsra futó globális infláció a következő hónapokban lassulni fog. Persze nincs még ok a korai örömre.
Ha nőnek a bérek, az csak ront az infláción?
2022 november 28.   Agroinform
Egy 20 százalékos, vagy azt is meghaladó minimálbér-emelés nagyon komoly hatásokat gerjesztene.
Több bért akarnak az inflációnál, sztrájkolnak az osztrák vasutasok
2022 november 28.   Infostart
A vasúti dolgozók egynapos figyelmeztető sztrájkja miatt leállt a közlekedés hétfőn a teljes osztrák vasúti hálózaton. A munkabeszüntetés Ausztria valamennyi nemzetközi vasúti összeköttetését is érinti.
Fontos adatok jönnek – erre érdemes figyelnünk a héten!
2022 november 28.   TőzsdeFórum
Jön az eurózónás inflációs adat és az amerikai munkanélküliségi ráta is.
Nem tervezik bezárni üzemeiket a beszállítók
2022 november 28.   autopro
Az inflációs nyomás és a költségcsökkentési kényszer ellenére az európai beszállítók többsége nem számol kapacitáscsökkentéssel.
Drágább a csirke az adventi vásáron, mint a mellette lévő luxusszállodában
2022 november 28.   Forbes
Adventi infláció a Vörösmarty téren.
Csillapodik végre az infláció? Beütött Európában a válság? Pár nap, és többet tudunk majd
2022 november 28.   Portfolio
A héten érkeznek a novemberi inflációs adatok az eurózónából, és az Egyesült Államokban is közzéteszik a Fed által figyelt inflációs adatokat. Emellett munkanélküliségi és konjunktúraadatok jönnek Európából és Amerikából is, az utóbbi ismét heves csapkodásokat hozhat a piacokon.
Inflációs pénzfegyverek
2022 november 28.   Magyar Hírlap
A „csinált” válságok lényege az „infláció”, ami felfúvódást/felfújást jelent, és amit a cinikusan nyílt bubble, vagyis buborék, vagy inkább „lufi” elnevezéssel tesznek egyértelművé a világ nem létező urai.
A közelgő összeomlásba sokan bele fognak pusztulni a híres üzletember szerint
2022 november 28.   Portfolio
Az orosz-ukrán háborúnak és az energiaválságnak, a koronavírus-helyzet kínai alakulásának és az ingatlanpiaci nehézségeknek, a világszerte elharapódzó inflációnak és a jegybankok sorozatos kamatemeléseinek, illetve az egyre reálisabb recessziós félelmeknek köszönhetően kimondottan rossz évük van eddig a tőzsdéknek, egy ilyen környezetben sorra foga
Minden a duplájába kerül
2022 november 27.   Napi
Törökországban már régen elszabadultak az árak, az októberi éves infláció 85 százaléknál is magasabb volt. Közben a török elnök jelezte, hogy ragaszkodik az egyszámjegyűre csökkentett kamatokhoz.