Minimálbér

9-10 százalékkal emelkedhet jövőre a minimálbér?
2018 szeptember 19.   Menedzsment Fórum
Csaknem 200 ezer forint lehet a garantált bérminimum 2019-ben.
Varga Mihály az mfor-nak: júliusban csökken a szochó
2018 szeptember 18.   Menedzsment Fórum
Mi lesz így a minimálbér-emeléssel?
Az otthonápolás munka! Megalázó a segély
2018 szeptember 17.   24.hu
Legalább a minimálbért szeretnék megkapni az otthonápolók.
Oláh Dániel: A migráns jó, a közmunkás rossz?
2018 szeptember 13.   Mandiner
Nincs munkaerőhiány Európában, csak alacsony bérek. A bérek emelésével sikerül majd megtalálni a munkaerőt is – mondta Václav Klaus a Makronómnak egy korábbi interjúban. Nemzetközi szervezetek most mégsem bíznák a piacra a „probléma” megoldását: „növelnék” a bevándorlást és csökkentenék a minimálbért. Fennáll a veszélye, hogy a tömeges munkanélküli
Fidesz: Gyurcsányék állandóan adót emeltek és megalázó béreket fizettek
2018 szeptember 11.   Magyar Idők
A párt ezt arra reagálva közölte, hogy Varju László, a DK alelnöke azt mondta, a minimálbér emelésével és a munkát terhelő adók csökkentésével enyhítene a munkaerőhiányon.
Minimálbéremelést és adócsökkentést javasol a DK
2018 szeptember 11.   Propeller
A Demokratikus Koalíció a minimálbér emelésével és a munkát terhelő adók csökkentésével enyhítene a munkaerőhiányon. Varju László, a párt alelnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján arra hivatkozott, hogy a KSH kimutatása szerint jelenleg 83 600 munkahely betöltetlen, a versenyszférából mintegy 62 ezer, az állami szférából pedig több mint húszezer
Minimálbéremelést és adócsökkentést javasol a DK
2018 szeptember 11.   Híradó
Megerősítették, megszavazzák a Sargentini-jelentést.
Már nem a minimálbér a béralku tárgya
2018 szeptember 11.   VG
.
Simán 150 ezer forint fölé mehet a minimálbér
2018 szeptember 9.   24.hu
Az egy számjegyű személyi jövedelemadó is előkerülhet a bértárgyalásokon.
Ellehetetlenítették a nevelőszülőket Magyarországon, négy gyermeket kell vállalni a minimálbérért
2018 szeptember 9.   168 Óra Online
Radics Teréz akkor döntötte el, hogy nevelőszülő lesz, amikor egy riportfilmben meglátta, hogy az állami gondozásban élő roma gyerekek nem kellenek senkinek.
444: tizenkét millió forintos órát villantott Orbán Ráhel Kötcsén
2018 szeptember 9.   Propeller
Már a táskája és a cipője is egy évnyi minimálbérnek felelt meg, ám a 444 szerint az órája 12 milliót kóstál. Szombaton tartott ismételt fejtágítást Orbán Viktor Kötcsén a "polgári köröknek", ahol megjelent Orbán Ráhel is.  Orbán Ráhel és Tiborcz István esküvője 2013. szeptember 7-én Budapesten a Margit körúti ferences templomban Fotó, címlapi kép
Minimálbér-vita: mindenben egyetértenek, csak az összegben nem
2018 szeptember 7.   HVG
A munkaadói és munkavállalói képviseletek az őszi bértárgyalásokon legalább kétéves megállapodást szeretnének kötni. Az összegről azonban komoly viták folynak: a szakszervezetek két számjegyű felzárkózást szeretnének, ez a munkaadók szerint nem indokolt. A cseh minimálbér csaknem 40 százalékkal magasabb a magyarnál.
Minimálbér 2019: ebben már nincs vita
2018 szeptember 7.   Napi
Egyetért a munkaadói és munkavállalói képviseletek többsége abban, hogy az őszi bértárgyalásokon hosszú távú, legalább kétéves megállapodást kössenek – tudta meg a Magyar Idők. A minimálbér és a garantált bérminimum emelésének mértékéről viszont jelenősen eltér a két oldal véleménye.
Két évre szóló minimálbéralkut köthetnek
2018 szeptember 6.   Magyar Idők
A minimálbér és a garantált bérminimum emeléséről viszont eltérnek a vélemények: míg a szakszervezetek két számjegyű felzárkózást szeretnének jövőre, addig a munkaadók ezt már nem tartják indokoltnak.
Két évre szóló minimálbéralkut köthetnek
2018 szeptember 6.   Hírstart
A minimálbér és a garantált bérminimum emeléséről viszont eltérnek a vélemények: míg a szakszervezetek két számjegyű felzárkózást szeretnének jövőre, addig a munkaadók ezt már nem tartják indokoltnak.
Parragh jövőre jelentős minimálbér-emelést vár
2018 szeptember 5.   Magyar Idők
Amikor a munkanélküliség aránya még magas volt hazánkban, a cégeknek nem állt érdekükben a bérek dinamikus emelése, de a szakemberhiány miatt ez mára megváltozott.
Liga: szükséges a jövedelmek emelése és az egyeztetés
2018 szeptember 4.   Infostart
A munkavállalói jövedelmek emelése, a nemzetgazdasági szintű versenyképesség és a termelékenység javítása érdekében is szükséges a minimálbér és a garantált bérminimum további jelentős növelésére - közölte a Liga Szakszervezetek elnöke.
Parragh Lászlónak válaszolt a Liga Szakszervezetek
2018 szeptember 4.   Napi
A munkavállalói jövedelmek emelése, a megélhetési körülményeik javítása, a nemzetgazdasági szintű versenyképesség, termelékenység javítása érdekében szükség van a minimálbér és a garantált bérminimum további jelentős emelésére, a negatív hatások elkerülése érdekében pedig elengedhetetlen az egyeztetés a szociális partnerekkel - közölte a Liga Szaks
A kormány kész dönteni a jövő évi minimálbérről
2018 szeptember 3.   Menedzsment Fórum
7-10 százalékos emellés jöhet.
Változás érkezik a fizetéseknél - visszaszorul a minimálbér
2018 augusztus 31.   Napi
Gyengül a minimálbér és a garantált bérminimum szerepe a munkaerőpiacon, mivel a dolgozók megtartásáért és toborzásáért folytatott harc miatt a cégeknek magasabb keresetekkel kell tartaniuk a versenyt – mondta a Magyar időknek Parragh László kamarai elnök.