Minimálbér

Azért ez erős: ennyit keresnek a melósok a pesti autómosókban
2019 június 18.   Pénzcentrum
Ma már nemcsak jól képzett szakemberekből, hanem betanított munkásokból is óriási a hiány - mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy autómosóként is meg lehet keresni a minimálbér többszörösét. Nem csillapodik az óriási hazai...
A Pénzügyminisztérium 3,6 milliárd forinttal támogatja az idei diákmunka programot
2019 június 18.   Magyar Nemzet
Marczinkó Zoltán részletezte, a programban az állam az önkormányzatoknál 6 órás diákfoglalkoztatást támogat a minimálbér, illetve a garantált bérminimum és járulékai mértékéig.
A kormány összesen 3,6 milliárd forinttal támogatná a diákmunka programot
2019 június 18.   VG
A programban az állam az önkormányzatoknál 6 órás diákfoglalkoztatást támogat a minimálbér, illetve a garantált bérminimum és járulékai mértékéig.
Még a minimálbérnél is jobban kereshetnek a diákok ezen a nyáron
2019 június 17.   Pénzcentrum
A 16. életévüket betöltött tanulók foglalkoztatásánál is fontos az írásban rögzített munkaszerződés, hiszen a diákok munkavállalásának körülményeit is a munka törvénykönyve szabályozza. Kötelező az írásbeli munkaszerződés...
A diákok jobban kereshetnek a minimálbérnél - főleg Budapesten
2019 június 17.   Infostart
A diákok munkavállalásának körülményeit is a munka törvénykönyve szabályozza, így a 16. életévüket betöltött tanulók foglalkoztatásánál is fontos az írásban rögzített munkaszerződés.
Kompenzálja az önkormányzatokat a kormány
2019 június 15.   Napi
A kormány 1 milliárd 608 millió forintot biztosít az önkormányzatoknak a minimálbér és a garantált bérminimum emelés hatásának kompenzációjára. A kormányhatározat önkormányzatokra lebontva tartalmazza a felhasználható összeget.
Hiába emelik a magyar minimálbért, a boltban elkölthető értéke alig nő
2019 június 10.   G7
A magyar minimálbér vásárlóértéke az elmúlt tíz évben csekély mértékben közeledett az uniós átlaghoz, de még mindig csak körülbelül annak 40 százalékán áll, és borzasztóan lassú a felzárkózás. Mögöttünk szokás szerint csak Románia és Bulgária áll.
A NAV tanácsai diákmunkásoknak: napi nyolc óráért meg kell kapniuk a minimálbért
2019 június 7.   Eduline
A nyári munkát vállaló diákok a közteherviselés szempontjából felnőttnek számítanak, bejelentésükre, adózásukra - a diákszövetkezeten keresztül vállalt munka kivételével - ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalók esetében - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
DK: Ne adjanak újabb adókedvezményt a focistáknak!
2019 június 5.   hirado.hu
A Magyarországon játszó külföldi labdarúgóknak évi 500 millió forintos értékhatárig csak a minimálbér után kellene szja-t fizetniük.
Az egyik legnagyobb európai adóék csökkent a magyar kormány döntésével
2019 június 5.   Infostart
Szükséges lépés volt a szociális hozzájárulási adó mértékének 2 százalékpontos csökkentése július elsejétől – mondta az InfoRádiónak a múlt héten bejelentett gazdaságvédelmi akciótervre reagálva a RSM Hungary adóigazgatója. Fajcsák Gábor azt mondta: ezzel ugyanis ellentételezhető a cégeknél a minimálbér és a garantált bérminimum emelése miatt jelen
Ilyen is van: 1,2-szeres minimálbér az ukrán vendégmunkásoknak
2019 június 4.   Napi
A duplájára emelte - az eddigi 19 600-ról 40 ezerre - a cseh kormány hétfőn az évente befogadható ukrán vendégmunkások számát - közölte sajtótájékoztatóján Tomás Petrícek külügyminiszter.
A minimálbér összegét is megkaphatja egy diák, ha jól tanul
2019 június 3.   ATV
Akár a minimálbért is elérheti az ösztöndíj a szakképzésben – számot be róla a Magyar Nemzet.
Akár minimálbért is kereshetnek a jól tanuló diákok
2019 június 3.   Népszava
Jelenleg csak a hiányszakmákban, illetve a duális képzésben tanulók kaphatnak pénzt, 2020 után viszont mindenki. (Gazdaság)
Minimálbért adnának a jól tanuló diákoknak
2019 június 3.   Portfolio
Akár a minimálbért is elérheti a szakképzésben tanuló, jó eredményű diákok juttatása, a jövőben ugyanis jobban odafigyelnek arra, hogy anyagi okok miatt semmiképp ne maradjanak ki az iskolából a fiatalok - írja a Magyar Nemzet. Az ágazati...
Minimálbért kaphatnak a jól tanuló diákok
2019 június 3.   VG
Akár a minimálbért is elérheti a szakképzésben tanuló, jó eredményű diákok ösztöndíja – írja a Magyar Nemzet.
Minimálbért kereshetnek a jól tanuló diákok
2019 június 3.   HVG
Akár a minimálbért is elérheti a szakképzésben tanuló, jó eredményű diákok juttatása.
Újraszabott szakképzés: akár minimálbért is kereshetnek a jól tanuló diákok
2019 június 3.   Eduline
Akár a minimálbért is elérheti a szakképzésben tanuló, jó eredményű diákok juttatása a szakképzési rendszer átszabása után – írja a Magyar Nemzet.
Minimálbért kereshetnek a jól tanuló diákok
2019 június 3.   Hírstart
Jelentős anyagi előnyöket hoz az átalakuló szakképzési rendszer. Jelenleg csak a hiányszakmákban, illetve a duális képzésben tanulók kaphatnak pénzt, 2020 után viszont mindenki.
Minimálbért kereshetnek a jól tanuló diákok
2019 június 3.   Hírstart
Jelentős anyagi előnyöket hoz az átalakuló szakképzési rendszer. Jelenleg csak a hiányszakmákban, illetve a duális képzésben tanulók kaphatnak pénzt, 2020 után viszont mindenki.
Minimálbért kereshetnek a jól tanuló diákok
2019 június 3.   Magyar Nemzet
Jelentős anyagi előnyöket hoz az átalakuló szakképzési rendszer. Jelenleg csak a hiányszakmákban, illetve a duális képzésben tanulók kaphatnak pénzt, 2020 után viszont mindenki.