Minimálbér

A minimálbér-emelés gyakran épp a legszegényebb dolgozókat hozza nehezebb helyzetbe
2020 július 2.   G7
Recesszió idején felerősödhetnek az egyébként többnyire pozitívan fogadott minimálbér-emelések kedvezőtlen hatásai.
Dobrev Klára kiakadt: "Ennek nem kellene így lennie"
2020 június 29.   ATV
"Nincs mit szépíteni, Európában a magyar minimálbéren élők helyzete a legrosszabb, mert keveset keresnek, és a dolgozók 20%-a nem is kap ennél többet" - írta közösségi oldalán a Demokratikus Koalíció EP-képviselője.
Magyar minimálbérek az Unión belül: van okunk az örömre?
2020 június 28.   ATV
Az uniós tagállamokban a dolgozók 9%-a keres a minimálbér környékén, hazánkban azonban kétszer ennyien, derült ki egy friss kutatásból. Magyarországon az egyik legalacsonyabb a minimálbér az EU-ban még úgy is, hogy az elmúlt években jelentősen nőtt a legkisebb kereset -számolt be a portfolio.hu.
Nincs minek örülni: rossz helyzetben vannak a magyar minimálbéresek
2020 június 28.   Portfolio
Az uniós tagállamokban a dolgozók 9%-a keres a minimálbér környékén, hazánkban azonban kétszer ennyien, derült ki egy friss kutatásból. Magyarországon az egyik legalacsonyabb a minimálbér az EU-ban még úgy is, hogy az elmúlt években jelentősen nőtt a legkisebb kereset.
Kevés állástalan akar minimálbérért katona lenni
2020 június 24.   24.hu
Csupán 600-an érdeklődtek, és nem is biztos, hogy mindenki alkalmas rá, pedig közel négyezer munkanélkülit várt a kormány.
Pedagógusok Szakszervezete: A kormányzati kommunikáció dacára szó sincs béremelésről
2020 június 24.   ATV
Kásler Miklós már februárban bejelentette, hogy tíz százalékkal emelkedik júliustól a pedagógusok bére. A Népszavának a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke ugyanakkor jelezte: az ágazati szakmai pótlék emelkedik július 1-től. Valódi béremelést szerinte az jelentene, ha a bérek befagyasztott vetítési alapját (a 2014-es 101 500 forintos minimálbér
Kevés állástalan akar minimálbérért katona lenni
2020 június 24.   Hírstart
Csupán 600-an érdeklődtek eddig az állásukat vesztetteknek létrehozott speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálatra, és nem is biztos, hogy mindenki alkalmas rá, pedig közel négyezer munkanélkülit várt a kormány.
Tanári szakszervezet: a bejelentett 10 százalékos ágazati pótlék nem béremelés
2020 június 24.   Propeller
A szakszervezet szerint az lenne az igazi béremelés, ha a tanárok 2015-ben befagyasztott, és az akkori minimálbérhez kötött vetítési alapját megemelnék.  A Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke, Totyik Tamás szerint a bejelentett 10 százalékos ágazati szakmai pótlék, amit július 1-től kaphatnak a tanárok, az nem béremelés – olvasható a Népszava ci
Az ellenzék ellenzi a béremelést a cseheknél
2020 június 19.   Napi
Csehországban politikai vita indult a minimálbér emeléséről, amelyben a szakszervezetek és a kormánypártok az emelés pártján állnak, miközben az ellenzék szerint rossz az ötlet.
Diákmunka: legalább minimálbért kell fizetni a dolgozó fiataloknak
2020 június 18.   ATV
Ez órabérben bruttó 960 forintot jelent. Azoknál a munkáknál, ahol valamilyen szakirányú tevékenységet várnak el, ott lehet magasabb az arány.
Júliustól vége a 350 forintos fizetésnek
2020 június 17.   Hírstart
Minimális járulékalap lép életbe júliustól, legalább a minimálbér 30 százaléka után kell fizetni. Jelentősen megdrágulhat a csak néhány órát dolgozók foglalkoztatása.
Júliustól vége a 350 forintos fizetésnek
2020 június 17.   Startlap
Minimális járulékalap lép életbe júliustól, legalább a minimálbér 30 százaléka után kell fizetni.
Júliustól vége a 350 forintos fizetésnek
2020 június 17.   24.hu
Minimális járulékalap lép életbe júliustól, legalább a minimálbér 30 százaléka után kell fizetni. Jelentősen megdrágulhat a csak néhány órát dolgozók foglalkoztatása.
Fellángolt a minimálbérvita Csehországban
2020 június 17.   Növekedés
A koronavírus új vitát robbantott ki a Cseh Köztársaságban a minimálbér szintjéről. A szakszervezetek számottevő növelést szeretnének, a munkáltatók és az ellenzék azonban ellentétes véleményt képvisel, írja az english.radio.cz hírportál.
A nyolc órás diákmunkáért legalább minimálbér jár
2020 június 16.   Hírstart
Nyolc órás foglalkoztatás esetén a diákmunkáért is meg kell fizetni legalább a minimálbért, amelynek összege bruttó 161 ezer forint - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára.
Méltányos minimálbér valamennyi uniós munkavállalónak - Második szakaszba lép a szociális partnerekkel folytatott bizottsági konzultáció
2020 június 9.   Jogi Fórum
A Bizottság a mai napon a második szakaszába lépteti az európai szakszervezetekkel és munkáltatói érdekképviseletekkel folytatott konzultációt, amely arra keresi a választ, hogy miként biztosítható tisztességes minimálbér valamennyi európai uniós munkavállaló számára. A mostani konzultáció a 2020. január 14. és február 25. közötti első konzultációs szakasz folytatása, amelyre a Bizottsághoz 23…
Nő a magyar minimálbér, de a tisztességes szint még arrébb van az EU szerint
2020 június 7.   G7
Az Európai Bizottság célul tűzte ki, hogy a minimálbérből minden tagországban meg lehessen élni, ám ennek elérése nem tűnik egyszerűnek.
Dobrev Klára nagyon örül, mutatjuk, minek
2020 június 5.   ATV
Az Európai Bizottság június elején elindította az európai minimálbér-szabályozásról szóló konzultáció második szakaszát.
Dobrev rekordidő alatt bukott le, Brüsszelből cáfolták meg
2020 június 5.   Hírstart
Nincs napirenden európai minimálbér bevezetésével kapcsolatos terv, az Európai Bizottság határozottan kijelentette, az államok döntenek a fizetésekről. Dobrev Klára DK-s európai parlamenti alelnök ennek ellenére mást mond: szigorú uniós jogalkotást és európai minimálbért vizionál. Ráadásul Gyurcsányné szerint Orbán Viktor miniszterelnök a kizárólag
Dobrev: Olyan szabályért küzdök az EP-ben, ami nem tetszene Orbán haverjainak
2020 június 4.   Klubrádió
A munkavállalóknak és a gazdaságnak is hasznos lenne, ha sikerülne átvinni az európai minimálbérről szóló szabályozást – mondta Dobrev Klára DK-s EP-képviselő.