Minimálbér

DK: be kell vezetni az európai minimálbért
2020 február 22.   Hírstart
Az európai minimálbér bevezetése mellett érvelt Dobrev Klára DK-s európai parlamenti (EP-) képviselő egy pénteki budapesti fórumon. Lezárult az Európai Bizottság által meghirdetett, az európai minimálbér bevezetéséről szóló hathetes konzultáció, a javaslatokat mutatta be a DK.
DK: be kell vezetni az európai minimálbért
2020 február 21.   Napi
Az európai minimálbér bevezetése mellett érvelt Dobrev Klára DK-s európai parlamenti (EP-) képviselő egy pénteki budapesti fórumon. Lezárult az Európai Bizottság által meghirdetett, az európai minimálbér bevezetéséről szóló hathetes konzultáció, a javaslatokat mutatta be a DK.
Európai minimálbért szeretnének a szakszervezetek
2020 február 21.   Népszava
Lesújtó képet festettek a hazai érdekegyeztetés állapotáról egy konferencián a szakszervezetek.
Dobrev Klára: Van esély az uniós minimálbérre
2020 február 21.   Klubrádió
A versenyképességet már nem lehet az olcsó, képzetlen, kiszolgáltatott munkaerőre építeni. A magyar gazdaságpolitika már rövid távon sem tartható fenn.
Több mint 80 ezer ember bére emelkedik januárig visszamenőleg
2020 február 20.   Infostart
Tizennégy százalékkal nő január elsejei hatállyal a szociális szférában dolgozók fizetése. Ez tartalmazza a minimálbér és a garantált bérminimum 8 százalékos emelését, ezen felül további 6 százalékkal emelkedik a szociális ágazat dolgozóinak bére.
Sok kisvállalkozást csődbe vitt, de a termelékenységnek jót tett a minimál órabér
2020 február 19.   Infostart
Makroszinten jól járt a német gazdaság a sok kisvállalkozást csődbe vivő minimálbér bevezetésével egy friss tanulmány szerint. Jövőre újabb emelés jöhet.
Rosszabbul élnek a nyugdíjasok, mint két éve
2020 február 19.   Propeller
Szegényebbek a nyugdíjasok, mint két évvel ezelőtt, hamarosan a minimálbéresek is a sorsukra juthatnak. Fotó: Pixabay Az mfor.hu cikke szerint a 2020-as év a várakozásokat meghaladó, 4,7 százalékos fogyasztói árindexet hozott, az alapélelmiszerek viszont még ennél is kiugróbb mértékben drágultak. A lap szerint az idősek helyzete még annál is ross
Kásler bejelentette: 14 százalékkal nő a szociális szférában dolgozók fizetése
2020 február 19.   Propeller
Tizennégy százalékkal nő január elsejei hatállyal a szociális szférában dolgozók fizetése – jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. Kásler Miklós ismertette: a 14 százalékos béremelés tartalmazza a minimálbér és a garantált bérminimum 8 százalékos emelését, ezen felül további 6 százalékkal emelkedik a s
Szegényebbek a nyugdíjasok, mint két évvel ezelőtt
2020 február 19.   ATV
Rosszabbul élnek a nyugdíjasok, mint két éve – legalábbis erre lehet következtetni, ha az idősek fogyasztói kosarában szereplő termékek drágulását, illetve az ellátások alacsony emelkedését vesszük figyelembe. Hamarosan a minimálbéresek is a nyugdíjasok sorsára juthatnak.
Sok német cég megszűnt a minimálbér emelése miatt, de nem bánják
2020 február 19.   HVG
A minimálbér emelése ugyanis összességében növelte a termelékenységet.
Önnek 161 ezer évig kellene dolgoznia, hogy annyi pénze legyen, mint Mészáros Lőrincnek
2020 február 18.   168 Óra Online
Rossz hír a gyors meggazdagodást kergető, minimálbérből élő honfitársainknak: összesen 161 ezer évig kellene dolgozniuk ahhoz, hogy Mészáros Lőrinc vagyonának megfelelő összeget keressenek – többek között így mutatja be Magyarország második leggazdagabb emberét egy az európai milliárdosokról készült gazdaglista, amelyet az Átlátszó Blog közölt. Més
Már nagy bajban a nyugdíjasok, hamarosan a minimálbéresek következnek
2020 február 18.   Menedzsment Fórum
Az elmúlt két év évben nagyon sokat romolhatott a nyugdíjasok helyzete a fogyasztói kosarukban szereplő termékek drasztikus drágulása és az ellátások alacsony emelése miatt. Hamarosan a minimálbéresek is erre a sorsra juthatnak, amennyiben az infláció tovább szárnyal.
Ismerd meg a milliárdosaidat: Mészáros Lőrinc felkerült egy európai gazdaglistára is
2020 február 18.   Átlátszó
161 ezer évig kellene dolgoznia egy minimálbéren fizetett magyarnak ahhoz, hogy Mészáros Lőrinc vagyonának megfelelő összeget keressen – többek között...
Az infláció elveszi az emelést - Korrekciót követel a minimálbéreseknek és a nyugdíjasoknak a szakszervezet
2020 február 16.   Hírstart
Az infláció a vártnál magasabb, 4,7 százalék lett januárban, a nyugdíjakat viszont 2,8 százalékkal emelték év elején, ezért azonnali intézkedést szeretnének.
Európai minimálbér – konzultáció az Európai Bizottsággal
2020 február 11.   Hírstart
Az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) folyamatosan konzultál az Európai Bizottsággal az európai minimálbér bevezetéséről, mivel az EU tagállamainak kétharmadában a munkavállalók az ország GDP-jének kisebb részét kapják meg, mint az évtized elején - közölte a szövetség.
Itt tart most az európai minimálbér ügye Magyarországon
2020 február 10.   Infostart
Nagyon összetett kérdés, sokféle hatása lehet a gazdaságokra, és még nincs egységes álláspont arról, hogy milyen elvek alapján lehetne bevezetni – emlékeztetett a Kopint-Tárki vezérigazgatója azután, hogy a DK konzultációt indított különböző szervezetekkel az európai minimálbér bevezetésének lehetőségeiről.
Hiába hazudnak Orbánék dübörgő gazdaságot, a tények makacsak
2020 február 9.   Ez a lényeg
Magyarországon a legalacsonyabb a minimálbér már a V4 országai között is. A számokat nehéz cáfolni, de Orbánék össze-vissza hazudoznak.
Százezreknek fájó ötletek: nem összevonás kell, hanem béremelés
2020 február 6.   Népszava
Bár a kormány tagadja, hogy tudatosan szellőztette meg a minimálbérrendszer átalakításának a tervét, elemzők nem tartják kizártnak, hogy ha idén nem is, de a közeli jövőben lép valamit a kabinet. Most még a V4-országok közt is az utolsók vagyunk.
Vásárlóerőben nincs leszakadva a minimálbér
2020 február 5.   Magyar Nemzet
Vásárlóerőben kifejezve hat tagállamot tudhatunk magunk mögött, beleértve a jobb kereseti adatokkal rendelkező Csehországot.
Jakab: „Gyurcsány alkalmatlan” a volt fideszes szavazók megszólítására
2020 február 5.   ATV
Több listára van szüksége az ellenzéknek 2022-re, mert azzal lehet maximalizálni az ellenzéki szavazókat – egyebek mellett ezt mondta Jakab Péter az ATV Start című műsorban. A Jobbik újdonsült elnöke közben az átlagbér alattiakat mentesítené a személyi jövedelemadó-fizetés alól. Mint mondta, a régiós országok minimálbére már így is 20-25 százalékka