APEH

Gyász: meghalt az APEH volt elnöke
2020 május 12.   Hírstart
64 éves korában hétfőn elhunyt Király László György közgazdász, adótanácsadó, a kecskeméti kulturális élet jelentős személyisége, számolt be a 444.
Meghalt Király László György
2020 május 12.   Infostart
64 éves korában elhunyt Király László György, közgazdász, adótanácsadó, az APEH volt elnöke, a Corvinus Egyetem címzetes docens.
Meghalt az APEH korábbi elnöke
2020 május 11.   Propeller
64 éves korában hétfőn elhunyt Király László György közgazdász, adótanácsadó, a kecskeméti kulturális élet jelentős személyisége – írja a Kecskeméti Lapok. Fotó: Youtube Király László György 2002 és 2005 között ő volt az APEH (mai nevén NAV) elnöke, ezt követően pedig adótanácsadóként tevékenykedett. Kedvenc hobbija a fotózás volt, kiállításai is v
Gyász: meghalt az APEH volt elnöke
2020 május 11.   ATV
64 éves korában hétfőn elhunyt Király László György közgazdász, adótanácsadó, a kecskeméti kulturális élet jelentős személyisége, számolt be a 444.
Elhunyt Király László György
2020 május 11.   Portfolio
64 éves korában elhunyt Király László György, közgazdász, adótanácsadó, az (egykori) APEH volt elnöke, a Corvinus Egyetem címzetes docense, Kecskemét kulturális életének egyik meghatározó szereplője - írja a Kecskeméti Lapok.
Milyen érzés lopni? – kérdezték Orbán Ráheltől és Tiborcz Istvántól
2018 április 10.   Hírstart
A kérdezőt ezután kivezették egy étteremből, most várja „az apeh-et vagy a gulágot”.
Milyen érzés lopni? – kérdezték Orbán Ráheltől és Tiborcz Istvántól
2018 április 10.   168 Óra Online
A kérdezőt ezután kivezették egy étteremből, most várja „az apeh-et vagy a gulágot”.
Oligarchaszingularitás: Mészáros Lőrinc tévéjében megkérdezték Simicska Lajost, mit gondol Orbán Viktorról
2017 június 30.   Hírstart
A Közgép urával az Apeh-elnöksége óta nem készült tévéinterjú, most egy kosarat lóbálva beszélgetett a minyonokról.
Kósa: Az történik a Mahírnél, amit Simicska csinált korábban
2017 június 14.   ATV
Kósa Lajos úgy dicsérte meg a keddi sajtótájékoztatóján az Orbán Viktor fő ellenségének számító Simicska Lajost, hogy azonnal utána azt mondta: nem dicsérte meg. A Fidesz frakcióvezetője szerint a NAV az áfa-behajtási módszerével most éppen azt csinálja a Mahir Cityposternél, amit Simicska csinált APEH-elnökként.
Egyre többen alkalmaznak bejárónőt, bébiszittert, kertészt
2016 április 12.   NLC
Ugrásszerűen nő a bejárónők, bébiszitterek, kertészek, háztartási alkalmazottak foglalkoztatása. Persze az is elképzelhető, korábban ugyanennyien vették igénybe a segítséget, de 2015-ben már be is jelentették a munkavállalókat. Az APEH ugyanis meglehetősen szigorú bírsággal sújtja azokat, akik elmulasztják a bejelentési kötelezettséget. Forrás: Nők Lapja Café: Egyre többen alkalmaznak bejárónőt,…
„Jóska, ki akar cseszni veled az APEH”
2016 február 19.   ATV
A '90-es években éltem a fénykorom, az egyik legnagyobb adófizető voltam, nem értem, miért mondták azt, hogy adócsaló vagyok – ezt Stadler József mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
Rendiesült adóarisztokrácia
2015 november 27.   168 Óra Online
Ritkán kerül az érdeklődés fókuszába olyan, kevesek által forgatott szakfolyóirat, mint a Magyar Jog idei hatodik száma. Stotz Gyula kriminológus, igazságügyi adó- és járulékszakértő tanulmánya (Korrupciós kockázatok az adóigazgatás szervezetében és működésében) mégis szokatlanul nagy figyelmet kapott. Ami a címet illeti, a „kockázat” szót törölhetjük is: ami bekövetkezhet, be is következik. Stotz…
Lesújtottak a NAV-ra, az NGM védekezik
2015 március 11.   Portfolio
Miután az Állami Számvevőszék szerdán közzétette a NAV (korábban APEH) ellenőrzéséről szóló jelentését és benne kemény megállapításokat tett, az adóhatóságot felügyelő Nemzetgazdasági Minisztérium...
Varga Mihály Facebook-posztja szerint a NAV elleni tüntetések csak tovább rontják az adómorált
2014 november 20.   444
Vámosi-Nagy Szabolcstól, az APEH korábbi elnökhelyettesétől idéz a miniszter.
Az új államtitkár III/II-es operatív tiszt volt
2014 június 19.   168 Óra Online
Orbán Viktornak egy hete olyan rendészeti államtitkára van, aki Orbán Viktor 1989-es, Nagy Imre-újratemetésen elmondott beszéde alatt a BRFK III/II-es operatív tisztjeként éppen beépített ügynököktől várt jelentéseket az ott történtekről. Tasnádi László később az NBH-nál, az Információs Hivatalnál és az APEH Bűnügyi Igazgatóságánál dolgozott, de megfordult Pintér Sándor cégeinél is.
Welsz Tamás volt az őszödi beszéd hangmérnöke
2014 március 27.   444
Az APEH egyszer kétmilliárd forintra büntette a titokzatos körülmények között elhunyt vállalkozót, és a nemzetbiztonság is többször vizsgálódott utána.
Nagy a jövés-menés az adóhivatalnál
2013 december 26.   Napi
Meglehetősen magas és évről évre változó az adóhivatalnál a létszám fluktuációja. Meglehetősen magas és évről évre is sokat változott a magyar adóhivatalnál (APEH, majd NAV) a fluktuáció, azaz az adott ... ...
A NAV-ot is ellenőrzi az Állami Számvevőszék
2013 december 16.   ATV
Az elmúlt tíz évben összesen huszonhárom ellenőrzés érintette az adóhatóság (NAV/APEH) tevékenységét, ebből hét olyan ellenőrzés volt, amely az adóhatóság adóztatási tevékenységét vizsgálta - közölte a számvevőszék. 2014 első félévében is sort kerítenek az adóhatóság tevékenységének értékelésére.
Politikai botrányba bukott bele az amerikai APEH-vezér
2013 május 16.   Privátbankár
Távozott tisztségéből az amerikai adóhivatal megbízott vezetője - jelentette be a Fehér Házban az amerikai elnök. Az ügyben egyébként már a szövetségi nyomozóiroda, az FBI is vizsgálódik.
Volt vezető APEH-tisztviselők álltak bíróság elé
2013 február 9.   ATV
Nyilvánvaló a szándékos kötelezettségszegés – mondta az ügyész abban a – kiemelt üggyé nyilvánított – perben, amelyben az APEH Közép-magyarországi Igazgatóságának hat egykori vezető alkalmazottját hivatali visszaéléssel gyanúsítják. A tárgyalás a vád- és védőbeszédekkel folytatódott a Fővárosi Törvényszéken. A vádlottak egyike sem járult hozzá hang- vagy képfelvétel készítéséhez.