APEH

Gyász: elhunyt az APEH korábbi elnöke
2020 május 12.   Ripost
Hétfő délután 64 éves korában hunyt el Király László György, aki számos sikert ért el pályafutása során.
Meghalt Király László György
2020 május 12.   Infostart
64 éves korában elhunyt Király László György, közgazdász, adótanácsadó, az APEH volt elnöke, a Corvinus Egyetem címzetes docens.
Gyász: meghalt az APEH volt elnöke
2020 május 11.   ATV
64 éves korában hétfőn elhunyt Király László György közgazdász, adótanácsadó, a kecskeméti kulturális élet jelentős személyisége, számolt be a 444.
Elhunyt Király László György
2020 május 11.   Portfolio
64 éves korában elhunyt Király László György, közgazdász, adótanácsadó, az (egykori) APEH volt elnöke, a Corvinus Egyetem címzetes docense, Kecskemét kulturális életének egyik meghatározó szereplője - írja a Kecskeméti Lapok.
Kósa: Az történik a Mahírnél, amit Simicska csinált korábban
2017 június 14.   ATV
Kósa Lajos úgy dicsérte meg a keddi sajtótájékoztatóján az Orbán Viktor fő ellenségének számító Simicska Lajost, hogy azonnal utána azt mondta: nem dicsérte meg. A Fidesz frakcióvezetője szerint a NAV az áfa-behajtási módszerével most éppen azt csinálja a Mahir Cityposternél, amit Simicska csinált APEH-elnökként.
Egyszerűsített foglalkoztatás mellett én fizessek adót?
2017 május 4.   HR Portál
Az építő iparban dolgozom, és sajnos mióta van ez az egyszerűsített bejelentési forma azóta sok ismerősöm fizetett az Apeh/Navnak. Most rajtam is követelnek be nem fizetett adót, igaz "csak" 27.000 forintot. A kérdésem az lenne, hogy hogy lehet ezt az összeget, vagy bármely ilyen jellegű összeget visszaszerezni a vállalkozótól. Ottlétem alatt egyszer sem írtam alá, vagy láttam volna bármilyen…
Ha a rendőrség hülye, akkor nagyon hülye
2016 július 6.   Alternatív Energia
Friss hír: a Horváth András egykori APEH dolgozó ellen indult „zöld dossziés” büntetőeljárás még mindig folyik, míg azon bűzös ügyek, melyekről ő tett bejelentést, szépen elhalnak.
Pitti: maga alá gyűrnének mindent a NAV-reformmal
2016 március 19.   Kripto Akadémia
A volt APEH-elnök szerint összességében nem csökkent az adóterhelés az elmúlt években.
Pitti Zoltán: maga alá gyűrnének mindent a NAV-reformmal
2016 március 19.   Kripto Akadémia
Az APEH egykori elnöke szerint összességében nem csökkent az adóterhelés az elmúlt években.
„Jóska, ki akar cseszni veled az APEH”
2016 február 19.   ATV
A '90-es években éltem a fénykorom, az egyik legnagyobb adófizető voltam, nem értem, miért mondták azt, hogy adócsaló vagyok – ezt Stadler József mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
A Simicska-birodalomban talált menedékre Vida Ildikó
2015 szeptember 26.   Kripto Akadémia
Vidát még az első Orbán-kormány idején szintén Simicska vitte helyetteseként az APEH-be.
Mi változhat az adózás rendjében? Így látja a volt APEH-elnök
2015 augusztus 10.   Adózóna
Mit érthettek az elmúlt hetekben megszólaló kormánypárti politikusok azon, hogy gyökeresen át kívánja alakítani a kormány az adóigazgatást? Erre vonatkozó szakmai anyagot még nem publikáltak sehol, de szűkebb szakmai körökben ismert egy, a változásokat megalapozó, a Nemzetgazdasági Minisztériumban készült koncepció – derül ki Király László György, a NAV elődje, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési…
Vizsgálat indult az Uber-taxi ellen
2015 április 30.   Alternatív Energia
Az APEH körülnéz a cég háza tájékán. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter utasítására indul a monitorozás.
Lesújtottak a NAV-ra, az NGM védekezik
2015 március 11.   Portfolio
Miután az Állami Számvevőszék szerdán közzétette a NAV (korábban APEH) ellenőrzéséről szóló jelentését és benne kemény megállapításokat tett, az adóhatóságot felügyelő Nemzetgazdasági Minisztérium...
Varga Mihály Facebook-posztja szerint a NAV elleni tüntetések csak tovább rontják az adómorált
2014 november 20.   444.hu
Vámosi-Nagy Szabolcstól, az APEH korábbi elnökhelyettesétől idéz a miniszter.
Bombariadó az APEH-nál
2014 október 3.   Kripto Akadémia
A helyszínre rendőrautók és tűzszerészek érkeztek.
Welsz Tamás volt az őszödi beszéd hangmérnöke
2014 március 27.   444.hu
Az APEH egyszer kétmilliárd forintra büntette a titokzatos körülmények között elhunyt vállalkozót, és a nemzetbiztonság is többször vizsgálódott utána.
A másfél százalékos áfától az adópengőig
2013 december 26.   Adózóna
Bérbeadott adómentesség, álszent módon felajánlásnak nevezett adókötelezettség, hadiadó és luxusadó, az áfa bevezetése, adópengő és még sok egyéb közteher. Ezúttal az újkori Magyarország adóztatását mutatjuk be az egykori APEH volt elnökhelyettese, dr. Juhász István „Az adózás története” című munkája alapján.
Robot, füstpénz, fejadó: közterhek a középkor Magyarországán
2013 december 25.   Adózóna
"Sok van a rovásán" - a szólás az adóztatásból ered; a jobbágyok nem tudtak írni, ezért adótartozásukat és adófizetésüket rovásbotra vésték fel. A magyar királyok importáltak adónemeket, de ők maguk is fantáziadúsnak bizonyultak, ha adókról volt szó. Ezúttal a középkor magyarországi adóztatási szokásait tekintjük át az egykori APEH elnökhelyettese, dr. Juhász István "Az adózás története" című…
Örökösödési adó és áfa: már a régi rómaiak is…
2013 december 24.   Adózóna
Mezopotámia ura, Hamurabi rabszolgasággal büntette az adótartozásukat megfizetni képtelen alattvalókat, a Római Birodalom császárai pedig ha kellett vagyonadót, örökösödési adót szedtek be és kétkulcsos áfát alkalmaztak. Az egykori APEH volt elnökhelyettese, Dr. Juhász István "Az adózás története" című munkája alapján az ókor adóztatási gyakorlatát mutatjuk be.