Vidékfejlesztés

Kétmilliárd a sertés- és baromfiágazat járványvédelmére
2020 április 1.   Napi
Az Agrárminisztérium a Vidékfejlesztési Program keretében kétmilliárd forintos keretösszeggel hirdetett pályázati felhívást a járványügyi kockázatok által leginkább sújtott és a fejlesztésekkel leghatékonyabban védhető telepekkel rendelkező sertés- és baromfiágazat járványvédelmi beruházásainak támogatására – közölte Nagy István agrárminiszte
Meg van mentve a magyar húsipar? Így talán nem nőnek akkorát az árak sem idén
2020 április 1.   Pénzcentrum
Az Agrárminisztérium a Vidékfejlesztési Program keretében kétmilliárd forintos keretösszeggel hirdetett pályázati felhívást a járványügyi kockázatok által leginkább sújtott és a fejlesztésekkel leghatékonyabban védhető telepekkel...
30 millió forintot kaphatnak a sertés- és baromfitartók a járványvédelmi beruházások támogatására
2020 április 1.   Hírstart
Az Agrárminisztérium a Vidékfejlesztési Program keretében kétmilliárd forintos keretösszeggel hirdetett pályázati felhívást a járványügyi kockázatok által leginkább sújtott és a fejlesztésekkel leghatékonyabban védhető telepekkel rendelkező sertés- és baromfiágazat járványvédelmi beruházásainak támogatására – közölte Nagy István agrárminiszter.
Kétmilliárdot oszt szét az Agrárminisztérium a járványügyi kockázatok mérséklésére
2020 április 1.   Biztosító Magazin
Az Agrárminisztérium a Vidékfejlesztési program keretében kétmilliárd forintos keretösszeggel hirdetett pályázati felhívást a járványügyi kockázatok által leginkább sújtott és a fejlesztésekkel leghatékonyabban védhető telepekkel rendelkező sertés- és baromfiágazat járványvédelmi beruházásainak támogatására
Agrárminisztérium: Kétmilliárd forintos pályázati lehetőség
2020 április 1.   Mandiner
Az Agrárminisztérium a Vidékfejlesztési program keretében kétmilliárd forintos keretösszeggel hirdetett pályázati felhívást a járványügyi kockázatok által leginkább sújtott és a fejlesztésekkel leghatékonyabban védhető telepekkel rendelkező sertés- és baromfiágazat járványvédelmi beruházásainak támogatására – közölte Nagy István agrárminiszter.
Kétmilliárd forintot ad a kormány a járványok elleni védekezésre a mezőgazdaságban
2020 április 1.   Portfolio
Az Agrárminisztérium a Vidékfejlesztési program keretében kétmilliárd forintos keretösszeggel hirdetett pályázati felhívást a járványügyi kockázatok által leginkább sújtott és a fejlesztésekkel leghatékonyabban védhető telepekkel rendelkező sertés- és baromfiágazat járványvédelmi beruházásainak támogatására - közölte Nagy István agrárminiszter.
Kétmilliárd forintos pályázati lehetőség a hazai sertés- és baromfiágazat járványvédelmi beruházásainak támogatására
2020 április 1.   Lokál
Az Agrárminisztérium a Vidékfejlesztési program keretében kétmilliárd forintos keretösszeggel hirdetett pályázati felhívást a járványügyi kockázatok által leginkább sújtott és a fejlesztésekkel leghatékonyabban védhető telepekkel rendelkező sertés- és baromfiágazat járványvédelmi beruházásainak támogatására.
Évi 30 millióért buszoztatja 16 dolgozóját Kecskemétre az Agrárminisztérium
2020 március 10.   168 Óra Online
Az Agrárminisztériumhoz tartozó agrár-vidékfejlesztési államtitkárság 2014-ben költözött Kecskemétre, hogy a nagyobb vidéki városokat is bekapcsolják a közigazgatási-közéleti vérkeringésbe.
Kedvező a termelőknek az új borszabályozás
2020 március 9.   Agrofórum
A borágazat újraszabályozásának elkészült koncepciója kiszámítható és támogató környezetet biztosít a termelők számára, hogy a legfontosabb feladatukkal, a jó bor megalkotásával foglalkozhassanak - mondta az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára Budapesten, a 8. Borkonferencián.
Tilos a fák kivágása
2020 március 9.   Hírstart
A kölcsönös megfeleltetés elemei kötelezően betartandók ahhoz, hogy a közvetlen kifizetések és egyes terület alapon nyújtott vidékfejlesztési támogatások teljes összege a gazdálkodóhoz kiutalásra kerüljön. Például fát kivágni március és augusztus között csak vis maior esetekben lehet.
Jövedelemstabilizációs alap a magyar gazdáknak
2020 március 6.   Magyar Hírlap
Bővített vidékfejlesztési rendszer
Gyász: meghalt Szabadi Béla, az Orbán-Torgyán kormány államtitkára
2020 március 5.   Propeller
Most derült ki, hogy már február elején elhunyt, el is temették. 72 éves korában, hosszú betegség után február lején elhunyt Szabadi Béla közgazdász kandidátus. Szabadi Béla az első Orbán kormány Földművelésügyi- és Vidékfejlesztési Minisztériumának politikai államtitkára, valamint a Fradi egykori alelnöke volt – írja a 444.hu a Magyar Hang alapjá
Elhunyt Szabadi Béla, volt kisgazda államtitkár
2020 március 5.   Napi
Február elején hosszan tartó betegségben, életének 72. évében elhunyt Szabadi Béla közgazdász kandidátus, az első Orbán-kormány (1998-2002) Földművelésügyi- és Vidékfejlesztési Minisztériumának (FVM) politikai államtitkára.
Meghalt Szabadi Béla
2020 március 5.   168 Óra Online
Február elején hosszan tartó betegségben, életének 72. évében elhunyt Szabadi Béla közgazdász kandidátus, az első Orbán-kormány (1998-2002) Földművelésügyi- és Vidékfejlesztési Minisztériumának politikai államtitkára – értesült a Magyar Hang.
Jövedelemstabilizációs alap létrehozását tervezi az agrártárca a termelők számára
2020 március 5.   Hírstart
Az alap forrásainak 30 százalékát a termelők által fizetett éves hozzájárulás, 70 százalékát a vidékfejlesztési támogatás biztosítaná – tudatta Feldman Zsolt.
Jövedelemstabilizációs alap létrehozását tervezi az agrártárca a termelők számára
2020 március 5.   Magyar Nemzet
Az alap forrásainak 30 százalékát a termelők által fizetett éves hozzájárulás, 70 százalékát a vidékfejlesztési támogatás biztosítaná – tudatta Feldman Zsolt.
Itt a bejelentés: jövedelemstabilizációs alap létrehozását tervezi az agrártárca
2020 március 5.   Hírstart
Az állattenyésztés és a növénytermesztés nem időjárási kockázataiból adódó jövedelemcsökkenés részbeni kompenzálásra alkalmas alap létrehozását tervezi az Agrárminisztérium - közölte a mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára csütörtökön Szegeden.
Milliárdos vállalkozó, vendéglátós és tanító is nyert földet Baranyában – itt az újabb Ángyán-jelentés
2020 március 2.   Szeretlek Magyarország
Az egykori vidékfejlesztési államtitkár elemzései szerint a helybeli gazdálkodó családok helyett a földek 83 százalékát más településen élő, tőkeerős nyertesek vitték el, akiknek a tevékenységi köre sok esetben nem is kapcsolódik a mezőgazdasághoz.
Milliárdokat adnak erdőtelepítésre
2020 február 24.   Hírstart
A Vidékfejlesztési Program erdőtelepítést támogató pályázatának keretében újabb 221 kérelem támogatásáról döntött az Agrárminisztérium.
Milliárdokat adnak erdőtelepítésre
2020 február 24.   Piac és Profit
A Vidékfejlesztési Program erdőtelepítést támogató pályázatának keretében újabb 221 kérelem támogatásáról döntött az Agrárminisztérium.