Vidékfejlesztés

A tagállamok EU-s agrártámogatást igényelhetnek a szegények és menekültek integrációjára
2019 április 17.   Napi
A közös agrárpolitika és a migráció annyiban kapcsolódik egymáshoz az unió költségvetéséről szóló vitában, hogy a vidékfejlesztési programok is segíthetik egyes kedvezőtlen helyzetű társadalmi csoportok - például a vidéki területen élő, unión kívüli országok állampolgárai, köztük a legálisan ott tartózkodó menekültek - könnyebb társadalmi beilleszk
Jobb életminőséget hozhat a Vidékfejlesztési program
2019 április 13.   Magyar Nemzet
A lakosság több mint harmadának, hárommillió vidékinek jelent életminőség-javulást a Vidékfejlesztési program — hangsúlyozta a Magyar Nemzetnek Kis Miklós.
Dől a pénz: minden forintjához 19-et kap ingyen, aki belevág ebbe
2019 április 4.   Blikk
Egy évvel meghosszabbította tanyavillamosítási pályázatát az Agrárminisztérium (AM), így a Vidékfejlesztési program keretében 2020. április 3-ig nyújthatják be támogatási kérelmüket a pályázók – mondta az AM vidékfejlesztésért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán csütörtökön.
Április 9-étől nyújthatók be az egységes támogatási kérelmek
2019 április 4.   VG
Idén közel 50 közvetlen támogatási és vidékfejlesztési jogcímen igényelhető támogatás.
Egy évvel meghosszabbította tanyavillamosítási pályázatát az Agrárminisztérium
2019 április 4.   Lokál
Egy évvel meghosszabbította tanyavillamosítási pályázatát az Agrárminisztérium (AM), így a Vidékfejlesztési program keretében 2020. április 3-ig nyújthatják be támogatási kérelmüket a pályázók - mondta az AM vidékfejlesztésért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán csütörtökön.
Jövő keddtől lehet benyújtani az egységes támogatási kérelmeket
2019 április 4.   Agrofórum
Az egységes támogatási kérelmeket április 9-étől lehet benyújtani a Magyar Államkincstárhoz. Idén közel 50 közvetlen támogatási és vidékfejlesztési jogcímen igényelhető támogatás, valamint ezen jogcímekkel kapcsolatban teljesíthető az adatszolgáltatási kötelezettség.
Az idei az építkezés éve az agráriumban
2019 április 2.   hirado.hu
A vidékfejlesztési források nagyrészt már a gazdáknál vannak.
Egy évvel tovább lehet pályázni tanyavillamosításra
2019 április 2.   orientpress
Egy évvel meghosszabbította az Agrárminisztérium a tanyás térségek háztartási léptékű fejlesztéseit szolgáló vidékfejlesztési pályázatot. A döntés értelmében a tanyán élők és a tanyás térségekben található önkormányzatok 2020. április 3-ig nyújthatják be támogatási kérelmüket a 8,23 milliárd forint keretösszegű felhívásra.
Meghosszabbították a tanyavillamosítási pályázatot
2019 április 2.   Agrofórum
Egy évvel meghosszabbította az Agrárminisztérium a tanyás térségek háztartási léptékű fejlesztéseit szolgáló vidékfejlesztési pályázatot. A döntés értelmében a tanyán élők és a tanyás térségekben található önkormányzatok 2020. április 3-ig nyújthatják be támogatási kérelmüket a 8,23 milliárd forint keretösszegű felhívásra.
Meghosszabbította a Vidékfejlesztési program tanyafejlesztési pályázatát az Agrárminisztérium
2019 április 2.   HírTV
Egy évvel meghosszabbította az Agrárminisztérium a tanyás térségek háztartási léptékű fejlesztéseit szolgáló vidékfejlesztési pályázatot.
Magasabb összegű biztosítási díjtámogatásra pályázhatnak a gazdálkodók
2019 április 2.   Agrofórum
Az Irányító Hatóság jóváhagyta azokat a biztosítási konstrukciókat, amelyekhez az idei évben is 5 milliárd forint éves agrárbiztosítási díjtámogatás vehető igénybe a Vidékfejlesztési Program keretében. Ez idáig összesen több mint 66 ezer kérelem támogatásáról született döntés, mintegy 21 milliárd forint összegben.
Sok nyertes mondhat le a beruházásról
2019 március 28.   Hírstart
Döcögve halad a Vidékfejlesztési program – mondta a Világgazdaságnak Zoltán Csaba, a Start Garancia Zrt. vezérigazgatója, aki szerint a keret teljes lehívásához minden szereplőnek nagyobb sebességre kell kapcsolnia.
Döcög a Vidékfejlesztési Program, forrásátcsoportosítás jöhet
2019 március 28.   Hírstart
Döcögve halad a Vidékfejlesztési program megvalósítása, amely miatt az Agrártárca közbelépése várható, azaz a teljes keret lehívása érdekében forrásátcsoportosítás várható - jelezte a Világgazdaságnak Zoltán Csaba. A Start Garancia...
Döcög a Vidékfejlesztési Program, forrásátcsoportosítás jöhet
2019 március 28.   Portfolio
Döcögve halad a jórészt EU-pénzből finanszírozott Vidékfejlesztési Program (VP) megvalósítása, amely miatt az Agrártárca közbelépése várható, azaz a teljes keret lehívása érdekében forrásátcsoportosítás jöhet - jelezte a Világgazdaságnak...
Sok nyertes mondhat le a beruházásról
2019 március 28.   VG
Zoltán Csaba, a Start Garancia Zrt. vezérigazgatója szerint döcögve halad a Vidékfejlesztési program.
Agrárexpo nyílt Kiskőrösön
2019 március 23.   Magyar Nemzet
Kis Miklós Zsolt államtitkár elmondta: az elmúlt időszakban csak a Vidékfejlesztési Programból több mint 6 milliárd forint támogatást biztosítottak a piacok fejlesztésére.
Százmilliárdok forognak kockán: április 8-tól várják a kérelmeket
2019 március 22.   Hírstart
Április 8-án nyílik meg várhatóan az ez évi egységes támogatási kérelmek elektronikus beadási felülete a Magyar Államkincstárnál (MÁK) - nyilatkozta az agrarszektor.hu-nak Kondra Laura, a MÁK elnökhelyettese. A kincstár felkészült a vidékfejlesztési támogatások idei kifizetési dömpingjére is.
Magyarország elkötelezett a klímavédelem mellett
2019 március 21.   ATV
Magyarország elkötelezett a klímavédelem mellett, az ezzel összefüggő feladatok miatt is fontosnak tartja, hogy ne csökkenjenek a vidékfejlesztésre fordítható források a következő hétéves európai uniós költségvetési ciklusban - mondta az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára Kaposváron csütörtökön.
Kis Miklós: Magyarország elkötelezett a klímavédelem mellett
2019 március 21.   orientpress
Magyarország elkötelezett a klímavédelem mellett, az ezzel összefüggő feladatok miatt is fontosnak tartja, hogy ne csökkenjenek a vidékfejlesztésre fordítható források a következő hétéves európai uniós költségvetési ciklusban – mondta az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára Kaposváron csütörtökön.
Magyarország elkötelezett a klímavédelem mellett
2019 március 21.   hirado.hu
A kormány fontosnak tartja, hogy ne csökkenjenek a vidékfejlesztésre fordítható források.