Vidékfejlesztés

Élénkülnek a magyar-kínai agrárkapcsolatok
2018 október 16.   Hírstart
Nagy István az Agrárminisztériumban fogadta a Kínai Népi Gyűlés Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottságának delegációját. A találkozó során a felek a Magyarország és Kína agrárkapcsolatait érintő aktuális kérdéseket vitatták meg.
Elképzelhetetlen a nők részvétele nélkül a vidékfejlesztés
2018 október 15.   Lokál
A vidékfejlesztés elképzelhetetlen a nők részvétele nélkül, hiszen odaadásukra és gondoskodó munkájukra szükség van a vidék sérülékeny egyensúlyának megőrzésében - mondta az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, a vidéki nők nemzetközi napja alkalmából tartott sajtótájékoztatón.
Az államtitkár szerint elképzelhetetlen a vidékfejlesztés a nők részvétele nélkül
2018 október 15.   Propeller
A vidékfejlesztés elképzelhetetlen a nők részvétele nélkül, hiszen odaadásukra és gondoskodó munkájukra szükség van a vidék sérülékeny egyensúlyának megőrzésében – mondta az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, a vidéki nők nemzetközi napja alkalmából tartott sajtótájékoztatón. Fotó: Pixabay Kis Miklós hangs
61,5 milliárd forint vidékfejlesztési forrást fizettek ki az első félévben
2018 október 11.   Agrofórum
Az Agrárgazdasági Kutató Intézet elkészítette az agrár- és vidékfejlesztési támogatásokat összegző időszaki jelentését. Ezúttal a 2018. első félévi adatokat összesítették.
Illegális fúrt kutak: 2020-ig tolhatják ki a türelmi időt
2018 október 10.   Hírstart
Idén decemberben lejár az a türelmi időszak, amely alatt bírságmentesen lehet engedélyeztetni a vízügyi hatóságoknál a korábban be nem jelentett fúrt kutakat. Összhangban a Víz Keretirányelv stratégia tervének 2021-ig elkészítendő felülvizsgálatával, valamint a Vidékfejlesztési Program öntözésfejlesztési felhívásának 2020. augusztus 3-i utolsó beny
Az illegális kutak moratóriumának meghosszabbítását kezdeményezi a NAK
2018 október 10.   orientpress
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) még 2016-ban kezdeményezte azt a törvénymódosítást, miszerint az illegálisan kialakított kút fennmaradását 2018. december 31-ig bírságmentesen lehessen engedélyeztetni az illetékes vízügyi hatóságoknál. Összhangban a Víz Keretirányelv stratégia tervének 2021-ig elkészítendő felülvizsgálatával, valamint a Vidékfejlesztési Program mezőgazdasági vízgazdálkodási…
A Közös Agrárpolitika forrásai szinten tarthatók
2018 október 9.   Agrofórum
A közös agrárpolitikában (Kap) a mezőgazdaságra fordítandó támogatások szinten tartásához a tagállamok befizetésének emelésére lenne szükség a 2021-től 27-ig tartó ciklusban, de ehhez öt nettó befizető tagállam egyelőre nem járul hozzá - mondta az Európai Unió mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős biztosa hétfőn a Kap jövőjéről Budapesten.
Hazánk is fontos szereplő az agrárpolitikai tárgyalásokon
2018 október 9.   Agrofórum
Magyarország kulcspartner, meghatározó szereplő az új uniós költségvetési időszak, és a Közös Agrárpolitika (Kap) szabályairól szóló alkufolyamatban - mondta Phil Hogan mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős uniós biztos, miután Nagy István agrárminiszterrel tárgyalt hétfőn Budapesten.
Az okosfalvakról tartottak európai uniós konferenciát Gödöllőn
2018 október 8.   Propeller
Az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Okosfalvak elnevezéssel tartott szakmai konferenciát hétfőn Gödöllőn. Fotó: Pixabay A konferenciát megelőző sajtótájékoztatón Szanyi Tibor szocialista európai parlamenti képviselő, a mezőgazdasági és vidékfejlesztési szakbizottság tagja, a k
Csökkennek az Eu-s támogatások, ha nem nő a tagállamok befizetése
2018 október 8.   Hírstart
Phil Hogan az Európai Unió mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős biztosa szerint a közös agrárpolitika forrásainak szintje a tagállamok befizetésének növelésével tartható.
Uniós agrárbiztos: Magyarország kulcspartner az agrárpolitikai tárgyalásokban
2018 október 8.   Lokál
Magyarország kulcspartner, meghatározó szereplő az új uniós költségvetési időszak és a Közös Agrárpolitika (KAP) szabályairól szóló alkufolyamatban - mondta Phil Hogan mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős uniós biztos, miután Nagy István agrárminiszterrel tárgyalt hétfőn Budapesten.
Uniós agrárbiztos: Magyarország kulcspartner az agrárpolitikai tárgyalásokban
2018 október 8.   Mandiner
A mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős uniós biztos Nagy István agrárminiszterrel tárgyalt hétfőn Budapesten.
Rendben zajlik a vidékfejlesztési program
2018 szeptember 29.   ProfitLine
A vidékfejlesztési program rendben zajlik, a szocialistáknál nagy a baj - emelte ki a Fidesz-frakció pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében.
Fidesz: a szocialisták tönkretették a vidéket, most viszont minden rendben zajlik
2018 szeptember 28.   Propeller
A vidékfejlesztési program rendben zajlik, a szocialistáknál nagy a baj – emelte ki a Fidesz-frakció pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI Ezt arra reagálva közölték, hogy sajtótájékoztatóján Harangozó Gábor, az MSZP elnökségi tagja arról beszélt: az MSZP elfogadhatatlannak és felháborítónak tartja, hogy a vid
Fidesz: a vidékfejlesztési program rendben zajlik
2018 szeptember 28.   Magyar Idők
A vidékfejlesztési program rendben zajlik, a szocialistáknál nagy a baj – emelte ki a Fidesz-frakció pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében.
Fidesz: A vidékfejlesztési program rendben zajlik
2018 szeptember 28.   Lokál
A vidékfejlesztési program rendben zajlik, a szocialistáknál nagy a baj - emelte ki a Fidesz-frakció pénteken az MTI-hez eljuttatott közleményében.
Nagy a baj az MSZP szerint a vidékfejlesztési támogatások körül
2018 szeptember 28.   Híradó
Az összes beadott pályázatnál folyamatosan nő a problémás ügyek aránya.
Milliárdok a korszerűsítésre
2018 szeptember 21.   Magyar Idők
Mintegy 5600 hektárnyi korszerű, öntözhető ültetvényt létesíthetnek a gazdálkodók a következő években, legalábbis ekkora területre nyertek támogatást a Vidékfejlesztési programon belül.
Románia 450 millió eurós hitelt kap vidékfejlesztésre
2018 szeptember 17.   Hírstart
Az Európai Beruházási Bank (EBB) 450 millió euró hitelt hagyott jóvá Romániának az uniós vidékfejlesztési programhoz szükséges önrész finanszírozására - közölte a bank hétfőn.
Románia 450 millió eurós hitelt kap vidékfejlesztésre
2018 szeptember 17.   ProfitLine
Az Európai Beruházási Bank (EBB) 450 millió euró hitelt hagyott jóvá Romániának az uniós vidékfejlesztési programhoz szükséges önrész finanszírozására - közölte a bank hétfőn.