Vidékfejlesztés

Nagy lehetőség áll a magyar élelmiszeripari és borászati ágazat előtt
2019 február 15.   Portfolio
Mind az élelmiszeripari, mind a borászati ágazat szereplőinek több szempontból is kifejezetten előnyös az a közelmúltban megnyílt vidékfejlesztési uniós pályázat, amely 50 milliárdos keretösszeggel segít a versenyképesség fokozásában...
Ez kell a több gyerekhez - így látja egy szakmai szervezet
2019 február 14.   Napi
A családok gyermekvállalását elsősorban a megélhetés és az otthonteremtés kiszámíthatósága, a támogatási rendszer stabilitása ösztönzi. Ehhez világos gazdaság- és vidékfejlesztési politikára, valamint hosszú távú, átlátható lakásprogramra, ezen belül lakásépítési célszámokra és koherens támogatáspolitikára van szükség - hívja fel a figyelmet közle
Megmarad a vidékfejlesztési és agrártámogatások korábbi szintje
2019 február 10.   HírTV
Az EU-ból érkező vidékfejlesztési támogatások 15 százalékos csökkenésére számítanak.
Meghaladja az 1300 milliárd forintot az eddigi vidékfejlesztési támogatások összege
2019 február 10.   Agrofórum
Több mint 1300 milliárd forintról született eddig döntés a Vidékfejlesztési Programban, ami 176 ezer kérelem támogatását jelenti - közölte az Agrárminisztérium szombaton az Mti-vel.
Több mint 1300 milliárd forintról született eddig döntés a Vidékfejlesztési Programban
2019 február 9.   Hírstart
A 35 milliárd forint keretösszegű felhívásra – a 2018. januári megjelenése óta – mindösszesen 25 milliárd forint igény érkezett be.
Zárul a mezőgazdasági üzemek energiahatékonyság javítására kiírt felhívás
2019 február 9.   orientpress
A Vidékfejlesztési Program minden forrásának a gazdatársadalom és a vidék valós fejlesztési elképzeléseit kell szolgálnia – hangsúlyozta Kis Miklós, vidékfejlesztésért felelős államtitkár szombaton, a Hódmezővásárhelyen megrendezett Gazdanapi Fórumon.
Több mint 1300 milliárd forintról született eddig döntés a Vidékfejlesztési Programban
2019 február 9.   Lokál
Több mint 1300 milliárd forintról született eddig döntés a Vidékfejlesztési Programban, ami 176 ezer kérelem támogatását jelenti - közölte az Agrárminisztérium szombaton az MTI-vel.
Több mint ezer milliárd forintról született eddig döntés a Vidékfejlesztési Programban
2019 február 9.   Hírstart
Húsz pályázati felhívás jelenleg is nyitva áll az érdeklődők számára.
Több mint 1300 milliárd forintról született eddig döntés a Vidékfejlesztési Programban
2019 február 9.   ATV
Több mint 1300 milliárd forintról született eddig döntés a Vidékfejlesztési Programban, ami 176 ezer kérelem támogatását jelenti - közölte az Agrárminisztérium szombaton az MTI-vel.
Több mint ezer milliárd forintról született eddig döntés a Vidékfejlesztési Programban
2019 február 9.   Híradó
Húsz pályázati felhívás jelenleg is nyitva áll az érdeklődők számára.
Hasít a vidékfejlesztés
2019 február 9.   VG
A Vidékfejlesztési Program minden forrásának a gazdatársadalom és a vidék valós fejlesztési elképzeléseit kell szolgálnia.
Tájékoztató jelent meg az AKG-ban nem használható növényvédő szerekről
2019 február 4.   Agrofórum
A Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága közzétette a nem alkalmazható növényvédő szerek listáját.
7 milliárd forint támogatás érkezik energiahatékonysági célokra
2019 február 2.   Hírstart
A Vidékfejlesztési Program energiahatékonyságot támogató pályázatának első körében 128 kérelem támogatásáról és mintegy 7 milliárd forint megítéléséről döntött az Agrárminisztérium. A határozatnak köszönhetően mezőgazdasági üzemek, illetve élelmiszeripari kisvállalkozások juthatnak fejlesztési forráshoz. A pályázat jelenleg is nyitott, így továbbra
Megduplázták a Tanyafejlesztési Program keretösszegét
2019 január 31.   Agrofórum
A tavalyi évhez képest duplájára, összesen 2,4 milliárd forintra emelkedett a Tanyafejlesztési Program keretösszege 2019-ben - közölte az Agrárminisztérium (Am) vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára egy szakmai fórumon csütörtökön Nyíregyházán.
Idén kétszeresére emelkedett a Tanyafejlesztési Program keretösszege
2019 január 31.   Lokál
A tavalyi évhez képest duplájára, összesen 2,4 milliárd forintra emelkedett a Tanyafejlesztési Program keretösszege 2019-ben - közölte az Agrárminisztérium (AM) vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára egy szakmai fórumon csütörtökön Nyíregyházán.
Duplájára nőtt a Tanyafejlesztési Program keretösszege
2019 január 31.   orientpress
Az Agrárminisztérium az idei évben 1,2 milliárd forintról összesen 2,4 milliárd forintra emelte a nemzeti Tanyafejlesztési Program keretösszegét, amely a tanyán élők életszínvonalának javítását, valamint a tanyasi gazdálkodás megújítását szolgálja – jelentette be Viski József, az Agrárminisztérium vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára Nyíregyházán, a Magyar…
Májustól újabb hatalmas EU-pályázatok jöhetnek Magyarországon
2019 január 31.   Portfolio
A meg nem valósuló európai uniós projektek miatt felszabaduló támogatási keretből, az ún. visszahulló forrásokból, százmilliárdos nagyságrendben várhatók új pályázatok május-júniustól, főként a gazdaság- és a vidékfejlesztésben...
Még van bőven forrás új állománytelepítésekre
2019 január 31.   VG
Az ezen a héten újranyíló pályázattal együtt a Vidékfejlesztési program (VP) öt kiírásában van még fejlesztési forrás az erdőgazdálkodók számára. A programban 2016 óta közel 17 ezer kérelmet támogattak – közölte az Agrárminisztérium.
17 tagállam ellenzi a vidékfejlesztési EU-források 2020 utáni csökkentését
2019 január 29.   Portfolio
Az Európai Bizottság javaslata értelmében 26%-kal zuhannának a Magyarországnak 2021 után jutó vidékfejlesztési források, ami Nagy István agrárminiszter szerint elfogadhatatlan és fontos, hogy a források csökkentését 17 uniós tagállam...
Ne csökkentsék a vidékfejlesztési forrásokat!
2019 január 29.   Agrofórum
A Mezőgazdasági és Halászati Tanács január 28-i brüsszeli ülésén tizenhét tagállam állt ki közös nyilatkozatban a vidékfejlesztési források legalább jelenlegi szinten történő megtartása mellett.