Adóslista

A világ legjelentősebb gazdaságai vezetik az adóslistát
2024 április 19.   Piac és Profit
Nőttek az adósság/GDP arányok 2000 óta. Elsősorban a 2008-as pénzügyi válság, és még inkább a COVID-19 világjárvány emelte az adósságrátákat.
Bár kevesebben szerepelnek az adóslistán, idén bajba kerülhetnek a babavárósok és azok, akik a napi kiadások miatt vettek fel hitelt
2024 február 5.   Telex
A Bank360.hu elemzéséből az is kiderül, hogy a folyószámlahitelek utáni tartozás bruttó 375 milliárd forint volt szeptember végén.
Nem akarnak hitelt, de amit felvettek, még rendben törlesztik a magyarok
2023 november 22.   Bank360 blog
Miközben több éves mélyponton van a hazai hitelezés, az első félévben a már tartósan nem fizető kölcsönök aránya a moratórium megszűnése ellenére is kedvező maradt. Az év második felében azonban a felélt megtakarítások miatt a törlesztésekkel is több baj lehet - jósolja a banki adóslistákat nyilvántartó BISZ Zrt. A lakosságnál a személyi kölcsönök
A felélt megtakarítások miatt a törlesztésekkel is több baj lehet az év második felében
2023 november 21.   Telex
A lakosságnál a személyi kölcsönök, a cégeknél pedig a gépjárműlízingek a leginkább problémásak a banki adóslistákat nyilvántartó BISZ Zrt. szerint.
Puch László egykori bizalmasának a fia a NAV új feketelistájának élmezőnyében
2023 október 12.   444.hu
Szenetes Attilától csaknem 4 milliárdot követelnek. A cégügyektől 2025-ig eltiltott férfit csak egy húszszintes újpalotai panelben bejegyzett cég előzi meg a legújabb adóslistán, amely szereplőitől összesen 25 milliárdot követel az adóhatóság.
Megjelent a NAV adóslistája, magánszemély is szerepel a 10 legnagyobb adótartozó között
2023 április 14.   Portfolio
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a honlapján negyedévente közzéteszi a nagy összegű adóhiánnyal rendelkező adózók listáját, ez most csütörtökön meg is történt.
Évekre billogot kap, aki felkerül a banki adóslistára
2023 március 14.   vg.hu
Piaci szakértők szerint a következő hónapokban, több ok miatt is, megemelkedik a Központi Hitelinformációs Rendszerben szereplők száma.
Könnyen pofára eshetsz a bankban: magyarok egy jó része nem jogosult erre az extra jó hitelre
2023 február 21.   Pénzcentrum
Tízből négy érdeklődő nem volt jogosult Babaváró hitelre azon 15 ezer felhasználó közül, akik a kalkulátorral ellenőrizték a lehetőségeiket az elmúlt hónapokban. A többségnek a három év folyamatos TB jogviszony megléte okozott problémát, de sokan azért nem kaphatták volna meg a támogatott hitelt az adott időpontban, mert a KHR negatív adóslistáján
Volt labdarúgók is az adóhivatal adóslistáján
2023 február 13.   Sportal
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette a komoly adóhátralékkal rendelkező magánszemélyek listáját.
Ismert név bukkant fel a NAV adóslistáján
2023 február 13.   Infostart
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal napokban tette közzé a listát, melyen azok az emberek szerepelnek, akik 2022. december 31-ig tízmillió forintot meghaladó adótartozást halmoztak fel. Szabó Kimmel Tamás az egyéni vállalkozók szekciójában szerepel.
"Szégyenlistára" került a magyarok egyik kedvenc színésze: Több mint 10 millió forintos adótartoást halmozott fel
2023 február 13.   Femcafe
Ha van lista, amire senki nem akar rákerülni, az egészen biztosan a Nav adóslistája, azonban a népszerű színész neve most mégis ott van.
KHR lista: mikor leszünk negatívak, mit érnek a pozitívak?
2022 május 18.   Bank360 blog
A Központi Hitelinformációs Rendszerről (KHR) a negatív adóslista ugrik be elsőként, pedig benne vannak a jól törlesztők adatai is. Megnéztük, hogy mire megyünk az utóbbival, mikor kerülünk és meddig maradunk az előbbin.
Örömhír a hiteleknél: 13 éve nem láttunk ilyet az adóslistán
2022 január 24.   Portfolio
2015 óta csökken, 2021 végére pedig 13 éves mélypontra, 926 ezerre esett a fennálló lakossági mulasztások száma a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR), köszönhetően a törlesztési moratóriumnak, amely a lakossági hiteladósok legkiszolgáltatottabb 5 százalékát védi egészen 2022 közepéig. Becslésünk szerint még így is mintegy félmillió lakosság
Kijött az új adóslista: Bíró Ica sok pénzzel tartozik
2021 augusztus 5.   ATV
Egy év alatt több mint nyolc százalékkal, 1 millió 246 ezerre nőtt a NAV-val szemben hátralékot felhalmozók száma, az egykori fitneszkirálynő Bíró Ica – idézi a NAV által most nyilvánosságra hozott adóslistát az Indirekt.
Kijött a Nav adóslistája! A rekorder több mint ötmilliárddal tartozik, de Bróker Marcsi lánya és Bíró Ica is sok pénzzel adós
2021 augusztus 5.   Blikk
Nyilvánosságra hozták az aktuális adóslistát, ahol ismerős nevekbe lehet botlani.
Kifizette a hitelt, mégis behajtót küldtek a jánoshalmai nyugdíjasra
2021 május 17.   Blikk
Régen rendezett kifizetett hiteltartozás miatt tett adóslistára egy Bács-Kiskun megyei nőt egy pénzintézet. Stein Zsuzsa 13, illetve 14 éve vett fel egy 100 és egy 150 ezer forintos gyorskölcsönt tőlük. Állítása szerint kifizetett minden részletet, majd 11 év múlva egyszer csak követelni kezdték tőle a tartozást, végül behajtócég is kopogtatott nál
Díjmentesen kérhetjük le az adatainkat az adóslistáról
2021 március 24.   ProfitLine
A Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR) szereplő adatairól bárki jogosult tájékoztatást kérni a referenciaadat-szolgáltatóknál, annak kiadásáért a bank vagy pénzügyi vállalkozás nem számíthat fel díjat - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az MTI-vel kedden.
Nem kérhetnek pénzt tőlünk az adóslistás adatainkért
2021 március 24.   Azenpenzem
Bármelyik szolgáltatótól lekérhetjük adóslistás adatainkat, méghozzá díjmentesen – hívta fel a figyelmet az MNB. Az erre vonatkozó kérelmünket nem utasíthatják el a bankok, pénzügyi vállalkozások vagy más érintett szolgáltatók.
Súlyos állásfoglalást tett az MNB az adóslista ügyében: ezt minden bankoló ingyen kérheti
2021 március 23.   Pénzcentrum
A Központi Hitelinformációs Rendszerben szereplő adatairól bárki jogosult tájékoztatást kérni bármelyik referenciaadat-szolgáltatónál. Az erre vonatkozó kérelem befogadását az adott bank, pénzügyi vállalkozás vagy más érintett
Díjmentesen lehet lekérni a saját adatokat az adóslistáról
2021 március 23.   Infostart
Fontos kérdést tisztáz a Magyar Nemzeti Bank.